Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
A vigasztalás Istene Böjte Csaba
  2019-03-14 13:46:53, csütörtök
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Élő szentmise közvetítés 2019. március 13.-án , Déva
  2019-03-14 13:44:31, csütörtök
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Útravaló – 2019. március 14.
  2019-03-14 13:36:13, csütörtök
 
  ...... .......


Jézus úgy mutatja be az Atyát, mint aki odafigyel azokra az apró-cseprő kérésekre, amelyekkel hozzá folyamodunk, adakozásának teljessége pedig az, amikor kenyeret és halat ad fiainak, miként a parázs mellett is így várja tanítványait a Feltámadott. Az eljövendő ország eledelei ezek, amelyeket az Úr
angyala, az Egyház tüzes parázsként nyújt át nekünk minden szentáldozásban, hogy belénk égesse a Szeretetet. Szent Lőrinc diakónust - akinek vértanúsága helyén áll meg ma az Egyház - és az angyalokat a keresztény művészet egyaránt dalmatikában - a szolgálatra felszentelt diakónusok ruhájában - ábrázolja. A szolgáló Egyház földi és mennyei megjelenítői ők: a Lélek Isten imádása, az eucharisztikus kenyér kiosztása és embertársaink szolgálata által újítja és tüzesíti át az Egyházat mint közösséget, és annak minden egyes tagját.
 
 
0 komment , kategória:  Útravaló_Adoremus  
1. nagyböjti hét csütörtök 03.14
  2019-03-14 13:34:42, csütörtök
 
  OLVASMÁNY Eszter könyvéből
Eszter királyné hitvallása: Isten mindig hű marad szövetségéhez, és most is megmenti népét.
A veszély idején, amikor a választott népet ellenségei ki akarták irtani, Eszter királyné is (miként gyámja, Mardokeus) a fenyegető halál elől menedéket csak az Úrnál keresett.
A választott nép Istenéhez Eszter így imádkozott:
,,Uram, segíts, hisz egyedüli királyunk te vagy! Nézd, milyen egyedül vagyok, és más segítőm rajtad kívül nincs sehol! Végveszélyem immár kézzelfogható.
Gyermekkoromban úgy tanultam rólad, Istenem, hogy kiválasztottad népünket minden pogány nép közül. Atyáinkat is kiemelted őseik közül, hogy mindörökre a tieid legyenek, és meg is védted őket, amint ígérted. Gondolj reánk, Uram, és nehéz napjainkban mutasd felénk arcodat!
Belém is önts bizalmat, Uram, Istenem, ki minden égi-földi hatalom királya vagy! Ajkamra adj hatékony, ékes szavakat, ha megjelenek a király előtt!
Hajlítsd szívét, hogy ellenségünket büntesse meg: hadd vesszen az, és mindazok, akik egyetértenek vele! Minket pedig védjen meg jobbod ereje!
Segíts meg engem, rajtad kívül senkim sincs, Uram! Csak te segíthetsz, te, aki mindent tudsz."
Ez az Isten igéje. Esz 4,17n.p-r.aa-bb.gg-hh

EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Az állhatatos imádságot meghallgatja az Isten.
A hegyi beszédben Jézus így szólt tanítványaihoz:
,,Kérjetek, és adnak nektek; keressetek, és találtok; zörgessetek, és ajtót nyitnak nektek. Mert aki kér, az kap; aki keres, az talál; aki zörget, annak ajtót nyitnak.
Kicsoda az közületek, aki fiának követ ad, amikor az kenyeret kér tőle. Vagy ha halat kér, ki ad kígyót neki? Ha tehát ti - bár rosszak vagytok - tudtok jót adni gyermekeiteknek, mennyivel inkább jót ad a ti mennyei Atyátok azoknak, akik kérik őt.
Amit tehát akartok, hogy veletek tegyenek az emberek, ti is tegyétek velük! Ez ugyanis a mózesi törvény és a próféták tanítása."
Ezek az evangélium igéi. Mt 7,7-12

Imádság
Uram, Jézus, taníts meg engem arra, hogy a legkisebb dolgokban is felfedezzem az igazi öröm, az igazi boldogság forrását! A szegénység, a nélkülözés, a szomorúság és az üldöztetés nem lehet akadály számomra, hogy feléd közeledjek. Sőt, éppen ellenkezőleg, ezek segítenek a leginkább abban, hogy megtaláljalak Téged, s benned boldogságomat. Érzem közelséged, érzem gondviselésed, érzem irgalmadat, érzem jóságodat, érzem szereteted, s ez nekem a boldogság. Jézusom, veled mindenkinél boldogabb vagyok.
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
A Liverpool csapata is a legjobb 8 között.
  2019-03-14 13:27:47, csütörtök
 
  A negyeddöntőbe jutott csapatok: Férfi labdarúgás B.L. 2019 év.
Ajax Amsterdam 5:3 a visszavágó mérkőzésen
Barcelona 5:1 a visszavágó mérkőzésen / L.Messi dupla gólt lőtt
Juventus 3:2 a visszavágó mérkőzésen / Cr. Ronaldo triplázott góllövésekben
Liverpool 3:1 a visszavágó mérkőzésen
Manchester City 3: az idegenben lőtt több góllal.
Manchester United 10:2 a visszavágó mérkőzésen
Fc Porto 4:1 a visszavágó mérkőzésen
Tottenham Hotspur 4:0 a visszavágó mérkőzésen

Bayern München - FC Liverpool 1-3 (1-1)
gól: Joel Matip (39. - öngól), illetve Sadio Mané (26., 84.), Virgil van Dijk (69.)
Továbbjutott: a Liverpool, 3-1-es összesítéssel
Teljes mérkőzés Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Külföldi foci  
Férfi labdarúgás B.L. középdöntő 2019 évben 03.13
  2019-03-14 13:14:05, csütörtök
 
  Közép döntő: Barcelona - Lyon 5:1
Barcelona a Lyon elleni győzelmével Bajnokok Ligája-rekordot döntött, csapatkapitánya, Lionel Messi pedig 31 évesen, 15 katalánoknál töltött szezon után olyat tett, amilyet eddigi pályafutása során még soha és tudott újat mutatni. .
A Barcelona szerdán 5-1-re verte a Lyont, ezzel története során 17-edszer jutott be a Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe, amire korábban csak a Bayern München volt képes (a bajorok viszont ezúttal kiestek, a Liverpooltól kaptak ki 3-1-re hazai pályán).
A katalánok elképesztőek hazai pályán, az elitligában a franciák elleni győzelemmel már 30 mérkőzés óta veretlenek (27 győzelem, 3 vereség) a Camp Nouban, ezzel megdöntötték a Bayern München 1998 és 2002 közt felállított, 29 meccset számláló veretlenségi szériáját.
A Lyon elleni volt Lionel Messi 131. BL-mérkőzése, amivel megelőzte Andrés Iniestát (130) és már csak Xavi (151) áll előtte az örök rangsorban. A 31 éves klasszis nagyot focizott a franciák ellen, két gólt (61 hazai BL-meccsen 62. találat) és két gólpasszt jegyzett, ami még az ő példátlanul sikeres karrierjében is újdonságnak számít, eddig ugyanis még soha, egyetlen sorozatban sem volt képes ilyenre.
Tovább növeli Messi nimbuszát, hogy már 12 BL-szezon egyenes kieséses szakaszában tudott eredményes lenni, amire rajta kívül csak Cristiano Ronaldo volt képes (13), valamint érdemes lesz figyelni, mire megy a folytatásban, hiszen már 8 találatnál tart a jelenlegi kiírásban, azaz beérte a góllövőlistán a Bayern csatárát, Robert Lewandowskit (a lengyel azonban már nem gyarapíthatja góljai számát). Ha a katalánok csapatkapitánya tartja jó formáját, akkor hatodik alkalommal lehet a BL gólkirálya, ezzel is Ronaldót venné üldözőbe, aki hétszer bizonyult az elitliga legeredményesebb játékosának.
Ezen felül Messi három asszisztot is jegyez a legrangosabb európai kupa aktuális kiírásban, azaz csapata 11 góljában működött közre, amit egyetlen játékos sem mondhat el magáról az elitliga 2018/19-es szezonjában.
Az ötszörös aranylabdás azonban nemcsak a BL-ben brillírozik az idényben, minden sorozatot tekintve már 36 gólnál tart. Elképesztő, de a legutóbbi 11 szezonban kivétel nélkül 35 gól felett termelt.
...... ......


Góllövők: : Lionel Messi (18., 78. - az elsőt 11-esből), Philippe Coutinho (31.), Gerard Piqué (81.), Ousmane Dembélé (86.), illetve Lucas Tousart (59.)
Továbbjutott: a Barcelona, 5-1-es összesítéssel
Videó Link
*
- Luis Suares: szerint a harmadik góltól ROGYOTT MEG A LYON
Az argentin világsztár büntetőből már a 18. percben betalált az Olympique Lyon ellen, ráadásul ezúttal a trükkös Panenka-féle megoldást választotta, azaz finoman alápörgetett a labdának, amely így a kapu közepébe hullott az elvetődő kapus mellett. Az előnyt Coutinho megduplázta a szünetig, csakhogy a franciák a második játékrészben váratlanul szépítettek, így egyetlen gólra voltak a továbbjutástól.
“Nagyszerűen futballoztunk az első félidőben, de egy pillanatnyi kihagyás után volt öt-tíz gyenge percünk, megzavart minket, hogy betalált a Lyon. A harmadik gólunk viszont megnyugtatott mindenkit" - utalt Messi második találatára Suárez, a katalánok uruguayi válogatott csatára.
A 3-1-es előny birtokában a Barcelona, amely ezúttal egyedüli spanyol csapatként jutott negyeddöntőbe, már felszabadultan és hatékonyan játszott, így végül 5-1-re diadalmaskodott.
“El kell ismernünk, jobbak voltak nálunk" - jelentette ki a Lyon gólszerzője, Lucas Tousart, aki Messit is méltatta és ösztönös tehetségnek nevezte. Hozzá hasonlóan Bruno Genesio vezetőedző is az argentin játékmestert dicsérte, szerinte Messi “Bajnokok Ligája-üzemmódban" játszott, egyúttal zseninek titulálta, aki olyan dolgokra képes, mint senki más.
 
 
0 komment , kategória:  Külföldi foci  
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
2019.02 2019. Március 2019.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 506 db bejegyzés
e év: 4631 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2001
  • e Hét: 7802
  • e Hónap: 40956
  • e Év: 274703
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.