Belépés
agica2004.blog.xfree.hu
Belőlem csak egy van, másokból is:) Módosítva, mert nagyképűnek tűntem, nem vagyok az. - Fehér lovag-king-kong :)))))))))) ,,Nem azok a nagy emberek, akik n... kovács ágica
2004.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/11 oldal   Bejegyzések száma: 107 
Harmónia......
  2019-07-29 17:42:55, hétfő
 
  HarmoNet Harmóniakártya (2019-07-28)

Kedves agica2004!

A Harmóniakártyád szava és a kép összefüggései határozzák meg a mai napodat. A szó és a háttér szimbólum együtt mutatják meg az Univerzum üzenetét.
A mai napodat Csábítás hatja át.

Óra - idő, időszerűség, a megfelelő pillanat

Most kell megtenned, amit eddig halogattál. Eljött a Te időd! Erre figyelmeztet ez a szimbólum. Vége a felkészülésre szánt szakasznak, eljött a Nagy Pillanat! Negatív kontextusban az utolsó órát is jelenti - a bevégzett időt. Az óra tettekre sarkall. A jó időbeosztásra hívja fel a figyelmedet, nézd napodat, hetedet, és gondold végig, hol nyerhetsz időt a magad örömei számára. A jövőd már elkezdődött. Itt és most van! Úgy élj, hogy jelened határozza meg a múltadat és alapozza meg a jövődet. Minden pillanat örökkévaló.
Számtalan fajta óra étezik, homokóra, virág-óra, napóra, atomóra, és még sorolhatnánk. Hordasz órát? Mennyire függsz az időtől?

Szerelmi üzenete: Ne halogass! Ez a lefőbb üzenet, akár kapcsolatban, akár párkeresőben vagy. Add meg magadnak, amire vágysz, s általa a másiknak is teljesítsd vágyait. A híres szingli-vénlány mondás is szorosan kötődik az irőhöz: "Huszonötig válogat, utána meg várogat"

Ezt mondja neked:
Az időt mi formáljuk. Ahogyan te bánsz az idővel, úgy lesz a sorsod kiszámítható, vagy szétfolyó.
Gondold végig, mikor játszottál mások idejével - szoktál-e késni, halogatni? Ha igen miért? Mikor? Milyen tevékenységekkel, vagy dolgokkal kapcsolatban?
Legyen kéznél mindig az órád, és lassan magad is érzékelni fogod, mire mennyi időt kell szánnod.

Erre is gondolj: Szakítsd le minden szép óra gyümölcsét! Nézd meg Dalí, Elfolyó idő című képét. Ha a mai napon tüsszentesz, mindenképp nézz az órádra és keresd meg jelentését a Hapci naptárban!



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kellemes délutánt ! ..........
  2019-07-29 17:36:29, hétfő
 
  Szeged- Szt. István tér - Az Öreg Hölgy ........



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Harmoniakártya után...Lila ruhás nő.........
  2019-07-29 17:34:01, hétfő
 
 



Szinyei Merse Pál (1845-1920)

Számtalanszor csodáltuk már meg a Lilaruhás nőt, az egyik leghíresebb magyar festményt. Szinyei Merse Pál munkája elsőre elbűvöli a nézőt színeivel, szépségével és az olyan finom részletekkel, mint szereplőjének arca vagy ölében nyugvó kezei, amelyek alól kikandikál pár szál virág.

Azt azonban nem sokan tudják, mennyi keserűség rejtőzik a kép mögött, milyen családi tragédiák, szakmai kudarcok, kemény kritikák kísérték a festő és modellje életét. Azt is csak kevesen tudják, mi lett később a halhatatlan festmény halandó modelljével és festőjével, Probstner Zsófiával és Szinyei Merse Pállal.

Az 1873-as év fordulópont volt a 28 éves Szinyei Merse Pál életében. Befejezte a saját maga által is fő művének tartott festményét, a Majálist, és beleszeretett barátja gyámleányába, Probstner Zsófiába.

Mindez Münchenben történt, ahová Jernyéről, a családi birtokról érkezett 1872-ben. Zsófia nővéréhez hasonlóan vonzódott a művészetekhez és a művészekhez. Sokat látogatta a fiatal festőt műtermében, és végigkísérte a Majális születését, amelynek egyik modellje éppen nővére, Mária volt. A kép 1873 elején készült el, márciusban már ki is állították a müncheni Kunstvereinben

A festmény óriási sikert aratott, nem is annyira a közönség, mint inkább a festők körében. Szinyei úgy érezte, festő lett, ebből fog megélni, és nem megy vissza Jernyére gazdálkodni. Elküldte képét a bécsi világkiállításra, és megkérte Zsófia kezét.
Probstner Zsófia és Szinyei Merse Pál 1873-ban kötött házasságot. A következő évben az ifjú feleség saját készítésű ruhájában ült modellt a festőnek. Így készült a Lilaruhás nő.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Harmónia......
  2019-07-29 17:18:08, hétfő
 
  HarmoNet Harmóniakártya (2019-07-27)

Kedves agica2004 !

A Harmóniakártyád szava és a kép összefüggései határozzák meg a mai napodat. A szó és a háttér szimbólum együtt mutatják meg az Univerzum üzenetét.
A mai napodat Köszönet hatja át.

Lila - Misztika

Minden szín-kártya főként a jellemet, jellemed változását mutatja. A lila a misztikus dolgokra való fogékonyság, az ösztönösség, de az elfojtások, a prüdéria színe is. A déli országokban a fiatal özvegyek színe volt, így a szexuálisan kielégítetlen nők viseletének tartják - ott nem is hord senki lila holmikat. Erős hit jellemzi a lila szín által áthatott időszakot, ugyanakkor ha valakire leszáll a ,,lila köd", az illető elveszti éleslátását, lila gőze sem lesz a dolgokról. A haradik szem csakrájának színe is az ibolyalila.

Szerelmi üzenete: Lehet, hogy párod nem mindig megfelelően tolerálja a spiritualitás iránti igényedet? Esetleg éppen az ezoterikus érdeklődésed miatt néznek néha kicsit lilának? Nem baj, ha ma kicsit elszálltabb vagy az átlagosnál. Látogass el egy ezoterikus előadásra, ahol a szerelemről beszélnek! Jól fogsz szórakozni.

Ezt mondja neked:
Figyelj a megérzéseidre, hallgass az ösztöneidre!
Az elfojtott szexualitásra vagy a szexuális kielégületlenségre is figyelmeztethet, tedd tisztába a szexualitáshoz való viszonyodat!
Látogass el a Harmónia Színjósdába!

Erre is gondolj: A lila ruhás nő - Szinyei Merse Pál festménye. A homlok vagy más néven a harmadik szem csakra mandalája. A Halak csillagjegy.



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Harmónia......
  2019-07-29 17:05:07, hétfő
 
  HarmoNet Harmóniakártya (2019-07-26)

Kedves agica2004 !

A Harmóniakártyád szava és a kép összefüggései határozzák meg a mai napodat. A szó és a háttér szimbólum együtt mutatják meg az Univerzum üzenetét.
A mai napodat Alkalmazkodás hatja át.

Márvány - Szilárdság, keménység

Nyugodt, tiszta hűvös felülete azt jelzi, hogy hajthatatlan, szilárd, ugyanakkor teherbíró vagy. Figyelj, mert a márvány könnyen törik! Ha nem jól osztod el a terheket, könnyen összeroppanhatsz alattuk. A márvány erezete a problémák egyediségét és megismételhetetlenségét is mutatja. Egyedül a te dolgod, hogy megoldd! A márvány nemes, drága, ahogy a mostni aktuális feladatod is nemes. A márványt az ókori görögök és rómaiak épületek és szobrok készítésénél használták, ezért a hagyományok megőrzésének és kifinomult ízlésnek a szimbóluma. A természetben rengeteg variációban és színben fordul elő. Mivel nagyon drága, utánzataival gyakran találkozhatunk a körülöttünk lévő dekorációkat illetően. A tiszta fehér márvány a halhatatlanságot jelenti.

Szerelmi üzenete: Régi viszonyban szilárd alapokon állónak látszó, nemes, de könnyen eltörhető, érzékeny, rossz teher-elosztású kapcsolat. Párkeresőknek hajthatatlanság.

Ezt mondja neked:
Üzeni, hogy nem minden olyan erős, mint amilyennek látszik.
Gondolkodj el gyenge pontjaidon, és végezz rajtuk erősítést. Minden ilyen jellegű problémának van megoldása.
Üzeni, hogy érdemes a nemes, örök dolgok felé venni az irányt, és azokért áldozatot hozni.

Erre is gondolj: A Szaturnusszal analóg, Michelangelo Dávid szobra fejezi ki jól üzenetét. Simíts meg ma márványból készült, vagy ezzel burkolt falat, vagy tárgyat.



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szép napot kedves barátaim ! .......
  2019-07-29 16:42:27, hétfő
 
  Szeged-Széchenyi térről ......



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jó éjszakát kívánok, szép álmokat ! ....
  2019-07-25 19:39:01, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egy szív......
  2019-07-25 18:14:38, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gondolat........
  2019-07-25 18:07:20, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kalocsai.......
  2019-07-25 17:23:21, csütörtök
 
 



A kalocsai mintás pólya - gyönyörű ! ... és a ruha is !




 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     2/11 oldal   Bejegyzések száma: 107 
2019.06 2019. Július 2019.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 107 db bejegyzés
e év: 1090 db bejegyzés
Összes: 26622 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 102
  • e Hét: 4502
  • e Hónap: 18588
  • e Év: 71146
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.