Belépés
kirscha.blog.xfree.hu
Az ember úgy változtathatja meg életét, hogy megváltoztatja gondolkodását. Kirsch Attila
1954.12.26
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/170 oldal   Bejegyzések száma: 1695 
Szép írások
  2018-12-20 22:25:52, csütörtök
 
  Naponta születnek a csodálatos lelkek.
Megtanul sírni, nevetni a tudatlan gyermek.
Minden mozdulatunk érzésekből fakad,
hordozzuk magunkban a szépet és rosszakat.
Válhatunk rosszá, vagy énünk lehet jámbor.
Ki mit kapott s hozzá rakott e széles nagy világból.
Itt vagyunk hát a világban, s a világ van bennünk,
valahogy mégis egységbe születtünk
Van ki csodát alkot, ami maradandó,
van ki apró dolgot, és mind kettő halandó.

Tisztelj engem önmagadban EMBER, az esendőt és én is így teszek!
Te csak akkor lehetsz okos ha én az együgyű létezek!
Mily furcsa egyszerű szavak,
de én tovább bántok, és engem is bántanak,
Pedig tán az alapokban nem különbözünk,
az én szemem ez csípi a tiédet az, de néha mind könnyezünk.
Előveszem tükröm magamba nézek, megpróbálok tisztán látni
Hát bizony sok a hibám és szoktam is hibázni !
Mindig elő kéne vennem, ha másról szólni vágynék,
hogy ne bíráljak én a tökéletlen, szavam inkább legyen ajándék !
S hogy agyam miért gondol ennyire butákat?
Hát..., mert én meg, ilyen vagyok BOCSÁNAT !

- Primerose -





Link



 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Szép írások
  2018-12-20 22:17:01, csütörtök
 
  "Ilyen könnyeket az ember akkor ejt, amikor befejeződik egy álom, és rájön, hogy milyen édes is volt. Vágyik rá, hogy visszatérjen, de szembetalálja magát a borzalmas valósággal, amellyé az álom vált."

(Zach LeBeau)



 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Szép írások
  2018-12-20 22:11:23, csütörtök
 
  A remény énekesmadárként gubbaszt a lelken,
s szüntelenül dúdolja dalát.

Emily Dickinson



Link



 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Szép írások
  2018-12-20 21:49:22, csütörtök
 
  Elveszíthetünk bármit, semmi nem hiányozhat.
De ha a szeretet kihuny a szívből, mindent elveszítettünk, legfőképpen: önmagunkat.

/Tatiosz/



 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Szép írások
  2018-12-20 21:44:43, csütörtök
 
  "Ahogy a hideg szavak fagyossá teszik az embereket, a forró szavak megperzselik,
a keserű szavak elkeserítik, a dühödt szavak feldühítik őket.
A kedves szavaknak is megvan a maguk lelki hatása.
S milyen nagyszerű hatás ez!
Megnyugtatják, lecsillapítják és megvigasztalják a hallgató felet."

/ Blaise Pascal /



 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Szép írások
  2018-12-20 21:39:21, csütörtök
 
  Bernáth Zsolt:
Törékeny
adni és kapni tudásról

A világ legegyszerűbb dolga, mondhatnánk, és ha belegondolunk, az is. A boldogság egyik titka is lehetne, ez esetben azonban már eltűnődhetnénk, biztos, hogy ez ilyen egyszerű?
Adni és kapni.
Aki erre a kettőre képes, az soha nem marad egyedül a világban, mondta egy kedves barátom. Csak az van magányra kárhoztatva, aki nem tud már adni, kapni akar csupán, és gyűlölködik, mert nem kap semmit. Aki adni akar, az mindig talál valakit, akinek adhat.
Sokunknak meg van tiltva, hogy kapjunk, hogy elfogadjunk. Vannak, akik büszkék arra, hogy soha nem kérnek senkitől semmit.
Bizonyára ez a jelmondata a hajléktalanok többségének. Mert akit már nem fogad be senki, az végleg elrontott valamit az életében. És aki nem akarja, hogy befogadják, aki nem fogadja el a feléje nyújtott kezet, annak is ideje elgondolkodni, hogy bevált-e az ezeréves recept, miszerint nem szabad megbízni senkiben, és az emberek rosszindulatúak. Segítséget kérni pedig nem szégyen, nem tesz kisebbé, sem gyengébbé.
Kapni a világ legkönnyebb dolga, vélhetnénk, pedig dehogyis az. Csak azt fogadjuk el, ami tetszik, holott a világ minden percben megajándékoz minket valamivel, csak éppen ajándékainak csomagolása nem mindig tetszetős. A sors megrázza létünk alapjait, kimozdít vélt biztonságunkból, letaszít a szakadék mélyére, hogy aztán megerősödve főnixmadárként emelkedjünk fel, és váljunk új emberré.
Ajándék ez valóban az, de könnyű mindezt tudomásul venni egy kényelmes fotelben ülve. Sokkal nehezebb őszinte köszönetet mondani, amikor csőstül szakad ránk a baj, a nem várt események, és csak kapkodjuk fejünket, ez most miért? Mi tanulnivalóm van ebből, és vajon hová vezet ez a katasztrófa? Pedig minden út csak egyfelé vezethet: a bölcsesség felé, mondta egy mai tanító. Mégsem olyan könnyű elfogadni.
Adni még nehezebb.
Bezárkózunk, óvjuk értékeinket, szeretteinket, pedig csupán azt veszíthetjük el, amire már nincs is szükségünk. Lehet ez a vagyonunk, szeretteink, és igen, akár az életünk is.
A sors visszaveszi azt, ami már csak teher, akár bevalljuk magunknak, akár nem.
Az sem elhanyagolandó törvénye az univerzumnak, hogy azt kapod, amit adsz. Ha az adásra állítod be az életed, észre fogod venni, hogy a világnak, az embereknek szüksége van rád, az adományaidra.
Veled teljes a kép, te illeszted az utolsó darabkát az Egyetemes Rendbe.
Ezt ne felejtsd el!



 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Szép estét kívánok mindenkinek!
  2018-12-20 21:33:43, csütörtök
 
 



Varázs-színkavalkád - ez a mi világunk,
számlálnánk napestig -végére nem járunk;
fehér-feketével jobban boldogulnánk,
életünk virágát könnyen szakítanánk!

Talán a kétségek adják az izgalmát,
az élet-sziporkát, a harc diadalmát;
küzdeni örömért, édes szerelemért
tarka virágú rét - nem fekete-fehér!

Találd meg, mi tetszik a sokféle között,
nem csak a pirosban, kékben vagy a zöld közt;
a szivárvány színe a lelkedben ragyog,
amilyennek érzed - olyan a Nap, a Hold!

Kik érintik lelked - szedd őket csokorba,
kedved leld mindükben - egymás után sorba';
ám, aki szívedet lángokkal perzseli,
úgy öleld, hogy mást - már ne tudjon szeretni!







Gondolj a következőre: ha nyolcvan évig élsz, és ennek egyharmadát átalszod, akkor marad ötvenhárom évnyi ébrenléti állapot. Ha pedig csak az életed 25 százalékát veszed észre, akkor a tulajdonképpeni élettartamod tizennégy évre csökken. Ez pedig nem valami sok, ha összehasonlítjuk egy egész élet összes lehetőségével. Az ébren átélt tizennégy év nagy része pedig átlagos dolgok megtételével és megfigyelésével fog eltelni, mint például mosakodás, takarítás, elvinni a gyerekeket az iskolába. Végül életed lecsökkenhet csupán hat-nyolc tartalmas, ébrenléti, tudatos, hasznos évre, amelyben megfigyelheted az emberiség valódi állapotát. Ez elég szomorú, nem gondolod? Az élet a legtöbb ember mellett elhalad. Alszanak, vagy álmo-doznak. A sok gondolkodás az önző emberek betegsége; ezáltal menekülnek a való élet bizonytalanságai elől.
Az egyetlen módja, hogy felülemelkedj az életen, ha a maga teljességében megéled, nem pedig kikerülöd, vagy elmenekülsz előle. Emeld meg energiaszintedet, és a dolgokon azokat meg-tapasztalva juss túl. Megérteni mindent, megbékélni mindennel és továbbhaladni - csak így működik. Ha erővel telve haladsz előre életedben, fejlődik az önbizalmad.
Egy ember csak akkor válhat igazából az élet megfigyelőjévé, ha többé nem foglalkozik rögeszmésen önmagával. Modern társadalmunk arra tanítja az embereket, hogy túlzottan önzők és önimádók legyenek. Jó dolog önmagunkra tekinteni, tisztelni önmagunkat és az életünkre koncentrálni, de létezik egy finom különbség aközött, ami elfogadható, és aközött, ahogyan sokan élnek. Ha a fejünkben keringő gondolatok mind azzal kezdődnek, hogy "én ezt" és "én azt", akkor az Én markában vagyunk. Lassan beszűkíti világunkat, amíg már kizárólag kívánságait, félelmeit és az Én számára fontos dolgokat látjuk majd. Olyan, mint amikor a kisgyermek hisztizik, és óriási jelenetet rendez azért, hogy édesanyja foglalkozzon vele - aminek következtében az anya abbahagyja pillanatnyi tevékenységét, hogy odafigyeljen a gyermekre.
Az emberek gyakran szellemi tökéletesítéssel töltik életüket, gondolkodva és folyton önmagukról beszélve, amíg már nem tudnak helyesen hallani vagy észlelni. Amikor mások beszélnek, ők nem hallgatnak oda, mert csak a fejükben végbemenő, meg nem szűnő fecsegést hallják. Számukra igen nehéz észlelni és észrevenni mindazt, ami körülöttük van. Végigsétálnak az utcán, találkoznak egy ismerőssel, megebédelnek, és több óra telt el az életükből anélkül, hogy észrevettek vagy láttak volna bármit is saját magukon kívül.
Az Énnel való rögeszmés foglalkozás igen kis helyre szűkíti be az univerzumot. Egy gyakran félő és elkülönült tudatból áradó gondolatokra figyelsz csak, egy olyan agyra, amely kihagyja az életben zajló legtöbb dolgot. Az élet elhomályosul; legtöbben azt sem tudják leírni, mi történt tegnap, nemhogy az elmúlt héten.
Az olyan emberek, akik kizárólag az intelligenciájukban és a saját gondolataikban élnek, igen egyoldalú képet alkotnak az emberi tapasztalatról. Nincs viszonyítási pontjuk, amellyel meg tudnák érteni a szélesebb képet, mivel az Énünkön kívül nem rendelkeznek szilárd felépítéssel, és nagyon gyengén kapcsolódnak belső, spirituális Énjükhöz.
Amint elkezdesz megnyílni, meg kell kísérelned eltéríteni tudatodat saját magától a csend, az energia, az emberek és az élet irányába. Amikor az agyad fecseg, állítsd meg. Mondd: "Nem kell ezen most gondolkodnom. Később foglalkozom majd ezekkel a gondokkal." Vagy esetleg, miközben megszólal, mondd ezt: "Nem fogadom el ezt az energiát. Békés vagyok és
nyugodt."
Ilyenkor állj meg egy pillanatra, és figyelj meg valamit saját magadon kívül. Bámuld a hangyát, amely felfelé mászik a kapun. Nézz egy magas épületre, és vedd észre, ahogyan a harmadik emeletet alkotó téglák összekapcsolódnak a negyedik emelet tégláival. Próbáld meg "megállítani a világot", kifejleszteni Éned erős oldalát, a csendes tudást, amely az energia és az élet finomságainak észlelésével foglalkozik. Ennek az a trükkje, hogy több információ ragadjon meg érzékeiden ahelyett, hogy nagy sebességgel elhaladna melletted."

 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Szép napot mindenkinek!
  2018-12-20 09:30:47, csütörtök
 
 



Tovább épül a narancsos diktatúra! Lehallgatás... adatgyűjtés


Személyek lehallgatása és velük összefüggésben a házkutatás elrendelése bírói engedély nélkül is lehetővé válna a kormány számára. valamint minden ismerősének telefonját lehallgathatják és magánlakásaikat is megfigyelhetik minden kontroll nélkül.

Az igazságügyi államtitkár szerint a terrorizmussal összefüggésbe hozhatók esetében a terrorfenyegetés szükségessé teszi a magánszféra részbeni korlátozását.

A jogosultságra az új Terrorelhárítási Központ stratégáinak van szüksége.
A fidesz magánhadsereget épít, melynek tevékenységéhez jelenleg teremti meg a jogi hátteret. A rendőrség bér- és technikai fejlesztésére szánt 13 milliárd forintot kapták meg, amiből bőven futja a 250 - 300 ezer forintos fizetésekre!
Válogatott emberekből fejleszti a csapat létszámát. A felvételi eljáráson nem csak a megszokott fizikai és pszichológiai vizsgálatok vannak, hanem a személyiség feltérképezésére alkalmas teszteket is kitöltetnek velük.
Rákérdeznek a vallási meggyőződésre, és olyan kérdéseket tesznek fel, melyekből kiszűrhető a hazafias szemlélet és az erkölcsi alapállás mértéke is.

A tendencia szerint, aki az izraelita vallást jelölte meg, vagy aki beismerte, hogy fogyasztott már kábító hatású készítményeket, azt felvették, ellenben aki a katolikus vallást jelölte meg és a kérdésre úgy válaszolt, hogy gyakorolja a vallását, valamint a különböző feltett kérdésekre adott válaszokból kivehetően hazafias szellemiségű volt, azt minden indok nélkül elutasították.
Mint megtudtuk, ez nem csak egyedi eset volt. A "felvételi"eljárásra érkeztek úgy pár fős csoportok, hogy teljesen biztosak voltak benne, hogy meg fognak felelni. Őket úgy hívták oda, a helyük biztos volt. Mind izraeli kiképzőtáborokat megjárt rendőrök és a biztonsági szakmában dolgozó személyek voltak.

Jelenlegi és volt kommandósok, alvilági figurák, Izraelben kiképzést kapott rendőrök és civilek, "In-Kal-osok és más, biztonsági szakmában dolgozók alkotják az eddigi csapatot. Felvettek mindenkit, csak az erkölcsös, hazaszerető embereket nem!





Bölcs elme és békeszerető szív nélkül erő és bátorság bizony keveset ér, s könnyűszerrel szolgálhatja jó helyett a gonoszt.
Wass Albert




Gőgünkkel megmételyezzük környezetünket, és mindig kevésnek tartjuk, amennyire minket értékelnek, vagy ahogyan tisztelnek. Aki nem látja, mekkora feladat házastársat, munkatársat különbnek tartani önmagánál, az még el sem indult az új életben. Alázatosan élni nem egy győzelem következménye, hanem mindennapi feladat.


 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Szép írások
  2018-12-06 21:43:40, csütörtök
 
  Felvidék Szépe 2017 - Klaudia Kurucz - Miss Grand Szlovákia





Link









Abból a 19 férfiből, aki leírta, hogy mitől szép számukra egy nő, egyik sem említette, hogy a hosszú szőke haj, modelltest, vagy épp az agyonsminkelt arc lenne a szépség titka. Az ő fejükben egészen más kép él a szép nőről, mint a miénkben. Ők nem a tökéletes nőideált keresik, akivel lehet címlapfotókat lőni, hanem valami sokkal valóságosabbat, sokkal emberibbet.
 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Szép írások
  2018-12-06 21:31:56, csütörtök
 
  Oravecz Nóra 24 éves, social media managerként dolgozik, soha nem volt még szerelmes, és semmi köze a pszichológiához azon túl, hogy állítása szerint 18 éves kora óta az összes létező pszichológiai és ezoterikus témájú könyvet elolvasta, mégis pont olyan vaskos rajongótábort (augusztus 21-én 38 606 fő) szippantott maga köré naponta posztolt lelki tanácsaival és arcpirítóan közhelyes bölcsességeivel, mint Gyurcsány Ferenc (40 572 fő). 18-35 éves követői között olyan nevek buzognak fel, mint Hajdú Péter, Sarka Kata, Bíró Ica, Debreczeni Zita, vagy Steiner Kristóf. Ő pedig büszke rájuk.

Bár a magát írónak aposztrofáló fiatal lány napi szinten ontja magából a gimis folyosók mindent elnyelő zajába kívánkozó gondolatait, kiégni nem fog."Az érzéseimet írom le, érzéseim pedig mindig lesznek."

Akkor egy csapásra határozott lett és magabiztos, ráébredt, hogy milyen fejlődőképes, és mennyire ügyes, most pedig egy tanítandó módon felépített - saját verziója szerint véletlenszerű, magától működő, és egyáltalán nem kitalált - brand keretein belül kínál az olvasóinak prémium pozitivizmust. Meg egy "csipet csodát".

Olyan gondolatokkal, mint "Csodát csak az láthat, aki hisz benne"; "Gyönyörűnek lenni annyit jelent, hogy ragyogsz"; "Nincs olyan, hogy bármi is összetörhetne úgy igazán öt percnél tovább"; "A szerelem ott van a mindennapokban"; "Jó, ha beletörődsz: csak annyi lehetsz, amennyinek lenned kell - de az épp elég"; "A szeretet nem játék"; "Higgy abban, hogy elég szép a szíved, az életed, hogy elég vagy"; "Nem hagyhatod, hogy a negatív dolgok hátráltassanak"; "Néha csak el kell fogadnod, hogy mennyi van az életedben ott, ahol most épp tartasz"; "Minden lépéshez tartozik valami"; "Nincs lehetetlen, bármit elérhetsz, csak akarni kell."



 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
     2/170 oldal   Bejegyzések száma: 1695 
2019.03 2019. április 2019.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 16396 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 316
  • e Hét: 1934
  • e Hónap: 9802
  • e Év: 51747
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.