Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 22 
Vörös rózsa fekete_fehér háttérrel
  2019-02-01 12:03:50, péntek
 
  ...... .............

 
 
0 komment , kategória:  Mai nap, hét képe  
Szentmise a Sziklatemplomban 01.10
  2019-02-01 11:59:41, péntek
 
  Videó Link

...... ............

 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Don Bosco -től idézet
  2019-02-01 11:47:11, péntek
 
  Légy vidám és tedd a jót, a verebeket meg hagyd csiripelni." /Don Bosco/
Bosco Szent János égi születésnapján kérjük közbenjárását, hogy mi is mindig lelkesen és örömmel tudjuk végezni a ránk bízott feladatot.
...... ........... .....

 
 
0 komment , kategória:  Biblia - szentírások  
Simon Emil: Hónapok
  2019-02-01 11:36:05, péntek
 
  Február felölti fekete csizmáját,
ballag a réteken, folyókon is átvág.
Minden lépés-nyoma jégviharok fészke,
kikelnek, s rohannak vadul fütyörészve.

(Simon Emil: Hónapok)
 
 
0 komment , kategória:  tél képekben és versben  
S.O.S. adjál vért.
  2019-02-01 11:30:44, péntek
 
  ..


Egy 78 éves, szívére is operált sátoraljaújhelyi hölgyet ma operálnának végbélrák miatt Miskolcon, a Megyei Kórházban, de NINCS "B Rh negatív" vér. Kérjük, hogy aki tud, segítsen. A vérvételi helyek a mai és a holnapi nap folyamán,10.00-17.00-ig, ahol a vérellátósok tartózkodnak: Heves, Művelődési Központ, csak ma Gyöngyösoroszi IKSZ-ben 17.00-ig. Aki tud vért adni, annak kérésre, privát üzenetben megküldjük a néni összes, szükséges adatát, ami az irányított váradáshoz kell. A szándékokat köszönjük!
/Szent István rádió/
*
Hála és örömhír!
A tegnapi napon segítséget kérő 78 éves hölgyet ma sikeresen megoperálták, már visszakerült a szobájába, a körülményekhez képest jól van
Józsa Ottóné Komáromi Ilona nevében is köszönjük azoknak, akik elmentek vért adni és azoknak akik továbbították felhívásunkat!
Isten áldása legyen rajtatok!
...... .........

 
 
0 komment , kategória:  Egészségünk megörzése  
Útravaló – 2019. február 1.- Adoremus
  2019-02-01 11:23:15, péntek
 
  ...... .......


Napról napra közreadjuk az Adoremus liturgikus kiadvány elmélkedéseit. Februárra Juhász Ferenc Miskolc-mindszenti plébános ad útravalót.
Jézus még mondhatta: ,,magától terem a föld". Bizonyos kimutatások szerint az az érték, amit a föld évről-évre magától megterem, két- és félszerese annak a GDP-nek, amit az emberiség előállít ipari, mezőgazdasági és szellemi összértékben. Tehát amit a föld magától terem, az ökoszisztémák működésének köszönhetően: az élelmiszerek, a víz, a fa, a levegő tisztulása, a talaj képződése vagy a beporzás által - emberi teljesítmény számára utolérhetetlen. Fel sem fogjuk a halak, a vadak, a gyümölcsök, a növények szaporodását, amihez az ember, ha semmit sem tesz hozzá, akkor is elegendő a normális élethez. Ha semmit nem tenne hozzá! De hozzátesz, és ezért ma már nem kel ki a mag magától.
 
 
0 komment , kategória:  Útravaló_Adoremus  
3. évközi hét péntek 02.01
  2019-02-01 11:07:10, péntek
 
  SZENTLECKE a Zsidókhoz írt levélből
A keresztények a legnagyobb megpróbáltatásokban se veszítsék el bizalmukat!
Testvéreim!
Emlékezzetek vissza az elmúlt időkre, amikor megvilágosodástok után annyi küzdelemben és szenvedésben helyt álltatok! Egyrészt a gyalázatnak és zaklatásnak kitéve, nevetség tárgyává lettetek; másrészt részvéttel kísértétek azokat, akikkel így bántak. Együtt szenvedtetek a foglyokkal, és vagyonotok elrablását is örömmel viseltétek el abban a tudatban, hogy értékesebb és maradandóbb javakkal rendelkeztek.
Ezért ne veszítsétek el bizalmatokat, hiszen nagy jutalom jár érte! Állhatatosaknak kell lennetek, hogy Isten akaratát teljesítve elnyerjétek az ígéretet.
(Ezt mondja a próféta:)
Már csak rövid, nagyon rövid az idő,
Aztán eljön az eljövendő, és nem késik.
Az igaz ember a hitből él;
De ha elpártol, nem telik benne Istennek kedve.
Mi nem tartozunk az elpártolok közé, akik elkárhoznak, hanem a hívők közé, akik megmentik a lelküket.
Ez az Isten igéje. Zsid 10,32-39

EVANGÉLIUM Szent Márk könyvéből
Isten országa parányi magból fejlődik hatalmas fává!
......


Abban az időben Jézus ezt mondta a tömegnek: ,,Isten országa olyan, mint amikor az ember magot vet a földbe. Utána akár alszik, akár ébren van, éjjel vagy nappal, a mag kicsírázik és szárba szökken, maga sem tudja hogyan. A föld magától hoz termést: Először szárat, aztán kalászt, majd telt szemet a kalászban. Mikor pedig a termés engedi, az ember mindjárt fogja a sarlót, mert itt az aratás."
Majd folytatta: ,,Mihez hasonlítsuk az Isten országát? Milyen példabeszéddel szemléltessük? Olyan, mint a mustármag, amely amikor elvetik a földbe, kisebb minden más magnál a földön. Mikor azonban elvetik, kikel és minden kerti veteménynél nagyobb lesz. Nagy ágakat hajt, úgyhogy az ég madarai az árnyékában laknak."
Sok hasonló példabeszédben hirdette nekik az igét, mert így tudták megérteni. Példabeszéd nélkül nem szólt hozzájuk. Mikor azonban egyedül volt tanítványaival, mindent megmagyarázott nekik.
Ezek az evangélium igéi. Mk 4,26-34

Imádság
Mindenható és teremtő Istenünk! Te az embert a saját képedre és hasonlatosságodra teremtetted. Szívünkbe adtad a vágyat, hogy téged keressünk és benned találjuk meg boldogságunkat. Fiad, Jézus azt kéri tőlünk, hogy hozzá váljunk hasonlóvá. Segíts minket, hogy arcunkon hordozzuk Jézus arcát! Segíts, hogy egészen odaadjuk, felajánljuk magunkat neked! Adj nekünk bölcsességet, hogy felfogjuk Jézus szavainak értelmét, komolyan vegyük azt és megadjunk neked mindent, ami téged illet!.

Jézus, de elsősorban nem az ő személye áll a középpontban, hanem a magok kikelése. Ez a példabeszéd is nyitott, többféle értelmezést megenged, miként Jézus más példázatai is.
Egyrészt gondolhatjuk azt, hogy a magokat a földbe elvető, majd pedig annak kikelését nyugodtan váró ember maga Jézus. Ő az, aki az Isten országának jó magját elülteti az emberi szívekben, és várja ennek gyümölcsét. Egy másik lehetséges magyarázat szerint a hallgatóságnak, akik szívükbe fogadták Isten tanítását, tenniük kell azért, hogy Isten országa növekedjen bennük és másokban. Az első értelmezés inkább azt helyezi előtérbe, hogy az Úr munkálkodása után Isten kegyelme nem látványosan, hanem rejtve, titokzatos módon eléri a maga hatását az emberi lelkekben. A második értelmezésbe viszont az ember Istentől kapott küldetése és személyes felelőssége kap nagyobb hangsúlyt. Mindkét magyarázat helyes, egyik sem zárja ki a másikat.
Engedem-e, hogy Isten kegyelme átalakítsa az életem? Kész vagyok-e feladatot vállalni azért, hogy Isten országa növekedjen a világban?
C. Horváth István Sándor
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Éva szép képei ...
  2019-02-01 11:01:00, péntek
 
 





 
 
0 komment , kategória:  Barátaim képei és videói  
Barátnőm virágjai
  2019-02-01 10:57:34, péntek
 
  ...... ........... ........... ............


2018 mikulás napjától - a mai napig szép virág
...... ........... ...........

 
 
0 komment , kategória:  érdekes képek  
Három színű jácint virágom
  2019-02-01 10:50:38, péntek
 
  ...... ........... .............


- Jácint - sport, játék, játékok, rohanás, Apolló virágai,
Fehér: Próbálj megbocsátani! bájosság,
Kék: Imádkozom érted!, Lila: állhatatosság, tartósság,
Sárga: bocsánat, bocsáss meg, bánat, Vörös vagy rózsaszín: féltékenység.

- Jácint, latinul hyacinth, de görög eredetű neve utal elterjedési területére: mivel a monda szerint Apolló isten által legyőzött Hyakinthos spártai király kihullott véréből nőttek ki az első virágok.
 
 
0 komment , kategória:  saját készítés  
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 22 
2019.01 2019. Február 2019.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 385 db bejegyzés
e év: 4631 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 391
  • e Hét: 16783
  • e Hónap: 29459
  • e Év: 263206
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.