Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/41 oldal   Bejegyzések száma: 404 
húsvét 6. hét péntek 05.31
  2019-05-31 13:32:11, péntek
 
  SZENTLECKE az Apostolok Cselekedeteiből
Pál apostolt az Úr bátorítja, hogy Korintusban sok hívet fog szerezni.
Amikor Pál apostol Korintusban tartózkodott, egy éjjel látomásban az Úr így szólt hozzá:
,,Ne félj, hanem beszélj, és ne hallgass, mert én veled vagyok. Senki sem fog hozzád nyúlni vagy ártani neked, nagyszámú népem lakik ugyanis ebben a városban." Ott maradt tehát másfél évig, és ezalatt hirdette náluk az Isten igéjét. Amikor Gallió volt Ahája helytartója, a zsidók egy emberként Pálra támadtak, és a törvényszék elé hurcolták, és így vádolták: ,,Ez itt arra próbálja rábeszélni az embereket, hogy Mózes törvényével ellenkező módon tiszteljék az Istent." Pál már éppen szólásra nyitotta ajkát, amikor Gallió a zsidókhoz fordult: ,,Emberek! Ha csakugyan valami törvénytelenségről vagy gaztettről volna szó, akkor meghallgatnálak benneteket türelemmel. Ha azonban valamely tanítással, személlyel vagy vallási törvényeitekkel kapcsolatban vetődik fel vitás kérdés, azt intézzétek el ti magatok! Ilyesmiben én nem akarok bíró lenni." Ezzel elkergette őket a törvényszék elől.
Erre mindannyian nekiestek Szósztenésznek, a zsinagóga elöljárójának, és ütlegelni kezdték a törvényszék előtt. De Gallió mit sem törődött vele.
Pál még jó ideig Korintusban maradt, azután búcsút vett a testvérektől. Priszcilla és Akvilász társaságában áthajózott Szíriába. Előbb azonban Kenkreában lenyíratta a haját, mert fogadalmat tett.
Ez az Isten igéje. ApCsel 18,9-18

EVANGÉLIUM Szent János könyvéből
A Jézustól kapott örömet senki sem veheti el a tanítványoktól.
Búcsúbeszédében Jézus így szólt tanítványaihoz:
Bizony, bizony, mondom nektek: ti majd sírtok és jajgattok, a világ azonban örülni fog. Ti szomorkodtok, de szomorúságtok örömre fordul.
Az asszony is, amikor szül, szomorkodik, mert eljött az ő órája; de amikor megszülte gyermekét, már nem emlékszik gyötrelmeire, mert örül, hogy ember született a világra.
Így ti is most szomorkodtok ugyan, de majd viszontlátlak titeket. Akkor örülni fog szívetek, és örömeteket senki sem veszi el többé tőletek.
Azon a napon már nem lesz több kérdeznivalótok tőlem.
Ezek az evangélium igéi. Jn 16,20-23a

Imádság
Uram, Jézusom! Erősítsd bennem a hitet és a bizalmat, hogy elinduljak az általad javasolt úton, az igazi boldogság útján. Te nem csupán földi boldogságot ígérsz, hanem az örök boldogságra akarsz elvezetni minden embert. Segíts megértenem, hogy benned találhatom meg a boldogság forrását.

Elmélkedés
Félünk attól, hogy talán soha többé nem találkozunk azzal, akitől elbúcsúzunk, ugyanakkor reménykedünk is, hogy hamarosan viszontlátjuk őt. Félve, aggodalommal a szívünkben tekintünk arra az időre, amikor távol van tőlünk az, akit szeretünk, ugyanakkor örömmel várjuk azt az időt, amikor már újra együtt lehetünk vele. A másik személy elengedése, akár hosszabb, akár rövidebb útra indul, a szeretet jele. Meghagyom szabadságát, nem láncolom magamhoz, elismerem, hogy önálló személyiség. Engedem, hogy a maga útját járja, szabadon cselekedjen, teljesítse hivatását, küldetését. S közben visszavárom, mert hiszem, hogy Isten egymásnak teremtett minket.
Jézus tanítványaiban is e kettős érzést fedezzük fel, amikor Mesterük búcsút vesz tőlük mennybemenetele előtt, s az Úr jól ismeri érzéseiket. Szavai bátorítást jelentenek a tanítványoknak: ,,szomorkodtok, de szomorúságtok örömre fordul." Jézus tudja, hogy földi küldetése befejeződött, teljesítette mindazt, amiért a világba jött, a megváltás művét. Most vissza kell térnie az Atyához, akitől jött. Távozása szomorúságot ébreszt azokban, akik hozzá szorosan kötődtek, de megnyugvás ébred bennük, ha arra gondolnak, hogy az Úr távozása visszatérés az Atyához, visszatérés a mennybe, ahová bennünket is vár.
C. Horváth István Sándor
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
A francia szenátus döntése:
  2019-05-30 22:11:01, csütörtök
 
  eredeti állapotban állítják helyre a Notre-Dame-ot
2019. május 30., csütörtök | 19:11
A Notre-Dame-nak pontosan úgy kell kinéznie a helyreállítás után, mint a tűz előtt - erről döntött többórás vita után a francia szenátus május 28-ára, keddre virradóra.
A székesegyház újjáépítése körül vita bontakozott ki, miután egyesek lehetőséget láttak az épület átépítésére. Édouard Philippe miniszterelnök is a modernebb megközelítést támogatta, és nemzetközi építészeti pályázatot is hirdetett, miközben Anne Hidalgo párizsi polgármester az eredeti állapot helyreállítását tartotta helyénvalónak.
Azt is eldöntötték, hogy a felújítással a 2024-es párizsi nyári olimpiára el kell készülni, bár sokak szerint nagyon szűk ez a határidő, és politikai húzásként tekintenek rá. Frédéric Létoffé restaurátor szerint tíz-tizenöt évig is elhúzódhat a munka.
A tervezetről még megállapodásra kell jutnia a szenátusnak és a nemzetgyűlésnek, ezután emelkedhet törvényerőre.

Forrás és fotó: La Croix, 24.hu
...... ......


Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Hírek  
Ferenc pápa Twitter-üzenete május 30-án
  2019-05-30 22:06:43, csütörtök
 
  Holnap, zarándokként Romániába megyek, együtt járni a testvéreinkkel a román ortodox egyházból, és a katolikus hívekkel. Azt kérem, imádkozzatok értem!

Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Élőben közvetíti a csíksomlyói pápai szentmisét a Duna TV
  2019-05-30 22:05:25, csütörtök
 
  2019. május 30., csütörtök | 15:39
Ferenc pápa személyében először látogat katolikus egyházfő Erdélybe. A Szentatya június 1-jén mutat be szentmisét a csíksomlyói szabadtéri oltárnál. Az ünnepi szertartást a Duna Televízió élőben közvetíti.
Barlay Tamás, az MTVA Vallási Főszerkesztőségének kiemelt szerkesztő-műsor vezetője, a pápalátogatás helyszíni moderátora kérdésünkre elmondta, hogy a csatornán a következő műsorokkal készülnek június 1-jén szombaton:

Fiatalok Csíksomlyóra (kezdés: 9.15)
Ezrek és ezrek indultak útnak, hogy találkozzanak Ferenc pápával Csíksomlyón - köztük sok lelkes magyar fiatal. Mit gondolnak ők a katolikus egyházfőről, miért vállalják a zarándoklatot, mit várnak ettől a történelmi eseménytől? - erre keresik a választ a műsorban. Megszólalnak: Pehartz Tamás, Molnár Lehel SP, Elek László SJ, Varga Péter, Vízi Elemér SJ és Zarándy Kleofás OFM.

Ferenc pápa miséje Csíksomlyón (kezdés: 09.35)
Először jár katolikus egyházfő az ősi magyar Mária-kegyhelyen. Ferenc pápa romániai látogatásának második napján ünnepi szabadtéri szentmisét mutat be Csíksomlyón, népünk leglátogatottabb zarándokhelyén. A történelmi esemény közvetítését helyi és budapesti stúdióhelyszínről kommentálják a Duna TV szakértői. Élő bejelentkezések, hangulatjelentések, villáminterjúk a csíksomlyói kegytemplom elől és a nyeregből, a Hármashalom-oltár közeléből. Szakkommentátor: Török Csaba, az MKPK televíziós referense és Marton József egyháztörténész. Műsorvezető: Horváth Szilárd, Barlay Tamás.

Ferenc pápa Csíksomlyón (összefoglaló, kezdés: 20:30)
Pápai mise a Hármashalom-oltárnál - összefoglaló a katolikus egyházfő csíksomlyói látogatásának élő közvetítéséről. A nap legszebb, legfelemelőbb pillanatai, az esemény jelentőségét megvilágító szakértői gondolatok, Ferenc pápa üzenete az ősi magyar kegyhelyről a világnak és nekünk, magyaroknak.

Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Csiksomlyo szentmisék  
A dunai hajókatasztrófa áldozatainak megsegítésére
  2019-05-30 22:02:45, csütörtök
 
  A dunai hajókatasztrófa áldozatainak és árván maradt gyermekek megsegítésére ezúton ajánlom fel a 100 templomi jótékonysági koncertsorozat következő állomásának, a 2019. augusztus 21-én, Budapesten a Szent István téren rendezendő nagyszabású jótékonysági koncert bevételének egy részét. Aki szeretne ott lenni a koncerten és ezzel támogatásáról szeretné biztosítani a magyar és dél-koreai árván maradt gyermekeket ,

Isten áldását kérem Önökre!
Mága Zoltán
*
Felfoghatatlan számomra és mélyen megrázott a tegnap este történt dunai hajótragédia. Többször jártam már Dél-Koreában, legutóbb a szöuli Operaházban léptem fel a helyi művészekkel. Kivétel nélkül fantasztikus embereket ismertem meg abban az országban, amelynek polgárai most a mi csodálatos fővárosunkért látogattak el hozzánk.
A felkavaró szerencsétlenség áldozatai között ráadásul egy hatéves gyermek is van, a neve nincs a túlélők között.
A szívem összeszorul, nincsenek szavak. Minden tiszteletem a mentést és kutatást végző hősöké.
Együttérzésem a magyar és koreai áldozatok családtagjainak.
Tiszteljük és becsüljük meg egymást, mert az élet néha rövidebb, mint gondolnánk...Mága Zoltán
 
 
0 komment , kategória:  ma is élő híres Emberek  
Ez már Böjte Csabának is sok volt.
  2019-05-30 21:59:36, csütörtök
 
  Böjte Csaba: ,,Szeretettel kérlek kedves testvéreim, ne hagyjuk, hogy buta gondolatok, felelőtlen szóbeszédek beárnyékolják ezt a gyönyörű napot!"
Választ írt a csíksomlyói pápalátogatást ért támadásra
2019. május 30., csütörtök | 20:36
Az alábbiakban teljes terjedelmében közreadjuk Böjte Csaba ferences szerzetes május 30-án közzétett írását. Link


- Ferenc pápa apostoli útjával kapcsolatos minden cikket egy helyen, az alábbi linken megtalálsz.
Link
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Honfoglaló - szuper bajnokságból az elődöntő
  2019-05-30 21:38:04, csütörtök
 
  - Stippingerné, Sipos Éva 6900 pont /6 vár tornyát döntött le a játékban
.......


Honfoglaló - szuper bajnokság elődöntő 05.30. adása
videó mediaklikk Link
4. körben már csak két játékos játszott.

 
 
0 komment , kategória:  A dal 2013/14/15/17/18/19  
Hazard elbúcsúzott a Chelsea-től az EL-győzelem után
  2019-05-30 12:54:03, csütörtök
 
  Eden Hazard - miután két góllal járult hozzá a Chelsea Európa Liga-győzelméhez az Arsenal ellen - eléggé egyértelműen utalt rá, hogy ez volt az utolsó meccse a klub színeiben.
,,Néhány napon belül döntünk, én már két hete megtettem. Az célom az volt, hogy megnyerjük ezt a döntőt - mondta a BT Sportnak. - Azt hiszem, ez búcsú, de a futballban soha nem tudhatod. Az álmom volt, hogy a Premier League-ben játsszam, és ezt hét éven át az egyik legnagyobb klubnál tettem meg. Talán ez most az új kihívás ideje."
Hazard-t már hosszú ideje mint a Real Madrid nyári igazolását tartják számon, most úgy néz ki, már csak a két klub bejelentése hiányzik, hogy a pletyka valósággá váljon.
A belga klasszis a találkozóval kapcsolatban úgy értékelt, hogy mindkét csapat felkészült a másikból, de Giroud gólja egy nagy éjszaka kezdete volt számukra. Onnantól ,,jól játszottunk, irányítottuk a meccset. Örömmel hagyom itt ezt a trófeát a fiúkkal".
A szélső eddig 352 meccset játszott a Chelsea-ben, és a 109., valamint a 11. gólját szerezte. Begyűjtötte második EL-sikerét, ugyanennyi PL-bajnoki címe mellé, és nyert egy-egy FA és Ligakupát.
...... .......


Nagyobb kép Link

- A Chelsea nyerte az Európa Ligát, miután az angol házidöntő második félidejének első húsz percében lelépte, és 4-1-re legyőzte az Arsenalt.
Európa Liga, döntő:
Chelsea (angol) Arsenal (angol) 4-1 (0-0)
Baku, v.: Rocchi (olasz)
gólszerzők: Giroud (49.), Pedro (60.), Hazard (65. - tizenegyesből, 72.), illetve Iwobi (69.)

Chelsea: Arrizabalaga - Azpilicueta, Christensen, David Luiz, Emerson Palmieri - Kanté, Jorginho, Kovacic (Barkley, 76.) - Pedro (Willian, 71.), Giroud, Hazard (Zappacosta, 89.)

Arsenal: Cech - Papasztatopulosz, Koscielny, Monreal (Guendouzi, 66.) - Maitland-Niles, Torreira (Iwobi, 66.), Özil (Willock, 77.), Xhaka, Kolasinac - Lacazette, Aubameyang
 
 
0 komment , kategória:  Külföldi foci  
Ferenc pápa: A feltámadt Jézus arra hív....
  2019-05-30 12:42:43, csütörtök
 
  A Feltámadott arra hívja övéit, hogy ne aggodalmaskodva éljenek a jelenben, hanem kössenek szövetséget az idővel, tudjanak várni egy olyan szent történelem kibomlására, amely nem törik meg, hanem szakadás nélkül folytatódik, szüntelenül halad előre; tudjanak várni Istennek, az idő és a tér Urának lépéseire.
Ferenc pápa: A feltámadt Jézus arra hív, hogy ne aggodalmaskodva éljünk a jelenben!
2019. május 29., szerda | 21:05
Május 29-én a Szentatya új katekézissorozatot kezdett a szerda délelőtti kihallgatáson. A következő hetekben-hónapokban az Újszövetségnek az evangéliumokat követő könyvéről, az Apostolok cselekedeteiről fog elmélkedni.
...... ........


Ferenc pápa katekézisét, magyarra fordítva, teljes egészében közöljük. Link
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Pietro Parolin: A „történelmi megosztottságon....
  2019-05-30 12:35:10, csütörtök
 
  Ferenc pápa útja a ,,történelmi megosztottságon való túllépést szolgálja annak keresésével, ami összeköt bennünket, s az nem más, mint a hit" - mondta Parolin bíboros.
Pietro Parolin: A ,,történelmi megosztottságon" akar túllépni Ferenc pápa romániai apostoli útján
2019. május 29., szerda | 21:34
Ferenc pápa romániai látogatása - amelynek egyik kiemelkedő állomása Csíksomlyó lesz - azt szolgálja, hogy túl lehessen lépni a ,,történelmi megosztottságon" - mondta május 29-én, szerdán Pietro Parolin bíboros, szentszéki államtitkár.
Pietro Parolin az egyházfő május 31-én, pénteken kezdődő, háromnapos útjáról egy Rómában május 29-én, szerdán zajlott egyházi eseményen beszélt.
A szentszéki államtitkár kijelentette, hogy Ferenc pápa a látogatás mottójában is idézett együtt haladást (Járjunk együtt! - a szerk.) tartja szem előtt. Ilyen értelemben a Szentatya útja a ,,történelmi megosztottságon való túllépést szolgálja annak keresésével, ami összeköt bennünket, s az nem más, mint a hit" - mondta Parolin bíboros.
A történelmi megosztottságon való túllépés egyik jelképes helyszíneként a vatikáni diplomácia vezetője a csíksomlyói Mária-kegyhelyet említette meg. Itt Ferenc pápa június elsején mutat be misét.
A Vatikán honlapján megjelent a csíksomlyói szentmise részeit és szövegeit tartalmazó liturgikus könyv: a szertartás szinte végig latin és magyar nyelven zajlik. Az olvasmány és a fohászok közül az első kettő magyar nyelven hangzik el, az elsőben a pápáért és a papságért, a másodikban a politikai vezetőkért imádkoznak annak érdekében, hogy segítsék az állampolgárok méltóságának védelmét, valamint támogassák a családokat. A harmadik és negyedik fohász román nyelven a papi hivatásokért és a keresztényekért szól, az utolsó fohász pedig németül a halottakért.
,,Ökumenikus" látogatásról beszélt Alessandro Gisotti megbízott szentszéki szóvivő szerdán a Vatikánban. Hangsúlyozta, hogy Ferenc pápa pásztori útja ,,nemzetközi politikai" súllyal is bír, mivel a katolikus egyházfő kevesebb mint egy héttel az EP-választások után az EU soros elnöki tisztét betöltő Romániába látogat el. ,,Úgy gondolom, hogy a pápa beszédeit európai szemszögből is értelmezni lehet majd" - hangoztatta a Szentszék Sajtótermének ideiglenes igazgatója.

Forrás és fotó: MTI, Vatican News
...... ......


Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
     2/41 oldal   Bejegyzések száma: 404 
2019.04 2019. Május 2019.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 404 db bejegyzés
e év: 4631 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2065
  • e Hét: 13127
  • e Hónap: 25803
  • e Év: 259550
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.