|
2/2 oldal
|
Bejegyzések száma: 15
|
|
|
|
2018-11-05 19:22:58, hétfő
|
|
|
Mennyei gyümölcsös túrótorta
Hozzávalók
Hozzávalók:
10 dkg puha vaj
12,5 dkg cukor
1 evőkanál vaníliás cukor
2 tojás
15 dkg liszt
5 dkg étkezési keményítő
1 teáskanál sütőpor
A töltelékhez:
piros vagy más színű, de édes gyümölcsök - befőtt is jó
2 tojás
10 dkg puha vaj
10 dkg cukor
2 evőkanál vaníliás cukor
40 dkg túró (ha áttöröd, finomabb lesz)
10 dkg tejföl
5 dkg étkezési keményítő
néhány kanál szeder-, ribizli- vagy meggylekvár
Elkészítés: A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tortaformát kivajazzuk. A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, a tojásokat hozzáadjuk, majd a lisztet a sütőporral és a keményítővel hozzákeverjük. A tésztát a formába öntjük, és 20 percig sütjük.
Közben a gyümölcsöket lecsepegtetjük.
A túrómasszához szétválasztjuk a tojásokat. A vajat a cukorral, a vaníliás cukorral, majd a tojások sárgájával habosra keverjük. A fehérjékből kemény habot verünk. A túrót és a tejfölt a vajas masszához keverjük. Ehhez hozzáadjuk a tojáshabot és a keményítőt.
20 perc után kivesszük a tésztát, aminek ekkorra megszilárdul kissé a teteje, így könnyen rákenhetünk egy vékony réteg lekvárt. Erre az alapra szórjuk a gyümölcsöket, majd további 20 percig sütjük a tortát. Ha kész, még 10 percig a kikapcsolt sütőben hagyjuk.
|
|
|
0 komment
, kategória: SÜTEMÉNYEKRECEPTEK - TORTÁK |
|
|
|
|
|
2018-11-04 16:35:20, vasárnap
|
|
|
Túrós szilvatorta
Hozzávalók:
A tésztához:
20 dkg liszt
fél teáskanál sütőpor
8 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
12 dkg vaj
1 teáskanál reszelt citromhéj
1 tojás
A töltelékhez:
1 csomag vaníliás pudingpor
2,5 dl tej
4 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 teáskanál reszelt citromhéj
1 kis pohár tejföl
25 dkg túró
60 dkg szilva
Elkészítés: A tésztához összegyúrjuk a lisztet a sütőporral, a porcukorral, a vaníliás cukorral, a vajjal, a citromhéjjal és a tojással. Cipóvá formázzuk, fóliába csomagoljuk, és 30 percre betesszük a hűtőbe.
A töltelékhez a pudingport kevés tejjel simára keverjük, hozzáadjuk a maradék tejet, a cukrot, a vaníliás cukrot, a citromhéjat, és felforraljuk. Kevergetve sűrűre főzzük, majd hagyjuk kihűlni. A túrót, a tejfölt és a kihűlt pudingot összedolgozzuk.
A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk. Kivajazunk, liszttel meghintünk egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformát, és kibéleljük a tésztával úgy, hogy a peremére is jusson. Rásimítjuk a túrós tölteléket.
A sütőt 180 C-ra előmelegítjük. A szilvákat megmossuk, kettévágjuk, kimagozzuk. A feleket vékonyabb szeletekre vágjuk, és kirakjuk vele a torta tetejét. A sütőben kb. 50 percig sütjük.
Csak akkor szeleteljük, ha kihűlt. Citromhéjjal, mentalevelekkel díszítjük.
|
|
|
0 komment
, kategória: SÜTEMÉNYEKRECEPTEK - TORTÁK |
|
|
|
|
|
2018-11-04 16:32:42, vasárnap
|
|
|
Mákos-túrós piskótatorta
Hozzávalók:
A tésztához:
3 tojás
10 dkg kristálycukor
5 dkg finomliszt
3 dkg keményítő
1 teáskanál sütőpor
só
fél citrom héja
A töltelékhez:
20 dkg kristálycukor
0,7 dl tej
6 dkg mák
2 csomag vaníliás cukor
1,25 kg alma
3,75 dl almalé
fél citrom leve
1 csomag vanília ízű pudingpor
50 dkg túró
25 dkg mascarpone
2,5 dl tejszín
1 csomag habfixáló
A torta bevonásához:
3,5 dl tejszín
1 dkg kristálycukor
Elkészítés: A tésztához a tojásfehérjét a cukorral és pici sóval felverjük. Beledolgozzuk a tojássárgákat, a reszelt citromhéjat és a keményítővel, illetve a sütőporral elvegyített lisztet. Margarinnal kikent 26 cm-es, kapcsos tortaformába simítjuk, és előmelegített sütőben, 175 Celsius-fokon (2-es fokozat) 25 percig sütjük.
A forró tejben a darált mákot 3 dkg cukorral 1 csomag vaníliás cukorral 5 percig főzzük. A fél citrom levét felöntjük almalével úgy, hogy összesen 2,5 dl legyen. A hámozva felszeletelt almát 10 dkg cukorral, valamint a 2,5 dl alma- és citromlé keverékével 5 percig főzzük. A pudingport a megmaradt almalében elkeverjük, a kompótba vegyítjük és összeforraljuk.
A mascarponét a túróval, 7 dkg cukorral és 1 csomag vaníliás cukorral kikeverjük. Beleforgatjuk a 2,5 dl tejszín ből és a fixálóból vert habot. A krém felét a kihűlt mákmasszába dolgozzuk.
A piskótát félbevágjuk, az alsó lap köré karimát pattintunk. A kompót felét a lapra halmozzuk. Megkenjük a mákos krém és a túrókrém felével. Befedjük a
másik lappal, és hasonló sorrendben rásimítjuk a többi tölteléket. 2 órára hűtőszekrénybe tesszük.
A torta bevonásához a tejszín t a cukorral felverjük, és bevonjuk vele a tortát. Lehet finoman mákot is szórni a tetejére, illetve az oldalára, valamint kivi- és narancsdarabokkal díszíteni. Nagyon finom és mutatós ünnepi torta.
|
|
|
0 komment
, kategória: SÜTEMÉNYEKRECEPTEK - TORTÁK |
|
|
|
|
|
2018-11-04 16:31:03, vasárnap
|
|
|
Mascarponés áfonyatorta
Hozzávalók:
A tésztához:
2 darab tojás
10 dkg cukor
17,5 dkg liszt (ebből 2 evőkanál kakaó volt)
0,75 dl tej
0,75 dl olaj
1/2 csomag sütőpor
1 púpos evőkanál áfonyalekvár
A krémhez:
25 dkg mascarpone
2 dl hideg tejszín
0,5 citrom reszelt héja
2 púpos evőkanál áfonyadzsem
20 dkg áfonya
A díszítéshez:
csokiforgács (elhagyható)
Elkészítés: A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgához hozzáadjuk a cukrot, és robotgéppel addig keverjük, míg egészen világos sárga lesz. Ekkor hozzáadjuk az olajat és a tejet, és simára keverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a kakaóval és egy csipet sóval, majd két részletben elkeverjük a cukros tojássárgákkal. Végül belekeverjük a tojáshabot. és hozzáadjuk az áfonyalekvárt is.
Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük (az enyém 18 cm-es volt), és 175 fokon 25-30 perc alatt megsütjük (hústűvel ellenőrizhetjük, hogy a közepe is megsült-e). Ha megsült, rácsra tesszük, és megvárjuk, míg kihűl.
Amíg sül, elkészítjük a krémet: a marscarponét frissen reszelt citromhéjjal és a lekvárral simára keverjük. A hideg tejszín t habbá verjük, majd a krémbe forgatjuk.
Összeállítjuk a tortát: a kihűlt piskótát 3 részre vágjuk. Az alsó és a középső lapot megkenjük először áfonyalekvárral, majd a krémmel, és szórunk rá friss áfonyát. A lapokat óvatosan egymásra tesszük, majd a maradék krémmel óvatosan megkenjük a torta tetetejét, és ráhalmozzuk amaradék áfonyát. Csokiforgáccsal is díszíthetjük.
2-3 órára betesszük a hűtőbe, hogy összeálljon, és máris fogyasztható.
|
|
|
0 komment
, kategória: SÜTEMÉNYEKRECEPTEK - TORTÁK |
|
|
|
|
|
2018-09-30 16:26:36, vasárnap
|
|
|
Fahéjas szilvatorta
Hozzávalók
700 g szilva
175 g finomliszt
160 g porcukor
120 g vaj
1 kiskanál őrölt fahéj
1 evőkanál kukoricaliszt
30 g hámozott mandula
1/2 evőkanál mandulaeszencia
tejszínhab
Elkészítés
Egy közepes tálban keverjük össze a lisztet, a vajat, 60 g cukrot és 1/2 kiskanálnyi fahéjat, majd dolgozzuk sima állagú tésztává. A tésztát simítsuk bele egy kb. 20 cm átmérőjű kerek tepsibe.
A sütőt melegítsük elő 190 °C-ra. A szilvákat mossuk meg, felezzük el, magozzuk ki. A fele mennyiséget szeleteljük fel, és tegyük egy tálba.
Adjunk hozzá 100 g cukrot, a maradék fahéjat, a kukoricalisztet és a mandula-eszenciát, majd alaposan keverjük össze. A szilvás keveréket osszuk el a tésztán, erre rakjuk rá a fél szilvákat, majd az egészet szórjuk meg mandulával.
Előmelegített sütőben 45 percig süssük. Hagyjuk a tésztát a formában kihűlni, majd óvatosan csúsztassuk ki egy tálra. Tejszínhabbal tálaljuk.
|
|
|
0 komment
, kategória: SÜTEMÉNYEKRECEPTEK - TORTÁK |
|
|
|
|
|
2/2 oldal
|
Bejegyzések száma: 15
|
|
|
|
2019. Május
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
0 db bejegyzés |
e év: |
188 db bejegyzés |
Összes: |
18977 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 777
- e Hét: 2974
- e Hónap: 7007
- e Év: 66260
|
|
|