Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
Érdekes módszer a gyors elalváshoz
  2019-07-10 12:52:30, szerda
 
  Szeretnénk bemutatni egy módszert, ami valóban működik, és képes leszel tőle 60 másodperc alatt elaludni.



Ne feledjük el, hogy elalvás előtt órákkal ne fogyasszunk az alábbiakból : cola, kávé, koffeintartalmú ételek- italok, energia ital, csoki és tea.

A 4-7-8 légzéstechnika

Lélegezz ki teljes mértékben a szádon keresztül, miközben ,,húúúú" hangot adsz ki.

Csukd be a szádat, és csendben lélegezz be az orrodon, miközben négyig számolsz magadban.

Tartsd benne a lélegzeted, míg hétig számolsz magadban.

Lélegezz ki teljes mértékben a szádon keresztül, újra ,,húúúú" hangot adva ki, miközben magadban nyolcig számolsz.

Lélegezz be újra az orrodon keresztül, és ismételd meg a 4-7-8 kört háromszor.

Teszteltük: ezzel a módszerrel tényleg elalszol 60 másodperc alatt

A 4-7-8 számolásban nem az időtartam a lényeg, hanem az, hogy a kilégzés mindig kétszer annyi ideig tartson, mint a belégzés. Ha te gyorsabban számolsz, mint mondjuk én, akkor neked maximum nem 20 másodperc, hanem 10 is elég lesz az az elalváshoz.

Arra kell figyelni, hogy mindig csendesen szívd be a levegőt az orrodon keresztül, és kilégzéskor hangot adj ki magadból. Végtelenül egyszerű és bárhol elvégezhető technika. Bár nem ajánljuk, hogy a munkahelyeden gyakorolj, nehogy ráborulj még a végén észrevétlenül az asztalra.

Dr. Weil szerint ez nem csupán alvászavarokra jó technika, hanem mivel az egész paraszimpatikus idegrendszert megnyugtatja és ellazítja a testet, ezért erősen ajánlott szorongás, stressz esetén is, és egyáltalán bármikor, amikor épp káosz van a fejünkben. A doktor úr az alant látható videóban azt is javasolja, hogy napi kétszer gyakoroljuk a módszert, és hat hét alatt a mesterévé válunk, hogy pillanatok alatt el tudjunk aludni, meg tudjunk nyugodni és zenné tudjunk válni.
Forrás : Link

Megjegyzés : Hátha beválik ( CzI)
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Éjszakai felébredések okairól
  2019-07-10 12:44:17, szerda
 
  Te is felébredsz éjszaka, 3-5 óra között? Ez lehet az oka!

Az emberek nagy része bizonyos időközönként álmatlansággal küzd. Este nehezen alszik el, vagy felébred az éjszaka kellős közepén, és csak hajnalban tud visszaaludni. Ilyenkor a másnap bizony nyűgösen, és eredménytelenül telik. Az alábbiakban megmutatjuk, mi lehet az oka, ha nem tudsz aludni éjszaka.
A hagyományos kínai orvoslás szerint szervezetünk egy igen pontosan működő biológiai óraként működik, és ez mindenkinél más és más. Vannak korán kelők, van, aki később szeret lefeküdni, de annak is megvan a pontos ideje, hogy melyik napszakban melyik szervünk működik jobban. Azonban annak is jelentősége van, hogy hány órakor szoktunk felébredni, ha álmatlansággal küzdünk.

Ébrenlét 21-23 óra között
Ez a leggyakoribb típus, az emberek nagy része ebben az időszakban küzd álmatlansággal. Azt jelzi, hogy ilyenkor ülepedik le a napi stressz, szorongás, aggodalom. Ajánlott valamilyen relaxációs technikát elsajátítani, meditálni, megnyugodni elalvás előtt.

Ébrenlét 23-01 óra között
A kínaiak szerint ilyenkor az epehólyag aktivitása okozza az ébrenlétet, ez kapcsolatban áll az érzelmi csalódásokkal. Ahhoz, hogy jobban tudjunk aludni meg kel bocsátanunk másoknak, és önmagunknak is. El kell fogadnunk a körülöttünk levő dolgokat.

Ébrenlét 01-03 óra között
Ha ebben az időszakban gyötör valakit az ébrenlét, akkor azt jelzi, hogy a májával nincsen valami rendben, vagy elfojtott haraggal küzd. Felébredéskor érdemes inni egy-két korty hideg vizet, és próbáljuk megfejteni kire, vagy mire haragszunk. Igyekezzünk megbocsátani, és sokkal hamarabb vissza fogunk tudni majd aludni.

Ébrenlét 03-05 óra között
a kínaiak szerint ilyenkor mindig valami sugallatot, fontos gondolatot vagy ötletet kaphatunk egy magasabb isteni erőtől. Megvilágosodhatunk céljaink elérése érdekében. Az ébredés ebben az időszakban kapcsolatban lehet a zen energiával, amely a tüdő központjához kapcsolódik, de levertség és szomorúság is okozhatja az álmatlanságot ebben a periódusban.

Ébrenlét 05-07 óra között
érzelmi blokkok lehetnek a szervezetünkben, de vastagbél problémák is okozhatják az álmatlanságot. Próbáljunk meg ellazulni, vagy látogassuk meg az illemhelyiséget.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
2019.06 2019. Július 2019.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 96 db bejegyzés
e év: 1442 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4775
  • e Hét: 13557
  • e Hónap: 45043
  • e Év: 249744
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.