Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/40 oldal   Bejegyzések száma: 391 
Kormorán : A Megfeszített - Vallásos téma - Jézus.......
  2019-07-31 21:40:37, szerda
 
  Nyírő József drámájából íródott a Kormorán : A Megfeszített című rockopera,melynek ősbemutatója 2000 augusztus 4-én a Margitszigeten volt.
Szereplők: Vikidál Gyula, Varga Miklós, Gesztesi Károly, Varga Klári, Makrai Pál, Nagy Feró, Forgács Péter, és még sokan mások. Táncol a Szegedi Kortárs Balett.
Videó Link

- Megbocsátom előre minden bűnötök. Nincs ember, kit ne szeretnék, nincs kit gyűlölök. Neked mondom, ki háromszor tagadsz, s Neked, ki elárulsz:
A szeretet az embereké, a szeretet nem lehet áru...
Videó Link

- Az István a király főbb szereplői az ezredfordulón ismét együtt szerepeltek a Koltay Gábor által rendezett rockoperában. A darab Jézus keresztre feszítéséről szól, annak egy friss, újszerű értelmezése. A felvétel 2000. augusztus 4-én a a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon készült.
Videó Link

- A Megfeszített - I. felvonás - Magyar passió
Koltay Gergely - Szűts István - Kormorán ,,A Megfeszített" című rockoperája 2000-ben, a millennium évében az ország legnagyobb szabású színházi produkciója volt, amely nem csak Jézus Krisztus szenvedéstörténetét mutatja be, hanem a kereszténység és a magyar államiság 1000 évét állítja párhuzamba. A Kisvárdai Református Ifjúság csaknem 1 évi munkával készítette el a rockoperát, amelyet 16 előadásban vittek színre 2007- 2008-ban. Televíziós felvételünket 2007-ben a Kisvárdai Várszínház és Művészetek Házában forgattuk.
Videó Link

A Megfeszített - II. felvonás Link
 
 
0 komment , kategória:  Jézus a keresztúton  
Posztumusz Nietzsche-díjjal ismerték el Heller Ágnest .....
  2019-07-31 21:36:35, szerda
 
  Posztumusz Nietzsche-díjjal ismerték el Heller Ágnest Németországban.
Heller Ágnes július 19-én, kilencvenéves korában hunyt el:
...


A nemzetközi díjról még a Széchenyi-díjas filozófus halála előtt, június elején döntöttek. Az indoklás az egyik legnagyobb hatású kortárs gondolkodónak nevezi Heller Ágnest.
A minden második évben odaítélt díjról Naumburg és a svájci Bázel önkormányzata, a svájci Elisabeth Jenny Alapítvány, a Friedrich Nietzsche Alapítvány és a szintén naumburgi központú Nietzsche Társaság képviselőiből álló zsűri dönt. Korábban Martin Walser német író és Wolfram Groddeck svájci irodalomtudós kapta meg az elismerést. A 15 ezer euróval járó díj az egyik legnagyobb pénzjutalommal járó elismerés, amelyet kizárólag esszéisztikus-filozófiai munkákért adományoznak.
Forrás: Papagéno oldal
 
 
0 komment , kategória:  Elhunyt híres emberek  
Biblia – Újszövetség - Apostolok cselekedetei
  2019-07-31 21:30:20, szerda
 
  Videó Link Lejátszási idő 2 óra 40 perc  
 
0 komment , kategória:  Biblia - szentírások  
Ez az utca, ahol Szent Péter megtért.
  2019-07-31 21:13:39, szerda
 
  Ez az utca, ahol Szent Péter megtért. - Katolikus ma oldalon Link

Szentírás ApCsel 9,5
Ő pedig megkérdezte: ,,Ki vagy, Uram?" Az így válaszolt: ,,Én vagyok Jézus, akit te üldözöl.
Szentírás ApCsel 9,17-18
Anániás pedig elment, és bement abba a házba; rátette kezét, és ezt mondta: ,,Atyámfia, Saul, az Úr küldött engem, az a Jézus, aki megjelent neked az úton, amelyen jöttél, és azért küldött, hogy újra láss, és megtelj Szentlélekkel."
És egyszerre, mintha pikkelyek estek volna le a szeméről, újra látott; azután felkelt, és megkeresztelkedett,
Egyenes utca, ahol Szent Péter vissza kapta a látását.
...... .........


Damaszkusz - ebben az utcában tért meg Szent Péter
...... .........

 
 
0 komment , kategória:  érdekes képek  
Cr. Ronaldo becsapott minket" - kárpótlást követelnek ...
  2019-07-31 15:01:05, szerda
 
  A dühös dél-koreai futballszurkolók kárpótlást követelnek, mert a Juventus legnagyobb sztárja, Cristiano Ronaldo nem lépett pályára a koreai liga All Star csapata elleni, szezon előtti felkészülési mérkőzésen.
Érthető és a csalódottságuk, hiszen nem minen nap láthatnak játszani olyan kaliberű futballistát, mint az ötszörös aranylabdás portugál támadó, ráadásul a szervezők megerősítették, hogy amikor a meccset lekötötték, írásban is rögzítették, hogy Ronaldo 45 percet a pályán kell töltsön. Ennek ellenére a 34 éves csillag végig a cserepadon ült - olvasható a BBC-n.
A szurkolók mérgesek lettek, mikor látták, Ronaldónak esze ágában sincs focicipőt húzni, ezért elkezdték skandálni a nagy rivális Lionel Messi nevét.
A találkozóra jegyet váltó drukkerek közül páran egy szöuli ügyvédi irodához fordultak, hogy pert indítsanak az eset miatt. Kompenzáció gyanánt jegyenként 48,5 fontot szeretnének kapni.
,,Normál esetben az ilyen helyzetekben a felperes megkapja a kompenzációt, de ez az eset különleges, mert a hirdető cég megtévesztette a szurkolókat, kihasználva a futball és a Ronaldo iránti rajongásukat. Jelenleg két panaszosunk van, aki keresetet indított a szervezők ellen, de egész nap kapkodtam a telefont, így szerintem a végén lesznek vagy 60 ezren" - nyilatkozta az ügyvédi iroda egyik dolgozója a Reutersnek.
A meccset szervező cég, a Fasta ügyvezető igazgatója könnyek közt nyilatkozott a találkozó után és elmondta, a szerződés szerint Ronaldónak 45 percet játszani kellett volna.
,,Amikor Nedveddel vitáztam, azt mondta, ő is szeretné, ha Ronaldo játszana, de a futballista nem akar. Semmit nem tehettem. Nagyon csalódott voltam."
Az eset kapcsán a bajnokságért felelős Dél-Koreai Labdarúgó Szövetség szerződésszegés miatt levelet küldött az olasz klubnak.
Az egyik dühös szurkoló az Instagramon fejezte ki érzéseit: ,,Ronaldo becsapta a 60 ezres közönségünket.
Többé már nem vagyok a rajongója." Gyerekes beszólásnak tartom
 
 
0 komment , kategória:  Külföldi foci  
Vörös riasztás a Reál Madridnál :
  2019-07-31 14:57:20, szerda
 
  Utolsó 21 mérkőzéséből csupán hetet nyert
"Egyszer hopp / a magasban vannak - Máskor kopp /mély repülés a földre/"-Most az utóbbi helyen van a válogatott.
- Kedden a Real Madrid 1-0-s vereséget szenvedett el az angol Tottenhammel szemben az Audi-kupa elődöntőjében, de Zinedine Zidane, a csapat vezetőedzője nem tűnt idegesnek az újabb vereség után, nem úgy, mint pár nappal korábban, amikor a városi rivális Atlético Madridtól kapott ki 7-3-ra a királyi gárda. Történelmi mélypontra került a királyi-gárda.
A francia tréner úgy fogalmazott, hogy nagy csapata van, csupán egy győzelemre lenne szüksége ahhoz, hogy újra lendületet kapjon és újra rálépjen a győzelmi ösvényre.
Ez a mondta csak azért sántít egy picikét, meg a Matracosok elleni súlyos zakó előtt, ha nyögvenyelősen is - 0-2-ről büntetőkkel - de nyert a Zidane-legénység, ergo, a győzelem ízét csak megízlelgethette.
A 47 éves edző optimizmusa abból fakad, amit az edzéséken lát játékosaitól. Úgy gondolja, hogy az elvégzett munkának mindenképpen meglesz a látható, győzelmekben kimutatható eredménye.
A szürke és olykor kíméletlenül nyers realitás viszont azt mutatja, hogy a nem is olyan régen sorozatban három Bajnokok Ligáját nyert klub az elmúlt hét hónapban csak árnyéka önmagának, mérkőzéseinek több mint a felét elveszítette, ami nem azt sejteti, hogy a világ legjobb csapatai közé kellene sorolni a királyiakat.
Amíg korábban rendre hozták a meccseket, relatív magabiztossággal, addig mostanság komoly erőket kell megmozgatnia a játékosoknak, hogy bármilyen mérkőzést megnyerjenek. Ennek a vesszőfutásnak a kezdetét pedig valahol a 2019-es év elején kell keresni.
Még Santiago Solari vezette a csapatot, amikor február 17-én sokak meghökkenésére a Bérnabeuban 2-1-re kikapott a Real a katalán Gironától a La Ligában. Ez a vereség azért is volt nagy pofon a klub számára mert gyakorlatilag ekkor dőlt el, hogy esélytelen a bajnokság megnyerésére - amelyet a nagy rivális Barcelona végül egészen magabiztosan behúzott.
A kínos vereség óta 21 meccsen lépett pályára a Real Madrid - beleértve a felkészülési mérkőzéseket is -, ezeken mindössze hétszer arattak győzelmet (3 döntetlen és 11!!! vereség mellett).
A Real Madrid vezetői és hívei számára egészen lehangoló mérleg. A mérkőzéseknek csak a harmadát megnyerni, több mint a felét elveszíteni mindennek mondható, csak jellemzőnek nem a klub történetében. Ezt az eredménysort nehéz megmagyarázni.
A statisztikákat böngészve tovább rontja a képet, hogy ezeken a találkozókon 30 lőtt gól mellett - ez még csak-csak oké, de inkább mégsem - 39-et kapott be a csapat, a mi viszont elég ijesztő. Számok, amelyek egyértelműsítik, hogy Zidane csapatának támadószekciója közel sem képes úgy produkálni, mint akkor, amikor Cristiano Ronaldo még a Real mezét hordta, a védelme pedig közel olyan lyukas, mint egy kiesés ellen küzdő csapaté. Olyan klasszis játékosokkal a védelmi harmadban, mint Sergio Ramos, Raphael Varane vagy Dani Carvajal.
Ha csak azokat a mérkőzéseket nézzük, amelyeket már Zidane irányítása alatt játszott a királyi-gárda (március 11-e óta), akkor sem sokkal üdítőbb a kép: 5 győzelem, 3 döntetlen, 7 vereség (15 mérkőzés). Rá is érvényes, hogy 33 százalékos a győzelmi mutatója, és közel az esetek felében hagyják el vesztesen a játékteret a labdarúgók.
Csak összehasonlításképpen: amikor először irányította a csapatot, akkor 149-ből 105 mérkőzésen nyert, 16-szor kapott ki, 28-szor egalizált, vagyis az esetek 70 százalékában győzött a madridi csapat Zidane kezei alatt. Döbbenetes különbség.
Edzői pályafutásának eddigi talán legkellemetlenebb másfél óráját feltételezhetően a napokban élte át a francia edző, amikor kénytelen volt asszisztálni csapata 7-3-as vereségében a spanyol főváros másik nagy csapata ellen. Szerdán délután némileg árnyalhatja a Real Madrid ezt a botrányos összképet a török Fenerbahce ellen, amely kedden beleszaladt egy vaskos pofonba a német Bayern München ellen (1-6).
Amennyiben még ezt a mérkőzést sem bírja behúzni a Real Madrid, tényleg kiadhatja a klub vezetősége, a vörös riasztást.

 
 
0 komment , kategória:  Real Madrid - Cr. Ronaldo  
A Gondviselés műve
  2019-07-31 14:47:59, szerda
 
  Harminc éve indult Nagyszőllősön a ferences misszió.
...... ...........


Ünnepi szentmisét tartottak július utolsó vasárnapján a nagyszőlősi római katolikus templomban, amelyen a ferences misszió harmincéves fennállására emlékeztek. A szentmise főcelebránsa Majnek Antal munkácsi püspök volt.
Július 28-án 11 óra előtt néhány perccel harang kondulása szólította szentmisére a nagyszőlősi híveket, éppúgy, ahogyan harminc évvel ezelőtt, Paskai László látogatásakor a temetőkápolna kisharangja jelezte a közös ünnep kezdetét. A bíboros 1989 májusában érkezett a városba, s a temetőkápolnában bemutatott szentmise után a hívekkel együtt vonultak át a plébániatemplomba, és léptek be a roskadozó falak közé. Még ebben az évben három ferences költözött ide, és megkezdték missziójukat: Zatykó László, Radics Dávid és Majnek Antal.
Érkezésükre és az azóta eltelt harminc évre emlékeztek vissza július 28-án, Nagyszőllősön. A kezdőének alatt tíz ferences vonult be a ministránsokkal a teljesen megtelt templomba. Nemcsak Nagyszőllősről, hanem Husztról, Tiszaújlakról, Nevetlen faluból, Munkácsról és további környező településekről is érkeztek az ünneplők.
Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Loyolai Szent Ignác áldozópap 07.31
  2019-07-31 14:33:23, szerda
 
  ...... ........... ........... ........


- Igenaptár oldalon
SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a korintusiakhoz írt első leveléből\t
Szent Ignác az ő jelmondatát Szent Pál apostoltól vette: ,,Mindent Isten nagyobb dicsőségére!"
Testvéreim!
Akár esztek, akár isztok, vagy bármi mást tesztek, tegyetek mindent Isten dicsőségére.
Se zsidót, se pogányt, se Isten egyházát ne botránkoztassátok meg, mint ahogy én is mindenkinek kedvében járok. Nem azt keresem, ami nekem hasznos, hanem ami másoknak van javára, hogy üdvözöljenek. Legyetek követőim, mint ahogy én Krisztus követője vagyok!
Ez az Isten igéje. 1Kor 10,31-11,1

EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből\t
Aki közületek nem mond le mindenről, amije csak van, nem lehet az én tanítványom.
Abban az időben amikor Jézust nagy népsokaság követte, ő hozzájuk fordult, és így szólt: ,,Aki hozzám jön, de nem gyűlöli apját, anyját, feleségét, gyermekeit, fivéreit és nővéreit, sőt még saját magát is, nem lehet az én tanítványom.
Aki tehát nem hordozza keresztjét, és nem így követ, nem lehet az én tanítványom. Ha valaki közületek tornyot akar építeni, vajon nem ül le előbb, hogy kiszámítsa a költségeket, hogy van-e miből befejeznie? Mert ha az alapokat lerakta, de (az építkezést) befejezni nem tudta, mindenki, aki csak látja, gúnyolni kezdi: »Ez az ember építkezésbe fogott, de nem tudta befejezni.«
Vagy, ha egy király hadba vonul egy másik király ellen, előbb leül és számot vet, vajon a maga tízezer katonájával szembe tud-e szállni azzal, aki húszezerrel jön ellene? Mert ha nem, követséget küld hozzá még akkor, amikor messze jár, és békét kér tőle.
Tehát mindaz, aki közületek nem mond le mindarról, amije van, nem lehet az én tanítványom."
Ezek az evangélium igéi. Lk 14,25-33

*
- Magyar kurír oldalon Link
Loyolai Szent Ignác áldozópap, a jezsuita rend (Jézus Társasága) megalapítója, a Lelkigyakorlatok szerzője élettörténetét idézzük fel liturgikus emléknapján, július 31-én.
Ignác egy Guipúzcoa tartománybeli baszk nemesi család sarjaként született 1491-ben, tizenkét testvér közül utolsóként. Egy spanyol nagyúr apródjaként, s később fiatal tisztként dicső jövőről álmodozott. 1521 pünkösdvasárnapján azonban egy ágyúgolyó súlyosan megsebesítette. Ez az esemény Franciaország és a Habsburg-ház harcában, amely az egész korszakra rányomta a bélyegét, alig számított valamit, mégis történelmi jelentőségű: következtében Inigo de Lopez a spanyol király szolgálatát fölcserélte Krisztus, az ég és föld Ura szolgálatával. Így válhatott Inigo lovagból Szent Ignác.
- ,,Az egyház olyan fia ő, akire valóban örömmel és jogos büszkeséggel emlékezhetünk... Ő tudta, hogyan kell engedelmeskedni, amikor felgyógyult sebéből, Isten hangja egyenesen szívében szólalt meg. Válaszolni tudott a Szentlélek ösztönzésére és általa megértette, milyen módon számolhatja fel korának bajait. Minden pillanatban engedelmes volt Szent Péter trónjához és arra vágyott, hogy alkalmas eszközt adjon Szent Péter utódainak kezébe az evangelizáció érdekében. Ezért hagyta örökül az engedelmességet, mely Társaságának egyik karizmatikus jegye. Loyolai Szent Ignác felhívást jelent a hűségre, nemcsak a Jézus Társasága tagjai számára."
/Szent II. János Pál pápa/
- ,,Amint a durva, alaktalan farönk nem tudja, hogy oly szobrot faraghatnak belőle, melyet a művészet csodájaként bámulnának, s csak a szobrász látja, hogy mi válhat belőle: úgy sokan [...] nem látják be, hogy Isten kezétől szentekké formálódhatnának, ha e művészi kéznek ellen nem állnának."
/Loyolai Szent Ignác/
Istenünk, te Loyolai Szent Ignácot Egyházadban arra hívtad, hogy neved mind nagyobb dicsőségét terjessze. Add, hogy őt kövessük földi életünk harcaiban, és közbenjárására vele együtt koronát érdemeljünk a mennyben. A mi Urunk, Jézus Krisztus, a te Fiad által, aki veled él és uralkodik a Szentlélekkel egységben, Isten mindörökkön örökké. Ámen.
...... .......



- Loyolai Szent Ignác: Lelkigyakorlatok Link

- "Tehát mindenben, amit az ember mond, érdem van, ha jó célra irányul, és bűn, ha rossz célra irányul, vagy ha hiábavalóan beszélünk." 460 éve, 1556. július 31-én halt meg Loyolai Szent Ignác, a Jézus Társasága, azaz a jezsuita rend alapítója és első generálisa.
Bővebben Link
...... ........... .............

 
 
0 komment , kategória:  Férfi szentek  
Meghívó a Bűnbánati zarándoklatra
  2019-07-31 14:24:59, szerda
 
  Videó Link
Meghívó a Bűnbánati zarándoklatra augusztus 17-re.
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Útravaló – 2019. július 31.
  2019-07-31 14:22:41, szerda
 
  Az Isten országa olyan, mint a földbe rejtett kincs vagy az igazgyöngy. A kincs ott van, csak jó szem kell hozzá, hogy észrevegyük. Ha a hit szemével fölfedezzük mint Isten szeretetét és az örök élet reményét, akkor mindennél többre kell becsülnünk és meg kell szereznünk. Az igazgyöngy értékét is csak a látó ember fedezi föl, a kereskedő, akinek van már ismerete arról, hogy mi az értékes. Ha rátalál, bármi áron megszerzi. Isten országát föl kell fedeznünk! Ez nem hétköznapi érték. Aki azonban az örök élet távlatában gondolkodik, és hisz Isten atyai szeretetében, az felismeri, és tud áldozatot hozni érte. Add Urunk, hogy nyitott szemmel éljük az életünket, és megtaláljunk a mai napon is.  
 
0 komment , kategória:  Útravaló_Adoremus  
     2/40 oldal   Bejegyzések száma: 391 
2019.06 2019. Július 2019.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 391 db bejegyzés
e év: 4631 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2124
  • e Hét: 4305
  • e Hónap: 37459
  • e Év: 271206
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.