Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
Sokan úgy érzik...
  2019-06-03 13:40:52, hétfő
 
  ,,Sokan úgy érzik, még mindig gyerekek, és a szüleik elismerését keresik. Ezért amikor mások kérnek tőlük valamit, meg kell tenniük, hogy a szüleiket jelképező tekintélyszemélyek 'meg legyenek elégedve' velük."

-Henry Cloud és John Townsend-
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Bűntudat
  2019-06-03 13:36:16, hétfő
 
  ,,Nagyon sokan bűntudatból adnak. Megpróbálnak elegendő jót tenni, hogy legyőzzék a bűntudatukat, és jobban érezzék magukat a bőrükben. Amikor nemet mondanak, rosszul érzik magukat. Ezért igyekeznek kiérdemelni a jóság érzését."

-Henry Cloud és John Townsend-
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Ha nem szeretünk, fájdalmat élünk meg
  2019-06-03 12:35:39, hétfő
 
  ,,Ha nem szeretünk, fájdalmat élünk meg."

-Henry Cloud és John Townsend-
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Szeretetre vagyunk teremtve
  2019-06-03 12:32:47, hétfő
 
  ,,Szeretetre vagyunk teremtve."

-Henry Cloud és John Townsend-
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Egyesek...
  2019-06-03 12:28:40, hétfő
 
  ,,Egyesek beadják a derekukat másoknak, mert úgy érzik, ezzel szeretetre 'tesznek szert', és megszabadulnak a magánytól."

-Henry Cloud és John Townsend-
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Bizonyos emberek...
  2019-06-03 12:27:44, hétfő
 
  ,,Bizonyos emberek - régi sebek és hiányos határok miatt - nem bírják elviselni, ha valaki dühös rájuk."

-Henry Cloud és John Townsend-
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Amerre járok
  2019-06-03 09:24:43, hétfő
 
  Amerre járok

Amerre járok, amerre nézek,
mindenütt látok valami szépet,
kövek, kavicsok nekem - beszélnek,

a víztócsában látom a Napot;
éveket tükröznek - pillanatok,
s az események - kicsik vagy nagyok -

magukba rejtik a halk csodákat,
amit csak a szem sokszor nem láthat,
mert szív kell hozzá, hit és alázat.

Lukátsi Vilma
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
A kárpit
  2019-06-03 09:20:51, hétfő
 
  A kárpit

Rengett a Föld.
Azt hittem, vége
mindennek, ami eddig ép volt,
s az elsötétült, dörgő égbolt
rám szakadt...
És számba vettem: mi maradt?
Reménykedve-óvakodva,
sötétben tapogatózva
eljutottam a pitvarig.
Mennék tovább, de a kárpit
utam állja.
Voltam már itt,
de akkor... - igen, örökre
széthasadt!

Mért keresném a falakat?
A kárpit már nem állít meg,
magába rejt, mint a fészek.

Megtaláltam a menedéket!

Lukátsi Vilma
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Csalás és lelkiismeret
  2019-06-03 09:12:03, hétfő
 
  ,,Ezért magam is arra törekszem, hogy lelkiismeretem mindenkor tiszta legyen Isten és emberek előtt." Cselekedetek 24,16

Az olyan társadalomban, mint a mienk, és azzal a régen megromlott természettel, amilyen a mienk, állandóan szembetalálkozunk olyan etikai problémákkal, amelyek próbára teszik keresztyén hűségünk valódiságát.

A diák pl. kísértésbe esik, hogy vizsgáján csaljon. Ha hirtelen minden tisztességtelenül szerzett diplomát és doktori címet visszaadnának, akkor az iskolák és egyetemek alig tudnák mind befogadni.

Az adófizető állandó kísértésnek van kitéve, hogy jövedelmét túl csekélynek és kiadásait túl nagynak tüntesse fel, vagy hogy fontos információkat eltitkoljon.

Üzleti életben, politikában és a jog területén vezérszó a megvesztegetés. Csúszópénzeket alkalmaznak, hogy a jogot és az igazságot elfordítsák. Ajándékok megváltoztatják a véleményt, és az ajándékozó kapja a fontos megbízatást. Kéz alatt nyújtott összegek gondoskodnak arról, hogy az üzlet virágozzék. Hallgatási pénzek teszik némává a hatóság embereit.

Szinte minden hivatásnak megvannak a maga kísértései a becstelenségre. A keresztyén orvos is aláírja a biztosítási igényjogosultságot, holott tudja, hogy az hamis. A hívő ügyvédnek el kell döntenie, vállalja-e annak a bűnözőnek a védelmét, akiről tudja, hogy vétkes, vagy vállalja-e a válópert abban az esetben, ha mindkét partner hívő keresztyén. A használtautó-kereskedő belső harcot folytat magával, manipuláljon-e a kocsi kilométer-mutatóján, hogy kedvezőbb áron adhassa el. A munkásnak el kell döntenie, csatlakozzék-e a szakszervezethez, amely őt sztrájk esetén erőszakos cselekedetekre is kényszerítheti. A keresztyén légi kísérő szolgálhat-e fel alkoholos italt (vagy van-e egyáltalán választási lehetősége, ha ezt a hivatást választotta)? A keresztyén sportoló részt vegyen-e versenyen az Úr napján? A keresztyén élelmiszerkereskedő árulhat-e cigarettát, ami köztudottan rákot idézhet elő?

Mi a rosszabb a keresztyén építész számára: ha éjjeli mulatót tervez, vagy pedig templomot egy modern liberális egyház számára? Elfogadhatja-e egy keresztyén intézmény egy sörfőzde ajándékát? Vagy fogadhat-e el adományt olyan keresztyéntől, aki bűnben él? Egy anyagbeszerző elfogadhat-e egy szállítótól karácsonyra egy láda narancsot vagy egy karton lekvárt?

E kérdések eldöntésére a legjobb szabályt Igénk adja meg: Törekedjünk mindenkor arra, hogy lelkiismeretünk tiszta legyen Isten és emberek előtt.

William MacDonald
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Gyereknevelés
  2019-06-03 09:01:29, hétfő
 
  ,,Mert tudom róla, hogy megparancsolja az ő fiainak, és az ő házanépének ő utána, hogy megőrizze az Úrnak útát, igazságot és törvényt tévén, hogy beteljesítse az Úr Ábrahámon, amit szólott felőle." (1Móz 18,19)

A házasoknak tudniuk kell, hogy Istennek, a keresztyéneknek, a világnak, önmaguknak és gyermekeiknek nem tehetnek jobbat és hasznosabbat, mint hogy helyesen nevelik gyermekeiket. Mert számukra ez a legegyenesebb út a mennybe, oda ennél rövidebb és jobb úton nem juthatnak el. De a pokolra sem szolgálhatnak rá könnyebben, mint gyermekeik révén; szülő nem is tehet károsabb dolgot, mint hogy elhanyagolja a gyermekeit, engedi, hogy átkozódjanak, esküdözzenek, gyalázatos szavakat és énekeket tanuljanak, és saját akaratuk szerint éljenek. Mint ösztönzik gyermekeiket olykor maguk a szülők felesleges külsőségekkel és támogatással arra, hogy azok csak a világ tetszését keressék, nagyra törekedjenek, meggazdagodjanak, mindig többet harácsoljanak, mint amennyivel a testet és a lelket kielégítően elláthatják! A keresztyénségnek nincs is nagyobb kára, mint a gyermekek elhanyagolása. Ha ezen segíteni akarunk, akkor bizony a gyermekeknél kell elkezdeni, mint ezt hajdanában tették. A hamis ösztönös szeretet elvakítja a szülőket, hogy gyermekeik testét a lelküknél többre tartsák. A gyermek értékes; örök érték, amelyet Isten a szülőknek megőrzésre rendelt, hogy az ördög, a világ és a test nehogy elrabolja és megfojtsa, és halálunk és az ítélet napján szigorúan számon is fogja kérni.

Luther Márton
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
2019.05 2019. Június 2019.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 320 db bejegyzés
e év: 7854 db bejegyzés
Összes: 35935 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3413
  • e Hét: 15124
  • e Hónap: 44436
  • e Év: 232238
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.