Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
Mónika és Ágoston – Anya és fia, és a „rejtett i
  2019-08-29 11:34:43, csütörtök
 
  2019. augusztus 28.,
Vértesaljai László SJ Szent Mónika-napi jegyzetét adjuk közre anya és fia mai, illetve tegnapi ünnepe alkalmából.
Június egyik friss reggelén két pécsi patrológus egyetemi tanár barátommal elzarándokoltunk Ostia Anticába. Táskámban magammal vittem Szent Ágoston Vallomásait, abban bízva, hogy talán majd adódik alkalom azt a híres passzust in loco, az eredeti helyszínen elolvasni, melyet a hippói püspök később olyan nagy szeretettel megírt és ránk hagyott.
Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Női szentek bemutatás  
Teréz anya 109. születésnapját ünnepelték Kalkuttában
  2019-08-29 11:28:28, csütörtök
 
  ,,A különbség köztünk és a szociális gondozók között az, hogy ők valamit cselekszenek, mi pedig Valakinek. Jézust szolgáljuk a szegényekben. Minden, amit csinálunk, Jézusért van. Életünknek ez az értelme. A nap 24 órájában Jézust szolgáljuk" - vallotta Teréz anya.
...... ........


Nem sikerre, hanem hitre szól a meghívásunk - Teréz anya 109. születésnapját ünnepelték Kalkuttában
...... ......


- Teréz anya 1997. szeptember 5-én, pénteken este halt meg, 21.30-kor. 87 éves volt. A rend kalkuttai anyaházában fekvő sírján a következő felirat látható: ,,Úgy szeressétek egymást, ahogy én szerettelek titeket". 2016. szeptember 4-én, vasárnap Ferenc pápa a szentté avatáson Teréz anyát az önkéntesség életszentségének példájaként állította az egész világ elé, az önkéntesek védőszentjének nyilvánítva őt
Augusztus 26-án, hétfőn a 109 éve született Szent Teréz anyára, a szegények legszegényebbjeinek szentjére emlékeztek Kalkuttában. A Szeretet Misszionáriusainak anyaházában bemutatott hálaadó szentmise főcelebránsa Thomas D'Souza, Kalkutta érseke volt.
Dominic Gomes, az érsekség helynöke az Asia News katolikus hírportálnak elmondta: ,,Nagyon bensőséges ünnep volt. Kalkuttai Szent Teréz anya születésének 109. évfordulóján a hála, az imádság és az öröm hangja töltött el bennünket. A kápolna tele volt a társadalom minden szegmenséből érkezett emberekkel."
Homíliájában az érsek emlékeztetett: ,,Jézus arra tanít, hogy szeressük egymást. Teréz anya a szegények legszegényebbjeit szolgálta, önzetlenül és lángoló szeretettel, Jézust nyújtva a szolgálatban."
Bővebben Link

Vers:
Boldog Kalkuttai Teréz anya: A szeretet hangja
"Soha ne add fel önmagad, és az álmaid!
Szállj szabadon, mint a madár,
ne hagyd, hogy a világ letörje szárnyaid!
Ahhoz, hogy ne csak létezz, hanem élj,
önnön lényeged őrizd meg, és bízz a sorsodban.
Járd a saját utad! Légy önmagad!
Ami jön, fogadjátok, ami megy, engedjétek."
 
 
0 komment , kategória:  Női szentek bemutatás  
Isten tenyerén vallásos vers
  2019-08-29 11:14:02, csütörtök
 
  ,,Nézzétek, mekkora szeretettel van irántunk az Atya; Isten gyermekeinek hívnak minket, és azok is vagyunk. Azért nem ismer minket a világ, mert Őt sem ismeri"

János apostol első levele 3:1.
Gyerekkoromban hallottam édesapámtól ezt a történetet.
Lacika a barátaival játszott az udvaron. Egyszer csak valahogy berepült a labda az udvaron álló gémeskútba. A gyerekek körbeállták a kút káváját, és szomorúan vették tudomásul, hogy a labda a mélyben van. Ekkor Lacika édesapja megkérdezte fiát, hogy szeretné-e, ha a labda ,,feljönne" a vízből? Hát persze! Apuka beültette kisfiát a vödörbe és szép lassan leengedte a mélységbe. Ott megfogta a labdát, aztán apukája óvatosan felhúzta mindkettőjüket.
A gyerekek körbeállták a kis hőst:
- Nem féltél ott lent a sötétben?
- Miért féltem volna - jött a válasz - hisz apukám tartotta a vödröt!
A kisfiú ismerte édesapját és minden további nélkül rá merte bízni magát. Tudta, hogy szereti. Tudta, hogy ő a gyermeke. Ehhez nem fért kétség!
Te mennyire ismered Édesatyádat? Rá mered bízni magad teljesen? Vagy azért biztos, ami biztos bebiztosítod magad, hátha véletlenül elszakad az a kötél?
Bízd rá magad ma nyugodtan! Sehol máshol nem lehetne nagyobb biztonságban életed, mint Nála!

...... ........... .......


(ismeretlen szerző)
Néha vannak pillanatok amikor Isten tenyerén érzem magam. Általában akkor, ha valami öröm, vagy siker ér. Ha meg bánat, baj, akkor sokszor azt érzem kiejt a markából. Pedig de jó volna tényleg, de tényleg teljes szívvel ezt az alábbi sorokat érezni, ezt hinni....

"Életem ott van Isten tenyerén
Azért nem félek én, bármi fáj nekem,
Bármi fáj nekem: mosolyog a szemem.
Száz jajszó között is bízom vakon,
hitem fel nem adom!

Mosolyog a szemem.
Száz jajszó között is bízom vakon,
Hitem fel nem adom!
Rám törhet vadul ezer baj veszély,

Rám törhet vadul ezer baj, veszély
Isten így szól: ne félj !
Miért is, mitől is félhetnék én:
Az Isten tenyerén?"

*
- Both Gábor 6 éven keresztül forgatott portréfilmje, amelyben megelevenedik egy székely néni élete és mindennapjai. Sajnos Gizi néni 2014 májusa óta már nincs köztünk, de ezeken a képkockákon és a család emlékében örökké megmarad.
Anasztázia, a Szibériában élő remetenő arra ösztönöz mindenkit, hogy készítse el a saját család-könyvét. Ez a film részben a család filmje, hiszen általa generációk sora láthatja majd, milyen volt Gizi néni, hogyan élt. A még meg nem született dédunokák és ükunokák is.
Isten tenyerén - a film eredeti címe "Három generáció" lett volna, ám végül emellett döntöttem. Sokan azt gondolják, Székelydálya olyan messze esik Magyarországtól, Budapesttől, hogy az már az Isten háta mögött van. Bármily furcsa, a kis falut Isten inkább a tenyerén hordozza, noha ezt néha még az ott lakók sem így látják.
2015. tavaszától Gizi néni unokájával, a feleségemmel abban a házban fogunk élni, ahol a felvételek készültek. Azt a kertet fogjuk ugyanolyan szeretettel gondozni, amit a nagymama is ápolt és művelt hosszú évtizedeken át. Így tudjuk leginkább továbbörökíteni a szeretetét, az emlékét - és szelleme biztosan segíteni fog majd bennünket.
Videó Link

Simona Mónika Szabó videója Link
 
 
0 komment , kategória:  versek  
kemeneshőgyészi székhelyű Gyermek Jézus Katolikus Óvodát.
  2019-08-29 10:48:54, csütörtök
 
  2019. szeptember 1-től a Szombathelyi Egyházmegye működteti tovább a kemeneshőgyészi székhelyű Gyermek Jézus Katolikus Óvodát. Székely János megyéspüspök mutatta be a tanévnyitó Veni Sancte szentmisét és megáldotta az óvodaépületét augusztus 28-án. .

Kemeneshőgyész 400 lelkes település Pápa közelében. Nagy értéke a falunak a katolikus és az evangélikus templomok mellett az óvodája. Szeptember 1-től ez lesz a központja a Mihályházát és Kemenesszentpétert is magában foglaló Gyermek Jézus Katolikus Óvodának. 45 gyermek jár majd ezekbe az óvodákba, hiszen minden településen megmaradnak az intézmények, nem kell a gyerekeknek egy helyre utazniuk, mondta a martinus.hu-nak adott interjújában Magyar Csilla intézményvezető. A szülők és a dolgozók is örülnek a fenntartóváltásnak. Ezzel biztosabbá vált a jövő és a hitnek is nagyobb szerep jut a gyerekek hétköznapjaiban, árulta el az intézmény vezetője. Székely János megyéspüspök áldotta meg az óvoda épületét. A martinus.hu-nak adott interjújában hangsúlyozta: minden gyermek az Isten nagy ajándéka, akiben rengeteg lehetőséget elrejtett. Fontos, hogy ne csak arra tanítsuk meg őket hogyan kezeljék a számítógépeket, hanem becsületességre, önzetlenségre, szeretetre is nevelni kell a gyerekeket. Az egyházi intézmények ezt a célt szolgálják. Segítség az óvodák átvétele az önkormányzatoknak, hiszen a kistelepüléseken nagy kihívás ezek fenntartása, működtetése. Így viszont megmaradhatnak az intézmények ami segítség a településeknek és természetesen segítség a családoknak is. A gyerekeken keresztül pedig kapcsolat alakul ki a szülőkkel, ami az evangelizációban segíti az egyházat.
A település Nagyboldogasszony tiszteletére szentelt templomában bemutatott ünnepi Veni Sancte szentmisével vette kezdetét az új nevelési év az óvodában. Szentbeszédében Székely János többek között arra kérte a gyerekeket, hogy figyeljenek a szívükben Jézus hangjára, és váljanak olyanná mint Ő volt.
Dr. Székely János megyéspüspök szentbeszédét meghallgathatják itt.
- 2019.08.28_Óvodaavató_Dr. Székely János megyéspüspök szentbeszéde.mp3
Link

...... ........



...... ........



...... ........



...... ........... ...........



...... ........... ..........

 
 
0 komment , kategória:  Dr. Székely János püspök  
San Giovanni Rotondo: hétvégi repülőgépes zarándoklat .....
  2019-08-29 10:38:13, csütörtök
 
  San Giovanni Rotondo: hétvégi repülőgépes zarándoklat Pio atya sírjához - 4 Nap
...... .....


Alig több mint 50 évvel ezelőtt, 1968 szeptemberében halt meg egy Francesco Forgione nevű öregember. Korán belépett a kapucinus szerzetesek közé, ahol a Pio (kegyes) nevet kapta. Padre Pio, Pio atya a 20. század egyik legnagyobb hatású szentje lett. Lakóhelye, 1916-tól a dél-olaszországi San Giovanni Rotondo melletti kolostor már életében zarándokhellyé vált, a hozzá tóduló híveknek már az '50-es évek végén új templomot kellett építeni.
,,Halálom után többet fogok tenni. Igazi küldetésem halálom után kezdődik." - mondogatta Pio atya, s nem véletlenül: már életében is megszámlálhatatlan csodás esemény tanúskodott hitéről, amelyek máig folytatódnak.
Tartson velünk, ha Pio atya egykori lakóhelyén, a gyönyörű Dél-Olaszországban szeretné megélni lelkiségének légkörét.

Dátum: 2019. szeptember 27-30. (péntek-hétfő)
Ár alapcsomag: 119.000 Ft
Ár félpanziós csomag: 139.000 Ft
Útinformációk

Jelentkezés az útra Link
 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
Keresztelő Szent János vértanúsága
  2019-08-29 09:47:23, csütörtök
 
  ...... ............



...... ........... .......


- Igenaptár oldalon
Ennek az emléknapnak saját olvasmányai vannak
OLVASMÁNY Jeremiás próféta könyvéből
Mondd el nekik mind, amit parancsolok neked! Ne ijedj meg tőlük.
Jozija király napjaiban így szólt hozzám az Úr: ,,Övezd fel derekad; kelj föl, és mondd el nekik mindazt, amit parancsolok neked. Ne ijedj meg tőlük, különben én ijesztelek meg téged az ő szemük előtt. Íme, én a mai napon erős várossá teszlek; vasoszloppá és ércfallá az egész országgal szemben: Júda királyai és főemberei ellen, papjai és egész népe ellen. Harcolni fognak ellened, de nem győznek le, mert veled vagyok és megszabadítalak" - mondja az Úr.
Ez az Isten igéje. Jer 1,17-19

EVANGÉLIUM Szent Márk könyvéből
Heródiás leánya, tánca jutalmául Keresztelő János fejét kérte.
Miután Jézus megkezdte nyilvános működését, Heródes Antipász király elfogatta Jánost, és börtönbe vetette. Testvérének, Fülöpnek felesége, Heródiás miatt tette, akit feleségül vett. János ugyanis figyelmeztette Heródest: ,,Nem szabad elvenned testvéred feleségét."
Emiatt Heródiás áskálódott ellene. Szívesen eltétette volna láb alól, de nem tehette. Heródes ugyanis félt Jánostól, mert tudta, hogy igaz és szent ember. Ezért meg akarta őt menteni. Valahányszor beszélt vele, zavarba jött, mégis szívesen meghallgatta.
Végül elérkezett a kedvező nap. Heródes a születése napján lakomát adott vezető embereinek, a magas rangú tiszteknek és Galilea előkelőségeinek. Közben Heródiás leánya bement, táncolt nekik, és Heródes meg vendégei előtt nagy tetszést aratott.
A király így szólt a leányhoz: ,,Kérj tőlem, amit akarsz! Megadom neked." Sőt meg is esküdött: ,,Bármit kérsz, megadom neked, még az országom felét is."
A leány kiment, és megkérdezte anyjától: ,,Mit kérjek?" Anyja ezt felelte: ,,Keresztelő János fejét." Erre visszasietett a királyhoz, és előadta kérését. ,,Azt akarom, hogy most azonnal add nekem egy tálon Keresztelő János fejét!" A király nagyon elszomorodott emiatt, de esküjére és a vendégekre való tekintettel nem akarta kedvét szegni. Azonnal elküldött egy hóhért azzal a paranccsal, hogy hozza el János fejét. Az elment, lefejezte őt a börtönben, és elhozta fejét egy tálon. Odaadta a leánynak, a leány pedig elvitte anyjának. Amikor János tanítványai meghallották, eljöttek, elvitték János testét, és egy sírboltba temették.
Ezek az evangélium igéi. Mk 6,17-29
...... ........




Imádság
Fogadd szívesen, Uram, Istenem, felajánlásomat és végtelen dicséretedre, fogyhatatlan magasztalásodra irányuló vágyódásomat, hiszen ezek kijárnak neked, mert kimondhatatlanul nagy és hatalmas vagy. Ezzel fordulok hozzád és szeretnék hozzád fordulni minden nap, minden időben, és arra kérek minden mennyei lelket, minden benned hívőt, hogy velem együtt adjon hálát neked és dicsőítsen téged..

Elmélkedés
Keresztelő Szent János vértanúságának mai napján az ő halálának eseményeit olvassuk Szent Márk művéből. Az evangélista külön is hangsúlyozza, hogy Heródes ,,igaz és szent embernek" tartotta Jánost, de nem tetszett neki, hogy János figyelmeztette őt bűnére, ezért börtönbe vetette. János hallgathatott volna Heródes bűnéről, de Isten embereként éppen az volt a küldetése, hogy mindenkit bűnbánatra indítson. Az uralkodó szándéka az volt, hogy elhallgattassa őt és nem az, hogy kivégeztesse, de a lakoma alkalmával tett könnyelmű ígérete mégis a Keresztelő vesztét okozta.
Keresztelő János sorsa egyrészt visszafelé, másrészt előre mutat az időben. A múltra mutat, mert sorsa ugyanaz, mint a korábbi idők, az ószövetségi kor prófétáinak sorsa, akiket a választott nép elutasított. Küldetésük az volt, hogy az Istennel kötött szövetség útjára visszavezessék a népet, de a nép nem hallgatott rájuk, sokukat megölték. Másrészt János sorsa a jövő felé mutat abban az értelemben, hogy előrevetíti Jézus sorsát, akit szintén elutasítanak és keresztre feszítve megölnek. Az emberi gonoszság azonban nem tudja megakadályozni Isten üdvözítő tervét. Igaz ez a múltra és a jövőre egyaránt, az emberiség egész történelmére. Az isteni üdvözítő szándék mindenkori érvényre jutása adjon nekünk erőt ahhoz, hogy hitünkhöz hűségesek maradjunk!
C. Horváth István Sándor

*

- 2019. június 24. Magyar kurír oldalon Link
Az Egyház Jézuson és Szűz Márián kívül csak Keresztelő Szent Jánosnak ünnepli meg a test szerint való születése napját. Az előfutár, az Úr útjának előkészítője, Keresztelő Szent János életét idézzük fel születése ünnepén, liturgikus ünnepnapján, június 24-én.

- 2019. augusztus 28. Magyar kurír oldalon Keresztelő Szent János vértanúságára emlékezünk augusztus 29-én Link
Istenünk, te úgy akartad, hogy Keresztelő Szent János születésében is, halálában is Fiad előfutára legyen, és a vértanúságot is vállalja az igazság és az erkölcs védelmében. Add, hogy példája szerint mi is állhatatosan helytálljunk tanításod megvallásában. A mi Urunk, Jézus Krisztus, a te Fiad által, aki veled él és uralkodik a Szentlélekkel egységben, Isten mindörökkön örökké. Ámen.
Képen: Tiziano: Szalóme Keresztelő Szent János fejével (1515 körül)
...... .........


- 2019. június 24.Keresztelő Szent János születése Link
- Keresztelő Szent János ábrázolása Link

- Útravaló - 2019. augusztus 29.
Férfiként az ember könnyen hajlik arra, hogy Heródiást okolja Keresztelő János haláláért. Jó, persze, tudjuk, Heródes adta ki a parancsot, hogy Jánost fejezzék le, de végső soron mégis csak Heródiás ármánykodása áll a dolgok mögött - mondja férfi énünk. Nő énünk pedig Jánoson áll bosszút Saloméért, akit a király táncba hívott vendégei előtt. Egyikkel sem menthető a másik. Miközben korunk a nemek közötti egyenlőtlenséget szeretné kiiktatni, gyakran a különbséget vonja kétségbe. Ha azonban egészségesen gondolkodunk férfiról és nőről, akkor helyeseljük az eredendően köztük levő különbséget. Ezek után azt kell mondanunk, Salome, akit anyja tálcán kínál a királyi partin, szintén áldozat.

*
- Jeles napok oldalon Link

- Adorans oldalon Link

- Minden nap oldalon Link

- Tiszta szívvel oldalon Link
 
 
0 komment , kategória:  Férfi szentek  
2019/20 B.L. labdarúgás
  2019-08-29 09:22:04, csütörtök
 
  Szerda este teljessé vált a Bajnokok Ligája 2019/2020-as idényének főtáblás mezőnye. A 32 csapatot csütörtökön 18 órától sorsolják nyolc csoportba, a monacói eseményt az M4 Sport élőben közvetíti.
- 4 kalapban:
1. kalap:
Liverpool FC, Chelsea, FC Barcelona, Manchester City, Juventus, Bayern München, Paris Saint-Germain, Zenit

2. kalap:
Real Madrid, Atlético Madrid, Borussia Dortmund, SSC Napoli, Sahtar Donyeck, Tottenham Hotspur, Benfica, Ajax

3. kalap:
Olympique Lyon, Bayer Leverkusen, Salzburg, Olimpiakosz, Valencia, Internazionale, Dinamo Zagreb, FC Bruges

4. kalap:
Lokomotiv Moszkva, Genk, Galatasaray, RB Leipzig, Crvena zvezda, Atalanta, Lille, Slavia Praha

...... .......

 
 
0 komment , kategória:  Külföldi foci  
Rasovszky Kristóf megnyerte a Világkupa összetett versenyét
  2019-08-29 08:51:46, csütörtök
 
  Férfi 10 km-es nyílt vízi úszó Világkupa, 7. állomás
Férfiak
1. Kirill Ambroszimov (orosz) 2:00:20.80, 2. Axel Reymond (francia) 2:00:20.96, 3. Matteo Furlan (olasz) 2:00:23.24, 4. Rasovszky Kristóf 2:00:23.62

Nők
1. Ana Marcela Cunha (brazil) 2:11:38.38, 2. Rachele Bruni (olasz) 2:11:39.94, 3. Ariana Bridi (olasz) 2:11:41.29, 4. Olasz Anna 2:11:41.76



Az összetett állása
Férfiak
1. Rasovszky Kristóf 4250 pont,
...... ........... .....


2. Matteo Furlan 2210, 3. Andreas Waschburger (német) 2170, 4. Marcel Schouten (holland) 1984, 5. Dario Verani (olasz) 1880

Nők
1. Rachele Bruni 4450, 2. Ana-Marcela Cunha 3900, 3. Ariana Bridi 3800,
4. Olasz Anna 2424,
.Caroline Jouisse (francia) 2300 pont

Bár az idén először szorult le a dobogóról a Világkupa-sorozatban Rasovszky Kristóf, a 7. állomáson, Ohridban elért negyedik helyével gyakorlatilag bebiztosította összetettbeli elsőségét. Szintén negyedik lett Olasz Anna, aki ugyanebben a pozícióban áll az összetettben is, adta hírül a Magyar Úszó Szövetség.
A Világkupa-sorozat 7. állomásán elsősorban az összetettbeli sikerekre hajtók sorakoztak fel a rajthoz az észak-macedóniai Ohrid-tóban rendezett 10km-es viadalon, hiszen a szabályok szerint annak az eredményei számítanak a végső sorrendben, aki a 9-ből legalább 6 versenyen, köztük a szezonzáró kínai futamon részt vesz.

Igaz, akadtak olyanok is, akik az elnyerhető pénzdíj kedvéért szálltak vízbe - a férfiaknál pont egy ilyen induló, Kirill Ambroszimov bizonyult a legjobbnak (jutalma 3500 dollár), megelőzve a franciák hosszabb távokra specializálódott klasszisát, a 25km-en vb-aranyérmes Axel Reymondot, aki ugyanitt négy napja is nyert egy 5 órás viadalt (a FINA Ultramaraton-sorozatban). A bronzéremért nagy csata folyt Rasovszky Kristóf és az Matteo Furlan között, végül utóbbi 38 századdal előbb ért be, így az eddigi öt, dobogón zárt Világkupa-futam után világbajnokunknak ezúttal be kellett érnie a 4. hellyel.
Így sem lehetett boldogtalan, hiszen az összetettben addig hozzá közelebb állókat sikerült maga mögött tartania (a német Waschburgert és a holland Schoutent), így matematikailag már megnyerte az összetett versenyt.
Hivatalosan akkor válik jogosulttá az azzal járó 50 ezer dollárra, ha elindul az idény utolsó viadalán, a kínai Chun'an-ban - remélhetőleg, ebben semmi sem fogja meggátolni szeptember 29-én.
- Épp ezért Rasovszky felszabadultan értékelte a történteket:
Semmi okom a panaszra, hiszen az utolsó kínai versenyen már csak élvezni kell az úszást, ha utolsó helyen érek be, akkor is megnyerem az összetettet - mondta Kristóf.
,,Gyönyörű tiszta vízben versenyeztünk, remek időben, szebbet kívánni sem lehet nyílt vízi versenyre. Családiasabb volt a szokásosnál ez a futam, én pedig most messze vagyok a csúcsformától, a kanadai futamok óta visszavettünk, napi egyszer úsztam, akkor is mindössze 6-6.5 kilométereket. Itt most az volt a lényeg, hogy legyen egy dobogós vagy dobogó közeli hely, amivel bebiztosítom az első helyet." A nyáron 5km-en világbajnok úszó egyébként gyakorlatilag még nem volt szabadságon, 2-3 napok maradtak ki neki, egyébként folyamatosan edz - az idényzáró viadalt követően, október első felében lesz egy kéthetes kikapcsolódása
Rasovszky Kristóf történelmi aranyat nyert a vizes V.B.-én Link
 
 
0 komment , kategória:  Magyar sikerek sportban  
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
2019.07 2019. Augusztus 2019.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 400 db bejegyzés
e év: 4631 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1486
  • e Hét: 7287
  • e Hónap: 40441
  • e Év: 274188
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.