Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/10 oldal   Bejegyzések száma: 95 
Zselatinmaszk - visszafiatalíthatja az arcot
  2019-10-22 00:19:50, kedd
 
  A zselatin helyreállítja a lecsökkent kollagén termelődését, kitölti a ráncokat, üdébbé és simává varázsolja a bőrt, javítja a vérkeringést. Drága krémekben árulják, pedig minden közért polcán ott van fillérekért, és még hatékonyabb is, mert nagyobb a koncentrációja.

Az alábbi maszkot tudod otthon elkészíteni.

Hozzávalók: 2 evőkanál forró víz, 1 teáskanál zselatin, 2 teáskanál összetört banán.

Elkészítés: keverd össze a vizet a zselatinnal, majd hagyd keveset állni, míg megszívja magát. keverd bele a banánt. Kend az arcodra a maszkot vékonyan, majd ha megszárad, dörzsöld le.

Fantasztikus a hatása!
Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
Ráncok ellen : ánizs
  2019-10-22 00:14:16, kedd
 
  Manapság szinte minden nőt nagyon érzékenyen érint az arcbőr ráncosodása. Régebb sokkal kevesebb hangsúlyt fektettünk a ráncok jelenlétére, de az is igaz, hogy csupán idősebb korban kezdtek jelentkezni.
A stresszes, túlhajszolt, és káros anyagokkal teli életünk hozzájárul ahhoz, hogy a ráncok már a 20-30-as évek elején mély nyomot hagynak az ember arcán.

Felejtsük el a drága kozmetikai kezeléseket, és kencéket, inkább próbáljunk ki valami természetesebb módszert. Az alábbi keverék igen hatékony, szinte semmibe sem kerül, és néhány kezelés után már látni fogjuk az eredményt. Csökkenti a ráncok megjelenését, és lassítja az öregedési folyamatot is. A hatékonyság titka, a fő alapanyagban, az ánizsban rejlik.

Hozzávalók:
1 maroknyi ánizs
1 csésze víz
egy kisebb edény

Elkészítés:
Tegyük oda a vizet főni, majd, amikor felforrt, tegyük bele az ánizst. Vegyük le a tűzről, fedjük le, és hagyjuk állni 5 percig. Ezután szűrjük le, és a keletkezett folyadékot töltsük egy kis üvegbe.

Naponta legalább egyszer, ébredés után mossuk le az arcunk ezzel a főzettel, főleg azokon a területeken, ahol már a ráncok kialakultak. Nyugodtan este is alkalmazhatjuk az ánizsos lemosót, hiszen így sokkal eredményesebb lesz a kezelés. Az ánizs puhává, simává varázsolja a bőrt, és hatására a ráncok is el fognak tűnni.

Nem kell túl sok pénzt költeni a drága kozmetikumokra, inkább próbáljuk ki ezt a főzetet. Ha bevált, ajánljuk ismerőseinknek is!

A kezelést kiegészíthetjük ánizs illóolajjal is, hiszen így sokkal hatásosabb lehet. Könnyen beszerezhető a gyógynövényboltokban, számos kozmetikum alapanyagaként használják. Ha sikerült hozzájutnunk, cseppentsünk a főzetbe 1-2 csepp ánizsillóolajat, és így alkalmazzuk.
Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
Ránctalanító pakolások otthon
  2019-10-22 00:09:19, kedd
 
  Az évek múlásával a bőr egyre inkább veszít feszességéből, megjelennek az apró szarkalábak, később pedig a mélyebb ráncok. Ezért minél hamarabb érdemes tenni azért, hogy az arc minél tovább megőrizze fiatalságát és rugalmasságát.
A piacon számtalan megoldást kínálnak a ráncok ellen, ha viszont a természetesség híve vagy, jó megoldásként szolgálhatnak a konyhádban is fellelhető alapanyagok, amelyek feltöltik az apró barázdákat, táplálják, és üdévé varázsolják a fáradt arcbőrt.A legjobb házi ránctalanító pakolásokHa szeretnéd halványítani a már kialakult ráncokat, vagy élénkebbé tenni a bőrt, az otthon fellelhető hozzávalókból tuti pakolásokat rittyenthetsz magadnak. A méz feszesíti a bőrt, valamint fertőtlenítő, pattanástalanító hatásáról is ismert. Az argánolaj hatékonyan veszi fel a harcot a száj és szem körüli barázdákkal, mivel a benne lévő E-vitamin, az antioxidánsok és a fitoszterolok részt vesznek a bőr megújításának folyamatában. A meggymagolaj erősít, hidratál és feszesít, a szódabikarbóna pedig külsőleg is csodaszer, eltávolítja az elhalt hámsejteket, és tisztítja a pórusokat. Az élesztős pakolás ránctalanít, és jó gyulladások, pattanások ellen is. Mutatjuk, hogy készítsd el őket!


Kókuszos-szódabikarbónás:
A kókuszolaj gazdag E-vitaminban, telített zsírsavakban, tápláló, gombaölő, antioxidáns, sőt antibakteriális hatásokkal is rendelkezik. Normál típusú arcra egyforma arányban keverd össze a hozzávalókat, ha viszont érzékenyebb a bőröd, a szódabikarbóna érdessége miatt két adag kókuszolajhoz adj egy adagot belőle. Miután elkeverted, vidd fel egyenletesen az arcodra, dekoltázsodra, és hagyd tíz percig rajta. Langyos vízzel öblítsd le.


Tejszínes-élesztős :
10 g élesztő
10 ml tejszín
egy evőkanál méz

Az élesztőt morzsold bele a tejszínbe, és add hozzá a mézet is. Vidd fel a maszkot a megtisztított arcbőrre, sőt akár a nyakadra és dekoltázsodra is, majd húsz perc után langyos vízzel öblítsd le. Hidratálásra nem lesz szükség, mert a tejszín remekül ellátja ezt a feladatot, miközben a mézzel és az élesztővel együtt megújítja a bőrt, és feszesít is.

Argán- és meggymagolajos pakolás
5 szem fehér szőlő
1 fél alma
2 evőkanál apró szemű zabpehely
1 evőkanál méz
1 tojásfehérje
fél kávéskanál meggymagolaj
3 csepp argánolaj

A hozzávalókat dobd a turmixgépbe, és jól keverd össze. A két gyümölcs magjai is kerüljenek bele, mivel ezeknek rendkívül magas az E-vitamin-tartalmuk, illetve apró szemcsévé darálva remek arcradírként funkcionálnak. Ezután masszírozd alaposan az bőrödbe, hagyd hatni 15-20 percig, aztán langyos vízzel öblítsd le. Az argánolajat luxusmárkák krémjeibe is teszik, hiszen erős ránctalanító és feszesítő hatással bír.
arcpakolás

Uborkás-tojásos :
1 uborka
néhány csepp citrom
egy tojásfehérje

A hozzávalókat turmixold össze, és már kenheted is az arcodra. Az uborkának rengeteg jótékony hatása van a bőrre: frissít, simít, hidratál, a tojásban található kollagén pedig feszesíti a bőrt, segít a barázdák kialakulásának megelőzésében, valamint természetes ránctalanítóként funkcionál. A pakolásokat hetente egyszer-kétszer alkalmazhatod, ennél gyakrabban nem javasolt, mert kiszáríthatják a bőrt.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
Mitesszerek ellen
  2019-10-21 23:49:53, hétfő
 
  A legcsúnyább mitesszereket is kihúzza ez a tojásfehérjés, mézes maszk.Makulátlan lesz a bőröd.

A mitesszerek és a pattanások nemcsak tinédzserkorban, de később is nagyon makacsak lehetnek. A problémára azonban szerencsére több házi praktika is rendelkezésre áll, melyekkel könnyen megtisztíthatod tőlük az arcbőrödet.

Ha tojásfehérjét és mézet keversz össze, két nagyon hatékony alapanyagból készíthetsz pakolást. Mutatjuk, hogyan készítsd el a házi mitesszerkihúzót!

A pakolás elkészítése.Valójában nem is egyszerű pakolásról, hanem inkább egy tapaszról van szó, ugyanis egy többrétegű papírra is szükséged lesz a kezelés alkalmazásához. Erre alkalmas lehet például a konyhai törlőkendő, a vécépapír vagy a kozmetikai kendő, a lényeg, hogy szivacsszerű, lyukacsos szerkezete legyen.

A pakoláshoz egy-két tojásból a fehérjére van szükséged, melyhez fehérjénként egy kanál mézet kell keverned. A két alapanyagot ezután egy habverővel jó alaposan dolgozd össze, amíg kis légbuborékok jelennek meg.

Vidd fel ecsettel vagy akár kézzel a kezelni kívánt - előzőleg alaposan megtisztított - felületre a pakolást, majd megfelelő méretű papírral fedd le, és nyomkodd bele alaposan a tapaszt, amíg a papír jól átitatódik.

Nagyjából 10-15 perc elteltével a tojás és a méz hatni kezd, így amikor már érzed, hogy a tapasz húzódik, mert szárad, lehúzhatod a papírt a bőrödről. Az eredményt az eltávolított papíron látni fogod, ugyanis a mitesszerekből a faggyú és a zsír átvándorol a tapaszra. Végül mosd meg alaposan az arcodat, és szükség szerint hidratáld.

Miért van szükség a pakolásban mézre?
A méz számos kozmetikum alapja, tápláló, vízmegkötő hatásának köszönhetően. Az aranyszínű. édes anyag vérbőséget okozva frissíti a bőrt, csökkenti a gyulladást, így kiválóan alkalmas pattanások, mitesszerek, sebek kezelésére, ám nedvszívó hatása miatt mindig alapos hidratálást igényel, ha pakolásokban használod.

Mit tud a tojásfehérje?
A tojásfehérje kollagénben, A- és B2-vitaminokban gazdag, sőt, fontos ásványi anyagokkal ápolja a bőrt. Emellett a méz számára kellőképpen vizes közeget biztosít, így gondoskodik arról, hogy a méz ne szívja el a bőrödből a nedvességet, ne ráncosítson.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
Házi botox
  2019-10-21 23:45:11, hétfő
 
  Ez a házi botox olyan feszessé varázsolja az arcbőröd, hogy mindenki kéri majd a receptet

Testünk legszembetűnőbb része az arcunk, amely egészségünkről és lelki állapotunkról is sokat el tud árulni. Az idővel megjelenő ráncok elsősorban az életkor előrehaladtának köszönhetőek, de az évek során minket ért stressz, a dohányzás és az egészségtelen táplálkozás, mozgásszegény életmód is szerepet játszik benne.

Viszont nem kell drága krémekhez és egyéb plasztikai beavatkozásokhoz folyamodnod, hogy visszanyerd bőröd feszességét. Egy házi keverék is tökéletesen megteszi, amelynek legfőbb alapanyaga a tojás. Ha érzékeny a bőröd, előbb egy kevésbé látható bőrfelületen próbáld ki. Azonban olyan természetes összetevőkből áll, hogy alapvetően nem kellene, hogy irritációt okozzon.

Tojásos maszk

Hozzávalók:

1 tojásfehérje
Fél teáskanál kókuszolaj
Fél teáskanál citromlé (frissen facsart)
1 csésze kamilla tea

Elkészítés, alkalmazás

A tojásfehérjéből verj kemény habot, majd alaposan keverd el benne a kókuszolajat és a citromlevet.

Az egynemű masszát vidd fel az arcodra és körkörös mozdulatokkal masszírozd is bele.

Hagyd megszáradni, legalább 15 percig maradjon az arcodon.

Az idő letelte után mosd le a kihűlt kamillateával.

A hozzávalók hatása
Tojásfehérje - Feszessé, rugalmassá és puhává varázsolja a bőrt, gyulladásgátló hatása van.
Kókuszolaj - Antibakteriális és gyulladásgátló hatású, a legjobb természetes hidratáló anyag.
Citromlé- C-vitamin tartalmának köszönhetően segíti a kollagén termelődést, amely segít rugalmasítani, feszesíteni a bőrt.
Kamillatea - Egy természetes, gyulladáscsökkentő gyógynövény, amely enyhíti a pirosságot és nyugtatja a bőrt. Száraz bőr ellen is kiváló.
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
Bármilyen utat...
  2019-10-21 23:18:48, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Bölcs gondolatok  
P-vitamin - Rutin
  2019-10-21 21:56:40, hétfő
 
  A rutin a bioflavonoidok közé tartozó anyag. A P vitamin a C vitamin kísérője, általánosan ugyanazokban az élelmiszerekben fordul elő. A P-vitamin segíti a C vitamin felszívódását és megvédi az oxidációtól, ezenkívül erősíti a hajszálereket.

Mihez szükséges?
Antioxidatív folyamatokhoz, védőfaktorként
Öregedési folyamatok gátlásához
Csökkenti a hajszálerek törékenységét

Mennyi szükséges belőle?
A P-vitamin pontos szükséglete nem ismert.

Miben található meg?
Legbővebben a citrusfélék, a csipkebogyó, az áfonya, a brokkoli, a paradicsom, valamint más gyümölcsök és zöldségek tartalmazzák - elsősorban a gyümölcs húsa gazdag ebben a vitaminban.
A hiány és többlet hatása

Hiányállapotok
Emberben kifejezetten P-vitamin hiánybetegség nem ismert, de feltételezhető, hogy hiányában a C-vitamin felszívódása és felhasználása zavart szenvedhet, éppen ezért tüneteik átfedhetik egymást.

Túladagolás
A P-vitamin túladagolása és káros hatásai emberi szervezetben nem ismertek.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Vitaminokról  
Pantoténsavról
  2019-10-21 21:50:33, hétfő
 
  A pantoténsavnak már a neve is utal előfordulási helyére: a görög eredetű név jelentése: mindenütt előforduló, tehát arra mutat, hogy széles körben fordul elő az élelmiszerekben. Egyes kutatások szerint serkenti a mellékvese hormonjainak termelődését, és feltételezik, hogy lassíthatja az öregedést. A pantoténsav a koenzim-A nevű enzim alkotórészeként központi szerepet tölt be a szénhidrát-, a zsír- és a fehérjeanyag-cserében. A koenzim-A szinte minden anyagcsere-folyamat kulcsenzime, így a legtöbb létfontosságú anyag előállításában is jelentős szerepet tölt be. Érdekesség, hogy a panthenolt gyakran alkalmazzák bőrvédő krémekben, melyekben segít megőrizni a bőr rugalmasságát és puhaságát. Hajápoló termékekben is alkalmazzák, hogy megóvja a hajat a kémiai és mechanikai károsodásoktól.

Mihez szükséges?
Koleszterinszintézis
Ingerületátvivő anyagok képzése
Hemoglobin szintézise
Gyógyszerek kiürülése

Mennyi szükséges belőle?
A pantoténsav szükségletét nem túl könnyű meghatározni hiszen mint fent is utaltunk rá, szinte minden élelmiszerben előfordul. Stabil, de a savak (például ecet), a sütőpor és a hő együttes hatása mégis elindíthatja lebontását.

Miben található meg?
A legtöbb élelmiszerben megtalálható, fő forrásaink a máj, az élesztő és gabonafélék-péksütemények.

Hiányállapotok
Hiánytünetek általában csak nagyon egyoldalú, túlságosan sok finomított élelmiszert tartalmazó étrendnél alakulnak ki hiánytünetei leggyakrabban a bőrön, az idegrendszerben, illetve az anyagcserében okoznak elváltozásokat. Ezek a tünetek azonban nem igazán jellemzőek, így csak néha lehetséges a valódi ok feltárása. Szükségletünk növekedését egyes gyógyszerek szedése, a rendszeres alkoholfogyasztás és a dohányzás is okozhatja.

Túladagolás
Túladagolva, különösen egyéb B vitaminok nélkül, felboríthatja az anyagcserét, bár ez csak extrém nagy adagok mellett lehetséges, amennyit normál körülmények között képtelenség a szervezetbe juttatni.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Vitaminokról  
PABA - Para-amino-benzoesav
  2019-10-21 21:40:01, hétfő
 
  PABA-ról régebben azt tartották, hogy a B-vitaminok közé tartozik. Ma már tudjuk, hogy közvetlenül nem életfontosságú tápanyag, de bizonyos mikroorganizmusok (bélbaktériumok) számára nélkülözhetetlen. Ezek a baktériumok hozzátartoznak a szervezet ún. normál flórájához, sőt, mint fentebb említettük, hasznot is hajtanak, pl. vitaminokat termelnek és visszaszorítják a kórokozó baktériumokat. A PABA e jótékony baktériumokon keresztül hat előnyösen a szervezetre.

Mihez szükséges?
Antioxidatív folyamatokhoz, védőfaktorként
Az emésztőrendszer mikoorganizmusainak tökéletes működéséhez
Közvetve csökkentheti az érelmeszesedés és a szívinfarktus veszélyét

Mennyi szükséges belőle?
Nincsenek pontos szakirodalmi ajánlások a PABA napi beviteli szintjére vonatkozóan.

Miben található meg?
A PABA legjobb táplálkozási forrásai a gabonafélék.

Hiányállapotok
Emberi szervezetben még nem mutatták ki hiányállapotát

Túladagolás
A PABA nagy mennyiségben sem toxikus, kozmetikai szerekben alkalmazva viszont arra érzékenyeknél bőrkiütéseket okozhat.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Vitaminokról  
A niacinról
  2019-10-21 21:37:12, hétfő
 
  A niacin vízben oldódó vitamin, régebben PP-faktornak (Pellagra-Preventív) hívták, ma többször találkozhatunk vele nikotinsavamid, nikotinamid, niacinamid néven is. Főleg a szöveti oxido-reduktív folyamatokban vesz részt. Szintén képes a szervezetben képződni, a triptofán nevű aminosavból.

Mihez szükséges?
Kémiai reakciók
Szénhidrát-anyagcsere
Fehérje-anyagcsere
Zsíranyagcsere

Mennyi szükséges belőle?
Szintén alkalmazzák a tápanyagbeviteltől függő meghatározást is, hiszen az anyagcsere fontos szereplője. 1000 kJoule energiára1,6 mg bevitelt javasolnak. A kukoricában olyan anyag található, amely a niacin hatását gátolja.

Miben található meg?
Legjobb niacinforrásaink a hús, máj, vese, hal, tojás, élesztő, szárazhüvelyesek, zöldségfélék és a barna kenyér.

Hiányállapotok
Niacin hiányában a pellagra nevű betegség fejlődhet ki, amely bőrártalmakkal, a nyelv gyulladásával, rendellenes bélrendszeri és idegrendszeri működéssel jár.

Túladagolás
Vízoldható vitamin lévén nem lehet túladagolni.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Vitaminokról  
     2/10 oldal   Bejegyzések száma: 95 
2019.09 2019. Október 2019.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 95 db bejegyzés
e év: 1442 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1538
  • e Hét: 10320
  • e Hónap: 41806
  • e Év: 246507
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.