Belépés
kohlinka.blog.xfree.hu
Lehet, hogy fentről többet látni, de a jajszó már nem hallatszik olyan élesen. Szendrei Klaudia
1958.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/7 oldal   Bejegyzések száma: 60 
Kohut Katalin: Mindig és mindörökké (2009) – Filmajánl
  2016-02-26 19:21:26, péntek
 
 

Színes, magyarul beszélő, amerikai romantikus vígjáték - 86 perces

Rendező: Kevin Connor
Forgatókönyvíró: Riley Weston
Zeneszerző: Roger Bellon
Operatőr: Todd Barron
Vágó: Colleen Halsey

Szereplők:

Grace: Rena Sofer
Michael: Dean McDermott
A fiatal Grace: Rachel Fentz
Phillip Walsh: Rob Boltin
James: Jonathan Chase
Mary Anderson: Barbara Eden
Bill Anderson: Max Gail

Egy igazi nagy szerelemről láthatunk filmet. Azt hiszem, erre mondják azt, hogy lángolás egy életen át, soha semmi más nem pótolhatja, s csak egyszer lehet ilyen egy ember életében.

1989-es gimis fotókat nézegetett Grace, abból az időből, amikor két dollár volt egy mozijegy... Ő volt a pompom lányok csapatkapitánya. Nagyon szerelmes volt Michaelbe, de a fiú hagyta, hogy a lány terveit megvalósítsa. Grace titkon álmodozott az álomesküvőről, feldíszítette képzeletben a templomot. Ennek ellenére elbúcsúztak egymástól.
Grace egy profi lakberendezési cég vezetője lett. Megbízták azzal, hogy a városa szállodáját átalakítsa. Útközben vesztegelt a szállító autó, de sikeresen megoldotta a problémát, mire jönnek terveit megnézni, minden rendben lesz. Phillip volt a barátja már évek óta, akivel tökéletesen megértették egymást, de az esküvő gondolata még nem merült fel közöttük. Gracenek már volt egy pár évig tartó házassága, melyből megszületett Scott fia, akivel nagy szeretetben, bizalomban és megértésben éltek.
Húsz év telt el az érettségi óta, találkozót hirdettek meg. Az asszisztens figyelmeztette az asszonyt az esti programra.
Közben a városba érkezett Michael a családi házba, melyben terhes húga lakott a férjével. Asszisztense kísérte, aki segített mindenben, mikor egyik város hoteljéből a másikba mentek az átalakítások miatt.
Volt egy egy évig tartó házassága, de nem jelentett semmit, nyomtalanul elmúlt.
Mindketten fél óráig gondolták az érettségi találkozón való megjelenést, de amikor összetalálkoztak, ugyanaz történt, mint annak idején: Grace zavarba jött, ismét villámlásként érte a felismerés, hogy még mindig Michaelt szereti, s a férfi ugyanígy érzett. Megtudták, hogy az asszony cége dolgozik a férfi szállodájában, ahol majd másnap találkoznak.
Fia és az asszisztense észrevette Gracen a változást, az állandó mosolyt, az elrévedéseket. Anyja szerint Phillip a biztos férjjelölt. ,,Van olyan időszak, amikor a múlt és a jelen összeütköznek." Pontosan ez történt, de most Grace volt az, aki elengedte a férfit.

A filmet itt tekinthetik meg:

https://www.youtube.com/watch?v=jaYmnLUgsjc

2016. február 26.
 
 
0 komment , kategória:  Filmajánló  
Kohut Katalin: Kockán nyert szerelem (1987) - Filmajánló
  2016-02-12 00:35:22, péntek
 
 

Magyarul beszélő, színes, brit romantikus dráma - 90 perces

Rendezte: John Hough
Producer: Albert Fennel, John Hough
Forgatókönyvíró: Barbara Cartland, Terence Feely
Fényképezte: Frank Watts
Zene: Laurie Johnson, Robert C. Dearberg

Szereplők:

Diana Rigg: Lady Harriet Vulcan
Edward Fox: Lord Harry Wrotham
Helena Bonham Carter: Serena Staverley
Fiona Fullerton: Lady Isabell Gillingham
Neil Dickson: Nicholas
Christopher Plummer: Sir Giles Staverley
Stewart Granger: Old Vulcan
Anna Massey: Eudora
Eileen Atkins: Ladi Harriet szolgálója
Garet Hunt: Joker
Marcus Gilbert: Lord Justin Vulcan
Robert Addie: Lord Peter Gillingham
James Gaddas: Lord John Burley
Christopher Williers: Jackson kapitány
Ben Aris: of Dragoons hadnagy

Azt hiszem, az eddigi legjobb kosztümös filmet láthatjuk.
Sir Giles Staverley egy csodálatos kastélyban él leányával, Serenával, aki esténként aggódik apja szenvedélyes szerencsejátékai miatt. Wrotham elhatározza, hogy a leányt mindenáron megszerzi magának.
A végzetes estén Staverleynek szerencséje van, sok pénzt nyer. Ekkor érkezik Wrotham, aki kihívja kockajátékra. Elveszíti mindenét. Hiába mondják neki, hogy ne kockáztasson, mindig abban reménykedik, hogy visszanyeri mindenét. Végül Wrotham a leányát kéri és a 80.000-es hozományát. Az apa beleegyezik, mert nem tud a leánya szemébe nézni azzal, hogy mindenét elveszítette. Ismét a szerencsében reménykedik, de téved. Kitámolyog a teremből és nemsokára egy lövés dördülését hallani.
Az időközben megérkező Vulcan végig nézte egykedvűen a kockajátékot. Hatalmas hazárdjátékosnak számított minden körben. Nem szeretné, ha a senki által nem szeretett Wrotham kezébe kerüljön minden vagyon a leánnyal együtt. Nyer.
Nicholas lóhalálában siet Serenához jelenteni apja halálhírét és a kockajáték eredményét, s arra kéri, legyen a felesége, hogy megszabaduljon ettől a kínos helyzettől, mert szerinte Vulcan, akin soha senki érzelmet nem látott, rosszabb, mint Wrotham. Serena csak pajtársnak tudja a férfit elképzelni, aki egyébként is szerelmes egy Ladybe, Isabellbe.
Megérkezik Vulcan, majd közli, hogy a kastélyt eladják, a lánynak édesanyjához kell költöznie férjhez menéséig, s megbeszélik, hogy minden úgy marad, mint eddig közöttük.
Serena magával viszi szolgálóját és kutyáját az ódon kastélyba, Vulcan megkönnyíti helyzetét mindenben. Megérkezésekor fogadja a még mindig vonzó és nagy társaságot fenntartó Harriet, aki egyből riválisának tekinti a leányt. El is határozza, hogy felöltözteti selyembe, aranyba és bevezeti a társasági életbe, bejelentve mindenkinek, hogy ő az örökösnő.
Serena egy napon véletlenül benyit az öreg halottnak hitt Vulcan lakosztályába, aki elmeséli, milyen életvidám, derűs volt a fia régebben, de teljesen megváltozott. Mindkét Vulcannak a család becsülete, a jellem a legfontosabb. Közösen néznek el mindent Harrietnek, aki csempészettel foglalkozik, meg hazárdjátékkal. Franciaországba szállíttat aranyat, bort és selymet. Semmitől nem riad vissza az egykor saját testét is áruba bocsátó szép asszony, még a gyilkosságtól sem. Pénzéhsége nem ismer határt, lepraktál Wrothammal is, hogy kezére játssza a lányt. Egy régi kocsmáros útonálló, Joker menti meg és szállítja vissza a tépett ruhájú Serenát. Vulcan párbajra hívja ki Wrothamt, megsebesül. Serena szívét már talán akkor sikerül megszereznie, amikor a leány kezét megsimogatva közli, hogy az egész becsület benne van a finom apró kezekben. A lány a legvadabb lovon lóhalálában vágtat Londonba, Vulcan legénylakásába, lelki szemeivel látva a férfi arcát, hallva szavait...

Azt hiszem, ezt a filmet mindenkinek látnia kell, annyira érdekes minden pillanata, leköti a figyelmet. A bűn és a becsület is pártbajt vív életre-halálra.

A filmet itt tekinthetik meg:

https://www.youtube.com/watch?v=HvBoKASTuoM

2016. február 11.


 
 
0 komment , kategória:  Filmajánló  
Kohut Katalin: Kutyahűség (1961) - Filmajánló
  2016-02-03 00:29:14, szerda
 
 

Színes, magyarul beszélő angol film - 91 perces

Rendező: Don Chaffey
Forgatókönyíró: Robert Westerby
Zeneszerző: Francis Chagrin
Operatőr: Paul Beeson

Szereplők:

John Brown: Donald Crisp
Mr. Traill: Laurence Naismith
Jock: Alex Mackenzie
Maclean: Duncan Macrae
Gordon Jackson
Freda Jackson
Joyce Carey
Jameson Clark
Bruce Seton

Greifryars Bobby, Skócia Edinburgh városának tiszteletbeli polgára címet viselő egyetlen terrier, aki kiérdemelte hűségével és munkájával, szeretetével ezt, melyet maga Lord Provost, a főbíró adományozott neki nyakörvére vésve a méltató szavakat. Már sokszor szó esett a kutyaszívről, mely az emberéhez hasonlóan képtelen elfelejteni a gazdáját. Az egyetlen és örökös társ a síron is túl.

Jock ott hagyta hatvan éves szolgálatát a juhokat, bárányokat tartó gazdájánál a Cauldbrae farmon, kutyáját a leányának adta. Elindult utolsó útjára, mint aki érzi, hogy közeledik a vég. Addig hetente az edinburghi vásárba jártak, éppen délben, az ágyúlövéskor betértek a vendéglőbe. A kutya megszökött, gazdája után ment a városba, ahol délben betért a vendéglőbe, ám Jockot nem találta. Estefelé a jószívű vendéglős észlelte a kutyaugatást, házába vitte a gyengélkedő Jockot, de mikor orvosért ment, megszökött tőle. Nem akart kórházba menni. Egy romos épületben kért szállást, ahová magával csempészte Bobbyt. Reggel már csak a kihűlt testét találta a szállásadó. Tüdőgyulladást állapítottak meg. Mivel elegendő pénz volt nála, a közeli előkelő temetőben helyezték örök nyugalomra. A kutya részt vett a temetésen, majd ráfeküdt a gazdája sírjára. Másnap ágyúdörrenéskor megjelent Mr. Traill vendéglőjében. Traill nagyon művelt emberként élte magánéletét, családját a könyvek jelentették. Örökbe szerette volna fogadni a kutyust, de az minden éjjel a gazdája sírjára feküdt. A temetőgondnoknak is gondot jelentett, mert a saját törvénye szerint a temetőbe kutya nem tehette be a lábát. Nagy munkát végzett neki, összefogdosta a patkányokat, ezért megjutalmazták, szintén örökbe akarták fogadni. A nyomorgó gyerekek is megszerették a kutyust, általuk valamennyien igaz érzésekkel gazdagodtak. ,,A gyerek és a kutya olyan, hogy bottal csak rosszabbá tehetjük" - szólt a nemes elveihez hű vendéglős a temetőgondnok Brownak. Mikor a gyerekek meglátták, hogy a kutya a vendéglőben csirkét eszik, meglepődtek. Mr. Traill ekkor vendégül látta az éhezőket. Egyiket másik iskolába íratta, mert okos volt, a kislánynak és társainak munkát adott.
Igen ám, de kóbor kutya a törvény szerint nem lehetett a városban, ezért bíróságra idézték a derék vendéglőst, fizesse meg az eboltás árát. Az igazsághoz ragaszkodó Mr. Traill csupán azért nem fizette ki az összeget, mert a kutya őt nem fogadta el gazdájának, ő csak enni adott neki. A temetőgondnok másnap el akarta ismerni gazdájának, s kifizetni a pénzt, de az igazságos bírót nem tévesztette meg, jól tudta, hogy a kutyának egyik sem a gazdája, szívét örökre eltemette a fekete föld. A gyerekek is gyűjtésbe kezdtek, s elvitték a pénzt a bírósági tárgyalásra. A bíró ítélete mérföldkőnek számított az angol törvénykezésben, mely mint általában mindenütt, száraz paragrafusokra támaszkodott, érzelmek nem számítottak. A kutya hűséges játszótárs, barát és odaadó szolgálóként megérdemelte az örök szabadságot. Az emberi nemesség példaképei sorakoztak fel a törvény előtt.

Bobby tizennégy éven át, egészen haláláig, 1872. január 14-ig nem hagyta el egykori gazdájának a sírját. Az emlékére állított szobor a vendéglővel szemben és a sírja a temetőben a látnivalók közé tartozik.

A filmet itt tekinthetik meg:

http://mozicsillag.net/watch-embed-390272-13077

2016. január 3.
 
 
0 komment , kategória:  Filmajánló  
Kohut Katalin: A bíró (2014) - Filmajánló
  2016-01-17 10:32:11, vasárnap
 
 

Színes, magyarul beszélő, amerikai filmdráma - 141 perces

Rendező: David Dobkin
Forgatókönyvíró: David Seidler, Nick Schenk
Zeneszerző: Thomas Newman
Operatőr: Janusz Kaminski
Producer. David Dobkin, Susan Downey
Vágó: Mark Livolsi

Szereplők:

Hank Palmer: Robert Downey Jr.
Joseph Palmer bíró: Robert Duvall
Carla: Leighton Meester
Samantha: Vera Farmiga
Margaret Stevens: Melissa Leo
Glen Palmer: Vincent D'Onofrio
Dwight Dickham: Billy Bob Thornton

Hank Palmer sikeres ügyvéd, mert főleg a pénzt védi. Mikor az egyik kollégája ezt a szemére veti, azt feleli: - Ártatlanoknak nem telik rá! - Tehát minden védence bűnös. Az egyik tárgyaláson telefonhívást kap, hogy meghalt az édesanyja. Halasztást kér a perben.
Elutazik szülővárosába, ahol apja, Joseph Palmer a bíró. Elbúcsúzik édesanyjától, majd bemegy a tárgyalóterembe és belehallgat az ítélkezésbe.
Joseph Palmer rendíthetetlen képviselője az igazságnak, mely az élet minden területén érvényesül. Szabadulásuk után az elítélteknek jelentkezniük kell nála, s mindent elkövet, hogy jó útra térjenek. Hankkal ugyanígy járt el kiskorában, amikor valamit elkövetett. Bátyja, a tehetséges baseball játékos balesetekor, amit ő idézett elő, amikor karambolozott fele, s ettől örökre nyomorék lett a báty, javítóba küldte fiát. Egy másik csínye után eltiltotta a cserkészettől. Hans és az apja között nagy feszültség van, húsz éve nem érdeklődtek szinte egymás felől. Apja a temetési vendégségben csak kézfogással üdvözli. Másnap reggel a Repülő Szarvas Büfében éri utol apját és két fiú testvérét, szemükre vetve, hogy nem értesítették őt. Már harmincöt éve minden szombaton odajár a család. Itt meglepetés éri, Sam, egykori szerelme a kiszolgáló és egyben a Büfé tulajdonosa. Sam még mindig szereti Hankot, minden hibájával együtt. Hank házassága majdnem véget ért, felesége megcsalta. Kislányáért, Lorenért rajong, akivel eljátssza ugyanazt naponta, amit ő is apjával gyerekkorában: munkából hazamenet ezt a kérdést teszik fel: - Hoztál cukrot, vénember? Hank bármennyire érzelemnélküli és makacs, mindig valahol belül megmaradt kisfiúnak. Repülőre száll, s ott éri a telefon, hogy apját gyilkossággal vádolják, ne utazzon el. Kocsiján megtalálják a vérét Mark Blacknak, az általa elítélt, húsz évet börtönben töltött bűnözőnek, aki előző nap szabadult. Összefutott vele a boltban, ahol a bűnöző azzal fenyegette meg a bírót, hogy meggyalázza a felesége sírját. Erre emlékezett, de arra nem, hogy hogyan történt a baleset, hogyan került a részeg férfi kerékpárjával az autó alá.
Az apa gyógyíthatatlan végbélrákos, amit titkol. Nem érti a fia, miért sakkozik az orvossal, amikor egyiket sem szereti. Egy halászkunyhóba jár titkon kemoterápiára, ezt is a felesége kedvéért. Már negyvenkét éve bíró, nem árulhatja el, hogy neki emlékezet kiesései vannak, meg milyen mellékhatások kínozzák, mert akkor az ítéleteit megkérdőjeleznék.
Megérkezik rövid időre Loren, az egyetlen lánytagja a családnak. A mord nagyapa jókat játszik vele, szeretnek együtt lenni.
Elkezdődik a kihallgatás után a tárgyalás. Hank elvállalja apja ügyét ingyen. Mikor eskü alatt kell vallani, kénytelen apja egészségi állapotát felfedni.
Hatalmas összezördülések árán tisztázódik minden konfliktus kettejük, a bíró és fia között. Az apa minden kegyetlennek tűnő nevelési módszerét a fia makacsságának megtörésére irányította. Hank végül kénytelen elismerni, hogy minden okkal történt, s szíve keménysége lassan feloldódik. A szeretet és szerelem teljesen megváltoztatja.


A filmet itt tekinthetik meg:

http://mozicsillag.net/watch-embed-317876-21201

2016. január 17.
 
 
0 komment , kategória:  Filmajánló  
Kohut Katalin: Kutyahideg (2006) - Filmajánló
  2016-01-15 22:34:41, péntek
 
 
Színes, magyarul beszélő, amerikai kalandfilm - 120 perces

Rendező: Frank Marshall
Forgatókönyvíró: David DiGillio
Zeneszerző: Mark Isham
Operatőr: Don Burgess
Jelmeztervező: Jori Woodman
Producer: Patrick Crowley, David Hoberman
Vágó: Christopher Rouse

Szereplők:

Jerry Shepherd: Paul Walker
Charlie Cooper: Jason Biggs
Dr. Davis McClaren: Bruce Greenwood
Eve McClaren: Wendy Crewson
Katie: Moon Bloodgood
Mindo: August Schellenberg
Dr. Andy Harrison: Gerard Plunkett

A film megtörtént esetet dolgoz fel, az antarktiszi kutatóknak és kutyáiknak állít emléket.

A történet 1993. januárjával kezdődik az Amerikai Tudományos Alapítvány Antarktiszi Kutatóbázisában.
Egy napon Dr. Davis McLaren érkezik repülővel az űrkutatóktól. Melbourna-hegyhez akar eljutni, hogy megtaláljon egy Merkúrról származó meteoritot. Mivel már vékony a jég, repülővel és autóval megközelíthetetlen a vidék, nem jöhet számításba más, csak a kutyás szán.
Jerry, a vezető felelősséget vállal a kutatóért, de a kutyákért is, akik hősiesen szolgálják naponta a világot. Érdemes a hősök nevét megemlíteni: Max, Maya, Picur, Foltos, Drui, Trumen, Jack és Back, a két malamut. Kettesével fogják be a kutyákat a szán elé, David ül a szánban, Jerry irányít. Leopárd fókákba botlanak útközben, ezért kikerülik őket. Gleccseres útra kerülnek. A doki beszakad a szánnal, de szerencsére sikerül kihúzni a kutyák segítségével. A doki magával hozza fia, Erik rajzát is. Jön a figyelmeztetés a bázis állomásról Katietől, hogy vissza kell fordulniuk, mert két nagyon alacsony nyomású ciklon mozog a terepen, vagyis nagy vihar közeledik. Dr. David szerint kockáztatni kell azért, amit szeretünk, fél napot kér, hogy megkereshesse a meteoritot a Keleti oldalon. Meg is találja a tizenegy centi átmérőjű kincset. Míg Jerry az egyik kutya lábát köti át, a doki lecsúszik a jégre és beszakad alatta, A jeges vízbe kerül, Maya, a kislány kutya segítségével sikerül kimenteni Jerrynek. Gyors iramban elindulnak visszafelé, de utoléri őket a hóvihar. Megígéri a vezető, hogy egyben hazaviszi a megfagyott sérültet, újra láthatja a családját.
Jerry is megsebesül, kezei megfagynak, tüdeje megfázik. Az eszméletlen dokival együtt repülővel elhagyják a bázist, kikötve hagyva a nyolc életmentő kutyát azzal, hogy három órán belül értük mennek.
Visszahívják a téli csapatot, tavaszig senki sem mehet az Antarktiszra. Jerry hiába mondogatja, hogy a kutyák is a csapathoz tartoznak, senki sem tud segítségére sietni. Négy nap múlva Wassingtonba megy, ahol közlik vele, hogy huszonöt éve nem volt ilyen nagy vihar az Antarktiszon.
A kutyák már nem bírják a várakozást a nagy hóban, kiszabadítják magukat a láncból, kivéve a tíz éves öreg Jacket. Jerry a dokihoz megy, hogy az alapítványból finanszírozzák a visszautat munkatársaikért, a kutyákért, de hiába. Mindenki azt tanácsolja neki, felejtse el őket. A kutyák eközben madarakat fognak maguknak, majd igazságosan elosztják maguk között.

Jerry Astoriában, Oregon Államban kajak evezést tanít a gyerekeknek. Visszautasítja a további expedíciókat. Próbál felejteni, de nem képes rá.
Eközben Maya megcsúszik a havas hegyoldalon és összetöri magát.
Davidot ünneplik ötven nap múlva, hogy elhozta a Merkúr követ. Ő köszönetet mond mindenkinek, aki segítségére volt ebben. Jerry bejelenti neki, hogy indul este Új-Zélandra, nem adja fel, mert amit szeretünk, azért kockáztatni kell. A Bales kocsmát javasolják neki, hogy ott talál segítőkre. Nagy meglepetésére ott várja Katie, David és Cooper, a térképész készen az indulásra, melynek költségét megmaradt expedíciós költségből dr. David finanszíroz. Repülővel eljutnak a hajóra, mely elviszi őket a Déli sarkra. Hat méter vastag jég mellett nem lehet tovább menni, így jön az ötlet, hogy repülővel az olasz bázishoz mennek, ahol vannak hójáró autók.

1993. augusztus 2-án a kutyák már 175. napja várakoznak, a reményt fel nem adva, hogy Jerry visszamegy értük. Az öreg Jacket kikötve találják meg holtan, de mikor a többi láncot felemelik, látják, hogy a kutyák nincsenek ott. Ekkor kutyaugatás üti meg fülüket és boldogan, szinte ujjongva rohannak egymás felé. Öt kutya a számlálás eredménye, ezért érdemes volt visszajönniük. David teljesíti fia titkos kívánságát is, az életét mentő kutyák segítségére sietett. Boldogságuk akkor tetőződik a legjobban, amikor Max odavezeti Jerryt a sérült Mayához, akit végig ők tápláltak és tartottak életben. Ezek a kutyák példát mutatnak igaz érzésekben, őszinteségben, egyenességben, bajtársiasságból mindenkinek.
Érdemes ezt a csodálatos filmet végig nézni és egy pillanatra megállni, gondolatban elidőzni a világ legszorgalmasabb kutatócsoport tagjainak naponkénti hőstettein. Vegyünk példát hűséges társainkról!

A filmet itt tekinthetik meg:

http://videa.hu/videok/film-animacio/kutyahideg-teljes-film-hX7WoB7OPi4rngU7

2016. január 15.
 
 
0 komment , kategória:  Filmajánló  
Kohut Katalin: A nagy ugrás (1994) - Filmajánló
  2015-12-29 00:27:59, kedd
 
 

Színes, magyarul beszélő, amerikai vígjáték - 103 perc

Rendező: Joel Coen
Forgatókönyvíró: Ethan Coen, Joel Coen, Sam Raimi
Zeneszerző: Carter Burwell
Operatőr: Roger Deakins
Vágó: Thom Noble

Szereplők:

Norville Barnes: Tim Robbins
Amy: Jennifer Jason Leigh
Sidney J. Mussburger: Paul Newman
Waring Hudsucker: Charles Durning
Főnök: John Mahoney
Smitty: Bruce Campbell
Vic Tenetta: Peter Gallagher

1958-ban kezdődik a történet New Yorkban. Pár perc van a jövőig. Vajon mit rejteget? Mindenki próbálja megragadni az egyetlen pillanatot, amikor majdnem mind boldogok. Bolyong pár elveszett lélek, nem törődve az új esztendővel, se reményük, se kapaszkodójuk nincsen. Vajon kilép-e az elnök irodájának ablakából, alázuhan-e a mélybe?
Mi vezette a kétségbeeséshez?

A sikeres Hudsucker mammutvállalat főnöke kisétál a toronyház legfelső emeletének ablakán. Senki sem érti döntését, éppen arról számol be az igazgató tanács, milyen jól megy a cégnek. Bármennyi pénze van, magánéletében nem boldog, az egyetlen nőt, akit szeretett, elveszítette.
Mussburger (Paul Newman) barbár módon tovább szívja volt főnöke szivarját, s bejelenti a jelenlévőknek, hogy egy idiótát fog alkalmazni elnöknek azért, hogy a részvények árát levigye, így maguk megvásárolhatják a céget január elsején, ellenkező esetben bárki megteheti.
Barnes egyetemi tanulmányai után éppen állást keres, de mindenütt tapasztalattal rendelkezőket vesznek fel. A cégnél helyezkedik el az alagsorban levélkézbesítőnek. Egy bizalmas, személyesen átadandó kék levelet bíznak rá, melyet az elhunyt elnök írt személyesen, benne a végrendelete. Át akarná adni a levelet, de egyik balesetet követi a másik, míg végül a balfácánt megválasztják elnöknek.
Amy Archer újságíróként jelentkezik kipuhatolni az okát az igazgató tanács döntésének. Sejti, hogy valamilyen összeesküvés elmélet áll a háttérben, s arról is meggyőződik, hogy mindenről az ifjú elnök semmit sem tud. Nancyből valónak mutatkozik be, amivel megnyeri Barnest, aki alkalmazza maga mellé munkatársnak. Barnes kitalált egy karikát a srácoknak, mellyel játszhatnak. Hula hoop karikának nevezte el. Végül ahelyett, hogy tönkretette volna a céget, felvirágoztatta. Meg kellett tőle szabadulni, felfedve Amy újságírói múltját. Hazugság áldozataként és szerelmi csalódásában jutott el a végső lépésig, mellyel a film kezdődik éjfél előtt pár perccel. Ekkor egy meseelem kerül a filmbe, egy olyan időmegállítóval, amelyik meg nem történtté teszi az öngyilkosságot.
A filmet innentől már nem lehet komolyan venni, de talán azért sem, mert vígjáték, s az életben hinni kell a csodában is, amikor bármi megtörténhet.
Fény derül az át nem adott kék levélben rejlő végrendeletre is.

A filmet itt tekinthetik meg:

http://mozicsillag.net/watch-embed-147906-13944

2015. december 28.
 
 
0 komment , kategória:  Filmajánló  
Kohut Katalin: Túlélni a Karácsonyt (2004) - Filmajánló
  2015-12-25 09:30:34, péntek
 
  Színes, magyarul beszélő, amerikai komédia, 91 perc

Rendező: Mike Mitchell
Író: Deborah Kaplan, Harry Elfont
Forgatókönyvíró: Jeffrey Ventimilia, Jushua Sternin, Deborah Kaplan, Harry Elfont
Zeneszerző: Randy Edelman
operatőr: Peter Lyons Collister, Tom Priestley Jr.
jelmeztervező: Mary Jane Fort
producer: Betty Thomas, Jenno Topping
látványtervező: Caroline Hanania
vágó: Craig McKay

Szereplő(k): 
Ben Affleck (Drew Latham)
James Gandolfini (Tom Valco)
Christina Applegate (Alicia Valco)
Catherine O'Hara (Christine Valco)
Josh Zuckerman (Brian Valco)
Bill Macy (Doo-Dah)
Jennifer Morrison (Missy Vanglider)
Udo Kier (Heinrich)

Drew évek óta egyedül tölti a Karácsonyt. Barátnőjének karácsonyra közös jegyet vesz az ünnepekre, aki közli vele, hogy a Karácsony családi ünnep. Ezek után felhívja az összes ismerősét telefonon, de mindenhol visszautasítják. Ezt követően az egyik ismerőse pszichiáterét keresi meg, a repülőtéren éri utol, aki azt tanácsolja neki, keressen olyan helyet, ami a gyerekkorára emlékezteti.

Ezt követően ellátogat gyermekkori házába, ahol ajánlatot tesz a Valco családnak: ha náluk töltheti a Karácsonyt, fizet nekik 250.000 dollárt. Erről meg is kötik a szerződést. Drew minden kívánságát teljesítenie kell a családnak, akik nem is tudják, mire vállalkoztak a pénzért. Erről szól a komédia, vicces jelenetekkel. Időközben megérkezik a család lánygyermeke is, Alicia, nem tudva arról, hogy van egy fogadott bátyja, aki vett magának három napra családot.


A filmet itt lehet megtekinteni:

http://stagevu.com/video/oozmfibtdiri
 
 
0 komment , kategória:  Filmajánló  
Walt Disney: Jégvarázs (2013) – Filmajánló
  2015-12-25 09:27:09, péntek
 
 

színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film, 108 perc
rendező: Jennifer Lee, Chris Buck
író: Hans Christian Andersen
forgatókönyvíró: Jennifer Lee, Shane Morris
zeneszerző: Christophe Beck, Kristen Anderson-Lopez, Robert Lopez

szereplő(k): 
Kristen Bell (Anna hangja)
Jonathan Groff (Kristoff hangja)
Josh Gad (Olaf hangja)
Idina Menzel (Elsa - Snow Queen hangja)
Santino Fontana (Hans hangja)
Chris Williams (Oaken hangja)
Alan Tudyk (Duke of Weselton hangja)

szinkronhang: 
Vágó Bernadett (Anna magyar hangja)
Magyar Bálint (Kristoff magyar hangja)
Seder Gábor (Olaf magyar hangja)
Farkasházi Réka (Elsa magyar hangja)
Pál Tamás (Hans magyar hangja)


Fantasztikus a Jégvarázs című film, élvezetes gyermekeknek, felnőtteknek egyaránt. Csodálatosak a szereplők, a külsővel vetekszik a szinkron csengő, tiszta hangja. Kedvenceim mindig a zenés filmek voltak, ezért örömmel és áhítattal néztem végig ezt az igazi szeretet történetet, melynek a lényege, hogy a szeretet a dermedt szívet is megolvasztja.

Főszereplők mind magas emberi tulajdonságokkal bíróak, ezért a példamutatás, a jóság uralkodik a karakterekben az egyetlen, Hans herceg kivételével, aki a Déli szigetekről jött, mint 13. fiú a családban, nem jó szándékkal, amint ez meg is mutatkozik.

Elsa és Anna hercegnők testvérként sokat játszanak együtt. Elsa varázshatalommal bír kedvenc játékaik egyike ezért a jégvarázslás. Így megsebesül Anna, akin Troll papa segített. Bezárul a kastély mindenki előtt, míg Elsa királynővé avatása be nem következik. Ekkor megtörténik a baj, mivel nem tudja a félelmét kezelni, meg a dühét, minden jéggé dermed, beköszön az örök jég és hó birodalma Aremdelleben.
Kristoff jegesemberként kerül a történetbe, akinek gyermekkora óta a trollok a barátai, egyszerűen szerelem szakértőknek nevezi őket. Slen rénszarvasa, mint az ember igaz barátja, megérzi, amikor valaki bajba kerül. A történet kedves szereplője Olaf, a hóember, akit Elsa hercegnő hozott létre gyermekkorában.

Azt hiszem, ezt a csodálatos dalokkal megrendezett filmet mindenkinek látnia kell, hiszen annyira emberi, a szív szeretetének hatalmáról szól.

A filmet itt tekinthetik meg:

http://meselandia.hu/jegvarazs-teljes-mesefilm/

2015. február 7.
 
 
0 komment , kategória:  Filmajánló  
Kohut Katalin: Ahol a szivárvány véget ér (2014)-Filmajánló
  2015-12-14 00:00:06, hétfő
 
  Kohut Katalin: Ahol a szivárvány véget ér (2014) - Filmajánló

Színes, magyarul beszélő, angol-amerikai romantikus vígjáték - 102 perc

Rendező: Christian Ditter
Író: Cecelia Ahern
Forgatókönyvíró: Juliette Towhidi
Zeneszerző: Ralf Wengenmayr
Producer: Robert Kulzer
Vágó: Tony Cranstoun

Szereplők:

Rosie Dunne: Lily Collins
Alex Stewart: Sam Claflin
Greg: Christian Cooke
Gary Dunn: Art Parkinson
Sally: Tamsin Egerton
Bethany Williams: Suki Waterhouse
Ruby: Jaime Winstome

A film az írónő azonos című könyve alapján készült, egyes kritikusok szerint nem pontosan követve a cselekményt, könyvben olvasva sokkal izgalmasabb a történet.

A film nézése közben felvetődik az örök kérdés: lehetséges-e örök barátság lány és fiú között? Elképzelhető-e, hogy mindent megbeszéljenek egymással, mással való szexuális kapcsolatukat is, s ne legyenek féltékenyek egymásra? Aki már átélt hasonló helyzeteket, állítja, hogy addig voltak barátok, míg csókra, vagy másféle testi kapcsolatra nem került sor, akkor megpecsételődött a barátság, véget ért, s talán a határtalan bizalom is, amit egymás iránt éreztek, vagyis az ember szerelem. Az ember szerelem bírja ki egyedül az időt, nagyon kevesen ismerik, az egyedüli, ami a nemek vonzása felé képes emelkedni. Ehhez két egyforma lélekkel rendelkező ember szükséges, akik egymást kölcsönösen tisztelik, csodálják és szeretik.

Rosie és Alex öt éves koruk óta voltak barátok. A lány tizennyolcadik születésnapján történt valami, ami egymástól elsodorta őket. Megtörték a barátságot alkoholos állapotban, a lány tudtán kívül egy csókkal, amiért Alexnek lelkiismeret-furdalása lett, úgy érezte, elárulta a barátságot. Itt ketté vált az életük, mindketten más karjában kötöttek ki. Rosie megalázó helyzetbe került, amikor Greg benne hajtotta végre az önkielégítést egy percig sem tartó aktusban. A lány teherbe esett, kettétört a karrierje, pedig előtte felvették a bostoni egyetemre. Lemondott a tervről, hogy barátjával majd a távolban új életet kezd, az anyaságnak szentelte életét. Az egymás félszavaiból, álmaiból olvasó barátok tartották a kapcsolatot, több hiábavaló kapcsolat után is egymást keresték. Már titkon szívükben megfogalmazták, hogy egymáshoz tartoznak igazából, s hogy senki más mellett nem lehetnek boldogok. Vajon a barátságból lehet-e igazi szerelem?


A filmet itt tekinthetik meg:

http://mozicsillag.net/watch-embed-325667-21813


2015. december 13.
 
 
0 komment , kategória:  Filmajánló  
Kohut Katalin: Csoda csak egyszer történik - Filmajánló
  2015-11-17 18:02:08, kedd
 
  Kohut Katalin: Csoda csak egyszer történik (1951)

Fekete-fehér, magyarul beszélő francia-olasz romantikus film - 97 perc

Rendező: Yves Allégret
Forgatókönyvíró: Jacques Sigurd
Zeneszerző: Louis Beydts
Operatőr: Jean Isnard
Jelmeztervező: Pierre Balmain, Jacques Cottin
Díszlet: Michael Barnathan
Látványtervező: Alexandre Traumer
Vágó: Maurice Serein
Műszaki vezető: Auguste Capelier

Szereplők:

Claudia: Alida Valli
Jerome: Jean Maris
Maria Forni: Nada Fiorelli
Marcelle Arnold
Emma Baron

1939. júliusában csodálatos nyár volt. A fiatalok csak a tanulással és egymással voltak elfoglalva. Orvosi egyetemre járt Jerome. A Luxemburg kertben tervezgették baráti körben, hová mennek nyáron együtt. Ott hallotta meg, hogy akit egy éve ábrándosan szeret, Claudia visszautazik Olaszországba. Jerome csak a gondolataival foglalkozott, a lánnyal, akit soha meg sem mert szólítani, mert gyávának érezte magát. Ekkor döntő lépésre szánta el magát, legyőzi félénkségét és elmegy a lányhoz. A virágot megvette neki, hogy mások ne lássák, de vagányságból mégsem adta át Claudiának. Mikor szemben álltak egymással, Jeromet kicserélték, rámenős lett. A lány talán kicsit csalódott, vagy meglepődve vette tudomásul a félénk fiú átváltozását. Claudiának még soha nem volt udvarlója, kiderült, hogy ő is megszerezte titkon Jerome fényképét,mert szerelmes volt belé. Kikísérte a fiú az állomásra, ahol azzal váltak el egymástól, hogy Jerome egy hónap múlva hozzáutazik Olaszországba, mert már lehetetlen, hogy elváljanak egymástól.
Augusztus végén a fiú meg is érkezett a lány országába, ahol egy hotelben szálltak meg csodálatos környéken. Itt megtörtént velük a csoda, melyre a film címe is utal, szerelmesek lettek egymásba. Életre keltek mindketten, így érezték. Arcuk a boldogságot tükrözte. Claudia teljesen átalakult, nővé teljesedett, a fiú egyre jobban gyönyörködött benne. Már Jerome többé nem ábrándozott, szerelmese kezét kívánta megkérni a nyár végén, házastársként akarta folytatni az orvosi egyetemet. Ekkor kitört a háború.
Azt hitték, csak pár hónapig fog tartani, de rohantak a napok, hónapok, évek. A levelek elmaradtak. Jeromet a szerelem tartotta életben, egyedül ez éltette, mint ahogyan Claudiát is. Vártak egymásra. Hiába házasodott a fiú, nem volt képes szerelemre más iránt. Végül elindult tizenegy év után megkeresni Claudiát.

A csodák bennünk léteznek, amíg élünk, ezek adják az erőt a mindennapokhoz. De megismételhető-e ugyanaz, illetve folytatható-e az elválástól a szerelem?

A filmet itt tekinthetik meg:

https://www.youtube.com/watch?v=nzEgjMuYoSc

2015. november 17.
 
 
0 komment , kategória:  Filmajánló  
     2/7 oldal   Bejegyzések száma: 60 
2019.01 2019. Február 2019.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 7 db bejegyzés
e év: 60 db bejegyzés
Összes: 7233 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 44
  • e Hét: 452
  • e Hónap: 12157
  • e Év: 51158
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.