Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
Azért vagyunk itt, hogy felélesszük a parazsat
  2019-03-13 09:58:57, szerda
 
  2019. március 12. kedd, 19:58
Ferenc pápa és a Római Kúria nagyböjti lelkigyakorlatának második napján, március 11-én Bernardo Gianni arról beszélt délutáni elmélkedésében, hogy föl kell élesztenünk magunkban hivatásunk lángját, és késznek kell lennünk az újjászületésre.
Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
70 ötlet: Miről mondhatsz le a nagyböjtben?
  2019-03-13 09:55:13, szerda
 
  2019. március 12. kedd, 19:21
Hetven ötletet osztunk meg olvasóinkkal, hogy saját élethelyzetüknek megfelelően tudjanak fogadalmakat tenni a nagyböjt kezdetén. A lista a LifeTeen portál összeállítása nyomán készült
Miről mondhatsz le a nagyböjtben? Itt olvasható Link
 
 
0 komment , kategória:  Hamvazó szerda  
Háló tábor Vépen_Dr. Székely János előadása
  2019-03-13 09:45:31, szerda
 
  Videó Link

...... ........

 
 
0 komment , kategória:  Dr. Székely János püspök  
Beszélgetés dr. Székely János szombathelyi megyéspüspökkel
  2019-03-13 09:39:07, szerda
 
  Videó Link

...... .......

 
 
0 komment , kategória:  Dr. Székely János püspök  
Férfi labdarúgás B.L. középdöntő 2019 évben
  2019-03-13 09:28:38, szerda
 
  - Juventus - Atl. Madrid 3:2 Összesítésben jutott a legjobb 8 közé.
Juventus - Atlético Madrid 3-0 (2-0)
Gólszerző: Cristiano Ronaldo 27.48., 86. - a harmadikat tizenegyesből
- RONALDO: EZÉRT JÖTTEM A JUVENTUSHOZ, HOGY SEGÍTSEK
Cristiano Ronaldo nem magára, hanem a csapatára volt büszke, miután mesterhármasával a Juventus összesítésben kétgólos hátrányból fordított, és kiejtette az Atlético Madridot a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében. ,,Nagyon speciális, nagyon különleges este volt. Nem a góljaim miatt, a csapat miatt. Ez a bajnokok mentalitása volt. Nagyon-nagyon büszke vagyok az egész csapatra" - értékelt közvetlen a lefújás után még a pályán a meccs legjobbja.
Majd akárcsak a kapu előtt a labdákra, úgy csapott le arra a felvetésre, hogy a torinóiak még soha nem fordítottak 0-2-ről BL-párharcot.
,,Ezért jöttem a Juventushoz, hogy segítsek rajtuk - mosolygott. - Ezért dolgozok nagyon keményen. Most nagyon boldog vagyok. Varázslatos este volt."
Az Atlétit is dicsérte, a mérkőzésről is azt mondta, meglehetősen nehéz volt, de nem tudta leplezni, mennyire elégedett az alakulásával. A döntőre azonban még nem is gondol. ,,Nem, nem. Ez nagyon korán van még."
- RONALDO ÍGÉRETE CSALÁDJÁNAK: MESTERHÁRMASOMMAL VERJÜK KI AZ ATLÉTICÓT
Az olasz Juventus, Cristiano Ronaldo mesterhármasának köszönhetően jutott tovább a Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe, habár az első mérkőzésen az Atlético Madrid 2-0-ás előnyre tett szert. A visszavágó előtt a portugál ígéretet tett, hogy három góljával fordítják meg a párharcot.
A spanyol Marca számolt be arról, hogy a Juventus legnagyobb sztárja, Cristiano Ronaldo szinte mantraszerűen hajtogatta családtagjainak és közeli barátainak, hogy a madridi 2-0-s vereségtől függetlenül még mindig továbbjuthat csapata, méghozzá az ő mesterhármasával.
A 34 éves támadó betartotta ígéretét. Nem csupán családjának és barátainak, az egész világnak megmutatta, hogy felelőtlenség őt leírni, függetlenül korától. Ahol ő játszik, annak a csapatnak igenis van esélye arra, hogy megnyerje a Bajnokok Ligáját, legyen bármilyen kilátástalan helyzetben.
Megmutatta, hogy miért is vásárolta meg őt az olasz bajnok.
A Wanda Metropolitanóban megrendezett első mérkőzés után sok kritikát kapott a portugál. A vereség után a világsajtó arról írt, hogy a Juventusban korántsem annyira meggyőző a teljesítménye, mint korábban a Real Madridban, másfelől azért is elővették, mert nem viselte jól a pályán kapott zrikákat, és a kezével egy ötöst mutatott, jelezve, hogy ő már ennyiszer nyerte meg a BL-t (és az Aranylabdát).
Ezért persze mások is kikezdték, nem csak a sajtó, hanem például Álvaro Domínguez, aki korábban a Matracosok játékosa volt, de 27 évesen visszavonult a labdarúgástól sérülései miatt.
,,Cristiano Ronaldo viselkedése nem lep meg. Mindannyian tudjuk, mekkora egója van. Tökéletesen tudja, hogy kell megutáltatni magát. Pontosan emiatt vagyok biztos abban, hogy soha nem fognak rá úgy emlékezni, mint egy legendás labdarúgó. Xavi, Iniesta és Zidane soha nem vesztegették az időt arra, hogy az ellenfeleket feleslegesen provokálja, mindet megtapsolták, bármilyen stadionban játszottak" - állította Domínguez... A torinói mérkőzés, Ronaldo mesterhármasa, az Atleti kiesése előtt!...
A tények viszont nem hazudnak. A keddi esti torinói mérkőzés után még ezeket mondhatja el magáról:
Ő az egyetlen játékos, aki 127 gólt szerzett az UEFA kupakiírásainak történtében.
Ő az, aki 77 mérkőzésen a Bajnokok Ligája kieséses szakaszában 78 gólban működött közre (62 gól, 16 gólpassz).
Ő az, aki már a nyolcadik mesterhármasát szerezte a Bajnokok Ligájában, erre csak egyetlen játékos volt képest, Lionel Messi, ugyanennyivel.
A többi trófeáját, amiket hosszú pályafutása után megszerzett, felesleges is újra végigsorolni.
Ettől még ugyanúgy megmarad a rajongótábora, ahogyan azoknak a tömege, akik eddig nem szerették, jó eséllyel a jövőben sem fogják. Az is kétségtelen hogy nagy az e gólja, de láthatóan jó energiák születhetnek belőle, illetve szavatartó ember.
...... .....



*

- Manchester City - Schalke 04 7-0 (3-0)
Gólszerzők: Agüero (35. - tizenegyesből, 38.), Sané (43.), Sterling (56.), B. Silva (71.), Foden (78.), Gabriel Jesús (84.)
Továbbjutott: a Manchester City 10-2-es összesítéssel
 
 
0 komment , kategória:  Külföldi foci  
Hat éve választották meg Ferenc pápát
  2019-03-13 09:05:23, szerda
 
  2013. március 13-án választották pápává Jorge Mario Bergogliót. Andrea Tornielli, a vatikáni Kommunikációs Dikasztérium főszerkesztője vezércikkben emlékezett meg az évfordulóról.
.........


Ferenc pápa intenzív hónapokat élt és él meg az utazások és szinódusok között. Pápaságának hatodik évét a visszaélések és a belső támadások miatti szenvedés jellemezte. A válasz erre a meghívás, hogy térjünk vissza a hit lényegéhez.
A hat éve megválasztott Ferenc pápát intenzív programok várják idén: fontos nemzetközi utak, valamint két esemény a szinodalitás szellemében, egy az év elején, a másik a végén. Az első a kiskorúak védelmével foglalkozó vatikáni találkozó volt februárban, amelyen részt vettek a világ püspöki konferenciáinak elnökei. A másik Amazónia térségével foglalkozó rendkívüli püspöki szinódus, amelyet októberben rendeznek a Vatikánban.
Bővebben Link
*
Hat évvel ezelőtt választották meg Ferenc pápát. 2013. március 13-án felszállt a fehér füst a Vatikánban, megválasztották az új pápát az argentin Jorge Mario Bergoglio jezsuita bíborost.
A katolikus egyház 266. pápája. Pápaként a Ferenc nevet vette fel, Assisi Szent Ferenc tiszteletére.
Isten éltesse sokáig!
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Útravaló – 2019. március 13.
  2019-03-13 09:02:09, szerda
 
  ...... ........


Jézus tekintete az ítéletre irányul, ahol az igazak között ott lesz Dél királynője és ott lesznek Ninive lakói, akik nem voltak érzéketlenek Isten korukban tapasztalt közeledésére, míg Jézus nemzedéke figyelmen kívül hagyta Salamon bölcsességének és Jónás szavának beteljesedését az Igével való találkozásban. Az ószövetségi példák említésével Jézus elkezdi formálni a szövetség új népét, az Egyházat, ,,akik már nem vérből... hanem Istenből születtek", és befogadták a Világosságot. Ennek a képe az Istenszülő - akit ma elénk állít római temploma -, Mária, aki tevékeny részese a születés e folyamatának. Mert neki is át kell élnie a kapcsolatrendszerek átalakulását: kik az én anyám és kik az én testvéreim... Ezzel társult Fia keresztáldozatához, és lett az Egyház anyjává: ,,Íme, a te anyád - házába fogadta őt a tanítvány"
 
 
0 komment , kategória:  Útravaló_Adoremus  
1. nagyböjti hét szerda 03.13
  2019-03-13 08:59:28, szerda
 
  OLVASMÁNY Jónás próféta könyvéből
Isten a pogányokról sem feledkezik meg: Ninive lakói megtérnek, és az Úr megbocsát nekik.
Az Úr másodszor is szólt Jónáshoz:
,,Kelj fel, menj el Ninivébe, a nagy városba, és hirdesd azt, amit majd mondok neked!" Jónás fölkelt, és elment Ninivébe az Úr parancsa szerint. Ninive nagy város volt, három napba telt, míg az ember végigment rajta. Jónás bement a városba, egy napi járásnyira, és hirdetni kezdte: ,,Még negyven nap, és Ninive elpusztul!"
Ninive lakói hittek Istennek. Böjtöt hirdettek, nagyok és kicsik egyaránt (bűnbánati) zsákruhát öltöttek.
Amikor a szózat eljutott Ninive királyához, ő is leszállt trónjáról, levetette palástját, és zsákruhába öltözve hamuba ült.
Aztán a király és a főemberek parancsára kihirdették és elrendelték Ninivében: ,,Ember és állat, ökör és juh semmit se egyék, ne legeljen, és vizet se igyék. Öltsön zsákruhát ember és állat, és harsány hangon könyörögjön az Istenhez. Mindenki hagyja el gonosz útjait és a rosszat, amit a keze végbevitt. Ki tudja, hátha irgalmas lesz és újra megbocsát az Isten, lecsillapul izzó haragja, és nem kell elvesznünk!"
Isten látta a bűnbánó cselekedeteiket, és azt is, hogy milyen komolyan veszik megtérésüket. Ezért nem is bocsátotta rájuk azt a pusztulást, amelyet büntetésükre tervezett.
Ez az Isten igéje. Jón 3,1-10

EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből
Teljes szívvel térjetek vissza most hozzám, - mondja a mi Urunk, Istenünk, - mert én jóságos és irgalmas vagyok tihozzátok! Joel 2,12-13 - 3 a. tónus.
Jézus bölcsessége felülmúlja Salamonét, tanítása Jónás prófétáét. Hallgatnunk kell az ő szavára!
Egyszer Jézus köré sereglett a csodaváró tömeg, de ő így szólt hozzájuk: ,,Ez a nemzedék gonosz nemzedék. Csodajelet követel, de nem kap más jelet, mint Jónás próféta jelét. Ahogy Jónás jel volt a Niniveieknek, úgy lesz az Emberfia is jel ennek a nemzedéknek. Az ítéleten majd ezzel a nemzedékkel együtt megjelenik Dél királynője is, és helyeselni fogja elítélésüket, hiszen ő a föld végéről is eljött, hogy hallgathassa Salamon bölcsességét; itt pedig nagyobb valaki van, mint Salamon.
Ninive lakói is ott lesznek az ítéleten ezzel a nemzedékkel együtt, és helyeselni fogják a megbüntetését, mert ők Jónás szavára bűnbánatot tartottak; itt pedig nagyobb valaki van, mint Jónás."
Ezek az evangélium igéi. Lk 11,29-32
.........



Imádság
Uram, Jézus Krisztus! Földi életed során mindig tudtad, merre visznek lépteid, s hová vezet az út, amelyen elindultál. Szavaiddal, tanításoddal, igazságoddal utat találtál az emberi szívekhez, s megmutattad az Istenhez, az Atyához vezető utat. Bátran indultál utolsó utadon, a keresztúton. A te életutad végső soron mindig felfelé vitt, Atyád felé, aki örökre magához ölelt a Golgota magaslatán álló kereszten. Jézusom, te követésedre hívsz engem és minden embert. Társad szeretnék lenni utadon, amely a halálon keresztül az örök életre vezet!.

 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Az előítélet nem Istentől van!
  2019-03-13 08:48:31, szerda
 
  Videó Link

...... .........

 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Nagyböjt 1. vasárnapja "C" év 03.10
  2019-03-13 08:44:57, szerda
 
  Evangélium és prédikáció - Huszár Lőrinc O.Cist. Szent Imre templom
Videó Link

...... ..........

 
 
0 komment , kategória:  vallás  
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
2019.02 2019. Március 2019.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 506 db bejegyzés
e év: 4631 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4714
  • e Hét: 10515
  • e Hónap: 43669
  • e Év: 277416
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.