Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
Katitól verses kép
  2019-02-04 09:30:11, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Barátaim képei és videói  
Kányádi Sándor: Hófoltos még a határ
  2019-02-04 09:21:55, hétfő
 
  Hófoltos még a határ
s a dombok oldala.
Szunnyadoz még a kökény
s galagonya.

Alszik még a rengeteg
s a kertekben a fák,
de nyitogatja fehér
szemét a hóvirág.

S az ibolya is ébredez
a sombokor alatt:
költögeti a szelíd
napsugarak.

Az ibolyatő fölött
a sombokor pedig
álmában már színarany
virágot álmodik.

........

 
 
0 komment , kategória:  tél képekben és versben  
Pasarétre látogatott a missziós kereszt
  2019-02-04 08:44:23, hétfő
 
  .......


2019. február 3. vasárnap, 14:25
A pasaréti Páduai Szent Antal-templomban állították fel február 1. és 4. között a 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus missziós keresztjét, amelyet Ozsvári Csaba ötvösművész készített. A kereszt jelenlétében Erdő Péter bíboros, prímás mutatta be a gyertyaszentelő szentmisét február 2-án.

Erdő Péter bíboros homíliáját teljes terjedelmében közöljük. Link
 
 
0 komment , kategória:  Szentségimádás  
Ferenc pápa a béke követeként ....
  2019-02-04 08:41:22, hétfő
 
  megkezdte arábiai történelmi apostoli látogatását
2019. február 3. vasárnap, 19:27
Ma, helyi idő szerint éjszaka 10 órakor szállt le az a repülőgép Abu-Dzabiban, mellyel Ferenc pápa megkezdte február 3. és 5. közötti, - 27. apostoli látogatását az Egyesült Arab Emírségekben. Katolikus egyházfő még sosem járt az Arab-félszigeten.
Bővebben Link

- Pope Francis - Abu Dhabi - Welcoming Ceremony 2019-02-04
Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Útravaló – 2019. február 4
  2019-02-04 08:39:18, hétfő
 
  Elemi csapás idején, amikor víz-, sár-, vagy földlavina zúdul egy településre, és kárt tesz mindenben, időnként látni, amint állattetemeket sodor a víz. Nincs elborzasztóbb látvány, mint ha megbomlott, felfúvódott tetemek úsznak tova, itt-ott megakadnak egy torlaszban, majd az ár ereje kiszabadítja őket, és hömpölygeti tovább. Márk evangélista megrendítő módon mutatja meg, hogy mit tesz a sátán, ha szabadjára engedik. Emberrel, állattal, természettel. Egy zsidó embernek - tekintve, hogy a sertés tisztátalan állat - még gyomorforgatóbb a kép. Jézus ereje azonban nagyobb - a bajban őt kell segítségül hívnunk, hogy helyére kerüljenek a dolgok: ördög a kondába, ember vissza a családba.  
 
0 komment , kategória:  Útravaló_Adoremus  
4. évközi hét hétfő 02.04
  2019-02-04 08:36:07, hétfő
 
  SZENTLECKE a Zsidókhoz írt levélből
Az ószövetségi hit hősei a hit erejével győzedelmeskedtek az akadályokon: velünk együtt jutnak el az üdvösségre.
Testvéreim!
Igen sokat kellene beszélnem, és kifogynék az időből, ha Gedeonról, Bárákról, Sámsonról, Jeftéről (Izrael hőseiről), Dávid királyról, vagy Sámuelről és a prófétákról beszélnék. Ők a hit erejével országokat győztek le, igazságot szolgáltattak, ígéreteket nyertek el, oroszlánok száját tömték be, lángoló tüzet oltottak ki, megmenekültek a kard élétől, gyengeségből erőre kaptak, hősök voltak a háborúban, és megfutamították az ellenség táborát.
Asszonyaik feltámasztás útján visszanyerték halottaikat. Némelyek kínpadra kerültek, de nem fogadták el a szabadságot, hogy részük legyen a dicsőségesebb feltámadásban. Mások gúnyt és megostorozást, sőt bilincseket és börtönt tűrtek el, megkövezést, kettéfűrészelést és sanyargatást szenvedtek, kardélen hulltak el, juhbőrben és kecskebőrben bujdostak, nélkülözve, üldöztetve, zaklatva.
A világ nem volt méltó rájuk. Ezért sivatagban, hegyek közt, barlangokban és a föld üregében bolyongtak. Bár hitük igaznak bizonyult, (földi életükben) mégsem nyerték el az ígéret teljesülését, mert Isten nekünk valami jobbat rendelt, hogy nélkülünk ne jussanak el az üdvösségre.
Ez az Isten igéje. Zsid 11,32-40

EVANGÉLIUM Szent Márk könyvéből
Jézus kiűzi a tisztátalan lelket a megszállott emberből.
...... .....


Jézus és tanítványai áthajóztak a Genezáreti-tó keleti partjára, a gerázaiak földjére.
Amint Jézus kiszállt a hajóból, a sírok felől egy tisztátalan lélektől megszállt ember futott feléje. A sírboltokban lakott, és még láncra verve sem tudták féken tartani. Sokszor megbilincselték és láncra verték, de a láncokat eltépte, és a bilincseket összetörte. Senki sem bírt vele. Éjjel-nappal a sírboltokban és a hegyekben tanyázott, folyton kiabált, és kövekkel ütötte-verte magát.
Amint messziről meglátta Jézust, odafutott. A földre vetette magát előtte, és hangosan így kiáltott: ,,Mi bajod velem, Jézus, a magasságbeli Istennek Fia? Az Istenre kérlek, ne gyötörj!" Jézus ráparancsolt ugyanis: ,,Tisztátalan lélek, takarodj ki ebből az emberből!"
Erre Jézus megkérdezte tőle: ,,Mi a neved?" Azt válaszolta: ,,Légió a nevem, mert sokan vagyunk." Nagyon kérte Jézust, hogy ne űzze el őket arról a vidékről.
Akkor éppen egy nagy sertéskonda legelészett ott a hegyoldalban. A tisztátalan lelkek azt kérték Jézustól: ,,Küldj minket a sertésekbe, hogy megszálljuk azokat!" Jézus beleegyezett. Akkor a tisztátalan lelkek kimentek az emberből, és megszállták a mintegy kétezer sertésből álló kondát. A sertések a hegyoldalból a tóba rohantak, és a vízbe fúltak.
Őrzőik erre elfutottak, hírét vitték a városba meg a tanyákra. Az emberek kitódultak, hogy megnézzék, mi történt. Jézushoz érve látták, hogy az, akit az imént még egy légió tartott megszállva, most felöltözve, ép ésszel ül előttük. Erre megdöbbentek. A szemtanúk elmondták nekik, hogy mi történt a megszállottal és a sertésekkel. Ekkor kérlelni kezdték Jézust, hogy távozzék a határukból.
Amikor Jézus hajóra szállt, az imént még megszállott kérte, hogy vele mehessen. Ő azonban nem engedte, hanem így szólt hozzá: ,,Menj haza tieidhez, és mondd el nekik, hogy milyen nagy dolgot művelt az Úr, és hogyan könyörült meg rajtad!"
Az el is ment, és Dekápolisz környékén elhíresztelte, hogy milyen nagy dolgot tett vele Jézus. Ezen mindenki elcsodálkozott.
Ezek az evangélium igéi. Mk 5,1-20

Imádság
Mindenható Istenünk! Te mindenkit meghívsz a veled való közösségre és senkit sem zársz ki szeretetedből. Minden embernek felkínálod az üdvösséget és megmutatod, milyen úton érhetjük azt el. Egyedül mi, emberek zárhatjuk ki magunkat azzal, ha elutasítunk téged, megtagadjuk a neked való engedelmességet és semmibe vesszük törvényeidet. Hálásak vagyunk azért, hogy minden embernek, nekünk is és minden embertársunknak megadod a segítséget ahhoz, hogy üdvözüljünk

Az evangélista tényszerűen közli az esemény helyszínét és a körülményeket, amelyekből kiderül, hogy emberileg kilátástalan, reménytelen helyzetben van a megszállott, akit egy légiónyi gonosz tart a befolyása alatt. A gonosz jól ismeri Jézus személyének titkát és a magasságbeli Isten Fiának nevezi őt, és természetesen hatalmának nem képes ellenállni. Ennek az ördögűző csodának a sajátos eleme, hogy az ördögök elfogadják azt, hogy távozniuk kell, de azt kérik, hogy megszállhassák a sertéseket, s Jézus teljesíti kérésüket. Az állatok ezek után a tóba rohantak és elpusztultak. Az Úr nem kárt akar okozni, hanem számára fontosabb egy ember megmentése, mint olyan állatok sorsa, amelyeket ő és minden zsidó ember tisztátalannak tart. Ezzel szemben az ott lakók másként gondolkodnak a történtekről, másként értékelik a helyzetet, ők inkább elpusztult állataikat sajnálják, mintsem örülnének a megszállott ember szabadulásának.
A lelki fejlődés mindig azt jelenti, hogy megszokott, kényelmes élethelyzetemből kilépek és engedem, hogy Jézus megszabadítson mindattól, ami fogva tart, fékezi erőimet, akadályoz a szeretet gyakorlásában.
C. Horváth István Sándor
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
A világosság, amely a világba jön, hogy megvilágosítson ....
  2019-02-04 08:27:03, hétfő
 
  Nincs nagyobb öröm és boldogság, mint amikor a szeretet fényét és melegét vihetjük az embertársainknak. Olyan jó, amikor nem magunkkal törődünk, nem a saját problémáinkkal vagyunk elfoglalva, hanem képessé válunk Jézus szeretetének fényét közvetíteni ott, ahol éppen vagyunk
*
A világosság, amely a világba jön, hogy megvilágosítson minden embert, megjött... Mindnyájan hozzád jövünk, hogy fényedbe öltöztess minket, hogy az öreg Simeonnal mi is karunkba vegyünk, ó, örök, eleven fény. Vele együtt ujjongunk az örömtől, dicsérő himnuszt énekelünk az Istennek, a világosság Atyjának, aki megajándékozott minket az igaz fénnyel, hogy kiragadjon a sötétségből és eltöltsön világossággal.
/Szent Szofroniusz/
 
 
0 komment , kategória:  Biblia - szentírások  
Mese a faggyú gyertyáról - Andersen meséje
  2019-02-04 08:21:55, hétfő
 
  Forrás: Laudetur Kiadó gondozásában

A kastély konyhájában a hófehér viaszgyertya azzal dicsekedett a sárga, szúrós szagú faggyúgyertyának, hogy ő a mai éjszakán a bálteremben fogja szétsugározni a fényét színezüst gyertyatartókról. Vidám, táncoló emberek alakját fogja megvilágítani sok-sok társával együtt. A faggyúgyertya nem reménykedhetett ilyesmiben, őt legföljebb a konyhában fogják meggyújtani, hogy sápadt fényénél az ételeket rakosgassák a tálcákra.
...... ........... ........... .......


Betévedt a konyhába a kastély úrnőjének kislánya. Sugárzó arccal ismételgette, hogy milyen nagyszerű is lesz a mai este: életében először vesz részt bálban, a gyönyörű piros szalagos ruháját fogja viselni, s mindenkinek tetszeni fog. A kislány rendkívül boldognak tűnt, s a kis faggyúgyertya nagyon örült, hogy ilyet láthat, mielőtt utolsót lobbanna. ,,Soha nem fogom elfelejteni ezt a kislányt" - gondolta. ,,Életemben nem láttam ekkora boldogságot."
Néhány perc múlva a faggyúgyertya egy füles kosárba került, egy nagy rakás krumpli tetejére. ,,Vidd el ezt a gyertyát is annak a szegény asszonynak a krumplival együtt!" - hallotta a szakácsnő hangját. ,,Sokáig szokott dolgozni, szüksége lesz rá!" Kis idő, és a faggyúgyertya egy szegény viskó egyetlen szobájában találta magát. Még csak egy ócska réz tartó sem jutott neki, egyszerűen egy szögre szúrták. Azonban nagy meglepetésére itt is látott egy kislányt, akinek az arca még nagyobb boldogságot tükrözött, mint az előbbi úri kislányé.
,,Ma este nem fogunk éhesen lefeküdni! Forró sült krumplit eszünk, s szépeket fogunk álmodni!" - áradozott a kislány a testvérkéinek.
Amikor pedig vacsorához ültek, a kislány még ragyogóbb arccal, szemében örömkönnyekkel köszönte meg Istennek, hogy ma este nem kell éhezniük, és ilyen lakomában lehet részük, mint a sült krumpli.
A faggyúgyertya nem bánta már, hogy ebbe a szegényes viskóba került.
Örömmel lobogtatta kicsi lángját, mert soha sehol nem látott korábban ekkora boldogságot.
...... .............



 
 
0 komment , kategória:  Verses képek  
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
2019.01 2019. Február 2019.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 385 db bejegyzés
e év: 4631 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 10920
  • e Hét: 22550
  • e Hónap: 55704
  • e Év: 289451
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.