Belépés
jupiter21.blog.xfree.hu
" Elég, ha megértjük, hogy mindannyian valamilyen célból vagyunk itt, és elég, ha elkötelezzük magunkat ennek a célnak. " Paulo Coelho "Né... Keller Istvánné
1946.04.10
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/5 oldal   Bejegyzések száma: 48 
Tavaszi rituálék
  2012-03-24 12:50:41, szombat
 
 
A négy évszak és a változást jelző fordulónapok mind fontos földműveléshez kapcsolódó ünnepekhez kötődnek, melyek szoros összefüggésben vannak az emberek hagyományaival...
...például úgy, hogy az időjáráshoz és a légköri változáshoz alkalmazkodva hallgassanak a Föld szavára és persze saját lelki változásaikra is.


Az újjászületést ünnepeljük ilyenkor, s nemcsak a keresztény hagyományok szerint. A kisebb csodák ideje ez, mikor kikelnek a fűszálak és a virágok a földből, a hosszú tél után új életre kel az egész világ. A legalkalmasabb idő arra, hogy elbúcsúzzunk a terheinktől és olyan dolgokra koncentráljunk, melyek szeretnénk, ha megvalósulnának!

Tavaszi rituálé - alkoss saját oltárt

Az oltárra mindenképpen tegyél sok virágot, friss esővizet és egy kis cserepes virágot is! Miután mindent feldíszítettél, gyújts egy gyertyát és egy füstölőt, majd hívd magadhoz az Isteneket! Állj az oltár elé és mormold magadban a következő igét!
“Ó, jó Istenség, felszabadultál a tél fagyos börtöne alól. Most minden kizöldült, az élet újrakezdődik mágikus hatásodra. Isten kiterjeszti magát és növekszik, megfiatalodik a nyár ígérete által."

Érintsd meg a növényt és kapcsolódj össze az energiáival, mintha a természet összes energiáját magadba szívnád! Valahol a tested közepéből melegséget érzel majd, mely kiterjed egészen az ujjaid végéig. Fedezd fel a természet benned rejlő titkát, érezd át az élet rejtelmes folyamatát és dolgozz magadon, tavaszi újjászületéseden!

Egy idő után, miközben még mindig megérinted a növényt, mondd magadban:

“Átsétálok a Földön jó barátságban, nem rivalizálásban. Az Anyaistennő és az Atyaisten velem vannak ennek a növénynek a melegségében. Taníts meg a Föld elismerésére, szeretetére, minden titkára, és ne engedd, hogy elfelejtsem azokat!"

Meditálj el egy kicsit az évszak változásán, érezd, ahogy szétterjed benned és a Földön az energia!

Tavaszi mágiakeverék:

fél marék rózsaszirom
fél marék reszelt narancshéj
fél marék violaszirom
fél marék őrölt mogyoró

Engedd el a téli görcsöket, negatív beidegződéseket! A mágiakeverék hozzávalóit egy kis tűzálló tálban égesd el, majd szórd szét a kertedben, vagy egy közeli réten! Közben gondolataid folyamatosan a megújulás körül járjanak, legyél képes elhinni, hogy ez a tavasz nagy változást hoz mindennapjaidba.
net




 
 
0 komment , kategória:  Ezoteria : Rituálék  
Gyertya varázslat
  2012-03-05 10:49:01, hétfő
 
 
A gyertya varázslatok a mágia legegyszerűbb formái, melyeket már évszázadok óta használnak.
Nem csak szemet gyönyörködtető...

A gyertya láng nem csak kellemes, megnyugtató látvány, de az isteni erőket is segítségül hívhatjuk rajta keresztül. Segít, hogy kívánságunkra összpontosítsunk, és az valóra is váljon. Próbáljuk ki, ha legközelebb valami nagyszerűt szeretnénk véghez vinni! Íme néhány egyszerű útmutatás, hogyan is használjuk a gyertyák erejét.

Emlékszünk még, amikor a születésnapi tortán elfújtuk a gyertyákat és kívántunk valamit? Nos, ez volt életünk első élménye a gyertya mágiával kapcsolatban, amiben a varázslat következő három alapja jelenik meg: koncentráció, az akarat ereje és vizualizáció. Összpontosítanunk kell a kívánságunkra, és látnunk kell a megvalósulását, ha azt akarjuk, hogy valóra váljon -- varázslat a javából!


Irányelvek a megfelelő gyertyák kiválasztásához:

1. Válasszunk egyszerű, átlagos gyertyát, mivel a túl nagy méret, az extravagáns formák elterelhetik figyelmünket.
2. A mágiához használt gyertyáknak mindig ,,szűznek" (használatlan) kell lenniük, mivel a már használtak olyan rezgésekkel rendelkezhetnek, melyeknek katasztrofális hatásuk lehet kívánságunk megvalósulása szempontjából -- még akkor is, ha korábban csak a vacsora asztalon égettük őket.
3. Növeli a gyertya erejét, ha saját kezűleg készítettük.
4. Varázslás előtt töltsük fel a gyertyát a saját energiánkkal, úgy hogy előtte a kezünkbe vesszük, esetleg olyan illóolajjal (lehetőleg természetes forrásból származóval) kenhetjük be, ami összhangban van vágyainkkal. Az olajok bedörzsölése közben lelki szemeinkkel lássuk a gyertya északi és déli végét. A műveletet kezdhetjük az északi vagy a déli végről is, az a fontos, hogy mindig egy irányba dörzsöljük az olajat.
5. A varázslatot színes gyertyák használatával erősíthetjük tovább.


Váltsd valóra az álmom!


Asztrológiai jegyek és a nekik megfelelő gyertya színek:

Kos -- vörös
Bika -- zöld
Ikrek -- citromsárga
Rák -- ezüst
Oroszlán -- narancssárga
Szűz -- citromsárga
Mérleg -- rózsaszín
Skorpió -- vörös
Nyilas -- lila
Bak -- fekete
Víz-öntő -- bármilyen szín
Halak -- mályva

Ezeknek a gyertyáknak a segítségével a rituálék során nem csak saját magunkat, de másokat is szimbolizálhatunk, a csillag jegyüknek megfelelő színű gyertya használatával.

Színek különböző célok valóra váltásához:

Fehér: bármilyen célra használható.

Fekete: uralkodó bolygója a Szaturnusz. Megtorlás, bosszú. Azonban gondolkozzunk el rajta, hogy tényleg ezt akarjuk-e. ...és számoljunk vele, hogy ránk is visszaüthet a rossz, amit másnak kívánunk.
Ugyanakkor a fekete gyertyát védelemre is használhatjuk, hogy ne tudjanak uralkodni felettünk, kihasználni minket.

Kék: béke és harmónia, védelem, gyógyulás, barátok újraegyesítése, házi áldás, rossz szokások megtörése, függőség leküzdése, tisztulás viták, traumák után.

Barna: uralkodó bolygója a Plútó, a zöld és vörös keveréke, Mars és Vénusz egyesülése. Elválasztásra és egyesítésre, stabilizálásra is használható. A gyertya mágiában gyakran használják a koncentráció növelésére, egyensúly elérésére, intuíció fokozására, tanulás eredményességének növelésére, az igazság győzelemre segítésére.

Arany, vagy világos sárga: szárnyakon érkező szerencse és pénz, a nap energiájának fokozása, megértés, kinyilatkoztatások, befolyás növelése.

Zöld: mindent vonz, amit Vénusz ural. Kincsek, antikvitások, földi javak. Gyakran használják a Merkúr által uralt naranccsal, a javak előtt álló akadályok elhárításához. A zöld gyertyák ezen kívül termékenységet, jó szerencsét, pénzt, gazdagságot, sikert, megújulást, házasságot hoznak, továbbá a rákból és női egészségügyi problémákból való felépülést segítik elő.

Indigókék: a Szaturnusz erejét kívánó meditációk, rituálék során használatos.

Magenta: nagyon magas a rezgés szintje, gyors eredményeket hoz. Gyakran használják egyéb gyertyákkal, főleg akkor ha gyors változásra, spirituális gyógyulásra, nem evilági lények elűzésére van szükség.

Narancssárga: Merkúr, az istenek hírnöke uralja, kiváló kommunikációs képességeket rejt. Telepatikus képességeinket fejleszthetjük vele, de vigyázzunk, ha arra használjuk, hogy másokat manipuláljunk, az visszaüt ránk! Állás kereséshez, siker eléréséhez, bátorság gyűjtéséhez, alkalmazkodó képesség fokozásához, gyors változások eléréséhez, a rossz szerencse megfordításához kiválóan alkalmas.


A szerelemért


Rózsaszín: a romantika színe, a szerelmet, a vonzódást, a románcot, a spirituális ébredést, a lélek gyógyulását és az összetartozást jelképezi.

Lila: mások megbecsülését vívhatjuk ki a segítségével.




 
 
0 komment , kategória:  Ezoteria : Rituálék  
Szent Iván-éj : varázslat
  2012-03-05 10:42:44, hétfő
 
 
Szent Iván-éj: varázslat és néphagyomány a napfordulón

A nyári napforduló szinte az összes kultúrában a Nap, és ennél fogva a fény diadalának ünnepe volt, amely a pogány ember hiedelmei szerint a világosság és a sötétség állandó harcán alapult. A természettel összhangban élő, kereszténység előtti ember a nyárközépi tűzgyújtással elsősorban a Napot akarta megsegíteni a sötétséggel vívott küzdelmében, a tűz fényének erejével pedig az ártó szellemeket igyekeztek minél messzebb űzni.

Keresztelő Szent Jánost ünnepeljük

Mivel a keresztényi logikába is beleillett a fény és a sötétség küzdelme, ezért a kereszténység végül ezt a napot Keresztelő Szent János napjává tette. Az Iván elnevezés a régi magyar Jovános, Ivános alakból ered, illetve a János névnek a szláv formájából.

A naptárreformok miatt van csúszás

A nyári napforduló az évnek az a jellegzetes időpontja, amikor a Nap az égbolton a legmagasabb delelési ponton áll. A Föld - különösen az északi félteke - ilyenkor terményekben bővelkedik, szépsége és ereje teljében van. A nappalok a következő napfordulóig innentől már csak rövidülhetnek. Ezen a napon - június 21-én - az év leghosszabb nappalát és legrövidebb éjjelét élhetjük meg évről-évre.

Szent Iván éjjele mégsem június 21-ére, hanem június 24-ére esik. Oka a tropikus időszámítási mód sajátosságában és a tényleges naptári évek közti különbségben, illetve az egykori naptári reformokban rejlik. A nyár csillagászati értelemben vett kezdete korábban valóban június 24-ére esett, de az eltolódás miatt három nappal korábbra, június 21-ére került.

Nem volt ez másképp a magyar néphagyományban sem, s a tűz nem véletlenül vált a világosság, a tisztaság, az egészség, a szenvedély, az elevenség, a szerelem és az örök megújulás jelképévé a magyar hiedelemvilágban is. A nyári napfordulóra eső Keresztelő Szent János ünnepe az ötödik században vált elterjedtté, s a keresztény ünnep magába olvasztotta mindazokat a hiedelmeket és rítusokat, amelyek korábban a különböző népeknél a nyári napfordulóhoz kapcsolódtak.

Szent Iván-napi magyar népszokások



A Szent Iván naphoz fűződő hiedelmek és szokások egyrészt a szomszédos népektől, másrészt egyházi közvetítéssel kerültek hozzánk. A magyar szokások szerint régen a június hónapot is Szent Iván havának nevezték. A nyárközépi tűzgyújtást, illetve a tűzcsóvák forgatását (népies nevén lobogózást) a történelmi Magyarország egyes területein, főleg Nyitra megyében Szent Iván napi dalok éneklése kísérte.

A tűz körül álló asszonyok különféle illatos füveket, virágokat füstöltek, s ezeket később fürdők készítéséhez használták fel. Gyógyító hatást tulajdonítottak a tűzbe vetett almának is: aki abból eszik, nem betegszik meg. Baranya megyében a sírokra is tettek a sült almából, míg Csongrád megyében azt tartották, hogy a tűzbe dobott alma édes ízét az elhunyt rokonok is megízlelhetik. Szeged környékén tűzbe dobott, majd onnan kipiszkált almát fogyasztottak a torok- és hasfájás elmúlasztására vagy megelőzésére.

A tűzgyújtással a Napot akarták az emberek megsegíteni a sötétséggel vívott küzdelmében. Fotó: internet
A tűzgyújtással a Napot akarták az emberek megsegíteni a sötétséggel vívott küzdelmében.
Fotó: internet

Varázslatok a szerelemért és a bőségért

Szerelmi praktikák és jóslások is fűződnek ehhez a naphoz. A szalmából és a többféle fából megrakott tűz fölött a hagyomány szerint a lányok átugráltak, amíg a fiúk azt figyelték, ki mozog közülük a legtetszetősebben. Az ugrások magasságából és irányából persze sokféle jövendölést lehetett kiolvasni.

- Mivel a tűzzel, a fénnyel kapcsolódik össze Szent Iván éjjele, ezért a varázslatoknál a gyertyaégetés áll a középponban - magyarázta Marton Gabriella. A szegedi jósnő a szerelemmel és a bőséggel kapcsolatos varázslatokat árult el a delmagyar.hu-nak.

A szerelemért: Vegyünk elő egy tűz színű (sárga, narancssárga, piros -

ez utóbbi a legjobb) gyertyát. Karcoljuk az aljába a kiválasztottunk nevét, majd gyújtsuk meg. A gyertyát teljesen el kell égetni úgy, hogy egy kicsit éjfél után is égjen.

Biztosabb a végeredmény, ha egyszerre kettő gyertyát gyújtunk meg: az elsőbe a saját, a másodikba a szerelmünk nevét kell belekarcolni. Előbb a mi nevünkkel ellátott gyertyát kell meggyújtani, s annak lángjából a másikat. Majd várhatjuk, hogy mindkettő csonkig égjen.

A bőségért: Szintén tűzszínű gyertyára lesz szükségünk. Írjuk fel egy cetlire azokat a dolgokat, amiket el akarunk engedni, amiktől meg akarounk szabdulni (például nélkülözés, negatív gondolatok) és égessük el a cetlit, majd hagyjuk, hogy teljesen elégjen a gyertya.

Egy másik eljárás szerint a cetlire azt kell felírni, amit el szeretnénk érni, amire vágyunk (például egy biciklit, vagy bőséges termést), majd a gyertya alá kell tenni a papírdarabot. Végül hagyjuk, hogy a faggyú rácsorogjon a cetlire, s gyertya teljesen elégjen.

Tisztítás, gonoszűzés: Gyújtsunk meg egy szantál vagy tömjén (ez utóbbi a legjobb) illatú füstölőt - teljes elégetése segíti a megtisztulást.

Természetesen mindegyik varázslásnál fontos a gondolati energia - A gyertyagyújtás idején erősen gondoljunk arra, amit el szeretnénk érni a varázslatunkkal. Nem kell ott ülni mellette, de amíg el nem égett teljesen a gyertya, gondoljunk arra, amiért/akiért meggyújtottuk. (Persze figyelni kell az égő gyertyára, nehogy baleset történjen és valami felgyulladjon a lakásban!)

A Szentivánéji álom témakörét sokan feldolgozták. Forrás: YouTube

Egyéb mágikus csodák és hagyományok

Úgy tartják, Szent Iván éjjelét megelőző nap virágzik a páfrány, amelynek virága csak nagyon rövid ideig él. (Könnyen lehet, hogy páfrány virágán valójában a spóráit értik.) Aki mégis tanúja lehet a kis virág életének, az megérti a növények és az állatok nyelvét, és megleli a föld alatt rejtőző kincseket. Azt mondják, a régi időkben a boszorkányok a páfrány virágának köszönhették a varázstudásukat, s általuk voltak képesek láthatatlanná válni. Halandó ember azonban képtelen volt megszerezni ezt a virágot, mert a növény a virágzást megelőző pillanatban varázsport hintett szét maga körül, amely álomba ringatta a szerencsés megtalálót.

Szintén a különleges éjszakát megelőző napon zöldellő faágakat tettek az ajtókra, ablakokra (de még a tyúkólakra is), hogy elűzzék a boszorkányokat és megelőzzék a rontást. Az ezen az éjszakán meztelenül szakajtott gyógynövények különleges gyógyító hatással rendelkeznek.

Kedvelt tradíció volt, hogy a falu hajadonjai körbetáncolták a meggyújtott farakást, majd amikor az utolsó szikra is kialudt, a kenderföldre mentek, és mindannyian leheveredtek, majd ruhájukat leporolva felálltak. A hiedelmek szerint amelyikük után a letiport kender felállt, az a következő évben férjet talál magának.

Szentivánéji álom, az Első Emelet tolmácsolásában. Forrás: Youtube

A tűzgyújtás talán az összes hagyomány közül a legelterjedtebb. Eszerint a tűzrakást háromszor kellett átugrania mindenkinek, aki azt akarta, hogy Szent János illetve Szent Iván segítsége által a Szentháromságnál kegyelmet nyerjen. A tűz egyfajta védő-erőt is jelentett az emberek számára, akik az ünnepek végén a ház falára akasztották a tűz körbetáncolása alkalmával viselt koszorút, hogy az megvédje őket a későbbi tűzkároktól, természeti csapásoktól és a gonosztól




 
 
0 komment , kategória:  Ezoteria : Rituálék  
Angyal-varázslat
  2012-03-05 09:38:12, hétfő
 
 
Angyal-varázslat
Ez egy nagyon szép varázslat, amely 26 különböző angyalt szólít hozzád. Ezt a varázsigét bármire használhatod, amire csak szeretnéd. Ha el vagy keseredve valamiért, ha segítségre vágysz, ha félsz valamitől, vagy ha tanácstalan vagy...

Kellékek

- kék gyertya.

A varázslat

Bármikor elvégezheted a varázslatot. A varázsige rendkívül hatékony, de a lehető legjobb hatás eléréséért gyakran megismételheted. Először is gyújtsd meg a gyertyát, mondd ki a kívánságodat, aztán pedig mondd el a következő, 26 angyalt szólító varázsigét:

Ariel elkezdi.
Baradiel vezeti az útján.
A Chalkydrik eléneklik.
Devák testet adnak neki.
Elohim az akaratát adja neki.
A Fravashik jobbá teszik.
Gábriel elhozza.
A Hafazák vigyáznak rá.
Az Ischimek kiegyensúlyozzák.
Jael őrzi őt.
Kadmiel megszüli.
Lahabiel segíti.
Mihály felemeli.
Nebo gondozásába veszi.
Ofaniel meglátja.
Patrónus angyalok felszentelik.
Quaestoria kimondja.
Rafael eltölti és elindítja.
Sandalfon imádkozik érte.
A Trónusok szentségessé teszik.
Uriel megerősíti.
Vrevoil felfedi és láthatóvá teszi.
A Wanadik megvédik.
Xathanael atyáskodik felette.
Yahriel megtölti a Hold fényével.
A zodiákus angyalai lepecsételik és lezárják.
A Szentlélek pedig elhozza nekem téren és időn át.
Úgy legyen! (Áment is mondhatsz.)

Forrás:http://virjuca.5mp.eu




 
 
0 komment , kategória:  Ezoteria : Rituálék  
Megtisztító mágia angyalokkal
  2012-03-02 10:29:40, péntek
 
 
Kellékek:

-egy fehér mély tál
-3 fehér úszógyertya
- kevés só
-gyújtóalkalmatosság (gyufa, öngyújtó)

A szertartás

Tégy vizet a tálba, és helyezd rá a gyertyákat. Mindegyik gyertya egy-egy angyalt jelképez:


Auretiel - az egészségért
Simiel - a szerelemért
Emkiel - a jólétért

Gyújtsd meg a már úszó gyertyákat! Tedd a fürdőkádad, vagy a zuhanyzód közelébe! Végy a rítus előtt egy sima fürdőt, lehet zuhany is! Ha zuhanyozol, akkor tegyél a kezedre egy tenyérnyi sót, és a vizes bőrödön oszlasd szét, majd zuhanyozz le újra. Ha kádban fürdesz, akkor tégy a kádba 9 teáskanállal, és feküdj bele. Ez meditatívabb élményt nyújt! Jobban ellazít!


FIGYELEM! A tisztítás alatt csak a 3 gyertya világíthat!


Ha lezuhanyoztál, akkor még a zuhany alatt vedd a kezedbe a tálat. Ha kádban ülsz, akkor helyezd az öledbe, és nézd egy ideig az égő gyertyákat! Érezd, hogy a fény megtisztítja a tudatodat! Ha már úgy érzed ellazultál, akkor kezdd el kérni az angyalokat, mégpedig úgy, hogy elmondod az alábbi varázsszöveget:


''Megidézem a 3 angyalt, és kérem, hogy áldják meg életemet egészséggel, szerelemmel és jóléttel! Kérlek Téged, Auretiel, áldd meg az egészségemet, segíts, hogy erős legyek! Kérlek Téged, Simiel, áldd meg a szerelmi életemet, segíts, hogy harmonikus és boldog legyen! Kérlek Téged, Emkiel, áldd meg a fizikai jólétemet, segíts, hogy az bőséges és termékeny legyen!''


Ha úgy érzed, szükséged van rá, szólhatsz hozzájuk külön-külön is. Pl. ha van valami konkrét gond az egészségeddel, kérheted Auretielt hogy gyógyítson meg. Vagy ha a szerelemben van problémád, akkor Simielnek elmondhatod, és kérheted a segítségét. Ha pedig a pénzzel kapcsolatos gondjaid, fordulj bizalommal Emkielhez!


Ha ezzel meg vagy, akkor fejezd be a fürdőt, gyere ki a fürdőszobából, és hozd ki magaddal az égő gyertyákat is. Tedd le az edényt a legközelebbi asztalra.


A szertartás befejezése:


Ha nincs időd, nem kell megvárnod a gyertyák leégését, de semmiképpen ne fújd el őket. Inkább vidd a hálószobádba, és tedd le az éjjeli szekrényedre, vagy a kedvenc kisasztalodra.




 
 
0 komment , kategória:  Ezoteria : Rituálék  
Talizmánok, amulettek
  2012-01-11 14:54:21, szerda
 
 
Talizmánok, amulettek

Kevesen gondolják, hogy a ma ékszerként viselt nyaklánc, gyűrű vagy karkötő valójában a talizmánként hordott ősi relikviák kései utóda.


A kaldeusok, az ősi indiaiak, később pedig a görögök, törökök aranyzsinórral kötötték össze az ifjú vőlegényt és menyasszonyt, és ők a zsinór darabkáját az ujjukra, csuklójukra kötve hordták, hogy szerencsés, boldog legyen a házasságuk. (Ennek a szokásnak kései utóda a jegygyűrű!)

A TALIZMÁN

A jóindulatú, kedvező befolyások vonzására szolgál. Indiából és Kaldeából jutott el a perzsákhoz, arabokhoz, zsidókhoz, görögökhöz, és az évszázadok folyamán az egész világon elterjedt.
Talizmánnak bármi megfelelt, drágakő vagy csak egy egyszerű kavics, de akár egy gyümölcsfa ága is. A régi germánokról írta Tacitus az időszámítás utáni első században, hogy a germánok nagy súlyt fektetnek a szimbólumokra. Leírta, hogy az északi népek egy gyümölcsfa ágát kis részecskékre vágták, és ezekbe a részecskékbe runáknak nevezett (faágakra hasonlító) jeleket karcoltak.
Az amulettet meg is lehet vásárolni, de a talizmánt általában meghatározott körülmények között (például szigorú bolygóállások mellett), meghatározott rituálé keretében maga a tulajdonos készítheti el.
Khaldeából és Babilóniából származik az asztrológia ősi tudománya, nem véletlen hát, hogy a bolygókhoz kapcsolódó talizmánok is innen terjedtek el. (A khaldeai asztrológiával a Krisztus előtt 275-ben Babilonban élő Berossos nevű pap ismertette meg a görögöket és Kos szigetén asztrológiai iskolát alapított. Tőle terjedt tovább az asztrológia is, és a hozzá tartozó talizmán-művészet is szerte a világban.) Babilon romjaiban találtak jó néhány talizmánt és amulettet, ezek többnyire onixba vagy egyéb drágakőbe metszett, titokzatos ábrák voltak.
Mivel az asztrológiai hagyomány szerint minden bolygóhoz tartozik egydrágakő, egy fém, egy szín, egy szám és a hétnek egy napja - a talizmánkészítés rítusának, idejének (a talizmán alkotórészeinek) ezekhez kellett igazodnia.

AZ AMULETT

Valószínűleg a talizmánból fejlődött ki, a gonosz erők elhárítására szolgál, ezért előszeretettel akasztják a gyermekek nyakába, de az otthonok védelmére is használják.
Amulett általában a védelmező szent (vagy ősi szellem) arcképe. (Ilyen amulett a feszület, a Mária-medál, vagy a szentek képe is, annak ellenére, hogy a kereszténység elítéli a babonaságot!) Julius Cézárról feljegyezték, hogy örökké egy Vénusz képmást hordott magánál, s ha nehéz helyzetbe került, az amulettétől kért tanácsot.
Az írás kialakulása óta az amulett-zacskóba már nemcsak tárgyak kerültek, de varázsigék is. Fadarabkába vésve, vagy kőre festve, később papíruszra rajzolva. Leginkább gyógyító varázsigék, mágikus szavak vagy az isteni védelmezők neve került a papírra a háromszögbe, vagy négyszögbe. Az arabok “hamalet"-nek nevezték az ilyen varázsigével teleírt cédulát, amit zsinórra fűzve a nyakukban hordtak. Mivel az arab ábécében a betűk (a göröghöz hasonlóan) számértékkel is rendelkeztek, sok esetben a betűket számok helyettesítették
 
 
0 komment , kategória:  Ezoteria : Rituálék  
A talizmánok mágikus ereje
  2012-01-11 14:51:16, szerda
 
 

Az indiánok egyszerű kavicsokból, ágacskákból, csontokból készült amulettel is magukhoz tudják vonzani a jót. Ők hisznek a természet erejében, és abban, hogy a jó szellem mindenben ott rejtőzik. Aki tehát a neki megfelelő kavicsra rátalál, magához vonzza a szerencsét is.

Az egyiptomiak úgy vélték, a bolygók ereje a drágakövekben rejtőzik. Ez a hit évezredek óta tartja magát. ,,A növények között vannak hasznosak és károsak, de a kövek között egyetlen sincs, mely ártalmas lehetne - írta Orpheusz kr. előtti 7-6. században A kövekről című 774 hexameterből álló versében, amelyben a drágakövekből áradó varázserőt énekli meg. Ez persze csak részben igaz, ha a kő tiszta, ha nem gyűjtött magába negatív energiákat, ha nem bűnös úton jutott tulajdonosához.

Nincs varázsereje a hamisítványoknak, a lopott drágakő pedig kifejezetten szerencsétlenséget hoz. A perzsák szerint a fémek is vonzzák a jót és taszítják a rosszat, ezért Haftdjus-láncot viseltek talizmánként a nyakukban, ezt hétféle fémből ötvözték, aranyból, ezüstből, rézből, vasból, cinkből, ólomból és ónból. Mert biztosak akartak lenni a dolgukban. A fém talizmánnál is fontos, hogy amikor készítik, a hozzáillő bolygó a megfelelő asztrológiai konstellációban, a megfelelő állatövben álljon, távol az ártó sugárzásoktól.

Salamon pecsétje

A hit szerint Salamon pecsétje (a két egymásba forduló háromszög) mindenkinek szerencsét hoz. Amikor érdekellentétek kereszttüzébe kerülünk, amikor választani kell a munka, a család, a függetlenség és a kötöttség, a kockázat és a biztonság vagy a jól bevált dolog és az izgalmas újdonság között, a salamonpecsét segít felismerni a helyes megoldást. Ezt a jelet több vallás is magáénak tartja, valójában már jóval Salamon előtt is létezett, de állítólag ő is e jel segítségével uralkodott a szellemeken, embereken, állatokon. Nagyon gondosan készítették az aranyművesek, mert tudták: ha egyet véletlenül elrontanak, oda a varázslat.

A szerencsepénz is lehet talizmán, hiszen aki szerencsepénzt hord magánál, az sosem fog szűkölködni. Még biztosabb a szerencsepénz varázsereje, ha a tulajdonosának születési évét is belevésik. De szerencsét hoz az az aprópénz is, amit hátrafelé dobnak el, újhold éjszakáján, lehetőleg éjfélkor - valamelyik keresztútnál.

A talizmánt olykor meg kell tisztítani a rárakódott negatív sugárzásoktól. A tisztítás valójában nagyon egyszerű dolog: folyó hideg vízzel le kell öblíteni, majd telihold idején egy kő- vagy üvegedényben ki kell tenni két éjszakára és két napra a szabadba, hogy érje a hold és a nap fénye. A talizmán tehát nagyon sokféle lehet. A legfontosabb, hogy aki viseli, higgyen benne. Mert a tehetséget, a tudást leginkább a hit és az önbizalom tudja megsokszorozni.

Az a talizmán segítheti a viselőjét, amelyiknek a rezgése azonos a tulajdonos rezgéseivel, azaz a születési napja, órája szerinti. A középkortól nemcsak a kő-talizmán volt fontos, hanem az is, hogy milyen foglalatba kerül az a drága- vagy féldrágakő. Minden csillagjegynek megvan a maga féme is. Fontos volt, hogy a felhasznált fém a megfelelő órában, megfelelő módon megolvasztva készüljön.

KOS - KOS Gyémánt, ametiszt, szárd-ónix (+ vas)
BIKA - világos zafír, moha-achát, karneol (+réz)
Ikrek - hegyikristály, berill, topáz, akvamarin (+higany)
RÁK - smaragd, kalcedon (+ezüst)
OROSZLÁN- rubin (+arany)
SZŰZ - jáspis, smaragd (+bronz)
MÉRLEG - gyémánt, berill (réz)
SKORPIÓ - topáz, ametiszt (+vas)
NYILAS - sötét zafír türkiz, gránát (+cink)
BAK - ónix, krizopráz (+ólom) Vízöntő - kék zafír (+platina)
VÍZÖNTŐ kék zafír (+platina)
HALAK - krizolit, fehér zafír (+ón)




 
 
0 komment , kategória:  Ezoteria : Rituálék  
Talizmánok
  2012-01-11 14:48:00, szerda
 
 




A talizmánok ősidők óta jelen vannak mindennapjainkban: érme a pénztárcában, karkötő a kézen, medál a nyakban és még sorolhatnánk. Apró, elsőre hasznavehetetlen tárgyaknak tűnnek, azonban viselőjüknek szerencsét és boldogságot hoznak.

Mint ahogy minden, a tárgyak is rendelkeznek egy olyan energetikai rezgéssel, ami csak rájuk jellemző, rendszeres viseléssel, egyszerű, de nagyszerű trükkökkel feltölthetjük őket, hogy utána segítsék boldogulásunkat az életben. Míg az amulettek elsősorban a védelmet szolgálják, addig a talizmán szerepe a szerencsehozás. Az indiaiak, egyiptomiak és még sok más nemzet már évezredekkel ezelőtt használta ezeket, különleges szertartásaikkal az univerzum, a csillagok és bolygók erejét alkalmazva töltötték fel apró tárgyaikat.

Az egyik legismertebb talizmán, ami főleg a zarándokoknak van segítségére, Szent Kristóf, az úton járók védőszentjének képmása vagy szobrocskája. Az autósok, kamionvezetők máig előszeretettel helyezik a képmásával díszített medálokat a visszapillantó tükrökre, kulcscsomóra, hogy szerencsét hozzon a közlekedésben. Hogy helyesen teszik-e? Valószínűleg igen, még annak ellenére is, hogy sokan azt tartják az ilyen jellegű talizmánok akkor fejtik ki a legjobban hatásukat, ha azt a nyakban vagy testen, a bőrrel közvetlenül érintkezve viselik.

Egyiptomban a bogarakat is talizmánként viselték, míg ott a szkarabeuszt, addig hazánkban a hétpettyes katicát tartják szerencsehozónak. Különböző írásos leletek szerint a szkarabeuszokat megszentelték, preparálták és erre a célra egy külön napot is kijelöltek. A bogártalizmán erejét állítólag megsokszorozta, ha azt olyan smaragdba ágyazva hordták, melyet előzőleg három napig liliom- és mirhabalzsamban áztattak, és mirhagőzzel füstöltek.

A szkarabeusz ,,leszármazottja" Európában a katicabogár, azonban korántsem kell a fentiekhez hasonló procedúrán keresztülmennie ahhoz, hogy szerencsét hozzon. A néphit szerint már akkor is áldásos a hatása, ha az ember kezére száll. A katicáról mintázott, nyakban hordott arany medál elősegíti az anyagi javak áramlását, folyamatosan viselőjéhez vonzza a pénzt, csakúgy mint a négylevelű lóhere.

A babból készült ékszereket is talizmánként tartják számon. Mivel sosem romlik meg, a középkorban a halhatatlanság jelképe volt, az aztékok a szerencsehozás mellett jóslásra is használták. A babból készült nyaklánc vagy karkötő nemcsak gazdagságot hoz viselőjének, de a szerelmeseket is összeköti és segíti a párkapcsolat előrehaladását.

Ne dobjuk unottan félre az ősszel talált első gesztenyét sem, inkább rakjuk zsebre! Ha következő őszig magunknál tartjuk, elkerül bennünket a betegség, ezenkívül pedig a néphit szerint a párok között is békességet teremt.

Talán a legtöbb ember szerencsepénz formájában hord magánál talizmánt, mely állítólag megvéd a nélkülözéstől. A perzsák hite szerint a fém a jót bevonzza az életbe, és taszítja a rosszat, így a fémből készült érmék több jelképpel is rendelkeznek, melyek mágiáját hitünkkel tovább erősíthetjük


...... .....

 
 
0 komment , kategória:  Ezoteria : Rituálék  
Védd ki a fekete mágiát
  2012-01-01 08:06:13, vasárnap
 
 




Az a helyzet, hogy nem kell feltétlen értenünk a fekete mágiához, hogy észrevegyük, ha negatív energiákat küldenek felénk. Ha nyitott szemmel járunk az életben, egyből felismerjük, ki a barát és ki az ellenség. Ugyancsak képesek vagyunk fizikailag vagy mentálisan megérezni egy távolból felénk irányuló erőt. Ezek az erők lelkileg hatnak ránk, akaratlan szorongást okoznak egy bizonyos személy jelenlétekor, vagy egy meghatározott esemény megtételekor. A feltűnő az benne, hogy ha nem ezekről a nevezetes esetekről lenne szó, akkor az ilyen szituáción játszva túl tudnánk tenni magunkat. És ettől lesz gyanús ez a dolog. A vissza-visszatérő rémálmok is tipikus jelei a mágikus megszállottságnak. Ezek a gonosz erők a pszichikai mellett olyan fizikai jelenségekben is megnyilvánulnak, mint a megmagyarázhatatlan hidegségérzet, a tarkó bizsergése, vagy az a határozott érzés, hogy valaki ott áll mögöttünk és néz. A fekete-mágusi befolyások általában a gerincünk táján érnek bennünket, és a szokatlan, többnyire csal általunk hallott zajok is erre utaló jelek. Ha ezekkel a jelekkel együtt még azt is tapasztaljuk, hogy a macskák kimennek a helyiségből, akkor bizonyosak lehetünk benne, hogy fekete-mágus támadásról van szó. Ezzel együtt ezeknek a szimptómáknak a meghatározása során feltétlenül figyelembe kell venni saját pillanatnyi lelkiállapotunkat is (ami ugy-e kétségtelenül nem lehet túl jó egyébként sem, hiszen egy ilyen támadás során ez tulajdonképpen kizárható). Azt azonban tudni kell, hogy ha magunk is stresszben, - és ahogy mondani szokták - lelkileg "padlón" vagyunk", akkor önmagunk, a saját negativitásunk által is kiválthatunk saját magunkból ilyen nyomasztó érzéseket. Utóbbi esetben egy spirituálisan megtisztító, gyógyító fürdő többet használ, mintha helyette a feltételezett rontást elhárító rituálékba fogunk.


Teljesíted minden felvállalt célodat és feladatodat.
Teljesíted a másokkal kötött megállapodásiadat.
Könnyeden felismered a leckéket, amelyeket neked kell megtanulnod.
Kiegyensúlyozod az összes energiádat (bennfoglalva a karmát is ha szükséges).
Bírni fogd mindazt a képességet és energiát, amely neked az adott pillanatban szükseges.
Az életedet betölti a szeretet, az elegedettség, az öröm és a pozitív gondolatok.
Többdimenziós mesterré válsz.
Az alacsonyabb finomanyagi testedet beviszed a Fénybe.
Elkezded visszatükrözni az általad választott Isteni minőségeket itt a Földön.
Teljesíted a missziódat.
Eléred a felemelkedésedet és megtapasztalod a legcsodálatosabb belső örömöt és izgalmat ami elképzelhető.
Hazatérsz (ha ez a Te kivánságod).

Ha tudsz:

1. Fenntartani az egyensúlyt a Menny és a Föld között.
Igyekezz fenntartani az egyensúlyt a Menny es a Föld között. Ne szállj nagyon el és ne légy röghöz kötött sem. Ha nagyon ellszállsz nem tudod fogadni mindazt, amit a jelen pillanat ad neked. Egyszerűen nem vagy ott látni azt. Nehézségeid lesznek a mindennapi életedben és a dolgad is rendezetlenek, rendetlenek lesznek. Ha mások azt látják, hogy te mindig időzavarban vagy és örökké elveszítesz dolgokat, követni fognak téged?
Ha túlságosan a földön élsz nehéz lesz befogadni a magasabb frekvenciájú energiákat és elérni a spiritualitás birodalmát. A fény munkásainak lenni azt jelenti, vezető vagy az uton, mutatod az utat, hogy mások követhessenek. Ezt csak akkor tudod megtenni, ha fenntartod az egyensúlyt az életedben. Ez az egyensúly szükseges a felemelkedéshez.

2. Légy a pillanatban!
Ne élj a múltban. Ha nem vagy képes elengedni a múltat, akkor ott valamit nem sikerült teljesíteni, hagyd elmenni , engedd el a Fénybe a múlt dolgait. Igy nem tudod teljesíteni a jelen feladatait sem, mert nem vagy teljesen abban. Ha a gondolataid mindig jövőben vannak, a holnapban, a jövő évben, akkor sem tudsz jelen lenni a pillanatban.
HA TE NEM VAGY A JELENBEN, NEM TUDOD FOGADNI MINDAZT, AMIT AZ ADOTT PILLANAT TARTOGAT, HOGY SEGITSEN NEKED MEGVALOSITANI AZT, AMI SZÜKSÉGES A NÖVEKEDÉSEDHEZ.

3. Állitsd meg a kritizálást önmagad es más emberek, valamint helyzetek felé.
Ha bírálsz vagy kritizálsz, nem látod a magasabb képet. Minden érzékelésed egy lecke NEKED. Te nem vagy áldozat, senki nem okoz neked semmit. Legyen könyörületesség benned elfogadni, hogy mindenki beleértve te magadat, teszi a legjobbat, amit tud a fejlettsége jelenlegi fokán. Tudatositsd, hogy te szereteted feltételes, amikor bírálsz vagy kritizálsz (magadat vagy másokat).

4. Tudd, hogy te kreálod a saját világodat es saját valóságodat.
NINCS kivétel ez alól a törveny alól. Ha te teljesen elfogadod valóságosnak, hogy mester vagy, akkor minden ami nem része ennek a valoságnak, eloszlik. Abszolut mindent te teremtesz, ami veled es körülötted történik. Minden személy, körülmény, helyzet a te életedben, a te javadra van. Neked nem szükséges ismerned az okot! Egyszerűen bízz benne, hogy annak így kell lennie abban a pillanatban. Nagyon könnyű hinni, hogy mi teremtjük a saját valóságunkat, amikor az élet kellemes. Az igazán nehéz és hősies tett, elfogadni ezt a nezőpontot akkor amikor a dolgok nem mennek jól.Valójában minden gyakorlat semleges, mi döntünk afelől "jó" vagy "rossz" az adott helyzet. Képes vagy-e megtartani egy spirituális nézőpontot és a feltétel nélküli szeretetet, ha a dolgok nehezek, kemények?!

5. Kövesd a Te szívedet a belső izgalmadat, örömödet habozás nélkül.
Ez az előjele a Lélek kivanságának. Azt teszed, amitől a lelked dalol vagy amitől elsüllyed?

6. Légy felelősségteljes minden gondolatra és akcióra. Mondd, amit gondolsz es tedd, amit mondasz.
A gondolatok és szavak nagy hatalommal bírnak. Ahogy egyre erősödik kapcsolatod a Teremtővel, szavaid egyre nagyobb hatalommal bírnak, nagyon gondosan valogasd meg őket. Mindinkább eltűnik az idő a gondolat és a manifesztáció között - légy gondos a saját gondolataiddal. Ez a tendencia fokozatosan emelkedik, engedve mindenkinek megvalósítani azt a tételt, hogy mi kreáljuk saját valóságunkat. A mi bolygónk afelé mozog, hogy a gondolatok azonnal realitássá válnak , nem lesz köztes idő. Az emberek hamarosan rájönnek arra a tapasztalaton keresztül, hogy az ő gondolataik teremtik saját valóságukat, mindazt,ami megtörténik az életükben. Légy pozitív és törölj minden negatív gondolatot. A szó hatalom és a szó képes megsemmisiteni dolgokat. Tedd ezt. Ez lehetseges más úton is például, ha lila fényt vezetsz keresztül az adott mondaton, személyen vagy területen . A lila sugár átalakítja a negaítv energiákat pozitív energiákká.

7. Fenntartani az ellenőrzést minden alacsony test felett.
Folyamatosan tisztitsd a fizikai, érzelmi, mentális és alacsonyabb spirituális testedet. Minden eltemetett gondolat, érzelem ebből es a megelőző inkarnáciokból, fel fog jönni a külső felületre és elengedheted a Fénybe. Mindaz, amelyeket nem voltál képes látni, talán mert túl fájdalmasak, traumatikusak voltak, eltemetve maradtak a sötétségben egy sűrű rezgésű energiában. Amikor valamit tökéletesen látsz az igazságban, az átalakul es eltűnik. Aztan újra előjön, nem mint lehetőség, hanem mint tudás. Ahogy ezek gondolatok és érzelmek felkerülnek a felszínre megmutatva hogy te teremtetted a saját körülményeidet, már el tudod engedni őket. Te megnézheted a tartalmukat, de ez a legtöbbször nem szükséges. Egyszerűen hagyd elmenni. Nem lenne bölcs eltemetni újra, mert akkor te újra teremtesz egy helyzetet, amely újra a felszínre hozza az eltemetett dolgokat.
Emlékezz arra, hogy ebben az Univerzumban, ahol egy hiány keletkezik valami jön és kitölti azt. Ezert nagyon fontos, hogy amikor elengedsz egy negatív energiát, a helyét mindig töltsd fel Fénnyel.

8. Engedd az Ego-t keveredni a lélekkel.
Az én megnyilvanult szellemi azonossága most keveredik a lélekkel, a "VAGYOK" jelenléte kapcsolódik hozzád. Engedd, hogy megtörténjen.

9. Feltétel nélküli szeretet.
Szeretni mint Lélek, azt jelenti szeretni mindent - az összes életformát az Univerzumban. Nemcsak a barátokat és a családot, de minden személyt, állatot, rovart novenyt, ásványt, minden csepp vizet, minden szem homokot, kavicsot, minden szál füvet, szeretni mindent, ami jelen van a Teremtő által kreálva. Szeretni önmagadat. Minden létező Isten megnyilvánult formája, megtestesülése. Ez valóban lehetséges itt a földön, szeretni mindenkit es mindent feltétel nélküli szeretettel. Nem számít, hogy valaki mit mond vagy tesz. Amikor nem szeretsz az aggodalom, félelem van jelen. Amikor TE szeretsz mindenkit az életedben megtörténik a tökéletes szeretet. Ez a vonzás Törvénye, amit te teszel, mint a bumeráng jön vissza hozzád. Néha ez azonnal megjelenik, néha eltelik nehany inkarnáció közötte, de mindig megtörténik.

10. Hit és Bizalom.
Hit és Bizalom Istenben -mindenben ami van- az Egyetemes Tudatosságban és abban az egyetemes eljárásban, amely gondoskodik minden szükségletünkről, talán a mi legnagyszerűbb lépésünk. Legyünk hajlandóak eljutni a tökéletes Hithez és Bizalomhoz kis lépésekben. Ennek akarata szükséges az -előzőek szerinti- felemelkedéshez.
Lehet, hogy úgy érzed te sohasem fogod teljesíteni ezeket a dolgokat, de te tudod teljesiteni es fogod teljesiteni minezt. Te döntöd el mikor. Elkezdődhet egy egyszerű fegyelemmel. Kezdd el teljesíteni most azokkal a lépésekkel, amit te képes vagy megtenni ebben a pillanatban, aztán folytasd a következővel. Hamarosan összekapcsolódnak a pillanatok és az életed beköltözik minden dolog természetes Isteni Folyamataba. Minden pillanatban, amikor az Isteni Folyamatban vagy érezni fogod a belső izgalmat és megelégedettséget. Eléred azt a pontot, ahol ez olyan egyertelmű. Azonnal tudatára ébredsz, amikor kilépsz ebből a Folyamból, mert az izgalom, belső örom érzése lecsökken.
Mindig törekszünk a tökéletes egyensúlyra az életünk minden aspektusában. Kiegyensúlyozzuk a belső női és férfi energiáinkat, a szívet es az agyat, a fizikai, érzelemi, mentális és alacsonyabb spirituális testünket, az agy jobb és bal hemiszféráját, a karmikus energiákat, ártatlanságot és bölcsességet. Megmaradunk az egyensulyban es harmóniában tekintet nélkul a kulső körülményekre és életmódra a fizikai helyünkön, amig fenntartunk egy azonosságot és egységet a Teremtővel.
Te valószínűleg sokkal közelebb vagy ahhoz, hogy elérd ezt a tökéletes egyensúlyt, mint gondolnád. Még ha néhány traumatikus helyzet megjelenik is, és ha erős megrázó érzelmi indulatok ébrednek is benned, fel fogod ismerni, hogy ezek valószínűleg a befejező fokozatok nálad.
Ahogy az egó keveredik a Lélekkel és a személyiség vágyik szolgálni másokat, megtapasztalod a belső békét. Ahogy belépsz a harmóniába és az egyetemes egységebe az életküzdelem, harc eltűnik.
Az összes nagyon keresőnek hirtelen megjelenik a bőség, boldogság és elégedettség az életében, ahogy neked is, amikor vegül megérzed a valódi önmagad és beteljesülsz.
Legyél, amint Isten, szolgálva szeretetben és egyensúlyban az Úton, követve a Lélek örömét minden pillanatban, elfogadva az okot, hatalmat felszentelve a Teremtőnek, mint egy mester, a feltétel nélküli szeretet és a tökéletes Teremtés hitében és bizalmának teljességében.
Az igazi szeretet el nem múlik, meg nem kopik, nem kér semmit és túlél inkarnációkat is. MINDENT.
 
 
0 komment , kategória:  Ezoteria : Rituálék  
Szerelmi bájital ............
  2011-10-23 07:36:55, vasárnap
 
  Hozzávalók:

méz,
csipketea,
1 fahéjrúd,
9 piros rózsaszirom.

Elkészítés:
Növő holdnál gyújts meg egy piros gyertyát, és gondolj arra, hogy már kettesben vagy szerelmeddel! Majd készítsd elő a kellékeket!

Tedd fel forrni a vizet, majd lassan kanalanként adj hozzá 9 kiskanál mézet, és közben mondd:

- Aphrodité, Szerelem Istene, szükségem van a segítségedre, a közreműködésedre. Jöjj el hozzám, segíts nekem!
- Töltsd meg ezt a teát erőddel és a természet erejével, hogy amikor XY iszik belőle, nőjön benne a vágy irányomban. Legyen belém szerelmes, kívánjon engem!
- Frissítsd fel szellemem, és töltsd csordultig a szívemet, hogy igaz szerelemmel fogadjam XY közeledését! Úgy legyen!

Ezek után tégy bele egy fahéjrudat és a 9 piros rózsaszirmot. Hagyd még 2 percig forrni, majd vedd le a tűzről.
Innentől kezdve működik a dolog

...... ........... ........... ........... ........... ..............

 
 
0 komment , kategória:  Ezoteria : Rituálék  
     2/5 oldal   Bejegyzések száma: 48 
2019.09 2019. Október 2019.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 6 db bejegyzés
e év: 139 db bejegyzés
Összes: 26968 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1036
  • e Hét: 3424
  • e Hónap: 7830
  • e Év: 63763
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.