Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 22 
Jól egybeszerkesztve
  2011-01-11 12:39:49, kedd
 
  "Jeruzsálem, te szépen épült, mint a jól egybeszerkesztett város! (Zsolt.122:3)

Ez a kifejezés: jól egybeszerkesztett kijelentést ad nekünk arról, hogyan fog egyesülni Isten népe. A héber nyelvben majdnem minden szó egy három mássalhangzóból álló gyök származéka. Ezért, ha tudni szeretnénk a szó igazi jelentését, vissza kell vezetnünk azt a gyökre. A jól egybeszerkesztett-nek fordított szó egy olyan gyökből származik, amelynek jelentése "barát", "bajtárs", valaki nagyon közelálló. Nincsen semmilyen különleges "vallásos" mellékjelentése. Sőt inkább egy meleg, egyszerű, alapvető emberi kapcsolatot jelöl. Ma is ugyanez a jelentése a modern héberben.
Az egyház évszázadokon keresztül különböző vallásos követelményekkel helyettesítette az egység alapját: az istentisztelet speciális helyére való eljárás; minden héten bizonyos számú alkalommal való együttlét; bizonyos doktrínák állításainak elismerése. De a történelem bebizonyította, hogy ezek egyike sem szolgáltatott szilárd, megfelelő alapot az egységre. A zsoltáros Jeruzsálemről szóló leírása adja az egyedül helyes kulcsot. Az egyház ereje személyes kapcsolatokon nyugszik, nem pedig összejöveteleken vagy hittételeken.
Ami Isten népét igazán eggyé teszi, az a személyes elkötelezettség: először és elsősorban Maga az Úr felé; másodszor mindazok felé, akik hasonlóan elkötelezték magukat Neki. A személyes elkötelezettségnek ez a habarcsa tart össze bennünket még akkor is, ha egy tanításban nem értünk egyet, vagy nem ugyanazon a helyen és időben találkozunk. Barátokká és bajtársakká tesz bennünket, jól egybeszerkesztve.

ALAPIGE: Ef.4:14-16
14 ... többé ne legyünk kiskorúak, akik mindenféle tanítás szelében ide-oda hányódnak és sodródnak az emberek csalásától, tévútra csábító ravaszságától;
15 hanem az igazsághoz ragaszkodva növekedjünk fel szeretetben mindenestől őhozzá, aki a fej, a Krisztus.
16 Az egész test pedig az ő hatására egybeilleszkedve és összefogva, a különféle kapcsolatok segítségével, és minden egyes rész saját adottságának megfelelően működve gondoskodik önmaga növekedéséről, hogy épüljön szeretetben.

Forrás: Derek Prince - Dallamok Dávid hárfáján * Napi Ige
Link Link Csipet só
 
 
0 komment , kategória:  * Napi Ige *  
Aki hisz üdvözül ...
  2011-01-04 10:31:50, kedd
 
  Az evangélium csak úgy hatékony, ha prédikálják

"Ezután így szólt hozzájuk: ,,Menjetek el szerte az egész világba, hirdessétek az evangéliumot minden teremtménynek. Aki hisz, és bemerítkezik, üdvözül, aki pedig nem hisz, elkárhozik. (Mk.16:15-16)

Szíven talált a felismerés, hogy az evangélium egyáltalán nem jó hír azoknak, akik nem hallják; hogy az evangélium, ha nem prédikálják, már egyáltalában nem is evangélium! A világosság egy másik sugara további nyugtalanságot okozott bennem. Az Újszövetségben sosem olvasunk arról, hogy Isten egymagában cselekedett volna, hanem hogy "Azok pedig elmentek, hirdették az igét mindenütt, az Úr pedig együtt munkálkodott velük ..." (Mk.16:20). Isten akkor lépett akcióba, amikor a tanítványok is léptek. Smith Wigglesworth ezt így fogalmazta meg: "Az Apostolok cselekedeteit azért lehetett megírni, mert az apostolok cselekedtek!" Isten tehát ránk vár.

Az egyház mentőcsónak, nem luxushajó. Show-ra és showmanekre itt nincs szükség. A kapitánytól a hajószakácsig minden kézre szükség van a fedélzeten a lelkek megmentésére. Az az egyház, amely nem nyújtja ki a kezét az elveszettek felé, maga is "elveszett". Egyesek oly módon próbálnak kifogásokat találni, hogy azt mondják: napjaink pluralisztikus társadalmaiban a keresztény fél sosem képes eléggé nagy befolyást gyakorolni a másik félre. De vajon Isten nem látta előre, hogy ilyen helyzetben leszünk?
Sokan felteszik ma a kérdést: "Mit mond Isten ma az egyháznak?" De miért kérdés ez? Vajon Isten szavát nem lehet meghallani? Az biztos, hogy semmi olyat nem mond ma, ami nem volt eddig is benne az Igéjében. Egy dologban biztos vagyok, amit Isten ma is hangsúlyoz. Ha a mai próféták igaz próféták, ugyanannak a sürgető feladatnak fognak hangot adni, mint Jézus Krisztus, és ugyanazt a Nagy Küldetést fogják visszhangozni: "Menjetek el szerte az egész világba, hirdessétek az evangéliumot minden teremtménynek." (Mk.16:15)

ALAPIGE: Róm.1:16
Mert nem szégyenlem az örömhírt. Hiszen Istennek hatalma az...



[Forrás: Reinhard Bonnke - Szent Szellemmel és tűzzel] NAPI IGE
Link





Óriás csodagumók
Link

Grzegorz Wtorkowski - Sumatra Amorphophallus Link
 
 
0 komment , kategória:  * Napi Ige *  
Isten törvényéhez horgonyozva
  2010-12-22 10:40:13, szerda
 
  "Ha nem a te törvényed lett volna az én gyönyörűségem, akkor elvesztem volna az én megpróbáltatásomban. Soha sem feledkezem el a te határozataidról, mert azok által újítottad meg az életem." (Zsolt.119:92-93)

A megpróbáltatás hozzátartozik az élet teljességéhez ezen a világon. Ezért irreális azt várni, hogy elkerülhetjük. Némelyik keresztény úgy képzeli, hogy hite miatt automatikusan mentesül a megpróbáltatásoktól, de ez nem így van. Éppen ellenkezőleg. Pál és Barnabás azt mondta egy újonnan alakult keresztény gyülekezetnek: "sok háborúság által kell nékünk az Isten országába bemennünk." (Ap.Csel.14:22).

Ne keress az életben olyan utat, ami kikerüli a megpróbáltatásokat. Ha véletlenül találnál is egyet, az nem Isten országába vezetne el.

Dávid minden bizonnyal nem menekült a megpróbáltatások viharos széllökései és hullámai elől, hanem kivetette a horgonyt, és az szilárdan megtartotta ezek között. Ez a horgony Isten törvénye volt. Dávid szíve annyira oda volt kötözve szeretet által Isten törvényéhez, hogy a megpróbáltatás nem tudta megingatni. Visszanézve mindarra, amin keresztülment, hálával szól az Úrhoz:

"Soha nem feledkezem el a te határozataidról, mert azok által újítottad meg az életemet."

Ugyanez a horgony ma is elérhető számunkra: Isten örökkévaló, változatlan törvénye. A megpróbáltatások viharai nem tudják kimozdítani a helyéről, vagy a tekintélyét kisebbíteni. Azáltal tesszük horgonyunkká, hasonlóan Dávidhoz, hogy feltétel nélküli engedelmességre kötelezzük el magunkat.
Az életnek olyan folyama fakad ebből, amely erősebb minden velünk szembenálló erőnéI.

ALAPIGE: Mt.7:24-27 (WBTC - Egyszerű fordítás)

24 "Mindenki, aki meghallgatja szavaimat, és meg is teszi azokat, olyan, mint a bölcs ember, aki sziklára építette a házát. Felhőszakadás támadt, áradások jöttek, szelek fújtak, rázúdultak a házra, de az nem dőlt össze, mert sziklára alapozták.
26 Mindenki, aki csak hallgatja a szavaimat, de nem engedelmeskedik azoknak, olyan, mint a bolond ember, aki homokra építette a házát.
27 Felhőszakadás támadt, áradások jöttek, szelek fújtak, rázúdultak a házra, az pedig összedőlt, és teljesen elpusztult."


[Forrás: Derek Prince - Dallamok Dávid hárfáján]
Link
 
 
0 komment , kategória:  * Napi Ige *  
Isten törvényének a célja
  2010-12-21 10:15:47, kedd
 
  "Nemzedékről nemzedékre van a te igazságod, te alapoztad meg a földet és fennáll az. A te ítéleteid szerint áll fenn minden ma is; mert minden, a mi van, te néked szolgál." (Zsolt.119:90-91)

Az univerzumot nem pusztán fizikai törvények és erők irányítják. A matematikai fizika fogalmaival nem lehet tökéletesen leírni. Bár bizonyos fokig igazak, de nem fedik a teljes valóságot. A világegyetem mögött rejlő végső valóság egy személy: Isten. A törvény szó is értelmetlen törvényadó nélkül, aki elrendeli és érvényre juttatja a törvényt. Az ember által felismert törvények a világegyetemben a láthatatlan Teremtő megbízhatóságának látható megnyilvánulásai.
Ezek a törvények nem csak Istentől származnak, hanem szolgálják is Őt. Isten nem egyszerűen beindította a világegyetemet, majd visszavonult a közönyös megfigyelő pozíciójába. Neki örökkévaló céljai vannak, amiket folyamatosan munkál ki a világegyetemben. Milyen csodálatos kijelentés! A világegyetemben minden folyamatosan engedelmeskedik Isten törvényének, és az Ő céljait szolgálja.
A korintusi gyülekezethez szólva, Pál egy lépéssel tovább megy: "Mert minden tiérettetek van" (2Kor.4:15). Nem csupán arról van szó, hogy az egész világmindenség engedelmeskedik Isten törvényeinek; és nem csupán arról, hogy ezek a törvények Isten céljait szolgálják; hanem - ami a legcsodálatosabb - az így megvalósított célok középpontjában Isten népe áll. Mindezek azért születtek és működnek, hogy a lehető legtökéletesebb jót hozzák létre azok számára, akik Isten megtartó szeretetének és gondoskodásának tárgyai.

ALAPIGE: Róm.1:18-22; 2Kor.4:15
18 Isten ugyanis haragját nyilatkoztatja ki a mennyből az emberek minden hitetlensége és gonoszsága ellen, azok ellen, akik gonoszságukkal feltartóztatják az igazságot.
19 Mert ami megismerhető az Istenből, az nyilvánvaló előttük, mivel Isten nyilvánvalóvá tette számukra.
20 Ami ugyanis nem látható belőle: az ő örök hatalma és istensége, az a világ teremtésétől fogva alkotásainak értelmes vizsgálata révén meglátható. Ennélfogva nincs mentségük,
21 hiszen megismerték Istent, mégsem dicsőítették vagy áldották Istenként, hanem hiábavalóságokra jutottak gondolkodásukban, és értetlen szívük elsötétedett.
22 Akik azt állították magukról, hogy bölcsek, azok bolonddá lettek...

15 Mert minden ti érettetek van, hogy a kegyelem sokasodva sokak által a hálaadást bőségessé tegye az Isten dicsőségére.



[Forrás: Derek Prince - Dallamok Dávid hárfáján]
Link
 
 
1 komment , kategória:  * Napi Ige *  
Örökké a mennyben
  2010-12-20 13:13:51, hétfő
 
 


"Uram! örökké megmarad a te Igéd a mennyben." (Zsolt.119:89)

Az ember évszázadokon keresztül próbálta kikutatni, gondolati síkon megmagyarázni Isten természetét, de minden kísérlet kudarcba fulladt. Különböző filozófusok, mind a tiszta értelemre hivatkozva, teljesen eltérő eredményre jutottak: Isten a tökéletes értelem, Isten a teljes realitás, Isten benne rejlik minden létezőben, nincs Isten, és így tovább.
Minden ilyen okoskodástói függetlenül, Isten maga választotta meg, hogyan nyilatkoztassa ki magát; nem az emberi értelem, hanem a hit számára.
Az Istenről való kijelentéseknek legfontosabb csatornája a Biblia, ez az egyedülálló könyv, amelyet emberek írtak le Isten akaratából. Dávid itt idézett szavaiban a Biblia három csodálatos dolgot mond magáról.
Az első tényt a kezdő szó tartalmazza: örökké. A Biblia örökkévaló. Nem befolyásolja az idő múlása. Nem változik a divatokkal, a történelmi eseményekkel vagy az emberek gondolataival vagy vélekedéseivel. Örökké tart.
A második, hogy Dávid a "Te Igéd"-ről beszél. Ez Isten szava, nem embereké. Ez magának Istennek a kijelentése - az ő útjai, gondolatai, véleménye, céljai, törvénye. Emberi csatornákon keresztül jött, de mindig Isten volt a forrás.
Harmadszor, Isten szava a mennybe van helyezve. Semmi, ami a földön történik nem tudja onnan kimozdítani. Nincs alárendelve a királyok és uralkodók bukásának vagy a politikusok véleményének vagy akár a háborús erőszaknak. Elérhetetlen minden gonosz erő számára. Végső soron minden földi esemény menetének meghatározója.

ALAPIGE: Ján.17:14-17
14 Én nekik adtam igédet, és a világ gyűlölte őket, mert nem a világból valók,
mint ahogy én sem vagyok a világból való.
15 Nem azt kérem, hogy vedd ki őket a világból, hanem hogy őrizd meg őket a gonosztól.
16 Nem a világból valók, mint ahogy én sem vagyok a világból való.
17 Szenteld meg őket az igazsággal: a te igéd igazság.

ÁMEN !

[Forrás: Derek Prince - Dallamok Dávid hárfáján]

Agapé Gyülekezet Solymár
Link
 
 
0 komment , kategória:  * Napi Ige *  
Barátság Isten népével
  2010-12-16 10:18:33, csütörtök
 
  "Barátja vagyok mindazoknak, akik félnek téged, és akik határozataidat megtartják." (Zsolt.119:63)

Ha megmondod valakinek, hogy keresztény vagy, általában ezzel a reakcióval találkozol: Milyen felekezethez tartozol? Melyik egyházba jársz: baptista vagy pünkösdi, református vagy katolikus?

A magam részéről kétségbevonom, hogy Istent is annyira érdeklik ezek a címkék, mint némelyik embert. Engem legalábbis nem érdekel a felekezeti címkék szerinti skatulyázás. Ha egyszer az emberek beraktak valamelyik vallásos "dobozkájukba", többé nem nyitottak arra, ami valóban számít.

Jobban szeretem, ha személyként viszonyulnak hozzám, nem padig mint egy vallásos kiállítási tárgyhoz.


Ezért ha megkérdezik, melyik felekezethez tartozom, Dávid szavaival szeretek válaszolni:

"Barátja vagyok mindazoknak, akik félik Istent, és a határozatait megtartják."

Ez a lényeges dolgokra helyezi a hangsúlyt: Istenhez és az Ő embereihez való viszonyra.
Első feleségem, Lydia, egyszer meghökkentette a szomszédunkban lakó katolikus hölgyet, mikor mellékesen megjegyezte: "A Mennyben természetesen egy katolikus sem lesz." Ahogy a hölgy döbbenettől és csodálkozástól nyitott szájjal megállt, Lydia gyorsan hozzátette: "Protestánsok sem lesznek.

A Menny azok számára van, akik szeretik Istent, és engedelmeskednek Neki."


Nem kell a Mennybe jutnunk, hogy megtegyük ezt a felfedezést. Már itt a Földön, olyan emberek között, akikről Dávid beszél, megvan a szeretetnek és a benső egyetértésnek az a kötele, amely meghaladja az összes emberi, vallásos megjelölést.

ALAPIGE: Ján.15:9-16
9 Ahogyan az Atya szeretett engem, ugyanúgy szeretlek én is titeket. Maradjatok meg az én szeretetemben!
10 Ha megtartjátok, amit parancsoltam, megmaradtok a szeretetemben, ahogyan én is megtartottam az Atyám parancsait, és megmaradok a szeretetében.
11 Ezeket pedig azért mondtam el nektek, hogy örömöm betöltsön titeket, és teljes legyen az örömötök.
12 Azt parancsolom nektek, hogy úgy szeressétek egymást, ahogyan én szeretlek titeket.
13 A legnagyobb szeretet abban mutatkozik meg, ha valaki életét adja a barátaiért.
14 Ti a barátaim vagytok, ha megteszitek, amit parancsolok nektek.
15 Többé nem hívlak benneteket szolgáknak, mert a szolga nem tudja, mit csinál az ura. Barátaimnak hívlak titeket, mert amit az Atyától hallottam, mindent elmondtam nektek.
16 Nem ti választottatok engem, hanem én választottalak titeket. Én bíztalak meg titeket, hogy menjetek, és teremjetek gyümölcsöt, olyan gyümölcsöt, ami megmarad.



[Forrás: Derek Prince - Dallamok Dávid hárfáján]

Agapé Gyülekezet Solymár
Link



 
 
0 komment , kategória:  * Napi Ige *  
A megfontolás órája
  2010-12-15 09:21:11, szerda
 
  "Meggondoltam az én útaimat, és lábaimat a te bizonyságaidhoz fordítom. Sietek és nem mulasztom el, hogy megtartsam a te parancsolataidat." (Zsolt.119:59-60)

Időről időre meg kell állnunk, hogy megvizsgáljuk életmódunkat. Olyan könnyen le tud kötni bennünket a tevékenységek végtelen sora, hogy megfeledkezünk a végső célról. Túl sok figyelmet szentelünk életünk egyes fáinak és nem látjuk meg az erdőt, ami lsten örökkévaló célja. Ha ezt vesszük észre meg kell állnunk és fel kell tennünk magunknak két alapvető kérdést. Először: mi annak a végső célja, amit csinálok? Másodszor: közeledek-e afelé a cél felé?
Megmagyarázhatatlan frusztrációhoz vezethet, ha nem nézünk szembe ezekkel az alapvető kérdésekkel. Egy csomó látszólag fontos dolgot csinálunk, de legbelül mégis elégedetlenek maradunk, és nem látjuk a várt eredményt. Pontosan ezt a problémát tárta Aggeus a maga idejében a zsidó nép elé: "Gondoljátok meg jól a ti utaitokat! Sokat vetettetek, de keveset takartok; esztek, de meg nem elégesztek; isztok, de nem teltek be; ruházkodtok, de meg nem melegesztek, kerestek pénzt, de csak hogy lyukas erszénybe tegyétek." (Aggeus 1:5-6).
Dávid is megtapasztalta ezt a fajta frusztrációt életében, és megmutatja azt az ellenszert, amit felfedezett: összhangba kell hoznunk éIetünket Isten törvényeivel; legelső kötelességünk, hogy engedelmeskedjünk az ő törvényeinek. Ez fogja helyreállítani a harmóniát és a termékenységet az életünk többi területén is.

ALAPIGE: Lk.10:38-42; Zsolt.127:1-2 BIBLIA Link


38 Amikor továbbhaladtak, (Jézus) betért egy faluba, ahol egy Márta nevű asszony a házába fogadta.
39 Volt ennek egy Mária nevű testvére, aki leült az Úr lábához, és hallgatta beszédét.
40 Márta pedig teljesen lefoglalta magát a sokféle szolgálattal. Ezért előállt Márta, és így szólt: "Uram, nem törődsz azzal, hogy a testvérem magamra hagyott a szolgálatban? Mondd hát neki, hogy segítsen!"
41 Az Úr azonban így felelt neki: "Márta, Márta, sok mindenért aggódsz és nyugtalankodsz,
42 pedig kevésre van szükség, valójában csak egyre. Mária a jó részt választotta, amelyet nem vehetnek el tőle."

1 Ha az Úr nem építi a házat, hiába dolgoznak azon annak építői. Ha az Úr nem őrzi a várost, hiába vigyáz az őriző.
2 Hiába néktek korán felkelnetek, későn feküdnötök, fáradsággal szerzett kenyeret ennetek! Annak akit az Úr szeret álmában is ad eleget.

[Forrás: Derek Prince - Dallamok Dávid hárfáján]




 
 
0 komment , kategória:  * Napi Ige *  
Isten Igéje megelevenít
  2010-12-14 17:21:24, kedd
 
  "Emlékezzél meg a te szolgádnak adott igédről, a melyhez nékem reménységet adtál! Ez vigasztalásom nyomorúságomban, mert a te beszéded megelevenít engem." (Zsolt.119:49-50)


EIőfordult már veled, hogy időnként emlékeztetted Istent valamire? Dávid itt ezt teszi. Emlékezteti Istent egy Tőle kapott ígéretre. Tulajdonképpen ezt mondja:

"Ragaszkodom a Te ígéretedhez, Uram. Az az egyetlen reménységem.
Tőled várom annak beteljesedését."

A Bibliában sokszor találkozunk azzal, hogy Isten speciális, személyre szóló ígéretek által formálta szolgáinak életét. Ez igaz Ábrahámra, Józsefre, Mózesre és másokra is. Az életük menetét mindegyik esetben az Isten által adott ígéret beteljesítése határozta meg. A sötétség idején visszatértek az ígéretekhez, és ismét Isten elé vitték azokat.

Azt jelenti ez, hogy Istennek szüksége van arra, hogy emlékeztessük, ha netán elfelejtené saját szavát? Nem, nem hiszem. Az azonban előfordulhat, hogy kapunk egy ígéretet, és a szívünkben megtartjuk - talán éveken keresztül -, mégis rejtve marad, mint a mag a földben. Azután egy pillanatban a Szent Szellem ösztönzésére újra megerősítjük a hitünket abban, amit Isten ígért.

Ez két összefüggő dolgot eredményez. Felszabadítja Isten erejét az ígéretben, hogy az beteljesüljön. Ugyanakkor új életet és erőt ad számunkra.
Ezért folytatja így Dávid: "a te beszéded megelevenít engem."

Ez ma is így működik: ha tudjuk a módját annak, hogyan válaszoljunk Isten ígéretére, kezünkben a kulcs, hogy terve megvalósuljon életünkben.

ALAPIGE: 2Kor.1:18-22 (WBTC - Egyszerű fordítás)
18 Amilyen biztos, hogy Isten megbízható, és amit mond, azt komolyan is gondolja, olyan biztos, hogy amit nektek mondunk, az is megbízható. Ha azt mondjuk, hogy "igen", akkor az soha nem jelentheti azt, hogy "nem"!
19 Mert Isten Fia, Jézus Krisztus, akit nektek Szilvánusz, Timóteus és én bemutattunk, ő sem olyan, hogy egyszerre jelentene "igen"-t és "nem"-et. Jézus maga az isteni "IGEN!"
20 Mert valahány ígérete van Istennek, az mind Jézus Krisztus által vált "igen"-né! Ezért a végső "Ámen" is őáltala lesz meg. Ez pedig rajtunk keresztül valósul meg, és Isten dicsőségére fog szolgálni.
21 Mert Isten az, aki megerősít bennünket veletek együtt a Krisztusban. Ő az, aki különleges módon megáldott,
22 és megjelölt bennünket, hogy látható legyen: az övéi vagyunk. Ő adta szívünkbe a Szent Szellemet is, aki maga a biztosíték arra, hogy amit Isten megígért, azt mind meg is fogjuk kapni.


[Forrás: Derek Prince - Dallamok Dávid hárfáján]
Link



 
 
0 komment , kategória:  * Napi Ige *  
Megszabadított szív
  2010-12-13 09:47:09, hétfő
 
  "A Te parancsolataid útján futok, mert megszabadítottad szívemet!" (Zsolt.119:32)

Mit jelent szabadnak lenni? Azt jelenti, hogy mindig kedved szerint cselekszel? Azt, hogy elvetsz minden fegyelmet és korlátot, és engedsz minden szeszélynek és kívánságnak amint felbukkannak?

Ma sok embernek ilyen képe van a szabadságról, de ez nem felel meg az emberi tapasztalat tényeinek. Királlyá tehetjük az egyéniséget az életünkben, de hamar felfedezzük, hogy az egyéniség csupán játékszer olyan láthatatlan erők: kezében, amelyek felett nincs hatalma. Az egyéniség kielégítése valójában nem más, mint a bűn és a Sátán rabsága.

Dávid felfedezett egy más fajta szabadságot - azt a szabadságot, amely egyedül Istentől jön. Azt mondja: "megszabadítottad a szívemet." Mi a szabadságának a bizonyítéka? "A te parancsolataidnak útján futok". Az a szabadság, amit Dávid felfedezett, nem foglalja magában saját szeszélyeinek és vágyainak kielégítését. Sőt, ez a szabadság Istennek és az Ő akaratának való engedelmesség. Egy régi egyházi ima mondja, hogy Isten szolgálata a tökéletes szabadság. Az eredeti latin szöveg ennél tovább megy, és azt mondja, hogy Istent szolgálni nem más, mint királyként uralkodni.

Találkoztam már olyan meggyőződéses hívőkkel, akik a lehető legkevesebbet ajánlották fel Istennek. Hozzáállásuk valami ilyesmi volt: Mi az a legkevesebb amit tehetek, hogy még "megváltott" maradjak? Nem így Dávid. Lelkesedés van abban, ahogy a szabadságáról beszél. Nem pusztán sétálgat az Istennek való engedelmesség ösvényén. Sokkal inkább fut. Nem vonakodva vagy neheztelve engedelmeskedik Istennek, hanem örömmel és szabadon.
Ilyen az igei bizonysága annak, ha egy szív igazán szabad.

ALAPIGE: Jak.1:25 (WBTC - Egyszerű fordítás)
Isten Törvénye tökéletes, és a szabadságra vezet. Ha valaki ezt szorgalmasan tanulmányozza, nem tér el tőle, hanem aszerint él és cselekszik, az ilyen ember nem feledékeny hallgatója a tanításnak, és boldog lesz tetteiben.



[Forrás: Derek Prince - Dallamok Dávid hárfáján] Napi Ige
Link
 
 
0 komment , kategória:  * Napi Ige *  
A hajnalpír méhéből jönnek
  2010-12-06 11:24:31, hétfő
 
  Az ütközet napján

"A te néped készséggel siet a te ütközeted napján, szent fenségben elrendezve hajnalpír méhéből jönnek el ifjaid, mint a harmat." (Zsolt.110:3)

Isten az ütközetek Istene. Otthonos a harcban.Egyik fő neve: Seregek Ura - vagyis "hadseregek Ura".

Így jelent meg Józsuénak, mint az Úr seregének vezére. Az írás kijelenti, hogy jelenlegi korszakunk hatalmas konfliktussal fog záródni Isten és Sátán erői között.

Ezért Isten most összegyűjti seregét. Dávid erre a napra várakozik, és azt mondja: "A te néped készséggel siet a te ütközeted napján" - a szó szorosabb értelmében: "csapataid önkéntes adományok lesznek". Isten ez alkalommal nem kér tőlünk adományokat - a pénzünket, tehetségünket vagy az időnket. Csak egy dolgot kér: magunkat. Mi magunk leszünk önkéntes adományok az Ő számára.

Dávid nagyon élénk szavakkal festi le ezt a hadsereget. A "hajnalpír méhéből" jön - a sötétségből születik meg, ahogy a hajnal követi az éjszakát. "Szent fenségben elrendezve," fénylik "mint a harmat", ahogy a felkelő nap megvilágítja. Van-e tisztább és szebb, mint egy csepp harmat, ahogy a nap első sugarai megérintik?
Ilyen a hadsereg, amit Isten most gyűjt egybe. A múlt sötétségéből új nap virrad - a születés és az ütközet napja. Fiatal emberek az ifjúságuk harmatjában gyűjtetnek egybe nem azért, hogy adományt hozzanak, hanem, hogy letegyék az életüket, mint önkéntes adományt az ütközet napján.

ALAPIGE: 2Tim.2:3-4 (WBTC - Egyszerű fordítás)
3 Vállald velem együtt a közös szenvedéseket és nehézségeket, mint Krisztus Jézus jó katonája.
4 Aki katonai szolgálatot teljesít, nem foglalkozik az élet közönséges dolgaival. Csak azon igyekszik, hogy a parancsnoka meg legyen vele elégedve!

[Forrás: Derek Prince - Dallamok Dávid hárfáján]




 
 
0 komment , kategória:  * Napi Ige *  
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 22 
2019.04 2019. Május 2019.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 33 db bejegyzés
e év: 398 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 65
  • e Hét: 2635
  • e Hónap: 10342
  • e Év: 59907
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.