|
2/4 oldal
|
Bejegyzések száma: 31
|
|
|
|
2015-12-10 16:55:23, csütörtök
|
|
|
Hozzávalók
80 dkg pontyfilé
20 dkg liszt
2 tojás
3 dl sör
80 dkg steak burgonya
1 db citrom
2×0,5 liter olaj a sütéshez
só
Elkészítés
A halfiléket bőrös oldalukról a legélesebb késünkkel 1,5 mm-enként halszálka roppanásig, annak átvágásáig beirdaljuk, majd 3 cm-es szalagokra vágjuk, sóval ízesítjük. Sörtésztát készítünk. 2 kanál liszt kivételével a lisztünket a tojásságával és a sörrel sűrű palacsintatésztává keverjük, melyhez hozzáadjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét. A steak burgonyát aranysárgára sütjük, zsiradékból kiszedve félretesszük. Az előzőleg lisztbe mártott pontyszalagokat a sörtésztába merítjük, onnan az olaj felszínéről, közelről a forró olajba helyezzük, és kisütjük. Majd szitára szedjük, zsírtalanítjuk. Tálaláskor a forró olajban másodjára rövid idő alatt ropogósra sütjük a steak burgonyát, és citrom gerezdekkel együtt a halat körítjük.
(Alpári György gasztronómus receptje)
|
|
|
0 komment
, kategória: Hal ételek |
|
|
|
|
|
2015-12-10 16:53:09, csütörtök
|
|
|
Hozzávalók
80 dkg fogas vagy süllő
50 dkg sütőtök
50 dkg paszternák
20 dkg gomba
20 dkg jégcsapretek
5 dkg vaj
5-6 dkg tökmag
szójaszósz
olaj, a sütéshez
só, fehérbors, zsálya
Tempura hozzávalói:
40 dkg liszt
4 tojás sárgája
8 dl jeges víz
Elkészítés
A sütőtököt nagyobb darabokra vágva alaposan megsütjük. A karamellizált sütőtököt sóval és zsályával pürésítjük, vajjal fényesre keverjük. A paszternákot cikkekre vágjuk, megsütjük. A gombát cikkekre vágjuk, a halat pedig szalagokra. A jégcsapretekből finom metéltet vágunk, és jeges vízbe tesszük tálalásig. Bekeverjük a tempura masszát, majd a halat és a gombát a masszába mártogatást követően bő olajban kisütjük, rácson és szalvétán leszárítjuk. Azonnal tálaljuk. Köretként a jégcsapretekszalmán kívül sütőtökpürét, pirított tökmaggal megszórt sült paszternákot, mirinnel higított szójaszószt kínálunk.
(Alpári György gasztronómus receptje) |
|
|
0 komment
, kategória: Hal ételek |
|
|
|
|
|
2015-12-10 16:33:02, csütörtök
|
|
|
Hozzávalók
80 dkg fogas vagy süllő
50 dkg sütőtök
50 dkg paszternák
20 dkg gomba
20 dkg jégcsapretek
5 dkg vaj
5-6 dkg tökmag
szójaszósz
olaj, a sütéshez
só, fehérbors, zsálya
Tempura hozzávalói:
40 dkg liszt
4 tojás sárgája
8 dl jeges víz
Elkészítés
A sütőtököt nagyobb darabokra vágva alaposan megsütjük. A karamellizált sütőtököt sóval és zsályával pürésítjük, vajjal fényesre keverjük. A paszternákot cikkekre vágjuk, megsütjük. A gombát cikkekre vágjuk, a halat pedig szalagokra. A jégcsapretekből finom metéltet vágunk, és jeges vízbe tesszük tálalásig. Bekeverjük a tempura masszát, majd a halat és a gombát a masszába mártogatást követően bő olajban kisütjük, rácson és szalvétán leszárítjuk. Azonnal tálaljuk. Köretként a jégcsapretekszalmán kívül sütőtökpürét, pirított tökmaggal megszórt sült paszternákot, mirinnel higított szójaszószt kínálunk.
(Alpári György gasztronómus receptje)
|
|
|
0 komment
, kategória: Hal ételek |
|
|
|
|
|
2015-12-10 16:28:35, csütörtök
|
|
|
Hozzávalók
4 db 40 dkg körüli tisztított pisztráng
50 dkg bébiparaj
20 dkg koktélparadicsom
1 db fehérhagyma
4-5 szál petrezselyem
4-5 szál kakukkfű
4 gerezd fokhagyma
1 dl olívaolaj
1 db citrom
5 dkg vaj
Elkészítés
Elkészítés:A pikkelyezett, zsigerelt, átmosott, papírtörlővel leszárított egész halakat beirdaljuk, fejüktől a farkukig hosszában 2-3 mm mélyen, majd keresztbe a háttól a bordákig szintén 2-3 mm mélyen, négyszer.
A halakat kívül és a hasüregükben alaposan megsózzuk, hasüregükbe halanként egy gerezd szeletelt fokhagymát, egy szál kakukkfüvet és egy szál petrezselymet töltünk. A halakat vékonyan megkenjük olajjal, majd sütőpapírral bélelt sütő lemezre tesszük, 220oC-os sütőben 12-16 perc alatt készre sütjük. Amíg a halak sülnek, elkészítjük a salátát. A megmosott, leszárított spenóthoz hozzáadjuk a felezett koktélparadicsomot, a szeletelt fehérhagymát, meglocsoljuk olívaolajjal, a citrom facsart levével, sózzuk, brossozzuk, összekeverjük.
A pirosra sült halakat meglocsoljuk olvasztott vajjal, tálaljuk.
(Áman Attila séf receptje) |
|
|
0 komment
, kategória: Hal ételek |
|
|
|
|
|
2015-12-10 16:25:36, csütörtök
|
|
|
Tokaji mézes-diós csípős harcsasült, burgonyapürével és meggybefőttel
Hozzávalók
60 dkg harcsa
½ dl tokaji balzsamecet
2 evőkanál méz
1 evőkanál dió
1 dkg só
1 evőkanál csípős paprikakrém
2 gerezd zúzott fokhagyma
20 dkg meggybefőtt
csipet só, bors
1 dl olaj
Elkészítés
A harcsát szeletekre vágjuk, besózzuk, és állni hagyjuk. Hagyományos módon burgonyapürét készítünk, a főtt burgonyát a tejjel, vajjal, sóval és szerecsendióval habosra keverjük. A harcsa szeleteket olajban kisütjük, majd tokaji balzsamecettel hígított mézben csípős paprikakrémet, zúzott fokhagymát, pirított-aprított diót keverünk, és a kisütött halszeleteket ezzel az öntettel átfényezzük. Sütőben 220°C-on néhány perc alatt összesütjük. Burgonyapürével és meggybefőttel forrón tálaljuk.
(Alpári György gasztronómus receptje)
|
|
|
0 komment
, kategória: Hal ételek |
|
|
|
|
|
2014-07-27 14:15:17, vasárnap
|
|
|
Hozzávalók 4 személyre:
4 db afrikai harcsafilé
5 dkg vaj
1 db citrom
só
40 dkg karfiol
A besamel mártáshoz:
1/2 l tej
12 dkg margarin vagy vaj
10 dkg finom liszt
só
őrölt fehér bors
ételízesítő
A tetejére:
15 dkg reszelt trappista sajt
A körethez:
2 szál sárgarépa
1 db padlizsán
2 db cukkini
4 db paprika
őrölt fehér bors
ételízesítő
étolaj
Előkészítés: A halszeleteket sózzuk, citromlevet csepegtetünk rá és 10-15 percig állni hagyjuk. A zöldségeket vastagabb szeletekre vágjuk.
Elkészítés: A karfiolt enyhén sós vízben félpuhára főzzük, leszűrjük. Elkészítjük a besamelt: A margarint felolvasztjuk, beletesszük a lisztet, habverővel elkeverjük. Felöntjük forró tejjel és addig forraljuk állandóan kevergetve, amíg besűrűsödik. Ízesítjük sóval, borssal, ételízesítővel. Hagyjuk kicsit hűlni. A halszeletek mindkét oldalát forró vajon hirtelen átsütjük. Elég 1-1 perc oldalanként. Tepsibe vagy jénaiba tesszük egymás mellé. Minden szeletre karfiolt halmozunk és bevonjuk a besamel mártással /habzsákkal vagy kanállal /Megszórjuk reszelt sajttal és előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük. A körethez a zöldségeket serpenyőben pár csepp olajon megsütjük. Ízesítjük zöldség fűszerrel vagy ételízesítővel és egy csipet fehér borssal.
Jó étvágyat kívánok hozzá! |
|
|
0 komment
, kategória: Hal ételek |
|
|
|
|
|
2014-07-27 14:14:10, vasárnap
|
|
|
Hozzávalók:
4 szelet afrikai harcsafilé
50 dkg leveles paraj
20 dkg vaj
10 dkg finomliszt
5 dl tej
4 gerezd fokhagyma
20 dkg reszelt sajt
só
őrölt bors
ételízesítő
szerecsendió
1/2 citrom leve
Előkészítés: A halszeleteket besózzuk, citromlevet csepegtetünk rá. A lisztből, 10 dkg vajból és a tejből besamelt készítünk. /a vajas rántást tejjel kiforraljuk, míg besűrűsödik./ Ízesítjük sóval, ételízesítővel, szerecsendióval, borssal.
Elkészítés: A halat kevés vajon fehéredésig sütjük. A kiengedett parajt kevés vajon sóval, borssal, átnyomott fokhagymával, ételízesítővel ízesítve megpároljuk. Egy jénaiba, vagy tepsibe tesszük a halakat egymás mellé, ráhalmozzuk a megpárolt parajt. Habzsák, vagy kanál segítségével beborítjuk a besamelmártással, megszórjuk reszelt sajttal és előmelegített sütőben 15-20 perc alatt pirosra sütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!! |
|
|
0 komment
, kategória: Hal ételek |
|
|
|
|
|
2014-07-27 14:13:04, vasárnap
|
|
|
Hozzávalók:
4 db afrikai harcsafilé
1 db kígyóuborka
4 db tv paprika
4 db paradicsom
2 fej lilahagyma
3 dl joghurt
őrölt fehérbors
1 csokor metélőhagyma
só
étolaj
liszt
Elkészítés:
A zöldségeket megmossuk, tetszőlegesen felaprítjuk, összekeverjük. A metélőhagymát apróra vágjuk, és elkeverjük a joghurttal. Sóval, borssal ízesítjük.
A harcsaszeleteket sűrűn bevagdossuk, de nem vágjuk át. Sózzuk, borsozzuk, és 10-15 percig hagyjuk állni, majd lisztbe forgatjuk, és grillen vagy serpenyőben pirosra sütjük.
A harcsát a salátával és a joghurtos öntettel tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá! |
|
|
0 komment
, kategória: Hal ételek |
|
|
|
|
|
2014-05-01 15:01:36, csütörtök
|
|
|
Hozzávalók:
50 dkg halfilé, 15 dkg füstölt halkonzerv,
2 tojás, 1 csokor medvehagyma,
2-3 evőkanál zsemlemorzsa, só, bors, chilipehely;
a sütéshez: 4 dl olaj;
a salátához:
35 dkg eper, 1 uborka, 1 hagyma,
1 csokor menta, 2 evőkanál olívaolaj,
1-2 evőkanál balzsamecet, só, bors
Elkészítése:
A füstölt halkonzervet lecsöpögtetjük, a benne lévő halhúst a halfilével együtt ledaráljuk vagy késes aprítóban összevágjuk. Hozzáadjuk a tojásokat, a megmosott és apróra vágott medvehagymát, megsózzuk, borssal meg chilipehelyel ízesítjük és összedolgozzuk annyi zsemlemorzsával, hogy formázható masszát kapjunk. Olajos kézzel diónyi nagyságú golyókat formázunk és forró olajban, lassú tűzön, aranybarnára sütjük. A salátához az epret megmossuk, kicsumázzuk és kisebb darabokra vágjuk. Hozzáadjuk a megmosott és szintén kisebb darabokra vágott uborkát, az apróra vágott hagymát és mentát. Meglocsoljuk az olajjal, a balzsamecettel, sózzuk, borsozzuk és összekavarjuk. A halgolyókat citrommal és az epres salátával tálaljuk. |
|
|
0 komment
, kategória: Hal ételek |
|
|
|
|
|
2014-04-09 15:43:27, szerda
|
|
|
Hozzávalók:
60 dkg pontyfilé
1 db cukkini
2 db TV paprika
1 db kápia vagy kaliforniai paprika
2 szál sárgarépa
1 kis padlizsán
2 szál újhagyma
2 gerezd fokhagyma
1 csokor friss petrezselyem
1 csokor snidling
1 ujjnyi friss gyömbér
1 tk. ételízesítő
2 ek. olíva olaj
ízlés szerint bors
Elkészítés:
1. A pontyfilét megmossuk, lecsepegtetjük, vékony csíkokra vágjuk.
2. A felcsíkozott pontyot egy tálba tesszük, megszórjuk az zöldséges ételízesítővel, a frissen őrölt borssal és rácsorgatjuk az olíva olajat. Jól átforgatjuk és félretesszük.
3. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, tetszés szerint felszeleteljük.
4. Serpenyőben vagy wokban hirtelen kisütjük a zöldségeket, majd félretesszük.
5. A csíkozott pontyot is hirtelen kisütjük, a tisztított, apróra vágott friss gyömbérrel együtt.
6. Rákanalazzuk a pontyra a zöldségeket, összeforgatjuk az apróra vágott petrezselyemmel és snidlinggel, majd 1 perc alatt még nagy lángon összeérleljük.
Kiss-Tóth Bernadett, a Nestlé dietetikusának tippje: Érdemes a zöldségeket tapadásmentes serpenyőben vagy wokban roppanósra sütni, így minimális olaj hozzáadásával vagy akár anélkül készíthetjük el kedvenc zöldségeinket. |
|
|
0 komment
, kategória: Hal ételek |
|
|
|
|
|
2/4 oldal
|
Bejegyzések száma: 31
|
|
|
|
2019. április
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
37 db bejegyzés |
e év: |
350 db bejegyzés |
Összes: |
8743 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1237)
- Belső kör (74)
- Család (203)
- Munka (6)
- Haverok (9)
- Iskola (10)
- Hit és vallás- versek,idézete (287)
- novellák, gondolatok, versek (73)
- 1-tál étel (56)
- A természet gyógyszertárából (146)
- Advent (100)
- Advent (9)
- Adventi gondolatok 2015 minden (29)
- Alkohol és likör stb... (13)
- Anyák napjára (18)
- Apró tea sütik (66)
- Barátoknak (29)
- Betegekért ima (27)
- Böjtös ételek (húsmente) (48)
- Bölcsességek (112)
- csibehúsos és más szárnyasok (246)
- Cukrosoknak diétás étrend (25)
- Diétásak (65)
- Dinus és Regi (48)
- Ecetekről (10)
- Egészség,életmód (461)
- Egészségünkről (97)
- EGYASSZONY az én történetem(fe (6)
- EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZE (22)
- Elgondolkodtató (85)
- Élsz,Barackvirág! (10)
- Érdekes (10)
- Finom husik (80)
- Forever (6)
- Főzés-sütés (65)
- Fűszerkalauz (41)
- Gombócok (10)
- Gyógyászat (169)
- Gyógyító gyyümölcsök,teák,olaj (136)
- gyors édesség (20)
- Gyümölcslevesek (37)
- Hal ételek (31)
- Házi mosószer és egyebek készí (4)
- Hírek a világból (70)
- Horoszkóp (47)
- Humormorzsa (9)
- Húsvét (36)
- Húsvétra töltött husik (20)
- Idézetek,szép mondások (9)
- Ima kilenced (119)
- Ima nyolcad (6)
- Imádságok,áldások. (638)
- Isten patikája. (42)
- Jó éjszakát (29)
- Jó ha tudod (91)
- Jó napot (29)
- Jó reggelt (147)
- Karácsony (55)
- Karácsonyi ételek (50)
- Kelt tészta édes és sós (121)
- Kérdések-válaszok (6)
- Kis Szent Teréz (28)
- Kívánságok (7)
- konyhai tudnivalók (54)
- Könnyű ételek,saláták,stb... (100)
- köretek (37)
- lekvárok-befőzése,szörpök (63)
- Lélekemelő (249)
- Lelkipásztori elmélkedés (220)
- levesek (63)
- mások tollából (74)
- Masszázs és Csakrák (21)
- Mikulás (4)
- Nagymama gyógyító receptje (100)
- okosságok (75)
- Olcsó, finom és házias recepte (72)
- Palacsinták édes - sós (4)
- pünkösd (9)
- Rózsafűzér (40)
- saláták (32)
- Schüssler sók (7)
- sertéshúsos (119)
- Spárgás ételek (9)
- sütemények ,édességek (472)
- Szent Ágnes (1)
- Szent András (2)
- Szent család ünnepe (2)
- Szent Erzsébet (9)
- Szent Ferenc (3)
- Szent Márton (1)
- Szent Mihály Arkangyal (1)
- Szent Mónika (1)
- Szent Pio atya (234)
- Szent Rita (9)
- Szentek (43)
- Szép történetek (48)
- Szeretett könyv (46)
- Szilveszter (3)
- Szószok (16)
- Születésnapi Köszöntők (7)
- tallózásból (15)
- Tanulságos történetek (210)
- Tésztafélék (45)
- Tudnod Kell (25)
- Túrmezei Erzsébet versei (48)
- Új év (3)
- vacsorára reggelire (47)
- Vad ételek (6)
- Versek (262)
- Viccek (37)
|
|
|
|
- Ma: 499
- e Hét: 1669
- e Hónap: 3564
- e Év: 54355
|
|
|