Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
9. állomás Jézus harmadszor esik el a kereszttel
  2019-04-01 10:53:59, hétfő
 
  .........


Van-e Nálamnál elhagyottabb, megvetettebb, akit jobban elfelednek, mint Engem? Ha tudnátok, mennyire sóvárgok utánatok! Folytonos egyedüllétemben sok szeretettel és türelemmel szólítgatlak benneteket, és ti úgy tesztek, mintha Én érzés nélküli személy lennék...
Járok utcáról utcára, házról házra, faluból városba, hideg télben, tikkasztó nyárban, süvítő szélben, zuhogó esőben. Nem kérdezi meg senki Tőlem, hogy hová megyek ilyen szánalmas állapotban. Hajam vértől csapzott, lábaim összerepedeztek az utánatok való sok gyaloglástól. Kezem állandó segélykérésre kinyújtva.
Szeressetek Engem, s vegyétek fontolóra mindazt, amit értetek tettem! Ó, ti balgák! Minden perc elmúlik, de a Rám fordított idő, mely végtelen értékű, nem vész el soha, hanem egybeolvad az örökkévalósággal.
*
Imádunk Téged...
,,Erőm, mint a cserép kiszáradt, nyelvem ínyemhez tapadt, lesújtottál a halál porába." /Zsolt 21/
Ha minden erőm elfogy, és nem bírok felkelni többé, csak Tebenned bízhatok Uram. Mert Te felemelsz engem és nem hagysz magamra. A szenvedésben mindig velem vagy és jóságos szereteted a megmentő erőm.
Miatyánk....Üdvözlégy...
Könyörülj rajtunk...
...... .........

 
 
0 komment , kategória:  Jézus a keresztúton  
10. állomás Jézust megfosztják ruháitól
  2019-04-01 10:29:03, hétfő
 
  .........


Ha a szülő új ruhát vesz gyermekének, megköszönteti vele, és lelkére köti, hogy vigyázzon rá, mert nehezen tudta megszerezni. Mennyei Atyám is új ruhát adott a szent keresztségben, a megszentelő kegyelem csodás szépségű ruháját. És ti mégsem vigyáztok rá!
Van-e szülő, ki többet szenvedett, mint Én, azért, hogy a megszentelő kegyelem ruhája újra tisztítható legyen! Rendeltem a szentgyónást, és ti mégsem veszitek igénybe, pedig ezért izzadtam vért, ezért koronáztak tövissel. Önként feküdtem Szent Keresztem áldott fájára. A kínok kínját szenvedtem, és utána elrejtőztem jelentéktelen külső alá, szerénységgel, hogy megközelíthető legyek számotokra, és hogy ne féljetek Tőlem. Mint fehér pólyába takart kisgyermek, úgy rejtőztem a Szentostyába. És ha szívetekbe térek, vigyázzatok, ne legyen lelketek ruháján semmi szenny, sem szakadás, sem folt. Mert van-e szülő, ki többet szenved gyermeke ruhája megszerzéséért?
Sokan meg sem köszönik ezt illendően. Mindennap ugyanazokat a közömbös szavakat mondják csak el, érzés nélkül, oda sem figyelnek, gondolatuk máshol kószál. És így jönnek mindennap, és így megy ez évről évre.
*
Imádunk Téged...
,,Elosztották maguk között ruháimat és köntösömre sorsot vetettek." /Jn 19,24/
Ott állt Mária, és látta, amint legdrágább, egyetlen Gyermekét levetkőztetik, s hogy Testéből mindenhonnan vér fakadt. Eszébe jutott, amikor Jézus kicsi volt és Ő vetkőztette, öltöztette, ha elesett, sebét Ő kötözte be. Sok embert aláznak meg ezen a módon ma is és sokan vannak, akik maguktól teszik ki testüket a mezítelenségnek. Nem jut eszükbe, hogy testük a Szentlélek temploma. Kérjük Máriát, a bűnösök oltalmazóját, könyörögjön értük és segítsen rajtuk!
Miatyánk....Üdvözlégy...
Könyörülj rajtunk...
 
 
0 komment , kategória:  Jézus a keresztúton  
11. állomás Jézust keresztre feszítik
  2019-04-01 10:26:46, hétfő
 
  ...... .....


,,Amikor megérkeztek a Golgota nevű helyre, mirhával kevert bort adtak Jézusnak inni, de Ő megízlelvén, nem akarta azt meginni. Azután keresztre feszítették Őt..." /Mk 16, 22/
,,Gonosztevők közé számították." - jövendölte Izaiás próféta. A kereszt alatt állt Jézus Anyja Mária és János, a szeretett tanítvány. ,,Ő a te anyád - ő a Te fiad"
,,Atyám, bocsáss meg nekik, mert nem tudják mit cselekszenek!" Ha megsértenek, megbántanak, képes vagyok-e én is ezt kimondani és megbocsátani az ellenem támadónak? Ha nem tudok megbocsátani, várhatom-e, hogy Jézus megbocsássa az én bűneimet?
Miatyánk.....Üdvözlégy...
Könyörülj rajtunk...
 
 
0 komment , kategória:  Jézus a keresztúton  
12. állomás Jézus meghal a kereszten
  2019-04-01 10:19:42, hétfő
 
  ...... ........... .........


Egyetlen léleknek sem szabadna elkárhoznia... Ez a szó, hogy elkárhozik, iszonyatos fájdalmat okoz Szívemnek. Újra átszenvedném a kereszthalált minden lélekért, de ezerszerte nagyobb fájdalommal is, mert az elkárhozottaknak már nincs reményük. Előzd meg ezt, vágyaiddal mentsd meg a lelkeket!
Lelkedbe mélyen bevéstem tanításomat, a lelkek utáni szomjúságomat. Amikor a kereszten függtem, felkiáltottam hangos szóval, hogy szomjúhozom. Ezt kiáltom most is felétek!
Vonj be szereteteddel, mely felfogja oldalsebemből kifolyó Szent Véremet! Szemlélj csak, szemlélj! Láttál hozzám hasonló szánalmas teremtést életedben? Látod, mennyire tönkretettem magam? Te sem vihetsz semmit sem túlzásba értem... Én mennyei Atyám felé kiterjesztettem keresztre szegezett kezeimet, hogy megvédjelek, megmentselek benneteket az örök kárhozattól. Az elégtételt bemutattam Atyám előtt. Nektek is ezt kell tennetek, ez az igaz részvétel az én megváltó munkámban.
*
,,Istenem, Istenem, miért hagytál el engem!?"
Jézus átélte a teljes elhagyatottságot. Az Atya jelenlétét sem érezte többé. ,,Szomjazom!" Nemcsak vízre szomjazott, hanem a szívek szeretetére. ,,Beteljesedett!"
- És kilehelte lelkét az Ég és a Föld Királya. (Csöndet tartunk.)
Miatyánk.....Üdvözlégy...
Könyörülj rajtunk...
......



A keresztre feszítette Jézus vérét arany kehelybe fogják fel
...... ........... .....


1964 VIII. 13. reggel az Úr Jézus megelőzött. /.../ ,,A megvilágosítás Tőlem, isteni fényességemből áradt lelkébe. Tudod mit jelent ez? A 12 közül egyet megnyertünk! A te szenvedéseidre /azonban/ még tovább is szükség van. Most, rövid pihenés után újra fokozom szenvedéseidet. Elfogadod? Felelj erre Nekem szavaiddal és határozott önátadásoddal!
Én egészen egyedüli uralkodója akarok lenni lelkednek. Ez, isteni szavaim biztosítékát is jelenti számodra." Értelek imádott Jézusom. Veled, hogy már nem élek én, csak Tebenned! (Vö. Gal 2,20) Imádott Jézusom fogadj el így, ahogy vagyok teljes semmiségemmel és bűneim szünet nélküli bánatával! Más szavam nincs, csak még az, hogy nagyon-nagyon szeretlek! Úgy akarlak szeretni, ahogy még egyetlen megtérő bűnös sem szeretett!
 
 
0 komment , kategória:  Jézus a keresztúton  
Az árulás éjszakája.
  2019-04-01 10:06:43, hétfő
 
  Az Irgalmasság ünnepének Húsvét utáni első vasárnapra történő helyezése mély teológiai értelemmel bír, amely a megváltás húsvéti titka és az Isteni Irgalmasság titka között fennálló szoros összefüggésre utal.
...... ..........


Abban az időben Jézus kiment tanítványaival a Kedron völgyén túlra, ahol a Getsemáne nevű kert volt. Ezt a helyet az őt eláruló Iskarióti Júdás is ismerte, mert Jézus gyakran járt oda tanítványaival.
Júdás a zsidó főtanácstól kapott egy csapat fegyveres katonát, a farizeusoktól pedig szolgákat, tehát egy egész sereget. Jézus bár tudta, hogy mi vár rá, eléjük ment és megkérdezte tőlük: ,,Kit kerestek ilyen bőszen?" Azok ezt válaszolták: ,,A názáreti Jézust." Jézus erre így szólt: ,,Én vagyok.“ Azok meghátráltak és hirtelen a földre estek. Ezért újra megkérdezte tőlük: ,,Kit kerestek?" Azok ezt válaszolták: ,,A názáreti Jézust." Erre Jézus így szólt: ,,Mondtam már, hogy én vagyok. Ha tehát engem kerestek ennyien, engedjétek el ezeket!" Így beteljesedett, amit korábban megmondott: ,,Senkit sem veszítettem el azok közül, akiket nekem adtál."
...... ........... ........


Simon Péternél volt egy kard, kirántotta és a főpap egyik szolgájára sújtott, levágva a jobb fülét. A szolgának Malkusz volt a neve. De Jézus rászólt Péterre: ,,Tedd vissza hüvelyébe kardodat! Ne igyam ki talán a kelyhet, amelyet az Atya adott nekem?" És meggyógyította a szolga fülét. Malkusz térdre esve csodálta Őt.
Ekkor a fegyveres zsidó csapat körbefogta Jézust, és kíméletlenül megkötözték úgy, hogy alig tudott menni. Amikor a emiatt Jézus elesett, a térdei alatt meglágyultak a kövek, mert még a kő is irgalmasabb volt, mint főtanács pribékjei! Szitkok és durva rángatások közepette Annáshoz vezették, aki előzőleg azt a tanácsot adta a zsidóknak, hogy jobb, ha egy ember hal meg a népért.
- Simon Péter és egy másik tanítvány követte Jézust. Ez a tanítvány ismerőse volt a főpapnak, ezért bemehettek Jézus után a főpap udvarába. A kapuőr közben megjegyezte: ,,Talán te is ennek az embernek a tanítványai közül vagy?" Péter látva azt a rendkívüli durvaságot, ahogyan Jézussal bántak, azt felelte: ,,Nem vagyok!" Mivel hideg volt, a szolgák és a fegyveresek egy tűz melegedtek. Péter is köztük álldogált.
- A főpap eközben tanítványai és tanítása felől faggatta Jézust, aki válaszolta: ,,Én a világhoz nyíltan beszéltem. Mindig a zsinagógákban és a templomban tanítottam, ahova minden zsidónak bejárása van. Titokban nem mondtam semmit. Miért kérdezel hát engem? Kérdezd azokat, akik hallották, amit beszéltem!" E szavakra az egyik ott álló szolga arcul ütötte Jézust, és így szólt: ,,Így felelsz a főpapnak?" Jézus ezt mondta neki: ,,Ha rosszul szóltam, bizonyítsd be a rosszat, ha viszont jól, akkor miért ütsz engem?" Ekkor Annás megkötözve elküldte őt Kaifás főpaphoz.
- Simon Péter miközben még mindig ott állt, újra megkérdezték tőle: ,,Talán te is az ő tanítványai közül vagy?" Ő így felelt: ,,Nem vagyok!" A főpap egyik szolgája, aki rokona volt annak, akinek Péter levágta a fülét, megjegyezte: ,,Nem téged láttalak én a kertben ővele?" De Péter ezt is tagadta; és ekkor szólalt meg a kakas.
...... ........... .......

 
 
0 komment , kategória:  Jézus a keresztúton  
13. állomás Jézus testét leveszik a keresztről
  2019-04-01 10:00:25, hétfő
 
  ...... ........... .........


Nézd megkínzott Arcomat és meggyötört Szent Testemet! Nem azért szenvedtem-e, hogy a lelkeket megváltsam? Higgy és imádj! Szíved egész szeretetével merülj el kínszenvedésemben! A reggeli ébredésnél gondold át, hogy a borzalmas éjszakai kínok után mi várt rám egész nap. Munkád közben is szemléld végig az egész keresztutat, melyen nem volt megállás egy percre sem. A végletekig kimerülve hajtottak a Kálváriára... Én igazán a végletekig mentem értetek. Azért mondom, semmit sem vihetsz Értem túlzásba. Tizenkét órától három óráig imádd Szent Sebeimet. A böjtöt lehetőleg úgy tartsd meg, hogy Szent Testemnek a keresztről való levétele idejéig böjtölj.
 
 
0 komment , kategória:  Jézus a keresztúton  
14. állomás: Jézust sírba helyezik
  2019-04-01 09:57:41, hétfő
 
  ...... ........... ...........


Imádunk Téged és áldunk Téged, mert Szent Kereszted által megváltottad a világot!
,,Nagy követ hengerítettek a sír bejárata elé, és elmentek." /Jn 20, 42/
......


- Uram Jézus, Te megváltottál engem bűneimtől. Most Szent Sebeidbe helyezem magam, és a hozzám tartozókat. Értem és értünk kiontott Véred mosson meg minket, hogy szívünkből megszülessen az igazi bűnbánat és a végtelen hála, amiért feláldoztad Magad értünk. Köszönjük Neked Uram, hogy bűnbocsánatot nyerhetünk. Hálát adunk Neked, amiért a legnagyobb fájdalomban nekünk adtad Édesanyádat, s hogy mi az Ő gyermekei lehetünk. A kereszt hordozásával, kínszenvedésed elviselésével példát mutattál előttünk. Add Uram, hogy keresztünket hasonló módon legyünk képesek viselni, Teutánad. Ámen.

- Miatyánk....Üdvözlégy....
- Könyörülj rajtunk Urunk, könyörülj rajtunk és a tisztítótűzben szenvedő lelkeken!
 
 
0 komment , kategória:  Jézus a keresztúton  
Útravaló – 2019. április 1.
  2019-04-01 09:53:51, hétfő
 
  Húsvét második vasárnapjáig Kálmán Peregrin OFM pasaréti plébános ad útravalót: elmélkedései a római egyház ősi stációs liturgiája útján vezetnek.
...... ..........


Ma megkezdjük a János-evangélium olvasását. A tanítvány, aki a kereszt tövében is a Mester mellett volt, egyre közelebb visz bennünket megváltásunk titkához e napok során. ,,Szívesen fogadták... látták ugyanis, amit Jeruzsálemben művelt" - jegyzi meg a mai evangélium. Fontos része a szenvedés időszakának a hit vezérelte látás, hogy észrevegyük Krisztus értünk hozott áldozatát, mert ez a kiindulópontja minden áldozatvállalásnak. Erre mutat rá a stációs szentek mai csoportja, a Négy Koronázott Vértanú alakja, akik Krisztus szenvedéstörténetét megismerve hittel fogadták, hogy a Diocletianus-féle üldözés során őket is ólmos ostorokkal kínozzák.
 
 
0 komment , kategória:  Útravaló_Adoremus  
4. nagyböjti hét hétfő 04.01
  2019-04-01 09:46:34, hétfő
 
  OLVASMÁNY Izajás próféta könyvéből
Isten a régi, bűnös népet újjá, bűntelenné akarja teremteni.
Az újjáteremtésről prófétája által szól az Úr:
Íme, új eget és új földet teremtek; a régi feledésbe merül, és eszébe se jut többé senkinek. Örüljetek és ujjongjatok mindörökké azon, amit majd teremtek!
Mert Jeruzsálemet ,,Öröm"-nek teremtem, és népét ,,Ujjongás"-nak. Örömöm telik majd Jeruzsálemben, és ujjongani fogok népemen. Nem hallatszik többé benne sem sírás, sem jajkiáltás. Nem lesz ott többé olyan gyermek, aki csak néhány napig él; sem öreg ember, aki nem töltené be élete napjait.
Mert a legfiatalabb is százéves korában hal meg; s aki nem éri meg a századik évét, az már átkozottnak számít. Aki házat épít, ő maga lakik benne; aki szőlőt ültet, ő maga élvezi gyümölcsét.
Ez az Isten igéje. Iz 65,17-21

EVANGÉLIUM Szent János könyvéből
A királyi tisztviselő fiának meggyógyítása.
Egy alkalommal Jézus Szamariából Galileába ment. Jóllehet maga mondta, hogy a prófétának nincs becsülete saját hazájában, mégis, midőn Galileába érkezett, az ottaniak szívesen fogadták. Látták ugyanis mindazt, amit Jézus az ünnepek alkalmából Jeruzsálemben cselekedett, mert ők is ott voltak az ünnepeken.
Így jutott el Jézus újra a galileai Kánába, ahol a vizet borrá változtatta.
Élt Kafarnaumban egy királyi tisztviselő, akinek a fia megbetegedett. Amikor meghallotta, hogy Jézus Júdeából Galileába érkezett, elment hozzá, és kérte: jöjjön és gyógyítsa meg a fiát. A gyermek már halálán volt.
Jézus ezt mondta: ,,Hacsak jeleket és csodákat nem láttok, nem hisztek." A királyi tisztviselő azonban így szólt: ,,Uram, jöjj, mielőtt meghalna a fiam!" Jézus erre azt felelte: ,,Menj csak! Fiad él."
Hitt az ember Jézus szavának, és elment. Még útban volt hazafelé, amikor eléje futottak szolgái, és kijelentették, hogy a fia él. Megkérdezte tőlük: ,,Melyik órában lett jobban?" Ezt mondták: ,,Tegnap déltájban hagyta el a láz." Az apa visszaemlékezett, hogy abban az órában mondta neki Jézus: ,,Fiad él." Erre hitt ő maga, és vele egész háza népe. Ez volt Jézus második csodája, amelyet Júdeából Galileába jövet művelt (az ünnepek után).
Ezek az evangélium igéi. Jn 4,43-54

Imádság
Uram, Jézus, a te küldötted vagyok, ezért mindenkor a te örömhíredet akarom továbbadni és rólad akarok tanúságot tenni. A te szereteted és irgalmad jele szeretnék lenni a világban, naponta gyakorolva az irgalmas szeretet cselekedeteit. Mindent a te nevedben akarok tenni, hogy te győzz a rossz és a gonosz felett. Vezess engem Szentlelked által, aki indít és megerősít engem és az egész Egyházat a küldetésben!

Jézus meggyógyítja a Kafarnaum városában élő királyi tisztviselő fiát. A leírás azonban abból a szempontból eltér a gyógyító csodáktól, hogy amíg más esetekben Jézus általában megérinti kezével a beteg testrészt és az a mozdulata eredményezi a gyógyulást, most viszont a beteg, halálán lévő fiú nincs is jelen, tehát Jézus távolból gyógyítja meg. A leírásnak ebből a módjából egyértelműen kiolvasható János evangélista szándéka, aki nem a gyógyulást, hanem a csodát eredményező hitet, az apa kérésében megmutatkozó hitet akarja hangsúlyozni. A történetben Jézus úgy áll előttünk, mint az élet ura, akinek nem akadály a földrajzi távolság, bármikor tud életet, új életet ajándékozni még távolból is.
Az apa hite azonban kezdetben még nem erős. Hisz Jézus gyógyító hatalmában, de úgy gondolja, hogy az a hatalom akkor fog megnyilvánulni, ha az Úr a beteghez megy. Ezért kéri, aztán pedig sietteti Jézust. A történetben és az apa magatartásában akkor következik be a fordulat, amikor Jézus kijelenti: ,,Menj csak! Fiad él." Ez azt jelenti, hogy nem kell megismételni kérésedet és az sem szükséges, hogy a házadba induljak, hiszen kérésedet most teljesítettem. És ebben a pillanatban már nem gyenge, hanem erős hitűnek látjuk őt. Hisz Jézus szavának és elindul hazafelé. Ha nem hinne, bizonyára tovább győzködné Jézust, hogy tartson vele a beteghez.
Hiszek-e az Úr szavában? Hiszem-e, hogy Jézus egyetlen szava gyógyulást hoz számomra?
C. Horváth István Sándor

...... ............

 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Angyalszó: A tékozló fiú; Érints meg irgalmaddal!
  2019-04-01 09:33:04, hétfő
 
  A tékozló fiú
A nagyböjti időszakban többször is felidézem magamban a tékozló fiú történetét. Ilyentájt szívesen nézegetem a különböző művészeti ábrázolásokat, amelyek sajátos látószöge vagy éppen apró részlete új szempontot ad a példabeszéd értelmezéséhez.
Nem mintha a Jézus által mondott eredeti történet nem volna önmagában is elég gazdag és ne adna számunkra évtizedekre vagy akár egy egész életre elmélkedési témát, főként akkor, ha őszinte bűnbánattal lépünk rá az Atyához vezető útra, de mégis hasznos számunkra megismerni mások értelmezési szintjét is. Idén is előveszem az egyik legismertebb alkotást, Rembrandt festményét. A Jézus által mondott eset, amelyet egyesek talán csak egy kitalált történetnek tartanak, az idők során újra és újra megismétlődik.
Az ember alapmagatartása Istennel szemben az alázat és a bűnbánat, amelyet ő, az irgalmas Isten szívesen fogad.
Ezt a nagyböjtben különösen is aktuális témát szemlélteti a mai evangéliumban Jézus példabeszéde a tékozló fiúról és az ő megbocsátó atyjáról.

Érints meg irgalmaddal!
Istenem, irgalmas Atyám! Öröm számomra, hogy újra a közeledben vagyok, visszafogadsz magadhoz és ismét szeretettel ölelsz át engem.
Öröm számomra, hogy megbocsátod bűnömet. Szereteted soha nem volt számomra kényszer, én mégis megtagadtam azt, elhagytalak téged. Most bűneimet megbánva térek vissza hozzád, és elismerem, hogy irgalmas Atyám vagy. Te mindig vártál engem és bíztál abban, hogy nem felejtem el jóságodat és szeretetedet.
Érints meg kezeddel, amelyből megbocsátás, irgalom, gyógyulás, tisztulás, megbékélés, szeretet és öröm sugárzik. Érints meg irgalmaddal! Érints meg szereteteddel! Bocsáss meg nekem, Istenem!

Kiérdemelhetetlen
Rembrandt híres festményét szemlélem:
A fiú az apához, az apa a fiához hajol, a bűnbánat és az irgalom találkozása ez. A fiúnak nem volt könnyű a visszatérés, de vajon az apának könnyebb volt-e a visszafogadás? A
várakozás biztosan nem volt könnyebb, mindketten megszenvedtek ezért a találkozásért, s talán éppen szenvedésük miatt fakad belőle percekkel később új öröm. A fiú részéről a visszafogadottság öröme, az apa részéről a megbocsátás öröme. Ezt az örömöt még a nehéz szívű idősebb testvér sem tudja beárnyékolni. De a találkozás pillanata még nem az örömé, az ünneplés csak később következik.
Most még csak szótlanul ölelik egymást, az apa tekintete nem fiára szegeződik, hanem a távolba, ahonnan visszatért, s ahová oly sokszor tekintett az elmúlt évek során. Talán minden nap. Még nem szokta meg, hogy tekintetének, nézésének új irányt ad fiának hazatalálása. Még nem szokta meg, hogy gondolatait ne a bánat, hanem az örvendezés vezesse. A fiú tekintetét nem láthatjuk, arcát apja ruháiba rejti, de érzései mintha apjának arcán tükröződnének vissza. Nyugalom sugárzik ebből az arcból. A fiú részéről a nyugtalan, bűnös, elrontott élet után újra nyugalom, a hazatalálás, az apára találás, az irgalom elnyerésének nyugalma. Az apa részéről a reményteli várakozás beteljesedésének nyugalma, az együttérzés nyugalma, az új szeretet kezdetének nyugalma.
Az irgalom, a megbocsátás ingyenes és kiérdemelhetetlen
 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
2019.03 2019. április 2019.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 450 db bejegyzés
e év: 4631 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4898
  • e Hét: 15960
  • e Hónap: 28636
  • e Év: 262383
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.