Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
Ars poetica
  2019-09-27 09:40:22, péntek
 
  Ars poetica

A világ pénzváltó asztalára
nem teszek mást, csak talentumot,
rézkrajcáraim nem szedem össze,
rám a Gazda ezüstöt bízott!

Lehet, hogy nem mindig kell a pénzem,
az is lehet: árfolyama sincs,
de
csak a bankjegy devalválódik,
értékéből nem veszít a Kincs!

Lukátsi Vilma
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
A "mindennapit"
  2019-09-27 08:08:15, péntek
 
  A "mindennapit"


Uram, áldd meg a kenyerünket,
a ,,mindennapi"-t,
amit
nem is tudom, kérünk-e még?
Hiszen van elég,
és a maradék
szemétre kerül...
- de legbelül
iszonyúan éhesek vagyunk!

Jóllakottan vagyunk éhesek!
Jólétben élünk nyugtalanul,
mert áldatlanul
faljuk ételünket...
Uram,
áldj meg minket!
Uram,
áldd meg a kenyerünket!

Lukátsi Vilma
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Álomfejtés
  2019-09-27 07:55:54, péntek
 
  Álomfejtés

Suhanok...
Ébrenlétben így nem is lehet,
lépések nem tördelik az ívet,
egyetlen csodás lendület.
Célnál vagyok? - Mi ez?
Honnét jött a megnyugvás, öröm?
A lelkem titkos centruma üzent:
- Ne félj!
Nem vész erőd lépcsőfokokon,
ha többet gondolsz
az odafelvalókkal,
mind a földiekkel.

Lépj,
amikor kell,
de ha nem tudsz lépni,
hidd a hitedet!
és a bajok fölött
a suhanás
a lépéstelen csodás lendület
emel tovább!

Lukátsi Vilma
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Gyávaság, hitetlenség
  2019-09-27 07:40:25, péntek
 
  "De a gyáváknak és a hitetleneknek, az utálatosoknak, gyilkosoknak és paráznáknak, a varázslóknak és bálványimádóknak, és minden hazugnak meglesz az osztályrésze a tűzzel és kénnel égő tóban: ez a második halál." Jelenések 21,8

Aki ezt az igeverset elolvassa, nyilván megdöbben azon, hogy a gyávákat és hitetleneket egy sorba veszi az Ige azokkal, akiket féktelen, gonosz bűnösöknek tartunk, és hogy számukra az örökkévalóságra ugyanazt a büntetést helyezi kilátásba.

És talán azt is meglepőnek tartjuk, hogy a gyávák itt az első helyen szerepelnek. Roppant kijózanítólag kellene ennek hatnia mindazokra, akik idáig félénkségüket jelentéktelen dologként mentegették. Talán félnek befogadni az Úr Jézust, mivel nem tudják, mit szólnak hozzá barátaik, vagy pedig azért, mert természettől fogva tartózkodók. Isten azonban ezt nem ítéli mellékes dolognak; hanem vétkes gyávaságnak tekinti.

Ugyancsak kijózanítólag kellene hatnia azokra is, akiket itt az Ige a másodiknak említ: a hitetlenekre. Gyakran halljuk, hogy egyesek azt mondják: ,,Egyszerűen nem tudok hinni", vagy ,,Bárcsak hinni tudnék!" De ezek valójában nem becsületes kijelentések. Az Üdvözítőn nincs semmi, ami lehetetlenné teszi az emberek számára, hogy higgyenek Benne. A nehézség nem az értelemben, hanem az akaratban van. A hitetlenek nem akarnak Benne hinni. Az Úr Jézus azt mondta kora hitetlen zsidóinak: ,,...és mégsem akartok hozzám jönni, hogy életetek legyen" (Jn 5,40).

A gyávák és hitetlenek közül sokan kétségkívül tisztességes, művelt és erkölcsös embernek tartják magukat. Ebben az életben nyilván tudni sem akarnak gyilkosokról, paráznákról, vagy azokról, akik varázslást űznek. Pedig ha nem fordultak Jézus Krisztushoz, nem üdvözülnek. Sorsuk ,,a tűzzel és kénnel égő tóban" lesz, ,,ez a második halál". Ám vitázzanak az emberek, hogy létezik-e pokol és örök ítélet, vagy sem, a Biblia nagyon világosan beszél. Létezik pokol a Krisztus nélküli élet végén!

És ami a dolgot különösen szomorúvá teszi, az a tény, hogy sem a gyáváknak, sem a hitetleneknek, sem a többi felsoroltnak nem kell szükségszerűen a tűz tavába kerülnie. Ha bűnbánatot tartanának félelmeik és kételyeik és többi bűnük miatt, és bizalommal odafordulnának az Úr Jézushoz, akkor bocsánatot nyernének, megtisztulnának, és meglenne minden előfeltételük ahhoz, hogy a mennybe jussanak.

William MacDonald
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Gyónás
  2019-09-27 07:35:26, péntek
 
  ,,Hogy semmitől sem vonogattam magamat, ami hasznos, hogy hirdessem néktek, és tanítsalak titeket nyilvánosan és házanként." (ApCsel 20,20)

Ha enyém is lenne sok ezer világ, inkább mindent elvesztenék, mint hogy az egyházból a gyónás legkisebb része is elvesszen. A gyónás a keresztyének számára a legelső, legfontosabb és legszükségesebb iskola, amelyben Isten Igéjét érteni és hitüket gyakorolni tanulják, amire a nyilvános leckék és prédikációk kevésbé alkalmasak. Mert, noha a prédikátor a szószéken a törvényt is, az evangéliumot is tanítja, a dolgot ezzel lezárja, senkit sem állít próba elé, nem kérdez meg, nem kutatja, hogy ki hogyan fogadja tanítását. Emiatt nem is láthatja, hogy vigasztalnia vagy fenyítenie kell-e, mert nincs előtte külön-külön minden személy, akivel foglalkozik. És noha a hallgató a pródikációban mindkettőt hallotta, mégis jobban és bizonyosabban felfogja, ha külön és személyesen mondják el neki amit Krisztus az ő földi egyházának adott: bűnbocsánatot a bűnbánó vétkesnek, a bűnök megtartását a megátalkodottnak, amíg meg nem térnek.

Luther Márton
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
2019.08 2019. Szeptember 2019.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 214 db bejegyzés
e év: 7854 db bejegyzés
Összes: 35932 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3406
  • e Hét: 9652
  • e Hónap: 38964
  • e Év: 226766
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.