Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
Műkorcsolya Világbajnokság 6. rész
  2019-03-26 14:44:27, kedd
 
  Műkorcsolya Világbajnokság 6. rész Női kűr
Videó Link
Női kűr végeredmény
......



Tóth Ivett lemaradt a döntőről a műkorcsolya-vb-n és több hír a korcsolyázásról.
Link
2019.03.20. Link
 
 
0 komment , kategória:  Egyéb sport  
Lovász Marika - Legjobb viccek
  2019-03-26 14:32:27, kedd
 
  Cápa a tengerben
- Anyu, fürödhetek a tengerben?
- Nem kisfiam, ott úszik benne egy csomó cápa!
- De anyu, apu is fürdik!
- Igen kisfiam, de neki van életbiztosítása!

Szülés után
Szülészeten a nővér kérdezi szülés után a kismamát:
- Asszonyom, beengedhetem az apukát?
- Isten ments! Mindjárt itt a férjem!

Szív
Biológia órán Pistike majd kiesik a padból, úgy jelentkezik. Végre a
tanító néni észreveszi és felszólítja. Mi van kisfiam, mit
szeretnél mondani?
- Csak azt szeretném kérdezni, hogy a szívnek van-e lába?
- Ejnye, ejnye Pistike. Nem rég tanultunk a szívről. Hogyan kérdezhetsz
ilyen butaságot?
- Akkor nem értem tanító néni! Tegnap este lefekvés után, akkor miért
ismételgette édesapám hangosan, hogy: "Szívem, tedd szét a lábakat"?

Fuvar az iskoláig
Móricka lestoppol egy kocsit az iskolába menet:
- Bácsi kérem, vigyen el az iskoláig!
- Nem arra megyek.
- Annál jobb.

Akár az apja
Egy nő sétál az utcán a gyerekével. Megáll előttük egy néni és felkiált:
- Jaj, de édes kisbaba! Tisztára olyan, mint az apja.
- Igen, bár jobban szeretném ha inkább a férjemre hasonlítana!
 
 
0 komment , kategória:  Viccek  
Istentől megáldott szépséges napokat kívánok !
  2019-03-26 14:28:47, kedd
 
  Kedves Maroka !
Istentől megáldott szépséges napokat kívánok !
Baráti puszimat küldöm - Béd Józsefné, Marika


 
 
0 komment , kategória:  Barátaim képei és videói  
Csaba testvér elmélkedése Csíksomlyón
  2019-03-26 13:42:08, kedd
 
  2019. március 24 Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Urunk születésének hírüladása Déva 03.25
  2019-03-26 13:30:36, kedd
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Ferenc pápa üzenete a víz világnapjára 03.22
  2019-03-26 09:41:21, kedd
 
  2019. március 22., péntek | 20:32
Március 22-én tartjuk a víz világnapját. A pápa ebből az alkalomból üzenetet tett közzé, melyben hangsúlyozza, hogy a vízhez való hozzáférés alapvető emberi jog, amelyet tiszteletben kell tartani, mert az emberi személyek élete és méltósága forog kockán.
Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Látogatóban Horváth Gyula költőnél
  2019-03-26 09:38:30, kedd
 
  ,,Elégettem az összes könyvemet, a Biblia kivételével"
Horváth Gyula 1959-ben született a Borsod megyei, kétezer lakosú Alsóvadászon, egy cigánytelepen. Napjaink egyik legnagyobb költője. Tizenhat évesen publikált először, ezután versei rendszeresen megjelentek az Élet és Irodalomban, a Vigiliában, az Új Írásban, a Tiszatájban.
Tizenegy verseskötete közül az első 1991-ben jelent meg, Megfagyott ország címmel, 52 ezer példányban. Eddigi élete során tanított, volt kulturális rovatvezető napilapnál, dolgozott a kohászatban. A 2000-es években Miskolc Avas nevű lakótelepén éltek egy bérlakásban feleségével, Mónikával és öt gyermekükkel. Az iskola azonban, amelyben tanított, megszűnt. Horváth Gyula állás nélkül maradt, a családnak rövid időn belül felhalmozódott 300 ezer forint tartozása. 2012-ben az önkormányzat kilakoltatta őket. A végrehajtók három nagy konténerrel mentek ki. Hivatalosan az egy órai időpontot jelölték meg, Horváth Gyula erre az időpontra rendelt egy kocsit, hogy elviteti a több ezres könyvtárát és a bútorait. Ám a kilakoltatók már 12 órakor megjelentek, a könyvek nagy részét bedobták a konténerekbe, a bútorokat összetörték. Ezt követően hosszas utánjárás után Horváth Gyula talált egy borospincét, a Miskolc szélén található Tetemváron, a cigánysoron, ahol szeméthegyek között élnek a lakók. A helyiség a plafonig tele volt szeméttel. A költő vállalta, hogy egy talicskával elhordja az egészet, így a gazda megengedte, hogy ott lakjanak. Amíg Horváth Gyula végzett a munkával, a családjával együtt kint aludtak a fűben - Istennek hála, nyár volt. A költő 2016-ban stroke-ot kapott. Jelenleg is a borospincében lakik, feleségével, Mónikával és két, még velük élő gyermekével.
...... ......


Fotóskollégámmal, Lambert Attilával kocsival megyünk fel Tetemvárra. Velünk van Pém Mihályné, Gabriella, egy hétgyermekes, özvegy édesanya, aki küldetésszerűen segíti Miskolc szegényeit. Ő és Mónika asszony földi angyalként vigyáznak a költőre. Útközben arról beszél, hogy Miskolc az ellentétek városa, egymás közvetlen szomszédságában él itt a komformizált réteg a legszegényebb körülmények között tengődőkkel. Két egymástól totálisan elkülönülő világ, a térbeli távolság szóra sem érdemes, lelkileg viszont szakadéknyi, remény sincs a hídépítésre. A filmművészet egyik legnagyobb alakjának, Buñuelnek a hatvan-hetven évvel ezelőtt készült történetei jutnak eszembe. Van abban valami kétségbeejtő, hogy a szegénység, a nyomorúság mindig újrateremtődik, és a hatalom mindenkori képviselői Pilátusként mossák a kezüket, miközben minden világok legjobbikaként hirdetik a jelenlegi világrendszert. Pedig amíg nem veszünk tudomást a lelkünkben élő Krisztusról, a lényeget tekintve marad minden a régiben.

Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  érdekes képek  
Ferenc pápa Loretóban:
  2019-03-26 09:32:50, kedd
 
  A férfi és a nő házasságán alapuló család nélkülözhetetlen
2019. március 25., hétfő | 18:29
Március 25-én mintegy tízezer hívőt köszöntött a Szentatya a loretói kegyhely előtti téren, miután misét mutatott be Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepén, és aláírta az ifjúságnak szentelt szinódus utáni apostoli buzdítását, amelyet április 2-án tesznek majd közzé.
Ferenc pápa beszédét magyar fordításban, teljes terjedelmében közreadjuk. Link
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Útravaló – 2019. március 26.
  2019-03-26 09:30:07, kedd
 
  Képen: Szent Pudentiana-bazilika
...... ..........


Idézzük fel a száreptai özvegyasszony történetét, akit az Úr Illéshez intézett szavai szerint azért hagyott meg, hogy táplálja a prófétát. Az Egyház a Szent Pudentiana-bazilikában ilyen özvegyasszonyként látja magát, akit kiszolgáltatottan és megfáradtan is megkímél a Mester, akivel akkor tud csodát művelni, ha mindenét odaadja neki. A kenyér és az olaj, amit ez az ószövetségi asszony átad, az Eucharisztia éltető és a jó cselekedetek gyógyító erejének képe. Pudentiana özvegyasszonyként, vértanúsága előtt I. Piusz pápa gondozója volt, az ő tiszteletére emelt templom helyén állt házat pedig Szent Péter apostol első székhelyeként tartották számon. A mai napon imádkozzunk ezért többször is a Szentatyáért. Hordozza szolgálatát az Egyház gondoskodó közbenjárása!
 
 
0 komment , kategória:  Útravaló_Adoremus  
Nem mondom, hogy hétszer, hanem hetvenszer hétszer!
  2019-03-26 09:24:44, kedd
 
  3. nagyböjti hét kedd 03.26
EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Jézus tanítása szerint meg kell bocsátanunk az ellenünk vétőknek.
...... ......


Abban az időben Péter odament Jézushoz, és megkérdezte: ,,Uram, ha testvérem vétkezik ellenem, hányszor kell megbocsátanom neki? Talán hétszer?" Jézus így felelt: ,,Nem mondom, hogy hétszer, hanem hetvenszer hétszer!
A mennyek országa olyan, mint amikor egy király el akart számolni szolgáival. Amikor elkezdte, odahozták egyik adósát, aki tízezer talentummal tartozott. Mivel nem volt miből megfizetnie, az úr megparancsolta, hogy adják el őt, a feleségét, a gyermekeit, és mindenét, amije csak van, és így törlessze adósságát. De a szolga leborult előtte és úgy kérlelte: »Légy türelmes irántam, mindent megfizetek!« Az úr szíve megesett a szolgán: szabadon bocsátotta őt, sőt még az adósságát is elengedte. A szolga kiment, és találkozott egyik szolgatársával, aki neki száz dénárral tartozott. Elkapta és fojtogatni kezdte: »Add meg, amivel tartozol!« Szolgatársa térdre hullott előtte és kérlelte: »Légy türelmes irántam, mindent megfizetek!« De ő nem engedett, hanem ment és börtönbe vetette, míg meg nem fizeti tartozását. Szolgatársai látták a történteket. Elmentek és elbeszélték uruknak. Az úr akkor magához hívatta őt, és így szólt hozzá: »Te gonosz szolga! Amikor kérleltél, én minden tartozásodat elengedtem neked. Nem kellett volna neked is megkönyörülnöd szolgatársadon, mint ahogy én megkönyörültem rajtad?« És az úr nagy haraggal átadta őt az őröknek, míg meg nem fizet mindent, amivel tartozik.
Az én mennyei Atyám is így tesz veletek, ha tiszta szívből meg nem bocsát mindegyiktek a testvérének."
Ezek az evangélium igéi. Mt 18,21-35

OLVASMÁNY Dániel próféta könyvéből
Isten sohasem hagyja el a benne hívőket.
A három ifjút a tüzes kemencében is megvédte.
Dániel egyik társa, Azariás, a tüzes kemencében így imádkozott: Nevedre kérünk, ne vess el végleg minket, és ne semmisítsd meg szövetségedet!
Ne vond meg tőlünk irgalmadat, kedveltedért, Ábrahámért, szolgádért, Izsákért, és szentedért, Jákobért, akikhez szóltál, és sok ivadékot ígértél nekik, annyit, mint égen a csillag, vagy mint föveny a tengerparton.
És most minden népnél kisebbek vagyunk, megaláztatásban van részünk az egész földön, bűneink miatt! Ma fejedelmünk sincs nekünk, vezérünk, prófétánk, áldozatunk sincs már, nincs étel-, ital- és hálaáldozat, nincs hely a zsengeáldozatok számára előtted, ahol irgalmadat megnyerhetnénk.
De fogadd el megtört szívünket és megalázott lelkünket; mintha kosok és bikák égőáldozata vagy ezernyi hízott bárány áldozata lenne, ma olyan legyen áldozatunk színed előtt! Fogadd kedvesen, hiszen akik benned bíznak, meg nem szégyenülnek!
És most teljes szívünkből követünk téged, félve tisztelünk, és keressük arcodat. Ne engedd, hogy megszégyenüljünk, hanem bánj velünk könyörülettel, nagy irgalmasságod szerint!
Siess segítségünkre, mint hajdan csodatetteiddel, és szerezz dicsőséget, Uram, a te nevednek!
Ez a Isten igéje. Dán 3,25.34-43

Imádság
Irgalmas Istenünk! Igaz bűnbánattal és irántad való szeretettel valljuk meg bűneinket és kérjük tőled a bűneink bocsánatát. Te jó, igazságos és irgalmas vagy, és minden gonoszságunktól, vétkünktől megtisztítasz minket. Nagylelkűséged és hűséged leginkább abban nyilvánul meg, hogy lehetőséget adsz nekünk a felemelkedésre, a bűntől való megszabadulásra, a lelki megtisztulásra és újjászületésre. Valljuk, hogy szereteted erősebb bűneinknél. Segíts minket, hogy elforduljunk bűneiktől és elinduljunk az engedelmesség útján!

 
 
0 komment , kategória:  vallás  
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
2019.02 2019. Március 2019.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 506 db bejegyzés
e év: 4631 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 9255
  • e Hét: 20885
  • e Hónap: 54039
  • e Év: 287786
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.