Belépés
faciendum.blog.xfree.hu
"Fordítsd az arcodat a nap felé, és minden árnyék mögéd kerül." HELEN KELLER dr Szűcs Ildikó
1961.01.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/16 oldal   Bejegyzések száma: 159 
teafaolaj
  2018-07-03 08:23:58, kedd
 
  Minden lakásban ott kell lennie ennek az olajnak: jó a herpeszre, pattanásokra, ráncokra, fertőzésekre

Elmulasztja a pattanásokat, a fekete mitesszereket, a szemölcsöket, a herpeszt, a torokfájást, a körömgombát, és ránctalanítja a bőrt is. Többek között ezt tudja a teafa illóolaj, amelyet mindenkinek érdemes lenne beszereznie. Mondjuk is, hogy miért!

erős antibakteriális hatása van
gombaellenes, főként a penész, és a Candida gombákat pusztítja el
vírus- és parazitaellenes hatása van
belsőleg remekül tisztít
remek bőrtisztító és fertőtlenítő
megszabadít a pattanásoktól
fertőtleníti a gyulladásokat
fertőtleníti a szájüreget, óvja a fogínyt
eltünteti a hajkorpát
az intim higiéniához is hozzájárul, ezért érdemes kevés teafa olajjal áttörölni az alsóneműket
Használat
az otthoni kozmetikai kencékbe 0,5-2 százaléknyi teafa olajat ajánlott használni
a szájüreg fertőtlenítésére pár cseppet tegyünk a fogkrémre, vagy adjunk hozzá a szájvízhez, majd súroljuk be a fogainkat, a nyelvünket
a fürdőszobában, a WC-csésze környékén pár csepp olajat tegyünk rá egy szivacsra, majd azzal töröljük végig a felületeket
ugyanez a módszer alkalmas a konyhapult, vagy a szemetes környékének fertőtlenítésére
A pattanásokra cseppentsünk 2-3, 100 százalékos teafa illóolajat, naponta kétszer. Ezt a mennyiséget hozzáadhatjuk az arclemosóhoz.

Az ekcémás bőrterületet is érdemes bekenni kevés olajjal, akárcsak a fejbőrt, hiszen 5-10 csepp rendszeres használata megakadályozza a korpásodást.

Ha száraz a hajunk, a samponhoz adjunk hozzá pár csepp illóolajat, majd miután megmostuk a hajunkat, hagyjuk 9 percig állni, ezután öblítsük le.

Fülfájás enyhítésére melegítsünk fel extraszűz olíva olajat, majd keverjük el össze teafa olajjal, 2 rész olíva és 1 rész teafa olajt használjunk fel, majd ebből az oldatból kell 1-2 cseppet beletenni a fájós fülbe.

A torokfájás enyhítésére meleg vízbe oldjunk fel 4-5 csepp teafa olajat, majd ezzel gargarizáljunk naponta 2-3 alkalommal.

A herpeszre, reumára is tegyünk pár cseppet az olajból, és gyorsan enyhülnek a tünetek.

forrás: filantropikum.com
 
 
0 komment , kategória:  egészség  
arcpakolások
  2018-05-31 00:25:21, csütörtök
 
  8+2 pórusösszehúzó, arcfrissítő, tápláló pakolások a ragyogó arcbőrért

A tiszta arcbőrre hetente egyszer feltétlenül érdemes valamilyen bőrfrissítő, simító, tápláló pakolást tenni. A pakolás akkor lesz hatásos, ha lemosásáig lazán, kényelmesen fekszünk. A szájat és a szem körüli bőrt, a szemhéjat, szemöldököt ne kenjük be. Míg fekszünk, langyos kamillateába mártott vattát tehetünk a szemünkre, legalább azt is pihentetjük.
Tojáspakolás
Egy tojás sárgáját kevés citromlével és napraforgó olajjal elkeverünk. Lapos ecsettel vagy az ujjunkkal felkenjük az arcra. Húsz-harminc perc pihenés után langyos vízzel vagy tejjel lemossuk.

Aludttejes pakolás
Aludttejet, joghurtot vagy kefirt kevés liszttel összekeverünk és felkenjük az arcra. Húsz perc múlva langyos vízzel mossuk le

Tehéntúrós pakolás
Egy-két evőkanál tehéntúrót tejjel és mézzel péppé keverünk. Húsz percig tártjuk a masszát az arcon, majd langyos vízzel vagy tejbe mártott vattával mossuk le.

Rozsliszt- vagy búzalisztpakolás
Egy evőkanál rozs- vagy búzalisztet langyos vízzel péppé keverünk. Friss uborkalevet vagy friss paradicsomlevet is tehetünk bele. Húsz percig tartsuk a bőrön, majd finom mozdulatokkal radírozzuk le. Meleg vízzel mossuk le az arcot és hideggel paskoljuk át.

Gyümölcspakolások
Sokféle gyümölcsből eper. málna, paradicsom, cseresznye, barack készíthetünk pakolást. Az átpasszírozott gyümölcsöt liszttel keverjük péppé és úgy kenjük fel az arcra. Tizenöt-húsz perc múlva langyos vízzel lemossuk.

Szilvapakolás
Még savanykás szilvát héja nélkül péppé nyomkodunk és kevés olajat keverünk bele. Húsz percig tartsuk a pépet a bőrön. Pórusösszehúzó hatású.

Élesztős pakolás
Egy-két deka élesztőt langyos tejjel péppé keverünk. Felkenjük az arcra és tizenöt-húsz perc múlva lemossuk. Hideg vízzel is öblítsük le a bőrt. Tisztátalan, pattanásos arcbőrre különösen jó.

Uborkapakolás
Nyers uborkaszeletekkel vagy a vastagon hámozott uborka héjával befedjük az arcot. Húsz perc múlva leszedjük. Tágpórusú bőrnek különösen jó.

Hatásos pakolások pattanásos, mitesszeres bőrre
1. Hozzávalók:

kamillatea,
burgonya
fehérkáposzta
A pattanásos bőrre az egyik legjobb gyógymód a burgonya. Nyers burgonyát pépesítsünk robotgéppel és keverjünk hozzá apróra vágott fehér káposzta levelet, kenjük az arcbőrre és hagyjuk rajta 20 percen keresztül, majd langyos kamillateával mossuk le a pakolást a bőrről. Minden nap ismételjük meg a pakolást, hogy a bőr minél hamarabb megtisztuljon és elmúljanak a pattanások.

2. Hozzávalók:

ecetes torma,
víz.
A pattanásos bőr kezeléséhez készítsünk tormás pakolást. Reszeljük le a tormát, tegyük üvegbe és öntsük fel ecettel, 10 napon át hagyjuk szobahőmérsékleten állni. Naponta kétszer tegyünk a pattanásokra ecetes tormát és hagyjuk rajta 10 percet, majd langyos vízzel mossuk le.

 
 
0 komment , kategória:  egészség  
fog térkép
  2018-05-08 08:47:12, kedd
 
 

Az alternatív gyógyászat tanai szerint bizonyos testrészek megbetegedéseit nem feltétlenül hibás működésük okozza, a panaszok kiváltó oka gyakran máshol keresendő. Így a fogak gyulladása, elhalt idegei vagy a rajtuk lévő idegen test is kiválthat betegséget a szervezet távoli részén.
A hagyományos medicina is felismerte, hogy például a szájüregben lévő baktériumok elősegíthetik cukorbetegség vagy szívinfarktus kialakulását, tehát a fogak egészsége direkt hatást gyakorol az egész szervezet működésére.: A bölcsességfogak (18, 28, 38, 48) problémái, például ha nem tudják áttörni a fogínyt, vagy rossz irányba nőnek, a szív megbetegedéseire utalhatnak. Fordított esetben a bölcsességfogak szívritmuszavart vagy magas vérnyomást is okozhatnak.
Szív: A bölcsességfogak (18, 28, 38, 48) problémái, például ha nem tudják áttörni a fogínyt, vagy rossz irányba nőnek, a szív megbetegedéseire utalhatnak. Fordított esetben a bölcsességfogak szívritmuszavart vagy magas vérnyomást is okozhatnak

Gyomor: Néha valami annyira megfekszi a gyomrunkat, hogy akár lelki betegek is lehetünk tőle. Nagyon kivételes esetben ez akár a rágófogak (17, 16, 26, 27, 36, 37, 46, 47) megbetegedéséhez is vezethet. Ha ezek a fogak megbetegednek, zavarhatnak fontos energetikai áramlásokat is, amelyek hatást gyakorolhatnak szociális kapcsolatainkra is.

Orr/melléküregek: Újra és újra visszatérő gyulladás hátterében az alsó állkapocsban lévő 35/34-ös, 44/45-ös számú fogak vagy a felső 17/16, 26/27-es számú fogainak problémái is állhatnak. Főleg, ha amalgámmal tömték őket, amelynek eltávolítása után a probléma is megoldódhat.

Tüdő: A 15/14-es, 24/25-ös (az alsó állkapocsban 36/37-es, 46/47-es) fogak miatt állandó rekedtségtől, köhögéstől szenvedhetünk. Ha az orvos nem talál más (például allergiás jellegű) problémát, gondoljunk erre a lehetőségre is.

Fül: A bölcsességfogak összeköttetésben állnak a fülünkkel. Vissza-visszatérő erős fülfájás, fülzúgás is visszavezethető rájuk. Ezenkívül a 36-os fogat támadja meg általában elsőként a szuvasodás. Az antibiotikumos kezelést igénylő betegségek növelik a szuvasodás rizikóját.

Hólyag/vesék: Azok a körülmények, amelyek veseproblémát okoznak, megtámadhatják a rágófogakat is (a felső állkapocsban 12/11, 21/22, az alsó állkapocsban 32/31, 41/42). Rosszul behelyezett tömések, halott vagy csiszolt fogak okoznak elsősorban ilyen panaszkombinációt.

Nemi szervek: Nem meglepő, hogy az első fogak függnek össze a szexualitással és a hormonháztartással. Rögtön szembetűnnek, és eldöntik, hogy valaki tetszik nekünk, vagy sem. Rossz frontális fogak következménye lehet impotencia és terméketlenség is.

Máj: Ha valaki annyira rosszkedvű, hogy csak epés megjegyzéseket tesz, érdemes elgondolkodni azon, hogy megéri-e. A máj és az epe betegségei ugyanis ideggyulladást okozhatnak a szemfogakban (13, 23, 33, 43).

Hasnyálmirigy: A hasnyálmirigy betegségeit gyakran csak előrehaladott stádiumban fedezik fel. Ezért tanácsos a 17, 16-os (felső állkapocs) vagy a 44/45-ös fogak problémái esetén megvizsgáltatni a véreredményeinket.

Belek: Az olyan emésztési problémák, mint a hasmenés, a székrekedés vagy a felfúvódás okai után kutatva se feledkezzünk meg a fogorvosnál tett látogatásról. Ilyen problémák hátterében ugyanis fogproblémák is állhatnak: a 15/14, 24/25 (felső állkapocs) vagy a 37/36, 46/47 (alsó állkapocs) fogakat nézessük meg a szakemberrel.

Forrás: blikkruzs.blikk.hu





 
 
0 komment , kategória:  egészség  
zeolit
  2018-04-17 22:42:02, kedd
 
  ZEOLIT - EGY SOKOLDALÚ MEGOLDÁS AZ ÉLET SZINTE MINDEN TERÜLETÉN

Gondoltad volna, hogy ugyanazzal az ásvánnyal fogat moshatsz, javíthatod a talaj minőségét, megtisztíthatod a használt étolajat, csúszásmentesítheted télen az utakat és enyhítheted az emésztőrendszeri panaszaidat? A sornak pedig még nincs vége! Olvass tovább, ha kíváncsi vagy mire képes még ez a teljesen természetes és környezetbarát, hazai alapanyag!
Mi ez a titokzatos ásvány? A zeolit az alumínium-szilikátok legfontosabb ásványcsoportja, ami méltán népszerű a gyűjtők körében és ipari illetve mezőgazdasági célokra is. Az ásványcsoport elnevezése Alex Cronstedt svéd származású minerológustól ered. Vizsgálatai közben azt tapasztalta, hogy az ásvány hevítésre úgy viselkedik, mintha forrna. A név a görög zein (=forrni) és litosz (=kő) szavak összetételből származik. Ma már tudjuk, hogy ez a jelenség a zeolitok víztartalmának távozásával magyarázható. Ezek a ritka, gyönyörű és összetett ásványok vulkanikus kiömlési kőzetek hólyagos üregeiben keletkeznek.

A zeolitok az agyagásványokhoz hasonlóan főleg nátrium-kalcium-aluminoszilikátok, melyek térszerkezete tágas, üreges, porózusos. Egyszerűen úgy is jellemezhetnénk őket, mintha egy megszilárdult szivacsot vizsgálnánk. Az üregei, csatornái biztosítják azt a lehetőséget, hogy azokban különböző molekulák, vegyületek raktározódjanak. Természetes körülmények között ezen üregekben leginkább víz található, mely főleg adszorpciósan, kisebb mennyiségben kémiailag van kötve. Ez a víz melegítés hatására a csatornákból, üregekből eltávozik. Az ilyen vizet veszített zeolit képes a levegőből újra vizet felvenni, miközben a hőmérséklete néhány Celsius fokot megemelkedik. Ezen zeolitok a pórusméretük, csatornájuk mérete alapján nemcsak vizet, hanem más molekulákat, kationokat is képesek megkötni. A rácsban helyet foglaló alumínium mint az anionos helyek centruma biztosítja azt, hogy a kationok pl. létfontosságú elemek a cink, a réz, a vas, a mangán stb. megkötődhessenek, melyek a későbbiekben a takarmányokban az állatok, a talajokban a növények számára hozzáférhetővé válnak, így a mikroelem-nyomelem pótlásban fontos szerepet játszanak.





Magyarország világviszonylatban is jelentős zeolitvagyonnal rendelkezik. Fő zeolitbányáink a Tokaj-hegységben: Mád, Bodrogkeresztúr és Rátka környékén találhatók. Itt vannak a Zöldboltban kapható zeolit tartalmú termékek lelőhelyei is, amelyeket a Geoproduct Kft. forgalmaz. Tokaj-Hegyalja nem véletlenül csodálatos táptalaja a szőlőnek: vizsgálatok alapján a vulkanizmus ásványai és azok közül különösen a zeolitok és a devitrifikált kőzetüveg, valamint az agyagásványok különösen értékesek a növényzet számára. Porózusos szerkezetük folytán javítják az erősen kötött talajok levegő- és víz-átjárhatóságát is. Mivel súlyuk 55%-ának megfelelő vízmennyiséget képesek felszívni, és a nedvességet lassan engedik ki, így megakadályozzák a gyökerek rothadását és az aszályok idején is képesek nedvességet biztosítani a növényeknek. A hazánkban egyre szélsőségesebben megjelenő esőzések és aszályok idején ez a tulajdonság felértékelődik a biotermesztésben. Az őrölt zeolitok ioncserélő kapacitásuk révén alkalmasak arra, hogy a talajba juttatva biztosítsák a növény számára a szükséges esszenciális elemeket, melynek eredményeként hiánybetegségeket is megszüntetnek, miközben a termény minősége is javul. Ha szeretnéd megtapasztalni a zeolit növényekre gyakorolt hatását, akkor próbáld ki a Meliorit ásványi trágyákat a kertedben, vagy a Hajtika ásványi locsolóvíz adalékot, ami használható szobanövényekhez, palántázáshoz és fólia alatti termesztésben is.

De a zeolitok felhasználása nem áll meg a mezőgazdaságnál! Az ásványból fogpor is készül: a Dentomin-N fogpor adalékok és fluorid hozzáadása nélkül, természetesen segít megelőzni a fog- és ínybetegségeket, miközben megbirkózik a lepedékekkel és dohányzás okozta sárga foltokkal is. Amennyiben jobban szereted az ízesített fogápoló termékeket, akkor a Dentomin-Z fogport ajánljuk, ami borsmentalevelek hozzáadásával éri el ugyanazt a hatást.

Beszámolók alapján egyes esetekben a zeolitos kezelés még az ekcémát és más bőrbetegségeket is képes enyhíteni. Érdemes kipróbálni, hogy shea vajba vagy más természetes növényi olajba keverve javítja-e bőrünk állapotát. A kínálatunkban megtalálható Zeodry-84 Testhintőpor kellemes, száraz érzést kölcsönöz a bőrnek, hatékony nedvszívó és szagtalanító hatású, valamint megelőzi a bőrirritációt. Frissít, nyugat és véd. Íme, egy egyszerű recept zeolitos bőrpakolás készítéséhez: keverj össze 1-2 teáskanál zeolit port vízzel, amíg homogén pasztát nem kapsz. Akár egy kis mézzel is dúsíthatod az extra ápolás érdekében. Hagyd megszáradni a bőrödön, majd finom masszírozó mozdulatokkal távolítsd el. Öblítsd le a bőröd vízzel és hidratáld a bőröd természetes növényi olajokkal.





Zeolitokkal az emésztőrendszeri panaszaidat is csillapíthatod! A Neurosan entero por egy gyógyszernek nem minősülő, orvosilag igazoltan gyógyhatású készítmény. Alkalmas az olyan gyakori problémák enyhítésére, mint a hasmenés, puffadás, ideges eredetű emésztőrendszeri panaszok és a gyomorégés. Nyomelemei és adszorpciós tulajdonsága révén segíti egészségünket.

Már láttuk milyen hatása van a mezőgazdaságban és az emberi szervezetben, térjünk rá a háztartásban való hasznosításra! A legtöbb súrolószer egészségre és környezetre káros anyagokat tartalmaz, és még a tisztítandó felület zománcát vagy mázát is felmarhatja. A Suromin súrolópor azonban nem alkalmaz maró anyagokat, és inox felületek tisztítására is alkalmas. Csupán zeolitot, biológiailag lebomló tenzidet és citromsavat tartalmaz.

Szeretnéd újrahasználni az étolajat? A Derolin étolajderítő segít ebben: szagtalanítja és eltávolítja belőle az égett részecskéket. Használt étolajba keverve eloszlik és megköti a lebegő szemcséket, valamint a telített zsírsavakat. A szilárd részecskék ezután lassan leülepednek, és felette ott marad a tiszta étolaj, a derítő ezzel szinte regenerálja az olajat. A tiszta rész ezután újra felhasználható. Kertes házzal rendelkezők a keletkezett olajsarat komposztálhatják is, mert a talajnak kiváló tápanyagot jelent.

Közelednek a téli napok, amikor a fagypont alatti hőmérséklet miatt veszélyessé válik a csúszós utakon való közlekedés, de a hagyományosan használt kősó sajnos károsítja a növényzetet. Erre a problémára is van zeolitos megoldás: a csúszásgátló granulátumok. Mint korábban említettük, a zeolit kifejezetten előnyös a növényzet számára, ráadásul a kálcium-kloridos Jégolvasztó csúszásgátló egészen -30°C fokig hatásos, ellenben az útszóró sóval ami csak -7°C-ig.

Még mindig nincs vége a zeolitok felhasználási lehetőségeinek: Alkalmazzák őket víztisztításban, építkezéseknél, mosószerekben, alternatív gyógyászatban, napkollektorokban és adszorpciós hűtőkben is. Még kisállat alomnak is használható, így a házikedvenceinknek sem kell káros vegyszerekkel érintkeznie. Akváriumokban a zeolit felszívja az ammóniát és más nitrogénvegyületeket, így tisztítva a vizet.
 
 
0 komment , kategória:  egészség  
egészség
  2018-03-16 19:54:44, péntek
 
  Egy bizonyos életkor után minden ember számára elkerülhetetlen a ráncosodás. Hiába harcolunk ellenük, menekülni nem tudunk, de kialakulásukat késleltetni, vagy jelenlétüket enyhíteni lehetséges. Vannak olyan ráncok, melyek annyira halványak, vékonyak, hogy csak egy kis odafigyelés szükséges, és máris visszahúzódnak. Ha idejében cselekszünk, könnyen simává varázsolhatjuk az arcunk.
Az alábbi csodakrém 7 nap alatt megszabadít a kisebb és a nagyobb ráncoktól. Addig tegyünk ellenük valamit, míg még nem akkorák, mint egy-egy vizesárok. Készítsük el az egyszerű alapanyagokat tartalmazó kencét, és segítségével táplálhatjuk a bőrt, és a folyadékpótlásról is gondoskodhatunk. Feltölti a bőrt tápanyagokkal, javítja a vérkeringést és a bőrszínt. Mivel tejesen természetes hozzávalókat tartalmaz, nincs semmilyen mellékhatása, és bármilyen bőrtípusra ajánlott. Négy hétig ajánlott használni a cél elérése érdekében, de az első jelek már egy hét után láthatóak lesznek.

HOZZÁVALÓK:

2 teáskanál orvosi vazelin
1 tojássárgája
2 evőkanál mandulaolaj (de helyettesíthetjük olívaolajjal is)
fél evőkanál méz

ALKALMAZÁS:

Vízgőz felett olvasszuk fel a vazelint, majd pár perc múlva vegyük le a tűzről, és keverjük hozzá a többi hozzávalót is. Kevergessük pár percig, míg krémes, homogén masszát kapunk. Tároljuk el üres, tiszta tégelyben.

Alkalmazása leginkább az esti órákban ajánlott a megtisztított arcbőrre vigyünk fel belőle egy keveset. Masszírozzuk bele, hagyjuk állni fél órát, majd mossuk le egy tiszta forrásvízbe mártott pamut ruhával.

Legalább két órával lefekvés előtt alkalmazd a kezelést, mivel egy óra kell ahhoz, hogy behatoljon a bőrbe, különben az egész a párnára fog kenődni. Használat után a krémet tegyük a hűtőbe, ha elfogyott, készítsünk egy újabb adagot.


 
 
0 komment , kategória:  egészség  
gyaloglás
  2018-01-20 23:52:41, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  egészség  
egészség
  2018-01-06 21:14:49, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  egészség  
egészség
  2017-07-19 21:54:19, szerda
 
  Csikunggal Könnyedén

Egy 30 másodperces gyakorlat, ami a hosszú élet titka. Tanuld meg te is és teljesen újjászületsz!
Végezd naponta 30 másodpercig ezt a gyakorlatot és könnyedén megszabadulsz a méreganyagoktól!






Egy szovjet mérnöknél, Alexander Mikulinnál, 50 éves korában súlyos szívproblémát diagnosztizáltak és majdnem minden mozgástól, fizikai munkától eltiltották az orvosai. Az ő nevéhez kötődik a vibrogimnasztika feltalálása, amelynek mindennapos gyakorlásával évtizedekkel is meghosszabíthatjuk az életünket. Kevesen tudják, hogy ezt az ősrégi csikung gyakorlatokból állította össze.

Alexandernek akkor csak pár évet jósoltak az orvosai, de ő elhatározta, hogy megmenti az életét. Tanulmányozta az emberi test működését és arra jött rá, hogy minden probléma gyökere kapcsolódik a nagy vénákhoz (megfelelő vérkeringés), hisz a vér az, ami nemcsak a táplálékot juttatja el a szervekhez és sejtekhez, de a méreganyagokat is ez szállítja el a kiválasztó szervekhez, hogy kiürüljenek a szervezetünkből és ne tegyék tönkre a testünket.

Egy sor olyan gyakorlatot állított össze, amelynek segítségével nemcsak a vénáink, de a szívünk egészségét is megőrizhetjük. Csupán napi 30 másodpercet kell erre a gyakorlatra szánni, hogy máris érezzük a bámulatos hatását. Nemcsak a vérkeringésre van mérhetetlen jó hatása, de a stresszt is könnyedén lepergethetjük magunkról másodpercek alatt a segítségével!

A gyakorlat lényege a következő:

Álljunk vállszéles terpeszbe, térdeink legyenek egy kicsit rogyasztva és a lábfejeink párhuzamosan egymással előre néznek. Emelkedjünk fel lábujjhegyre, körülbelül 5 centire a talajtól, majd "essünk" vissza a talajra. Amikor "lezuhanunk" és a sarok földet ér, a vér megfordul és elindul a szív felé, ezzel segítjük a test méregtelenítési folyamatát. Ugyanakkor a mirigyrendszert is aktiváljuk és a veséinket is "felrázzuk" - azaz aktívabb működésre késztetjük, hogy kiválassza a méreganyagokat és azok kiürüljenek a szervezetünkből.

Körülbelül 30 másodpercig csináljuk a gyakorlatot, utána felfrissülten folytathatjuk a napi tevékenységünket. Iktassuk be naponta többször ezt a csodálatos gyakorlatot, főként azok, akik ülő munkát végeznek, aminek következtében a vér pang az erekben, nem áramlik visszafelé megfelelően, így a méreganyagok felhalmozódnak a testben, ami komoly egészségügyi problémákhoz vezethet!

Szakítsuk meg a munkánk pár percre az egészségünk érdekében, hogy még 70 évesen is könnyedén játsszunk az unokákkal!

Természetesen az a legjobb ha a teljes gyakorlatsort végezzük, hogy kicsattanó egészségnek örvendve még nyolcvan évesen is kettesével szaladjunk fel a lépcsőkön. Ide kattintva tudod megnézni milyen csodákra képes a teljes gyakorlatsor, akár két nap leforgása alatt!

Vedd te is kezedbe az egészségedet, ahogy Alexander Mikulin tette, hogy még sokáig önfeledten hódolhass a kedvenc időtöltésednek! Ahogy a közmondás tartja: "ha hiszed, hogy még várnak rád csodák, rájuk is találsz". Mire vársz? Kezdd el még ma!
​
Fontos!!! ha súlyos betegségben szenvedsz, először kérd ki az orvosod tanácsát! Használd a józan eszedet, hogy mi az amit te meg tudsz csinálni.



 
 
0 komment , kategória:  egészség  
mák
  2017-04-09 21:58:20, vasárnap
 
  A mák, mint gyógynövény és a hosszú élet titka
Ki ne keresné manapság a fiatalság forrását és szeretné a
fiatalos erőnlétét könnyen és sokáig fenntartani, minőségi
életét meghosszabbítani.
Tudományos kutatások igazolták a mák egészségre
gyakorolt számos pozitív hatását.
Szerencsére a mák fontos helyet foglal el ma is a magyar
étkezési kultúrában, mégis valószínűleg kevesen ismerik
áldásos gyógyhatásait.
Cikkünkkel ezeknek az ismereteknek a terjedését szeretnénk
elősegíteni és népszerűsíteni azt a szemléletet, hogy ne
egyből a gyógyszeres dobozokhoz nyúljunk egészségügyi
probléma esetén,
hanem fedezzük fel és használjuk bátran a természet
patikáját - elsősorban, hogy csak pozitív mellékhatásokat
tapasztaljunk.
Mit kell tudnunk a mákról? A mák gazdagon tartalmaz
(csontépítő), magnéziumot, (OMEGA4) növényi zsírsavat,
aminosavat, foszfort, kalciumot, káliumot és vasat.
Hatását abban fejti ki, hogy lassítja az öregedési
folyamatokat; megállítja csontszövetek leépülését, és
elkezdi újra építeni. Továbbá elősegíti a magas
vérnyomás csökkenését.
A telítetlen zsírsav összetétele miatt, megelőzhető a
trombózis és embólia kialakulása.
Normalizálja a vér koleszterin szintet, miközben fokozza a
szervezet védekező mechanizmusát.
Jelentős béltisztító hatása van: A kis fekete magok szinte
emésztetlenül hagyják el a az emésztőrendszert, fellazítják a
béltartalmat és letisztítják a bélcsatornák falait.
És nem utolsó sorban, szinte teljesen megszünteti
(frontváltozásnál) a lábban keletkező görcsöt.
- 2 -
Továbbá, növeli a szellemi teljesítőképességet, jótékonyan
hat a sebek gyógyulására.
És még egy érv szól mellette: ötödébe kerül, mint az agyon
reklámozott étel-kiegészítők, jóllehet a hatásfoka túlhaladja.
Azt is tudnunk kell, nem azonnal, hosszabb távon (2-3
hónap) fejti ki gyógyító hatását.
Használati és tárolási javaslat: A ledarált mákot kevés vízzel
összekeverjük, mézzel ízesíthetjük, dunsztosüvegbe
tesszük, majd a hűtőbe tároljuk.
Az első hónapokban naponta, minimum 1 evőkanállal
fogyasztunk belőle. Később (a betegség súlyosságától
függően) kétnaponként.
Így is lehet fogyasztani: Naponta (délelőtt vagy délután) 1-
0,5 deci tejbe (lehet vízben is) egy púpozott evőkanál, méz
nélkül, darált mákot keverek, és megiszom.
Egy idő után, amikor már nehezebben megy le, akkor lehet
emelni a tejadagot, illetve vizet tenni hozzá, hogy
gyorsabban meg tudjuk inni. 50 éves kor után nem tanácsos
szüneteltetni, sem abbahagyni.
Történet: Mák csontritkulás ellen
Szlovákiában több évvel ezelőtt egy egész temetőnyi sírt
kellett exhumálni, mert áthelyezték azt a falu túlsó oldalára.
Mindenki legnagyobb meglepetésére a csontok teljesen ép
állapotban voltak, olyannyira, hogy tudományos vizsgálatot
indítottak az okok felderítésére.
Az eredmény egyszerre volt banális és megdöbbentő.
Kiderült, hogy a helyi lakosság rendszeresen, heti 3-5
alkalommal fogyasztott étkezési mákot különböző ételek
formájában, mivel épp a máktermesztés volt a falu egyik fő
bevételi forrása.
- 3 -
A további tudományos kutatások kiderítették, hogy a mák
olajának rendkívül magas foszfor tartalma volt a ,,felelős" a
kalcium hatékony felszívódásáért, és a csontokba
beépüléséért.
A kutatások során létrehoztak két, egyenként 20-20 fős
csoportot, melynek tagjai előrehaladott csontritkulásban
szenvedő nők voltak.
Az egyik csoport hagyományos kezelést kapott, míg a másik
napi 1-1 mokkáskanálnyi mákolajat szedett.
Az eredmény mindenkit meggyőzött! A mákolajjal ,,kezelt"
csoport valamennyi tagjának csontozata normális értéket
mutatott már 12-16 hónapos kezelést követően.
Tanácsom tehát: legalább hetente 3-szor fogyasztani mákos
ételeket, vagy rendszeresen alkalmazni a gyógynövény
szaküzletekben is kapható mákolajat.
Vigyázat! Levegővel érintkezve gyorsan avasodik, ezért
mihamarabb zárja vissza a kupakot, és tegye hűtőbe!
A csontritkulás megelőzésére vagy az állapot javítására
ugyancsak kedvező hatású a gyógynövényboltokban
kapható medvehagyma alkoholos kivonatának tartós
szedése. (Bálint János)
MÁKOSGUBA
- 4 -
Recept tipp: Reform mákos guba
A recept D. Karácsony Irén: A reformkonyha örömei c.
könyvében található.
Hozzávalók (4 főre, 1 csésze = 2,5 dl):
kb. 1/2 kg szikkadt barna kenyér (teljes kiőrlésű kifli receptje
itt)
2 ek. búzakorpa
2 ek. búzacsíra
2 ek. étolaj
1 csésze feles tej (fele pl. rizstej + fele víz)
1 csésze darált mák
1/2 marék mazsola
méz, ízlés szerint az édesítéshez
Egy akkora lábosba, amelyben kényelmesen tudjuk majd
kavargatni a gubát, beleöntjük az olajat és a tejet.
Feltesszük nagy lángra, és amikor forr, beleszórjuk a kb.
centiméteres vastagságú szeletekre vágott kenyeret/ kiflit.
Azonnal takarékra tesszük, és néha óvatosan megkeverve
hagyjuk, hogy a fedő alatt magába szívja a tejet és a vizet.
Ha a folyadéktól nem puhulna meg eléggé a kenyér, akkor
pótolhatunk még hozzá egy keveset.
Ezután adjuk hozzá a búzakorpát, a búzacsírát, a mazsolát,
és még egy kicsit pároljuk a fedő alatt.
Ha a mazsola is pufókra telt, rászórjuk a kenyérdarabkákra a
mákot, óvatosan elkeverjük, hogy ne törjön masszává, és
máris tálalhatjuk.
Legjobb, ha mindenki a saját tányérján édesíti egy kevés
mézzel.
 
 
0 komment , kategória:  egészség  
arc ápolás
  2017-02-01 12:46:18, szerda
 
 



Ne rettegj az öregedéstől inkább keverd ki ezt a krémet. Olcsó, hatékony, nem fogsz hinni a szemednek. .

Hozzávalók:

- 3 ek szódabikarbóna
- 1 ek méz
- 3-4 E-vitamin kapszula
- 3-4 ek tej
- ¼ tk fahéj

Elkészítés:

Keverd össze a hozzávalókat, masszírozd be az arcodba, száradjon meg a bőrön, majd mosd le langyos vízzel Megszabadít az elhalt hámsejtektől, regenerálja a sejteket, és a kollagén termelését beindítja.

forrás:mindenegybenblog.hu
 
 
0 komment , kategória:  egészség  
     2/16 oldal   Bejegyzések száma: 159 
2019.03 2019. április 2019.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 7 db bejegyzés
e év: 114 db bejegyzés
Összes: 7620 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 0
  • e Hét: 518
  • e Hónap: 1510
  • e Év: 33239
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.