Belépés
eposz.blog.xfree.hu
(Merkúr: Csillagjegy: Szűz: Föld) (Nap: Aszcendens: Oroszlán: Tűz) "Isten létezhet Sátán nélkül, Sátán nem létezhet Isten nélkül." Eposz Lauter Szabolcs
1987.09.04
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
A Nyúl (Macska) jegy jellemzése
  2019-01-12 00:27:13, szombat
 
  A Nyúl személyiségjegyei

A Nyúl az erény és az óvatosság jegyének szülötte. Intelligens, jólnevelt, szíve szerint csendben, békében él. Nehezen visel mindenféle kellemetlenséget, igyekszik távol tartani magát a vitáktól, összeütközésektől. Őrzi a békét a világban, és ezzel másokat is megnyugtat.

Nagyon széles az érdeklődési köre, kedveli a művészeteket és általában az élet nemesebb oldalát. Azt is tudja, hogyan kell élvezni a szabadidőt, gyakran megfordul a legjobb éttermekben és éjjeli szórakozóhelyeken.

Szellemesen és okosan fogalmaz, él-hal a jó beszélgetésekért. Véleményére, tanácsaira sokan kíváncsiak, többek között azért, mert diszkrét és diplomatikus. A legritkább esetben emeli fel a hangját, képes egyszerűen szemet hunyni visszatetsző dolgok felett, ha ezzel fenntarthatja a békét. Ápolja a jó viszonyt mindenkivel, ugyanakkor érzékeny természetű és nehezen viseli a kritikát. Elsőként áll tovább mindenhonnan, ha érzi, valami baj várható.

Csendben, hatékonyan dolgozik, memóriája egészen kivételes. Pénzügyekben okosnak bizonyul, de sikere a körülményeken is múlik. Ki nem állhatja a feszült helyzeteket, illetve a kiélezett döntéskényszert. Amikor csak lehet, a Nyúl nagy gonddal, óvatosan előre eltervez mindent. Visszariad a kockázattól, és a változásokat sem kedveli. Legfőbb vágya a biztonságos, nyugodt és állandó környezet, ha ezt elérheti, a világ minden kincséért sem változtat rajta.

Lelkiismeretesen végzi a munkáját, rendszeres, éber természete révén a legtöbb hivatásban helytáll. Jó diplomata, ügyvéd, boltos, adminisztrátor vagy pap válhat belőle, de kitűnik minden olyan pályán, ahol hasznosíthatja rendkívüli tárgyalóképességét. Munkaadójával szemben lojális, tisztelik erkölcsi tartásáért, őszinteségéért. Ennek ellenére, ha hatalommal járó pozícióba kerül, merev és autokrata vezető válhat belőle.

Nagy becsben tartja otthonát, rengeteg időt és pénzt fordít fenntartására, csinosítására. A Nyúl híresen kényelemszerető ember! Jellemző rá a gyűjtőszenvedély is; előszeretettel gyűjt régiségeket, bélyegeket, érméket, műalkotásokat, illetve bármi mást, ami valamiért megtetszik neki.
A Nyúl általában a szerencse kegyeltje, remekül ráérez, mikor, hol érdemes megfordulnia. Tehetséges, gyors felfogású, ám olykor a szórakozást a munkánál fontosabbnak tartja, és ha csak lehet, a könnyebb végüknél fogja meg a dolgokat. Időnként erőt vehet rajta a zárkózottság, ilyenkor gyanakvóvá is válik. Mindent összevetve azonban hosszú, elégedett életre számíthat, reményei szerint messze a vitáktól és a véleménykülönbségektől.

A Nyúl nő

A Nyúl nő barátságos, gondoskodó és megfontolt, mindent megtesz azért, hogy boldog, szeretetteli otthont tudhasson magénak. Kedveli a társasági életet, sokszor fogad vendégeket. Pontosan tudja, hogyan használja ki az idejét a legjobban. Annak ellenére, hogy számtalan dologban érdekelt, mindig van ideje olvasásra vagy egy kellemes csevegésre. Érti a humort, művészi hajlamai is vannak és remekül kertészkedik.

A Nyúl férfi

A Nyúl férfi nagy gondot fordít a megjelenésre, rendszerint okos, tehetséges ember. Fontosnak tartja a jó viszonyt másokkal, a szívügyeket pedig mindennél előbbre helyezi. Bőven akadnak hódolói, és rendszerint van már néhány komoly szerelem a múltjában, amikor házastársat választ. A leghűségesebb emberek nem a Nyúl jegyének szülöttei közül kerülnek ki, de ők is képesek jó kapcsolatra, elsősorban a Bakokkal, a Kígyókkal, a Disznókkal és a Bivallyal. Társaságot kedvelő, könnyed személyisége megtalálja a hangot a Tigrissel, a Sárkánnyal, a Lóval, a Majommal, a Kutyával és a többi Nyúllal. Nehezen boldogul ezzel szemben a Patkánnyal és a Kakassal, ugyanis ők habozás nélkül közlik véleményüket mindenről, ez pedig a kritikát, kellemetlenségeket nem tűrő Nyulat kifejezetten irritálja.

A Nyúl öt típusa

Érc-Nyúl

Ez a típus ügyes és ambiciózus, pontosan tudja, mit akar elérni az életben. Időnként visszahúzódónak, zárkózottnak tűnhet, ennek mindössze az az oka, hogy ötleteit, gondolatait szereti megtartani magának. Éles eszű és éber, elsősorban üzleti ügyekben igen agyafúrt módon jár el. A jó értelemben vett ravaszság jellemzi szinte minden cselekedetét. Megbecsüli a művészeteket, szeret a legjobb körökben forgolódni. Általában kevés barátja van, de velük nagyon hűséges a kapcsolata.

Víz-Nyúl

A Víz-Nyúl népszerű ember, hajlamos ösztönösen cselekedni, és figyel mások érzéseire is. Hajlik viszont arra, hogy időnként túlérzékeny legyen, és egyes ügyeket nagyon szívére vegyen. Precíz alapossággal végez mindent, lenyűgöző a memóriája. Csendes, olykor visszavonuló életet él. Ötleteit mégis képes világosan kifejteni, barátai, családja és munkatársai sokra becsülik.

Fa-Nyúl

Szeretetre méltó, könnyed típus, remekül alkalmazkodik bármihez. Szívesebben dolgozik másokkal, mint egymagában, a körülötte állóktól támogatást, bátorítást vár. Időnként vonakodik elmondani a véleményét; saját érdekében az tanácsolható neki, hogy legyen nyitottabb, őszintébb, árulja el másoknak is, mi foglalkoztatja. Általában sok barátja van, mozgalmas társasági életet él. Köztudott róla, hogy igen nagyvonalú.

Tűz-Nyúl

Barátságos, a szórakozást felettébb kedvelő személy. Társasági ember, és ügyel a jó viszony fenntartására. Diszkrét, lojális, rendkívül megértő. Másrészt viszont erős akaratú, és megfelelő háttérrel, kellő segítséggel akár sokra is viheti. Nehezen viseli a rosszakaratot, könnyen lesz kelletlen, ha a dolgok nem úgy mennek, ahogy ő szeretné. Megérzései szinte csalhatatlanok, gyakran kitűnik szellemi képességeivel. Remekül szót ért a gyerekekkel.

Föld-Nyúl

Ez a típus csendes, mégis éleselméjű és agyafúrt. Nagyon is a földön jár, s hogy céljait elérje, sok és kemény munkára képes. Jó üzleti érzéke van, pénzügyekben hihetetlenül szerencsés. Remekül tud érvelni, általában nem okoz neki sok nehézséget, hogy másokat meggyőzzön. Barátai és munkatársai igen nagyra becsülik, és gyakran kikérik a véleményét.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szűz - Macska forma és zöld színű szemek
  2019-01-12 00:13:08, szombat
 
  Véd a szellemektől és a negatív energiáktól - Ilyen hatással van rád a macska asztrális energiája

Írta: (Ismeretlen)

A cicák aurája olyannyira vibráló, hogy nem csak rád, de a családtagjaidra és az otthonodra is hatással van. Ezért, amikor a lábadhoz dörgölőzik, nem csak hízeleg, de az asztrális erejét is átadja számodra. Ha ilyenkor elhessegeted, akkor nem részesülsz abból a pozitív energiából, amit képes nyújtani. Legközelebb már nem osztozik veled ebben az energiamezőben, sőt, csökkenhet is ez az energia.

Nem csupán a gonosz szellemek ellen védenek, de megtisztítják otthonodat a negatív energiáktól. Ez különösen akkor fontos, ha a lakásnak, ahova költöztél, már volt korábbi lakója, vagy éppen meghalt ott valaki.

Nyugtalan lelkek, gonosz szellemek

Amikor a macska gonosz szellemet érzékel az otthonodban, megpróbálja elűzni azt. Megpróbálja kideríteni a szellem szándékait. Minden eshetőséget megragad, hogy a gonosz energiákat el tudja űzni a lakásból. Ha ez nem megy, egyszerűen kivezeti a szellemet a házból. Ezért ábrázolják úgy, hogy egyes legendák szerint a macska hátán lévő szellem egész egyszerűen kirepül a házból.

Figyelj a macskádra, hogy visszatér-e a lakás egyes pontjaira, megfeszíti-e a testét, és bámul-e esetleg a semmibe. Az ilyen jellegű viselkedés egyértelműen gonosz szellem jelenlétére utal. Annak érdekében, hogy meg tudj szabadulni a gonosz szellem energiájától, mondj el egy imát a helyszínen vagy végezz tisztító szertartást. Ha nem ismersz ilyesmit, akkor egyszerűen égess el egy fehér zsályát a kérdéses területen, így elűzöd a negatív energiákat.

A macskák asztrális energiái olyan intenzívek, hogy könnyedén távol tartják a negatív entitásokat. Emiatt szellemidéző szeánszok keretében a médiumok ki is zárják a macskákat az adott helyiségből. Ám vannak olyan mágikus rituálék, amikor kifejezetten hasznos a macskák jelenléte.

Macskák és az otthonod

A macskák jelenléte megvéd a gonosz szellemektől és az átkoktól. Ám, ha egy adott rosszindulatú ember energiájától szeretnéd védelmezni magad, akkor pihentesd a kezedet a macskádon, majd a bal kezeddel fogd meg a macska nyakát, és a jobbal pedig simítsd meg a farkát. Így teljesen összekapcsolódsz az állattal. Az energiák koncentrálódnak, így a leggonoszabb támadásoktól is védve leszel.

Mivel a macskák képesek befogadni a kozmikus energiákat, így pozitív energiát csempésznek a lakásba, amely hozzájárul a család egészségéhez és jólétéhez. Olyan erős energiákat képesek koncentrálni, mint amilyet a geopatogén helyeken tapasztalhatsz. Gyakran választanak olyan helyeket, ahol erős a negatív energiaáramlás vagy a föld alatt víz található.

Az oroszoknak volt egy nagyon érdekes rituáléjuk. Amikor új helyre költöztek, először egy macskát engedtek be a házba. Ha a ház régi volt, akkor a macska megtisztította a negatív energiáktól a helyet, amely a korábbi tulajdonosok miatt maradt ott. Ha pedig új házba lépett be a macska, feltöltötte azt a saját pozitív energiáival.

Macskák és gyógyítás

A macskák mágikus erejének nagy hasznát vették a gyógyászatban. Minden fajta színű és fajtájú macskának van ugyanis valamilyen jótékony hatása. Ösztönösen a problémás területekre fekszenek az emberen. Az egyik legegyszerűbb módszer, hogy csak simogatod a macskát, és mentálisan felszabadulsz, eltűnik a rád rakódó érzelmi stressz. A látás javítására is alkalmazzák a cicákat a gyógyításban. Erre a célra kiválóak a fehér farkú macskák.

Az emberre gyakorolt pszicho-érzelmi hatások tekintetében a testfelépítés és az arc nagyon fontos, a perzsa, egzotikus, csonkafarkú, szfinx, rex ugyanis kétszeres mágikus erővel bírnak.

Kutyák és macskák - a pozitív és negatív energia képviselői?

Írta: (Ismeretlen)

Tanulmányok mutatták ki, hogy az emberek és az állatok között láthatatlan érzelmi kötelék alakul ki. Gyerekkoromban gyakran hallottam fecsegéseket arról, hogy a kutyák a pozitív energiát képviselik, hiszen ha megfigyeljük őket, mindig az ember közelében, a legjobb helyeken szeretik tudni magukat - például a kanapén. Ezzel szemben a macskák jobban szeretik magányosan tengetni mindennapjaikat, és előszeretettel fekszenek olyan helyekre, ahol valamiféle negatív energiát jelképező dolog helyezkedik el, például kerti kutaknál, vízcsövek fölött, az emésztőgödör tetején vagy a vízakna fedelén. Spirituális értelemben ezek a dolgok mind valamilyen negatív energiaáramlást képviselnek. A szobában is szeretnek rendszerint az erre specializálódott szakemberek által bemért vízerekre feküdni.

A kutyákról szinte mindig csak jó dolgokat lehet hallani, míg a macskákat sokan földönkívüli lényekként, kémekként tartják számon, ezért ebben a cikkben inkább a cicák érdekeit fogom kicsit képviselni, hogy házi kedvencként se kelljen a hátsó sorban kullogniuk.

Mi lehet mégis az oka annak, hogy ennyi ember tart macskákat?

Van egy feltételezés, miszerint a cicák arra hivatottak, hogy semlegesítsék a mindennapok során felhalmozódott negatív energiát, például alvás közben. Ha többen vagyunk a családban, előnyös több cicát tartanunk, mivel egy nem elég az összes családtag feszültségének megszüntetésére. Egyesek azt is állítják, hogy gyakran a cicák elhízásának egyik oka ez a felhalmozódott negatív energiamennyiség is lehet - nemcsak az ételmennyiség, amivel ellátjuk őket - de úgy érzem, elég spirituális beállítottságúnak kell lennünk ahhoz, hogy ezt az elméletet be tudjuk fogadni. Állítólag a cicák akkor állnak fel és hagynak ott minket, amikor teljesen elteltek negatív energiával. Így viszont felmerül bennem a kérdés, hogy ha érzik, mikor telítődnek el, hogyan okozhatja ez a tevékenység az elhízásukat? Döntsük el saját magunk, melyik elméletet fogadjuk el.

A macskák gyógyító ereje

Kutatások igazolják, hogy a macskák a gazdáik segítségére sietnek betegség idején. Ha simogatjuk kutyánkat vagy macskánkat, csökkenthetjük a vérnyomásunkat. Eredmények már elérhetőek arra vonatkozóan is, hogy a macskák dorombolása felgyorsítja a csontokat, inakat, ínszalagokat és izmokat érintő betegségek gyógyulását, illetve csökkenti a fájdalom mértékét.

A cicák állítólag képesek a negatív energiát valami nyugalmas, megható környezetté alakítani. Az állatok egyfajta spiritualitást visznek a gyógyulási folyamatba.

Tudományos kutatások igazolták, hogy azok az emberek, akik háziállatot tartanak, kevesebbszer járnak orvoshoz, kevésbé küzdenek alvási nehézségekkel, illetve kisebb arányban szednek szívműködést befolyásoló gyógyszereket. Azt is kimutatták már, hogy a cicák a szívinfarktus kialakulási kockázatát 40%-kal képesek csökkenteni, a stressz különböző tünetei ugyanis jóval kevésbé figyelhetőek meg a macskát tartók körében.

A cicák dorombolási frekvenciája 20-140 Hz között van, ami az orvostudományban terápiás tartománynak minősül, és így hatékony lehet a csontok gyógyulása és a fájdalom csökkentése során, illetve szerepe lehet az izzadás csökkentésében, a sebgyógyulásban, az izmok újraépítésében, illetve az ízületek mobilizálásában. De szerepet játszanak a non-Hodgkin limfóma kialakulási kockázatának csökkentésében, a mentális egészség megőrzésében, illetve a depresszió megelőzésében is.

Nem mondom, hogy a cicák képesek csodát tenni, de az biztos, hogy a népi hiedelemmel ellentétben nemcsak a negatív energia képviselőiként vannak jelen ezen a bolygón, hiszen gyakran terápiás célokra is alkalmazzák őket. Ezek után mindenki döntse el magának, mennyit hisz el a fentebb leírtakból, illetve kipróbálja-e saját bőrén a cicák gyógyító erejét.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Behind The Scenery - Blinded By Abnormity
  2019-01-12 00:01:23, szombat
 
  Behind The Scenery - Blinded By Abnormity
Link

A creature possessed by brutality and lust
Crawls out from the dusk
The dusk of insanity, emotionless
He searches for a cruel way to satisfy

His burning desire

Afraid to feel - lead by his inability
Afraid to feel - blinded by his abnormity

They grow up in a web of distrust
The child inside will cry...
Innocence is lost forever
Their souls will suffer day by day

He's lurking in the shadows
Imaginary voices in his head
Awake the greed to abuse our future

Under his psychotic eyes a life withers
Like a flower in a cold autumn wind
And the cold autumn wind blows away
The trust in humanity

The imploring and bleeding soul
Glows out...
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
2018.12 2019. Január 2019.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 192 db bejegyzés
e év: 868 db bejegyzés
Összes: 868 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1122
  • e Hét: 2103
  • e Hónap: 4528
  • e Év: 15462
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.