Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
Szentírási szakasza - Youtube oldalon több mise
  2019-07-18 12:58:34, csütörtök
 
  Ha a nyári vasárnapokon külföldön tartózkodik épp vagy akadályoztatva van a szentmise látogatásban, mindenképp ajánljuk YouTube csatornánk és weboldalunk követését, ahol hétről hétre magyar nyelven hallgathatók meg az adott vasárnap Szentírási szakaszai és a hozzá kapcsolódó prédikációk.
Budai Szent Imre Plébánia
Youtube oldalon lévő misék Link
 
 
0 komment , kategória:  Biblia - szentírások  
Fina női vízilabda V.B.
  2019-07-18 10:25:22, csütörtök
 
  Magyarország-Kanada 15-14 (3-2, 5-4, 5-3, 2-5)
Gólszerzők: Keszthelyi 7, Gyöngyössy 2, Szilágyi, Parkes, Rybanska, Leimeter, Tóth-Csabai, Vályi 1-1, illetve Fournier, Wright 3-3, Lemay-Lavoie, Alogbo 2-2, Christmas, Bekhazi, Eggens, McKee 1-1
Ma az olimpiai bronzérmes oroszokkal csapnak össze a csoport elsőségért.

Eredmények:
vízilabda, nők, csoportkör, 2. forduló:
C csoport:
Spanyolország-Kazahsztán 18-6 (3-1, 7-3, 3-1, 5-1)
Görögország-Kuba 20-4 (5-0, 6-3, 5-0, 4-1)
A csoport állása:
1. (már továbbjutott) Spanyolország 4 pont,
2. (már továbbjutott) Görögország 2 (24-18),
3. (már továbbjutott) Kazahsztán
2 (15-24), 4. Kuba 0

B csoport:
Oroszország-Koreai Köztársaság 30-1 (7-0, 9-0, 8-0, 6-1)
Magyarország-Kanada 15-14 (3-2, 5-4, 5-3, 2-5)
A csoport állása:
1. (már továbbjutott) Magyarország 4 pont (79-14),
2. (már továbbjutott) Oroszország 4 (48-11),
3. Kanada 0 (24-33),
4. Koreai Köztársaság 0 (1-94)

...... ..........

 
 
0 komment , kategória:  vízi sport  
Női junior kézilabda E.B. 2019 -sikeres a magyar csapat
  2019-07-18 09:52:56, csütörtök
 
  Magyarország - Románia 31:21 10 gólos fölényes győzelemmel a női csapatunk az elődöntőbe jutott. Herceg Lili /Mosonmagyaróvár kapusa/ 48%-al védett a mérkőzésen.No meg a kiválónak mondható csapat játék - együttesen érték el a győzelmet.
...... ........... ......


Eddig a csapatunk 100 %-os eredménnyel folytathatja a további küzdelmeket.
 
 
0 komment , kategória:  Egyéb sport  
2019 Fina nyílt vízi váltóverseny
  2019-07-18 09:40:57, csütörtök
 
  Így nyilatkozott a világbajnoki nyolcadik magyar csapat az 5 km-es nyílt vízi váltóverseny után.
Média klikk videó Link amíg le nem törlődik/

...... .........


A vb fő helyszínétől, Kvangdzsutól 130 kilométerre lévő Joszuban ezúttal szakadó eső és közepes erősségű szél fogadta a versenyzőket. A csapatversenyben az edzők bármilyen eloszlásban vízbe küldhették az úszókat, a 21 együttest felvonultató mezőny több mint felében az egy nő, egy férfi, egy nő, egy férfi megoldást választották, ahogyan a magyarok is. Az úszóknak egyenként egy-egy 1250 méteres kört kellett teljesíteniük
- A sort így Rohács Réka nyitotta, aki 14:29.7-es idővel hetediknek adta át a képzeletbeli stafétát Gyurta Gergelynek. A vb-n most bemutatkozó 27 éves versenyző kicsit visszacsúszott, és 11. pozícióban váltott Olasz Annával. Az 5 kilométeren győztes, a szakág történetének első vb-aranyát nyerő Rasovszky Kristóf tizedikként kezdte meg az utolsó kört, s a nyolcadik helyre hozta be a csapatot.
,,Tökéletes volt így, hogy volt egy kis hullám, hiszen így a medencében erős ezerötösök nem tudtak tükörvízen úszni, én pedig tudtam tapadni" - nyilatkozta Rohács Réka.

,,Nekem ez pont, hogy nagyon nehéz volt, hiszen az én technikámnak nem igazán kedveznek az ilyen erős hullámok. Teljesen más itt egy ilyen rövidebb táv, mint medencében egy ezeröt, ahol fel lehet építeni az úszást, itt gyakorlatilag végig sprintelni kell, de azért elsőre ez nem volt rossz" - mondta Gyurta Gergely.
Olasz Anna arról beszélt, hogy nem sikerült elsőre a váltásuk, mert a spanyolok elég sportszerűtlenül bezavartak, hasonlóért például a kínaiakat sárga lappal büntették. ,,Az volt a tervem, hogy elmenjek a spanyol lánnyal, aki ezerötön egy fél perccel jobbat tud nálam. Szerettünk volna pontszerző helyen bejönni, nagyon örülök a nyolcadik helynek."
,,Amennyire lehetett feljöttem, ha úgy vesszük két éve hetedikek voltunk, és akkor a hollandok nem úsztak, vagyis nagyjából ugyanott vagyunk. Beletettünk mindent, szép ez a nyolcadik hely, még ha a vége kicsit karcos is volt" - fűzte hozzá Rasovszky Kristóf.
A nyílt vízi úszók küzdelmei pénteken a 25 kilométeres versenyekkel zárulnak, a férfiaknál Rasovszky Kristóf és Gyurta Gergely, a nőknél Olasz Anna és Sömenek Onon Kata ugrik vízbe.
*
Eredmények:
Nyílt vízi úszás, csapatverseny, világbajnok:
1) Németország (Lea Boy, Sarah Köhler, Sören Meissner, Rob Muffels) 53:58.7 perc
2) Olaszország (Rachele Bruni, Giulia Gabbrielleschi, Domenico Acerenza, Gregorio Paltrinieri) 53:58.9
3) Egyesült Államok (Haley Anderson, Jordan Wilimovsky, Ashley Twichell, Michael Brinegar) 53:59.0
...8. MAGYARORSZÁG (ROHÁCS RÉKA, GYURTA GERGELY, OLASZ ANNA, RASOVSZKY KRISTÓF) 55:02.
 
 
0 komment , kategória:  vízi sport  
2019 Fina szinkronúszás 07.18
  2019-07-18 09:31:51, csütörtök
 
  A magyar csapat a 12. helyen bejutott a döntőbe szinkronúszók szabad kombinációs versenyszámában a kvangdzsui világbajnokságon.
- A csütörtöki, 15 csapatot felvonultató kvalifikációban az Apáthy Anna, Dávid Janka, Farkas Dóra, Gács Boglárka, Gerstenkorn Mira, Hungler Szabina, Kassai Kamilla, Péntek Lili Hajnal, Szabó Anna, Teravágimov Virág összeállítású együttes 77,4000 pontot kapott gyakorlatára.
,,Nagyon boldogok vagyunk, hiszen először jutottunk döntőbe. Keményen dolgoztak a lányok, ráadásul nem volt könnyű dolguk, mivel tegnap voltak gondjaink és edzeni is csak egyszer tudtunk. Sokat videóztunk, elemeztünk, jól sikerült a bemelegítés is. Persze követtünk el hibákat, de a döntőben, bízom benne, hogy kijavítjuk őket" - nyilatkozta Natalija Taraszova szövetségi kapitány.
A szabad kombinációt jellemezve a szakember elmondta, itt tíz embernek kell együtt dolgoznia, a forgások nagyon kemények, ugyanis nehéz tartani a szinkront. Az a legfontosabb, hogy együtt mozogjanak a lányok, a bírók ezt értékelik a legjobban.
Már csak pihenünk, ugyanis nagyon fáradtak a lányok, fontos a regenerálódás. Köszönettel tartozunk a szövetségnek, amely rengeteget tett értünk idén. Sok versenyre utazhattunk, ezek sokat jelentett, mivel a bírák jobban megismertek minket. Élvezzük a szövetség támogatását, mindent megtesznek, hogy jobbá válhassunk. Ebben a sportban ez nem megy egyik napról a másikra" - mondta Taraszova. A selejtezőben a papírformának megfelelően az oroszok kapták a legmagasabb pontszámot, akik 96,5667-tel jutottak a 12 együttest felvonultató döntőbe.
A finálét közép-európai idő szerint szombaton 12 órától rendezik.
 
 
0 komment , kategória:  vízi sport  
Szent Hedvig királynő 07.18
  2019-07-18 09:13:54, csütörtök
 
  Lengyelország és Litvánia királynőjére, Nagy Lajos király leányára emlékezünk liturgikus emléknapján, július 18-án. Vallásosságára jellemző, hogy szimbólumként két összefonódó ,,M" betűt választott: számára példaként az evangéliumi Márta és Mária szolgált, mint a tettek és az imádság jelképei. Szent Hedvig 2006 óta a Dunakanyar védőszentje,
.



...... ........... ........... ........... .......


- Igenaptár oldalon
SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a korintusiakhoz írt első leveléből
A szűz arra gondol, ami az Úré.
Testvéreim!
Ami a szüzeket illeti, nincs külön parancsom az Úrtól. Tanácsot azonban adok, mivel az Úr irgalma folytán hitelt érdemlek. Az a véleményem, hogy a ránk váró megpróbáltatások miatt ez az állapot ajánlható; jó, ha így marad az ember. Feleséghez vagy kötve? Ne gondolj válásra! Feleség nélkül vagy? Ne keress házastársat! De ha megnősülsz, nem vétkezel, és ha a leány férjhez megy, nem vétkezik. Az ilyeneknek azonban testi gyötrelmeik lesznek. Én pedig meg akarlak kímélni ettől titeket.
Azt mondom tehát, testvérek: Az idő rövid!
Ezért, akinek van felesége, éljen úgy, mintha nem volna, aki sír, mintha nem sírna, aki örül, mintha nem örülne, aki vásárol, mintha meg sem tartaná, s aki felhasználja a világ dolgait, mintha nem élne velük, mert ez a világ elmúlik.
Azt szeretném, ha mentesek volnátok a gondoktól.
A nőtlennek arra van gondja, ami az Úré: hogyan járjon az Úr kedvében. A nős azonban világi dolgokkal törődik: hogyan keresse felesége kedvét, ezért meg van osztva. A nem házas asszony és a szűz arra gondol, ami az Úré, hogy testben és lélekben szent legyen, míg a férjes nőt világi gondok kötik le: hogyan járjon férje kedvében.
Ezt javatokra mondom, nem azért, hogy tőrbe csaljalak, hanem hogy feddhetetlen életre és az Úrhoz való osztatlan ragaszkodásra segítselek titeket.
Ez az Isten igéje. 1Kor 7,25-35

EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Amit legkisebb testvéreim közül eggyel is tettetek, velem tettétek!
Abban az időben Jézus így szólt tanítványaihoz:
Amikor az Emberfia eljön az ő dicsőségében, összes angyalának kíséretében, és helyet foglal dicsőséges trónusán, akkor minden nemzet összesereglik előtte, ő pedig elválasztja őket egymástól, miként a pásztor elválasztja a juhokat a kosoktól; a juhokat a jobbjára állítja, a kosokat pedig a baljára.
Azután a király így szól a jobbján állókhoz: ,,Jöjjetek, Atyám áldottál, vegyétek birtokba a világ kezdetétől nektek készített országot! Mert éhes voltam és ti ennem adtatok; szomjas voltam, és ti innom adtatok; idegen voltam, s ti befogadtatok; ruhátlan voltam, és ti betakartatok; beteg voltam, és ti fölkerestetek; börtönben voltam, és ti meglátogattatok!"
Erre megkérdezik tőle az igazak: ,,Uram, mikor láttunk téged éhezni, hogy enni adtunk volna neked, vagy szomjazni, hogy inni adtunk volna? Mikor láttunk idegenként, hogy befogadtunk volna, vagy ruhátlanul, hogy betakartunk volna téged? Mikor láttunk betegen vagy börtönben, hogy meglátogattunk volna?" Akkor a király így felel: ,,Bizony, mondom nektek: Amit e legkisebb testvéreim közül eggyel is tettetek, velem tettétek!"
Ezek az evangélium igéi. Mt 25,31-40

*
- Magyar kurír oldalon Link
...... ........... ........... ......


,,S ím király leánya Hedvig ott ült
Ifjúsága hajnalköntösében,
S rózsafelhők arci, szép hajának
Gyenge fodra barna köd valának,
S minden, ami kellem és gyönyör van,
Harcban állott termetén, vonásin;
S a szemérem diadalma rajtok
Mint királyné ünnepelt szelíden."
(Részlet Vörösmarty Mihály Hedvig c. költeményéből)

- ,,Sokat vártál, Hedvig, erre az ünnepi napra. Majdnem hatszáz év múlt el halálod óta, mely fiatalon ért. Az egész nemzet szeretete övezett téged, aki a jagellói idők kezdetén állsz, te, az uralkodóház alapítója; te, a Jagelló Egyetem megújítója. Sokat vártál szentté avatásod napjára, arra a napra, amelyen az egyház ünnepélyesen kinyilvánítja, hogy az ő hagyományos méretében szent patrónája vagy Lengyelországnak, annak a Lengyelországnak, mely közreműködésed által Litvániával és Ruténfölddel egyesült; Magyarországon kívül e három nemzet köztársaságának is védőszentje vagy. [...] Ez a nap legyen az örvendezés napja, és ne csak számunkra, akik ma élünk, hanem mindazok számára is, akik ezen a földön ezt nem érhették meg. Legyen ez a nap a szentekkel való közösségünk nagy napja! Gaude, mater Polonia!"
(Részlet II. János Pál pápának
a szentté avatáson mondott beszédéből)
...... .........


stenünk, aki híveid élete vagy és az alázatosak dicsősége, te Szent Hedvig királynőt a hit és a szeretet buzgó terjesztőjévé tetted. Közbenjárására add, hogy az igazság és a jóság apostolai legyünk. A mi Urunk, Jézus Krisztus, a te Fiad által, aki veled él és uralkodik a Szentlélekkel egységben, Isten mindörökkön örökké. Ámen
Képen: Az alkotást Erdő Péter bíboros áldotta meg. Az emlékmű alkotója Dalia Matulaitė neves litván szobrászművész.
...... .......



*
- Montázs magazin oldalon Link

- Wikipedia oldalon Link

- Házasságával alapozta meg a lengyel-litván perszonáluniót Nagy Lajos lánya, Hedvig.
Itt olvasható Link
 
 
0 komment , kategória:  Női szentek bemutatás  
Útravaló – 2019. július 18.
  2019-07-18 09:07:08, csütörtök
 
  ,,Jöjjetek hozzám mindnyájan, akik fáradtak vagytok..." Hamar elfárad az ember. Sok a teher! A kilátástalanság, adósságok, lelki és fizikai kiégettség, depresszió, magány... Milyen sokfelé szalad a csüggedt ember megoldást keresve, vagy hogy csökkenjen a teher, mert összeroppan. Jézus meghív, mert nála találunk nyugalmat! Hogyan? Vegyem nyakamba igáját? Igen! Tanuljunk tőle, aki Isten létére emberré lett. Ha Jézussal éled életed, hirtelen megváltozik minden, mert megérted, hogy mindennek értelme van, és nincsen semmi véletlenül. Ha életünk igáját Jézus békéjével hordozzuk, és tudjuk, hogy Isten nélkül nem történik semmi, észrevesszük, hogy könnyűvé válik minden. Bátorság! Jézus hív!  
 
0 komment , kategória:  Útravaló_Adoremus  
15. évközi hét csütörtök 07.18
  2019-07-18 09:04:37, csütörtök
 
  OLVASMÁNY Mózes második könyvéből
Isten a csipkebokornál kinyilatkoztatja nevét Mózesnek: Én vagyok Jahve", azaz: Aki Van."
Mózes ezt mondta Istennek, aki megjelent neki az égő csipkebokorban: ,,Ha megérkezem Izrael fiaihoz, és elmondom nekik: Atyáitok Istene küldött«, akkor majd megkérdezik: »Mi a neve? - mit feleljek erre?"
Isten ezt válaszolta: ,,Én vagyok, aki vagyok." Azután folytatta: ,,Így beszélj Izrael fiaihoz: »Aki Van«, az küldött engem hozzátok."
Végül ezt mondta Isten Mózesnek: ,,Így beszélj Izrael fiaihoz: Az Úr, atyáitok Istene, Ábrahám Istene, Izsák Istene és Jákob Istene küldött hozzátok. Ez az én nevem minden időkre, s így kell neveznetek nemzedékről nemzedékre.
Menj, gyűjtsd egybe Izrael véneit, és mondd nekik: Az Úr, atyáitok Istene, Ábrahám, Izsák és Jákob Istene megjelent nekem, és kijelentette: Letekintettem rátok, és láttam a bánásmódot, amelyben az egyiptomiak részesítenek titeket. Elhatároztam, hogy kivezetlek benneteket az egyiptomi rabságból a kananeusok, heteusok, amoreusok, ferezeusok, heveusok meg a jebuzeusok földjére, a tejjel és mézzel folyó országba. Ők hallgatni fognak szavadra.
Azután Izrael véneivel együtt menj el Egyiptom királyához, és közöld vele: Az Úr, a héberek Istene meglátogatott bennünket. Hadd menjünk háromnapi útra a pusztába, hogy áldozzunk az Úrnak, a mi Istenünknek. De tudom, Egyiptom királya nem engedi meg, hogy elmenjetek, ha erős kéz rá nem kényszeríti. Kinyújtom hát kezemet, és megverem Egyiptomot mindenféle csodajellel, amelyeket köztük véghezvinni szándékozom. Azokra majd elbocsát titeket."
Ez az Isten igéje. Kiv 3,13-20

EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Bizalommal menjünk Jézushoz, a kegyelem forrásához!
Jézus egy alkalommal így fejezte be tanítását:
Jöjjetek hozzám mindnyájan, akik fáradtak vagytok, és terhek alatt görnyedtek: én felüdítlek titeket! Vegyétek magatokra igámat, és tanuljatok tőlem, mert én szelíd vagyok és alázatos szívű - és nyugalmat talál lelketek. Mert az én igám édes, s az én terhem könnyű.
Ezek az evangélium igéi. Mt 11,28-30

Imádság
Uram, Jézus Krisztus! Olykor nem érzem közelséged, nem hallom hangod, nem látlak téged, nem ismerem fel szándékaidat és nincs erőm engedelmeskedni. Naponta küzdök hibáimmal és gyengeségeimmel, bűneim a mélybe taszítanak. A lelki mélység és sötétség rettenetes állapotából emelj fel engem! Erősítsd hitemet, hogy bátran megvalljalak téged, és irántad érzett szeretetem mindig hozzád vezessen és kössön!

Elmélkedés
Jézus az égre tekintett és a mennyei Atyához intézte magasztaló, dicsőítő imáját azért, hogy Isten országának titkait felismerhetik a ,,kicsinyek", felismerheti minden ember. A mai rövid részben ismét az előtte állókhoz fordul: ,,Jöjjetek hozzám mindnyájan, akik fáradtak vagytok, és terhek alatt görnyedtek: én felüdítlek titeket!" Mennyi gyengédség, szelídség és együttérzés van e szavakban! Nyilvánvalóan Jézus nem csak a jelenlévőket hívja, hanem mindazokra gondol, akik a későbbi időkben élnek. Ha elismerem fáradtságomat, erőtlenségemet, gyengeségemet, akkor az Úr szava nekem is szól. Ha az élet küzdelmeiben és próbatételeiben egyedül érzem magam, akkor az Úr hívása nekem szól.
Jézus arra hív, hogy tanuljunk tőle, mégpedig nem elméleti tudást, hanem életmódot. Éljünk úgy, ahogyan ő élt! Engedelmeskedjünk az Atyának, ahogyan ő is mindvégig szem előtt tartotta ezt küldetése teljesítése során. Istent úgy ismerhetjük meg, és akkor találjuk meg benne lelkünk nyugalmát, ha Krisztushoz válunk hasonlóvá. Ne gondoljuk magunkat bölcsnek és nagynak, akik Isten nélkül is elboldogulunk! Legyen számunkra példa az Úr szelídsége, alázata, szolgálatkészsége, együttérzése, szeretete, türelme és engedelmessége. Ezek a Krisztustól tanult erények és tulajdonságok vezessenek minket a lelki békesség útján!
C. Horváth István Sándor
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Szentmise a Sziklatemplomból – P. Puskás R. Antal
  2019-07-18 08:59:57, csütörtök
 
  2019. júl. 15. Videó Link  
 
0 komment , kategória:  vallás  
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
2019.06 2019. Július 2019.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 391 db bejegyzés
e év: 4631 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4417
  • e Hét: 15479
  • e Hónap: 28155
  • e Év: 261902
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.