Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/13 oldal   Bejegyzések száma: 122 
Sosem hagyják ABBA
  2021-09-26 23:00:16, vasárnap
 
 

















SOSEM HAGYJÁK ABBA




VISSZATÉR A LEGENDÁS SVÉD POPBANDA - TÍZ ÚJ DAL NOVEMBERBEN ÉS INDUL A VIRTUÁLIS TURNÉ


Szenzáció: negyven év után visszatér az ABBA, mégsem fogja őket látni senki.
A legendás együttes biztos, hogy visszatér, öt szám már készen van. Milliók várják őket a színpadon!


Fantasztikus hír látott napvilágot: közel 40 év kihagyás után ismét összeáll a 70-es, 80-as évek legendás svéd zenekara, az ABBA.

Az ABBA minden idők egyik legikonikusabb popegyüttese olyan slágerekkel, mint a Mamma mia, a Voulez-Vous, vagy éppen az 1974-es Waterloo, amivel megnyerték az 1974-es Dalfesztivált. Bár a banda 1982-ben feloszlott, bombaként robbant a hír, hogy 40 év hallgatás után új albummal jelentkezik a világhírű svéd kvartett, név szerint Agnetha Faltskog, Björn Ulvaeus, Benny Andersson és Anni-Frid Lyngstad. Az ABBA Voyage című, tíz dalt dalt tartalmazó albuma novemberben jelenik meg. Az együttes egy nagyszabású show-ra is készül egy háromezer fős, külön erre a célra épített színházban, ahol a tagok kivetített digitális másai szerepelnek majd tízfős élő zenekar kíséretében. Az alábbiakban visszatekintünk a legendás együttes legsikeresebb évtizedeire, a rajongók pedig alig várják a folytatást.

Az Eurovíziós Dalfesztiválon befutott együttes olyan halhatatlan slágereket adott a világnak, mint a Dancing Queen, a The Winner Takes It All vagy a Money, money, money. Világszerte több, mint 400 millió lemezt adtak el. A Mamma Mia! című musicalt 50 milliónál is többen látták.

Az együttes nemrég egy új weboldalt indított, ahol a rajongók regisztrálhatnak, ha nyitottak egy új projektre. Bennfentes információk szerint ez lesz az a hologram-turné, amit öt éve, 2016-ban jelentettek be, de végül elhalasztották.

A négy legenda: Agnetha, Björn, Benny és Anna-Frid (így kapták az ABBA nevet) 2018-ban vonult stúdióba, hogy hozzálássanak két új slágernek. Ezek közül viszont egyiket sem mutatták be a nagyközönségnek.

Most viszont a sok várakozásért, megköszönve a rajongók kitartó türelmét, öt új számmal jelennek meg hamarosan. Erre pedig minden jel szerint rövidesen, még idén sor fog kerülni!

A hologramos turné különlegessége az lesz, hogy nem hús-vér előadók jelennek meg a színpadon, hanem kivetítik őket. A színpad kizárólag erre az eseményre készült, a tökéletes élmény átadásához.

Reméljük, a turné hamarosan elindul és a fiatalabb korosztályok is megismerhetik a legendás együttest!


Abba - Chiquitita

Link



Abba - Dancing Queen

Link



ABBA - Don't Shut Me Down

Link



ABBA - Fernando

Link



ABBA - I Still Have Faith In You

Link



ABBA - Knowing Me, Knowing You

Link



Abba - Mamma Mia



Link



Abba - Money, Money, Money

Link



Abba - One Of Us

Link



ABBA - SOS

Link



ABBA - Super Trouper

Link



ABBA - Take A Chance On Me

Link



Abba - Thank You For The Music

Link



ABBA - The Winner Takes It All

Link



Abba - Waterloo

Link




















 
 
0 komment , kategória:  Zene, zene, zene...  
Annyira megihletett...
  2021-06-12 20:00:38, szombat
 
 







ANNYIRA MEGIHLETETT...




Annyira megihletett ez a tánc, hogy rögtön bedobtam ebbe a blogomba, hogy közkinccsé tegyem Nektek. Zseniális! Minden a helyén van: a zene kiváló, a táncosok elragadóak és profik a javából. Nekünk pedig nincs más dolgunk, hogy élvezzük a pillanat varázsát!


Sebastian Arce & Mariana Montes 'De mis tiempos', Moscow

Link








S ha már tánc, legyen még néhány gyönyörű videó!


A tánc a lábak költészete.

Amikor két egymásnak ennyire ismerős test mozog együtt, akkor nem kell figyelni semmi másra, csak a gondolatokra és a zenére. A testek úgyis pontosan tudják, mit csinál a másik.


Yanina Quinones and Neri Piliu - La milonga de Buenos Aires

Link



Boogie Woogie Competition WILD | Rock That Swing 2016

Link



HUOld Time Rock'n Roll Dance Show - 2018

Link



Boogie Woogie Show Time

Link



BOOGIE WOOGIE - Nils and Bianca

Link



Didem Belly Dance in Sound Tracker | Sami Yaffa /Hastánc/

Link



RTSF 2107 - Bianca & Nils

Link
. . . . .




ILHC 2018 - Open Classic Finals - Nils Andrén & Bianca Locatelli (Sweden)

Link



Grand Nationals 2017 Champion Swing 1st place winners

Link



Gabriel Misse & Analia Centurion Rock'n'Roll

Link



Nils and Bianca piano Boogie Woogie

Link



OVER 30,000,000 VIEWS! - Jasirah Bellydance 2016 - drum solo /Hastánc/

Link



Rock and Roll Dance Show

Link








...és hát nemcsak a 20 éveseké a világ!


RTSF 2020 Rock That Swing Ball (Saturday) - Rockabilly Jive / Boogie Woogie - Dietmar & Nellia

Link



RTSF 2019 - Dietmar & Nellia - Never Stop Jiving

Link



Dance Boogie Woogie Rockabilly-Jive Nellia & Dietmar danceschool horn

Link



Boogie Woogie Veteranen Turnier Landshut 2017

Link



Old Swingers Pete & Beulah Mae

Link


















 
 
0 komment , kategória:  Zene, zene, zene...  
Agárdi Szilvi kegyetlen harca: Négy nap alatt teljesen megva
  2021-04-28 19:45:07, szerda
 
 








AGÁRDI SZILVI KEGYETLEN HARCA: Négy nap alatt teljesen megvakultam


Élete ,legnagyobb harcát vívja Agárdi Szilvia. A 26 éves énekesnő napok alatt aliglátóból teljesen vakká lett. Drámája tavaly nyáron kezdődött, és a romlási folyamatot már nem lehetett megállítani. Szilvi most nulláról kezd tanulni mindent.

Agárdi Szilvit 2012 őszén ismerte meg az ország, amikor tizenhét évesen feltűnt a TV2 The Voice című tehetségkutatójában. A fiatal lány, nemcsak csodálatos hangjával hívta fel magára a figyelmet, hanem azzal is, hogy aliglátóként lépett a reflektorfénybe, erőt adva ezzel sorstársainak. Azóta sikeres énekesi pályát futott be, és modellként is keresetté vált.



Úgy érzi, most mindent újra kell kezdenie, mert jelenleg segítség nélkül nem tud tájékozódni a világban - Saját fotó





Közösségi felületein pedig sok ezren várják videóit, melyeken kendőzetlen őszinteséggel beszél a veleszületett fogyatékosságáról. Éppen ezért döntött úgy, hogy azt sem titkolja el, hogy az utóbbi egy évben fokozatosan romlott a látása, mára pedig teljesen megvakult.

Az énekesnő a szomorú tényt kedd reggel a LifeTV Ébredj velünk! című műsorában árulta el, olyan természetességgel, mintha csak kedvenc receptjét osztotta volna meg a nézőkkel. Hatalmas lelkierőről tanúskodik, hogy ilyen nyíltan tud beszélni a helyzetéről. A Borsnak most részletesen elmesélte, min ment keresztül az elmúlt időszakban.

- Egészen tavaly nyárig valahol a vak és az aliglátó közötti határán volt az állapotom. Vagyis láttam sziluetteket, fényeket és színeket. Ezzel a helyzettel tanultam meg élni - magyarázta az énekesnő a műsorban.



Eddig legalább az óriásira nagyított betűket el tudta olvasni - Saját fotó





A Borsnak azt is részletesen elmondta, hogy tisztában volt vele, előbb-utóbb bekövet­kezik az elkerülhetetlen, vagyis teljesen megvakul, mégis sokként érte a hirtelen jött, roha­mos romlás.

- Az orvosok mindig mondták, hogy a szemem javulni nem, csak romlani fog, de tavaly nyárig nem történt semmi, így bevallom, szinte el is felejtettem.

Hirtelen, a semmiből jött a drasztikus romlás. Egyik napról a másikra a látásom kilenc százalékról négyre romlott, ami borzalmas trauma volt. Folyamatosan fájt a fejem, szédültem és be is lázasodtam. Emiatt bekerültem a neurológiára, mert az orvosok komolyabb bajra gyanakodtak a tünetek miatt.

Végül kiderült, hogy mindez lelki eredetű volt. Végül a családom segített, és bevallom, pszichológushoz is fordultam - mesélte a Borsnak Szilvi.



Szilvi jelenleg egyedül nem boldogul - Saját fotó





A várvölgyi lány állapotában négy nappal ezelőtt állt be drámai változás.

- Azt vettem észre, hogy már csak egy vastag, áthatolhatatlan tejüveg van a szemem előtt, amin sem a fények, sem a formák, sem a színek nem jutnak át. Kegyetlen harcot vívok most önmagammal, hiszen gyakorlatilag mindent a nulláról kell újra tanulnom. Muszáj alkalmazkodnom, de nagyon nehéz, mert már egyáltalán nem látom a telefonomat, vagyis ha lemerül, bekapcsolni sem tudom. A legfontosabb, hogy újra megtanuljak önállóan közlekedni, mivel most a lakást sem tudom elhagyni egyedül. Bevallom, néha sírva fakadok... - mondta Szilvi, aki tudja, erősnek kell maradnia, hiszen rengeteg sorstársának az ad erőt, hogy tudja, akad köztük egy lány, aki úgy is messzire jutott, hogy óriási hendikeppel született.

Mennem kell tovább a magam által kijelölt úton, még álhatatosabban és elszántabban, mint eddig. Igyekszem megmaradni annak az őszinte lánynak, aki eddig is voltam, nem szeretném, ha azt látnák rajtam az emberek, hogy összetörtem.



Nem szeretné, ha mások elesettnek és elkeseredettnek látnák - Bors





Link


Agárdi Szilvia - Sose Add Fel

Link



Agárdi Szilvia: A boldogságod megtalál

Link



Agárdi Szilvia és Pál Dénes: Szíveddel láss

Link



Agárdi Szilvia - Pál Dénes: Where the Wild Roses Grow

Link








 
 
0 komment , kategória:  Zene, zene, zene...  
Mondd, hol van a sok virág?
  2021-04-19 22:00:36, hétfő
 
 








MONDD, HOL VAN A SOK VIRÁG? - WHERE HAVE ALL THE FLOWERS GONE


Mindazoknak szeretettel, akik szívükben őrzik rokon, családtag, ismerős emlékét. Emlékeket, amelyek a világháború értelmetlen mészárlás fájó nyomait hordozzák. A haborús években született ez a dal! - akkor mindenki énekelte.

Számomra ez a dal Marlene Dietrich és nálunk Mezey Mária gyönyörű, szenvedélyes előadásában adja vissza mindazt a keserűséget, háború ellenességet, ami minden érző ember szívében-lelkében kellene, hogy éljen. Marlene Dietrich megélte a háború poklát. hideg barakokban énekelt, látta a katonák kínjait, utolsó pillanatait! Varázslatos és drámai az ő előadásában, több nyelven is hallható volt tőle.

Magyar nyelven több változata is van, többen is előadták, de legszebben a magyar Edith Piaf, Mezey Mária gyönyörű, szenvedélyes előadásában adja vissza az eredeti hangulatát a dalnak.

Azt hittem a dal elavult lesz, egy más kor érzelmi közegében. Meg kell állapítanom, senki ezt a dalt nem énekli így magyarul, mint Mezei Mária. Csodálatosan adja elő, nem mellesleg rendkívül tisztán hangzik a szájából a magyar nyelv. Megrendítően szép! Mezei Mária felejthetetlen!

Őrizzük a Békét! Vigyázzunk rá, vigyázzunk egymásra, hisz egyébként is rövid ez a fránya élet.








Sag mir wo die Blumen sind
Angol dalszöveg

Ea: Marlene Dietrich


Sag mir wo die Blumen sind,
wo sind sie geblieben
Sag mir wo die Blumen sind,
was ist geschehen?
Sag mir wo die Blumen sind,
Mädchen pflückten sie geschwind
Wann wird man je verstehen,
wann wird man je verstehen?

Sag mir wo die Mädchen sind,
wo sind sie geblieben?
Sag mir wo die Mädchen sind,
was ist geschehen?
Sag mir wo die Mädchen sind,
Männer nahmen sie geschwind
Wann wird man je verstehen?
Wann wird man je verstehen?

Sag mir wo die Männer sind
wo sind sie geblieben?
Sag mir wo die Männer sind,
was ist geschehen?
Sag mir wo die Männer sind,
zogen fort, der Krieg beginnt,
Wann wird man je verstehen?
Wann wird man je verstehen?

Sag wo die Soldaten sind,
wo sind sie geblieben?
Sag wo die Soldaten sind,
was ist geschehen?
Sag wo die Soldaten sind,
über Gräben weht der Wind
Wann wird man je verstehen?
Wann wird man je verstehen?

Sag mir wo die Gräber sind,
wo sind sie geblieben?
Sag mir wo die Gräber sind,
was ist geschehen?
Sag mir wo die Gräber sind,
Blumen wehen im Sommerwind
Wann wird man je verstehen?
Wann wird man je verstehen?

Sag mir wo die Blumen sind,
wo sind sie geblieben?
Sag mir wo die Blumen sind,
was ist geschehen?
Sag mir wo die Blumen sind,
Mädchen pflückten sie geschwind
Wann wird man je verstehen?
Wann wird man je verstehen?

Marlene Dietrich: Mondd csak, hol a sok virág... - Sag mir, wo die Blumen sind

Link

Link







MONDD CSAK? HOL A SOK VIRÁG
Magyar dalszöveg


mondd csak, hol a sok virág?
vajon hol maradtak el?
mondd csak, hol a sok virág?
mi történt vélük?
mondd csak, hol a sok virág?
lányok szedték, levágták.
mikor értjük, meg egymást,
mikor értjük, meg egymást?

mondd, hova lett sok kisleány?
vajon hol maradtak el?
mondd, hova lett sok kisleány?
mi történt velük?
mondd hova lett sok kisleány?
férfiak tépték szárnyaik.
mikor értjük, meg egymást,
mikor értjük, meg egymást?

mondd, hol vannak a férfiak?
vajon hol maradnak?
mondd, hol vannak a férfiak?
mi történt velük?
mondd, hol vannak a férfiak?
háborúba vitték, a kezdetén.
mikor értjük, meg egymást,
mikor értjük, meg egymást?

mondd hol vannak a katonák?
vajon hol maradnak?
mondd hol vannak a katonák?
mi történt velük?
mondd hol vannak a katonák?
sírjuk felett fúj a szél.
mikor értjük, meg egymást,
mikor értjük, meg egymást?

mondd hol vannak a sírjaik?
ott állnak régen.
mondd hol vannak a sírjaik?
mi lesz most velük?
mondd, hol vannak a sírjaik?
virágot ringat, nyári szél
mikor értjük, meg egymást?
mikor értjük, meg egymást?

mondd csak, hol a sok virág?
vajon hol maradtak el?
mondd csak, hol a sok virág?
mi történt velük?
mondd csak, hol a sok virág?
lányok szedték, levágták.
mikor értjük, meg egymást,
mikor értjük, meg egymást?

fordította Gaál György István


Mezei Mária: Mondd, hol van a sok virág

Link



Másik hazai feldolgozása. Ea. ismeretlen

Link

















 
 
0 komment , kategória:  Zene, zene, zene...  
Tóth Reni: Ne félj!
  2021-03-26 22:00:45, péntek
 
 







Tóth Reni: NE FÉLJ!




Egy újabb popsztár, aki dicsőítő számot ad elő

Tóth Reni Jeremy Camp dicsőítő dalának magyar fordítását énekeli


Ahogy egyre jobban érezzük a hit és a kereszténység elleni támadásokat, ugyanakkora vagy még nagyobb dinamizmussal jelennek meg újabb és újabb ismert magyar popsztárok, akik művészetükkel tanúságot tesznek Isten létezéséről. Tóth Reni közelmúltban megjelent Ne félj! című száma valóban kihúzza belőlünk a félelmet, hogy a reménység és a szeretet születhessen meg a nyomában.

,,Amikor a kétségbeesés, a félelem, az aggodalom, a lét bizonytalansága veszi át az uralmat az életem felett és térdre borulok, akkor kezdődik a valódi párbeszéd Istennel. Krisztus győzelme a halál felett, kereszthalála a bűneimért a gyógyulásom egyedüli forrása. Ne félj, hiszen Jézus és Mária szolgáló szeretettel vezet egy új élet felé, csak bízd rájuk magad, >emeld az égre arcodat, higgy és meglátod - BENNÜK - magad!< - olvashatjuk a popsztár énekesnő közkinccsé tett dalának kísérő szövegben.

Tóth Reni 2000 óta a Kormorán énekesnőjeként vált ismertté Magyarországon. A sokak által szeretett popsztár most nem a sólyom szárnyain, hanem a bizalom és az imádság erejével repít bennünket a remény országa felé. Jeremy Camp ,,He Knows" című száma tökéletes alapot biztosít ehhez a reménységhez. A dal magyar fordítása minden csüggedt magyar szívű embernek bátorítást adhat a koronavírus-járvány elleni olykor félelmet okozó küzdelemben.

A ,,Ne félj!" című szám duettjének férfi énekese a magyar keresztény könnyűzenei életből ismert Tiboldi Ákos, a Via Stellis Zenekar és az Eucharist együttes korábbi tagja. Tóth Reni hangja mindannyiunkat levesz a lábáról, akit tökéletesen kiegészít Tiboldi Ákos énekes előadásmódja.

A dal üzenete adjon legalább lélekben erőt az egészségügyben jelenleg emberfeletti munkát végzőknek. ,,Szédülünk és süllyedünk, a gyötrelmek közt elveszünk, de a homály oszlik már, és van ki megtalál."











Tóth Reni: NE FÉLJ!

Dalszöveg


Megviselt a hosszú út,
végtelen napok után,
már imádkozni sincs erőd,
Ő mégis rád talál.

Oly nehéz volt a harc,
a fájdalom oly mély,
és a sebek ott belül...,
és körbefont az éj,

A kétely egyre nő, nehéz a súly,
arra kényszerít, hogy térdre hullj.

Ne félj, ne félj!
Minden kín és szenvedés
percek alatt hullik szét,
Ne félj, ne félj!
Emeld az égre arcodat
higgy és meglátod magad,
ne félj!
Ne félj!

Szédülünk és süllyedünk,
a gyötrelmek közt elveszünk,
de a homály oszlik már,
és van ki megtalál.

Fogva tart a félelem ma még,
elég volt a láncokból, elég!

Mindig, hogyha a lelked fárad,
mindig, hogyha a bánat mély,
csak kérned kell és már felszárad
minden könny...


Tóth Reni - Ne félj!

Link
















 
 
0 komment , kategória:  Zene, zene, zene...  
Sorsszerű volt az autóbalesetem
  2021-03-17 19:45:21, szerda
 
 







SORSSZERŰ VOLT AZ AUTÓBALESETEM

Judy: A kislányomban látják viszont a régi arcomat - interjú



Névjegy

Kis Judit "JUDY"
Született: 1974. október 30., Szolnok
Előadóművész, a Groovehouse együttes énekesnője
Párja: Molnár Balázs, gyermekük: Maja (9 éves)
Az 1995-ös Pop-rock Fesztiválon tűnt fel. Ezután jelent meg első, önálló lemeze, a Vad tangó. 1998 októberében csatlakozott a Groovehouse együtteshez. Az év december 14-én súlyos autóbalesetet szenvedett, amibe majdnem belehalt. Az arca teljesen összeroncsolódott, szinte nem maradt a testében ép csontja, az orvosok egy hónapig küzdöttek az életéért. Miután felépült, 1999 júliusában jelent meg az első albumuk. 2001-ben jött ki a második Hajnal címmel, és sorra jöttek az elismerések, fellépések, majd az újabb lemezek. Minden olyan díjat besöpörtek, amit csak itthon lehetett.

Az énekesnő mára úgy érzi, a 22 évvel ezelőtti autóbalesete formálta át testképzavaros, a külsőségekben elvesző lányból önmagát elfogadni képes, magabiztos nővé. Történjen bármi, nem engedi, hogy letörje, és ezt a pozitív életszemléletet szerencsére kislánya, Maja is örökölte.








Vidám, pörgős énekesnőként ismerjük, aki rendre felrobbantja a színpadot. Hogy bírja ezt a kényszerpihenőt?

Egész jól, kicsit már félek is tőle, ha lenne koncert, elfelejtenék elmenni, annyira megszoktam ezt a helyzetet. Nem tudom, mások hogy vannak ezzel, de én még mindig a lyukakat tömködöm, és igyekszem behozni a lemaradásomat a teendőkben, amikre az évek során nem volt időm vagy energiám az évi százhúsz fellépés mellett. Nem mondom, azért vannak napok, amikor már nehéz, hiszen az életem a színpad, de nincs mit tenni, próbálok pozitív maradni és kivárni, amikor újraindulhat az élet.


2005: Videóklip-forgatáson - Bors-archív





A családi kasszát mennyire tépázta meg az elmúlt egy év?


Nem számolgatjuk, mert az csak fájdítaná a szívünket. Elég érezni és csak nagyságrendileg tudni az elmaradt fellépéseim miatt kieső bevételt. A ze­nészeknek ez az időszak óriási deficit, de szerencsére a férjem munkáját kifejezetten fellendítette a vírushelyzet, lévén egészségügyi termékekkel kereskedik. Úgyhogy van egy másik biztos lábunk, de azért nyilván így is hiányzik az én részem...


2017: A&#8200;Nagy Duettben Erdei Zsolttal - Bors-archív





Nehézségek ide vagy oda, mégis azt érzem a hangján, hogy most is reménnyel teli.

Szerintem alapvetően kódolva van bennem az optimizmus. Nem engedem, hogy rányomja a bélyeget a mindennapjaimra ez a helyzet, és ehhez nagyban hozzájárul a kislányom, akinek az életéért, a boldogságáért, az egészséges fejlődéséért felelősek vagyunk Balázzsal. Maja egy csoda, aki tényleg bearanyozza a napokat, és nincs idő unatkozni mellette. Ez az online oktatás pedig szerintem pluszkihívás a szülőknek is.


2020: Kislányát igazi csodának tartja - Knap Zoltán





Érződik, és sokszor nyilatkozta is, hogy imád anyuka lenni. 46 évesen vállalna még gyereket?

Ez mára nem téma nálunk, de ez nem azt jelenti, ha az élet úgy hozná, hogy kistesó érkezne, akkor nem lennék nagyon boldog. Tudom, sokan ezt korhoz kötik, én nem, máshogy gondolkodom. Egyrészt az egészségemre, a fizikumomra mindig odafigyeltem, de a másik általános félelem, hogy ,,meddig lehetnék jelen a gyerekem életé­ben" sem rettentene el, hiszen senki sem tudhatja, meddig él. Vagyis ehhez igazítani bármit is, felesleges. Simán meghalhattam volna 24 évesen, szerencsére nem így lett, de semmi sincs kőbe vésve.







Mit gondol, a balesetének meg kellett történnie, hogy mára az a Judy lehessen, aki?

"Kíváncsi lennék, a baleset nélkül mi lenne ma azzal a csak a külsőségekkel foglalkozó, testképzavaros lánnyal, aki voltam. Aki csontsoványan is kövérnek látta magát, és sehogy sem felelt meg magának." Vajon hogy nézne most ki? Vajon ki lenne ő, és mit képviselne? Érdekelne. De ha őszinte akarok lenni, a lelkemnek sokkal jobb így, sorsszerűnek tartom az életemben a 22 évvel ezelőtti autóbalesetemet, mert átformált. Megtanított elfogadni, megszeretni magam, és nem elveszni a felszínes dolgokban. Persze ma is fontos a külsőm, és két kép közül én is az előnyösebbet posztolom, de ennyi. Engem nem érdekel a mai retusvilág, a nem létező Insta-tökéletesség, egészen máshol tartok.


2018: Maja tényleg nagyon hasonlít régi önmagára - Knap Zoltán





Emlékszik még a régi arcára? Sokan mondják, hogy Maja kiköpött mása.

Már nincs előttem, én azt szoktam meg, amit a tükörben látok. De érdekes, mert főleg a családtagok Majában valóban a régi arcomat látják. Nekem viszont a kislányomban inkább a habitusom köszön vissza, na abban abszolút magamra ismerek. Főleg az optimizmusában. Erre a legjobb példa, amikor ötéves korában véletlenül meglátta a balesetről készült dokumentumfilmet, majd egy negyedóra múlva odajött hozzám könnyes szemekkel, és azt mondta: ,,Anya, annyira örülök, hogy nem haltál meg. Akkor most más lenne az anyukám!" Imádom, hogy meg sem fordult a fejében, hogy ő meg sem született volna.

2013: A Dal műsorában - Bors-archív





Judy: Férjes asszonyként mondtam igent

Link



Nicsak, ki vagyok - a rejtélyek színpada

Link



Judy: Nem bírtam nézni magam a tévében!

Link



Ezért nem beszélt egymással egy évig Judy és Erdélyi Mónika - videó

Link



Groovehouse - Hajnal

Link



Groovehouse - Vándor

Link











 
 
0 komment , kategória:  Zene, zene, zene...  
Szandi anyósszerepben is sikeres
  2020-10-06 20:00:16, kedd
 
 








SZANDI ANYÓSSZEREPBEN IS SIKERES




Link



Nemcsak színpadon arat sikereket, hanem két nagyobb gyermeke szerelme is kedveli Szandit. A háromgyermekes édesanya családtagként szereti gyermekei, Blanka és Domonkos választottját.







Alig egy hét leforgása alatt lett aranylemez Szandi 20. jubileumi albuma, amelyen az énekesnő lánya is megcsillogtatta a tehetségét. Az örökifjú édesanya rendkívül büszke Blankára.

- Blanka egyáltalán nem vágyik sztárságra, ő egyszerűen csak szeret énekelni, és boldogan vesz részt egy-egy zenei meglepetésben - újságolja a Borsnak Szandi, aki már többször is duettezett Blankával, de a huszadik jubileumi albumára megszületett az első saját közös daluk.







- Ez az első közös, saját magyar nyelvű dalunk, Csabi és Tabár István írta nekünk. Néhányszor elénekeltük már nyilvánosan, nem is gondoltam, hogy a közönség ennyire szeretni fogja. Éppen ezért a napokban a Nincs más a földön című dalunk videóklipje is elkészült. Blanka is nagyon élvezte a közös munkát, bár tény, hogy őt inkább csak ,,másodállásban" érdekli az éneklés. Például egy hajón, egy bárban szívesen szórakoztatná a közönséget, de a telt házas, nagy bulik és a reflektorfény egyáltalán nem érdekli. Ő inkább a média felé kacsingat, teljesen elvarázsolta a háttérben folyó munka, amikor elkísért valamelyik show forgatására. Most egyetemre jár és babysitterként dolgozik hét családnál. Egy biztos: mindenben támogatni fogjuk, mert nekünk az a fontos, hogy boldog legyen.

Szandi tavaly ünnepelte zenei pályafutásának harmincadik évfordulóját.

- Úgy elrepült az idő! Tizenhárom éves voltam, amikor megjelent az első lemezem, most pedig itt vagyok feleségként, három nagy gyerekkel, akik lassan kirepülnek a családi fészekből. Blanka húszéves, Domonkos tizennyolc, Csabi pedig tizennégy. Bár a két nagyobbik gyermekem már több éve komoly párkapcsolatban él, egyelőre nincs napirenden az összeköltözés. Mindannyian együtt lakunk, és a lányom, meg a nagyfiam párja gyakran alszik nálunk. Olyanok vagyunk, mint egy nagy család, úgy szeretem őket, mintha a sajátjaim lennének. Nagyon jól kijövök velük, teljesen baráti a viszonyunk, s ők nem az énekesnő Szandit látják bennem, hanem egy olyan ,,anyóst", akivel lehet együtt hülyéskedni, edzeni és nagyokat beszélgetni. Mindkét páros nagy összhangban van, szeretik egymást. Édesanyaként jó ezt látni. Persze lesz sírás-rívás, ha kirepülnek a fészekből, de ez az élet rendje. Én csak egyet szeretnék: mindig, minden körülmények között legyünk ott egymásnak, és rendszeresen találkozzunk, beszéljünk, hisz a családnál nincs fontosabb!







Nézd meg Szandi és lánya, Bogdán Blanka produkcióját:
Nagyon szép dal! Szívszorítóan megható, szívet melengető gyönyörű dal, kiváló csodás hang, gyönyörű videó!







Szandi-Bogdán Blanka: Nincs más a földön /Official Music Video/

Link















 
 
0 komment , kategória:  Zene, zene, zene...  
Fenyő a király
  2020-07-11 22:00:50, szombat
 
 













FENYŐ A KIRÁLY




Van, ami örök: Fenyő Miki Csókkirálya az élőben legtöbbet játszott dal.


Rekordszámú, 23 475 könnyű- és komolyzenei rendezvényt tartottak országszerte az Artisjus statisztikái szerint tavaly. A 2019-es koncertekért 762 millió forint jogdíjat fizetett ki 9654 magyar szerzőnek a jogkezelő.

Az Artisjus legfrissebb statisztikája szerint a tavaly legtöbbet élőben játszott dalok listáját - ide tartozik a falunapoktól a legnagyobb fesztiválokig minden zenés rendezvény - a Hungária együttes Csókkirály című slágere vezeti a Csavard fel a szőnyeget előtt, így a dobogó első és második helye is Fenyő Miklóshoz köthető, ugyanis mindkét nótát ő írta.

Harmadik helyre Máté Péter és S. Nagy István Azért vannak a jó barátok című örökzöldje került.

S bár a dobogóról lemaradt, de egyedüli 2000 utáni slágerként így is negyedik a sorban a Magna Cum Laude 2009-es Pálinkadala.

Az ötödik helyen a Beatrice Azok a boldog szép napok című dala áll.







A legtöbbet élőben játszott dalok listáját a Hungária együttes Csókkirály című, 1980-ban megjelent slágere vezeti, az élmezőnybe az örökzöldek mellé bekerült a Magna Cum Laude Pálinka dal című szerzeménye is - közölte az Artisjus Magyar Szerzői Jogvédő Iroda Egyesület pénteken az MTI-vel. Nem volt ez egyébként másként az ezt megelőző évben sem.

Mint írták, az Artisjus minden évben több millió elhangzási adatot vizsgál meg. A zeneművek lejátszását felhasználási csatornánként méri, majd ezek alapján osztja fel a dalszerzők között a korábban beszedett jogdíjakat.

A 2020-as járványt megelőzően évek óta egyre több koncertet szerveztek Magyarországon. Az Artisjus 2016-ban 18 656, 2017-ben 20 007, 2018-ban 22 050, 2019-ben pedig már 23 475 koncert adatait dolgozta fel. Ebben az összesítésben a falunapi fellépésektől kezdve a legnagyobb fesztiválokig, az ingyenes programoktól a belépődíjas zenei koncertekig minden rendezvény szerepel.

A zenészek bevételeinek átlagosan 25 százaléka a jogdíj, a járványhelyzet miatt az élőzenei fellépések elmaradásával viszont sokaknak ez lett a fő, vagy akár egyetlen jövedelemforrása. A 2019-es könnyűzenei rendezvényeken megszólaló magyar dalok zeneszerzői és szövegírói között ezúttal 635,2 millió forintot, a magyar komolyzenei művek alkotói között pedig 126,8 millió forint jogdíjat osztott fel az Artisjus. 1991-en kapnak legalább ötvenezer forintot a művek élőzenei megszólalásáért, közülük 1283 alkotó jogdíja haladta meg a százezer forintot.

A rendezvényszervezők által beküldött listák szerint a tavalyi könnyűzenei koncerteken a megszólaló dalok mintegy 80 százaléka magyar szerzemény volt, és a komolyzenei rendezvényeken is többségben hazai művek hangzottak el (64 százalék).

A legsikeresebb dalokra jellemző, hogy több tucat zenei formáció repertoárjában szerepeltek és több százszor csendültek fel 2019-ben. Az öt legtöbbször játszott szerzemény között egy a hatvanas, egy a hetvenes, kettő a nyolcvanas években született, és csak egy van, ami 2000 utáni.

A 2019-es élőzenei koncertek legtöbbet játszott zenei produkciója a Hungária együttes slágere, a Csókkirály volt (zene és szöveg: Fenyő Miklós), ezt követte az egykori házibulik himnusza, a Csavard fel a szőnyeget (zene: Fenyő Miklós, szöveg: S. Nagy István).

A dobogó harmadik helyére Máté Péter és S. Nagy István Azért vannak a jóbarátok című örökzöldje került. Negyedik a sorban a Magna Cum Laude 2009-es Pálinka dala (zene: Szabó Tibor, Mező Mihály, szöveg: Kara Mihály), az ötödik helyen a Beatrice Azok a boldog szép napok című száma áll (zene: Hirlemann Bertalan, szöveg: Nagy Feró).







Hungária - Csókkirály



Link



Hungária - Csavard fel a szőnyeget

Link



Máté Péter & S. Nagy István: Azért vannak a jó barátok

Link



Magna Cum Laude - Pálinka dal

Link



Beatrice Azok a boldog szép napok



Link



























 
 
0 komment , kategória:  Zene, zene, zene...  
Szeitz Kriszta: Mondj igent
  2019-11-23 21:00:22, szombat
 
 










Szeitz Kriszta: MONDJ IGENT

Dalszöveg


Tudnál-e csendesen hozzám bújni,
Esténként kedvesen átölelni,
Hallgatni a madarak énekét,
Megcsodálni a fényt, s a naplementét?

Tudnál-e esőben is nevetni,
Egy szúrós fenyőfát megölelni,
Élvezni a pillangók táncát,
Átélni két ember valós nászát?

Tudnál-e táncolni a gyönyörtől,
Könnyezve sírni az örömtől,
S kitárni felém a szívedet,


Hogy megsimogathassam a lelkedet?

Mondj IGEN-t, s akkor talán, a boldogság egyszer majd Rád talál,
Életed gyönyör lesz, s csodás újjászületés a halál!

Tudnál-e egy szempárból olvasni,
S benne a csillagot meglátni,
Egy érintéseddel átadni,
Mit szavakkal nem tudsz elmondani?

Tudnál-e koldusnak kenyeret adni,
Alamizsnát ha kell, elfogadni,
Tárgyat, s pénzt eszköznek tekinteni,
S a Földet ajkaddal érinteni?

Tudnál-e virágot nem letépni,
Színét és illatát megérezni,


Szirmait boldogan megcsókolni,
Beteg állatot megsimogatni?

Mondj IGEN-t, s akkor talán, a boldogság egyszer majd Rád talál,
Életed gyönyör lesz, s csodás újjászületés a halál!

Tudnál-e dalt hallani viharban,
Melegedni szivárványsugárban,
Meghallani csendben a szív szavát,
Átélni a teremtést, mint egyetlen csodát?

Tudnál-e hallgatni, ha nem kérdeznek,
Nem sírni akkor, ha elfelednek,
Köszönni, ha nem köszönnek,
Tanulni abból ha megköveznek?

Tudnál e sötétben fényt keresni,
Szavak és tárgyak nélkül szeretni,


Legyőzni izzó tűz parazsát,
Szeretni engem, Istent, s bárki mást?

Mondj igent, s akkor talán, a boldogság egyszer majd Rád talál,
Életed gyönyör lesz, s csodás újjászületés a halál!







Szeitz Kriszta: Mondj igent - Videók

Link


Link

Link









 
 
0 komment , kategória:  Zene, zene, zene...  
Cserháti Zsuzsa: Édes kisfiam
  2019-11-23 18:00:09, szombat
 
 





Cserháti Zsuzsa: ÉDES KISFIAM

Dalszöveg


Itt vagy velem, mint egy új remény,
Az éjszakát felváltja a fény,
Csak egy perce élsz, nézlek boldogan,
Úgy vártam rád, édes kisfiam.

A régi vágy újra szárnyra kél,
Míg dalt susog kinn az esti szél.
Minden bánatom eltűnt nyomtalan,
Mosolyogj rám, édes kisfiam.

Egy rózsakert hinti árnyait,
Nincs fontosabb, mint az álmaid,
Még egy szót se tudsz, mégis annyian
Hisznek neked, édes kisfiam.

Tudom, mindenütt így van ez a nagyvilágon,
ha egy kisgyerek megszületik.
Mert a kisgyerek egyszer felnő,
s talán sikerül neki,
hogy a könnyeket nevetéssé,
a gyűlöletet szeretetté,
az ellenségeket barátokká változtassa.

Ezt érzem én, ahogy nézek rád,
Más lesz a föld, más lesz a világ.
Sírnod sose kell, élsz majd gondtalan,
Boldog leszel, édes kisfiam.
Sírnod sose kell, élsz majd gondtalan,
Boldog leszel, édes kisfiam.







Cserháti Zsuzsa - Édes kisfiam - Videó

Link








































 
 
0 komment , kategória:  Zene, zene, zene...  
     2/13 oldal   Bejegyzések száma: 122 
2019.03 2019. április 2019.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 9 db bejegyzés
e év: 253 db bejegyzés
Összes: 4830 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 566
  • e Hét: 6910
  • e Hónap: 33533
  • e Év: 170905
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.