Belépés
faciendum.blog.xfree.hu
"Fordítsd az arcodat a nap felé, és minden árnyék mögéd kerül." HELEN KELLER dr Szűcs Ildikó
1961.01.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/4 oldal   Bejegyzések száma: 33 
fehérje napra
  2010-07-24 23:15:34, szombat
 
  Rakott zöldbab





Hozzávalók 1/2 kg darált hús, 5 dkg kockára vágott nyers füstölt bacon, 1 fej vöröshagyma, 1 kg mélyhűtött zöldbab, 1 db paradicsom,1 db zöldpaprika, 3 db főtt tojás, 2 dl tejföl, 4 gerezd fokhagyma, ízlés szerint majoránna, bors, só, őrölt pirospaprika, 4 ek olaj, 1 csomag petrezselyem

Elkészítés A bacont megpirítjuk, hozzáadjuk a kockára vágott hagymát és üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomot és paprikát, kicsit összepároljuk, majd a darált hússal összekeverjük. Fűszerezzük sóval, borssal, pirospaprikával, majoránnával és puhára pároljuk. Amikor majdnem kész, hozzákeverjük a zúzott fokhagymagerezdeket.

A zöldbabot fagyott állapotban forró, sós vízbe tesszük és 5 perc alatt puhára főzzük, leszűrjük, a felét kivajazott tepsibe simítjuk. Erre rétegezzük a húsos ragut, tejföllel megkenjük, szeletekre vágott főtt tojást teszünk közé,majd a zöldbab másik felével befedjük.
Forró sütőben összesütjük, a befejezés előtt még tejfölt teszünk rá és gyorsan megpirítjuk. Tálaláskor frissen vágott petrezselymet szórunk rá.

Tipp Zöldbab helyett készíthetjük karfiollal, brokkolival vagy akár kelbimbóval is.
 
 
0 komment , kategória:  fehérje napra  
fehérje napra
  2010-07-24 23:06:47, szombat
 
 



Sajtos padlizsán

Hozzávalók 2 személyre Egy nagyobb padlizsán, só, borsikafű (vagy bors), 2-3 ek olívaolaj, 2-3 paradicsom, 8-10 dkg sajt

Elkészítés A padlizsánt megmossuk, megtöröljük, maximum 1 cm széles karikákra vágjuk, megsózzuk, borsikafűvel ízesítjük, serpenyőben felforrósított olíva olajon hirtelen mindkét oldalát átsütjük. A karikákat egymás mellé sütőpapírral kibélelt tepsibe sorakoztatjuk és mindegyikre teszünk egy vékony szelet sajtot (vagy reszelt sajtot), majd egy vékony szelet paradicsomot, majd ismét sajtot. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon addig sütjük, amíg a sajt rá nem olvad (kb. 10-15 perc).

Tipp Pirítóssal, zöldsaláta-ágyon tálalva komplett fogássá válik. Még látványosabb lesz, ha 3-3 szelet padlizsánt sütünk össze ilyen módon, kis tornyokat alkotva.
 
 
0 komment , kategória:  fehérje napra  
fehérje napra
  2010-07-23 21:30:06, péntek
 
  SAJTOS BACONOS CSIRKEMELL

2 csirkemell
bacon
sajt
2 dl tejszín
reszelt sajt
liszt
1 tojás

Elkészítés
A csirkemelleket filékre vágjuk (kb 6 db), megsózzuk. Egy filére teszünk egy fél bacont, és egy fél szelet sajtot, majd felcsavarjuk. Utána bepanírozzuk: liszt, tojás, reszelt sajt. Egy kiolajozott tepsiben, szorosan egymás mellé teszük őket, és meglocsoljuk a tejszínnel, megszórjuk reszelt sajttal. Addig sütjük, amíg a sajt aranybarnára sül.
 
 
0 komment , kategória:  fehérje napra  
fehérje napra
  2010-07-22 16:21:49, csütörtök
 
 



Hozzávalók:
1 kis fej Lollo rosso saláta
1 kis fej Lollo bionda saláta
1 csokor galambhegysaláta
2 szál újhagyma
1 zöldpaprika
1 piros húsú paprika
2 csirkemellfilé
4 evőkanál olaj
4 dkg fűszervaj

frissen őrölt bors
fél dl tyúkhúsleves
3 evőkanál fehérborecet

Elkészítés:
A salátaféléket megtisztítjuk, megmossuk, lecsöpögtetjük. Az újhagymát megtisztítjuk, ferdén felszeleteljük. A megtisztított paprikákat csíkokra vágjuk. A csirkemellfilét megmossuk, megtöröljük, a rostokra merőlegesen vékony csíkokra vágjuk.

Serpenyőben olajat forrósítunk, és beletesszük a csirkemellcsíkokat. Nagy lángon körös-körül megpirítjuk. Hozzáadjuk a paprikát és az újhagymát. 2-3 percig sütjük, majd megsózzuk, és belekeverjük a fűszervajat is. Frissen őrölt borssal ízesítjük.

A húst és a zöldségeket a srepenyőből kivesszük és melegen tartjuk. A visszamaradt pecsenyelevet felöntjük levessel, majd fehérborecettel, sóval, borssal ízesítjük. Belekeverjük a maradék olajat is.

Összekeverjük a saláta hozzávalóit, tányérra rendezzük, és leöntjük a meleg dresszinggel.

 
 
0 komment , kategória:  fehérje napra  
fehérje napra
  2010-07-17 11:33:35, szombat
 
 



Egyszerű gyors saláta fehérje napra (is)
Lilakáposztát, jégsalátát apróra vágom, sárgarépát lereszelek, majonézzel összekeverem.
Pulykamellet kockázom, olajon lesütöm fokhagymával, borssal, majorannával sóval ízesítem. Majd összekeverem a zöldséggel.
Finom, laktató.
 
 
0 komment , kategória:  fehérje napra  
fehérje napra
  2010-07-12 12:39:35, hétfő
 
 



Sonkás- mozzarellás csirkemell

20 dkg (3 szelet) csirkemell
10 dkg mozzarella sajt
3 szelet gépsonka
só, bors, kakukkfű, rozmaring ág
liszt, 2 ek. olívaolaj
Narancs karikák

A húst kiklopfoljuk, sóval, borssal megszórjuk, lisztbe hempergetjük és mindkét oldalát kevés olajon átsütjük. Papírral bélelt serpenyőbe tesszük, rátesszük a sonkát, a felszeletelt mozzarella sajtot, és mellé a rozmaring ágat. Rátesszük a narancs karikákat és kakukkfűvel meg sóval, borssal megszórjuk. Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a sajt meg nem olvad.
 
 
1 komment , kategória:  fehérje napra  
fehérje napra
  2010-07-02 20:40:43, péntek
 
  Hozzávalók

8 tojás
15 dkg szeletelt trappista sajt
4 paradicsom
1 csokor zöldhagyma zöld szára
1-1 mokkáskanál törött fekete bors
currypor és piros fűszerpaprika
késhegynyi szerecsendió-reszelék
ízlés szerint só

Elkészítés
Előkészítése: a sajtszeleteket vékony csíkokra vágom, és a felét egy lapos tűzálló tálra terítem. A tojásokat egyenként felütve úgy rakom a sajt tetejére, hogy a sárgája egynek se menjen szét. Megsózom, és mindegyikre kevés fűszert hintek a felsoroltakból, vékonyra szelt paradicsomot teszek rá és sovány sonkát, majd a maradék sajtcsíkokkal úgy borítom be, hogy minden tojásra jusson a sajtból. A tálat folpack fóliával letakarom, és a mikrohullámú sütőben a legerősebb fokozaton négy-öt percig sütöm. Akkor van készen, ha az étel tetején lévő sajt megolvad és egybefüggő réteget alkot. A sütőből kivéve még tűzforrón meghintem a finomra metélt hagymazölddel, és négy cikkre szeletelve, azonnal kínálom. Friss saláta illik mellé.
 
 
0 komment , kategória:  fehérje napra  
fehérje napra
  2010-07-01 21:19:04, csütörtök
 
  Mandulás csirkemell

Hozzávalók 8 személy részére:

80 dkg csirkemellfilé
1 dl fehérbor
8 evőkanál olívaolaj
3 evőkanál liszt
2 citrom
2 narancs
1 kis fej vöröshagyma
10 dkg mandulaforgács
Előkészítés:
A citromot és a narancsot alaposan megmossuk, meghámozzuk, és a héjukat apróra vágjuk, levüket kinyomjuk. A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A húst megmossuk, 3 centis darabokra vágjuk, és lisztben megforgatjuk.

Elkészítés:
A citrom- és narancshéjat két percre forró vízbe tesszük, leszűrjük, és megismételjük az eljárást. Összekeverjük a mandulával. Felforrósítjuk az olajat egy serpenyőben. A csirkedarabokat néhány percig pirítjuk benne. Megsózzuk, borsozzuk, és hozzáöntjük a fehérbort, amitől enyhén megpárolódik. Belekeverünk 6 evőkanál citromlevet és 2 dl narancslevet. A szószhoz hozzáadjuk a mandulát, és nagy lángon összeforrósítjuk.
Azonnal tálaljuk!

Csodálatos ízélményt nyújt, érdemes kipróbálni!
 
 
0 komment , kategória:  fehérje napra  
fehérje napra
  2010-06-27 12:41:50, vasárnap
 
 



Gyors, egyszerű.

csirkeszárnyak

bors
fokhagyma
dijoni mustár
szójaszósz
szója olaj

Beszóróm, rászeletelem, bekenem, lelocsolgatom, sütöm. Többiek rizzsel ettél, én zöldséggel
 
 
1 komment , kategória:  fehérje napra  
fehérje napra
  2010-06-24 14:58:12, csütörtök
 
  ALUFÓLIÁBAN SÜLT CSIRKECOMB

2 db csirkecomb
2 nagy fej vöröshagyma
25 dkg gomba
ízlés szerint só és törött fekete bors


Elkészítés

Előkészítése: a combok bőrét lehúzom. A forgóknál kettévágom. A gombát tisztítás után felszeletelem, a hagymát karikára vágom.

Elkészítése: a megsózott, megborsozott csirkecombdarabokat külön-külön, bőrével lefelé az alufóliára fektetem, majd beborítom vöröshagyma-karikákkal és gombaszeletekkel. Jól megsózom, megborsozom és lazán becsomagolom. Előmelegített, forró grillsütőbe vagy gázsütőbe teszem a négy csomagot. Az első oldalát 15 percig sütöm, majd megfordítom, és további 10 percig sütöm. Ezután az alufóliát kibontom, és az ételt néhány percig fedetlenül pirítom.


GÖRÖG PARASZTSALÁTA
4 hosszúkás paradicsom
2 fej lilahagyma
1 kígyóuborka
1-1 zöld és sárga húsú paprika
1/2 csokor oregáno
2 evőkanál citromlé
5 evőkanál olívaolaj
20 dkg feta sajt
7-8 dkg fekete olajbogyó
só, bors
kevés cukor

Elkészítés
A megmosott paradicsomot felszeleteljük. Az uborkát héjastól hosszába négyfelé vágjuk, majd felkockázzuk. A megtisztított lilahagymát cikkekre vágjuk. A kicsumázott paprikákat csíkokra metéljük. Az oregáno leveleit lecsipkedjük. A marinádhoz a citromlevet sóval, borssal, cukorral, oregánóval ízesítjük, majd beledolgozzuk az olajat. A saláta összetevőit összekeverjük, meglocsoljuk a marináddal, megszórjuk olajbogyóval és a felkockázott fetával, oregánóval, hegyes erőspaprikával. Citromcikkekkel díszítjük.

BROKKOLIS PULYKA
Hozzávalók :

só, pirospaprika, bors
1 húsleveskocka
1 evőkanál kukoricaliszt
5 dkg mandula
1 evőkanál margarin
75 dkg pulykahús
1 doboz mirelit brokkoli

Elkészítés
A pulykahúst puhára főzzük és a brokkolit kevés vízben megpároljuk. A margarint felolvasztjuk, és az apróra vágott mandulát megpörköljük benne, majd a kukoricalisztet kevés vízzel összekeverjük, és a margarinos mandulával tejföl sűrűségű szószt készítünk belőle. Végül egy margarinnal kikent tűzálló tálba lerakjuk soronként a brokkolit, a sóval, borssal, pirospaprikával ízesített főtt pulykahúst, és leöntjük a mandulás szósszal. Előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük.


 
 
0 komment , kategória:  fehérje napra  
     2/4 oldal   Bejegyzések száma: 33 
2019.03 2019. április 2019.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 7 db bejegyzés
e év: 114 db bejegyzés
Összes: 7620 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 195
  • e Hét: 1049
  • e Hónap: 3100
  • e Év: 31323
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.