Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/6 oldal   Bejegyzések száma: 58 
Képes vagy elbánni mindazzal, amit az élet hoz
  2015-09-02 13:21:16, szerda
 
 

,,Mindezek ellenére, minden nehéz helyzetben mi vagyunk a győztesek! Sőt, még annál is többek - ő általa, aki szeretett bennünket." (Róma 8:37,EF)

Évekig azon tűnődtem, mit jelent az, hogy ,,több mint győztesek" vagyunk. Biztosan vannak, akik más meglátással bírnak, de én arra a következtetésre jutottam, hogy ,,több mint győztes" -nek lenni azt jelenti, hogy bármi is adódik az életben, bizonyosságod van afelől, hogy Jézus által képes vagy elbánni vele. Még mielőtt szembekerülnél a problémával, már tudod, hogy győztesen fogsz kikerülni belőle.

Tehát, nem félsz a dolgoktól, nem rettegsz az ismeretlentől, és nem élsz állandó aggódásban amiatt, hogy mi fog történni egy váratlan helyzetben. Nem igazán számít, hogy mi az adott helyzet, tudod, hogy Krisztus által képes vagy kezelni. Számodra a vereség nem opció!

Kezdd el minden nap azt gondolni: ,,Krisztus által képes vagyok kezelni mindazt, amit az élet elém hoz. Képes vagyok megtenni mindazt, amit meg kell tennem. Mindenre van erőm a Krisztusban, aki engem megerősít." (Filippi 4:13) Még mielőtt reggel kikelsz az ágyból, hagyd, hogy ezek a gondolatok újra és újra átfussanak az agyadon.

A helyes gondolkodás az első lépés a jobb élethez. A sóhajtozás nem segít. A féltékenység arra, akinek megvan az, amire vágysz, szintén nem tesz jót. Az önsajnálat idő- és energiapocsékolás. A kívánatos új élet kezdete az, hogy elkezdünk úgy gondolkodni, ahogyan Ő.

Bízz Benne: Milyen meghatározott szituációban van szükséged arra, hogy elhidd: több, mint győztes vagy? Bízz benne, hogy Krisztus által mindenre képes vagy.

Építő gondolatok Joyce Meyer
Link
 
 
0 komment , kategória:  Építő gondolatok  
Bátorság!
  2015-07-23 22:13:23, csütörtök
 
  ,,Ezt azért mondom nektek, hogy teljes békességetek és bizalmatok legyen bennem. Ezen a világon próbatételek, nehéz időszakok és szenvedések várnak rátok, de legyetek bátrak: én már legyőztem a világot." (János 16:33)

Kivétel nélkül, mindannyian megtapasztalunk nehéz időszakokat életünk során. Jézus konkrétan megmondta, hogy ezen a világon szenvedések várnak ránk. Ez a világ egy olyan hely, aminek a próbatételek és nehézségek szerves részei. Nincs az a mennyiségű hit, ami meg tudná változtatni ezt a tényt.

Viszont, az a jó hírem, hogy Isten nem hagy magunkra a nehézségeinkben. Jézus a mi békességünk, és emiatt jó okunk van arra, hogy bátrak legyünk. Ő legyőzte a világot. Ez a garancia arra, hogy minket nem fognak maguk alá gyűrni az élet próbatételei.

Bármilyen nyomorúsággal is nézel szembe, tartsd a szemed Jézuson. Az élet viszontagságai ide-oda hányják az érzelmeidet, mint a tenger hullámai a parafa dugót. Azonban, az Ő benned rejlő élete stabilizálja az érzelmeidet, és lecsendesíti a tomboló gondolataidat. Tudatosan arra koncentrálj, amit tudsz - hogy Mennyei Atyád jó, és Jézus Krisztus Szelleme benned van, hogy végigmenjen veled az adott helyzeten. Ne arra fókuszálj, amit nem tudsz, teret hagyva így a képzelőerődnek, hogy vad gondolatokat tápláljon a jövőddel kapcsolatban. Az, Aki legyőzte a világot, irányítása alatt tartja a dolgokat, és Ő nagyon szeret téged!

Építő gondolatok Steve McVey
Link
 
 
0 komment , kategória:  Építő gondolatok  
Ne aggódj, imádkozz !
  2015-07-16 14:23:34, csütörtök
 
  ,,Semmi felől ne aggódjatok! Bármilyen helyzetben vagytok is, imádkozzatok! Hálaadással kérjétek Istentől, amire szükségetek van!" (Filippi 4:6, EF)

Hány problémát sikerült már megoldanod aggódással? Mennyi időt töltöttél aggódással olyan dolgok miatt, amik végül nem történtek meg? Jobb lett bármi is amiatt, hogy aggódtál felőle? Hát persze, hogy nem!

Abban a pillanatban, amikor elkezdenél aggódni, add át a nyugtalanságodat Istennek. Dobd le magadról a problémák súlyát, és bízz teljes mértékig Istenben, hogy vagy megmutatja, mit tegyél, vagy Ő maga intézi el a dolgot.

Az ima a sikeres élet titka. A földön eltöltött ideje alatt, Jézus is imádkozott. Mindent Istenre bízott - az életét és a hírnevét is. Mi is megtehetjük ugyanezt. Ne bonyolítsd túl az Istennel való kommunikációt. Higgy Benne és kérd Tőle azt, amire szükséged van, egyszerű, bizalommal teljes imában.

Erőt adó gondolat: Aggódással nem érek el semmit. Teljesen az Úrban bízom.

Építő gondolatok Joyce Meyer
Link



 
 
0 komment , kategória:  Építő gondolatok  
Bánj jól a szíveddel
  2015-07-14 12:53:43, kedd
 
 

A saját szívünkkel való törődés nem önzés; igazából ezzel kezdődik a szeretet.

Igen, mások érdekében törődünk a saját szívünkkel. Ellentmondásnak tűnik? Pedig, egyáltalán nem az.

Mit tudsz másoknak adni, ha a szíved üres, kiszáradt és letört? A szeretet a legfontosabb. A szíved nélkül viszont nem tudsz szeretni, és nem tudsz jól szeretni, ha a szíved nincsen jól.

Amikor arról van szó, hogy másokat szeressünk, tudnod kell ezt: ahogyan a saját szíveddel bánsz, úgy fogsz bánni a többiek szívével is. Ez a bölcsesség rejlik Jézus szavaiban, amikor azt mondja, szeressünk másokat úgy, mint magunkat (Márk 12:31).

Ha elutasító vagy a saját szíveddel szemben, akkor a másokéval is az leszel. Ha saját szíveddel szemben a tökéletesség a mérce, akkor a másokéval szemben is az lesz. Ha a teljesítmény és a hatékonyság a legfontosabb elvárás a saját szíveddel szemben, akkor ugyanezt a nyomást fogod mások szívére helyezni.

,,De" - tiltakozol - ,,másokkal szemben nagyon irgalmas vagyok, csak magammal szemben vagyok irgalmatlanul kemény." Évekig így érveltem. Azonban, a dolog nem így működik. Ha meg is próbálunk másokkal szemben irgalmat gyakorolni, miközben saját magunkat ostorozzuk, akkor mások látni fogják, hogyan bánunk a saját szívünkkel, és azt fogják gondolni, hogy előbb vagy utóbb ugyanezt fogjuk velük is tenni. És igazuk van. Végül, elkerülhetetlenül, velük is kemények leszünk.

Bánj hát jól a saját szíveddel!

Minden féltve őrzött dolognál jobban óvd szívedet, mert onnan indul ki az élet! (Példabeszédek 4:23)

Építő gondolatok John Eldredge
Link
 
 
0 komment , kategória:  Építő gondolatok  
Az áldás völgye
  2015-06-30 10:02:54, kedd
 
 

Életünk során mindannyian keresztülmegyünk nehéz időkön. Amikor a völgyben vagyunk, könnyű elbátortalanodni, és azt gondolni, soha nem lesz jobb a helyzetünk. Gyakran ez az az időszak, amikor elveszítjük a szenvedélyünket.

Azonban a Biblia beszél az áldás völgyéről. Talán ellentmondásnak tűnhet: ,,Nem lehet, hogy völgyben vagyok, és mégis áldott legyek. A völgyben csüggedt vagyok. Ezzel a betegséggel küszködöm. A munkahelyemen nem bánnak velem rendesen." A völgyet valami negatív dolognak látjuk. ,,Amint kikerülök ebből a helyzetből, sokkal jobb lesz a hozzáállásom." Megtanultam, hogy Isten nem mindig mozdítja el a völgyet, hanem a völgyben áld meg.

Dávid ezt mondta: ,,Isten asztalt terít nekem ellenségeim szeme láttára." Nem mondta, hogy ,,Isten minden ellenségemet eltávolítja, mindentől megszabadít, ami aggaszt." Nem, a problémák közepette, a nehézségek közepette készít asztalt számomra. Nem feltétlenül kell megszabadítania belőle, Ő meg tud szabadítani benne.

A Bibliában olvashatunk arról, amikor Izsák nagy éhínséget élt meg (1 Mózes 26). Isten nem vitte el arról a helyről, hanem ott áldotta meg, ahol volt. Istennek nem kellett őt megszabadítania az éhínségből; az éhínség közepette áldotta meg. Lehet, hogy a völgyben vagy és a harcodat vívod az egészséged, a pénzügyeid terén, vagy éppen jogi téren. Isten tudja, hogyan fordítsa a csatameződet az áldások mezejévé. Ne csüggedj! Készen kell állnod, mert a völgy nem marad a vereség völgye, hanem a győzelem völgyévé fog változni. Amiről azt gondolod, hogy a veszteségek és szívfájdalmak völgye, azt Isten az új kezdetek és egy nagyobb beteljesülés völgyévé fogja tenni: az áldások völgyévé.

A negyedik napon összegyülekeztek az Áldás-völgyben, hogy ott áldják az Urat. Ezért hívják azt a helyet Áldás-völgynek még ma is. (2 Krónikák 20:26)

Építő gondolatok Joel Osteen
Link
 
 
0 komment , kategória:  Építő gondolatok  
Folytasd Isten kegyelmében
  2015-05-28 13:53:21, csütörtök
 
 

,,...Az írott Törvény ugyanis megöl, a Szent Szellem pedig életet ad." (2 Korinthus 3:6, EF)

Az izraeliták Pünkösdkör azt ünneplik, hogy megkapták Isten törvényeit. Ötven nappal Húsvét, vagy más néven a Páskaünnep után ülik meg ezt az ünnepet.

Az első Páskaünnepkor az egyiptomi rabszolgaságból való szabadulásukat ünnepelték, és ötven nappal később Isten odaadta nekik a Tízparancsolatot a Sínai-hegyen.

De mi történ azután, miután megkapták a törvényt az első Pünkösdkor? Háromezer ember meghalt (2 Mózes 32:28)! Állítsuk ezt szembe az újszövetségi első Pünkösddel. A Biblia arról számol be, hogy amikor eljött a Pünkösd, Isten nem a törvényt adta, hanem a Szent Szellemet. És mi történt? Háromezer ember megtért (Apostolok cselekedetei 2:41) - ami világosan megmutatja, hogy ,,a betű (a törvény) megöl, a Lélek pedig megelevenít"!

A törvény, ami kőbe vésetett, 3000 ember halálát hozta. Ezért hívja Pál ,,a halál szolgálatának" és a ,,kárhoztatás szolgálatának" (2 Korinthus 3:7-9). A Szellem, ezzel szemben, életet hozott: háromezer ember született újjá.

Kedves barátom, amikor a törvény alá helyezed magad azáltal, hogy megpróbálod megtartani Isten törvényeit azért, hogy áldott légy, az halálhoz vezet. Az életed különböző területein halált, azaz gyümölcstelenséget tapasztalsz. Azonban, amikor a kegyelem Szellemétől függsz, az élethez vezet, és meglátod a gyümölcsöket az életedben (Galata 3:5).

Ha áldott akarsz lenni, akkor bizonyosodj meg róla, hogy a jó hegyen állsz. A törvény a Sínai-hegyen, a Szellem pedig, a Sion-hegyen adatott. Ezért mondja a Biblia, hogy ,,Ti már új helyre érkeztetek, nem úgy, mint Izráel népe akkor régen, amikor megérkeztek a Sínai-hegyhez. Ti most nem kézzelfogható hegyhez jöttetek, amely tűzben ég, nem sötétséghez, homályhoz, viharhoz, a trombita harsogó hangjához, sem a hanghoz, amely rettenetes volt... Nem, ti nem ilyen helyre jöttetek! Az az új hely, ahová érkeztetek, a Sion-hegy, az Élő Isten városa, a Mennyei Jeruzsálem, és benne az angyalok ezrei, akik összegyűltek, hogy együtt örvendezzenek." (Zsidók 12:18-19,22, EF)

,,Megáld téged az Úr a Sionról" (Zsoltárok 128:5, Károli), és nem a Sínairól!

Kedvesem, kegyelemből van üdvösséged a hit által (Efezusi 2:8). Folytasd hát a kegyelem Szellemében. Maradj a jó hegyen és Ő csodákat fog tenni az életedben!

Joseph Prince

Magyar fordítás: ahitatok.hu
Link
 
 
0 komment , kategória:  Építő gondolatok  
Keresd a békességet
  2015-05-08 08:32:29, péntek
 
  Ezt azért mondom nektek, hogy teljes békességetek és bizalmatok legyen bennem. Ezen a világon próbatételek, nehéz időszakok és szenvedések várnak rátok, de legyetek bátrak: én már legyőztem a világot." (János 16:33, EF)

A békesség az egyik legnagyobb áldás, amit Isten nekünk adott. Naponta hálásak lehetünk érte. Csak áhítozni egy békességgel teli életre nem elegendő. Törekednünk kell a békességre Istennel, magunkkal és a körülöttünk élőkkel. Rájöttem, hogy minél hálásabb vagyok, annál nagyobb békességem van. A hála segít arra összpontosítani, amim van, ahelyett, amim nincs; így az áldásokra tudok koncentrálni, az aggódás helyett.

Évekig imádkoztam Istenhez, hogy adjon nekem békességet, mire rájöttem, hogy Ő már megadta a békességet, de nekem kell azt választanom. Jézus azt mondta: ,,Békességet hagyok nektek: az én békességemet adom nektek" (János 14:27). Jézus már gondoskodott a békességedről. Dönts úgy, hogy ebben a békességben fogsz járni.

Hálaadó ima:

Atyám, köszönöm, hogy mindent biztosítottál számomra, hogy békességben élhessek. Úgy döntök, hogy ezt a békességet fogom keresni és nyugton maradok, mert tudom, hogy Te nagyobb vagy minden nehézségnél, nyomorúságnál, amin keresztülmegyek.

Te vagy minden, amire szükségem van. Te vagy a békességem.

Joyce Meyer

Magyar fordítás: ahitatok.hu
Link

Link

 
 
0 komment , kategória:  Építő gondolatok  
Kiválasztva az Ő céljaira
  2015-02-25 09:00:28, szerda
 
 

Ha újjászületett hívő vagy, akkor Isten Szelleme él benned. Ugyanaz az erő lakik benned, ami feltámasztotta Jézust a halálból! Nem vagy átlagos; a Mindenható Isten gyermeke vagy!

Mária, Jézus édesanyja, átlagosnak tűnt a körülötte élők számára, de Isten valami különleges dologra választotta ki őt. Mégpedig arra, hogy Jézust elhozza erre a világra, és az Ő dicsőségét tükrözze.

Isten téged is ugyanezzel a különleges dologgal bízott meg - hogy elhozd Jézust a világnak, és tükrözd az Ő dicsőségét. Bárhol is légy a világban, a körülötted élőknek szükségük van arra, amivel rendelkezel. Hallgass a benned lévő Szent Szellem hangjára, amikor arra ösztönöz, hogy Krisztus fényét ragyogd másokra egy kedves szón, vagy egy mosolyon keresztül. Az Ő jósága, békessége, szeretete él benned, amiket megoszthatsz másokkal. Soha nem tudhatod, mi megy végbe egy másik ember életében, amikor éppen velük találkozol. Isten szívéhez az áll a legközelebb, hogy szeretettel fordul a megsebzett felé.

Jézus azt mondta, hogy Isten királysága bennetek van, és ennek a királyságnak soha nem lesz vége. Nincs vége az Ő erejének, örömének és békességének. Ez azt jelenti, hogy teljes mértékben fel vagy szerelve mindarra, amivel ma szembe kell nézned, és amire Isten elhívott. Emlékezz, hogy Isten Máriát választotta ki, hogy benne éljen, és ugyanúgy téged is kiválasztott, hogy benned éljen. Kiválasztott és felvértezett, hogy különleges képviselője légy itt a földön.

,,Hanem hirdetjük, amint meg van írva: "Amit szem nem látott, fül nem hallott, és ember szíve meg sem sejtett", azt készítette el az Isten az őt szeretőknek." (1Korinthus 2:9)

Victoria Osteen

Magyar fordítás: ahitatok.hu
Link
 
 
0 komment , kategória:  Építő gondolatok  
Végtelen szeretet
  2015-02-17 09:05:10, kedd
 
  Link Link

,,Az Örökkévaló kegyelme, hogy még élünk,mert hűséges szeretete soha nem fogy el!
Sőt, megújul minden reggel! Bizony, nagy a te hűséged, Uram!" (Jeremiás siralmai 3:22-23, EF)

Olykor, a körülményeink teljesen kimerítenek minket; a testünket, a lelkünket és az érzelmeinket egyaránt. Ezekben az időszakokban nagyon könnyű magunkra ölteni az ,,áldozat vagyok" hozzáállást. Azt gondoljuk, hogy minden nap az előzőnek egy végtelenített ismétlődése. Úgy tűnik, hogy egy taposómalomban vagyunk, a változás csekély reménye nélkül.

A fenti ígéret a remény oázisa lehet ezeken a napokon. A Biblia azt ígéri nekünk, hogy Isten szeretete soha nem fogy el. Isten jósága soha nem ér véget, amikor rólad van szó! Szívének együttérzése kimeríthetetlen irántad. Bárhogyan is érzel, Istened, soha de soha nem hagy fel azzal, hogy téged erejével és jóságával megújítson.

,,Veled van Istened, az Úr, ő erős, és megsegít. Boldogan örül neked, megújít szeretetével, ujjongva örül neked."

Életed minden napján azt fogod látni, hogy hűséges Istened ott van veled és megtart. Jézus Krisztusban győztes vagy! Kelj hát fel, és nézz szembe a körülményekkel abban a biztos tudatban, hogy Isten munkálkodik, hogy valami jót hozzon ki számodra. Bízz a hűségében és a jóságában. Isteni garanciád van arra, hogy a végén nem fogsz csalódni.

Végtelen szeretet * Steve McVey

Magyar fordítás: ahitatok.hu
Link
 
 
0 komment , kategória:  Építő gondolatok  
Immánuel: Velünk az Isten
  2014-12-14 17:50:39, vasárnap
 
  1,23 "Íme, a szűz fogan méhében, fiút szül, akit Immánuélnek neveznek" - ami azt jelenti: Velünk az Isten. (Máté)

Jézus azért jött a világba, hogy megváltson a bűneinkből, megismerjük Istent, és megtapasztaljuk a legjobbat, amit adni akar számunkra. Közeli kapcsolatba akar kerülni velünk,

és azt szeretné, ha belevonnánk Őt életünk minden részletébe. Ezt fejezi ki egyik nevének jelentése: Velünk az Isten. Bensőséges kapcsolatot akar velünk, része akar lenni az életünknek.

Szeretné, ha ismernénk a hangját és követnénk Őt. Azt akarja, hogy tisztán halljuk a hangját és ne félelemben és zűrzavarban éljünk. Határozottnak, magabiztosnak és szabadnak akar látni. Azt akarja, hogy betöltsük a rendeltetésünket, és az Ő terve teljességében járjunk.

Az Istennel való személyes kapcsolatunk mélységét a Vele való kommunikációnk határozza meg. Azért szól hozzánk, hogy vezessen, felfrissítsen, helyreállítson és rendszeresen megújítson.

Az első lépés, ha valakit meg akarunk hallani - Istent is beleértve - hogy meghallgatjuk. Fordítsd Felé a füledet és maradj csendben. Szólni fog hozzád, hogy elmondja, mennyire szeret. Szeretné betölteni a szükségeidet, és ennél még sokkal többet, amit még elképzelni sem tudsz (Efezusi 3:20). Soha nem hagy el, és soha nem hagy cserben (Zsidók 13:5). Hallgass Rá, és kövesd Őt életed minden napján.

Istenhez tartozol; egyike vagy a báránykáinak, a bárányok pedig ismerik a Pásztor hangját, idegenre nem hallgatnak (János 10:4-5) Képes vagy Istentől hallani, mert ez, keresztényként a jogos örökséged. Ne engedd, hogy bármi eltérítsen ettől!

Isten ajándéka számodra egy új megigazult élet, telve békességgel, örömmel és a Vele való bensőséges kapcsolattal.

Joyce Meyer * Magyar fordítás: ahitatok.hu
Link



 
 
0 komment , kategória:  Építő gondolatok  
     2/6 oldal   Bejegyzések száma: 58 
2019.04 2019. Május 2019.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 33 db bejegyzés
e év: 398 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1197
  • e Hét: 6846
  • e Hónap: 10647
  • e Év: 71948
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.