|
2/4 oldal
|
Bejegyzések száma: 37
|
|
|
|
2019-04-23 17:44:57, kedd
|
|
|
Hozzávalók:
10 dkg dió,
1 citrom
25 dkg lágy vaj v. margarin
15 dkg porcukor
45 dkg liszt
4 tojássárgája
1 tojásfehérje
10 dkg baracklekvár
Elkészítés:
A diót durvára összevágni, a citromot alaposan megmosni, lereszelni a héját, levét kinyomni, átszűrni. A sütőt 180-200 fokra bekapcsolni. A vajat habosra keverni a porcukorral, majd bele a citromhéj és lé, egyenként hozzáadni a sárgáját, majd több részletben beledolgozni a lisztet (lehet, hogy egy kicsivel több kell hozzá, mint ez előírt; jól formázhatónak kell lenni a tésztának).
Diónyi adagokat kiszaggatunk, kézzel golyóvá formáljuk, majd a kissé felvert fehérjébe, majd dióba forgatjuk (elég csak a tetejét). Tepsibe rakjuk (nem túl közel egymáshoz), és ujjheggyel a közepébe lyukat fúrunk. Max. 15- 20 percig sütjük, szép világos színűre. Kivesszük a sütőből, majd azon melegében a kis kráterekbe savanykás lekvárt teszünk. Fémdobozban tárolhatjuk, de mindegyik emeletre tegyünk sütőpapírt, hogy a golyók ne ragadjanak össze. Ha kicsivel több citromot teszünk bele, kellemesen pikáns, kissé savanykás ízű sütit kapunk.
Forrás: facebook.com
http://humormagazin.com
|
|
|
0 komment
, kategória: Apró tea sütik |
|
|
|
|
|
2019-04-23 17:42:54, kedd
|
|
|
Hozzávalók:
30 dkg. sertésvelő,
1 kg. sertéslapocka,
3 db. vöröshagyma,
10 dkg. füstölt szalonna,
1 evőkanál őrölt pirospaprika,
2 db. zöldpaprika,
1 db. nagyobb paradicsom,
5 gerezd fokhagyma,
1 mokkáskanál őrölt köménymag,
só, őrölt bors
25 dkg. csiperkegomba,
1 nagy marék zöldborsó és zöldbab,
2 db. sárgarépa,
1 db. petrezselyemgyökér,
2-3 babérlevél,
kis csokor kapor,
2 kiskanál mustár,
2 evőkanál almaecet,
2 dl. főzőtejszín
1 evőkanál finomliszt a habaráshoz,
2 tojás, liszt a galuskához,
igény szerint csípős paprika,
tejföl a tálaláshoz.
Így készül:
A főzést megelőzően a velőt leforrázzuk, hártyáitól megszabadítjuk. A húst 2x2 cm-es darabokra vágjuk, a zöldségeket megtisztítjuk, karikára, vagy kockákra vágjuk. A szalonnát felkockázzuk és a belőle kisült zsíron megfonnyasztjuk a felszeletelt hagymát. Megsózzuk, és beletesszük a köményt. Hozzáadjuk a húst is, amit addig pirítunk, míg ki nem fehéredik. Felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje. Beletesszük a babért, majd ha felforrt, a sárgarépát, és a petrezselyem gyökeret. Almaecetet, és mustárt adunk hozzá, és az apróra vágott paradicsomot, kicsivel később a kockázott zöldpaprikát. Beletehetjük az őrölt paprikát, a borsot, és a zúzott fokhagymát is, valamint a borsót, és a zöldbabot. Kóstoljuk! A hús, és a répa állapotát mérjük fel! Utána ízesíthetjük! Ha úgy érezzük majdnem kész, a felszeletelt gomba, és a kisebb darabokra vágott velő is belekerül, és a forró lével elkevert tejszínhez lisztet hozzáadva, majd azt csomómentesre eldolgozva behabarjuk a ragulevest. A végén hozzáadjuk az apróra vágott kaprot, esetleg friss petrezselyem zöldet is. A tojásból, lisztből, kevés sóval lazára kavart galuskát, beleszaggatjuk. Mindezekkel ismét felforralva, a levesünk kész.
Tálaláskor tejfölt adhatunk hozzá, valamint csípős zöld paprikát.
Forrás: gasztropajtikonyhaja.blogspot.hu
http://humormagazin.com/ |
|
|
0 komment
, kategória: levesek |
|
|
|
|
|
2019-04-23 17:20:00, kedd
|
|
|
46 praktika a háztartásban amit nem árt tudni
• Ha a csirkemájat sütés előtt villával megszurkáljuk, nem “köpköd" sütés közben.
• Amikor olcsóbb citromhoz jutok, bevásárolok belőle akár 1-2 kg-t is. A jól megmosott gyümölcs héját lereszelem, és cukorral összekeverve egy műanyag, zárható tetejű edénybe teszem és lefagyasztom.
• Süteményekhez kiváló. A levét kifacsarom, és jégkockakészítőbe téve lefagyasztom. Bármikor elővehetem tea, limonádé ízesítéséhez. De a kézen lévő halszag eltüntetéséhez is nagyon jó.
• Fasírozott készítésekor a masszához tegyünk egy evőkanál étolajat, így nem ragad az edény és az olaj is kevésbé habosodik.
• A sovány húsokat panírozás előtt kenjük meg olajjal, akkor sütés közben nem száradnak ki.
• A fejes saláta nem tárolható sokáig, előfordulhat, hogy kissé megfonnyad.
• Ilyenkor nyers burgonya szeletekkel együtt tegyük hideg vízbe néhány percre.
• Fűszereket nem csak a húsokra tehetünk grillezéskor.
• Ha faszénparázsra babérlevelet, rozmaringot vagy más illatos fűszereket szórunk, a húsok átveszik az aromás illatokat.
• A füstölt kolbászról úgy tudod a legkönnyebben eltávolítani a héját, ha előtte hideg vizet engedsz rá. Ezután pikk-pakk lejön a bőre.
• Ha túl világos, sápadt a tojás sárgája, piskótához, rántottához, nokedlihez, stb. teszek bele egy kis kurkumát. Nagyon szép színe lesz tőle.
• A bablevest rántás helyett úgy sűrítem, hogy a benne főtt zöldséget összeturmixolom. Így mindenki megeszi, finom és egészséges is!
• A szárított zeller- és petrezselyemlevelet mozsárban összetöröm, és amikor már majdnem kész a leves (gulyás, bab, stb.), csak akkor teszem bele. Finom az íze és az illata.
• A túrógombócot érdemes fagylaltos kanállal szaggatni a forró vízbe. Gyors és nem maszatolós.
• Ha a másnapos kenyeret párpercre nedves konyharuhába csavarod, majd előmelegített sütőbe teszed 5-10 percre, olyan lesz, mintha friss lenne.
• Kovászos uborka készítésekor a kaprot és a kenyeret egy sűrű szövésű anyagban helyezem az üvegbe, így nem lesz zavaros a lé és egyben kiemelhető.
• Muffin sütéskor is hasznos egy fagylaltos kanál. Meleg vízbe mártva szépen, egyenletesen osztható el a tészta a kapszlikba, amiben sütjük.
• A kávézacc a hűtőben is jó szolgálatot tesz: eltünteti kellemetlen szagokat.
• A mikróban újramelegíteni kívánt rántott húst húzzuk el folyó csapvíz alatt: nem lesz cipőtalp, ha megmelegítjük.
• Ugyanez igaz bármilyen ételre, amit mikróban melegítünk, víz vagy tej rácsöpögtetésével nem szárad ki.
• Mikróban melegített folyadékban nem mindig egyenletesen oszlik el a hő, ezért miután kivettük, keverjük fel.
• Mikrohullámú sütőben is fellehet olvasztani a csokit, ha vízfürdőbe rakjuk (pl. mikrózható tálba félig vizet teszünk, abba pedig beleteszünk egy magas falú mikrózható üveget, amibe beleaprítottuk a csokoládét).
• Garantáltan nem ríkat meg a vöröshagyma, ha megmossuk hideg vízben és a kést is bevizezzük, mielőtt vágni kezdjük.
• A felezett hagymát, amit épp nem vágunk, friss felével lefelé fordítsuk a vágódeszkára, így kevesebb illóolaj kerül a levegőbe.
• Ha megégettük az ujjunkat, és nincs kéznél semmi hideg - mártsuk sóba az égett részt: nem fog felhólyagosodni.
• Megmaradt a tojásfehérje, mert csak a sárgája kellett. Tegyük be a hűtőbe a fehérjét, és másnapig használjuk fel: rántottához, omlettekhez, panírozáshoz lazítónak kiváló, ill. habcsókot is készíthetünk belőle, díszíthetünk habjával süteményeket is.
• Befőttesüveget úgy is kifertőtleníthetünk, hogy félig megtöltjük vízzel, és a fedele nélkül néhány percre a mikróba, a legmagasabb fokozatra betesszük.
• Magunk is készíthetünk házi ételízesítőt:
• Vegyünk a piacon friss leveszöldségből több csomaggal, majd daráljuk le.
• Tegyük kifertőtlenített csavaros üvegekbe, adjunk hozzá sót, ez tartósítani fogja.
• Felhasználáskor figyeljünk a benne lévő plusz sómennyiségre!
• Általában minden gyümölcs hűthető kivéve a déligyümölcsöket.
• Banánt egyáltalán ne tegyünk a hűtőbe, mert nagyon hamar megfonnyad.
• Ne tároljuk a kenyeret a hűtőszekrényben! Lehet, hogy azt hisszük, sokáig eláll, viszont a tésztája gyorsabban öregszik, szívósodik.
• Ne öntsük ki a befőttek vagy konzervek levét! Salátákba, süteményekbe tökéletes ízadó komponensek lehetnek.
• Ha a palacsintatésztát szénsavas ásványvízzel vagy szódavízzel készítjük cukor és tej nélkül, sokkal könnyebb állagú lesz, nem ragad le, és nem utolsósorban olcsóbb az előállítása is. Kétszer annyi szénsavas ásványvízzel vagy szódavízzel még könnyebb és vékonyabb tésztát kapunk, sokkal több palacsinta süthető belőle.
• A főtt tészta nem áll össze, ha kiszedés előtt egy pohár hideg vizet öntünk a főző léhez.
• A rántott hús sokkal finomabb, ha a panírozásnál a tojásba egy kis sört is öntünk.
• Ha mézet kell kimérned kanállal, előbb olajozd be a kanalat. Garantáltan lecsusszan róla a méz!
• A citrom héját nem dobom ki, mélyhűtőbe teszem, fagyottan könnyen reszelhető.
• A hússzeletek közé folpackot teszek, így fagyasztom le, mert ezzel a módszerrel nem fagy össze. Annyi szeletet veszek ki belőle, amennyire szükség van.
• Tésztát, levest, meggyet, stb. úgy fagyasztok le, hogy egy 1 literes tejes doboz tetejét levágom, zacskóval kibélelem, ebbe teszem a fagyasztani valót, ha megfagyott, kiveszem a dobozból, így kis téglákat kapok, melyek jól pakolhatók a fagyasztóban.
• A hangyák nem szeretik az uborkát, tegyetek uborka héjat oda, ahonnan el akarjátok űzni őket!!!
• Áttetsző jégkockát akarsz, akkor előzőleg forrald fel a vizet.
• Tükör gyönyörű lesz, ha White Spirittel tisztítod (festék hígító)
• Rágógumi a ruhában ? Tedd egy órára a mélyhűtődbe.
• A fehérnemű nem elég fehér ? Áztasd 10 percig egy szelet citrommal a meleg vízben! - ÉS ADJ HOZZÁ SZÓDABIKARBÓNÁT!!!
• Hajad nem elég fényes? Tegyél egy kávéskanál ecetet a hajadra és úgy mosd meg, VAGY INKÁBB AZ ÖBLÍTŐBE!!!
• Azért, hogy a citrom kiadja az összes levét, áztasd egy órát meleg vízben és csak utána csavard.
• Azért, hogy ne legyen a káposzta főzéstől kellemetlen szag, tegyél egy szelet kenyeret a káposzta tetejére, (egy kis szövetzacskóban, hogy a morzsák ne kerüljenek a káposzta közé).
• A hagymától könnyezik a szemed, rágcsálj egy rágógumit.
• Azért, hogy a krumpli előbb főjön meg, hámozd meg, de csak az egyik oldalát.
• Tintafolt a ruhán? Tegyél jó vastagon fogkrémet a foltra, hagyd megszáradni, és csak utána mosd ki.
• Távol tartani egeret és patkányt, hintsd meg fekete borsporral a területet, ahol tanyáznak. Elmennek másfelé.
• A kávézacc felhasználása :háztartásban is fel tudjuk használni: tegyél egy kis tálba kávézaccot, majd ezt tedd a hűtőbe és nyoma sem lesz a kellemetlen szagoknak.
Tisch Ferenc
|
|
|
0 komment
, kategória: konyhai tudnivalók |
|
|
|
|
|
2019-04-23 10:52:54, kedd
|
|
|
Akkor is menj tovább, ha mindenki azt várja, feladod.
Ne engedd, hogy szilárdságod megcsorbuljon.
Cselekedj úgy, hogy szánalom helyett tiszteletet ébressz.
Ha már nem bírsz futni, csak siess.
Ha már azt sem bírod, csak menj.
Ha már nem tudsz menni, fogd a botot.
De soha ne állj meg.
Teréz anya
|
|
|
0 komment
, kategória: Jó reggelt |
|
|
|
|
|
2019-04-16 17:32:57, kedd
|
|
|
Hozzávalók: (egy nagy sütő tepsihez, vagy két normál méretű tepsihez) 20 dkg vaj
(margarin), 4 tojás, 40 dkg porcukor, só, 1 kávéskanál őrölt fahéj, 1 kávéskanál
őrölt szegfűszeg, 3 evőkanál (lehetőleg meggy) lekvár, 1 üveg magozott
meggybefőtt, 8 evőkanál meggy lé, 50 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, késhegynyi
szódabikarbóna. A tepsi előkészítéséhez zsír és liszt.
A margarint először a porcukorral, majd egyenként a tojásokkal habosra keverjük.
Beletesszük a lekvárt, a gyümölcslevet, sütőport, szódabikarbónát, a fahéjas
szegfűszeget, és az átszitált lisztet. Alaposan összekeverjük, és zsírral kikent, liszttel
megszórt tepsibe borítjuk. Elegyengetjük benne, és tetejére szórjuk a befőttet. Kanállal
kicsit megnyomkodjuk, és előmelegített sütőben 40 perc alatt készre sütjük. Kicsit
hűtjük, majd deszkára borítjuk, és kockákra vágjuk. |
|
|
0 komment
, kategória: sütemények ,édességek |
|
|
|
|
|
2019-04-13 18:03:54, szombat
|
|
|
Hozzávalók:
1 kg liszt
6 dl tej
1 dl olaj
1 evőkanál só
5 dkg élesztő /felfuttatva/
2 tojás sárgája
1 evőkanál cukor / tejbe/
A krém hozzávalói :
20 -25 dkg reszelt sajt
20 dkg olvasztott margarin
1 tojás sárgája
1 teáskanál só
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összedolgozom, és sima lágy tésztát dagasztok belőle.Félre teszem ,és hagyom duplájára kelni. Amíg kel a tészta , elkészítem a krémet.Összekeverem a krém hozzávalóit.
A megkelt tésztát megfelezem,és kinyújtom , a krém felét rákenem, feltekerem mint a bejglit. A tésztarudat felvágom háromszögekre,és a sütőpapírral bélelt tepsire pakolom őket.A tészta másik felével ugyanígy járok el.
Kicsit hagyom kelni a tepsin még,majd lekenem a tetejét tojással és reszelt sajtot szórok a tetejére,ezután mehet a 180 fokra előmelegített sütőbe 25 percre.
|
|
|
0 komment
, kategória: Kelt tészta édes és sós |
|
|
|
|
|
2019-04-08 22:02:38, hétfő
|
|
|
Hozzávalók 2 tepsihez:
1 tk porcukor
1 dl tej
25 g élesztő
1/2 kg finomliszt
25 dkg vaj
2 dl tejföl
2 tojássárgája
1 ek só
15-20 dkg medvehagyma levél (érdemes jó sokat beletenni, az íze sütés után is intenzív!)
10 dkg reszelt trappista sajt
A tejet fellangyosítjuk, belekeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és langyos helyen felfuttatjuk.
A lisztet egy dagasztótálba szórjuk, megszórjuk a sóval, hozzámorzsoljuk a hideg vajat, beleöntjük az élesztős tejet. 1 tojássárgát elkeverünk a tejfölben és azt is hozzákeverjük. Az egészet lágy tésztává gyúrjuk. Letakarva 1/2 órát pihentetjük.
A medvehagyma leveleket megmossuk, konyhapapíron a lehető legjobban leitatjuk róluk a nedvességet, száráról lecsipkedjük, apróra összevágjuk.
A tésztát lisztezett deszkán kb. 1 cm vastagra kinyújtjuk, megszórjuk a medvehagyma és sajt felével. A hosszabbik végétől kezdve feltekerjük, háromba összehajtjuk (bal harmadát felhajtjuk a tészta tetejére, a jobb harmadát pedig a tészta alá). Kissé lenyomkodjuk és 1/2 órát pihenni hagyjuk. Ezután újra kinyújtjuk és a maradék medvehagymát, sajtot is elosztjuk rajta. Az előzőekhez hasonlóan összehajtogatjuk és megint 1/2 órát kelesztjük.
Ezután kb. 1,5-2 cm vastagra kinyújtjuk, éles késsel a tetejét bekockázzuk, lisztbe mártogatott, közepes nagyságú pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, tetejüket megkenjük a maradék felvert tojással és előmelegített, 190 fokos sütőben kb. 15-20 perc alatt készre sütjük. (Tegyünk a sütő alsó sínére egy meleg vízzel teli edényt, hogy sütés közben gőz keletkezzen, mert a pogácsák szép süléséhez ez szükséges.)
Langymelegen álomfinom!
Lajos Mari receptje nyomán...
|
|
|
0 komment
, kategória: Kelt tészta édes és sós |
|
|
|
|
|
2019-04-07 20:40:20, vasárnap
|
|
|
Hát, ez igen finom! :) Annak, aki szereti a dobostortát, meg különösen! :)
A piskótához: 6 tojás, 6 ek cukor, 6 ek liszt, 1 ek víz,
1 tk sütőpor, csipetnyi só
A karamellhez: 12 ek cukor
A krémhez: 2 cs vanília ízű pudingpor, 8 dl tej, 2 ek liszt, 25 dk cukor, 1 tk vanília kivonat, 25 dkg vaj
A tetejére: 5 dl tejszín és reszelt csokoládé
A tojássárgájákat habosra keverjük a cukorral. Adunk hozzá 1 ek jéghideg vizet. Amikor kifehéredett, kanalanként hozzáadjuk a sütőporos lisztet, a végén beleforgatjuk a tojások keményre felvert habját. Ezt a tésztát egy sütőpapírral ellátott tepsibe töltjük, majd 175 fokos sütőben, kb. 20 perc alatt készre ( tűpróbáig) sütjük. A cukrot vigyázva megkaramellizáljuk, majd ezt a karamellt azonnal a sütőből kivett piskótára kenjük és hagyjuk dermedni. A pudingport a liszttel, a cukorral és a tejjel csomómentesre keverjük, majd kis lángon és folyamatosan kavargatva besűrítjük. Ezután levesszük a tűzről, hozzáadjuk a kivonatot és hagyjuk kihűlni, majd a habosra kevert vajhoz adagoljuk evőkanállal. Ezt a krémet az időközben megdermedt karamellre öntjük, a süteményt pedig hűtőszekrénybe tesszük, hogy megdermedjen a krém 4-5 órára, de még jobb egy éjszakára. A tejszínt habbá verjük, majd a krém tetejére halmozzuk, végül pedig a sütemény tetejét reszelt csokoládéval díszítjük és szeletekre vágva kínáljuk.
Sherpa Konyhája
|
|
|
0 komment
, kategória: sütemények ,édességek |
|
|
|
|
|
2019-04-06 21:32:19, szombat
|
|
|
A diós krém teszi csodássá ezt a süteményt! Gyors és egyszerű recept, mindenki meg tudja csinálni!
Hozzávalók:
6 tojás
6 evőkanál porcukor
2 tasak vaníliás cukor
6 evőkanál liszt
1 teáskanál sütőpor
csipetnyi só
A krémhez:
30 dkg darált dió
20 dkg cukor
2 tasak vaníliás cukor
2 dl tej
2 evőkanál liszt
20 dkg margarin
5 dkg apróra vágott dió (a tetejére)
2 dkg csokoládéreszelék (a tetejére)
Elkészítése:
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéhez adjuk a fele cukrot és a csipet sót, majd kemény habot verünk belőle. A sárgáját a megmaradt cukorral kikeverjük és összekeverjük a habbal. A lisztet és a sütőport összedolgozzunk, lassan belekeverjük. Sütőpappírral bélelt tepsibe öntjük és 180 fokos sütőben 40 perc alatt készre sütjük. Kihűtjük, majd háromba vágjuk. A diót, a cukrot, a lisztet és a vaníliát egy edénybe tesszük, fokozatosan adjuk hozzá a tejet, hogy ne legyen csomós. Lassú tűzön addig főzzük, amíg krémesedni kezd, amikor kezd sűrűsödni, levesszük a tűzről és kihűtjük. A margarint habosra kavarjuk és hozzáadjuk a krémhez, összedolgozzuk. A süteményt megkenjük a krémmel, figyeljünk rá, hogy a tetejére is jusson. Megszórjuk a dióval és a reszelt csokoládéval, majd szeleteljük.
Ketkes
|
|
|
0 komment
, kategória: Általános |
|
|
|
|
|
2/4 oldal
|
Bejegyzések száma: 37
|
|
|
|
2019. április
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
37 db bejegyzés |
e év: |
350 db bejegyzés |
Összes: |
8746 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1237)
- Belső kör (74)
- Család (203)
- Munka (6)
- Haverok (9)
- Iskola (10)
- Hit és vallás- versek,idézete (287)
- novellák, gondolatok, versek (73)
- 1-tál étel (56)
- A természet gyógyszertárából (146)
- Advent (100)
- Advent (9)
- Adventi gondolatok 2015 minden (29)
- Alkohol és likör stb... (13)
- Anyák napjára (18)
- Apró tea sütik (66)
- Barátoknak (29)
- Betegekért ima (27)
- Böjtös ételek (húsmente) (48)
- Bölcsességek (112)
- csibehúsos és más szárnyasok (246)
- Cukrosoknak diétás étrend (25)
- Diétásak (65)
- Dinus és Regi (48)
- Ecetekről (10)
- Egészség,életmód (461)
- Egészségünkről (97)
- EGYASSZONY az én történetem(fe (6)
- EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZE (22)
- Elgondolkodtató (85)
- Élsz,Barackvirág! (10)
- Érdekes (10)
- Finom husik (80)
- Forever (6)
- Főzés-sütés (65)
- Fűszerkalauz (41)
- Gombócok (10)
- Gyógyászat (169)
- Gyógyító gyyümölcsök,teák,olaj (136)
- gyors édesség (22)
- Gyümölcslevesek (37)
- Hal ételek (31)
- Házi mosószer és egyebek készí (4)
- Hírek a világból (70)
- Horoszkóp (47)
- Humormorzsa (9)
- Húsvét (36)
- Húsvétra töltött husik (20)
- Idézetek,szép mondások (9)
- Ima kilenced (119)
- Ima nyolcad (6)
- Imádságok,áldások. (638)
- Isten patikája. (42)
- Jó éjszakát (29)
- Jó ha tudod (91)
- Jó napot (29)
- Jó reggelt (147)
- Karácsony (55)
- Karácsonyi ételek (50)
- Kelt tészta édes és sós (121)
- Kérdések-válaszok (6)
- Kis Szent Teréz (28)
- Kívánságok (7)
- konyhai tudnivalók (54)
- Könnyű ételek,saláták,stb... (100)
- köretek (37)
- lekvárok-befőzése,szörpök (63)
- Lélekemelő (249)
- Lelkipásztori elmélkedés (220)
- levesek (63)
- mások tollából (74)
- Masszázs és Csakrák (21)
- Mikulás (4)
- Nagymama gyógyító receptje (100)
- okosságok (75)
- Olcsó, finom és házias recepte (73)
- Palacsinták édes - sós (4)
- pünkösd (9)
- Rózsafűzér (40)
- saláták (32)
- Schüssler sók (7)
- sertéshúsos (119)
- Spárgás ételek (9)
- sütemények ,édességek (472)
- Szent Ágnes (1)
- Szent András (2)
- Szent család ünnepe (2)
- Szent Erzsébet (9)
- Szent Ferenc (3)
- Szent Márton (1)
- Szent Mihály Arkangyal (1)
- Szent Mónika (1)
- Szent Pio atya (234)
- Szent Rita (9)
- Szentek (43)
- Szép történetek (48)
- Szeretett könyv (46)
- Szilveszter (3)
- Szószok (16)
- Születésnapi Köszöntők (7)
- tallózásból (15)
- Tanulságos történetek (210)
- Tésztafélék (45)
- Tudnod Kell (25)
- Túrmezei Erzsébet versei (48)
- Új év (3)
- vacsorára reggelire (47)
- Vad ételek (6)
- Versek (262)
- Viccek (37)
|
|
|
|
- Ma: 1190
- e Hét: 2674
- e Hónap: 9046
- e Év: 59837
|
|
|