Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
Eljárás indított a nemzetközi szövetség Kim Rasmussen ellen
  2019-12-13 17:12:55, péntek
 
  A Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF) fegyelmi eljárást indított Kim Rasmussen, a magyar női válogatott szövetségi kapitánya ellen, amiért a Japánban zajló olimpiai kvalifikációs világbajnokságon a Románia elleni csoportmérkőzést követően élesen kritizálta a játékvezetőket és a delegátust.
A magyar szövetség sajtóközleménye szerint pénteken rendkívüli elnökségi ülésen hallgatták meg a dán edző szóbeli beszámolóját a világbajnokságról. Rasmussen a közeljövőben elkészíti írásos beszámolóját, az MKSZ ezt követően szavaz a szakmai anyagról és dönt a márciusi olimpiai selejtezőre való felkészülésről.
Az MKSZ híradása szerint a selejtezőn való szereplést és felkészülést befolyásolhatja, hogy az IHF fegyelmi eljárás alá vonta a szakvezetőt, az ezzel kapcsolatos határozatot viszont csak a későbbiekben hozza meg.
A magyar csapat a csoportkörben legyőzte Kazahsztánt és Szenegált, viszont kikapott Spanyolországtól, Montenegrótól és Romániától, így nem jutott tovább a középdöntőbe. Az alsóházi rájátszásban az Argentína elleni sikerrel és a Franciaországtól elszenvedett vereséggel a 14. helyen zárta a tornát.
A románok elleni, játékvezetői tévedésekkel tarkított meccs után Kim Rasmussen a többi között úgy fogalmazott: személyes támadásként élte meg a bírópáros és a delegátus tevékenységét. "Ezek az emberek nem is tudják, mennyit ártanak a csapatoknak, sőt az egész sportágnak ezzel a viselkedéssel" - nyilatkozta a 28-27-re elveszített találkozót követően, amelynek hajrájában kétperces kiállítással sújtották miatta a csapatát.
"Hagyják, hogy a csapatok a pályán döntsék el a meccseket, ne ők akarják eldönteni" - utalt a hivatalos személyekre a kapitány. Hozzáfűzte, ha valaki rossz bíráskodást akar látni, nézze vissza ennek a meccsnek a felvételét.
A magyar együttes a rossz szereplés ellenére kijutott a márciusi olimpiai selejtezőtornára, ahol Szerbia, Kína, valamint a majdani világbajnoki ezüstérmes lesz az ellenfele. A - várhatóan Győrben sorra kerülő - torna első két helyezettje kijut a tokiói olimpiára.
 
 
0 komment , kategória:  Egyéb sport  
Jézus levele karácsonyra
  2019-12-13 16:55:06, péntek
 
  Katolikus ma oldalon Link

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Karácsonyi üdvözlet  
Keresztelő Jánosok után kiált a világ!
  2019-12-13 10:45:27, péntek
 
  Mikor megkeresztelnek, mindannyiunkat felkennek ünnepélyesen Isten prófétájának! A keresztség szentségében megnyílik az ég és a Szentháromság otthont vesz a Szeretet Istenének igent mondó, a keresztség szentségében mellette döntő gyermekeiben. Teremtőnk cselekvő erővel, hatalommal szeretne mindannyiunkat felruházni, országának építésébe bevonni. Minden megkeresztelt, Istenben hívő ember szent feladata, Istenre figyelő alázattal meghallani, megérteni a világunkat ma is tovább teremtő Teremtőnk szavát! Az Úr nem hagyja magára az ő gyermekeit! Van amikor utat mutat, tanácsot ad, feladatot ad, és megoldja életünk gondjait, problémáit! De nagyon sokszor csak szótlanul felkeres és végtelen szeretettel - akár nagycsütörtök estén Szent Fiát - megerősít, bátorságot ad keresztünk hordozásához.
A jó Isten külön-külön szokott szólni hozzánk, de van amikor az ő kiválasztottjának mondja el üzenetét, mindazt amit az egész népnek szán. Fenn a Sínai hegyen az Úr Mózesnek adta a tízparancsolatot, amit aztán ő prófétai erővel kihirdetett az egész nép számára. Az Ószövetség prófétái közül egy volt a papi rendből. Az Újszövetség prófétái közül is nagyon kevesen kaptak teológiai képzést. Isten a legkülönfélébb rangú, korú emberhez szólt és szól szeretettel, de határozottan.
Az egyház minden megkereszteltet ünnepélyesen felken prófétának, ezért bármelyikünk lehet Isten szószolója! Dec. 12-én emlékezünk meg a Guadalupei Miasszonyunk jelenéséről. Egy egyszerű indiánnak, Juan Diegónak jelent meg 1531 telén a Tepeyac dombon, Mexikóvároshoz közel északra. Általa üzent az ég, az ő szavára épült fel egész Amerika legnagyobb kegyhelye azon a dombon!
A modern világunk ura, tetszik - nem tetszik, a szabadakaratunk által hozzánk szóló Isten!! A népszavazáskor azt mondjuk: Vox Populi, Vox Dei, a nép akarata Isten akarata! A fejlett demokráciákban Teremtőnk akaratát a nép döntésében látjuk és ezért nem csak néhány kiválasztott ura a világunknak! Isten sokszor - a mi tudtunk nélkül is, - jósággal, szeretettel vezet, gondolkodjunk el, hogy milyen más lenne az életünk, a világunk, ha tudatosan keresnénk nap mint nap az ő világépítő szent akaratát!?
Csendesedj el, lelkedet megtisztítva, fordítsd bizalommal arcodat Istened felé és imádságos szeretettel mondd: "Uram, itt vagyok, szólj mert hallja a te gyermeked!" A többi már az Úr dolga. Ö aki megajándékozott a beszéd, a hallás készségével, képes megszólítani bennünket, és meg is hallja a mi imáinkat! Aki a kicsiben hű, arra sokat bíz a Teremtő! Indulj el kis léptekkel, és az aki hív, lépésről - lépésre vezetni fog. Bízzál teremtődben és ha hallod szívedben az ő szent akaratát, szólj alázattal az Ő nevében, légy Teremtőd Prófétája! Szeretettel, Csaba t.
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Luca ma megmondja, hogy 2019-ben mire számíthatunk
  2019-12-13 10:41:01, péntek
 
  Itt olvasható Link  
 
0 komment , kategória:  Luca Napja  
Szilágyi Anita: Karácsony felé közeledve
  2019-12-13 10:09:51, péntek
 
  Forrás vers Poet oldal

Ilyenkor, Karácsony felé közeledve,
Mindenki szeretetért tolong reszketve,
Hétköznapokban feledjük a szót: "veled",
Ha lehetne, még ma megvásárolnám szereteted.

Ilyenkor, Karácsony felé közeledve,
A magány fogságában élünk csüggedve,
Párkapcsolatban élők is kétségbe vannak esve,
Azon töprengnek, kapnak-e ők elég szeretetet?

Ilyenkor, Karácsony felé közeledve,
Éppen a nagy vásárlási forgatagban szétnézve,
Felgyorsulva futnak bennünk az érzések,
Bájos szempár összevillanásával szemezgetnek.

Ilyenkor, Karácsony felé közeledve,
Valahogy mindenki kétségbe van esve,
Habzsolná a jót, mit egész évben elengedett,
Hisz biztonságos menedékbe melegedhetett.

Ilyenkor, Karácsony felé közeledve,
De furcsák is vagyunk elmerengve,
Felborítanánk a biztost holmi kalandért,
Azért, mert a szívünkben szeretethiány elfért.

Ilyenkor, Karácsony felé közeledve,
Becsüld, Ember, azt, mi neked megadatott!
Értékeld egészséged, mert élnek betegek,
Akik mindenük odaadnák, csakhogy erősödjenek.

Ilyenkor, Karácsony felé közeledve,
Jobban értékeld, kit párodul melléd rendeltek,
Mert nézz magányos embertársad szemébe,
Ki egy jó szóért életének ajándékát adná cserébe.
 
 
0 komment , kategória:  Karácsonyi üdvözlet  
2. adventi hét péntek 12.13
  2019-12-13 09:53:31, péntek
 
  OLVASMÁNY Izajás próféta könyvéből
Isten védi a választott népet, de hűséget vár tőle.
Különben nincs kiút a bajból.
Ezt mondja az Úr, a te Megváltód, Izrael Szentje: ,,Én az Úr, a te Istened arra tanítalak, ami javadra válik, és arra az útra vezetlek, amelyen járnod kell. Ha megtartottad volna parancsaimat, békéd olyan lenne, mint a folyam, igazságod, mint a tenger hullámai. Nemzetséged annyi volna, mint a föveny, és ivadékod, mint a homokszem. Neved sohasem tűnne el, és nem halványodnék el szemem előtt."
Ez az Isten igéje. Iz 48,17-19

EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Ne tartozzunk azok közé, akik sem a Keresztelőre, sem a Messiásra nem hallgatnak!
Egy alkalommal így szólt Jézus a néphez: ,,Kihez hasonlítsam ezt a nemzedéket? Hasonlít a piacon tanyázó gyermekekhez, akik odakiáltják pajtásaiknak: Furulyáztunk, de nem táncoltatok. Siránkoztunk, de nem zokogtatok. Eljött János. Nem eszik, és nem iszik; azt mondják rá: Ördöge van. Eljött az Emberfia. Eszik-iszik, és azt mondják rá: Lám, a falánk, borissza ember, a vámosok és a bűnösök barátja! Az Isten bölcsességét azonban művei igazolták."
Ezek az evangélium igéi. Mt 11,16-19

Imádság
Megváltó Urunk, te egykor kisgyermekként jöttél közénk egy szegényes istállóba, hogy megújítsd hitünket és a mennyei Atyával való kapcsolatunkat. Azóta is eljössz közénk minden karácsonykor, hogy emlékeztess minket az újjászületésünk lehetőségére. Lélekben én is elindulok hozzád Betlehembe, hogy szívemből kérjem tőled bűneim bocsánatát, és hogy isteni jóságoddal megtisztítsd lelkemet. Jóságos Jézusom, nem kérek mást karácsonyra, csak azt add meg, hogy tiszta szívvel borulhassak le szegényes jászolod elé, tiszta szívvel hódoljak előtted.

Elmélkedés
Minden évben magával ragad minket az adventi hangulat, az Egyház elcsendesedése, türelmes várakozása. Tekintetünket felemeljük, az eget szemléljük, ahonnan Isten küldöttét várjuk. Tekintetünkkel magát Istent keressük, s olyan kíváncsiság sugárzik szemünkből, mint egy újszülött gyermekéből, aki szüntelenül édesapja vagy édesanyja arcát keresi. Akár gyermeki tudatlansággal, akár felnőttekre jellemző tudatossággal keressük Istent, nem feledkezhetünk meg arról, hogy csak akkor pillanthatjuk meg őt, ha ő akarja és megengedi ezt, megmutatja, feltárja önmagát nekünk. Tudjuk, hogy a büszke tekintetek elől elrejtőzik, de aki alázattal és bűnbánattal lesüti szemét, az előtt megmutatkozik.
Egyetlen vágy vezet minket az adventi készületben: hajoljon le hozzánk az Isten, mutassa meg nekünk irgalmát, hozza meg számunkra a bűntől való szabadulást, a megváltást. A hozzánk lehajoló és felénk közeledő Istenhez emeljük lelkünket, benne bízunk, egyedül tőle várjuk a szabadulást.
Vajon elhisszük-e majd, hogy gyermekként érkezik a világba? Elhisszük-e majd a Betlehemben született gyermekről, hogy ő a világ Megváltója? Vajon felismerjük-e a jeleket, olykor a gyermeki furulyaszót, máskor a siránkozást? Vajon elindul-e tekintetünk abba az irányba, amerre az adventi jelek mutatnak? Lesz-e bátorságunk a Gyermek szemébe, Isten szemébe nézni?
C. Horváth István Sándor
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Szent Lúcia szűz, vértanú 12.13
  2019-12-13 09:50:23, péntek
 
  Ütravaló 12.13
Szent Lúcia napjához nagyon sok hagyomány kapcsolódik, ami annak köszönhető, hogy a Gergely-naptár bevezetéséig (1582) ez a nap volt az év legrövidebb napja. Szent Lúcia, a keresztény hitre tért szép, fiatal leány szüzességet fogadott, hogy életét Krisztusnak szentelhesse, majd mártírhalált halt hitéért. Példamutató tisztasága és alázatos élete folytán nevét a ,,fény" (lux) szóval is kapcsolatba hozták. Az ünnepre készülődés fényei beragyogják az utcákat, és milyen jó volna, ha szíveinkbe is jutna ebből a világosságból: ha tudnánk örülni a vigadókkal, ha őszintén oda tudnánk állni a szomorkodók mellé. Krisztus válogatás nélkül áll oda az utána érdeklődők mellé, és követésére hívja őket: értékeljük mi ezt a bölcsességet?

- Magyar kurír oldalon
...... ........... .............


Az 5-6. századi legendás szenvedéstörténet szerint Lúcia Siracusa városának előkelő családjából származott. Elkísérte beteg édesanyját Szent Ágota sírjához, hogy gyógyulását kérjék. Ágota megígérte Lúciának, hogy szüzessége és szeretete jutalmaként az Úr általa éppen oly nagy dicsőséget szerez majd Siracusának, mint amilyet Cataniának adott az ő vértanúsága által.
Lúciát állítólagos vőlegénye, egy pogány ifjú hurcolta a bíróság elé bosszúból, mert elesett a házasságtól és a hozománytól. A legkülönfélébb kínzások követték egymást, de Lúcia imádságának hatására egyik sem tudott fájdalmat okozni.
Végül a bíró parancsára karddal döfték át a torkát, de nem halt meg azonnal, sőt, ebben az állapotában még tanította is a népet, s csak akkor halt meg, amikor egy odasiető pap kezéből fölvette az utolsó kenetet. Egyes legendaváltozatok szerint önmaga tépte ki szemét, melyet a kérő oly szépnek talált.
...... ...........


A hagyomány a Diocletianus-féle üldözés áldozatai között tartja számon Lúciát. Tiszteletének első bizonyítéka egy 5. századi sírfelirat a siracusai Szent János-katakombában, neve belekerült a római kánonba is.
Rómában a 6. század óta ünneplik, a középkorban Lúcia a legkedveltebb szentek közé tartozott. Neve a lux (fény) szóból ered. Legendájából írók, költők és festők merítettek. Oltalmáért folyamodtak a vakok és a szembetegségekben szenvedők (Dante, aki sokszor fájlalta a szemét, Lúciát különösen tisztelte), a földművesek és a különféle kézművesek
Urunk, Istenünk, védelmezzen és óvjon minket Szent Lúcia szűz és vértanú dicsőséges közbenjárása. Add, hogy égi születésnapját buzgón megüljük itt a földön, egykor pedig találkozzunk vele az örökkévalóságban. A mi Urunk Jézus Krisztus, a Te Fiad által, aki Veled él és uralkodik a Szentlélekkel egységben, Isten mindörökkön örökké. Ámen
 
 
0 komment , kategória:  Női szentek bemutatás  
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
2019.11 2019. December 2020.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 392 db bejegyzés
e év: 4631 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 6417
  • e Hét: 18047
  • e Hónap: 51201
  • e Év: 284948
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.