Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/22 oldal   Bejegyzések száma: 219 
Bármi áron
  2019-08-30 08:16:03, péntek
 
  ,,Uram, ki lehet sátradnak vendége, ki tartózkodhat szent hegyeden? ...aki esküjét nem vonja vissza, ha kárt vall is." Zsoltár 15,1.4

A 15. zsoltárban Dávid olyan személyt ír le, aki közösségben van Istennel. Az ilyen ember egyik jellemvonása az, hogy állja a szavát, még ha nagy árat is kell fizetnie érte. Ha megígér, vagy megfogad valamit, azt mindenáron teljesíti.

Nézzük például azt a keresztyén embert, aki eladja házát. Vevő jelentkezik, aki kész megadni a házért a kért árat, és megegyeznek az eladásban. Mielőtt azonban a szerződést aláírnák, jelentkezik egy másik vevő, aki sokkal többet ígér a házért. Jogilag az eladó talán elállhat az első ajánlattól, hogy így többet nyerjen az üzleten. Erkölcsileg azonban kötve van adott szavához. A bizalomra méltó keresztyén ember tanúságtétele forog kockán.

Más: egy hívő embernek gyulladásba jött a bölcsességfoga. Fogorvosa elküldi egy szájsebészhez, aki antibiotikummal kezeli a begyulladt fogat, és időpontot ad a betegnek a foghúzáshoz. Miután a keresztyén férfi bizonyságot tett a szájsebésznek, eltávozik a rendelőből. Hazafelé útközben találkozik egy ismerősével, aki megad neki egy másik címet, ahol feleannyi pénzért kihúznák a fogát. Természetesen kifizethetné a szájsebésznek az addigi kezelést, és azután elmehetne a másikhoz. De valóban megteheti ezt?

Zsuzsi csak az imént fogadta el egy idősebb házaspár meghívását vacsorára. Ekkor csöng a telefon, és ugyanakkorra kap egy másik meghívást fiatalok vidám összejövetelére. És Zsuzsi nehéz döntés elé kerül. Egyfelől nem akar csalódást okozni az idős házaspárnak, másfelől mindenáron szeretne együtt lenni kortársaival. Vajon hogyan fog dönteni?

A döntés olyankor a legnehezebb, amikor nagy pénzösszegről van szó. De semmiféle pénzösszeg ne csábítson el minket, hogy megszegjük ígéretünket, és ezáltal Krisztusról való bizonyságtételünket megsemmisítsük, és az Úr nevére szégyent hozzunk. Kerül, amibe kerül, meg kell cáfolnunk Voltaire cinikus megjegyzését: ,,Ha pénzről van szó, minden embernek ugyanolyan vallása van."

Isten embere ,,mindig megcselekszi azt, amit megígért, függetlenül attól, milyen árat fizet érte"

William MacDonald
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
A keresztről való beszéd
  2019-08-30 08:06:43, péntek
 
  ,,Mert a keresztről való beszéd bolondság ugyan azoknak, akik elvesznek, de nekünk, akik üdvözülünk, Istennek ereje." (1Kor 1,18)

Az a legnagyob bölcsesség, ha a megfeszített Krisztus erőtlen alakjához ragaszkodunk, és nem botránkozunk meg benne, ha Istenről nem tudunk és nem gondolunk mást, mint hogy ő megfeszíttetett. Az ő fenséges mivoltáról való gondolatok nagyon veszélyesek. Ugyanis a fenségesség alakját a gonosz lélek is magára öltheti. A kereszt alakjában azonban nem jelenthet meg, mert abban győzetett le éa vettetett a földre, ezért is gyűlöli éppen ezt a leghevesebben. Ha az ördög a szívedbe adja, hogy Krisztus másmilyen férfiú, mint amilyennek őt itt szent Pál mutatja, akkor szólj így: - Nem így van, minden szavával hazudik. - Ezért ne is törődj szavaival. Aki üdvözülni akar, annak úgy kell gondolkoznia, mintha a földön rajta kívül senki más nem lenne és a Szentírásban Isten minden vigasztalása és ígérete egyedül neki szólna, mintha egyedül őérette íratott volna meg.

Luther Márton
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Maradandó értékek
  2019-08-29 08:03:11, csütörtök
 
  ,,Kezeink munkáját tedd maradandóvá." Zsoltár 90,17

Olyan Ige ez, amelyen érdemes elgondolkodnunk, és olyan szándék, amelyért érdemes imádkoznunk! Olyan célt tűzzünk magunk elé, ami maradandó.

Ez tükröződik vissza az Újszövetségben, amikor az Úr Jézus azt mondja: ,,Én választottalak ki, és rendeltelek titeket arra, hogy elmenjetek és gyümölcsöt teremjetek, és gyümölcsötök megmaradjon" (Jn 15,16).

Mindnyájunknak az örökkévalóság számára kell építkeznünk.

A mai tevékenységekben annyi mindennek van csupán átmeneti jelentősége és mulandó értéke. Nemrégiben hallottam valakiről, aki egész életét 50 éteri elemnek a Bartleit-Birne-csészében történő vegyi analízisével töltötte. Keresztyén emberek is beleeshetnek ebbe a csapdába, hogy homokvárakat építsenek, szappanbuborékot kergessenek, és bagatell ügyekben szakértők legyenek. Valaki találóan jegyezte meg, hogy eltölthetjük életünket azzal, hogy egy égő házban a falakon függő képeket egyenesre igazítjuk.

Sokféle munka örök jelentőségű, s nekünk az ilyenekre kell összpontosítanunk. Ilyen a keresztyén jellem kiformálása!

Maradandó értéket jelentenek a Krisztus számára megnyert lelkek, akik imádják Isten Bárányát örökkön-örökké.

Akik az igazság Igéjét tanítják, a fiatal hívőket bevezetik a tanítványság gyakorlatába, Krisztus juhait legeltetik, azok olyan tőkét fektetnek be emberi életekbe, amely mindörökké megmarad.

Azok a szülők, akik fiaikat és leányaikat az Isten országának szolgálatára nevelik, bizonyosak lehetnek abban, hogy művük maradandó lesz.

A hű sáfárok, akik pénzüket Krisztus ügyébe fektetik be, olyan szolgálatot segítenek, amely sohasem marad gyümölcstelen.

Aki az imádság szolgálatának szenteli életét, egy napon meglátja majd, hogy Isten minden imádságot meghallgatott a maga idejében és a maga módján.

Aki Isten népének szolgál, az örök értékű munkával foglalkozik. Krisztus legegyszerűbb szolgája tisztábban lát, mint a világ legbölcsebb emberei. Munkája megmarad, míg a tudósoké a legtöbb esetben atomfelhőben oszlik szét.

William MacDonald
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Tévelygő pásztor és nyáj
  2019-08-29 07:59:10, csütörtök
 
  ,,Szétszóródtak hát pásztor nélkül. Tévelygett nyájam minden hegyen." (Ez 34,5-6)

Az evangélium és Krisztus emlékezete a legtöbb prédikációban olyan furcsává lett, hogy az embereket elfogja az iszonyat. Ezért nem csoda, hogy a tévelygő nép más egyházakhoz zarándokol. Nem úgy prédikálod az evangéliumot, ahogy prédikálnod kellene. A törvény értelmében, de a Lélek szerint is teljesen hasznavehetetlen vagy. Ezért bitangol el a nép testestől-lelkestől, és ezért vétkezik annyival kevesebbet, mint te magad, amennyivel szívesebben az evangéliumot hallgatná, ha azt prédikálnád neki, ha ugyan megtanultad volna [az evangéliumot]. Ezért te magad vagy az oka, ha egyházadat elhagyják. A juhokat az akolba hajtanád, azonban takarmányt nem adsz nekik. Azért szóródnak szét Krisztus báránykái a hegyeken, mert nincs pásztoruk, mondja az Úr.

Luther Márton
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Kiben bízol?
  2019-08-28 13:11:34, szerda
 
  ,,Sőt, mi magunk is elszántuk magunkat a halálra azért, hogy ne önmagunkban bizakodjunk, hanem az Istenben, aki feltámasztja a halottakat;" 2Korintus 1,9

Ázsiában Pál közel volt a halálhoz. Nem tudjuk pontosan, mi történt vele, mindenesetre olyan komoly veszedelemben volt, hogy ha megkérdeztük volna tőle: ,,élet vagy halál ez számodra?", bizonyára azt felelte volna: ,,halál".

A legtöbb embernek, akiket Isten felhasznál, életükben legalább egyszer van ehhez hasonló tapasztalata. Isten nagy embereinek az életrajzai gyakran számolnak be csodálatos megmenekülésről súlyos betegségből, balesetből vagy személyes támadásokból.

Olykor Isten ilyen tapasztalatokat használ fel arra, hogy egy embert elgondolkoztasson. Ebben a pillanatban talán gondtalan jólétben él. Minden sikerül, amibe csak belefog. És akkor hirtelen leveri egy betegség. Talán jókora elrákosodott belső részt távolít el belőle a sebész. Ez arra indítja, hogy átgondolja életét, és újra rendezze dolgai fontossági sorrendjét. Amikor világos lesz előtte, milyen rövid és bizonytalan az élet, elhatározza, hogy hátralevő éveit az Úrnak szenteli. Isten helyreállítja őt, és még számos, gyümölcsöző évvel ajándékozza meg.

Pál esete azonban más volt. Ő már réges-rég az Úr rendelkezésére bocsátotta egész életét. De fennállt a veszélye annak, hogy az Urat önerejéből, saját okossága segítségével akarja szolgálni. Ezért juttatta el az Úr egészen a sír széléig, hogy ne önmagában bízzék, hanem a feltámadás Istenében. Viharos életében ezután is számos esetben került olyan nehézségek közé, amelyekből nem látszott emberi kiút. Mivel azonban már megtapasztalta és kipróbálta Isten segítségét, amely a lehetetlent lehetővé teszi, már semmi sem rettenthette meg, és nem csüggeszthette el.

Ilyen találkozások a halállal ,,álruhás áldások". Megmutatják, milyen törékenyek vagyunk. Emlékeztetnek bennünket arra, hogy e világ értékei milyen üresek és ostobák. Megtanítanak arra, hogy az élet milyen rövid, hamar véget érhet. Ha szembenézünk a halállal, tudatára ébredünk, hogy nekünk annak munkáját kell végeznünk, Aki elküldött minket, mert hamarosan eljön az éjszaka, amikor többé senki nem munkálkodhat. Bizonyos értelemben mindnyájan magunkban hordjuk a halál ítéletét - egy egészséges emlékezést arra, hogy Krisztus ügyét tegyük az első helyre, és hogy teljesen az Ő erejére és bölcsességére hagyatkozzunk.

William MacDonald
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Hitben erősek és gyengék
  2019-08-28 13:06:07, szerda
 
  "A hitben erőtelent fogadjátok be, nem ítélgetvén vélekedéseit." (Róm 14,1)

Ha látod valamelyik testvérednek gyengeségeit, így gondolkozz: - Testvérem eme terhét nekem kell hordoznom, őt nem vethetem el, amíg Krisztust vallja. - A keresztyén embernek lelkiismeretében orvosnak, kívülről nézve, életvitelében pedig teherhordó állatnak kell lennie, aki testvéreinek terheit hordozza. A szent egyházban szükségszerűen lenniük kell gyengéknek és olyanoknak, akiknek magatartása bosszant minket, amiképp az emberi testen sem kizárólag lábak vannak, hanem gyenge és puha hús is. Ezért Krisztus országa olyanokból áll, akik a többieket hordozzák, valamint olyanokból is, akiket mások hordoznak. A mi életünk pedig olyan, hogy erősségekből és gyengeségekből tevődik össze.

Luther Márton
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Június
  2019-08-26 21:31:13, hétfő
 
  Június

Tarkavirágos kötényét
széjjel terítette a Nyár,
csipognak a fészekaljak,
aranysárgán ring a határ...

Küszöbön a vakáció,
vizsgáznak az iskolások,
júniusi nap melegen
mosolyogva néz le rájok.

Lukátsi Vilma
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Május
  2019-08-26 21:20:17, hétfő
 
  Május

Szél szórta szét a szép szirmokat,
a gyümölcsfák menyasszonyi fátylát;
szárba szökkent vetések ígérik
a kalászok isteni áldását.

A napsugaras kéklő ég alatt
mindenben lüktet az élet-parancs:
imádkozz, dolgozz, szeress,
és arass!

Lukátsi Vilma
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Április
  2019-08-26 21:17:53, hétfő
 
  Április

Egyik szeméből ver a zápor,
a másikból a Nap nevet;
a határban kinn szorgoskodnak
a gépek és az emberek.

Ünnepet is hoz, sok virággal,
és nagyapánk úgy tudta még:
bő termés lesz, jó aratás, ha
Szentgyörgy nap előtt zeng az ég!

Bár előfordul, hogy még látszik
a lehelet hajnal felé,
a madárfüttyös víg legényke:
Április - fut a Nyár elé!

Lukátsi Vilma
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Március
  2019-08-26 21:13:53, hétfő
 
  Március

Félénken jön, óvatosan,
ahová lép, ott még hó van.
Hideg napok hajnalán
fagyos földön lába fázik,
szitáló ködben megázik
az aranyhajú leány.

Lépte nyomán mégis - látod:
kinyílnak a hóvirágok!
És rügy fakad szerteszét!
Megható, hű konoksággal
kikönyörgött napsugárral
hívja őt a Nyitnikék!

Ott egy ösvény: jól figyeld meg!
Arra már fut, mint a gyermek,
te is a nyomába jutsz!
Barkát visz, nézd, egész öllel!
Szövetségre lép a földdel...

Isten hozott, Március!

Lukátsi Vilma
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
     2/22 oldal   Bejegyzések száma: 219 
2019.07 2019. Augusztus 2019.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 219 db bejegyzés
e év: 7854 db bejegyzés
Összes: 35816 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1219
  • e Hét: 5725
  • e Hónap: 67394
  • e Év: 186486
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.