Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/46 oldal   Bejegyzések száma: 450 
Nagyheti összefoglaló Szombathely
  2019-04-30 08:49:06, kedd
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Dr. Székely János püspök  
Útravaló – 2019. április 30.
  2019-04-30 08:46:04, kedd
 
  Zseniális tömörséggel fogalmazta meg hivatását Szent V. Piusz pápa, amikor hozzátartozói a támogatását remélték. ,,Isten nem azért tett pápává, hogy saját rokonságomról, hanem hogy az Egyházról gondoskodjam." A gondviselés a trienti zsinat határozatainak végrehajtását bízta rá; számos hibát, visszaélést kellett lenyesegetnie. Jó vezetőként a reformokat önmagán kezdte. Szállása egyszerű volt; étkezések alatt a Szentírásból, lelki irodalomból olvastak; hetenként négyszer tartott húsmentes böjtöt. Rómában betiltotta az állatviadalokat, megbüntette az erkölcsi kihágást elkövetőket. Kiadta a Római katekizmust és a Misekönyvet, mely egészen a II. vatikáni zsinatig érvényben volt.  
 
0 komment , kategória:  Útravaló_Adoremus  
Húsvét 2. hét kedd 04.30
  2019-04-30 08:43:08, kedd
 
  SZENTLECKE az Apostolok Cselekedeteiből
Az őskeresztény Egyház tagjainak példamutató élete.
A hívők sokaságának egy volt a szíve-lelke. Egyikük sem mondta vagyonát a saját tulajdonának, hanem mindenük közös volt. Az apostolok pedig nagy erővel tettek tanúságot Urunknak, Jézusnak feltámadásáról, és nagy kegyelem munkálkodott mindnyájukban.
Nem is akadt közöttük szűkölködő, mert akinek földje vagy háza volt, eladta, és az érte kapott pénzt elhozta, és az apostolok elé tette. Mindenkinek adtak belőle, kinek-kinek a szükséghez mérten.
József, a ciprusi származású levita, akit az apostolok Barnabásnak neveztek el - ami azt jelenti, hogy a vigasztalás fia -, eladta földjét, és árát az apostolok lába elé tette.
Ez az Isten igéje. ApCsel 4,32-37

EVANGÉLIUM Szent János könyvéből
Senki sem ment föl a mennybe, csak az, aki a mennyből alászállott: az Emberfia, Jézus Krisztus.
Abban az időben: Nikodémus éjnek idején felkereste Jézust, aki így szólt hozzá:
,,Ne csodálkozzál, hogy azt mondtam neked: újjá kell születnetek! A szél ott fúj, ahol akar: hallod ugyan a zúgását, de nem tudod, honnan jön, és hová megy, így van ez mindenkivel, aki a Lélekből született."
.


Erre Nikodémus megkérdezte: ,,Hogyan lehetséges ez?" Jézus így válaszolt neki: ,,Te Izrael népének tanítója vagy, és nem érted ezeket? Bizony, bizony, mondom neked, hogy arról beszélünk, amit tudunk; és arról tanúskodunk, amit látunk. De a mi tanúságtételünket nem fogadjátok el. Ha földi dolgokról beszélek nektek és azt sem hiszitek el, hogyan fogjátok elhinni, ha mennyei dolgokról beszélek majd nektek?
Senki sem ment föl a mennybe, csak az, aki a mennyből alászállott: az Emberfia. És amint Mózes felemelte a kígyót a pusztában, úgy fogják felmagasztalni az Emberfiát is, hogy mindaz, aki hisz benne, el ne vesszen, hanem örökké éljen."
Ezek az evangélium igéi. Jn 3,7b-15

Imádság
Uram, Jézus Krisztus! Nap mint nap szomjazok igazságodra, készséges szívvel hallgatlak téged, aki utat mutatsz számomra. Tanulékony lélekkel figyelek rád és kifejezem készségemet, hogy tanításod szerint akarok élni. Alakítsd át életemet a te éltető és üdvösségre vezető igazságoddal!

Nikodemust továbbra is a lelki újjászületés témája érdekli. Érdeklődését fokozták Jézus kijelentései az előzményekben. Kérdései személyes vágyakozásáról árulkodnak: át szeretné élni azt az újjászületést, amiről Jézus beszél neki. Jézus megérzi Nikodémus vágyakozását, észreveszi jó szándékát, és látja, hogy szeretne megújulni vallásosságában. Ezért válasza arra irányul, hogy megnyissa ennek a jó szándékú embernek az értelmét új dolgok felismerésére. Fel akarja emelni Nikodémus tekintetét, hogy ne a földi dolgok szintjén gondolkozzon, hanem felemelkedjen a mennyei dolgok szintjére.
Ugyanezt szeretné Jézus tenni velünk is. Korunk nemzedéke túlságosan bezárja magát a földi létezés határai közé, a születés és a halál eseménye közé. E határok között tervezzük saját életünket és e két határpont között tervezgetik a szülők gyermekeik életét. Az örökkévaló Istenre és a feltámadt Krisztusra tekintve ébred fel bennünk a vágy, hogy túllépjünk e határokon. És egyedül tőle, az öröktől fogva létező, de mégis időbeli létezést vállaló és e világra születő, valamint földi élete után a mennyországba, az örökkévalóságba visszatérő Jézus Krisztustól várhatjuk, hogy elvezet minket az örök életre. Hát emeljük fel fejünket, emeljük tekintetünket Krisztusra, fordítsuk gondolatainkat az örökkévalóság felé!
C. Horváth István Sándor
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Kutyus a cicák anyukája
  2019-04-30 08:36:44, kedd
 
  ...... ........

 
 
0 komment , kategória:  Mai nap, hét képe  
Találkozóra gyűlnek össze a Nemzetközi Eucharisztikus .....
  2019-04-29 22:46:38, hétfő
 
  A küldöttek megismerik a 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) programját, és bejárják a katolikus világesemény tervezett helyszíneit.
Hetvenöt ország nemzeti küldöttei érkeznek Budapestre az eucharisztikus kongresszus jegyében
2019. április 29., hétfő | 17:08
Találkozóra gyűlnek össze a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusok Pápai Tanácsának tagjai és nemzeti küldöttei május 8. és 11. között Budapesten.
A 75 országból érkező résztvevők megismerik a 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) programját, és bejárják a katolikus világesemény tervezett helyszíneit. Az esemény kezdetén köszöntőt mond Áder János köztársasági elnök, Erdő Péter bíboros és Veres András, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke.
A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusok Pápai Bizottságát még XIII. Leó pápa alapította 1881-ben. Célja ,,mindig jobban megismertetni és megszerettetni az Oltáriszentséget, mely középpontja az Egyház életének". Ennek érdekében előmozdítja a nemzetközi eucharisztikus kongresszusok szervezését és az Eucharisztia tiszteletének terjesztését.
Május 8-án este misével veszi kezdetét a program a Mátyás-templomban, másnap, május 9-én a köszöntők után Fábry Kornél főtitkár mutatja be a kongresszus várható programját és friss információkkal szolgál az előkészületekkel kapcsolatban. Ezt követően a kongresszust bevezető teológiai szimpóziumról (2020. szeptember 10-12.) és a kongresszus néhány hete megjelent alapdokumentumáról beszél majd Dolhai Lajos, a NEK Teológiai Bizottságának elnöke. A pápai tanács részéről Vittore Boccardi titkár tart előadást, majd a találkozó résztvevői meglátogatják a NEK főbb helyszíneit (Hungexpo, Hősök tere, Szent István-bazilika, Kossuth tér), majd fogadáson vesznek részt a Parlament épületében.
Május 10-én délelőtt a kongresszust szervező titkárság bemutatja a regisztráció menetét és a szállástípusokat (szállodák, vallási intézmények, családok, iskolák stb.). Ezt követően Piero Marini, a pápai tanács elnöke tart előadást. A délután folyamán a résztvevők az esztergomi bazilikában vesznek részt szentmisén, melyet Erdő Péter bíboros celebrál majd. A program május 11-én szentmisével zárul.


Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Budapest képekben, hírek  
II. János Pál pápa: A Forrás
  2019-04-29 22:39:19, hétfő
 
  019. április 27., szombat | 20:00
Napra pontosan öt évvel ezelőtt ünnepeltük II. János Pál pápa szentté avatását. Az Isteni Irgalmasság vasárnapjának vigíliáján emlékezzünk a szentatyára, akinek ezt az ünnepet köszönhetjük, és aki annyi erőt és gondolatot merített a teremtett világ szépségéből. Versei is elmélyülésre, szemlélődésre hívnak.
*
...... ......



Erdei ösvény kanyarog tova
a hegyi patakok ritmusára...
Ha a forrásra akarsz lelni,
a magasba kell törnöd, az árral szemben.
Viaskodj, kutasd, ne hátrálj meg,
tudod, hogy itt kell lennie valahol -
Hol vagy hát, forrás?... Hol vagy hát, forrás?!

Csend...
Csermely, te erdei csermely,
tárd fel előttem
eredeted titkát!

(Csend - miért, hogy hallgatsz?
Mily gondosan elrejtetted előlem eredeted titkát.)

Engedd megnedvesítenem ajkam
a forrás vizével,
engedd megéreznem üdeségét,
éltető üdeségét.


(Forrás: II. János Pál pápa: Római triptichon; Új Ember Kiadó, 2003, ford.: Zsille Gábor)
Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  versek  
Sienai Szent Katalin szűz és egyháztanító, Európa ......
  2019-04-29 22:26:15, hétfő
 
  Sienai Szent Katalin szűz és egyháztanító, Európa társ védőszentje
2019. április 29., hétfő | 9:02
A misztikusra és tudósra, kontinensünk társ védőszentjére emlékezünk liturgikus ünnepén, április 29-én.
Képen: Giovanni di Paolo: Sienai Szent Katalin (15. sz.)
...... .......


Katalin az itáliai Sienában született 1347. március 25-én. A 14. század zűrzavaros évszázad volt, az egyetemes egyházat két nagy gond emésztette: a római pápa hetven éven át a franciaországi Avignonban élt, emellett egyre fenyegetőbbé vált a török veszély. Ezekhez járult még Itáliában a városállamok harca a pápai állam, a császár és egymás ellen.
Szent Katalin életrajzát gyóntatója és lelki vezetője, Capuai Boldog Rajmund domonkos szerzetes és Katalin tanítványa, Tommaso Caffarini írták meg.
Katalin szülei, a sienai Benincasa Jakab kelmefestő mester és felesége, Lapa asszony huszonharmadik gyermeke volt. Már három éves korában rendkívüli jámborság jellemezte, hat évesen élte át első misztikus élményét: a házuk közelében lévő domonkos templom fölött megjelent neki Krisztus főpapi ruhában, a kíséretét Szent Péter, Szent Pál és Szent János evangélista alkották. Ezután a látomás után a lány megváltozott. Felnőttesen komoly lett, imádságos élete elmélyült, és minden emberi segítség nélkül, a Szentlélek irányításával elkezdte gyakorolni a régi remeték vezeklését, böjtjét, imádságait. Egy év múlva tisztasági fogadalmat tett.
A család mindezt nem vette komolyan, s amikor Katalin tizenkét éves lett, kezdték fölkészíteni a házasságra. Katalin tiltakozott, de nem lázadt föl, türelemmel viselt mindent, s amikor tizenhat éves lett, felnőttként közölte övéivel, hogy inkább elmegy otthonról, de szándékát, fogadalmát nem másítja meg. Ekkor, az édesapa hatására, a család elfogadta szándékát.
Katalin alázatból nem lépett kolostorba és nem is lett soha apáca. A Sienában élő domonkos harmadrendi nővérek (mantelláták) között akarta szolgálni Isten dicsőségét és felebarátai üdvösségét. A nővérek azonban elutasították a kérelmét azzal, hogy ők csak özvegyeket vesznek föl, a fiatal lányoktól félnek, mert botrányt hozhatnak rájuk. Katalin ennek ellenére, mivel egy látomásban Szent Domonkostól ígéretet kapott, hogy magára öltheti a Bűnbánó Nővérek ruháját, változatlanul kitartott kérése mellett, s végül 1363-ban befogadták a nővérek. A szent ekkor visszavonult családi házuk egy pinceszerű zugába, amit cellájának nevezett. Csak a templomba ment ki, a gyóntatóján kívül senkivel sem beszélt; csak vezekelt, imádkozott, böjtölt és virrasztott. Ágya nem volt, a feje alatt egy kő volt a párna. Elhagyta a húst, aztán fokozatosan a többi ételt is. Élete végén már csak az Eucharisztiából élt.
Mikor három éve tartott már ez a teljes magány,- Krisztus megjelent Katalinnak, és gyűrűt húzott az ujjára (melyet mások nem láttak, csak Katalin), és eljegyezte magával. E misztikus eljegyzést követően az Úr kiszólította őt magányából, és elküldte az emberek közé, a béke és az igazság angyalaként


Lassan híre kelt, hogy Katalin rendkívül jó tanácsadó, Isten dolgairól sokkal többet tud, mint a tudósok, és csodatevő ereje van. Kialakult körülötte egy tanítványi kör. Természetesen ellenségei is támadtak, ezért a domonkos rend 1374. évi általános káptalanja elé idézték Firenzébe, hogy kivizsgálják a tanítását és életét. Minthogy a vizsgálat során kifogástalannak találták, engedélyezték további tevékenységét, s gyóntatónak és lelki vezetőnek Capuai Rajmundot rendelték mellé, aki ettől kezdve, leszámítva Katalin életének utolsó öt hónapját, állandóan mellette volt.
Amikor visszatértek Sienába, pestis tört ki a városban. Katalin életét is kockára téve szolgálta, ápolta a betegeket, többeket csodával meggyógyított. Egy beteg ápolása során hősies önuralomról és türelemről tett tanúságot. Ezt követően éjszaka megjelent előtte Krisztus, és két koronát kínált neki: egy tövisből fontat és egy ékes aranykoronát, s megkérdezte, melyiket akarja választani erre az életre. A másikat az égben fogja viselni. Katalin akkor az izzó szeretet hevében kikapta az Úr kezéből a töviskoronát, és fejére tette. A tövisek fájdalmát még hosszú ideig érezte.
- Egy másik látomásban Krisztus Katalin vállára helyezte az egyház hajóját. Ez ihlette Rómában, az Angyalvár mellett álló szobrát, mely egy láthatatlan, mérhetetlen súly alatt görnyedő alakot ábrázol.
- 1375. április 1-jén Pisában a szent megkapta a stigmákat, melyek Katalin kérésére láthatatlanok maradtak. Ebben az évben írta első levelét a pápának, XI. Gergelynek.
*
A következő években rengeteg csodálatos megtérés, kibékülés, gyógyulás történt Katalinnak köszönhetően. Olvasott a lelkekben, megrögzött bűnösök tértek meg, régi-régi ellenségeskedések szűntek meg a szavára. Eközben fáradhatatlanul harcolt a pápa Rómába való visszatéréséért. Közvetített Avignonban a pápa és a vele szemben álló észak-itáliai városok között. Végül sok biztatása és imádsága eredményt hozott: a pápa megszökött Avignonból, és 1377. január 17-én bevonult Rómába. Március végén XI. Gergely meghalt, utóda VI. Orbán lett. Közte és a firenzeiek között ismét Katalin járta ki a békét.

Ezt követően Katalin hazatért, és diktálni kezdte - legtöbbször misztikus elragadtatásban - az isteni gondviselésről szóló könyvét, a Dialógust, valamint leveleit. Azért diktált, mert ő maga sokáig (amíg az írás és olvasás képességét misztikus módon meg nem kapta az Úrtól) nem tudott sem írni, sem olvasni. Levelei és a Dialógus is az egyházatyák műveinek hatnak, nem egy ,,műveletlen" sienai polgárlány alkotásainak. 1378 őszén, miután befejezte a Dialógust, levelet kapott a pápától, aki arra kérte, hogy menjen Rómába és legyen segítségére. Az 1379-es év levelezéssel, tárgyalásokkal, vezekléssel és imádsággal telt a pápa közelében. 1380 nagyböjtjére Katalin fekvő beteg lett. Tanítványai tanúsága szerint iszonyatos kísértéseket szenvedett, az ördögök valósággal tomboltak körülötte, míg végül április 29-én a tercia idején eltávozott égi Vőlegényéhez.
- Rajmund így fejezi be a legendáját: ,,A vértanúk közül sokan rövid szenvedéssel adták oda életüket. Katalin tizenhárom héten át gyötrődött úgy, hogy közben napról napra nőttek a kínjai, s ő mindig vidám lélekkel viselte azokat. Mindenért hálát adott, és könnyű lélekkel ajánlotta föl életét Krisztusnak, hogy kiengesztelje Őt a népért, és megmentse az egyházat a botrányoktól. Sem az ok, sem a szenvedés nem hiányzott ahhoz, hogy tökéletes vértanú legyen. Ebből pedig arra következtethetünk, hogy az égben nemcsak a vértanúság vágya miatt ünneplik őt, hanem a tényleges vértanúság koronáját is elnyerte. Ezen az alapon értelmes embernek be kell látnia, hogy Katalin szentté avatási perében gyorsabban lehet eljárni, ugyanúgy, mint a vértanúk esetében szokta tenni az Egyház."
Ezért olykor a hármas koronával ábrázolják Szent Katalint: a szüzesség, a bölcsesség és a vértanúság égi koronájával.
II. Pius pápa avatta szentté 1461. június 29-én. 1939-ben lett Itália védőszentje Assisi Szent Ferenccel együtt, 1970-ben pedig Avilai Szent Terézzel együtt egyházdoktorrá avatták. Szent II. János Pál pápa 1999-ben Svéd Szent Brigittával és Edith Steinnel együtt Európa társvédőszentjévé nyilvánította.
Istenünk, te Sienai Szent Katalin szívében fellobbantottad az istenszeretet tüzét, hogy szemlélje Krisztus Urunk szenvedését, és Egyházad szolgálatára szentelje életét. Közbenjárására add, hogy akik részesedünk Krisztus szenvedésében, mindörökre ujjongjunk dicsősége kinyilvánulásakor. Aki veled él és uralkodik a Szentlélekkel egységben, Isten mindörökkön-örökké. Ámen.

Források
Diós István: A szentek élete
Puskely Mária: A keresztény Európa szellemi gyökerei. Az öreg földrész hagiográfiája
Magyar Kurír

*
- Ferenc pápa: Sienai Szent Katalin az Egyház egységének segítője
2019. április 30., kedd | 14:52
A Szent Márta-házban április 29-én bemutatott szentmisén Ferenc pápa megemlékezett Sienai Szent Katalinról, imádkozott az Egyház, Olaszország és Európa egységéért.
Sienai Szent Katalin az Egyház egységének szimbóluma, aki az imádság erejével képes volt megváltoztatni az események menetét, olyan fény, amely ma is világít.
...... .....


Sienai Szent Katalin az Egyház egységének szimbóluma, aki az imádság erejével képes volt megváltoztatni az események menetét, olyan fény, amely ma is világít - így emlékezett meg Ferenc pápa a szentmise elején Sienai Szent Katalin szűz, egyháztanító liturgikus emléknapjáról, akit nyolcvan évvel ezelőtt nyilvánított XII. Piusz pápa Olaszország védőszentjévé, majd 1999-ben II. János Pál pápa Európa társ védőszentjévé.
Sokat munkálkodott az Egyház egységéért, sokat imádkozott és dolgozott. Imádkozzunk hozzá az Egyház egységéért és azért, hogy segítse Olaszországot ezekben a nehéz pillanatokban, és segítse az európai egységet - kérte a Szentatya.
Ferenc pápa szolgálata során maga is többször felhívta a figyelmet az Egyház egységének fontosságára. Tavaly októberben arra kérte a híveket, hogy imádkozzák mindennap a rózsafüzért, kérjék Szűz Máriát és Szent Mihály arkangyalt, hogy védjék meg az Egyházat az ördögtől, aki meg akarja osztani a keresztény közösséget.
A 2015. április 29-i általános kihallgatáson Ferenc pápa úgy emlékezett Sienai Szent Katalinra, mint aki példát ad arra, hogyan lehet legyőzni az élet nehézségeit, és arra, hogyan lehet félelem nélkül az Úrra bízni magunkat. Azt kívánta, a misztikus segítségével találjunk rá arra az erőre, hogy ne hallgassunk a hatalmasok előtt sem.

Forrás és fotó: Vatican News
Magyar Kurí
 
 
0 komment , kategória:  Női szentek bemutatás  
Pecznyík Pál: Int az Isten - vallásos vers
  2019-04-29 22:12:40, hétfő
 
  Ó milyen a bűnös ember,
szava éles, mint a fegyver,
ajka szitkot mond, nem imát,
ömöl, a szenny, nem védi gát.

Rombol, pusztít, lelket szennyez,
inkább támad, mint védelmez.
Nagy tudását fitogtatja,
tanulatlant, kioktatja.

Hatalomvágy, fejébe szállt,
pedig lelke, üdvért kiált!

Keresi, nem nyugszik bele,
hol az élet eredete!

De mielőtt kideríti,
a zord halál, leteríti.
Isten ítélt már felőle,
marék hamu lesz belőle.

Lelkére több vonatkozik,
vagy üdvözül, vagy kárhozik!

Alázatra int az Isten!
Nem ok nélkül élünk itt lenn.

Hanem azért, hogy jól fussunk,
s utunk végén, mennybe jussunk!

Ott a hívők éneke száll,
aranyhárfák hangjainál.
 
 
0 komment , kategória:  versek  
Szent Ferenc a szegénység evangéliumát hallva....
  2019-04-29 22:11:00, hétfő
 
  Szent Ferenc a szegénység evangéliumát hallva határozta el, hogy apostoli szegénységben folytatja életét. Nem sokkal később, buzgó imádságot követően, az evangéliumos könyv segítségével kért tanácsot Krisztustól. A könyv itt nyílt ki: "Ha tökéletes akarsz lenni, menj, add el, amid van, és árát oszd szét a szegények között."
A szentírási rész így folytatódik: ,,..így kincsed lesz a mennyben. Aztán gyere és kövess engem!"
Szent Ferenc atyánk, könyörögj értünk!

- Ne félj, mert megváltalak; neveden szólítalak: az enyém vagy. Iz 43,1
 
 
0 komment , kategória:  Biblia - szentírások  
Bakonybéli Szent Mauríciusz Monostor
  2019-04-29 22:05:35, hétfő
 
  Megerősítette a Szentszék a bakonybéli Szent Mauríciusz Monostor ökumenikus küldetését
2019. április 29., hétfő | 21:01
Kurt Koch bíboros, a Keresztény Egység Előmozdításának Pápai Tanácsa elnöke levélben erősítette meg Hortobágyi Cirill pannonhalmi főapátnak a bakonybéli Szent Mauríciusz Monostor ökumenikus küldetését.
Az alábbiakban közreadjuk Hortobágyi Cirill pannonhalmi főapátnak, a Magyar Bencés Kongregáció prézes apátjának a bakonybéli monostorról és küldetéséről írt összefoglaló írását és a Keresztény Egység Előmozdításának Pápai Tanácsa elnökének levelét. Link
- Szent II. János Pál pápa 1996-os látogatása, a Pannonhalmi millennium alkalmával így biztatta a bencés közösség tagjait: ,,A mindennapi szolgálat során mozdítsátok elő a keresztények egységét, párbeszédre lépve mindenkivel. Az ökumenikus mozgalom nagy hasznot meríthet abból, ha elkötelezitek magatokat a dialógusra, a másik fél meghallgatására és a közeledésre. Legyen a ti apátságotok mindig nyitott otthon a testvérek gondjai előtt!"
 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
     2/46 oldal   Bejegyzések száma: 450 
2019.03 2019. április 2019.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 450 db bejegyzés
e év: 4631 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1173
  • e Hét: 4763
  • e Hónap: 25446
  • e Év: 228359
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.