Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
húsvét 7. hét kedd 06.04
  2019-06-04 10:39:56, kedd
 
  SZENTLECKE az Apostolok Cselekedeteiből
Szent Pál azzal a vallomással búcsúzik híveitől, hogy ő az életét egészen Isten ügyének szentelte.
Harmadik missziós útja vége felé Pál apostol Milétuszba érkezett. Magához kérette az efezusi egyház presbitereit. Amikor azok megérkeztek, így szólt hozzájuk:
,,Tudjátok jól, hogy Ázsiába jövetelem első napjától kezdve egészen a mai napig hogyan éltem köztetek. Az Úrnak szolgáltam teljes alázatossággal, könnyek és zaklatások között, amelyek a zsidók áskálódásai folytán értek engem. Semmit sem tagadtam meg tőletek, ami javatokra szolgálhatott: nyilvánosan és magánházakban tanítottalak titeket. Zsidóknak és görögöknek egyaránt hirdettem, hogy térjenek meg Istenhez, és higgyenek Jézusban, a mi Urunkban.
Most pedig a Szentlélek ellenállhatatlan indítására Jeruzsálembe megyek. Nem tudom, mi történik ott velem, csak azt adta tudtomra a Szentlélek minden városban, hogy bilincs és megpróbáltatás vár rám. De mit sem aggódom. Nem becsülöm sokra életemet; csak fussam végig pályámat, amelyet az Úr Jézus rám bízott, és tanúságot tegyek az Isten kegyelmét hirdető evangéliumról.
Tudom azt is, hogy közületek, akiknek Isten országát hirdettem, nem lát többé senki. Ezért most ünnepélyesen kijelentem: Ártatlan vagyok abban, ha valaki mégis elvesznék. Mert nem riadtam vissza semmitől, hogy Isten akaratát teljes egészében föltárjam előttetek."
Ez az Isten igéje. ApCsel 20,17-27

EVANGÉLIUM Szent János könyvéből
A búcsúzó Jézus imádkozik a világban maradó tanítványaiért.
Jézus az utolsó vacsorán tekintetét az égre emelte, és így imádkozott:
,,Atyám, eljött az óra. Dicsőítsd meg Fiadat, hogy Fiad is megdicsőítsen téged! Te hatalmat adtál neki minden ember fölött, hogy mindenkinek, akit neki adtál, örök életet adjon. Az örök élet pedig az, hogy megismerjenek téged, az egy igaz Istent, és Jézus Krisztust, akit te küldtél.
Én megdicsőítettelek téged a földön. A feladatot, amelyet rám bíztál, teljesítettem. Atyám, most te dicsőíts meg engem azzal a dicsőséggel, amelyben részem volt nálad a világ teremtése előtt!
Kinyilatkoztattalak téged az embereknek, akiket e világból nekem adtál. Tieid voltak, és nekem adtad őket. Tanításodat megtartották. Most már tudják, hogy minden, amit nekem adtál, tőled van. Hiszen én a tőled vett igéket mondtam el nekik, ők pedig elfogadták: megismerték az igazságot, hogy tőled jöttem, és hittel elfogadták, hogy te küldtél engem.
Értük könyörgök. Nem a világért könyörgök, hanem értük, akiket nekem adtál. Tieid ők - hiszen a tied mindaz, ami az enyém, és minden az enyém, ami a tiéd -, és én megdicsőültem bennük.
Én nem maradok tovább itt e világban, ők azonban a világban maradnak. Én most hozzád megyek."
Ezek az evangélium igéi. Jn 17,1-11a
...... ...........



Imádság
Urunk, Jézus, te feltámadásodat követően számos alkalommal megjelentél tanítványaidnak, s élőként mutattad meg magad nekik. Mielőtt a földről a mennybe távoztál megbízást adtál nekik tanításod, örömhíred továbbadására. E küldetés nekem, mint a te követődnek is szól. Segíts engem kegyelmeddel és a Szentlélekkel, hogy e küldetésemet teljesítve törekedjek szüntelenül a menny felé!

Elmélkedés
Üljünk le mi is az asztalhoz, az apostolok közé és hallgassuk az Úr szavait! Az utolsó vacsora eseménye csodálatos rend szerint történik. Minden a megtisztulással kezdődik, Jézus megmossa apostolai lábát. E sajátos cselekedettel, a lábmosással kapcsolatban általában a mi Urunk alázatát és szolgálatkészségét szoktuk hangsúlyozni, valamint azt, hogy az ő példáját kell nekünk is követnünk testvéreink szolgálatában. Van azonban a lábmosásnak egy másik oldala, általa az apostolok megtisztulnak, mert a tiszta szívűek, a tiszta lelkűek ülhetnek egy asztalhoz az Úrral.
A megtisztulás után következik a tanítás, Jézus hosszasan beszél tanítványainak arról, hogy ő visszatér az Atyához, a szeretet fontosságáról, a világ gyűlöletéről, a hamarosan eljövő Szentlélekről, valamint arról, hogy újra el fog jönni a világba. Szavaival reményt önt apostolaiba és felkészíti őket a rájuk váró jövőre, erőt ígér küldetésük teljesítéséhez.
A tanítást pedig az Úr imádsága követi. Jézus arra készül, hogy hamarosan feláldozza magát. Tudja, hogy küldetése ezzel be fog teljesedni, mert megtett mindent, amiért az Atya elküldte a világba. Az emberektől hamarosan megaláztatásban részesül, de tudja, hogy az Atya meg fogja őt dicsőíteni, hiszen ő is mind életével, mind halálával az Atyának szerzett dicsőséget. Megdicsőítem-e Istent életemmel?
C. Horváth István Sándor
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Útravaló – 2019. június 4.
  2019-06-04 10:35:22, kedd
 
  Szent Pál búcsúbeszédén olvasunk ma ,,a Szentlélek ellenállhatatlan indításáról". Ez viszi Pált vissza Jeruzsálembe, bár tudja, hogy szenvedés vár majd ott rá. De nem tud másként tenni, mint hogy megy, és teljesíti az Atya akaratát. Így válik hasonlóvá isteni mesteréhez, Jézushoz: megdicsőül benne - ahogyan olvassuk majd a mai evangéliumban, és így látjuk is Jézus szavainak beteljesedését. Reményt adó szavak: Jézus könyörög értünk, akik a világban maradunk, akik hiszünk az ő szavának, akiket az Atya neki adott. Ez az odaajándékozottságunk lesz az, amiben a Lélek dolgozni kezd, ezért tud ellenállhatatlanul cselekedni bennünk. Kérjük a kegyelmet, hogy át tudjuk élni ajándék voltunkat és megérezni a Szentlélek indítását magunkban.  
 
0 komment , kategória:  Útravaló_Adoremus  
Ferenc pápa mai üzenete. 06.04
  2019-06-04 10:34:18, kedd
 
  Az Úr mennybemenetele Jézus jelenlétének új formáját vezeti be, és azt kéri tőlünk, szemünk és szívünk legyen készen arra, hogy találkozzunk vele, szolgáljuk őt és tanúskodjunk róla másoknak.
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
József Attila: Az Isten itt állt a hátam mögött.
  2019-06-04 10:20:02, kedd
 
  Mihályfalvi János videója Link

Az Isten itt állt a hátam mögött
s én megkerültem érte a világot

Négykézláb másztam. Álló Istenem
lenézett rám és nem emelt föl engem.
Ez a szabadság adta értenem,
hogy lesz még erő, lábra állni, bennem.

Úgy segített, hogy nem segíthetett.
Lehetett láng, de nem lehetett hamva.
Ahány igazság, annyi szeretet.
Úgy van velem, hogy itt hagyott magamra.

Gyönge a testem: óvja félelem!
De én a párom mosolyogva várom,
mert énvelem a hűség van jelen
az üres űrben tántorgó világon.

1937. okt.
 
 
0 komment , kategória:  Barátaim képei és videói  
Kocsis Fülöp a pápalátogatásról .
  2019-06-04 10:13:20, kedd
 
  A Szentatya rámutatott a sebekre, hogy végre begyógyuljanak
2019. június 3., hétfő | 17:10
A június 1-jei csíksomlyói és a másnapi balázsfalvi pápalátogatásról és annak üzenetéről hétfőn reggel kérdeztük Kocsis Fülöp hajdúdorogi érsek-metropolitát.
...... ........... .......



Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Csiksomlyo szentmisék  
Közbenjáró ima Boldog Salkaházi Sárához a dunai ...
  2019-06-04 10:07:54, kedd
 
  Közbenjáró ima Boldog Salkaházi Sárához a dunai hajóbaleset áldozataiért.
2019. június 3., hétfő | 19:04
A Szociális Testvérek Társasága május 31-én egykori rendtársuk, Salkaházi Sára közbenjárását kérte a múlt heti dunai hajóbaleset áldozataiért és gyászoló szeretteikért. Sára testvért 1944 decemberében lőtték a Dunába a nyilasok a ma az ő nevét viselő rakparton.
...... .............


Urunk, eléd hozzuk mindazokat, akiknek életét a szerdai hajóbaleset közelről vagy távolról megrendítette. Különösen is kérünk az áldozatokért és családjaikért Boldog Salkaházi Sára testvér közbenjárására, aki életét a gyengékért és szenvedőkért ajánlotta fel, és aki tudja, mit jelent a Dunában meghalni és eltemetve lenni. Az ő imáiért és áldozatáért kérjük, Istenünk, adj vigaszt a gyászolóknak és minden érintettnek, az áldozatokat pedig öleld megváltó szeretetedbe. Ámen.

Fotó: Mohai Balázs/MTI
Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Százéves a plébános, Pio atya lelki gyermekei
  2019-06-04 09:59:28, kedd
 
  Egy gyónásakor arra buzdította őt Pio atya, házasodjon meg, s legyen szent, népes családja. 18 év házasság után halt meg szeretett felesége, gyermekeiket egyedül nevelte fel. Nem sokkal később érezte a hívást az Egyház szolgálatára. 69 évesen szentelték pappá.
Százéves a plébános, Pio atya lelki gyermeke, akinek négy fiúgyermeke is pap
2019. június 4., kedd | 9:01
Június 4-én a Nimini székesegyházban ünneplik Probo Vaccarini századik születésnapját, a szentmisét Francesco Lambiasi püspök mutatja be. ,,Szent és népes családod lesz" - mondta neki fiatal korában Pio atya.
...... ..............


robo atya több mint harminc éve plébános a Riminihez tartozó San Martino in Venti templomában. Már az is különlegesség, hogy százévesen még aktívan vezet egy plébániát, az életét mégsem ez teszi a leginkább különlegessé.
Fiatalkorában ismerte meg Pio atyát, mert sokszor zarándokolt San Giovanni Rotondóba. Az egyik gyónáskor arra buzdította a szent életű szerzetes, hogy házasodjon meg, és legyen szent, népes családja. Feleségül vette Anna Maria Vannuccit, hét gyermekük született. Az egyik lányát is Pio atya keresztelte, mind a négy fia Pio atyánál volt elsőáldozó. Tizennyolc éven át volt házas, 1970-ben halt meg szeretett felesége, a gyermekeit ettől kezdve egyedül nevelte fel.
Nem sokkal ezután érezte a hívást az Egyház szolgálatára. Teológiai tanulmányai elvégzése után diakónussá, majd 1988-ban, 69 évesen pappá szentelték. San Martino in Venti templomának plébánosa lett. Valóban ,,szent" családja volt: vele majdnem egy időben lett pap négy fiúgyermeke is, az egyik lánya - a három közül - a megszentelt élet mellett döntött, fogadalmat tett egy világi intézményben.
Probo atya szeret olvasni, maga is több könyvet írt. Az egyik lányával él a család régi otthonában. Mindennap szentmisét mutat be, és mindenkihez van egy-két jó szava.

Forrás és fotó: Avvenire; Ilrestodelcarlino.it
Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Férfi szentek  
Cenzúrázta Ferenc pápa miseruháját....
  2019-06-04 09:49:18, kedd
 
  Cenzúrázta Ferenc pápa miseruháját Románia
Nagyobb kép Link
...... ...........,,,,,



...... ..............



A sajnálatos eseményről a cikk itt olvashat Link
 
 
0 komment , kategória:  Csiksomlyo szentmisék  
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
2019.05 2019. Június 2019.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 333 db bejegyzés
e év: 4631 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 7527
  • e Hét: 19157
  • e Hónap: 52311
  • e Év: 286058
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.