Belépés
jupiter21.blog.xfree.hu
" Elég, ha megértjük, hogy mindannyian valamilyen célból vagyunk itt, és elég, ha elkötelezzük magunkat ennek a célnak. " Paulo Coelho "Né... Keller Istvánné
1946.04.10
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
Változtass az életeden II.
  2011-12-28 10:36:04, szerda
 
 
A jó és rossz hírek egyaránt gyorsan terjednek, ezért nem mindegy, mit gondolnak rólunk az emberek. Az új barátok kedvező lehetőséget vonzanak az életünkbe, míg a hátunk mögött felégetett hidak kellemetlen hírrel előzhetnek meg minket.

A hír és hírnév területe a bejárattal szemközti, tőlünk legtávolabb eső sarok, melyet jobb oldalról a ,,szerelem és házasság", bal oldalról pedig a ,,gazdagság és siker" sarok határolnak. Optimális esetben lakásunk déli oldalán található.

* Legelőnyösebb ezen a területen a tüzes színek használata. Ez lehet pl. bordó tapéta, illetve hófehér tapéta esetén terrakotta járólap, bíbor függöny vagy más dekorációs anyag, borvörös lámpabúra, piros díszpárnák, képkeretek, egyéb dísztárgyak.

* Hatásos lehet ízlésesen bekeretezett oklevelek, diplomák, egyéb díjak, elismerések kihelyezése a falra, polcokra, szekrényekre. Minden - a hírrel és hírnévvel kapcsolatos - felirat, de bármilyen személyes tárgy is kedvező befolyással bír erre a sarokra, a lényeg mindössze az, hogy a hírnevet testesítse meg számodra (pl. egy elegáns, irodaszereket ábrázoló reklámfotó, naptár, vagy munkatársakkal készült közös, jó hangulatú fotó)

* A háromszög, kúp- és gúla alakú használati tárgyak, eszközök tűz jellegük miatt szintén erősítik ezt a területet. Ezek lehetnek különleges formájú vázák, különleges dísztárgyak.

* Használj minél több fényforrást (nap, villany, petróleumlámpa, gyertyák, mécsesek), hogy a fényáradathoz hasonlóan hírneved is felragyogjon. Amennyiben foglalkozásod fokozottan összefügg a hírnévvel (színészi-, énekesi-, művészi-, politikai pálya), nagy segítségedre lehet, ha ezt a ,,sarkodat" este is ragyogó fénybe borítod. Ha ezen a helyen kevés világításod lenne, mindenképp használj kiegészítő lámpákat, mivel az erős fény növeli a csít.

* Minden állati eredetű (bőrből, szőrből, gyapjúból, tollból, csontból készült) tárgy kedvezőbbé teszi a csi áramlását, mely életedbe is jó energiákat vonz.

* Ügyelj arra, hogy olyan képekkel, poszterekkel díszítsd lakásodnak ezt a részét, melynek tárgyai elsősorban tüzet, napfényt, állatokat (elsősorban lovakat), embereket ábrázolnak. Minden műalkotás hatással van az emberekre, ezért nem mindegy, milyen képek díszítik otthonod falait, és az sem mellékes, hova teszed őket. Ami az egyik helyen áldás, a másik helyen átok. Erre a területre dinamizmust, erőt, kitartást, dicsőséget sugárzó képeket tegyél!

* A kínaiak szerint a legnagyobb szerencsét ezen a területen a virágzó szilvaág hozza, de bármilyen virág megteszi, csak mindig frissen vágott, illetve egészséges cserepes növény legyen. A vörös színű virágok különösen alkalmasak a csi fellendítésére ezen a területen. Selyem- vagy porcelánvirágokat is használhatsz, de mindig ügyelj tisztaságukra, ne legyenek porosak.

* Minden esetben, ha ezen a területen tükröt használsz - figyelj arra, hogy a tükörben teljes életnagyságban lásd magadat. Ez a hír és hírnév sarokban kiemelten fontos, akár előléptetésed múlhat egy jól illetve rosszul megválasztott tükrön!

A fentiekben felsorolt tárgyak együtt, de külön-külön is segíthetnek a hír- és hírnév terület megerősítésében, de mindig maradj mértékletes. Az idő múlásával azonban minden változik (elnyersz egy új pozíciót, rég várt felkérést kapsz), ezért érdemes az aktuális vágyaid, álmaid szerint változtatni otthonod egyes területein, legyen az apró, vagy nagy volumenű beavatkozás. Egy dolgot tarts szem előtt: úgy változtass lakásod területeit, hogy mindig vonzza a csit!





 
 
0 komment , kategória:  Ezoteria : Feng Shui  
Változtass az életeden III.
  2011-12-28 10:32:32, szerda
 
 
Magasabb fizetésre, több sikerre vágysz? Jobb életszínvonalon szeretnél élni? Hirtelen nagyobb összegre lenne szükséged? Ne várj mások segítségére, teremts rendet otthonod gazdagság és siker területén!

A gazdagság és siker területe a bejárattal szemközt, a bal oldalon található sarok, amelyet jobb oldalról a ,,Hír és hírnév" terület határol. Kedvező esetben lakásunk déli oldalán helyezkedik el.

* Díszítsük ezt a részt olyan tárgyakkal, amelyek vonzzák a csit: ezek lehetnek különféle (üvegből, fából, fémből készült) szélharangok, mozgókák, zászlók, szélkakasok. -

* Érdemes olyan festményeket, fényképeket, posztereket tenni a falra, amelyek vágyaink tárgyát jelképezik: ez lehet egy szép kertes ház, romantikus nyaraló, divatos sportkocsi, vagy egy vitorlás. A lényeg az, hogy álmainkat tükrözze, és mindazt, amit el szeretnénk érni a jövőben.

* Ültessünk (vásároljunk) kerek levelű szobanövényeket, mint például a begónia vagy a nebáncsvirág. A szárított növények is jó hatással vannak erre a területre, de csak szépen kompozícióba rendezve: pl. a nyári hónapokban kapható ,,júdástallér" ezüstös csillogásával nagyon szép dísze lehet a lakásnak.

Válasszunk olyan cserepes virágokat, amelyek a gazdagság színeiben pompáznak: ilyen a ciklámen, az ibolya, vagy a korallvirág. Ízléses selyemvirágokkal is dekorálhatjuk otthonunk egy-egy sötétebb részét, de ügyeljünk arra, hogy véletlenül se legyen poros, vagy koszos, mert az rossz hatással van a csire.

* Értékes dísztárgyainknak ennél megfelelőbb helyet keresve sem találhatnánk: régiségeinket, festményeinket, kristályainkat, esetleg szobrainkat tegyük lehetőleg erre a területre. A gazdagságot, a pénzt szimbolizálják és erősítik a csit.

* A víz jellegű tárgyak az anyagi javak özönlését jelképezik, ezért ha van akváriumunk, vagy kisebb csobogónk mindenképp ebben a sarokban legyen. Nemcsak hangulatosabbá teszik otthonunkat, de jó hatnak majd anyagi helyzetünkre is.

* Ezoterikus boltokban találhatunk különféle papírra, fára illetve selyemre festett, a gazdagsággal és sikerrel kapcsolatos feliratokat. Ezeket jól látható helyre tegyük, például az ajtó fölé, vagy bármilyen szabad falfelületre, lehetőleg szemmagasságban.

* Használjunk vörös, kék és bíbor színeket. Ezek lehetnek díszpárnák, függönyök, szőnyegek, virágkaspók, lámpaburák, vagy apró használati tárgyak. Az élénk színek pozitív energiájuk révén felpezsdítik a lakás csijét.

* Aggassunk az ablakok (ajtók) fölé csilingelő pénzcsengettyűt, vörös zsinóron lógó pénz-szimbólumokat, vagy tegyünk polcunkra aprókkal teli perselyt, pénztárcánk hamarosan gyarapodni fog! Ha gyors anyagi sikerre vágyunk érdemes ezen szimbólumok mögé tükröt helyezni, megduplázva ezzel a csit.

* Ügyeljünk arra, hogy mindig különös gondot fordítsunk a rendezettségre, ha pedig véletlenül ezen a területen helyezkedik el valamelyik vizesblokkunk tartsuk mindig zárva a WC fedelét és zárjuk le a lefolyókat, különben a csi elszökik a lakásból.




 
 
0 komment , kategória:  Ezoteria : Feng Shui  
Változtass az életeden IV.
  2011-12-28 10:31:08, szerda
 
 
Visszatérő egészségügyi problémákkal küzdesz, esetleg műtétre vársz? Családod és jó egészséged nagy szerepet játszanak életedben, hiszen mit ér a pénz és a siker, ha nincs kivel megosztanod?

A báguá-technika segítségével könnyen megállapítható, hogy lakásod mely részén található az egészség és család területe, ami jó egészségedért, családi-, baráti- és rokoni kapcsolataidért felelős. Ez a bejárattól számítva a bal oldalon, középen található.

* Ezen a területen használj apró-virágmintás tapétákat, függönyöket, terítőket, díszpárnákat, bútorhuzatokat, különösen zöldes-kékes árnyalatúakat.

* Tegyél sok-sok egészséges, kerek levelű, dús virágzatú növényt, vagy frissen vágott virágokat ebbe a sarokba. Figyelj arra, hogy ha növényeid kiszáradnak, elhervadnak, azonnal dobd ki őket, mert azon túl, hogy kellemetlen szagot és lehangoló látványt árasztanak, nagyon rossz hatással lehetnek a csire, így egészségedre is!

* Díszítsd falaidat családi fotóiddal, barátaidról készült közös képeiddel, illetve olyan festményekkel, grafikákkal, amelyek tájképeket, virágos csendéleteket ábrázolnak. Szintén pozitív hatással vannak a lakásban áramló csire az olyan műalkotások, amelyeken megtalálható mind az öt elem színe és az egészséget szimbolizálják számodra.

* Minden kék és zöld színű dísztárgy erősíti ezt a területet. Lehetnek ezek apró virágkaspók, vázák, parányi mécsesek, de akár szőnyegek, falvédők, képkeretek is. Polcokra, asztalra helyezett ásványokkal, kristályokkal szintén felpezsdítheted a csi áramlását.

* Vásárolj fából készült tárgyakat! A rattanból, nádból, vesszőből készült bútorok, berendezési tárgyak nagyon kellemes hangulatot varázsolnak otthonodba: válassz például fakeretes tükröt, komódot, keleties kinézetű fonott újságtartót, alacsony nád-puffot, vagy néhány rattan-fotelt ízlésednek és pénztárcádnak megfelelően!

* Sportversenyeken szerzett serlegeidet, érmeidet, egyéb trófeáidat helyezd egy nagyobb parafatáblára, vagy polcokra! Meglátod, hasznodra lesznek, ha sport-teljesítményedet szeretnéd javítani, esetleg versenyre, vagy bármilyen megmérettetésre készülsz.

* Minden olyan felirat, plakát jó hatással van a csire, amelyek a családodhoz kötődő szeretettel, egészségeddel kapcsolatosak, ezért érdemes bekeretezni és a falra tenni őket. Ilyenek például a vásárokban, ezoterikus boltokban kapható - házi áldásokhoz hasonló - versek, imák, tantrák.

* Világítsd be az egész teret erős-, sárgás- és meleg fényű lámpákkal, amelyek a kicsattanó egészséget, a Napot, az életenergiát szimbolizálják számodra és jó hatással lesznek lelkiállapotodra, így egészségedre is. Kerüld a borongós, sötét világító eszközök használatát!

* Amennyiben egészség és család sarkod véletlenül a WC területére esik, különös gondot fordíts a helyiség higiéniájára és a lehetőségekhez mérten dekoráld ki.

Tegyél fapolcot a falra, amelyre tetszés szerint pakolhatsz: színes csuprot szárított levendulacsokorral, vagy más, szárított növénnyel, illatos üvegcsékkel. A WC-papírt tárold fonott nád- vagy bambuszdobozban: ez megvédi a portól, és esztétikus látványt nyújt.
Kis, virágos, vagy tengerpartot ábrázoló képeket is tehetsz a falra, kellemes hangulatot fog árasztani, és a csinek is jót tesz. Ügyelj arra, hogy ha például macskád van, az almos-ládáját semmiképp ne ezen a területen tartsd!




 
 
0 komment , kategória:  Ezoteria : Feng Shui  
Gazdagodj ....................
  2011-10-10 08:54:32, hétfő
 
 
Gazdagodj a Feng-shui segítség

Van, aki azt gondolja, próbáljuk meg, van, aki gyorsan tovább kattint, más pedig belekíváncsiskodik, hátha el tud lesni valami jó trükköt!

Miért?

Nagyon egyszerű. Az első embertípus eltemette az életét, nem képes nyitottan, kreatívan gondolkodni és fél minden változástól, hiszen neki biztosan nem sikerül. A második embertípushoz nem tud szólni, mert meg van győződve arról, hogy mindenki csak át akarja verni, és senki nem tehet érte semmit. Megint beleütközöm a rugalmatlan gondolkodásba, így nehéz bármit is tenni.

A harmadik embertípussal lehet együtt gondolkodni, hiszen fogékony az új gondolatvezetésre. Feltételezi, hogy személyre kell szabni a leírtakat, és képes azt kreatívan felhasználni saját érdekében. Tehát, kedves kíváncsi, nyitott, gondolkodó olvasó, kezdjük az elején.
Miért is volt szükség erre a gondolatvezetésre?

A Feng - shui elsősorban életforma, és mint minden életforma, először a gondolatainkban teremtődik meg. Pénzt akarsz? Akkor, először is, el kell hinned, hogy lehet pénzed! Amíg ezt a dolgot nem beszéled meg önmagaddal, addig hiába is teszel bármit. A legtöbb ember nem meri elhinni, hogy jár neki, és megérdemli azt , hogy jobban élhessen. Persze emberek vagyunk, így a jobban élés kategóriája embertől függ. Van, akit a számlái kifizetése már a jólét érzetével tölti el, és van, akinek szükségesek az életében az éttermek, kozmetikumok, vadi új technikai felszerelések. Egyben egyeznek ezek az emberek: szeretnék fizikai szinten jól és biztonságban érezni magukat.


Tehát már tudod, jár neked a nyugalom, a biztonság. Léphetsz tovább. Nézz szét az otthonodban: van- e olyan tárgy, amely folyton anyagi gondjaidra emlékeztet? Biztosan van, hiszen mindannyian kapunk csekkeket, fizetési felszólításokat stb. Mit szoktál ezekkel tenni? Természetesen jól látható helyre kiteszed, nehogy elfelejtsd befizetni.
Helytelen!!!

Mit eredményez ez tudat alatt? - Úristen, miből fizetem ki; csak ki ne fussak a határidőből; szegény vagyok; kilátásom sincs arra, hogy vegyek magamnak valamit, hiszen soha nem érem utol magam a számlákkal stb. Ugye ismerősek ezek a gondolatok?

Teendő?

Tedd el a számlákat egy zárható helyre. Vegyél egy szép dobozt vagy üríts ki egy fiókot. Ha mindig azon jár az eszed, hogy miből fizetsz, nem jut idő a teendőiden gondolkodni. Megakadályoz a lehetőségeid megragadásában. Inkább írd be a határidőnaplódba a befizetési határidőt, nézd meg legalább egyszer egy héten, így biztosan be lesz fizetve a számlád.
Mi az ami még a szegénység érzetét erősíti?

Régi, kidobásra ítélt bútorok, "egyszer jó lesz még valamire" cuccok. Ne sajnálj megválni tőlük, hiszen ha nem egyfolytában azt nézed, hogy "hű de ronda", "utálok beleülni", hanem azon gondolkodsz, "miből vegyek", meg fog teremtődni a lehetőség.

Hogyan fog megteremtődni a lehetőség?

Itt lépnek be a képbe a jól elhelyezett Feng - shui eszközök. Erre írtak már egy csomó könyvet, tele ellentmondásos információkkal. Miért ilyen ellentmondásos ez az információhalmaz? Pontosan azért, mert a Feng - shui erősen személyre szabott. Azért kell egy szakértő, mert nem mindegy mit teszel, hova teszed, és mekkorát. Sablonokban lehet gondolkodni, tegyél elefántot, teknőst, buddhát, érmét, halat, stb...

Butaság, felejtsd el! Először is, tudnod kell, mit szeretnél. Hidd el, ez a legnehezebb. Más eszköz kell egy hosszú távú terv véghez viteléhez, mint gyors eredmény eléréséhez. Abban megegyezhetünk, hogy célszerű ezeket az eszközöket a gazdagság területére tenni. Na, ezt még a Feng - shui szakértők között is csak kevesen tudják. Ennek a területnek a meghatározása egy pontos tervrajz alapján, pontos mérések eredményeként határolható be. Ha egyszerűen a bejárattól balra eső sarok lenne, nem képezték volna évekig a kínaiak a Feng - shui szakértőiket. Ebben ugye egyetérthetünk?
Freespirit-tipp:

* Teknős: általános szerencse szimbólum. Bárhova teszed, szerencsét hoz, ha szereted.
* Elefánt: a hosszú távú elképzelések megvalósítását jelképezi.
* Hal: szintén általános szerencse szimbólum, de csak páratlan számban.
* Buddha: a hitet erősíti.
* Érme: na, itt kell nagyon vigyázni, csak a megfelelő, piros szalaggal átkötött, megfelelően csomózott érmék működnek jól, mely érméket megfelelő szimbólumokkal láttak el.


Próbálgassatok, ügyeskedjetek. Kívánok mindenkinek biztonságot, nyugalmat, jólétet!

...... ........... ......

 
 
0 komment , kategória:  Ezoteria : Feng Shui  
Feng shui a babaszobában
  2011-09-05 17:35:05, hétfő
 
  A feng shui mindenhol működik: ahol harmóniát teremtünk fizikai szinten, ott kézzel fogható eredményeket érhetünk el - lelki szinten. Így a babaszobában is, amelynek eredményeképpen gyermekünk nyugodt, kiegyensúlyozott, egészséges, és vidám baba lesz, akinek sírásmentesek az éjszakái, és mosolygósak a reggelei.

Mivel az újszülöttek és a csecsemők napjaik nagy részét alvással töltik, kiemelten fontos, hogy békés, kellemes környezetet teremtsünk a szobájukban, amelyben szép lassan minden egyes szegletet megismernek, és magukénak tudhatnak. Mivel az első hat hétben a babák csak közelre, kb. arasznyira látnak élesen, ne zsúfoljuk tele az ágyukat, polcaikat játékokkal, mert az ijesztő lehet számukra. A kevesebb néha több - elvet követve fokozatosan díszítsük, gazdagítsuk birodalmukat, hogy legyen idejük megszokni az újonnan érkező "játék-barátaikat".

A babaszobán belül a kiságy elhelyezkedése a legfontosabb, hiszen hatással van az alvási szokásokra. Szakemberek szerint lényeges, hogy a kiságy vagy bölcső:
- ne külső falon helyezkedjen el, mivel az télen nagyon hideg lehet, nyáron pedig nem tud éjszakára kellőképpen lehűlni
- ne helyezkedjen fej-láb irányban az ajtóval szemben
- az ágy fejvége ne D / ÉNY / ÉK felé nézzen
- ne legyen elektromos hosszabbítók, gépek (hifi, magnó, tévé) közelében
- nem tanácsos ablak alá állítani, az esetleges viharkárok miatt
- ne tartsunk szobanövényeket az ágy közelében


Optimális esetben a kiságy a belső falak egyikén helyezkedik el, elektroszmogtól mentes környezetben, és a kicsi szépen kilát belőle vagy az ablakok vagy az ajtó irányában. Attól függően, hogy az ágy fejteteje milyen irányba néz, meghatározza, hogy melyik csí-ből vesz fel a legtöbbet, mivel minden irányból más energiát kap a baba.

Az alábbiakban felsoroljuk, melyik helyzet, milyen előnyökkel járhat:
(É-Észak, K-Kelet, D-Dél, Ny-Nyugat)
- K: elősegíti a növekedést, és a friss, élénk reggeli ébredést
- DK: békés alvást biztosít a babának, és fejleszti a kicsi kreativitását, elősegíti a lelki fejlődést
- D: nyugtalan alvást eredményezhet
- DNY: előnye a nyugodt alvást, és a csi megfontolt, gyakorlatias jellem kialakulását segíti elő
- NY: a jó alvást játékos, vidám légkörrel kombinálja
- ÉNY: komoly hatású csít eredményez, ami nem ajánlott még csecsemőknek, bár bölcsesség szempontjából vannak előnyei
- É: rosszul alvó kisbabáknak kifejezetten előnyös, mert megnyugtatja a síró kicsit. Hosszú távon azonban nem ajánlatos ilyen irányban tartani a kiságyat, mert a növekedésben lévő babának túl lassú lehet.
- ÉK: nehéz és éles csít eredményez, ezért előnytelen a babának, és még a legnyugottabb csecsemőt is síróssá teheti


Növények

A babaszobát is otthonosabbá varázsolhatjuk néhány - apróbb termetű- szobanövénnyel, azonban itt is elengedhetetlen, hogy betartsunk néhány alapszabályt.
1. Alaposan járjunk utána, hogy véletlenül se kerüljön a baba közelébe mérgező, szúrós / hulló levelű, vagy sprórákkal szaporodó (páfrány) növény.
2. Olyan távolságba helyezzük a virágokat, ahol a kicsi nem érheti el, nem eshet rá, nem ránthatja magára. (pl. ablakpárkányra, szekrény tetejére)
3. Válasszunk kicsi, virágos, kerek levelű szobanövényeket, amelyek egészséget, vidámságot és lelki gazdagságot eredményeznek a kicsinek, nem beszélve arról, hogy színesebb lesz tőle a szoba, és frissebb a levegője.


Világítás

Tartózkodjunk az éles, erős fényerejű izzóktól a baba hazaérkezését következő hónapokban, mivel a kicsi szeme még nagyon érzékeny, és az a fény, amiben mi remekül látunk, számára zavaró lehet. Érdemes alternatívan használható fényforrásokat választani:
- a plafonra egy alulról zárt, játékos formájú lámpát, amely a csupasz izzó fénye bánthatja a baba szemét
- a pelenkázóasztal fölé egészen tompa fényű lámpát válasszunk, amely mellett tisztába tudjuk tenni a babát éjszaka, de nem ébresztjük fel vele
- a szoptatófotel mellé halvány fényű (álló)lámpát használjunk, amely mellett kellemes "elalvós" hangulatot teremthetünk a fürdetés után
- éjszakai lámpának egészen pici, állatfigura-alakú lámpát használjunk, hogy ha a kicsi felébred az éjszaka sötétjében, akkor is legyen mindig egy biztos, "ismerős" pontja a szobában, ami megnyugtatja


Szőnyegek

Sok gyermekorvos nem ajánlja a szőnyegpadlót a szülőknek annak ellenére, hogy a későbbiekben a játék minden kisbabának jól esik a puha, süppedős felületen, mivel az asztmára, kruppra hajlamos babáknál ez előhozhatja a betegséget. A mosógépben mosható un. játszószőnyegeket szívesebben javasolják, amelyeket a szülők igény szerint használhatnak, ráadásul a későbbiekben sem jelent gondot, ha a baba rábukik, esetleg pisi- vagy ételfoltos lesz.
Valójában mindegy, hogy parkettánk, vastag szőnyegeink vagy padlószőnyegünk van; az a lényeg, hogy hetente porszívózzunk, mossunk fel, és mindig tartsuk tisztán a kisbaba környezetét.


Színek

A babaszoba falainak színezésénél tartózkodjunk az éles, harsány színektől, mert ez nyugtalanná teheti az arra hajlamos kisbabákat, ráadásul kötöttebbé teszi a bútor-, függöny- és szőnyegválasztást. A kicsik alvására jó hatással vannak a halvány, pasztel színű falak:
madártej-sárga, világoskék, pisztácia-zöld, kávé, lazac, halvány narancs.
A gyerekszoba, a lakás többi részéhez hasonlóan akkor van - szín szempontjából - jól berendezve, ha az 5 elem színei harmonizálnak egymással. Így aztán ne ragaszkodjunk ahhoz, hogy egy kisfiú szobájában minden csak kék, egy kislányéban pedig minden csak rózsaszín lehet. Keressünk egy uralkodó színt, amely megadja a szoba hangulatát, de az apró részletek legyenek színesek. Ettől lesz igazán vidám, szivárványszínű a babaszobánk.


Felhasznált irodalom: Simon Brown: Feng Shui Biblia, Alexandra Kiadó



 
 
0 komment , kategória:  Ezoteria : Feng Shui  
Gazdagság és siker
  2011-09-05 17:31:41, hétfő
 
  Magasabb fizetésre, több sikerre vágysz? Jobb életszínvonalon szeretnél élni? Hirtelen nagyobb összegre lenne szükséged? Ne várj mások segítségére, teremts rendet otthonod gazdagság és siker területén!

A gazdagság és siker területe a bejárattal szemközt, a bal oldalon található sarok, amelyet jobb oldalról a ,,Hír és hírnév" terület határol. Kedvező esetben lakásunk déli oldalán helyezkedik el.

* Díszítsük ezt a részt olyan tárgyakkal, amelyek vonzzák a csit: ezek lehetnek különféle (üvegből, fából, fémből készült) szélharangok, mozgókák, zászlók, szélkakasok. -

* Érdemes olyan festményeket, fényképeket, posztereket tenni a falra, amelyek vágyaink tárgyát jelképezik: ez lehet egy szép kertes ház, romantikus nyaraló, divatos sportkocsi, vagy egy vitorlás. A lényeg az, hogy álmainkat tükrözze, és mindazt, amit el szeretnénk érni a jövőben.

* Ültessünk (vásároljunk) kerek levelű szobanövényeket, mint például a begónia vagy a nebáncsvirág. A szárított növények is jó hatással vannak erre a területre, de csak szépen kompozícióba rendezve: pl. a nyári hónapokban kapható ,,júdástallér" ezüstös csillogásával nagyon szép dísze lehet a lakásnak.

Válasszunk olyan cserepes virágokat, amelyek a gazdagság színeiben pompáznak: ilyen a ciklámen, az ibolya, vagy a korallvirág. Ízléses selyemvirágokkal is dekorálhatjuk otthonunk egy-egy sötétebb részét, de ügyeljünk arra, hogy véletlenül se legyen poros, vagy koszos, mert az rossz hatással van a csire.

* Értékes dísztárgyainknak ennél megfelelőbb helyet keresve sem találhatnánk: régiségeinket, festményeinket, kristályainkat, esetleg szobrainkat tegyük lehetőleg erre a területre. A gazdagságot, a pénzt szimbolizálják és erősítik a csit.

* A víz jellegű tárgyak az anyagi javak özönlését jelképezik, ezért ha van akváriumunk, vagy kisebb csobogónk mindenképp ebben a sarokban legyen. Nemcsak hangulatosabbá teszik otthonunkat, de jó hatnak majd anyagi helyzetünkre is.

* Ezoterikus boltokban találhatunk különféle papírra, fára illetve selyemre festett, a gazdagsággal és sikerrel kapcsolatos feliratokat. Ezeket jól látható helyre tegyük, például az ajtó fölé, vagy bármilyen szabad falfelületre, lehetőleg szemmagasságban.

* Használjunk vörös, kék és bíbor színeket. Ezek lehetnek díszpárnák, függönyök, szőnyegek, virágkaspók, lámpaburák, vagy apró használati tárgyak. Az élénk színek pozitív energiájuk révén felpezsdítik a lakás csijét.

* Aggassunk az ablakok (ajtók) fölé csilingelő pénzcsengettyűt, vörös zsinóron lógó pénz-szimbólumokat, vagy tegyünk polcunkra aprókkal teli perselyt, pénztárcánk hamarosan gyarapodni fog! Ha gyors anyagi sikerre vágyunk érdemes ezen szimbólumok mögé tükröt helyezni, megduplázva ezzel a csit.

* Ügyeljünk arra, hogy mindig különös gondot fordítsunk a rendezettségre, ha pedig véletlenül ezen a területen helyezkedik el valamelyik vizesblokkunk tartsuk mindig zárva a WC fedelét és zárjuk le a lefolyókat, különben a csi elszökik a lakásból.





 
 
0 komment , kategória:  Ezoteria : Feng Shui  
Gazdagodj a Feng-shui segítség
  2011-08-24 07:04:29, szerda
 
  Van, aki azt gondolja, próbáljuk meg, van, aki gyorsan tovább kattint, más pedig belekíváncsiskodik, hátha el tud lesni valami jó trükköt!

Miért?

Nagyon egyszerű. Az első embertípus eltemette az életét, nem képes nyitottan, kreatívan gondolkodni és fél minden változástól, hiszen neki biztosan nem sikerül. A második embertípushoz nem tud szólni, mert meg van győződve arról, hogy mindenki csak át akarja verni, és senki nem tehet érte semmit. Megint beleütközöm a rugalmatlan gondolkodásba, így nehéz bármit is tenni.

A harmadik embertípussal lehet együtt gondolkodni, hiszen fogékony az új gondolatvezetésre. Feltételezi, hogy személyre kell szabni a leírtakat, és képes azt kreatívan felhasználni saját érdekében. Tehát, kedves kíváncsi, nyitott, gondolkodó olvasó, kezdjük az elején.
Miért is volt szükség erre a gondolatvezetésre?

A Feng - shui elsősorban életforma, és mint minden életforma, először a gondolatainkban teremtődik meg. Pénzt akarsz? Akkor, először is, el kell hinned, hogy lehet pénzed! Amíg ezt a dolgot nem beszéled meg önmagaddal, addig hiába is teszel bármit. A legtöbb ember nem meri elhinni, hogy jár neki, és megérdemli azt , hogy jobban élhessen. Persze emberek vagyunk, így a jobban élés kategóriája embertől függ. Van, akit a számlái kifizetése már a jólét érzetével tölti el, és van, akinek szükségesek az életében az éttermek, kozmetikumok, vadi új technikai felszerelések. Egyben egyeznek ezek az emberek: szeretnék fizikai szinten jól és biztonságban érezni magukat.


Tehát már tudod, jár neked a nyugalom, a biztonság. Léphetsz tovább. Nézz szét az otthonodban: van- e olyan tárgy, amely folyton anyagi gondjaidra emlékeztet? Biztosan van, hiszen mindannyian kapunk csekkeket, fizetési felszólításokat stb. Mit szoktál ezekkel tenni? Természetesen jól látható helyre kiteszed, nehogy elfelejtsd befizetni.
Helytelen!!!

Mit eredményez ez tudat alatt? - Úristen, miből fizetem ki; csak ki ne fussak a határidőből; szegény vagyok; kilátásom sincs arra, hogy vegyek magamnak valamit, hiszen soha nem érem utol magam a számlákkal stb. Ugye ismerősek ezek a gondolatok?

Teendő?

Tedd el a számlákat egy zárható helyre. Vegyél egy szép dobozt vagy üríts ki egy fiókot. Ha mindig azon jár az eszed, hogy miből fizetsz, nem jut idő a teendőiden gondolkodni. Megakadályoz a lehetőségeid megragadásában. Inkább írd be a határidőnaplódba a befizetési határidőt, nézd meg legalább egyszer egy héten, így biztosan be lesz fizetve a számlád.
Mi az ami még a szegénység érzetét erősíti?

Régi, kidobásra ítélt bútorok, "egyszer jó lesz még valamire" cuccok. Ne sajnálj megválni tőlük, hiszen ha nem egyfolytában azt nézed, hogy "hű de ronda", "utálok beleülni", hanem azon gondolkodsz, "miből vegyek", meg fog teremtődni a lehetőség.

Hogyan fog megteremtődni a lehetőség?

Itt lépnek be a képbe a jól elhelyezett Feng - shui eszközök. Erre írtak már egy csomó könyvet, tele ellentmondásos információkkal. Miért ilyen ellentmondásos ez az információhalmaz? Pontosan azért, mert a Feng - shui erősen személyre szabott. Azért kell egy szakértő, mert nem mindegy mit teszel, hova teszed, és mekkorát. Sablonokban lehet gondolkodni, tegyél elefántot, teknőst, buddhát, érmét, halat, stb...

Butaság, felejtsd el! Először is, tudnod kell, mit szeretnél. Hidd el, ez a legnehezebb. Más eszköz kell egy hosszú távú terv véghez viteléhez, mint gyors eredmény eléréséhez. Abban megegyezhetünk, hogy célszerű ezeket az eszközöket a gazdagság területére tenni. Na, ezt még a Feng - shui szakértők között is csak kevesen tudják. Ennek a területnek a meghatározása egy pontos tervrajz alapján, pontos mérések eredményeként határolható be. Ha egyszerűen a bejárattól balra eső sarok lenne, nem képezték volna évekig a kínaiak a Feng - shui szakértőiket. Ebben ugye egyetérthetünk?
Freespirit-tipp:

* Teknős: általános szerencse szimbólum. Bárhova teszed, szerencsét hoz, ha szereted.
* Elefánt: a hosszú távú elképzelések megvalósítását jelképezi.
* Hal: szintén általános szerencse szimbólum, de csak páratlan számban.
* Buddha: a hitet erősíti.
* Érme: na, itt kell nagyon vigyázni, csak a megfelelő, piros szalaggal átkötött, megfelelően csomózott érmék működnek jól, mely érméket megfelelő szimbólumokkal láttak el.


Próbálgassatok, ügyeskedjetek. Kívánok mindenkinek biztonságot, nyugalmat, jólétet!

...... ........... ........... ............

 
 
0 komment , kategória:  Ezoteria : Feng Shui  
A feng shui rejtelmei
  2011-05-28 14:27:42, szombat
 
  Bár a legtöbben egyfajta lakberendezési módszerként tekintenek rá, a keleti országokban igazi tudománynak számít, hogy az ember és az élettere összhangba kerüljön egymással.

Már az ősi kínai kultúrában tisztában voltak azzal: a boldog, sikeres és egészséges élethez harmonikus kapcsolatot kell kialakítani a környezettel és a természettel. A feng shui eleinte mindössze arra szolgált, hogy segítségével kiválasszák a temetők helyét. A kínaiak ugyanis úgy vélték, az élők és a holtak világát el kell választani egymástól, így biztosítható az ősök nyugalma és az utódok boldogulása.

Japán feng shui kert
A térrendezés művészetének alapja a taoizmus, a jin és jang kettőssége, a csí, más néven életenergia áramlásának megfigyelése, az öt elem tana és a Ji King, vagyis a Változások könyve. A feng shui eredetét egy ősi kínai legenda őrzi. Vu Hszia császár a Sárga-folyó partján sétált, amikor a vízből egy teknős mászott ki a partra. Az állat páncélján 9 négyzetet vett észre, amelyekben különös jeleket látott. Ezekből kiindulva alkotta meg az uralkodó a kínai számmisztika, illetve a feng shui alapelveit. Eleinte csak a szerzetesek ismerték, idővel azonban egyre szélesebb körben elterjedt, és egyes nemesi házak magas rangú tagjai szintén birtokolták. Ám még ekkor is szigorúan őrizték a titkát, és csak családon belül öröklődött ez a tudomány

Védett lakhelyek

Idővel a feng shuit egyre gyakrabban használták az épületek helyének kiválasztásakor. Ahhoz, hogy minden szempontból szerencsés területre épüljön egy ház, először fel kell mérni, hogyan áramlik ott a csí. Ez azonban több tényezőtől is függ - az éghajlattól, az időjárástól, a domborzattól stb. Semmiképp sem előnyös, ha a csí egyenes vonalban szeli át a területet, mert akkor nem tudja feltölteni azt pozitív energiákkal. Ezért a legmegfelelőbb hely az, amelyet a négy mennyei lény őriz. A teknős a ház mögött elhelyezkedő magas hegyet vagy dombot, esetleg építményt jelképezi. A sárkány az épület bal oldalán található: egyfajta szilárdságot ad, ha például sűrű sövény húzódik ott. A jobb oldalon a tigris óvja a házat, oda azonban elég néhány alacsonyabb növényt ültetni. A bejárattal szemben a főnixmadár oltalma érvényesül. Ezért itt gondoskodni kell a szép kilátásról, esetleg kisebb vízfelületről

Sárkányerő
Térkép a boldog élethez

A kiegyensúlyozott élettér kialakításához egy úgynevezett báguá térképre van szükség. A báguá 9 négyzetből áll, mindegyik az élet valamelyik területét jelképezi: tudás, karrier, pártfogók, egészség, középpont, gyerekek, gazdagság, hírnév és szerelem. Ha a térképet az épület alaprajzára helyezik, láthatóvá válik, melyik szobában mi hangsúlyos. A különféle báguá területek számtalan eszközzel megerősíthetők. Ha például a hálószoba a gazdagság négyzetébe esik, érdemes például díszes kristályvázát tenni oda, amely a vagyont jelképezi. Amennyiben a ház alaprajza nem szabályos négyzet, és valamelyik báguá terület hiányzik róla, azt mindenképpen pótolni kell. Érdemes fát ültetni oda vagy sziklakertet kialakítani, fő, hogy semmiképp se maradjon üresen. A feng shui segítségével nemcsak kényelmes otthont teremthet magának bárki, de kialakíthatja lelki és szellemi kiegyensúlyozottságát is



 
 
0 komment , kategória:  Ezoteria : Feng Shui  
Segít a feng shui!
  2011-05-27 07:23:52, péntek
 
  Szerelemre és gazdagságra vágysz? Segít a feng shui!

Boldogságra, gazdagságra vagy szerencsére vágysz? Hívd segítségül a talizmánok és a feng shui erejét!

Az emberek évszázadokon át viseltek vagy hordtak maguknál valamilyen talizmánt. Kutatások mára bebizonyították, hogy babonásnak lenni nem is olyan rossz, hiszen azok az emberek, akik például szerencsét hozó amulettet viselnek, még keményebben dolgoznak a sikerért. Bemutatunk még néhány módszert, amivel növelheted az esélyeidet a boldogság-, vagy éppen a tökéletes állás megtalálásában.

Boldogság - szökőkúttal
A keleti térrendezés elvei szerint, ha szökőkutat teszel a bejárati ajtó közelébe (legyen az akár egészen kicsike is), elősegíted a pozitív energiák beáramlását otthonodba. És ez, egyértelműen a boldogságot is magával hozza.

Bizonyíték: A vízcsobogás relaxált állapotba hoz, a levegőbe kerülő vízmolekulák pedig kutatások szerint növelik a boldogságot okozó szerotonin hormon termelődését az agyban!

Egy jó meló - citrinnel
Feng sui szakemberek szerint, ha sárga tárgyakkal veszed körbe magad, könnyebben bevonzhatod a jó szerencsét az életedbe. Stílusos megoldásként válassz mondjuk citrinből készült nyakláncot vagy karkötőt!

Bizonyíték: Kutatások bizonyítják, hogy a sárga színnek már a látványa is boldogságot okoz, mert a meleg nyári napokra emlékeztet. Ha pedig mások meglátják ezt a színt rajtad, akkor például sokkal jobban vonzódnak hozzád, és nagyobb bizalmat szavaznak neked akár egy interjú során is.

Szerelem - koi ponytokkal
Japánul a boldogságot a koi szóval fejezik ki, és mivel a koi ponytok többnyire párban úsznak ezért azt tartják, ezek a halak segítenek elmélyíteni a barátságot, boldogságot hoznak a házasságba és növelik a termékenységet.

Bizonyíték: Ha úszkáló halakat nézegetsz egyfajta meditatív állapotba kerülhetsz - és így könnyebben tudsz szeretni is. Ráadásul orvosi kutatások azt is állítják, hogy a halak nézegetése csökkenti a vérnyomást is és növeli a libidót!

Pénz - zöldséggel
A négylevelű lóhere sokak szerint a szerencse szimbóluma. De ezen a ,,zöldségen" kívül, az ókori keleten például szívesen használtak bazsalikomot vagy bambuszt a gazdagság elérésére.

Bizonyíték: A zöld szín látványa növeli az optimizmust, a magabiztosságot és a koncentrációs készséget (mindhárom tulajdonság elengedhetetlen a sikerhez) és csökkenti a stresszhormon, a kortizol szintjét.




...... ........... ........... ........... ........... ........... .............


...... ........... ...........

 
 
0 komment , kategória:  Ezoteria : Feng Shui  
Igy használd a szineket!
  2011-05-27 07:17:07, péntek
 
  Siker és boldogság: így használd a színeket!

A színek élettani hatása már régóta ismert, nem véletlen, hogy a gyógyászatban is használják. A feng shui is javasolja az alkalmazásukat - segítségükkel sokat tehetsz a boldog párkapcsolatért és a munkahelyi sikerekért is.

Ahogy a gyógyászat, úgy a több mint ötezer éves térrendezési tudomány, a feng shui is úgy tartja, hogy a színek hatással vannak a fizikai, érzelmi és lelki jólétünkre. A tudomány a színeket az öt alapelemhez köti, így a tűznek, a földnek, a fémnek, a víznek, valamint a fának is megvannak a maguk árnyalatai. Az, hogy melyik színhez vonzódsz, elsősorban attól függ, hogy melyik alapelemhez tartozol a születési időd alapján, az ízlésváltozás a színek terén pedig azt jelzi, hogy melyik elemet kell erősítened a környezetedben ahhoz, hogy helyreálljon az egyensúly - akár a magánéletedet, akár a karrieredet illetően.

A siker kulcsa az elemek egyensúlya
Erica Sofrina, aki több könyvet is írt már a feng shuival kapcsolatban, elsőként akkor eszmélt rá a színek erejére, amikor a tengerpartra költözése után egyre többet betegeskedett, annak ellenére, hogy ügyelt magára. Mindeközben egyre erősebb vágyat érzett arra, hogy a lakása összes falát sárgára fesse, pedig sosem rajongott különösebben ezért a színért. Miután átszínezte otthonát, lassan visszakapta az erejét, és végül az egészségét is. Csak akkor döbbent rá, hogy az egészségének és a sárga színnek közük lehet egymáshoz, amikor évekkel később megismerkedett a feng shuival és annak a színekkel kapcsolatos tanításaival.

A feng shui szerint az egészség, a boldogság és a siker titka a környezetünkben jelen lévő elemek egyensúlya, ezért, ha például túl sok víz elemű tárgy vagy szín vesz körül, akkor azt tudat alatt is a föld energiával próbáljuk egyensúlyozni. Ez történt Erica esetében is: azáltal, hogy sárgára festette a lakás falait, megerősítette a színhez kapcsolódó elem, a föld jelenlétét, és egyensúlyt teremtett az elemek között. A sárga szín utáni vágya a teste üzenete volt, hogy szüksége van erre az elemre.

Figyeld a tested jelzéseit!
Nagyon fontos tehát figyelned arra, hogy milyen színekhez vonzódsz egy adott életszakaszban, és azokkal körülvenni magad. Ahogy változik az ízlésed, úgy változtass a környezeteden is, hogy az megfeleljen az egyes energiák iránti igényeidnek. Olyan ruhákat viselj, melyek színét kedveled, és az otthonodban is olyan árnyalatokat használj, amelyekre szívesen nézel.

A színek fordítva is segítenek: amennyiben úgy érzed, hogy a párkapcsolatod nem elég stabil, vagy a munkahelyeden nem tudsz teljesíteni, azokból a színekből viselj többet, vagy azokat képviseltesd a lakásban, melyek a feng shui szerint ezeken az életterületeken domináns elemekhez tartoznak.

Elemek, színek és hatásuk
A tűz színe a rózsaszín, a piros, a narancs és a lila. Ezeket a színeket akkor használd, ha döntésképtelen vagy, magabiztosságra vágysz, vagy egy kis szenvedélyt csempésznél a szerelmi életedbe. A föld elemhez a barnásszürke árnyalatok, az arany, a napsárga, a középbarna és a terrakotta tartozik, segítségükkel a családalapítást segítheted elő, ezek ugyanis fokozzák a termékenységet. A fém elem jelenléte a karrieredre van jó hatással.

Ha sikeres akarsz lenni, kitisztítanád az elméd, hogy új kihívásokra és feladatokra tudj koncentrálni, hogy képes legyél megújulni, akkor vedd körül magad több fehérrel, hideg szürke árnyalatokkal, de a pasztell árnyalatok is segítenek. A víz elemhez tartozó fekete, sötétszürke, sötétkék, sötétzöld és sötétlila árnyalatok spirituálisan hatnak: vesd be őket, ha figyelmesebb szeretnél lenni, ha hallani akarod a megérzéseidet. A fa elemhez tartozó kék és zöld színek a személyes fejlődésedre hatnak. Alkalmazd őket akkor, ha új ötletekre van szükséged a karriered terén, vagy ha az egészségeden javítanál, de a családi összetartozást is erősítheted a segítségükkel.

A feng shui és a színek segítségével javíthatsz a magánéleteden, de másfajta változtatásokkal is befolyásolhatod azt.

Origo.hu



 
 
0 komment , kategória:  Ezoteria : Feng Shui  
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
2019.09 2019. Október 2019.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 6 db bejegyzés
e év: 139 db bejegyzés
Összes: 26968 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 381
  • e Hét: 3805
  • e Hónap: 8211
  • e Év: 64144
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.