Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/41 oldal   Bejegyzések száma: 400 
Dorosné, Éva szép képet készített.
  2019-08-31 09:25:48, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Barátaim képei és videói  
Imádni való kiscica
  2019-08-31 09:23:53, szombat
 
  ...... ........... ...........

 
 
0 komment , kategória:  Mai nap, hét képe  
Szép virágcsokor
  2019-08-31 09:22:32, szombat
 
  ...... .........

 
 
0 komment , kategória:  Versek, képek nyárra  
XVI. Benedek és Ferenc pápa az új Netflix-mozi főszereplője
  2019-08-31 08:54:40, szombat
 
  Benedek pápát az Oscar-díjas Sir Anthony Hopkins alakítja; a brit Jonathan Pryce lesz látható Jorge Mario Bergoglio érsek/Ferenc pápa szerepében.
...... ..........


Karácsonykor kerül a nagyközönség elé a Netflix A két pápa című filmje, melyben XVI. Benedek és Ferenc, a hagyományőrző és a haladó - ,,kiteríti lapjait". Nem okoz csalódást a két egyházfő látásmódját ütköztető, nagyon várt Netflix-mozi első előzetese.
,,Ismeri a közmondást: Isten azzal igazít helyre, javít ki egy pápát, hogy egy másikat ad a világnak. Én szeretném látni a javítást" - mondja XVI. Benedek Bergolio érseknek A két pápa című Netflix-film most megjelent trailerében.
Várhatóan karácsonykor lesz látható a játékfilm, egyrészt a streaming szolgáltatón és néhány kiválasztott moziban. Benedek pápát az Oscar-díjas Sir Anthony Hopkins alakítja; a brit Jonathan Pryce lesz látható Jorge Mario Bergoglio érsek/Ferenc pápa szerepében. A filmet valós események inspirálták - tudjuk meg az előzetesből.
A cselekményről a Netflix a következőt árulta el: ,,Csalódottan attól, hogy milyen irányban halad az Egyház, Bergoglio érsek 2012-ben arra kéri Benedek pápát, hogy mondjon le. Ezzel szemben a botrányoktól sújtott, önmarcangoló kétségek között vergődő pápa legkeményebb kritikusát, későbbi utódját meghívja a Vatikánba, hogy megossza vele féltett titkát, mely alapjaiban rázkódtatná meg az Egyházat." A Vatikán falai mögött megkezdődött a hagyomány és haladás, bűn és megbocsátás hatalmi harca - olvasható a történet összefoglalásában. A film szerint ennek a két nagyon különböző férfinak szembe kell néznie a múlttal, hogy közös nevezőre jussanak, és biztosítsák több mint egy milliárd hívő jövőjét.
XVI. Benedek pápa 2013. február 11-én jelentette be lemondását. 700 év óta ez volt az első alkalom, hogy katolikus egyházfő önszántából lemondott hivataláról. Utódja megválasztásakor szárnyra kaptak híresztelések, miszerint a két főpap között konfliktus volt hagyomány és haladás kérdéseiben. A híreszteléseket mind a Vatikán, mind az emeritus pápa cáfolta.
- A két pápa premierje augusztus 31-én lesz a Telluride Filmfesztiválon, az amerikai Colorado államban. Szeptember elején pedig a nemzetközi TIFF fesztivál műsorában szerepel.

A két pápa | magyar szinkronos előzetes | Netflix videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
A szentmise főcelebránsa: dr. Székely János megyéspüspök
  2019-08-31 08:49:56, szombat
 
  Tanévnyitó és az iskola új épületrészének átadása 2019.09.01-én Szombathely - Sarlós Boldogasszony templomba.

...... ........... ...........

 
 
0 komment , kategória:  Dr. Székely János püspök  
Útravaló – 2019. augusztus 31.
  2019-08-31 08:45:18, szombat
 
  Megfigyeltem, így, augusztus végén kiköltekeznek a családok. Hiszen a gyerek iskolai vakációjának nem várt költségei mellett most az iskolai év kezdete újra nem sejtett kiadásokat tartogat. Mit lehetne itt még befektetni - az evangéliumi példázat értelmében? A kérdést így nem szabad föltenni, hiszen az evangéliumban sem pénzről van szó, hanem valami egészen másról. Arról, hogy amink van, azzal miként gazdálkodunk. Már régóta közismert, hogy a legjobb befektetési hozam ott van, ahol a jövőbe invesztáljuk a javainkat. És van-e biztatóbb és jövőbe tekintőbb befektetés, mint a gyermek? Azt gondolom, nyugodtan tekinthetünk így is az evangéliumi példabeszédre: ahány gyerek, megannyi talentum.  
 
0 komment , kategória:  Útravaló_Adoremus  
21. évközi hét szombat 08.31
  2019-08-31 08:44:14, szombat
 
  SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a tesszaloniki hívekhez írt első leveléből
Isten arra tanít, hogy szeressük egymást.
Testvéreim!
A testvéri szeretetről nem szükséges írnom, hiszen Istentől tanultátok, hogy szeressétek egymást. Szeretettel is vagytok minden testvér iránt egész Macedóniában.
Most azonban arra buzdítunk titeket, hogy ebben még inkább tökéletesedjetek. Tartsátok kötelességteknek, hogy békességben éljetek! A magatok dolgával törődjetek, és dolgozzatok saját kezetekkel, amint meghagytuk nektek!
Ez az Isten igéje. 1Tessz 4,9-11

EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
A ránk bízott kegyelmi javakról számadással tartozunk Istennek.
Abban az időben Jézus a következő példabeszédet mondta tanítványainak:
Egy ember egyszer idegenbe készült, ezért összehívta szolgáit, és rájuk bízta vagyonát. Az egyiknek öt talentumot adott, a másiknak kettőt, a harmadiknak pedig egyet, kinek-kinek rátermettsége szerint, aztán útra kelt. Aki öt talentumot kapott, menten elkezdett vele kereskedni, és másik ötöt nyert rajta. Ugyanígy az is, aki kettőt kapott, másik kettőt szerzett. Az pedig, aki csak egyet kapott, elment, ásott egy gödröt, és elrejtette a földbe urának ezüstjét.
...... .....


Hosszú idő elteltével megjött a szolgák ura, és számadást tartott velük. Jött az, aki öt talentumot kapott: hozott másik ötöt is, és így szólt: ,,Uram, öt talentumot adtál nekem, nézd, másik ötöt nyertem rajta." Az úr így válaszolt: ,,Jól van, te derék és hűséges szolga! A kevésben hű voltál, sokat bízok rád: Menj be urad örömébe!" Jött az is, aki két talentumot kapott, és így szólt: ,,Uram, két talentumot adtál nekem, nézd, másik kettőt nyertem rajta." Az úr így válaszolt: ,,Jól van, te derék és hűséges szolga! A kevésben hű voltál, sokat bízok rád: Menj be urad örömébe!"
Végül jött az is, aki csak egy talentumot kapott. Így szólt: ,,Uram! Tudtam, hogy kemény ember vagy, ott is aratsz, ahová nem vetettél, és onnan is szüretelsz, ahová nem ültettél. Félelmemben elmentem hát és elástam a földbe a talentumodat. Nézd, ami a tied, visszaadom neked!" Válaszul az úr ezt mondta neki: ,,Te gonosz és lusta szolga! Ha tudtad, hogy aratok ott is, ahová nem vetettem, és szüretelek onnan is, ahová nem ültettem, ezüstjeimet a pénzváltóknak kellett volna adnod, hogy ha megjövök, kamatostul kapjam vissza! Vegyétek csak el tőle a talentumot és adjátok oda annak, akinek tíz talentuma van! Mert akinek van, annak még adnak, hogy bővelkedjék: és akinek nincs, attól még azt is elveszik, amije van! Ezt a hasznavehetetlen szolgát pedig vessétek ki a külső sötétségre! Ott sírás lesz és fogcsikorgatás!"
Ezek az evangélium igéi. Mt 25,14-30

Imádság
Mennyei Atyám! Adj nekem önfeláldozó, szelíd szívet, mint a te egyszülött Fiadnak. Add, hogy minden élethelyzetben ki tudjam mondani: Legyen meg a te akaratod! Jézus, köszönöm, hogy előttem jártál az úton, és megmutattad, hogyan lehet Istennek tetsző, tiszta, szent életet élni. Adj nekem erőt és alázatot az engedelmességhez! Szentlélek, jöjj, és taníts, hogy Isten dicsőségére éljek, az ő akaratát cselekedve, mindenkor hitben és alázatban. Köszönöm, Uram, irgalmadat, jóságodat. Segíts, hogy mindig felismerjem akaratodat és a te lelkületeddel szolgálhassak másoknak!

Elmélkedés
Jézus egyik legismertebb és a tanulság szempontjából egyik legkönnyebben megjegyezhető példabeszédét olvassuk a mai napon az evangéliumban. A szentírás fordításokban általában ezt a címet szokták adni ennek a résznek: A talentumokról szóló példabeszéd. Pedig a Jézus által mondott történet nem a talentumokról, nem nagy értékű pénzről szól, hanem a talentumokkal gazdálkodó emberekről, szolgákról. A példázat szereplői a szolgák, akikben megbízik a gazda, aki nyilvánvalóan vagyonos ember, s akinek komoly elvárásai lehetnek, s vannak is azokkal szemben, akikre vagyonát vagy annak egy részét rábízza. A szolgák többsége érzi felelősségét és szeretne megfelelni a gazda elvárásainak, ezért kereskedni kezdenek a rájuk bízott pénzzel. Ennek eredményeként az úr megérkezéséig mindegyikük ugyanannyit szerez még, mint amennyit eredetileg kapott, kivéve egyetlen szolgát, aki lustaságból és félelemből inkább elásta ura vagyonát, s most csak ezt tudja visszaadni.
A példázat értelme világos. Jézus az úr, és mi, emberek vagyunk a szolgák. Tudjuk, hogy számadással tartozunk Istennek mindarról, amit földi életünk során kaptunk és itt nem csupán az anyagi javakra kell gondolnunk. Az anyagiakat is fel tudjuk helyesen használni, ha azt nem csak magunkra, hanem például a szegények támogatására költjük. De még ennél is fontosabb, hogy a jó tulajdonságainkat és képességeinket arra használjuk, hogy a magunk és mások üdvösségét előmozdítsuk.
C. Horváth István Sándor
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Csaba testvér elmélkedése Úz - völgyében
  2019-08-31 08:28:46, szombat
 
  2019. augusztus 26 Videó Link

2019. augusztus 26. - 25.Megemlékezés az Úz- völgyi temetőben Videó Link

...... ......



...... ..............







...... ......



...... .....



...... ......

 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Az orgona megáldása hálaadó szentmise keretében
  2019-08-30 17:38:12, péntek
 
  Először köszönthettük templomunkban megyéspüspökünket, Dr. Székely Jánost, aki a hálaadó szentmisét templomunk egykori plébánosával, Dr. Gyürki László pápai prelátussal, kerületünk esperesével, az olasz nyelvű szentmiséket bemutató atyákkal és Varga Ottó plébános úr utódjával, az őriszentpéteri plébános úrral együtt mutatta be.
Nagy örömünkre szolgált, hogy ünnepünket Dr. Semjén Zsolt Magyarország miniszterelnök-helyettese levélben; Érszegi Márk Aurél Magyarország Vatikáni Nagykövetségének első tanácsosa, Márkus Sándor a Szombathelyi Zsidó Hitközség elnöke, Kisléghi-Nagy Ádám a Pápai Szépművészeti Akadémia tiszteletbeli tagja, Kossuth-díjas festőművész, Zichy Eszter, egykori plébánosunk, Dr. Littván Sándor családjának tagja, Tauszné Vincze Edit a Vasvári Járási Hivatal hivatalvezetője, Albert Miklós aranykoszorús orgonaépítő mester és segítői, Rákász Gergely orgonaművész pedig személyes jelenlétével megtisztelte.
Köszönjük minden kedves jelenlévőnek, olaszfai magyaroknak-olaszoknak, elszármazottaknak, különösen jótevőinknek, hogy ilyen örömtelivé tették ezt a napot!
...... .........



...... ........... .............



...... ........... ............



...... .........



...... .........



...... .......

 
 
0 komment , kategória:  Dr. Székely János püspök  
Pio atya gondolata
  2019-08-30 17:12:04, péntek
 
  A legszebb hitvallás az, ami a sötétben szakad föl belőled, az áldozatban, a fájdalomban, amikor megfeszült erővel akarod a jót. Ez az, ami villámként hasít lelked sötétségébe, ez a vihar világossága, amely fölemel és Istenhez vezet.
/Pio atya/
 
 
0 komment , kategória:  Biblia - szentírások  
     2/41 oldal   Bejegyzések száma: 400 
2019.07 2019. Augusztus 2019.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 400 db bejegyzés
e év: 4631 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 6417
  • e Hét: 18047
  • e Hónap: 51201
  • e Év: 284948
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.