Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/40 oldal   Bejegyzések száma: 392 
Dicsértessék a Jézus Krisztus szent neve - vallásos vers
  2019-12-31 13:34:31, kedd
 
  Dicsértessék a Jézus Krisztus szent neve
Összevonzott minket Mária szerelme,
Legforróbb szívünkből zengedezni
A szép Szűz Máriát köszönteni.

Tekintsünk mindnyájan drága szent képére
Ott tündöklik rajfa úgy mint ha csak élne.
Éljen bennük a hit és a remény,
A tiszta szeretet köztünk legyen serény.

Hol ily szép csoportban összejövünk
A szép Szűz Mária itt van köztünk,
Mint Lourdes barlangnál jelen vala
Nem látta a sok nép csak Bernadett maga.

Nyújtja itt nékünk is olvasóját
Fogadjuk el tőle mintha látnánk,
Majd visszaadjuk ha feldíszítjük
Szilünknek szerelmét rózsákkal rákötjük,

Fehér sárga, piros virágokból
Néked kötjük anyánk jó szándékból. Amen.
 
 
0 komment , kategória:  versek  
Köszönteni jöttünk - vallásos vers
  2019-12-31 13:30:34, kedd
 
  Köszönteni jöttünk Szűz Mária
Csodákkal tündöklő kegyes Anya,
Mert te vagy bűnösök szószólója,
Szomorú szívek vigasztalója.

Ó , mily nagy örömmel telt meg szívünk,
Szent Fiad jászlához eljöhettünk.
Add ránk áldásodat , ó , Mária ,
Fogadj mindnyájunkat oltalmadba.

Nézzed a szomorú betegeket,
Mint hullatják forró könnyeiket.
Összekulcsolt kézzel - Téged kérnek,
Mint édesanyjukhoz - esedeznek
.
Vedd kedvesen , Anyánk fáradságunk,
Öregen , betegen hozzád jöttünk,
Ajánld fel érettünk Szent Fiadnak,
Nyerjél vigasztalást te szolgádnak.

Ha elérkezik a végső óránk,
Szentséges Szűzanyánk , jöjj el hozzánk !
Karjaidba fogadd mi lelkünket,
Hogy mennyben láthassuk szent színedet.

Dicséret , dicsőség az Atyának,
Érettünk született Szent Fiának.
És a vigasztaló Szentléleknek,
Tisztelet adassék a Szent Szűznek .

...... .......

 
 
0 komment , kategória:  versek  
Fekete István: Régi karácsony
  2019-12-31 13:01:10, kedd
 
  ...... ........... .........


 
 
0 komment , kategória:  Karácsonyi üdvözlet  
Szent I. Szilveszter pápa ünnepe 12.31
  2019-12-31 12:52:03, kedd
 
  Aki megkeresztelte Konstantin császárt.
Képen: Maso di Banco: Szilveszter pápa megkereszteli Konstantin császárt, Szent Kereszt-bazilika, Firenze (1335 körül)
...... .....


Szilveszter pápa 314-től 335-ig vezette az Egyházat, elsőként az üldözések lezárulása után.
...... ......


Magyar kurír oldalon Link
Istenünk, jöjj segítségére népednek! Kormányozz és vezess minket, hogy közbenjárónk, Szent Szilveszter pápa oltalmával biztos úton haladjunk földi életünkben, és eljussunk az örök boldogságba. A mi Urunk, Jézus Krisztus, a te Fiad által, aki veled él és uralkodik a Szentlélekkel egységben, Isten mindörökkön-örökké. Ámen.

Katolikus oldalon Link

Wikipedia oldalon Link

Jeles napok oldalon Link

Network oldalon Link

Legendák születése
A történelmi hitelességet nélkülöző hagyomány szerint Szilveszter kigyógyította a császárt a leprából, aki ezt követően felvette a keresztséget. Hálából törvényeket bocsátott ki az Egyház javára, melynek értelmében ,,az egész földkerekség papjainak a római püspök ugyanúgy feje, ahogyan az összes hivatalnokok feje a császár", és nagy ajándékokkal fejezte ki háláját a gyógyulásért.
Alakjához más mesés elemek is kapcsolódnak, többek között egy veszedelmes sárkány legyőzése és két áldozatának életre keltése is.
Szilveszter pápa idejében jelentős templomépítkezések folytak: ekkor építették fel Rómában a Lateráni bazilikát, valamint a Vatikáni-dombon a Szent Péter sírja fölötti első bazilikát is.
Szilveszter pápát a Via Salaria mentén, a Priscilla-katakombában temették el. Ünnepét az 5. század óta ülik meg.
Weninger Nóra
 
 
0 komment , kategória:  Férfi szentek  
Útravaló – 2019. december 30.
  2019-12-31 12:37:56, kedd
 
  Milyen szépen dicséri Szent János az olvasóit, milyen szépen látja bennük az Élő Isten kegyelmének hatását, növekedését! Vajon mi ismerjük-e ezt az oldalát szeretteinknek, közösségeinknek? Van-e bátorságunk rá, hogy észrevegyük és dicsérjük bennük a kegyelmes Isten működését? Komoly bizalom kell ehhez, és a kapcsolatok egészen új dimenziója tárulhat föl előttünk, ha erre is figyelünk. És ha így teszünk, a világ is átalakul körülöttünk, új horizontok nyílnak, és mögé tudunk látni annak, amit elénk állít a világ. Tanuljunk Krisztustól, tanuljunk a szentektől, akik mindig többet láttak az anyagi világnál. Ahogyan Anna prófétaasszony is ráérzett, hogy több van a világban, mint amit elsőre kínál  
 
0 komment , kategória:  Útravaló_Adoremus  
Útravaló – 2019. december 31.
  2019-12-31 12:37:06, kedd
 
  A naptári év utolsó napján hálaadásra gyűlünk össze templomainkban. Számot vetünk az elmúlt év eseményeiről, beszámolók, statisztikák hangzanak el. Leborulunk az idő Ura előtt, aki örökké létezik, és emberi törékenységünket elismerve hálát adunk. Kaptunk időt, kaptunk lehetőségeket: hogyan használtuk? Hogyan éltünk idén? Jobbak lettünk? Tudtunk küzdeni, vagy már meg sem próbáljuk? Az év fordulóján csendben álljunk meg Isten előtt, köszönjük meg a múltunkat, reménykedve nézzünk a jövőbe, és engedjük, hogy az Örök Istent szemlélve átjárjon bennünket a végtelen szeretet, ami nem múlt és nem jövő, hanem az örök jelen. Ez a mindig jelenvaló szeretet kísérje az olvasó és szerettei életét 2020-ban.  
 
0 komment , kategória:  Útravaló_Adoremus  
Karácsonyi idő - december 31.
  2019-12-31 12:34:39, kedd
 
  SZENTLECKE Szent János apostol első leveléből
A keresztség és a bérmálás által a Szentlélek kegyelmében részesülünk; ő megtanít mindarra, ami az üdvösségre szükséges.
Gyermekeim!
Itt az utolsó óra! Amint hallottátok, eljön az antikrisztus. Már eddig is sok antikrisztus lépett föl. Ebből tudjuk, hogy itt az utolsó óra. Közülünk kerültek ki, de nem tartoztak közénk. Ha közénk tartoztak volna, velünk maradtak volna. De rajtuk kellett nyilvánvalóvá lennie, hogy nem mindenki tartozik közénk.
Ti azonban a Szent(lélek) kenetében részesültetek, és ezt mindannyian tudjátok. Nem azért írtam nektek, mintha nem ismernétek az igazságot, hanem azért, mert ismeritek; és azt is tudjátok, hogy semmiféle hazugság nem származik az igazságból.
Ez a Isten igéje. 1Jn 2,18-21

EVANGÉLIUM Szent János könyvéből
Az Ige testté lett, és közöttünk lakott.
Kezdetben volt az Ige. Az Ige Istennél volt, és Isten volt az Ige. Ő volt kezdetben Istennél. Minden őáltala lett, és nélküle semmi sem lett, ami lett. Őbenne élet volt, és ez az élet volt az emberek világossága. A világosság a sötétségben világít, de a sötétség nem fogadta be. Föllépett egy ember, akit Isten küldött: János volt a neve. Azért jött, hogy tanúságot tegyen: tanúságot a világosságról, hogy mindenki higgyen általa. Nem ő volt a világosság, ő csak azért jött, hogy tanúságot tegyen a világosságról.
Az Ige az igazi világosság volt, amely a világba jött, hogy megvilágítson minden embert. A világban volt, és a világ őáltala lett, de a világ nem ismerte fel őt. A tulajdonába jött, de övéi nem fogadták be. Mindazoknak azonban, akik befogadták, hatalmat adott, hogy Isten gyermekei legyenek; azoknak, akik hisznek benne, akik nem vér szerint, nem a test kívánságából, és nem is a férfi akaratából, hanem Istentől születtek.
És az Ige testté lett, és közöttünk lakott. Mi pedig láttuk az ő dicsőségét, mely az Atya Egyszülöttjének dicsősége, telve kegyelemmel és igazsággal.
János tanúságot tett róla, amikor ezt hirdette: ,,Ő az, akiről mondtam, hogy utánam jön, de megelőz engem, mert előbb volt, mint én." Hiszen mi mindannyian az ő teljességéből nyertünk kegyelemből kegyelmet. A törvényt ugyanis Mózes által kaptuk, a kegyelem és az igazság azonban Jézus Krisztus által valósult meg.
Istent soha senki nem látta, Isten Egyszülöttje, aki az Atya kebelén van, ő nyilatkoztatta ki.
Ezek az evangélium igéi. Jn 1,1-18
...... .......


Imádság
Mennyei Atyánk! Te az idők teljességében elküldted Fiadat emberi világunkba, hogy soha ne érezzük magunkat egyedül, hanem megtapasztaljuk, hogy velünk vagy. Segíts minket, hogy a betlehemi Gyermekben a hit szemével felismerjük Megváltónkat és Üdvözítőnket! Ő hozza el számunkra a békességet és a boldogságot, és reményt gyújt mindannyiunk szívében. E Gyermek nélkül és az általa hozott békesség és szeretet nélkül nincs ünnep, nincs karácsony. Add, hogy az emberek szerte a világon rátaláljanak Fiadra!

Elmélkedés
Szent János evangéliumának bevezetését olvassuk az év utolsó napján, amelyben az önmagát kinyilatkoztató, az ember számára megmutatkozó Istenről van szó. Isten feltárja önmagát a teremtésben, amikor először létrehozza az ember számára az életteret, majd pedig életre hívja az embert. Isten feltárja önmagát, amikor kapcsolatba lép az emberrel, szól hozzá és tanítja. Feltárja önmagát, amikor gondoskodó szeretetével időnként belenyúl az ember életébe és a helyes irányba igazítja. Feltárulkozik, amikor szövetséget, szeretetszövetséget ajánl az embernek. Feltárja magát, amikor törvényt ad az embernek, hogy senki ne feledkezzen meg arról, hogy ki a Teremtő és ki a teremtmény. Feltárja önmagát, amikor állandóan közeledik és jelenlétével megörvendezteti, betölti az embert. És Isten a legfőképpen akkor tárja fel önmagát, szeretetének titkát, amikor elküldi Fiát, aki emberré lesz, emberként születik meg emberi világunkban.
Erről a feltárulkozásról, erről a titokról, az örökkévaló Isten időbeli megjelenéséről, a láthatatlan Isten láthatóvá válásáról szól az evangélium. Isten titkáról, amely fényként és világosságként mutatkozik meg az ember számára, és a bűn titkáról, amelyet a sötétség jelképez, s amelyet érthetetlen módon választ olykor az ember fel sem mérve azt, hogy valójában Teremtőjét utasítja el, akinek életét köszönheti, és a szeretetet, mint az Isten és az ember kapcsolatának alappillérét tagadja meg.
Az esztendő fordulója, az új évbe való átlépés jelentse számunkra az isteni világosságba való belépést!
C. Horváth István Sándor
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Karácsonyi idő - december 30.
  2019-12-31 12:31:07, kedd
 
  SZENTLECKE Szent János apostol első leveléből
Aki teljesíti Isten akaratát, az örökké él.
Írok nektek, gyermekeim, mert bűneitek bocsánatot nyertek Jézus nevében, írok nektek, atyák, mert megismertétek azt, aki kezdet óta van. Írok nektek, ifjak, mert legyőztétek a Gonoszt.
Írtam nektek, gyermekek, mert megismertétek a (mennyei) Atyát, írtam nektek, atyák, mert megismertétek azt, aki kezdet óta van. Írtam nektek, ifjak, mert erősek vagytok: él bennetek Isten tanítása, és legyőztétek a Gonoszt.
Ne szeressétek a világot, sem azt, ami a világban van! Ha valaki szereti a világot, abban nincs meg az Atya szeretete.
Mindaz, ami a világban van: a test kívánsága, a szemek kívánsága és az élet kevélysége, nem az Atyától való, hanem a világtól. De elmúlik a világ és minden bűnös kívánsága. Aki pedig Isten akaratát teljesíti, az örökké él.
Ez az Isten igéje. 1Jn 2,12-17

EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből
Anna prófétaasszony magasztalta Istent azok nevében, akik Jeruzsálemben a megváltásra vártak.
Abban az időben, amikor a gyermek Jézust szülei bemutatták a jeruzsálemi templomban, ott volt Anna prófétanő is, Fánuel leánya Áser törzséből. Idős volt már napjai előrehaladtak. Leánykora után hét évig élt férjével, majd özvegyen érte meg a nyolcvannegyedik évét. Nem hagyta el a templomot soha, böjtölve és imádkozva szolgálta Istent éjjel és nappal. Abban az órában is odament, dicsőítette Istent, és beszélt a gyermekről mindazoknak, akik Jeruzsálem megváltására vártak.
Miután az Úr törvénye szerint elvégeztek mindent, visszatértek városukba, a galileai Názáretbe. A Gyermek pedig növekedett és erősödött; eltelt bölcsességgel, és Isten kedvét lelte benne.
Ezek az evangélium igéi. Lk 2,36-40
...... .........



Imádság
Urunk, Jézus Krisztus! Te emberré lettél értünk és vállaltad emberi sorsunkat. Születésed által megújítasz minket. Emberi világunkba jöveteleddel az isteni világba hívsz mindannyiunkat. Megváltást, irgalmat, megbocsátást, kiengesztelődést és üdvösséget hozol számunkra. Taníts minket az irgalmas lelkületre! Segíts minket, hogy irgalmas szívvel mindig meg tudjunk bocsátani embertársainknak!

Elmélkedés
templomi bemutatása alkalmával két idős személy köszönti az újszülött gyermeket, Simeon és Anna. Az utóbbiról olvasunk a mai evangéliumban. Várakozás jellemezte őt életében. A hosszú időn át, egy életen át tartó türelmes várakozás. A várakozás nem volt tétlen számára. Imádkozott és böjtölt, állandóan a templomban időzött. A várakozó ember sokszor elveszíti a türelmét. Olykor értelmetlennek, hiábavalónak tartja a várakozást. Elveszíti hitét abban, hogy egyszer teljesülni fog a kapott ígéret. A türelmetlen várakozó siettetni akarja az eseményeket, hogy amit vár, az minél hamarabb megtörténjék.
Anna nem így várakozott. Ő megsejtette, hogy a várakozás átalakítja az embert. Figyelmessé teszi Isten és az ő titkai, tervei iránt. Figyelmessé teszi a jelek felismerésére. Elgondolkodtatóvá teszi a jelek értelmezésére. A várakozó ember a nyugtalanság és a nyugalom feszültségében él. Nyugtalan, mert nem tudhatja előre, hogy mikor fog bekövetkezni, amit vár. Ugyanakkor belső megnyugvás tölti el, mert hiszi, hogy amit Isten megígért, az egyszer biztosan be fog következni.
Anna várakozása, áldozathozatala, böjtölése és imádsága végül meghozta gyümölcsét: megláthatta a Megváltót, Jézust.
Tudok-e türelmesen várakozni az Úrra, az ő üzenetére, megszólalására? Észreveszem-e, amikor belép lelkem templomába?
C. Horváth István Sándor
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Új évi képeim
  2019-12-31 12:20:25, kedd
 
  ...



...... ...........



...... ...........



...... ...........



...... ...........

 
 
0 komment , kategória:  saját készítés  
Bed Józsefné, Marikától BUÉK.
  2019-12-31 12:09:07, kedd
 
  Drága Maroka !
Nagyon sok szeretettel köszöntelek
az Év utolsó napján , szívből kívánok
Neked és Kedves családodnak nagyon
szép élményekkel teli Új Évet !
Szeretettel : Marika - millió puszi - ölelés !

...... .....

 
 
0 komment , kategória:  Barátaim képei és videói  
     2/40 oldal   Bejegyzések száma: 392 
2019.11 2019. December 2020.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 392 db bejegyzés
e év: 4631 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3751
  • e Hét: 10441
  • e Hónap: 23117
  • e Év: 256864
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.