2008-11-18 21:24:32, kedd
|
|
|
Nagymamám parféreceptje
IDŐIGÉNYES, DE MEGÉRI!
Simára keverünk 2 dl tejszínt, 2 púpos evőkanál jó minőségű kakaóval és két evőkanál cukorral.
Kevergetve felforraltjuk, lehűtjük, majd másnapig a hűtőszekrénybe tesszük (nem a mélyhűtő részbe!).
Hasonlóképpen felforralunk 2 dl tejszínt két púpos evőkanál cukorral és 20 g vaníliás cukorral, ezt is
jól lehűtjük. Harmadjára ugyancsak felfőzünk még 2 dl tejszínt három evőkanál cukorral, ezt is jól lehűtjük. Másnap a háromféle ízesítésű tejszínből külön-külön habot verünk, egyórás időközön-
ként. Először a kakaóst verjük fel, egy fóliával kibélelt, kivizezett formába terítjük a 2/3-át, és a mélyhűtő-
be tesszük. Ezután verjük fel a vaníliást, a tetejére simítjuk ismét, ismét mélyhűtjük.
Harmadjára a cukros tejszínből verünk habot, a végén hozzákeverjük a leturmixolt körtét, ez kerül a
vaníliás rétegre. A maradék kakaós krémmel lefedjük. Most már tálalásig visszatesszük a mélyhű-
tőbe, és közvetlenül tálalás előtt a forma külsejére egy pillanatig meleg vizet csurgatunk, tálra
borítjuk belőle a parfét. A fóliát óvatosan lehúzzuk róla, 2 dl habbá vert édes tejszínnel díszítjük.
Link |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek |
|
|
|