Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
Szuhanics Albert: Mária-napi köszöntő
  2019-09-11 11:25:37, szerda
 
  Ó Mária, Mária!
Érted szól az ária,
Áve néked, szép nevű,
soha ne légy keserű!

Mária a kisdeddel,
nekünk ilyen jelkép kell!
Legszebb sors az anyaság,
nézd a Tenger Csillagát!

Édesanyja Urunknak,
s így hívják a húgunkat.
Menyasszonyunk Marika,
a gyűrűje karika.

Ha anyósunk Mária,
ő egy kedves pária.
Marcsi a mi kislányunk,
semmiben sincs hiányunk,
szép szemekben, mosolyban,
s közöttük sok komoly van.

Bájos hölgyek, Máriák,
hozzátok szól az imánk,
áldott a ti nevetek,
mert az Úr van veletek!

A csillagok tengerén
sosem huny ki a remény!
Nagy királynőnk az égen
tündöklik Mária néven...
*
Éljen soká mindenki,
ki e nevet viseli!
Asszonyok, hölgyek, lányok,
boldog névnapot kívánok!
 
 
0 komment , kategória:  Névnapomra kaptam  
Megáldották a budapesti Szent Ferenc Kórház új kápolnáját ..
  2019-09-11 11:14:13, szerda
 
  Megáldották a budapesti Szent Ferenc Kórház új kápolnáját és rendelőit.
...... .....


Erdő Péter bíboros, Esztergom-budapesti érsek szeptember 10-én ünnepi szentmise keretében áldotta meg a budapesti Szent Ferenc Kórház új kápolnáját és háziorvosi rendelőit a II. kerületi Széher úton.
- A kórházat az Assisi Szent Ferenc Leányai Kongregáció nővérei alapították 1935-ben, az akkori elöljárónő, Kuczera Flóra anya kezdeményezésére.
- Az intézmény vezetőin, orvosain, betegein kívül az átadáson részt vett Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere, Láng Zsolt, a kerület polgármestere, valamint a közelebbi és távolabbi plébániák papjai is, de a határon túlról is érkeztek a kórházat alapító Assisi Szent Ferenc Leányai Kongregáció nővérei. A teljes építkezés állami, európai uniós, önkormányzati, egyházi és saját erőforrásból valósulhatott meg, de a fejlesztéshez a magánszemélyek adományai mellett a kongregáció saját vagyonával, illetve ingatlanja rendelkezésre bocsátásával is hozzájárult.
Erdő Péter bíboros homíliájában az evangéliumi részhez kapcsolódóan Zakeusról beszélt. Elmondta, Zakeus szeretett volna beszélni Jézussal, remélte, hogy közelről láthatja, ezért mászott fel a fára. Jézus ezt megérezte, és bekéredzkedett hozzá vacsorára. Zakeus pedig mindezt átélve megváltoztatta az életét. Ez ennek az evangéliumi résznek a legfontosabb mondanivalója: Zakeus Jézus közelségének a hatására új emberré lett. ,,Ünnepélyes, jelentős nap ez a mai - hangsúlyozta homíliája végén a bíboros. Amikor itt, a Szent Ferenc Kórházban kápolnát áldunk meg, arra gondolunk, hogy Jézus itt is, ebben az emberi kézzel épített hajlékban is otthon akar lenni. Azért akar ideköltözni, hogy reményt adjon, hogy segítsen rajtunk. Mindnyájan tudjuk, hogy Egyházunkban nagy a paphiány, nem tudunk minden kórházhoz külön lelkészt küldeni. De maga Jézus, az ő személyes jelenlétével az Eucharisztiában, közel akar lenni a beteg emberekhez és mindazokhoz, akik az ő érdekükben fáradoznak. Az Oltáriszentség előtt végzett imádság legyen kiapadhatatlan erőforrás mindannyiunk számára. És legyen a szentségi Jézus eledelünk, testünk és lelkünk tápláléka életünkben, betegségeinkben és abban az órában is, amikor a leghosszabb útra készülünk.
Köszönet és elismerés illeti mindazokat, akik ennek a kápolnának a létrejöttét lehetővé tették, akik hozzájárultak, hogy itt a lelkipásztorkodás ne csupán vigasztaló szót jelentsen, hanem magának Krisztusnak az ellenállhatatlan erejét közvetítse az emberek felé. Lakjék köztünk az Üdvözítő mindennap, és árasszon el minket áldásával!" - zárta beszédét Erdő Péter bíboros.
...... ........



...... .......


A szentmisét követően Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere beszédében kiemelte: a szeretetből levezethető gyógyítás Krisztussal kezdődött, aminek lényege az együttérzés, az embertársakon való segíteni akarás.
A Szent Ferenc Kórházba zömmel olyan betegek érkeznek, akik számára betegségükből adódóan kiemelten fontos a mentális, illetve lelki támogatás, hiszen a kardiológiai betegséggel küszködőknek rendszerint valami már egyszer és mindenkorra hiányzik az egészségükből, és ezzel a hiánnyal kell együtt élniük. A kórház szakemberei rehabilitációs munkájuk során ezt kiemelten szem előtt tartják. Ezt szolgálja mostantól az egészségügyi intézmény új szárnyában megáldott, Szűz Máriáról, az Egyház Anyjáról elnevezett kápolna is.
...... ........... .........



Fotó: Bókay László
Bókay László/Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Budapest képekben, hírek  
Útravaló – 2019. szeptember 11.
  2019-09-11 11:01:44, szerda
 
  Szent Lukács evangélista azzal az erősítéssel olvastatja velünk a boldogságokat, hogy azok letéteményeseiként a tanítványok közösségét jelöli meg, ahol, részesedve az Egyház ,,bőségéből" és örömteli vágyakozásából, a szegények gazdagodásra, az éhezők bőségre, a sírók nevetésre találnak. A tanítvány mindeközben pedig a Mester sorsával egyesülve leli meg a bőséget és az örömet, mert ebben fedezi föl, hogy nem külső szemlélője a megváltás művének; hogy neki Isten már nem földi javakban, hanem mennyei kincsekben tárja fel önmagát.  
 
0 komment , kategória:  Útravaló_Adoremus  
23. évközi hét szerda 09.11
  2019-09-11 11:00:22, szerda
 
  SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a kolosszeiekhez írt leveléből
Krisztussal meghaltunk a bűnös életnek, győzzük le tehát testünkben mindazt, ami bűnre vezet.
Testvéreim!
Krisztussal együtt ti is feltámadtatok. Keressétek tehát azt, ami odafönt van, ahol Krisztus ül az Isten jobbján. Az égiekre irányuljon figyelmetek, ne a földiekre. Hiszen meghaltatok, és életetek Krisztussal az Istenben van elrejtve.
Amikor azonban Krisztus, a mi életünk, újra megjelenik, vele együtt ti is megjelentek a dicsőségben.
Fojtsátok el tehát tagjaitokban, ami földies: a paráznaságot, a tisztátalanságot, az érzéki vágyakat, a bűnös kívánságokat és a kapzsiságot, ami nem más, mint bálványimádás.
Ne hazudjatok egymásnak! Vessétek le a régi embert szokásaival együtt, és öltsétek föl az újat, aki állandóan megújul Teremtőjének képmására a teljes megismerésig. Itt már nincs többé görög vagy zsidó, körülmetélt vagy körülmetéletlen, barbár vagy szittya, szolga vagy szabad, hanem Krisztus a minden, és ő van mindenben.
Ez az Isten igéje. Kol 3,1-11

EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből
Boldogok, akik Istenre hagyatkoznak; de jaj, azoknak, akik csak a földi javakban bíznak!
Az apostolok kiválasztása után Jézus lejött a hegyről, tanítványaira emelte tekintetét, és így szólt:
,,Boldogok vagytok, ti, szegények, mert tiétek az Isten országa.
Boldogok vagytok, akik most éheztek, mert jutalmul bőségben lesz részetek.
Boldogok vagytok, akik most sírtok, mert sírástok nevetésre fordul.
Boldogok vagytok, ha gyűlölnek titeket az emberek, kizárnak körükből és megrágalmaznak, s neveteket, mint valami szégyenletes dolgot emlegetik az Emberfia miatt. Örüljetek, ha majd ez bekövetkezik, és ujjongjatok, mert nagy jutalomban részesültök a mennyben. Atyáik is így bántak a prófétákkal.
De jaj, nektek, gazdagok, mert már megkaptátok vigasztalásotokat.
Jaj, nektek, akik most jóllaktatok, mert éhezni fogtok.
Jaj, nektek, akik most nevettek, mert sírni és jajgatni fogtok!
Jaj, nektek, ha az emberek hízelegnek nektek! Hisz atyáik is így tettek a hamis prófétákkal."
Ezek az evangélium igéi. Lk 6,20-26
...... .......



Imádság
Urunk, Jézus Krisztus! Ha előítéletekkel vagy hitetlenséggel közelednénk feléd, félreismernénk téged. Te közülünk való valóságos ember és közénk jött valóságos Isten vagy. Emberként élted földi életed, emberként viselted el a szenvedéseket és a halált, megmutatva számunkra, hogy miként kell emberként élnünk. Jöjj, taníts bennünket az igazságra és vezess minket az örök életre! Taníts minket a hitre, hogy hitetlenségünk ne akadályozza, hogy közöttünk is csodát tegyél! Segíts minket, hogy az evangéliumhoz méltóan éljünk.
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
2019.08 2019. Szeptember 2019.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 354 db bejegyzés
e év: 4631 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 8101
  • e Hét: 19731
  • e Hónap: 52885
  • e Év: 286632
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.