Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
Ígéret
  2019-10-03 12:09:50, csütörtök
 
  A Biblia tele van Isten nekünk szóló ígéreteivel.  
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Szenvedés
  2019-10-03 12:04:42, csütörtök
 
  "Aki hisz, sosem vak a nyomorúságra. Lát minden szörnyű tényt. De még ennél is többet lát: Látja Istent!"

- G. Campbell Morgan -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Szenvedés
  2019-10-03 11:46:00, csütörtök
 
  "Aki ismeri a MIÉRTet, elvisel szinte minden HOGYANt."

- Friedrich Nietzsche -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Isten jótéteményei
  2019-10-03 11:41:27, csütörtök
 
  "Ahol egy csepp szerencsétlenség van, ugyanott Isten jótéteményeinek egész tengere található."

- Luther Márton -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Szeresd a sorsodat...
  2019-10-03 11:36:18, csütörtök
 
  "Szeresd a sorsodat, mert az Isten bánásmódja a lelkeddel!"

- Fjodor Dosztojevszkij -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Élettörténet
  2019-10-03 11:30:07, csütörtök
 
  Élettörténet

Az élet sokszor keserves - kérlelhetetlenül keserves. Mindnyájan ismerjük a nehéz időket, átélünk személyes sorscsapásokat, felfoghatatlan élethelyzeteket, betegségeket, kríziseket, katasztrófákat.

Bennünket 2004 telén ért el. Örültünk, hogy néhány nyugodt nap vár a családunkra. A kimerítő év után szabadidő központunkba, ahol mindig élénken zajlik az élet, lassanként nyugalom költözött. Végre karácsony! Elhatároztuk, hogy otthon maradunk, és élvezzük, hogy szűk családi körben lehetünk. Miután elintéztük az utolsó bevásárlásokat, és ahogy a fagy egyre fokozódott, elbarikádoztuk magunkat a lakásban. A gyerekeinkkel együtt szerettük volna úgy igazán jól érezni magunkat.

Azonban éjjel váratlan szerencsétlenség szakadt reánk. A feleségem számára élet-halál harc kezdődött, amely tíz héten át tartott. Ennek ellenére nem szeretnénk, ha ez az idő kimaradt volna az életünkből.

,,AMIT A SÖTÉTSÉGBEN MONDOK NEKTEK, AZT A VILÁGOSSÁGBAN MONDJÁTOK EL." Máté 10,27

Mivel Isten ezekben a sötét órákban beszélt hozzánk, szeretnénk ezt most, a világosabb napokon az Ő dicsőségére továbbadni - hogy akik sötétségben ülnek, reménységet merítsenek belőle.

Miért engedi meg Isten, hogy borzasztó dolgok történjenek? Miért van szenvedés és nyomorúság? Isten dönt erről? Van a szenvedésnek rendeltetése, mélyebb értelme? Mi magunk látunk értelmet a szenvedésben?

A szenvedés a határaink megtapasztalását jelenti: elérkezünk a határainkhoz - a terhelhetőség, a sebezhetőség, az elviselhetőség határához... De milyen belső hozzáállással nézünk szembe a szenvedéssel?

Lényeges különbség, hogy olimpiára készülő kajakosként vagy gályarabként gyötörjük a testünket. Hatalmas különbség, hogy a szülőszobán veszítünk vért, vagy azért, mert megtámadtak az utcán. A legnagyobb jelentősége annak van, hogy képesek vagyunk-e vagy sem azt megharcolni, hogy értelmet találjunk a szenvedésben. Az egyik csupa ígéret, a másik csupa keserűség...

Nem állítjuk, hogy ismerjük a választ minden MIÉRTre, de azt állítjuk, hogy ISTENt ismerjük, és éppen a szenvedésben ismertük meg. Azt tapasztaltuk, hogy nem a vak sorsnak vagyunk kiszolgáltatva, hanem az Atyának, aki ,,mindenen rajta tartja a szemét".

Andreas Fett
 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
Halleluja!
  2019-10-03 09:17:51, csütörtök
 
  Halleluja!

Az ősi szó gyökere
talán még akkor kiszakadt
a lélegzetvétellel együtt
a lélek legmélyéről,
amikor az idő
még homály volt csak,
és a gondolatok
megformálatlanul
esedeztek Isten felé!
Talán
a bizonytalanság lökte ki
magából,
és a vágy
a bizonyosság után!
A sóhaj
szinte abban a pillanatban
ujjongó lüktetésbe fordult:
oldotta a félelem gócát,
és könnyű lett tőle a nehéz,
mintha valami emelné...
A látás tisztult,
a szem hártyáit
belülről
érte a fény!
Az ősi szógyökér kiszakadt
a lélegzetvétellel együtt
a lélek legmélyéről:
halleluja!
És azóta rezeg tőle a levegő,
és gyűrűzik
az idő végtelenjén,
és arra készteti az embert
- ha újra rémíti a bizonytalanság -
hogy ma is kilehelje,
kiáltsa,
énekelje:
halleluja!
Dicsőség Istennek!

Lukátsi Vilma
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Hajnal felé
  2019-10-03 09:00:16, csütörtök
 
  Hajnal felé

Ha vékonyul az álomkéreg
hajnal felé, és fölébredek,
gondolataim már emelnék
tegnapi nehéz terheiket,
de félig minden tótágast áll,
értelmem imádkozni próbál,
csonka kérések meredeznek,
nyugtot nem adnak a lelkemnek,
míg végül könnyem megered:

"Szenteltessék meg a Te neved!"

Lukátsi Vilma
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Tisztelet és élet
  2019-10-03 08:55:07, csütörtök
 
  ,,Gyermekek! Engedelmeskedjetek szüleiteknek az Úrban, mert ez a helyes. 'Tiszteld apádat és anyádat': ez az első parancsolat, amelyhez ígéret fűződik, mégpedig ez: 'hogy jó dolgod legyen, és hosszú életű légy a földön.'" Efézus 6,1-3

A szülő-gyermeki kapcsolat életünk legnehezebb területei közé tartozik.

A bukott emberi természet egyik sajátos torzulása folytán mintha azokat szeretnénk a legkevésbé, akik hozzánk a legközelebb állnak. Számos hívő leány folytat állandó küzdelmet önmagával az ellenséges indulat miatt, amit anyjával szemben érez. És sok fiú többnyire egyáltalán nem viselkedik apjával szemben úgy, ahogy kellene.

Senki sem vitatja a nemzedékek közötti szakadék létezését. A fiatalok azért panaszkodnak, mert a szülők nem értik meg, elnyomják őket, nem haladnak a korral, a régi rendhez tartoznak.

Mindennek ellenére azonban a fiatalok közül sokan bűntudatot és szégyent éreznek amiatt, hogy e magatartásukból nem tudnak kinőni, és családjukkal szemben nem tudnak keresztyén módra viselkedni. Világosan látják, milyen nagy vereséget jelent, hogy míg kortársaikkal, sőt, más felnőttekkel szemben oly barátságosak és kedvesek tudnak lenni, addig otthon hidegek, sőt ridegek. Gyűlölik önmagukat, mert titokban szüleik halálát kívánták. De mindezt beismerni nagyon keserű pirulát jelent. Amikor Isten a Tízparancsolatot adta Izráel népének, nem volt véletlen, hogy közülük az egyik éppen ez: ,,Tiszteld apádat és anyádat, hogy hosszú ideig élhess azon a földön, amelyet Istened, az Úr ad neked" (2Móz 20,12). Az Újszövetségben Pál veszi elő újra ezt a parancsolatot.

Tisztelni a szülőket és nekik engedelmeskedni nemcsak azt jelenti, hogy tenni, amit mondanak, hanem azt is, hogy felnézni rájuk, szeretetre méltóan viselkedni velük szemben, és gondoskodni róluk, ha arra van szükség. Pál ennek négy okát is adja: ez a helyes, ez válik a fiatalok javára, ez biblikus és teljes életet munkál.

De nagyon sok fiatal úgy véli, hogy ha másoknál ez lehetséges is, náluk semmiképpen sem. Mert az ő szüleik olyan zsarnokok, olyan szűklátókörűek!

Ami itt hiányzik, az összetörettetés. Ez azt jelenti, hogy a fiatal odamegy apjához vagy anyjához, vagy mindkettőhöz, és ezt mondja: ,,Ide figyeljetek, nagyon sajnálom, hogy mindig vitatkoztam veletek. Sohasem köszöntem meg, amit értem tettetek, de most szeretném megtenni. Kérem, bocsássatok meg, hogy szüntelenül az ellenállás falát építettem ellenetek. Isten segítségével remélem, hogy ezentúl minden másként lesz."

Semmi nem változtatja meg annyira az ellenséges magatartást, mint az efajta bocsánatkérés. És ha legközelebb a fiatal ismét kísértésbe kerül, hogy szeretetlen magatartást tanúsítson szüleivel szemben, akkor eszébe jut az összetörettetés égető szégyene, és ez visszariasztja majd a helytelen viselkedéstől.

William MacDonald
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Tanuljunk a madaraktól!
  2019-10-03 08:49:12, csütörtök
 
  ,,Tekintsetek az égi madarakra, hogy nem vetnek, nem aratnak, sem csűrbe nem takarnak, és a ti mennyei Atyátok eltartja azokat. Nem sokkal különbek vagytok-e azoknál?" (Mt 6,26)

Láthatjuk, amint a madárkák fölöttünk elrepülvén a kis kalászokra leszállnak, és ezért megilletné őket, hogy kalapot emeljünk előttük, ezt mondván: - Kedves kicsi professzorom, be kell vallanom, hogy én nem vagyok képes arra a művészetre, amelyre te. Éjszaka gondtalanul alszol kicsiny fészkedben, reggel ismét kirepülsz, vidám vagy, jókedvű, egy fára telepszel és énekelsz, dicséred Istent, és hálát adsz neki. Azután magocska után kutatsz, és megtalálod azt. Pfuj, miért is tanultam én, vén bolond, ha mégsem cselekszem ugyanígy, pedig oly sok okom lenne rá? - Ezért hát elmondható, hogy a kismadár gondját feledve úgy viselkedik, mint egy valódi szent, pedig neki se szántóföldje, se csűrje, se szekrénye, sem pincéje. Énekel, dicséri Istent, vidám, és jól van dolga.

Luther Márton
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
2019.09 2019. Október 2019.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 412 db bejegyzés
e év: 7854 db bejegyzés
Összes: 35918 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1146
  • e Hét: 14720
  • e Hónap: 26595
  • e Év: 214397
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.