Belépés
klarika47.blog.xfree.hu
Ha érted a saját lényedet, érted mindenki lényét. Kiss Tiborné
1947.10.29
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/20 oldal   Bejegyzések száma: 198 
Az otthon melege
  2019-11-27 11:18:13, szerda
 
  Az otthon melegét nem a
kandalló hőfoka határozza meg!
Hideg rideg minden ha nincs béke,
szeretet, nem vesznek körül
kis emberkék kikhez haza sietsz
kiket féltőn óvsz, mindennél jobban szeretsz.
Nyugodt akkor vagy, ha ők körül vesznek
minden mozdulattal, szóval, boldoggá tesznek.
Üres, fagyos minden ha nincsenek veled
érzed megfagysz, ha párod nem fogja kezed.
Mit ér az otthon érzelmek nélkül
az ember, a magány tengerébe szédül.
Lásd, én haza jövök, kint tombol a hideg
ám itt meleg van, semmi sem rideg!
Itthon jó a csend, nyugalom,
szeretet fűti a falakat, hogy elmondjam
boldog vagyok, keresem a szavakat.
Igen itthon, hisz évekig rád vártam fázva,
búsan, napokat űzve a magányt gyalázva.
Megérkeztem, itthon vagyok,
üres lelkű hontalan, s meghalok.

Nagy Krisztina





 
 
0 komment , kategória:  Család  
Apa kezén
  2019-11-11 16:13:46, hétfő
 
  Megsimogattad a lelkemet.
Anélkül hogy tudtad volna.
és a lelkem odabújt hozzád.
Ez lett az otthona.
Nem kérted, talán nem is akartad,
de a világot sem kérted,
csak születéseddel együtt kaptad.
És milyen szép a világ, ha
egyszer majd igazából látod,
mert ameddig csak nézed,
nem látod, csak a csöndet kiabálod.





 
 
0 komment , kategória:  Család  
Anya és én
  2019-10-28 15:14:20, hétfő
 
  Most pedig lássuk, hogyan befolyásolja egy anya a gyermekét

7. Kisebb esély a megfontolatlan cselekedetekre

A nők általában meggondoltabbak mint a férfiak, informáltabbak, soha nem veszélyeztetnék az egészségüket és az életüket, mindig gondolnak a következményekre is.
Egy gyerek az anyjától megtanulja, hogyan legyen óvatos, felelősségteljes és gondoljon a dolgok következményére is.

6. Nagyobb esély a sikerre

Bizonyított tény, hogy azoknak a gyerekeknek akiket szoros kapcsolat köt össze az édesanyjukkal sokkal nagyobb a felelősség vállalás tudatuk. Ők tisztában vannak azzal amit csinálnak és nagyobb sikereket is érnek el. Több kutatás is bizonyítja, hogy a gyerek az anyjától örökli az intelligenciáját, ez a szoros anya és gyermeke közötti kapcsolat eredménye.

5. Folytonosság

Egy fiú megtanulja az anyjától, hogyan legyen türelmes, gyengéd, nagylelkű, kedves és mindezek élete végéig megmaradnak benne, ő is tovább tudja adni a gyerekeinek az anyjától tanultakat.

4. Kevesebb előítélet

Egy olyan világban ahol a férfiak dominálnak sok az előítélet és a sztereotípia. Egyes dolgok annyira kényesek, hogy az emberek többsége fel sem fogja azt, hogy az adott dolog előítélet. Ilyen pl. néhány vicc a női nemről. Ha nem vagyunk elég figyelmesek arra, ahogy viselkedünk akkor sok esetben ez természetessé válhat az életünkben. Ha az anya és fia között mély kapcsolat van akkor a fiú észre fogja venni azt amikor egy ilyen fajta kijelentés zavarja az anyját vagy a körülötte lévő nőket. A fiú mindig az anyjától tanulja meg azt, hogy mi helyes és mi nem helyes.

3. Jól kommunikálnak

A férfiakkal ellentétben a nők jobban ki tudják fejezni magukat, ők jobban értenek a kommunikációhoz. Egy anya mindig jó példa a kommunikációra. Amikor egy fiú gyermeknek szoros kapcsolata van az anyjával, akkor az anya átadja ezeket a tulajdonságokat a fiának.

2. Tisztelet és méltóság
Egy fiú gyermek mindig az anyja példáját követi azt, hogy az anyja, hogyan reagál és, hogyan viselkedik egyes szituációkban. Egy fiú mindig az empátiáját fogja fejleszteni, mert az anyja szemszögéből látja a világot. Az anyák általában gondoskodóbbak és ezt tanítják meg a fiaiknak is.

1. Érzelmi intelligencia

A nőknek fejlettebb az érzelmi intelligenciája mint a férfiaknak, mert ők elsődlegesek a gyereknevelésben és átadják mindezt a gyermekeiknek. A nők érzékenyebbek és fogékonyabbak a gyerekek érzelmi állapotára és jobban reagálnak ezekre a dolgokra. Egy olyan fiúgyerek akinek az anyja érzelmi intelligenciával rendelkezik átveszi az anyjától ezeket a tulajdonságokat. Ő azt figyeli, hogy az anyja, hogyan reagál és megtanulja, hogyan értheti meg a többi embert. Egy fiú megtanulja, hogyan viselkedjen úgy mint az anyja és tovább fejleszti a saját érzelmi intelligenciáját.

A cikk forrása: ketkes.com





 
 
0 komment , kategória:  Család  
Valami hiányzik
  2019-09-14 07:05:50, szombat
 
  Aranyosi Ervin

Valami hiányzik ebből a családból.
Talán a szeretet, ami szívet ápol?
Talán a figyelem, talán egy kis játék,
jó példa mutatás, kedveskedő szándék?
Ha jobban megnézem, lehet, nem is család,
látok egy gyermeket, de nem látok anyát,
és az apuka sincs igazán a képben,
elmerült figyelme a virtuális térben.
A valóság árva, helyét nem találja,
keresi a választ: - Hová tűnt családja?
Nem baj, neki is majd egy szép mobilt vesznek,
és ha majd akarja, szülei ott lesznek!
De vajon akarja? Vagy majd másra vágyik,
lesz, mi motiválja majd felnőtt koráig?
Fogja vajon tudni, miről szól az élet,
vagy hagyja elfutni? Ez rá az ítélet?
Élőn haldokolva, nyomkodva a gépet,
hátha talál rajta majd valami szépet?
Olyat, mit egymásnak nem akarunk adni?
Nem akarunk érző emberek maradni?
Minden, ami fontos, kívül esik rajtunk,
s elhitetik velünk, hogy pont ezt akartuk.
Csak fogyasztók lettünk egy dömping világban,
programok tartanak örökös rabságban?





 
 
0 komment , kategória:  Család  
Nagymama
  2019-09-07 16:31:23, szombat
 
  A boldogságnak azt nevezhetjük,
amikor az, amit gondolsz, mondasz
és teszel, teljes összhangban van.

Gandhi







Link
 
 
0 komment , kategória:  Család  
Anya és én
  2019-08-20 06:36:27, kedd
 
  A szülők mindenki számára a legfontosabb emberek a világon. Valószínűleg ezért félünk a gondolattól, hogy egy napon majd nélkülük kell élnünk.

Gyerekként mindannyian úgy tekintünk a szüleinkre, mint valóságos szuperhősökre, akik bármire képesek és nem félnek semmitől. És ahogy felnövünk, nem tudjuk elfogadni a gondolatot, hogy a szüleink már nem olyan erősek és rettenthetetlenek, mint azelőtt. Nehezünkre esik végignézni, ahogy a kor napról napra egyre jobban tönkreteszi őket. És a legnehezebb kibékülni azzal a tudattal, hogy a szüleink nem élhetnek örökké.

Szüleid elvesztése után a világ, amit addig ismertél, a felismerhetetlenségig megváltozik, másképp kezded látni a dolgokat, és az életed már soha többé nem lesz ugyanolyan, mint azelőtt.

1. Sajnos akkor érted meg igazán, mennyire fontos a családod, amikor elveszíted azt. Miután elveszítetted a szüleidet, megérted, hogy nincs még egy olyan erős és feltétel nélküli szeretet a világon, mint a szülői szeretet. Végre megérted, hogy valahányszor megszidtak, vagy megtiltottak neked valamit, csak a javadat akarták. Megérted, hogy a szüleid bármire képesek lettek volna érted, és, miután őket elveszítetted, soha nem lesz már senki, aki ennyit tenne érted.

2. Megérted, hogy többé már nem vagy gyerek. Senki nem nevez már többé téged a fiának vagy a lányának. Amikor megbetegszel, senki nem hoz már neked meleg zoknit, készít mézes teát, vagy finom, házi levest.

3. Kimondhatatlanul szomorú leszel, hogy a szüleid már soha nem láthatják az unokáikat. Nem lesznek közös családi képeitek. A nagymama soha nem ajánlhatja fel a simogatását és gondoskodását, és nagyapa nem tanítja meg az unokákat az élet bölcsességeire.

4. Miután elveszítetted a szüleidet, nem leszel képes meghallgatni a barátaik vagy ismerőseik panaszait. Ezekben a pillanatokban úgy érzed majd, bármit, akár a lelkedet is odaadnád, ha csak még egyszer hallhatnád édesanyád hangját, ha csak még egyszer átölelhetne.

5. Ennek a veszteségnek a fájdalma soha nem múlik el. Természetesen az idő múlásával a sebek begyógyulnak, és a fájdalmas emlékek háttérbe szorulnak, de soha nem felejted el azt a napot, amikor elveszítetted a legfontosabb embert a világon.

6. Titokban irigyelni fogod azokat a barátaidat, akiknek még élnek a szüleik. Az ünnepek lesznek a legnehezebbek, amiket általában családi körben töltöttél el. Magányosnak és feldúltnak érzed magad, amikor a barátaid az otthon töltött vakációkról, ünnepekről mesélnek. Nagyon nehéz lesz, mert úgy érzed, bármit megadnál egy ilyen lehetőségért.

7. A születésnapokon és más jeles napokon összeszorul a torkod. Lehet, hogy már elmúltál 50 éves, és már saját gyerekeid vannak, de soha többet nem tudod visszahozni azt az ünnepi hangulatot az otthonodba, ami akkor uralkodott ott, amikor még a szüleid is veled voltak. Soha többé nem érzed már édesanyád ínycsiklandozó süteményének, vagy édesapád házi borának illatát.

8. Más szemmel nézed a világot. Miután elveszíted a szüleidet, megérted, hogy ők nem csak a szüleid voltak, hanem hétköznapi emberek is, és, mint bárki másnak, nekik is voltak problémáik, terheik, szükségleteik, amiket nem tudtak legyőzni. És amikor ráébredsz erre, mindennél jobban vágysz majd rá, hogy megbeszéld velük, hogy tanácsot adj, de ehhez már túl késő.

9. Valahányszor valami örömteli vagy éppen valami szomorú esemény történik az életedben, meg akarod majd osztani a szüleiddel. Akaratlanul is a telefonért nyúlsz, hogy felhívd azt a bizonyos ismerős számot, amire már senki nem fog válaszolni.

10. Sajnos csak azután érted meg, mennyire szeretted a szüleidet, és mennyire fontosak voltak a számodra, miután elveszítetted őket. Kimondhatatlanul fognak hiányozni. Arra vágysz majd, hogy beszélhess velük, hogy bocsánatot kérj, hogy csak még egyszer átölelhesd őket.

Ne várj, amíg túl késő lesz. Ne hagyd későbbre a fontos szavakat, amiket ki kellene mondani. Ne élj azzal a gondolattal, hogy még előtted áll az egész élet, és mindenre lesz alkalmad. Hívd fel a szüleidet, és mondd el nekik, mennyire szereted őket, mert senki nem tudhatja, mit hoz a holnap. Lehet, hogy holnap már túl késő lesz.





 
 
0 komment , kategória:  Család  
Család
  2019-08-13 07:01:34, kedd
 
  Egész életemben, mindenkit, aki hozzám tartozott,
jobban tudtam szeretni önmagamnál.
Ennyi a titok. Ez nem derű, ez maga a szeretet.

Szabó Magda





 
 
0 komment , kategória:  Család  
Család
  2019-05-05 10:05:44, vasárnap
 
  Egy család addig tud egybe maradni, amíg a feleség úgy akarja.
Hogy mennyi időt tud elviselni, kitartani, tűrni a feleség, annyi
ideig beszélhetünk a család fennmaradásáról.

Akkor megy végleg tönkre egy házasság,
amikor a feleség türelme fogy el.

A nők szeretnének egyvalakihez tartozni, de mindenkinek tetszeni
akarnak.

A férfiak mindenkit akarnak, de csak azért, hogy azok csak hozzá
tartozzanak.

Minél kevésbé szeretünk egy nőt, annál több férfi szereti őt.

Egy férfi csak egy rövid ideig udvarol egy nőnek, míg azok egy
egész életen át kedveskednek neki.

A kujonok közt minden nőből bestia válik. Az idióták között pedig
lezüllött egyén. Ha azt szeretnénk, hogy mellettünk egy igazi nő
legyen, maradjunk igazi férfiak.

Az a férj, aki igazán szereti a feleségét, sosem hagyja el.
De a feleség ettől még elhagyhatja. Még akkor is, ha fülig
szerelmes a férfiba. Elhagyja, még akkor is, ha utána egy
ideig pokol lesz az élete. Elhagyja, mert a férfi felől csak
közönyt és magárahagyatottságot érez.

Megteszi ezt akkor is, ha nagyon szereti a férfit.

Lehet, hogy nem azonnal, hanem fokozatosan teszi ezt,
de otthagyja a férfit...

A nő minden esetben el fogja hagyni azt,
aki mellett nem érzi védve magát.





 
 
0 komment , kategória:  Család  
Az anyaság alázat
  2019-04-19 19:13:30, péntek
 
  Az anyaság alázat. Szolgálat és lemondás. Élethosszig tartó aggódás.
Önismereti lecke. Kétkedés és hit magadban. A hited őbenne. Az ő hite
tebenned. Bizonytalanság és bizonyosság egyszerre. Könnyek a zuhany
alatt. Végtelen fáradtság. Végtelen káosz és mindent elsöprő harmónia.
Ismeretlen szívelszorulás. A szeme a szívedben. A hangod az övében.
A mosolya mindenhol. Az illata a lelkedben. Szövetség vele. Az anyaság
kötelék. Ragaszkodás és elengedés. Kérdések magadnak, válaszok
magadtól. Az anyaság áldozat. És mindenekelőtt hála. Hála annak, akit
megszültél; és annak, aki téged megszült.

(Kőváry Anett)





 
 
0 komment , kategória:  Család  
Anya
  2019-01-14 05:25:36, hétfő
 
  Az emberiség számára ismert
legerősebb energia az anyai szeretet.

(Jamie McGuire)





 
 
0 komment , kategória:  Család  
     2/20 oldal   Bejegyzések száma: 198 
2019.02 2019. Március 2019.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 746 db bejegyzés
e év: 4376 db bejegyzés
Összes: 34589 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 604
  • e Hét: 2560
  • e Hónap: 24827
  • e Év: 157381
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.