Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/34 oldal   Bejegyzések száma: 333 
Egyedülálló sorozatot építhet Hosszú Katinka a vizes vb-n
  2019-06-30 08:22:28, vasárnap
 
  A július vizes V.B. 12. és 28. között lesz
...... .........


Huszonkilenc versenyzőből álló csapatot hagyott jóvá a júliusi, dél-koreai vizes világbajnokságra a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) szombati elnökségi ülésén, elfogadva Sós Csaba szövetségi kapitány és Gellért Gábor, a nyílt vízi szakág vezetője előterjesztését.
A MÚSZ közlése szerint a kvangdzsui v.b.-én medencében 15 férfi és 9 női versenyző indul, míg a nyíltvízi számokban 3-3 férfi és női úszó alkotja a csapatot. Gyurta Gergely mindkét műfajban indul, azaz összesen 29 magyar utazhat a július 12-én kezdődő világbajnokságra, ahol az úszóviadal július 21-én startol.

- A férfiaknál a korelnök, a 33 éves Cseh László vállalta a legtöbb számot, ő háromszor is rajtkőre lép (50 és 100 pillangó mellett 200 méter vegyesen), mindenki más egy vagy két rajtot tervez. Cseh pályafutása 9. nagypályás világbajnokságán indul, ez nem csupán a magyar, de az egyetemes úszósport történetében is abszolút rekord. Tizenhárom vb-érmével két amerikai, Michael Phelps (33) és Ryan Lochte (27), továbbá az ausztrál Grant Hackett (19) és a kínai Szun Jang (14) mögött az örökranglista 5. helyén áll az ausztrál Ian Thorpe-pal és a német Michael Gross-szal egyetemben.

- A nőknél Hosszú Katinka viszi a prímet öt rajttal, míg Késely Ajna négy, Kapás Boglárka pedig három számban indul. Hosszú - akihez hasonlatosan Jakabos Zsuzsanna és Verrasztó Evelyn is a hetedik nagy pályás vb-fellépése előtt áll - páratlan győzelmi sorozat folytatására készül: megszakítás nélkül a negyedik világbajnokságon nyerheti meg a 200-400 méteres vegyes úszás aranyérmét, amire az úszásnemben hasonló sorozatra még nem volt példa a sportág történetében. Hosszú jelenleg 12 vb-éremnél tart, a nőknél az amerikai Natalie Coughlin a listavezető 20 dobogós helyezéssel.
A nyíltvízi úszóknál Rasovszky Kristóf és Olasz Anna mindhárom egyéni távon elindul, a hangsúly az olimpiai kvalifikációs 10 kilométeres számon van, ahol az első 10 helyezett szerez tokiói kvótát. Utoljára 2011-ben állhatott magyar férfiversenyző a dobogón, míg Olasz Anna négy éve, Kazanyban volt második a leghosszabb távon.

Az elnökség a kapitányok hatáskörébe utalta a váltók összeállítását: mindketten a helyszínen döntenek majd arról, hogy az egyes csapatok milyen összeállításban állnak rajthoz.

- A magyar vb-válogatott:
Úszás:
férfiak:
Balog Gábor (50 m hát), Bernek Péter (200 m vegyes, 400 m vegyes), Bohus Richárd (50 m hát, 100 m hát), Cseh László (50 m pillangó, 100 m pillangó, 200 m vegyes), Gyurta Gergely (1500 m gyors), Horváth Dávid (100 m mell, 200 m mell), Kalmár Ákos (800 m gyors, 1500 m gyors), Kenderesi Tamás (200 m pillangó) Kozma Dominik (200 m gyors), Lobanovszkij Makszim (50 m gyors), Németh Nándor (50 m gyors, 100 m gyors), Milák Kristóf (100 m pillangó, 200 m pillangó) Szabó Szebasztián (50 m pillangó), Telegdy Ádám (200 m hát), Verrasztó Dávid (400 m vegyes)

Nők:
Bordás Beatrix (50 m pillangó), Burián Katalin (100 m hát, 200 m hát), Hosszú Katinka (200 m gyors, 100 m hát, 200 m hát, 200 m vegyes, 400 m vegyes), Jakabos Zsuzsanna (200 m vegyes, 400 m vegyes), Kapás Boglárka (400 m gyors, 800 m gyors, 200 m pillangó), Késely Ajna (200 m gyors, 400 m gyors, 800 m gyors, 1500 m gyors), Szilágyi Liliána (100 m pillangó, 200 m pillangó), Sztankovics Anna (50 m mell, 100 m mell), Verrasztó Evelyn (100 m gyors)

Nyílt vízi úszás:
Férfiak:
Gyurta Gergely (25 km), Rasovszky Kristóf (5 km, 10 km, 25 km), Székelyi Dániel (5 km, 10 km)

Nők:
Olasz Anna (5 km, 10 km, 25 km), Rohács Réka (5 km, 10 km), Sömenek Onon Kata (25 km)
 
 
0 komment , kategória:  vízi sport  
Kocsmából lett Közösségi Ház Szátokon
  2019-06-30 08:10:04, vasárnap
 
  Lebontani a cigányok és nem cigányok közötti falakat.
Itt olvasható Link
 
 
0 komment , kategória:  érdekes képek  
Útravaló – 2019. június 30.
  2019-06-30 08:08:19, vasárnap
 
  Szent Pál apostol figyelmeztet ma: ,,ne hagyjátok, hogy újra a szolgaság igájába hajtsanak titeket!" Sokféle szolgaságunk van: szolgái vagyunk a megszokásainknak, érzéseinknek, érzelmeinknek, az elvárásoknak, a bűnnek, és még mindenki hozzáteheti, hogy minek a szolgája, mi az, amitől nem tud szabadulni, és akadályozza a keresztény életét. Krisztus szabaddá akar tenni bennünket, hogy szabadon kövessük őt.
Az olvasmányban Illés a köpenyét ráteríti Elizeusra és ezzel fejezi ki meghívását; mi is vasárnapról vasárnapra evangéliumköpenyt kapunk, a jó hír köpenyébe burkol az Egyház, hogy melegítsen bennünket, hogy lelkesítsen bennünket, másrészt, hogy az emberek lássák, érezzék rajtunk, hogy Krisztus követségében járunk, hogy Isten erejével cselekszünk.
Érdekes az, hogy a szentleckében a szabadságról olvasunk, az evangéliumban pedig a megkötöttségről, lemondásról van szó. Látszólag ellentétes dolgok, de a szabadság éppenséggel az Isten mellett való döntésünk és elszakadás a korábbi életünktől, létmódunktól.
A krisztusi szabadság arra hív bennünket, hogy a szeretet cselekedeteit tegyük folyamatosan: és ezt nem elég egyszer eldönteni, nem elég egyféle módon cselekedni, folyamatosan alakulnunk kell, folyamatosan figyelni Isten indításaira: Szeresd felebarátodat, mint saját magadat. Nekünk se mindig ugyanarra van szükségünk, hol ez, hol az hiányzik az életünkből. A másik ember is így van ezzel, nem mindig ugyanazzal tudok neki segíteni, nem mindig ugyanolyan módon kell szeretni.
Szabadnak kell lennem a változásra, a változás képességét meg kell őriznünk magunkban. Csak úgy tudunk azonban változni, ha van egy biztos pont, ha van kihez alkalmazkodni, ha van egy változatlan dolog az életünkben: ez pedig Krisztus és az ő szeretete. Ennek nem szabad változnia, ennek állandónak kell lennie.
Szent Ágoston tanácsa - Szeress, és tégy, amit akarsz - csak így érthető. Krisztus radikális követésre hív, és jól összefoglalja az evangélium, hogy mire hivatkozunk, amikor valami többet kér tőlünk Isten: családra, megélhetésre, anyagi biztonságra. Nem ítéli el Krisztus azokat, akik erre hivatkoznak, hiszen azért jött, hogy megmentse az embereket. Ő felajánlja a követését, útban a béke városa, Jeruzsálem felé, megszólítja az embereket, megszólít minket is.
Ha egyszer aztán az eke szarvára tesszük a kezünket, komoly munka vár ránk, ne nézzünk vissza, a munkára figyeljünk, a feladatra, amit kaptunk. Élvezzük azt a feladatot, amire meghívott minket, találjunk abban örömet és békét: szeress, és tégy, amit akarsz.
 
 
0 komment , kategória:  Útravaló_Adoremus  
Ilyen az én hűségem.
  2019-06-30 08:06:43, vasárnap
 
  ...... .......


Lukács evangéliuma 9. fejezetének végén három történetet olvasunk arról, mit jelent követni a kereszt felé tartó Urat. Sem a találkozások helyét, sem a Jézussal párbeszédbe lépők nevét nem tudjuk meg. Nem értesülünk az illető emberek egyéni vonásairól, sem azokról az élethelyzetekről, amelyekben Jézus követésére vállalkoztak volna, vagy a követésre szóló meghívást meghallották. A három modellszerű elbeszélésben inkább azon a személyes kihíváson van a hangsúly, amelyet kinek-kinek magának kell meghoznia, ha Jézussal találkozik. Van, akinek az otthon biztonságáról kell lemondania: ,,A rókáknak barlangjuk van, az égi madaraknak fészkük, de az Emberfiának nincs hová lehajtania a fejét" (Lk 9,58). Másnak a személyes családtörténetét kell maga mögött hagynia, mindazt, amit apja személye vagy akár a szülei iránti köteles tisztelet jelent: ,,Hadd temessék el a halottak a halottaikat, te pedig menj és hirdesd Isten országát!" (Lk 9,60) És van, akinek társadalmi kapcsolataiból, anyagi megélhetéséből kell kivonulnia, ha Jézus szólítja: ,,Aki az eke szarvára teszi a kezét, és hátratekint, az nem alkalmas Isten országára" (Lk 9,62).
Az elhívás három példája mögött felsejlik a meghívás elutasításának három lehetséges egyéni története is. Nem tudjuk meg, hogy a Jézus követésére felajánlkozó, vagy a Jézus által megszólított ember végül feladta-e az otthonát, temetetlenül hagyta-e az apját, családfő nélkül hagyta-e háza népét. A meghívásnak e sorozatában ez sem volna meglepő, hiszen első ránézésre követhetetlen elvárásoknak érezhetjük Jézus kéréseit, amelyek éppen az ember elevenébe találnak. Anyagi és fizikai biztonságot, szociális beágyazottságot, identitás- és családtörténetet feladni akkor sem könnyű, ha maga az Úr az, aki szólít. Így lehet, hogy a meghívástörténetek végén nem marad más, mint az ember képtelensége és Jézus függőben maradó szava.
Ám a lukácsi meghívássorozat nem elkedvetlenítő példa, lelkiismeret-furdalást keltő kudarckrónika. Nem is olyan ostor, amellyel bárkit megbüntethetnénk a hűtlensége miatt. Inkább annak számbavétele, hogy mindenkinek egyéni kihívást jelent Krisztus követése. Példa arra, hogy Jézus megszólítása az ember elevenébe talál, függetlenül attól, hogy milyen helyzetben él, vagy éppen hol tart a Jeruzsálembe vezető szimbolikus úton. Lehet, hogy ma valakinek a saját akaratáról, az önmegvalósítás iránti igényéről, a függetlenségéről kellene lemondania. Vagy éppen cinkosságáról, esetleg jól jövedelmező hallgatásáról, netán önelégültségéről. Vagy a biztonság iránti igényéről, az otthonosságról szőtt álmairól. És mai történeteinkben is nyitva marad a kérdés, hogy képesek vagyunk-e ekkora áldozatra Isten országáért. Lehet, hogy nem. Lehet, hogy már csak a vágyunk marad, az álmunk, hogy kövessük Jézust.
,,Egy bűnös szerzetes így szólt a bölcs András abbához: - Atyám, mi lesz velem az Úr dicsőséges és félelmetes napján? Nem engedelmeskedtem apátom parancsainak, nem tartottam meg a regula szabályait, és a monostorból is gyakran elcsatangoltam. Hát ilyen az én hűségem. - Azon a dicsőséges és félelmetes napon - válaszolta az abba -, az Úr majd így szól hozzád: - Nem engedelmeskedtél apátod parancsainak, nem tartottad meg a regula szabályait, és a monostorból is gyakran elcsatangoltál. Ámde a vágyad! Az mindig nálam maradt. Menj be Urad örömébe" (Az atyák mondásai, 579).

Dejcsics Konrád OSB - Magyar kurír
 
 
0 komment , kategória:  Biblia - szentírások  
Évközi 13. vasárnap 06.30
  2019-06-30 08:04:51, vasárnap
 
  OLVASMÁNY a Királyok első könyvéből
Illés próféta tanítványául választja Elizeust.
Illés próféta élete vége felé parancsot kapott az Úrtól: ,,Kend fel magad helyett prófétává Elizeust, Safát fiát (Ábel-Melochából).
Akkor elment Illés, találkozott Safát fiával, Elizeussal. Éppen szántott, tizenkét pár ökör haladt előtte, maga pedig a tizenkettedik pár mögött haladt. Illés odament hozzá és rávetette köntösét. Elizeus otthagyta az ökröket, Illés után szaladt, és így szólt: ,,Engedd, hadd adjak előbb búcsúcsókot apámnak meg anyámnak, aztán követlek." Ő azt mondta neki: ,,Menj csak, de térj vissza! És ne feledd, hogy milyen feladattal bíztalak meg téged!"
Azzal Elizeus elment, fogta a pár ökröt, feláldozta, majd az ökrök ekéjének fáján megfőzte a húst, és odaadta az embereknek, hogy megegyék. Azután elindult, Illés nyomába szegődött, és szolgája lett.
Ez az Isten igéje. 1Kir 19,16b.19-21

SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a galatákhoz írt leveléből
Isten gyermekeinek szabadságát Krisztus szerezte meg nekünk.
Testvéreim!
A szabadságot Krisztus szerezte meg nekünk. Álljatok tehát szilárdan, és ne hagyjátok, hogy újra a szolgaság igájába hajtsanak titeket.
Testvéreim, a meghívástok szabadságra szól, csak ne éljetek vissza a szabadsággal a test javára, hanem szeretettel szolgáljatok egymásnak. Mert az egész törvény ebben a mondatban teljesedik be: ,,Szeresd felebarátodat, mint saját magadat." De ha egymást marjátok és rágjátok, vigyázzatok, nehogy felfaljátok egymást.
Kérlek tehát benneteket, hogy lélek szerint éljetek, s akkor nem teljesítitek a test kívánságait. A test ugyanis a lélek ellen tusakodik, a lélek meg a test ellen. Ellentétben állnak egymással, s így nem azt teszitek, amit szeretnétek. Vezessen benneteket a (Szent)lélek, akkor nem vagytok alávetve a törvénynek.
Ez az Isten igéje. Gal 5,1.13-18

EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből
Emberfiának nincs hová fejét lehajtania: Jézus követése áldozatot kíván.
Amikor már közel voltak Jézus szenvedésének és megdicsőülésének napjai, elhatározta, hogy Jeruzsálembe megy. Követeket küldött maga előtt. Ezek elindultak, betértek a szamaritánusok egyik falujába, hogy szállást készítsenek neki. De azok nem fogadták be Jézust, mert Jeruzsálembe tartott.
Ennek láttán a tanítványok, Jakab és János felháborodtak: ,,Uram, akarod-e, hogy lehívjuk az égből a villámot, hadd pusztítsa el őket?" De ő hozzájuk fordult és megfeddte őket: ,,Nem tudjátok, hogy milyen lelkület van bennetek. Az Emberfia nem azért jött, hogy az embereket elpusztítsa, hanem, hogy megmentse." Ezután másik faluba mentek.
Történt pedig, hogy útközben valaki így szólt hozzá: ,,Követlek, bárhová mégy." Jézus így válaszolt: ,,A rókának van odúja, az ég madarainak fészke, de az Emberfiának nincs hová fejét lehajtania."
Egy másikat Jézus szólított fel: ,,Kövess engem!" Az így válaszolt: ,,Uram, engedd meg, hogy előbb elmenjek és eltemessem apámat." ,,Hagyd a holtakra, hadd temessék el halottaikat - mondta neki -, te pedig menj, és hirdesd az Isten országát."
Egy harmadik ezt mondta neki: ,,Uram, követlek téged, de engedd meg, hogy előbb elbúcsúzzam a családomtól." Jézus így válaszolt: ,,Aki kezét az eke szarvára tette, és mégis hátratekint, nem alkalmas az Isten országára."
Ezek az evangélium igéi. Lk 9,51-62
...... .......


Imádság
Életem Ura, Jézus Krisztus! Készen állok arra, hogy tétovázás nélkül induljak és kövesselek téged! Tudom, hogy nehéz lesz ez út számomra, de vállalom, mert ez vezet holt múltamból a jövő felé, az élet felé, az üdvösség felé. Nem tart vissza semmi. Nem hátráltathat és nem akadályozhat semmi. Te vagy számomra az út és te vagy a cél! Te légy vezetőm az örök élet felé! Te vagy az egyetlen, akiben megtalálom boldogságom és örök életem. Segíts, vezess, élj bennem! Adj erőt, hogy hűséges tanítványod és követőd legyek! Hiszem, Uram, hogy te vagy az üdvösség egyedüli közvetítője.

Elmélkedés
Ne legyen elszalasztott lehetőség!
Pannonhalmára kerülve gimnáziumba, hamar megszoktam, hogy ebéd után mindig volt másfél óra sétaidő, amikor minden tanulónak kötelező volt elhagyni az épületet és sétálni a szabad levegőn. Az évek során sokak kedvence lett a ,,várkör", a hatalmas épületegyüttes körbejárása. Mindjárt az első évben ősszel történt, hogy az igazgatóval találkoztunk a várkörön, akinek ugyan nem volt kötelező a séta, de szívesen kijárt, valószínűleg nem is elsősorban a testmozgás miatt, hanem beszélgetni a diákokkal. Ez alkalommal éppen végzős diákokat kérdezett, hogy milyen volt előző nap a Mensáros-előadóest? Mensáros László színművész, egykori budapesti bencés diák többször is megfordult az iskolában. Az előadásra nem volt kötelező elmenni, mint a délutáni sétára, hanem szabadon választható program volt. Így működnek az iskolai programok, olykor a szabadon választható bizony értékesebb, mint a kötelező. Az egyik kérdezett fiú kissé kedvetlenül, vagy talán már bánta is az elszalasztott lehetőséget, ezt válaszolta: Gondolkodtam rajta, hogy elmenjek vagy ne menjek, de inkább zoknit mostam. Az igazgató atya nagyon nyugodtan válaszolta, hogy a tavasszal még jönni fog a színművész úr, akkor inkább őt válaszd a zoknik helyett, de látszott rajt, hogy nagyon elszomorította az eset. Bár én elmentem az előadóestre, az én zöldfülű lelkemben is mély nyomott hagyott az eset, s elhatároztam, hogy a pannonhalmi évek során inkább az értékeset, mintsem a sürgőset fogom mindig választani.
Azt hiszem, hogy ez a személyes emlék jól megvilágítja azt, hogy miért követnek el nagy hibát azok, akik az evangéliumi jelenetben nem Jézus követését választják. Mert vannak az életükben olyan helyzetek, amelyek aligha fognak megismétlődni. Három találkozásról olvasunk az evangéliumban. Az első személy nagyon határozottan mondja Jézusnak: ,,Követlek, bárhová mégy." Érezzük benne az elszántságot és azt, is hogy mennyire komolyan gondolja, amit mond. De a figyelmeztetésül mondott válasz elveszi kedvét. A második személyt az Úr hívja, de ő fontosabbnak tartja a temetést. A harmadik kész volna követni az Urat, de előbb még búcsúzkodni szeretne családjától. Erre azonban már nincs idő. Ő még nem szakadt el múltjától, még nem tekint elkötelezett szívvel a jövő felé. Mindhárom eset nyitott, nem ismerjük meg az érintettek döntését. Lukács evangélista valószínűleg azért hallgat erről és azért nem ismerteti az illető személyek nevét, mert végül lemondtak Jézus követéséről. Ha pozitív döntést hoztak volna és vállalták volna a tanítványi életformát, akkor örömmel közölte volna ezt az evangélista.
Érdekes, hogy Jézus korabeli írásokban nem találkozunk azzal, hogy egy rabbi, egy tanító hívna meg valakit a követésére. A dolog mindig fordítva történik, az választ magának mestert, aki tanítvány szeretne lenni. Az evangéliumi jelenetben is ezt tükrözi az első és harmadik eset. Jézus azonban szakít ezzel a szokással, ő meghív embereket a követésére, erre példa a második találkozás, továbbá a tanítványok, Péter és András, Jakab és János, valamint a többi tanítvány meghívása. Az Úr meghívása nekem is szól. Nem érdemes halaszthatatlannak tűnő teendőimre hivatkozni, mert az Úr nem áll meg, továbbhalad, s nem mindegy, hogy maradok vagy vele megyek.
C. Horváth István Sándor
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Nem vallás szervezet, hanem egymás testvérei vagyunk
  2019-06-30 07:58:22, vasárnap
 
  - Katolikus ma oldalon
Nem vallás szervezet, hanem egymás testvérei vagyunk.
Itt olvasható Link

- Magyar kurír oldalon
Június 29-én a Szentatya az ünnepnap evangéliumáról elmélkedett a szokásos Mária-ima közös elmondása előtt. Mindnyájunknak azt a felelősségét, hangsúlyozta, hogy testvérként hordoznunk, támogatnunk kell egymást. Ferenc pápa beszédének fordítását teljes terjedelmében közreadjuk
Itt olvasható Link
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Női labdarúgás V.B.
  2019-06-29 20:59:43, szombat
 
  A svéd válogatott hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte az olimpiai bajnok német csapatot a női labdarúgó-világbajnokság második szombati negyeddöntőjében.
- Ez a két csapat vívta a 2016-os riói ötkarikás játékok fináléját, akkor a németek nyertek 2-1-re
A találkozón a szünetben csereként állt be Marozsán Dzsenifer: a 27 éves magyar származású középpályás egyik lábujja a németek első vb-meccsén, Kína ellen tört el, így kihagyta a csoportkör további részét és a nyolcaddöntőt is, de ezúttal nem tudott segíteni csapatán.
Alexandra Popp együttese eddig hibátlan volt, sőt, eddigi négy összecsapásán gólt sem kapott.
A svédek a szerdai, lyoni elődöntőben az olaszokat két fejes góllal legyőző Európa-bajnok hollandokkal találkoznak.

Női labdarúgó-vb, negyeddöntő:
Svédország-Németország 2-1 (1-1)
Hollandia-Olaszország 2-0 (0-0)

A további program:
elődöntő:
Anglia-Egyesült Államok, kedd 21.00, Lyon
Hollandia-Svédország, szerda 21.00, Lyon
 
 
0 komment , kategória:  Külföldi foci  
Megszületett az FTC új babája
  2019-06-29 17:08:10, szombat
 
  Szombaton megszületett a ferencvárosi női kézilabdacsapat edzőjének, Elek Gábornak és Szucsánszki Zitának első közös gyermeke - írja a fradi.hu.
A kisfiú, aki Levente nevet kapta szüleitől, 3400 grammal és 55 centivel jött világra - a baba és az anyuka is jól van.
Szucsánszki Zita és Elek Gábor nyolc éve alkotnak egy párt és még gyermekük érkezése előtt, május végén összeházasodtak.
...... .......


Sajnos a Levente babáról nincs kép a Neten
 
 
0 komment , kategória:  érdekes képek  
Szombat délután legálisan lehet majd fürdeni a Duna .....
  2019-06-29 16:53:42, szombat
 
  Szombat délután legálisan lehet majd fürdeni a Duna egy rövid szakaszán.
1958. Magyarország, Budapest III. Római part, jobbra a Szentendrei-sziget. (Fortepan/Adományozó: Chuckyeager Tumblr)
...... .............


1973 után, vagyis 46 év elteltével egy délután erejéig ismét legálisan lehet fürdeni a Dunában, a Római part egy szakaszán. Az apropó a szombati nemzetközi Duna-nap.
Tavaly a "Maradjanak a fák a rómain" nevű civil csoport egy hétvégére már nyitott egy gerilla strandot, de most az önkormányzat is felkarolta a kezdeményezést, az engedélyezések pedig már folyamatban vannak. A csoport aktivistája Spät Judit elmondta: Budapestnek is nagy szüksége volna egy természetes strandra. Ennek már elkezdődött az előkészítése, de ez több mint egy évet vesz igénybe - addig a civilek szervezésében egy délután erejéig ki lehet próbálni, milyen jó dolog is a Dunában való fürdőzés.
A III. kerületi önkormányzat a múlt héten döntött arról, hogy 2020-ban szabad strandot alakítanak ki a Kossuth Lajos üdülőpartnál, a szombati rendezvény ennek "főpróbája" lesz. A fövenystrand-projekttel kapcsolatban egyébként a főváros 400 millió forintot különített el a terület fejlesztésére.
 
 
0 komment , kategória:  Budapest képekben, hírek  
Vidám nyári képek
  2019-06-29 16:47:53, szombat
 
  Aranyhíd a Balatonon
...... ........... ......


Pancsolni jó
...... .........


Pihenés a homokos tengerparton
...... ...........


Vízbe ugrás
...... ...........


 
 
0 komment , kategória:  Versek, képek nyárra  
     2/34 oldal   Bejegyzések száma: 333 
2019.05 2019. Június 2019.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 333 db bejegyzés
e év: 4631 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1451
  • e Hét: 5041
  • e Hónap: 25724
  • e Év: 228637
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.