Belépés
kohlinka.blog.xfree.hu
Lehet, hogy fentről többet látni, de a jajszó már nem hallatszik olyan élesen. Szendrei Klaudia
1958.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/37 oldal   Bejegyzések száma: 369 
Mai harmoniakártyáim
  2009-12-21 05:02:47, hétfő
 
  1./ A mai napodat Komolyság hatja át.

Felhő - Az itt és most, az égi akarat

Osho szavait idézzük, hisz ő fogalmazza meg legjobban a bárányfelhők létét. ,,A bárányfelhő sodródik, amerre a szél viszi. Nem ellenkezik, nem harcol, nem birtokol, és mégis mindenek fölött van. A bárányfelhő úszik a végtelen térben, szabadon. Nincs jövője, nincs akarata. Minden pillanat örökkévaló." A felhő profán értelmében nem más, mint a légkörben lebegő vízcseppek halmaza. Irodalmi, jelképes formájában a felhő az ég fátyla. Az anyagi erő, a profetikus kinyilatkoztatások, a theophaniák kifejezője. Egyszerre áldást osztó és átkot szóró természeti alakzat. A kínaiak szerint a termékenység, az életerő jelképe: a látható lélegzet. Szimbolizálja a szánalmat és a könyörületet is, mivel az esőt kibocsátó felhők minden élőlény táplálói. A viharfelhő Isten haragját jelképezi. Állandó változása miatt a metamorfózis (átalkulás) szimbóluma.

Szerelmi üzenete: Tartós viszonyban felhőtlennek tűnő kapcsolat, melyből azonban hiányzik a szellemi egyensúly. A pusztán érzelmeken nyugvó kapcsolat nem lehet hosszútávú. Párkeresőknek sodródást, felszínes kapcsolatot, esetleg "egyéjszakás kalandot" jelezhet.

Ezt mondja neked:
Üzeni, hogy az érzelmek folyton változnak, nem lehet rájuk erődítményt építeni. Gondolkodj el azon, mennyire befolyásolják hangulataid, érzelmeid döntéseidet.
Üzeni, hogy a természet folyamatosan változó, de soha el nem múló erő.
Gondolkodj el azon, mit és miért kell bensődben magad előtt leleplezned.

Erre is gondolj: A templomok freskóin mindig sok a felhő - a mennyek országát jeleníti meg. Láttad már a felhőket felülről, egy hegytetőről, vagy repülőből? Idézd föl az élményt!

2009-12-21

2./ A mai napodat Energiaáramlás hatja át.

Kar - Védelem, munka

Az áldozatvállalás, a kemény munka jelképe. A kar kártyája új munka kezdetét, új feladat érkezését, a kemény munka kezdetét - és persze az azzal megszerezhető gyümölcsök elérésnek lehetőségét - jelölik. Tudd, hogy a KARma törvénye is élő, az áldozatvállalás tehát mindig visszahat rád, felelősséggel ruház fel. A karunkban ott lakik az erő. Kart karba öltve haladni erőteljes cselekedetekre ösztönöz. A kar izma a terheket cipelő erő. Ha erős a karod, elbírod a terheket - ha erős a karod, erős a vállad is - terhelhető vagy, sok dolgot rád lehet pakolni. Vállald a felelősséget!

Szerelmi üzenete: Az átkarolás. A kedves nyújtotta védelem, a szerelmes ölelés esélye akár párkapcsolatban élsz, akár párt keresel.

Ezt mondja neked:
Árulkodik teherbírásodról; vajon mennyit bírsz el? Mennyi terhet akarsz, tudsz, vagy bírsz cipelni?
Milyen felelősség súlya az, ami még elviselhető a számodra? Mekkora felelősség súlya nyom, s vajon mennyire tudod vállalni a terhek adta felelősséget?
Ne feledd: az élet soha nem mér nagyobb terhet rád annál, mint amit kibírsz!

Erre is gondolj: ,,Két karodban nem ijeszt majd a halál nagy csöndje sem. Két karodban a halálon, mint egy álmon, átesem." (Radnóti Miklós - Két karodban) Olvasd újra Toldi történetét Arany Jánostól. Kik voltak a történelem hagyományában a legerősebb emberek?
 
 
0 komment , kategória:  Napi harmoniakártyáim  
Mai harmoniakártyáim
  2009-12-20 08:25:58, vasárnap
 
 
1./ Nyírfa - termékenység, fény, ragyogás

Öleld át a nyírfát és érezni fogod azt a nyugtató, mágikus, földöntúli energiát, ami belőle árad. Erre van most szükséged. Persze nem baj, ha nincs a közeledben egy élő nyírfa sem. Éld át ennek a kártyának a segítségével nyugalmát és hasznosítsd erejét, és emlékezz erre az üzenetre akkor is, ha élő nyírfa akad az utadba. Mindig feltöltődhetsz a törzsét átölelve. Védelmet nyújt a boszorkányokkal szemben valamint kiűzi a gonosz szellemeket. A szibériai népek szent fája, melyen keresztül folyik a sámán égi utazása. A finnugor népeknél az életfát is jelenti. Természete kettős: maszkulin és feminin egyszerre. Szimbolizálja az utat, melyen az égi energia a földre jut és az emberi vágyak a magasba törnek. A nyírfakéreg gyógynövénként is használatos.

Szerelmi üzenet: Párkapcsolatban élőknek és párkeresőknek egyaránt szellemi síkon is termékeny, példaértékű kapcsolat

Ezt mondja neked:
Üzeni, hogy ha követjük belső fényünket, megtaláljuk a szellemi utat, és így az égiek is közeledni fognank hozzánk.
Gondold át, mennyi energiát és időt fordítasz arra, hogy el tudj indulni a ,,felfelé" vezető úton. Ha ilyesmivel egyáltalán nem foglalkozol, talán itt az ideje, hogy nekiláss.
Üzeni, hogy a gonosz szellemeket könnyűszerrel távol tudod magadtól tartani, pusztán hit kérdése.

Erre is gondolj: Énekeld el az orosz népdalt: ,,Áll egy ifjú nyírfa a réten..." Tényleg próbálj átölelni egy nyírfát!

2009-12-20


2./ A mai napodat Gondtalanság hatja át.

Tenger/ Óceán- teljesség,örökkévalóság, menny, bölcsesség, intuíció

Az egyik legteljesebb képzet. Képzeleted erejét stabilizálja, mutatja az eszméket. A kártya széles látókörű világnézetre utal. Jelképezi az őserőt, az ősi tudást, az intuíciót. A teger, akár csak az emberi testben a víz -a Föld többségét elfoglalja. A tenger a teljes egységet is mutatja. A cseppek összeolvadásának helyszíne, ezért sokan - például a törzsi kultúrákban - a mennyek országával azonosítják. A csepp a különálló ember, a tenger pedig a kollektív tudat, az univerzum egységének jelképe. Ár-apálya az érzelmek hullámzását jelképezi, a világ poláris jellegére utal. A tenger ugyanakkor sós víz - nem lehet meginni, mégis körforgásban tartja a bolygó vizeit. Halai enni adnak, s így a legfontosabb táplálék források egyike a világon. Áramlatai olyanok, akár az emberiség háborúi.

Szerelmi üzenete: Az egyé válásról, az összeolvadás élményéről, akár ha úgy tetszik, a teljes orgazmusról szól. Akár párkapcsolatban, akár párkeresőben vagy, tanítása azonos: A teljes egység megélése az igazi szerelem, melyben a két fél egyesül.

Ezt mondja neked:
Benned van a teljesség, csak figyelned kell jelzéseire. Meditálj, imádkozz, hagyatkozz megérzésedire!
Ha van rá méltó személy, akkor szeretkezz. Különleges élmény várhat rátok.
Mindenre emlékezel, amit valaha megtanultál, ha lemerülsz a mélybe.

Erre is gondolj: Asztrológiai jegye a Rák. Olvasd ezt a középkori himnuszt: ,,Tengernek fényes csillaga, / Üdvözlégy Jézus Szent anyja. / Te szép virága szűzeknek, / Te áldott leánya Istennek." Gondolj a tenger titokzatos lényeire, a sellőkre, vagy a szörnyekre. Fürödj ma sós vízben, néztess képeket a tengerről, vagy fürödj meg a tengerben, ha jó az idő és a közeledben van. Esetleg idézd fel a tengeri fürdés élményét.

2009-12-20
 
 
0 komment , kategória:  Napi harmoniakártyáim  
Mai harmoniakártyáim
  2009-12-19 07:38:34, szombat
 
  1./ A mai napodat Időtlenség hatja át.

Tej - Anyatej, ősbiztonság, táplálás

Első táplálékunk a tej. Tökéletes összetételű táplálék egy kisbaba számára. Azt mutatja, hogy most nem érzed magad biztonságban, védelmet, támogatást keresel. A tej energiája segíthet megtalálni az elveszett biztonságot, így ha szereted a tejet, akkor ne habozz felhajtani egy pohárral! A jóléttel, a messiási boldogsággal analóg, gondoljunk a "tejjel - mézzel folyó kánaán" képére. A szépség a tisztaság, a fiatalság, a termékenység, és a női erő kifejezője is. Kleopátra híres szamártej fürdője jó példa erre, melyel állítólag szépségét és ifjúságát megőrizte. Érdekes, hogy milyen sokan allergiásak a tejben találhjató laktózra, vagyis a tejcukorra, mely a tej édességét adja. Az anyai szeretet ősi biztonságát nem teljesen megélt emberekre jellemző tünet ez.

Szerelmi üzenete: Párkapcsolatban élők számára figyelmeztetés arra, hogy fogadd el úgy párodat, ahogy azt szülőanyja tette - teljes ragaszkodással és feltétel nélkül. Párkeresők számára jelzés, hogy egy kényeztető tejes fürdőt venni jótékony hatású.

Ezt mondja neked:
Téged szoptatott édesanyád? Meddig? Könnyen, vagy nehezen ment? Magad hogyan vélekedsz a szoptatás kérdéséről?
Kérj segítséget a barátaidtól, ha szükséged van rá!
A gyöngédség nem a gyöngeség jele, azt jelenti, hogy ismered a határaidat. Te is biztonságot adhatsz a társadnak.

Erre is gondolj: Énekeld a magyar kesergőt: "Édes anyám édes teje, keserű a más kenyere, keserű és savanyú is, néha bizony panaszos is."

2009-12-19

2./ A mai napodat Könnyedség hatja át.

Nyár - pihenés, nyaralás, munka, betakarítás

A mezőgazdasági munkák, az élet tudatos kimunkálásának szimbóluma. Bár a mi kultúránkban ez a nyaralás, a pihenés ideje, ilyenkor megyünk szabadságra, mégis ez a legaktívabb időszak a természetben. Tevékenységet jelez. Olyan időszakot, amikor dolgozni kell magadon. Mivel a Nap jelen van, erőt is kapsz hozzá. Itt oldódik fel az ellentmondás - ugyanis magadon dolgozni úgy lehet, ha figyelni tudsz lelked mélyére.Ezt általában csak pihenve, befelé fordulva tudod megtenni, ezért fontos a nyaralás ideje. Te hogy tudsz pihenni? Mennyi nyugalmat engedsz meg magadnak? A kártyát nyáron kapni fokozott erőt jelent!

Szerelmi üzenete: Családi életedben, párkapcsolatban jó esély van a boldogságra. ,,Itt a nyár, akkor boldog az élet. Zöld a mező, halban gazdag a víz..." Párkeresőknek a förtök, a könnyű visznyok, a nagy és szélsőséges érzelmek, szerelmek és kiábrándulások korszaka a nyár. Bármilyen évszak is van, ezt erősíti ez a lap.

Ezt mondja neked:
Most ragadd meg a lehetőségeket, erőd teljében vagy, légy ma aktív, teremts alapot a továbbiakhoz.
Ha pihensz, fordulj befelé, lelked felé, ismerd meg jobban önmagad. Idédz fel a gyerekkori nyarakat, szép és rossz emlékeket. Mit tanultál beőle?
Gyűjts energiát a sötét korszakokra!

Erre is gondolj:Asztrológiai szempontból a nyári jegyek tartoznak ide. A nyár ura a Nap. Hét bő esztendő, hét szűk esztendő - József álma a Bibiából. Olvasd újra!
,,Elmúlt egy év, hova tűnt a forró nyár, a nagy szerelem?" - hallgassd meg Koncz Zsuzsa dalát. A magyar kártya minden évszakot megjelenít.

2009-12-19





 
 
0 komment , kategória:  Napi harmoniakártyáim  
Mai harmoniakártyáim
  2009-12-18 06:31:19, péntek
 
  1./ A mai napodat Boldogság hatja át.

Márvány - Szilárdság, keménység

Nyugodt, tiszta hűvös felülete azt jelzi, hogy hajthatatlan, szilárd, ugyanakkor teherbíró vagy. Figyelj, mert a márvány könnyen törik! Ha nem jól osztod el a terheket, könnyen összeroppanhatsz alattuk. A márvány erezete a problémák egyediségét és megismételhetetlenségét is mutatja. Egyedül a te dolgod, hogy megoldd! A márvány nemes, drága, ahogy a mostni aktuális feladatod is nemes. A márványt az ókori görögök és rómaiak épületek és szobrok készítésénél használták, ezért a hagyományok megőrzésének és kifinomult ízlésnek a szimbóluma. A természetben rengeteg variációban és színben fordul elő. Mivel nagyon drága, utánzataival gyakran találkozhatunk a körülöttünk lévő dekorációkat illetően. A tiszta fehér márvány a halhatatlanságot jelenti.

Szerelmi üzenete: Régi viszonyban szilárd alapokon állónak látszó, nemes, de könnyen eltörhető, érzékeny, rossz teher-elosztású kapcsolat. Párkeresőknek hajthatatlanság.

Ezt mondja neked:
Üzeni, hogy nem minden olyan erős, mint amilyennek látszik.
Gondolkodj el gyenge pontjaidon, és végezz rajtuk erősítést. Minden ilyen jellegű problémának van megoldása.
Üzeni, hogy érdemes a nemes, örök dolgok felé venni az irányt, és azokért áldozatot hozni.

Erre is gondolj: A Szaturnusszal analóg, Michelangelo Dávid szobra fejezi ki jól üzenetét. Simíts meg ma márványból készült, vagy ezzel burkolt falat, vagy tárgyat.



2009-12-18


2./ A mai napodat Akarat hatja át.

Óramű - precizitás, pontosság, technika, lélektelen mechanizmus

A pontosság és technika együttese. Aprólékos precizitást jelez ez a kártya, arra hívja fel a figyelmed, hogy a lényeg sokszor a legapróbb részletek legmélyén rejtőzik, olyankor csak a józan elmélet számít. Az idő olyan folyamat, ami az órával együtt, de tőle függetlenül is létezik, ám csak az óra teszi mérhetővé, láthatóvá. Amíg meg nem ismered a természetét, nem tapasztalhatod meg az időn kívüli létezést. Az óramű az idő természetének megismerésére figyelmeztet. Arra, hogy az idő uralható, s hogy folyása érzéseink szerint relatív, az óramű szerint azonban abszolút. Itt nincs helye a megérzéseknek, csak a tények számítanak. A ráció kártyája.

Szerelmi üzenete: Párkeresőknek a józan, érzésektől mentes döntések meghozataláról szól. A párkapcsolatban élők számára figyelmeztetés a részletekre, az együtt töltött idő megbecsülésére. Azt mondja, töltsetek egymással minőségi időt!

Ezt mondja neked:
Alkotókedved vezessen, de dönts józanul. Tanulj a hibákból.
Most jött el az ideje, hogy kihasználd a technika adta előnyöket. Ha azt hiszed, techniki antitalentum vagy, akkor ma van a napja, hogy ezen változtass. Ismerkedj mélyebben számítógépeddel.
Mindig legyen időd végiggondolni a lehetőségeket.

Erre is gondolj: Hallgasd ezt a spirituálét: ,,Órám lejárt, tova tűnt az életem, / Száz hű barát kinn az ültetvényeken, / Ott várnak rám, ahol minden szép és jó..." Állítsd ba a házban az összes órát, hogy mind ugyanazt a pontos időt mutassák!




 
 
0 komment , kategória:  Napi harmoniakártyáim  
Mai harmoniakártyáim
  2009-12-17 12:31:54, csütörtök
 
  1./ A mai napodat Mosoly hatja át.

Ablak - világra nyitott ember, kifelé fordulás, remény, vágyak

Az ablakon kitekintő még saját belső burkából néz kifelé. Vágyódik a világ irányába. Ennek ellentéte a zártság, az ablakon beleső ,,vojőr", aki külső nézőpontjából a belsőben lejátszódó folyamatokba kíván bepillantani. Asszociál a számítógéped ablakára (windows!) is. A belső és külső világ, valamint a földi lét és a túlvilág közti kapcsolat szimbóluma - a természetfeletti fény bebocsátására szolgáló nyílás. A fény, az isteni üdvösség közvetítője - számos nyelvben azonos szót használnak a fény és az ablak kifejezésére. Az egyén és a külvilág kapcsolatának szimboluma is. Jelenti az ismeretlenbe való utat, és a halált. Függönye a valóság leplezése, a belül zajó folyamatok megóvása, az ablakba tett virág pedig jó benyomás keltésének eszköze.

Szerelmi üzenet: Párkapcsolatban élőknek és párkeresőknek egyaránt őszinteségre, tisztaságra, világosságra épülő, egyenrangú kapcsolatot - vagy annak esélyét - mutatja. Szól a vágyak beteljesüléséről is.

Ezt mondja neked:
Üzeni, hogy szimbolikus ablakunk kinyitása csak rajtunk múlik, tőlünk függ, mennyi fényt engedünk be, mennyire zárkózunk magunkba, mennyire veszünk részt a külvilág dolgaiban.
Vizsgáld meg mennyire voltál nyitott hozzád közeledő impulzusokra. Hogyan reagálsz, ha új ismerettel közelednek feléd?
Az ablak üzeni a lét megismerhetetlenségét is.

Erre is gondolj: Windows :) ,,Ablakomba, ablakomba besütött a holdvilág" énekeld a népdalt, ha ismered! Az ablakon át bejöhet a kozmosz. A Remény kártyája a cigánykártyában.

2009-12-17


Erre is gondolj: Hold. Rák csillagkép, a cigánykártya Kispénz lapja, a tarot Hold lapja.

2./ A mai napodat Nyilvánvalóság hatja át.

Borostyán - kiváló teljesítmény, boldogulás

Gyógynövény és futónövény. Az ódon házak falán találod. Jelképezi a boldogulást, a szellemi felkapaszkodást, a lelki ellenállókészséget. A borostyán makacs növény, szorosan tapad a falhoz, ellenáll a viharoknak és a szélnek. Ez a makacs büszkeség segít most Téged ebben az élethelyzetben. Mivel a borostyán örökzöld növény, a halhatatlanság, örökkévalóság szimbóluma is. A mulatozás, a baráti kötelék, a függőség jelképe is lehet. A férfiasságot, a fiatalságot, az életörömöt is jelenti. Negatív értelme kártékony, élősködő jellegéből adódik, ugyanis a fatörzset körbevevő borostyán a fa pusztulását okozza - így egyben az ostoba, fojtogató ragaszkodás szimbóluma: az éltető fa nélkül saját maga is elpusztul.

Szerelmi üzenete: A tartós kapcsolatot birtoklás, élősködés jellemzi. Hiányzik a bizalom. Ne zaklassátok egymást telefonhívásokkal, féltékenykedéssel! Párkeresőknek titkos hódoló, vagy egyoldalú szerelem.

Ezt mondja neked:
Üzeni, hogy ne telepedj rá társadra, barátaidra, ismerőseidre, szomszédainkra.
Vizsgáld meg kapcsolataidat, gondold át, nem terhes-e neked, vagy nem telepszel-e túlságosan valakire.
Mivel a borostyán az elismerés jelképe is, azt is vedd észre, hogy miért érdemelsz dícséretet.

Erre is gondolj: Petőfi, Arany Jánoshoz írott versét olvasd: ,,Más csak levelenként kapja a borostyánt, / S neked rögtön egész koszorút kell adni." Ha ma borostyánt látsz, tépd le és préseld le egy levelét.
 
 
0 komment , kategória:  Napi harmoniakártyáim  
Mai harmoniakártyáim
  2009-12-16 08:03:14, szerda
 
  1./ Fehér - szűziesség, ártatlanság, tisztaság

Minden szín-kártya főként a jellemet, jellemed változását mutatja. A fehér az Én-központú individuum színe. Ártatlanságot, tisztaságot, ugyanakkor magányt fejez ki. Az esküvői ruha a szűz lányon az érintetlenséget, az ártatlanságot szimbolizálja. Ez a szín előírás a kórházakban, az összes olyan intézményben, hol a tisztaságra nagy hangsúlyt fektetnek. Hideg, kissé merev, ám letisztult szín. A forma nélküli, elvont gondolatok színe - ezért a korona csakra, a fejtetőnkön az ég felé vezető, az isteni lényeggel összekötő energiaközpont színe.

Szerelmi üzenete: Régen a házasságba menők nem gyakorolták a szexualitást, mielőtt egybe nem keltek. A mai értelemben a tisztaság a hűségről, a kitartásról, az összetartozásról szól inkább. Ez a szín menyegzőt, esküvőt (eljegyzésre esélyt) jelezhet, - vagy alkalmat a Nagy Ő megtalálására. Házasoknak nosztalgiát hoz - nézd végig esküvői képeiteket!

Ezt mondja neked:
Arra figyelmeztet, hogy ne menekülj saját absztrakcióidba, az élet színes és sokrétű.
Nem biztos, hogy mindenki zseni, akit nem értenek meg.
Látogass el a Harmónia Színjósdába!

Erre is gondolj: A Szűz csillagképe, a menyasszonyi ruha, a frissen esett hó, korona csakra.
Olvasd Heine versét: ,,Oly kedves, tiszta, szép vagy, / akárcsak egy virág; / elnézlek és a szívem / halk bánat járja át."

2009-12-16



2./ A mai napodat Alaposság hatja át.

Édesség - kielégítetlen érzelmi szükségletek, élvhajhászás

Milliónyi vonzó, édes, színes cukorka. Aki édességre vágyódik, annak életében kevés a jó, a szeretet. Az apró cukorkák a sok helyről áradó szeretetet, vagy szerelmet is jelképezhetik, ám hogy ez elér-e hozzánk, az rajtunk múlik. Hogy testünk hízik tőle, vagy szeretetéhségünk elégül ki, nem mindegy. A túlzott vágyak, a túlzott érzelmi kötődés jele is. Az édesség, valamihez túlzott ragaszkodást jelenthet, akár a függősegek szintjén is. Túlzott mértékben való fogyasztása bizonyos hiányok pótlására szolgál. Megédesíti azt, ami egyébként önmagában keserű az életünkben. Általában az nyúl túl gyakran az édességhez, aki nem kap elegendő szeretetet, figyelmet, elimerést. Fogyókúrázóknak ez a lap kísértést jelent, erőpróbát. Túlsúlyosoknak figyelmeztetés, hogy fogyni kell. Cukorbetegeknek a betegség érzelmi hátterén kell elgondolkodniuk.

Szerelmi üzenet: Akár kapcsolatban élsz, akár párt keresel, ez a lap felteszi neked a kérdést: - El tudod fogadni, ha szeretnek? Te magad képes vagy feltételek nélkül, odaadóan szeretni? Keresd a szerelemben az örömforrást!

Ezt mondja neked:
Üzeni, hogy nem szükséges cukrot magunkhoz venni az édes élet megteremtéséhez. Ne nassolj, gyakorolj önfegyelmet!
Gondold át, hogy milyen alkalmakkor szoktál édességet enni - biztosan akad lelki mozgatórugója. Vizsgáld meg, hogy a környezeted eléggé figyel-e rád, vagy úgy érzed, nem ismerik el érdemeidet.
Üzeni, hogy a problémákat meg kell oldani, nem pótcselekvésekkel eltussolni. Gondold át: van valamilyen függőséged?

Erre is gondolj: Nézd meg a Csokoládé című filmet. Sétálj el tudatosan egy cukorkabolt előtt, és állj ellen a kísértésnek. Tudd: néha egy-egy kis édesség nem bűn, viszont függeni tőle szenvedélybetegség.
 
 
0 komment , kategória:  Napi harmoniakártyáim  
Mai harmoniakártyáim
  2009-12-15 08:52:20, kedd
 
  1./ A mai napodat Szív hatja át.

Kutya - Te magad, aki most vagy

A ragadozó, aki képes a feltétel nélküli odaadásra és hűségre. A kutya hűsége most a te ragaszkodásaidat szimbolizálja. Függsz valamilyen emberi-társas kapcsolattól, mint kutya a gazdától? A pszichológia ezt a jelenséget kodependenciának (társfüggésnek) nevezi. A munkában, a szerelemben, vagy a szülő-gyerek kapcsolatban egyaránt lehetsz függő. Figyeld meg, mit féltesz a legjobban, mire vágyódsz, mi ellen harcolsz: harapsz, akár ölsz is. Valamihez nagyon erősen kötődsz, ez ad erőt a mindennapok harcaihoz, de emiatt esetleg feladod önállóságodat. Arra is figyelmeztet, hogy ne keverd össze a szolgát a gazdájával, a gurut, a papot Istennel. Míg a macska női, úgy a kutya férfi princípium.Ha van saját kutyád, ez a lap szerencsét hoz.

Szerelmi üzenete: Párkapcsolatban élőknek üzeni, hogy ne rendeljétek magatokat egymás alá-fölé, hanem legyen meg mindenkinek a saját dolga és saját szabadsága. Párkeresőknek üzeni, hogy ne féltsd a szívedet, hiszen a szeretet olyan kincs, amiből minél többet adsz másoknak, annál több lesz belőle neked.

Ezt mondja neked:
Odaadásodban ne hagyd, hogy kihasználjanak.
Ne várj viszonzást a szeretetért - az önfeladás nem azonos az önállótlansággal, az alázat sem ugyanaz mint a megalázkodás.
Vizsgáld felül, ki képes téged függésben tartni? Mi az, amitől nem, vagy nehezen tudsz elszakadni egy-egy kapcsolaton belül. Vedd számba, kik a barátaid!

Erre is gondolj: A cigánykártya Hűség lapja. Számos híres kutyás film és könyv látott napvilágot. Olvass el egyet, vagy nézz meg egy filmet. Ha van saját kutyád, figyelmeztetés, hogy törődj vele másként, jobban, többet. A Szíriusz csillagkép az égen (Nagykutya) Gyűjts szólásokat, közmondásokat a kutyáról. Mit fejeznek ki ezek? (Kutyául érzi magát, kutya meleg van, bizonytalan,mint a kutya vacsorája, stb...)


2./ A mai napodat Csábítás hatja át.

Márvány - Szilárdság, keménység

Nyugodt, tiszta hűvös felülete azt jelzi, hogy hajthatatlan, szilárd, ugyanakkor teherbíró vagy. Figyelj, mert a márvány könnyen törik! Ha nem jól osztod el a terheket, könnyen összeroppanhatsz alattuk. A márvány erezete a problémák egyediségét és megismételhetetlenségét is mutatja. Egyedül a te dolgod, hogy megoldd! A márvány nemes, drága, ahogy a mostni aktuális feladatod is nemes. A márványt az ókori görögök és rómaiak épületek és szobrok készítésénél használták, ezért a hagyományok megőrzésének és kifinomult ízlésnek a szimbóluma. A természetben rengeteg variációban és színben fordul elő. Mivel nagyon drága, utánzataival gyakran találkozhatunk a körülöttünk lévő dekorációkat illetően. A tiszta fehér márvány a halhatatlanságot jelenti.

Szerelmi üzenete: Régi viszonyban szilárd alapokon állónak látszó, nemes, de könnyen eltörhető, érzékeny, rossz teher-elosztású kapcsolat. Párkeresőknek hajthatatlanság.

Ezt mondja neked:
Üzeni, hogy nem minden olyan erős, mint amilyennek látszik.
Gondolkodj el gyenge pontjaidon, és végezz rajtuk erősítést. Minden ilyen jellegű problémának van megoldása.
Üzeni, hogy érdemes a nemes, örök dolgok felé venni az irányt, és azokért áldozatot hozni.

Erre is gondolj: A Szaturnusszal analóg, Michelangelo Dávid szobra fejezi ki jól üzenetét. Simíts meg ma márványból készült, vagy ezzel burkolt falat, vagy tárgyat.

 
 
0 komment , kategória:  Napi harmoniakártyáim  
Mai harmoniakártyáim
  2009-12-14 07:42:21, hétfő
 
  1./ A mai napodat Egyenesség hatja át.

Tenger/ Óceán- teljesség,örökkévalóság, menny, bölcsesség, intuíció

Az egyik legteljesebb képzet. Képzeleted erejét stabilizálja, mutatja az eszméket. A kártya széles látókörű világnézetre utal. Jelképezi az őserőt, az ősi tudást, az intuíciót. A tenger, akár csak az emberi testben a víz -a Föld többségét elfoglalja. A tenger a teljes egységet is mutatja. A cseppek összeolvadásának helyszíne, ezért sokan - például a törzsi kultúrákban - a mennyek országával azonosítják. A csepp a különálló ember, a tenger pedig a kollektív tudat, az univerzum egységének jelképe. Ár-apálya az érzelmek hullámzását jelképezi, a világ poláris jellegére utal. A tenger ugyanakkor sós víz - nem lehet meginni, mégis körforgásban tartja a bolygó vizeit. Halai enni adnak, s így a legfontosabb táplálék források egyike a világon. Áramlatai olyanok, akár az emberiség háborúi.

Szerelmi üzenete: Az egyé válásról, az összeolvadás élményéről, akár ha úgy tetszik, a teljes orgazmusról szól. Akár párkapcsolatban, akár párkeresőben vagy, tanítása azonos: A teljes egység megélése az igazi szerelem, melyben a két fél egyesül.

Ezt mondja neked:
Benned van a teljesség, csak figyelned kell jelzéseire. Meditálj, imádkozz, hagyatkozz megérzésedire!
Ha van rá méltó személy, akkor szeretkezz. Különleges élmény várhat rátok.
Mindenre emlékezel, amit valaha megtanultál, ha lemerülsz a mélybe.

Erre is gondolj: Asztrológiai jegye a Rák. Olvasd ezt a középkori himnuszt: ,,Tengernek fényes csillaga, / Üdvözlégy Jézus Szent anyja. / Te szép virága szűzeknek, / Te áldott leánya Istennek." Gondolj a tenger titokzatos lényeire, a sellőkre, vagy a szörnyekre. Fürödj ma sós vízben, néztess képeket a tengerről, vagy fürödj meg a tengerben, ha jó az idő és a közeledben van. Esetleg idézd fel a tengeri fürdés élményét.


2./ A mai napodat Tudás hatja át.

Korona - Hatalom, a nemzet szolgálata

A korona királyi hatalom, de a hatalommal járó felelősség is. Kérdés, hogy elragad-e a hatalom, agyonnyom-e a vele járó felelősség, vagy megtalálod a helyedet a korona alatt? A Szent Koronára azonban nemcsak szimbólumként tekinthetünk, hanem az ún. Szent Korona-eszme értelmében benne nyilvánul meg a magyar nemzet fölött gyakorolt hatalom teljessége. Azt fejezi ki, hogy a hatalom megtestesítője, a legfőbb hatalom alanya a Szent Korona, amely erejét, hatalmát a nemzettől kapja, és az uralkodó valójában a Szent Koronától kapja azt a hatalmat, amelyet azután megoszt a nemzettel, és azt megosztva gyakorolja. Miért szent? A Szent Korona nem egy szentnek nyilvánított, vallási fogalom, hanem az egyház által szentté avatott, s a magyar nép által is szentekként tisztelt királyaink által viselt, általuk mintegy megszentelt, a hagyomány által szentnek tekintett évezredes jelvénye a magyar államiságnak. Nem az uralkodó, hanem az ország Szent Koronája tehát a magyar állam folyamatos fennállásának a jelképe. A Magyarok kártyájaként megjelenve sorsdöntő fordulat az ország szempontjából.

Szerelmi üzenete: Ez nem csak a párkapcsolatról, hanem a hazaszeretetedről szól - felteszi a kérdést: ki viseli a koronát a párkapcsolatodban? Párkeresőknek méltó, királyi, nemes hódoló érkezése. (Olvasd újra, vagy hallgasd meg az Egyszer egy királyfi című mesét!)

Személyes üzenete:
Nézd meg ma a magyarok kártyáját - annak üzenete fokozottan vonatkozik rád is! A két kártya ma együtt hat rád!
Látogasd meg személyesen is a Szent Koronát, ha időd/ lehetőséged van rá!
Milyen nemzetiséghez tartozol? Ki volt apád-anyád? Milyen családi tabuk élnek nálatok a párkapcsolatok, a szokások tekintetében? Hogy viszonyulsz magyarságodhoz?

Erre is gondolj: A Korona jóslatokat tartalmazó naptár, az Univerzum genetikáját, az idő kódját tartalmazza. Azoknak, akiknek családfájában nem csak magyar szálak vannak, segíthet egy család felállítás is.





















 
 
0 komment , kategória:  Napi harmoniakártyáim  
Mai harmoniakártyáim
  2009-12-13 04:06:02, vasárnap
 
  1./ A mai napodat Stabilitás hatja át.

Pitypang - Terjeszkedés, szaporodás

A szél szállította apró magvak - akár a bibliai magvető példázatában - bárhová is vetődnek, mindenhol meg tudnak élni. Rokon a levegő elemével, szabad, akár a szél. Akarattalanul száguld, mégis hat rá a vonzás, a gravitáció. Tanítja az akarattalanságot, annak elfogadását, ami jön: "Ahová a szél sodor". Az itt és most létezését, az időtlenséget és a létezés elfogadását idézi számodra ez a kártya. A pitypang egyedülállóan alkalmazkodó növény. A szél bárhová is repíti ,,ejtőernyős" magvait, ki tud hajtani. A növény minden részét a gyökerétől a virágig gyógyászati célokra használják, de vigyázni kell vele, mert túlzott mennyiségben mérgezést okozhat. A szabad akarat és alkalmazkodás kifejezője.

Szerelmi üzenete: Az egyoldalú alkalmazkodás a kapcsolatban ugyanolyan veszélyes, mint a túlzott szabadságvágy, ha képtelen vagy alkalmazkodni.

Ezt mondja neked:
Üzeni, hogy a szabadságnak kart karba öltve kellene járnia az alkalmazkodó képességgel.
Gondolkodj el azon, hogy szabadságod megélése címén tett cselekedeteiddel nem kényszerítesz-e másokat túlságos alkalmazkodásra, vagy neked kell máshoz igazodnod akaratod, kedved ellenére.
Üzeni, hogy a bárminemű kapcsolatban az egyoldalúság nem vezet sehová.

Erre is gondolj: Weöres Sándor Bóbitája, a virágtündér, egy játékos pitypanglány - olvasd el újra a verset.

2./ A mai napodat Adományozás hatja át.

Kígyó - Férfi nemi szerv, szexuális erő, kísértés, gyógyítás

Kundalini energiájának felébresztésére hív ez a kártya - a hindu jelképvilág szerint. Megajándékoz a legteljesebb isteni gyönyörrel. A szeretkezés a tantra szövevényében nem bűn. A kígyó kísértésbe visz, ha hagyod, miként megkísértette Évát. A felébredt kígyó azonban már nem kísértő, hanem óvó erő, mely a szolgálatodra áll. A kígyó az egyik legősibb szimbólum. A kígyó kultúráktól függően a legnagyobb tisztelet övezte totemisztikus imádat és a legteljesebb gyűlölet jelképe is lehet. A keresztény kultúrában a bibliai kísértés, a görög-római örökségben, a freudi pszichológiában a férfiasság, a szexualitás jelképe. A hazai gyógyszertárakon is a kehelyre csavarodott kígyót látjuk -ez a gyógyítás jelképe is. Olvasd a HarmoNet Te+Én+Szex rovatát! Férfi nemi szerv - teremtés, szexualitás, kísértés, gyógyítás

Szerelmi üzenete: Szex, erotika. Elcsábítanak, vagy te lehetsz csábító. Párkapcsolatban a megcsalás esélyét, a hűtlenséget is hozza. Párkeresőknek szexi kalandot jelöl.

Ezt mondja neked:
Tedd tisztába nemiségeddel, szexualitásoddal kapcsolatos gátlásaidat, hitrendszeredet!
Hogy viszonyulsz a kísértésekhez? Mit teszel, ha csábítanak, vagy hogy te csábító legyél? Milyen a viszonyod a szexualitáshoz? Ezeket a kérdéseket kell tisztáznod, akár egy forró randevú keretében.
Ha egészséged nem kielégítő, a mai nap alkalmas arra is, hogy új gyógyszert, gyógymódot keress!

Erre is gondolj: Kundalini - hindu kígyó isten. Hermész botja. Iszonyodsz a kígyótól? Mi van emögött?



















 
 
0 komment , kategória:  Napi harmoniakártyáim  
Mai harmoniakártyám
  2009-12-12 02:43:42, szombat
 
  1./ A mai napodat Bizalmasság hatja át.

Világoskék - Kreativitás

Minden szín-kártya főként a jellemet, jellemed változását mutatja. A levegő színe, ilyennek látszik távolról, a Világűrből Földünk. A levegő a létezés legfőbb eleme, a legkomolyabb függőségünk, az emberi életciklus a belégzéssel kezdődik és egy kilégzéssel ér véget. A világoskék a boldogság színe. Visszaadja elveszett hitedet, kreatívvá, jó képzelőerejűvé tesz. Fogékonnyá tesz a művészetek iránt. A kártya örömet jelez, ami nem is múlik el egyhamar.

Szerelmi üzenete: A párkapcsolatban újszerű, eddig ki nem próbált dolgokat vezethetsz be. Ha nem élsz kapcsolatban, akkor új módokat találhatsz arra, hogy sikeresen ismerkedhess a megfelelő személyekkel. Alkotó, üde és vonzó vagy.

Ezt mondja neked:
Boldog időszak kezdetét mutatja.
Fontos, hogy dönteni tudj.
Látogass el a Harmónia Színjósdába!

Erre is gondolj: A Vízöntő csillagkép - a levegő elem. Lenon: ,,Megpróbáltalak levegőnek nézni, de rájöttem, hogy levegő nélkül nem tudok élni"

2./ A mai napodat Karizmatikusság hatja át.

Világoskék - Kreativitás

Minden szín-kártya főként a jellemet, jellemed változását mutatja. A levegő színe, ilyennek látszik távolról, a Világűrből Földünk. A levegő a létezés legfőbb eleme, a legkomolyabb függőségünk, az emberi életciklus a belégzéssel kezdődik és egy kilégzéssel ér véget. A világoskék a boldogság színe. Visszaadja elveszett hitedet, kreatívvá, jó képzelőerejűvé tesz. Fogékonnyá tesz a művészetek iránt. A kártya örömet jelez, ami nem is múlik el egyhamar.

Szerelmi üzenete: A párkapcsolatban újszerű, eddig ki nem próbált dolgokat vezethetsz be. Ha nem élsz kapcsolatban, akkor új módokat találhatsz arra, hogy sikeresen ismerkedhess a megfelelő személyekkel. Alkotó, üde és vonzó vagy.

Ezt mondja neked:
Boldog időszak kezdetét mutatja.
Fontos, hogy dönteni tudj.
Látogass el a Harmónia Színjósdába!

Erre is gondolj: A Vízöntő csillagkép - a levegő elem. Lenon: ,,Megpróbáltalak levegőnek nézni, de rájöttem, hogy levegő nélkül nem tudok élni"






















 
 
0 komment , kategória:  Napi harmoniakártyáim  
     2/37 oldal   Bejegyzések száma: 369 
2019.04 2019. Május 2019.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 3 db bejegyzés
e év: 60 db bejegyzés
Összes: 7244 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 64
  • e Hét: 1951
  • e Hónap: 4310
  • e Év: 56576
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.