Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
Középszer: Ruttkai Éva és Latinovits Zoltán
  2019-09-17 00:25:11, kedd
 
  KÖZÉPSZER
2. LATINOVITS ZOLTÁN és RUTTKAI ÉVA
Az 1990 előtti (utáni) TEKINTÉLYELVŰ VEZETŐITŐL SEMMI NEM ÁLLT TÁVOLABB, MINT AZ ALAPVETŐ EMBERI ÉRZELMEKET TOVÁBBÍTÓ MŰVÉSZET!. EZEK A LÉLEKIRTÓK 1990 UTÁN IS OTT FOLYTATTÁK LÉLEKÖLŐ TEVÉKENYSÉGÜKET, AHOL ABBA KELLETT VOLNA VELÜK HAGYATNI LEGKÉSŐBB 1990-BEN!
Egyetlen-egy és végképpen tragikus körülményben megegyeznek a KOROSZTÁLYOK: ez annak ELHALLGATÁSA, hogy az 1945-öt és főleg 1956-os véres megtorlást követően megtörtént az a HELYCSERÉS TÁMADÁS, amivel részben fölszámolták, átnevelték és proletarizálták a Horthy-korszak polgárosodó középosztályát és a kertgazdálkodást megvalósító kisbirtokos parasztságot.
Kitermelte az alulról fölhozott és kiemelt kádereivel az új hatalomhoz hűséges elvtelen réteget... akit meg lehetett vásárolni a saját fajtája tönkretételére.
Ezek az ALULRÓL FÖLHOZOTT KÁDER-CSICSKÁK úgy működtek egy-egy munkahelyen, mintha a ,,hatalom kinyújtott karjai lennének"!
Ruttkai Éva és Latinovits Zoltán is hasonlón mehetett keresztül, mint legtöbb művész....
Főleg Latinovits Zoltánt zavarta nagyon az a bürokratikus hatalmi rátelepedés a művészekre, ami az 1970-es évekre volt jellemző.
Pl. előfordult, hogy korábban bement a hivatalos próba előtt a színházba, hogy legyen elegendő ideje a teljes átlényegülésre. Ekkor azonban, mindenféle jelenléti ívek kitöltésével, meg adminisztrációs papírokkal zaklatta őt az erre fenntartott adminisztrátor... Volt rá példa, hogy nem tudta fékezni jogos haragját és elkergette az őt zaklatót. Amit aztán fegyelmik követtek. Az adminisztrációt végző középszerűek a MINDENKORI HATALOM kinyújtott karjaként működtek. Ez azt jelentette egészen pontosan, hogy az un. szocializmusban az alkotói tevékenységet is ,,munka"-ként értelmezték és a művészeket, pedig ,,munkásként" kezelték.
Latinovits szerintem ,,kiszállt", Ruttkai, meg belebetegedett és hamarosan belehalt.
*
(Folytatása következik.)
*
Bóna Mária Ilona
*
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Középszer: Domján Edit és Szécsi Pál
  2019-09-17 00:22:48, kedd
 
  KÖZÉPSZER
1. rész: Domján Edit és Szécsi Pál
1945, de legfőképpen 1956 után a népi káderekből lett vezetők - középszerűségükkel és tekintélyelvűségükkel - annyira rátelepedtek a hatalmukkal mindenre és mindenkire, hogy egészen egyszerűen nem lehetett hova menekülni előlük, csak a halálba. Vagy az alkoholizmusba, ami megint-csak egy elhúzódó agonizálással volt/van egyenlő.
Írtam korábban Domján Editről, hogy őt is már az általános után azonnal beiskoláztak egy gyorstalpaló bentlakásos középiskolába. Ahol is egy-egy szobában tizenkét emeletes vaságy és egy szék volt - az ágy emeletén alvók számára - az össze berendezés... stb. Domján Edit is úgy járt, mint azok általában, akiket ,,kiemeltek"... Úgy kezelték ezeket a ,,szocialista" TEHETSÉGEKET, mint általában mindent, amit un. ,,TÁRSADALMI TULAJDONBA" vettek!
Szőröstül-bőrüstül bekebelezte az az intézmény, amelyikben tehetségét kibontakoztathatta. Nem lehetett magánélete, mert igényt tartott még arra is a hatalom kinyújtott karjaként működő intézmény vezetősége.

Akkoriban nem(sem) lehetett a problémákról beszélni, mert akkor magadra haragítottad a Párt ,,illetékesét": ,,miaznemteccikarenccer?" kérdést szegezve szerencsétlen elégedetlenkedőnek.

(Azért is gondoltam a rendszerváltozás elején, hogy minden körzeti szakorvosi rendelőben kellene működnie pszichológusnak is. Sajnos, MÉG MINDIG ideggyógyászatra küldik a lelkileg összeroppanó embereket! Talán, ettől merevedett meg a közgondolkodásban az a nézet, hogy aki lelki tanácsra szorul, az ,,BOLOND" és inkább nem panaszkodik...)

Van erre a problémára egy korabeli- közismert szerelmespár esete: Domján Edit és Szécsi Pál. Mindketten a halálba menekültek az elviselhetetlen életérzés elől.
*
(Folytatása következik.)
*
Bóna Mária Ilona
*
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hogy legyek boldog, amikor nem élhetek szabadon
  2019-09-12 12:26:05, csütörtök
 
  HOGY LEGYEN BOLDOG A NÉVNAPOM, VAGY BÁRMELY NAPOM, AMIKOR NEM ÉLHETEK SZABADON?
1990-ben azt hittem, hogy eljött végre a szabadság számomra is és én is tehetek végre valamit magamért, szeretteimért, lakótársaimért... Jelentkeztem a helyi MDF irodán, hogy leadjam az általam és kisiskolás gyerekeim által összegyűjtött ifjúsági és mesekönyveket, amivel egy lelkes kis csoport indult Erdélybe, az ottani magyarokhoz.
Dr. VIZY BÉLA, az akkori elnök udvariasan fogadott és elkezdett kikérdezni, hogy mi a foglalkozásom és az iskolai végzettségem. Őszintén elmondtam, hogy
- Jelenleg kicsi gyerekeimet nevelem és, hogy otthon lehessek velük bedolgozó varrást vállalok.
Közben telefonhoz hívták és amikor visszatért, már nagyon elutasítóan kijelentette:
- Magának ott vannak a baloldali pártok!
Ennek már 30 éve és jelenleg is itt tartok! Tőlem nem kellett és most sem kell semmi senkinek! Közben elvégeztem egy főiskolát levelezőn és mégsem kellett a tudásom senkinek! Ezért, rászoktam arra, hogy leírjam mindazt, aminek megváltoztatásával jobbá tehetnénk a NEHÉZ-SORSÚ embertársaink életét is!
Két évvel ezelőtt kaptam egy linket, amire kattintva Dr. Vizy Béláról is olvashattam. ,,Tizenhét évig szolgálta a politikai rendőrséget. Az igazi nagy kiugrás lehetősége azonban a rendszerváltozással jött el a számára."
http://www.utolag.com/BehalozottMagyarOrszaggyules.htm

http://mek.oszk.hu/15000/15047/15047.pdf
A döbbenettől nem kaptam levegőt! Hát ezért volt olyan ellenséges Dr. Vizy Béla! De könyörgöm, mondja már meg végre valaki, hogy MIÉRT???? Miért ez az engesztelhetetlen ellenségesség jobbról és balról is irányomba? Kinek, mit ártottam én kislánykorom óta?
Azt tudom, hogy a kádári suttyom-terrort olyan titkos szolgálati besúgóhálózattal valósították meg, amilyen pl. a németeknél a Stázi volt. Csakhogy,: a Stázit elszámoltatták a rendszerváltozás kezdetén, míg a III/III-asokat ÚJJÁSZERVEZTE - a PAKTUM értelmében - Boross Péter akkori titokminiszter. Így fordulhatott elő az, hogy a legjobban bevált megbízottakat mindenféle bújtatott - hatalom-közeli - polgári állásokban elhelyezve továbbra is aktiválta!
https://www.facebook.com/notes/b%C3%B3na-m%C3%A1ria-ilona/%C3%BCgyn%C3%B6klista/2 080387171997268/
Az én életemet 1957-től keserítette meg az a KOVÁCS LÁSZLÓ - házibarátnak álcázott - TITKOS SZOLGA, aki OLY BARÁTSÁGOSAN MOSOLYOG kismacskával a karjában a szülői ház kertjében.
http://xfree.hu/kep_show.tvn?kid=1011363&aid=278102
Bizonyítékul,. hogy nem beszélek a levegőbe, tessék megnézni DÉZSY ZOLTÁN Pincebörtönökről forgatott filmjét!
https://www.youtube.com/watch?v=4KRly4Z6r5Q&t=531s
KOVÁCS LÁSZLÓ az a ,,nyugdíjas", aki váratlanul előugrik (9. percben) és ELLENTMONDÁST NEM TŰRVE kijelenti, hogy:
- ,,,,itt az életben ,,soha", soha semmiféle kazamaták nem voltak!""
Ez a volt III/III-as titkos ügynök, KOVÁCS LÁSZLÓ, még anya 1998-ban (a rendszerváltoztatásban) bekövetkezett halálakor is egy utolsót alázhatott rajtam.
Az történt, hogy apának nem volt pénze a feleségét eltemettetni. Ezért, nekem kellett ennél a sorsrondítónál kölcsön-pénzért kuncsorogni! Amit végül NEM is láttam, mert nem nekem adta át, hanem a BESZERVEZETT KÍSÉRŐMNEK, aki tudta nélkül akkor sem és azóta (a JELENBEN) sem mehetek sehova!
A mai napig nem tudom, hogy valójában mi volt a borítékban!!
Valószínű, hogy AKKOR ADTA ÁT KÍSÉRŐMNEK a STAFÉTABOTOT is az az emberféleség! A legnagyobb fájdalmam az volt, hogy a beszervezett kísérő otthagyott órákra kettesben ezzel az élet-halál-ura ügynökkel! Aki az alatt az idő alatt porig alázva megerőszakolta a lelkemet azzal, hogy rettenetes dolgokkal rágalmazva szidta apát, húgomat, akiket nem tudtam megvédeni, mert akkor sem volt ANNYI JÖVEDELMEM, HOGY EL TUDJAM TETETTETNI ANYÁT.
Féltem, ha ellentmondok bármiben, akkor nem is lesz...

Ennek már 21 éve és én még AZÓTA SEM SZABADULHATTAM!
Engem nem ítéltek el bíróságon, mint a TRAGIKUS SORSÚ BÓNA RUDIT azok miatt az 1956-os röplapok miatt.
https://www.facebook.com/mariailona.bona/posts/1177532628949398
Azonban, egy életen át tartó elszigeteltségben tarthattak, tarthatnak! Úgy működtetve engem, mint KÖZVETETT INFORMÁTORT, ha mégis bármilyen társadalmi tevékenységre szánom rá magamat.
Amikor ezt felismertem, már 2013-at írtunk és én azóta ,,ÖNKÉNTES" SZÁMŰZETÉSBEN tengetem napjaimat. Rájöttem arra is, hogy csak így vehetem elejét annak, hogy bármilyen szervezkedést miattam leblokkoljanak pont akkor, amikor az már sikeres kezd lenni!!!
*
Bóna Mária Ilona
*
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
2. Vastagbőr, Woodstock, Prágai Tavasz leverése, magyar 1968
  2019-09-12 12:19:58, csütörtök
 
  VASTAGBŐR KELLETT és KELL ENNEK ELHALLGATÁSÁHOZ IS
2. WOODSTOCK 50. évfordulójára
A mellékelt videóban hallható- látható WOODSTOCKI ,,kultúrát" megtervező és kivitelező hatalmi manipuláció LELEPLEZÉSE.
https://www.youtube.com/watch?v=rQEmuzjBE8o&feature=share&fbclid=IwAR3XGU f9wBC-LxTP46USqQiScOljz49Ma1F-BYpda77XoPstb_Jv60tvWpE

EMLÉKEZETES VOLT az 1968-as esztendő az un. ,,SZOCIALISTA TÁBORON" belüli fiatalok számára is! Az akkori csehszlovák fiatalok szabadságmozgalmának, a ,,prágai tavasz"-mozgalomnak, öt szocialistának nevezett ország (Szovjetunió, Lengyelország, NDK, Magyarország és Bulgária) 200ezer főnyi csapatai 1968. augusztus 20-i bevonulása vetett véget.
http://ujkor.hu/content/az-1968-csehszlovakiai-bevonulas-utani-hetek-retsagi-31-h arckocsi-ezred-jarornaplojanak-szemszogebol

Azok a MAGYAR fiatalok, akik akkor voltak SORKÖTELES ,,kiskatonák" és átvezényelték őket Csehszlovákiába, azoknak MEGPECSÉTELŐDÖTT A SORSUK EGÉSZ ÉLETÜKRE! Ők azok, akiket tartalékosként, 50 éves korukig nyilvántartásban tartottak és egész életükben mozgósíthatóak voltak!!! Rendszeresen berendelték őket un. ,,továbbképzésre" és NEM mehettek külföldre - még csoportos turista útlevéllel sem - 1968-at követően 5 évig!!!
Majd később, őket irányították mindenhova, ahol a Varsói Szerződés tagállaminak - akár stratégiai szempontból - fontos ,,természetátalakító" munkát kellett végezni és ahol mindenféle konfliktust meg kellett ,,oldani"!
Ott aztán összeszedtek mindenféle titokzatos betegséget, amibe hamarosan belehaltak! Azok, az akkori sorköteles katonák, főleg, a harckocsizók, a mai napig - ha még életben vannak - miért nem mesélhetnek minderről?!?!?

Az 1968-as magyar felnőtt lakosság - EBBŐL A KATONAI AKCIÓBÓL IS LEVONTA A TANULSÁGOT! Egy életre megtanulta, hogy NEM LEHET A HATALOM ELLENÉRE SEMMIT TENNI!

Hol volt ebben az időben az EGYHÁZ? Már a rákosista időkben kénytelen volt elengedni hívei kezét, mert a kommunista hatalom - a "gonosz mostoha", mindent magának akaró erőszakosságával - elszakította híveit az egyháztól.
- "Ekkor monda az az asszony, akié vala az élő gyermek, a királynak, mert megindult szíve gyermekén: Kérlek, uram., adjátok néki az élő gyermeket, és ne öljétek meg őt." (Kir.k.,3/26.)

MAGYARORSZÁGON, napjainkban - a rendszerváltozás nevezetű folyamattal - sem szűntek meg a kompetenciájukat megtartott politikai erők képviselői úgy irányítani életünk folyását, hogy még véletlenül se lehessen "visszarendeződni" "Isten, Haza, Család" hármas-eszményéhez!
Ezért aztán nem lehet azon csodálkozni, hogy a jelenlegi kormány - családokat támogató intézkedései - ellen lázítanak minden létező módon és eszközzel lejáratva a CSALÁD ,,intézményét"!
Teszik ezt azért, mert nagyon jól tudják, hogy a CSALÁDI MINŐSÉG TÁRSADALMI MINŐSÉGET IS JELENT! Ők azonban, nem akarják ezt a minőséget!
Ők még a térképről is el akarják törölni Magyarországot és idegen bevándorlókra cserélni a magyarságot!
*
Bóna Mária Ilona
*
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
1. Vastagbőr: Betiltott 1989-es jegyzőkönyvek és a paktum
  2019-09-10 14:48:10, kedd
 
  VASTAGBŐR KELLETT és KELL EHHEZ IS
TÉNYEK a paktumról, mindarról, amiről még mindig nem tudhatunk!!!!

1. rész: A titkosított 1989-es MSZM KB-JEGYZŐKÖNYVEK és a PAKTUM

1989-ben a HATALOMÁTMENTŐK drámai hangú felszólalásaival lettek tele a jegyzőkönyvek, melyek a Magyar Szocialista Munkáspárt (MSZMP) Központi Bizottsági ülésein készültek. A fotó ezen kivonatolt részletekről itt is látható: http://furaila.xfree.hu/234611
A jegyzőkönyvekből kivonatolt részletek, másolata itt is olvasható:
http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&pid=126643&n=furaila...
cim=Leleplező 1989-es jegyzőkönyvek
*
Például, tessék csak olvasni mit is mond 1989. FEBRUÁRI ÜLÉSEN, HORN GYULA 1956-ról:
- ,,Én szerintem nincs és nem is szabad megengednünk azt, hogy 1956 kapcsán valamiféle lelkiismereti válság keletkezzen mindazoknál, azokban, akik akkor fegyvert fogtak, mert AKIK FEGYVERT FOGTAK NOVEMBERBEN, és NOVEMBERBEN FELLÉPTEK, AZOK AZ ELLENFORRADALOMMAL SZEMBEN léptek fel. És ez a lényeg. És ezért kapták a kitüntetést, vagy az elismerést, és így tovább /62. old. HORN Gyula/"
*
1989. március 15-én - egy hónap múlva már meg is kötötték egymással a PAKTUMOT - azt a bizonyos PAKTUMOT, aminek még a létezését is agyonhallgatják!
https://www.facebook.com/mariailona.bona/posts/1637212192981437
*
No meg ezt is el kellene olvasnia minden magyar szavazóolgárnak!
http://www.magyartudat.com/a-rendszervaltozaskor-korda-villaban-kotott-paktum/?fb clid=IwAR1szJ8c5I0iNd_3NvT45TiBcytbeFdUl5IMGXZ6V-pS5kvY5gqP6oyZto0
*
Ezek bizony, nem légből kapott kitalációk, mert tessék csak olvasni hogyan vélekedik a PAKTUMRÓL Boross Péter az általa írt visszaemlékezésben!
A kiemelt és ide másolt mondatban két szóra hívnám fel a figyelmet: "tudatlanság" és "félismeret"!!!!
Bizonyságul arra, hogy:30 éve direkt utaznak a szavazópolgárok tudatlanságára és félismeretére! Mint, ahogy az sem véletlen, hogy tűzzel-vassal tiltják a dokumentumokkal bizonyított történelmi tényekről szóló tudósításaimat a közelmúlt és a mai társadalmi életről, sorsról, átélt, megszenvedett valóságról:

,, ... Ezért kötötte meg az ismert paktumot és nem tette lehetővé, hogy a tudatlanság, vagy félismeretek ezt lehetetlenné tegyék."
*
http://xfree.hu/kep_show.tvn?kid=225166&aid=257851&htr=1
*
(Folytatása következik a 2. részben.)
*
Bóna Mária Ilona
*
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
5. Új Gazdasági Mechanizmus és a plebs-szé válás folyamata
  2019-09-07 01:27:46, szombat
 
  ÚJ GAZDASÁGI MECHANIZMUS
5. rész: A PLEBS-szé válás folyamata 1945 utáni- és az 1990 utáni években, évtizedekben
A"plebs"-szé válás folyamatáról írtam már korábban is és minden létező műfajban.
Ezt a témát most átírtam - lerövidítve, hogy minél több embernek legyen ideje, türelme elolvasni. Az, hogy ott tartunk, ahol és, hogy milyen széles néprétegre kiterjedt a "blebs"-ség, azért foglalkoztat a probléma oly nagyon.
I.
Meg azért is, mert - szüleimen keresztül - érintve vagyok. Szüleim korosztálya, akik a Horthy-korszakban váltak ifjakká - többnyire paraszt (kulák) származású fiatalok elindultak a városokba szakmát tanulni.
Majd, mint mesteremberek visszamentek a falujukba, ahol üzletet, kis műhelyt nyitva hasznosíthatták a megszerzett szakmai tudásukat.
Erről szól pl. az I. világháború utáni években játszódó FEKETE ISTVÁN ZSELLÉREK c. kisregénye is! http://xfree.hu/kep_show.tvn?kid=105543&aid=256493
*
1.. Csakhogy a proletárdiktatúra nevében - nagyszüleinket belekényszerítették a TSZ-ekbe, szüleinket, pedig beterelték az államosított gyárakba.
2. Gyerekeik, az 1940-es években születettek, pedig úgy nőttek föl, hogy csak azt látták, hogy "paraszt", vagy "melós a fater, meg a mutter". És, amiért ez a nemzedék úgy nőtt föl, hogy a megmásított történelmünkkel, tehát: hazugságokkal igyekeztek teletömni a fejüket, elveszítették - ha volt is valamennyi - identitásukat!
3. Az ő (mi) utódaikról nem is beszélve! Őket már a globális szabadosság szellemében találta a bal-liberális médiaforradalom... az agymosás, butítás...
II.
A másik réteg, amelyiket eleve proletár státuszban talált a bolsevizmust ránk szabadító kommunista politikai ,,elit", kiemelve őket vagy valóban tudtak élni a hirtelenjött lehetőséggel és továbbtanulhatott (de, mit? és hogyan?, hiszen mindent átírtak a kommunista demagógiával) lakást kaphatott, családot alapíthatott, szolid egzisztenciát teremthetett.
III.
Aki meg annyira menthetetlen volt megmaradt lumpenprolinak.
Ehhez a réteghez jött a NEHÉZ-SORSÚ, identitás nélküli, vágott-virág gyökértelen nemzedék az önpusztításos, lepusztulási életvitelével.
Ezért is volt tragikus, hogy ilyen állapotban érte a Magyarországon élők többségét az EU-tagság.
Így ír erről Bakai Kornél 2003-ban:
BAKAI KORNÉL ÍGY ÍRT ÉS BESZÉLT ERRŐL MÉG 2003-BAN:
http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&pid=13036&n=furaila&blog_cim=Bak ai%20Korn%E9l%202003-ban...

Volt-e lehetőség a polgári értékrend mentén a szocializálódásra?

Volt-e lehetősége a ,,plebs"-nek és az 1945 után születetteknek az új hovatartozás (identitás) megtanulására, közben alkalmazkodva (szocializálódva) a polgári értékrendhez - legalább az uniós tagság után?
Nem volt!
Ugyan, az I. Orbán kormány és a Fidesz irányításával egy sor intézkedést hoztak a gazdasági felemelkedéshez, pl. a Széchenyi tervvel. Ennek a lényege az volt, hogy lehetett hitelért pályázni egy-egy önálló vállalkozás megteremtéséhez és tevékenységének felfuttatásához. Ezzel, nemcsak az egyes személyek vállalkozását lehetett felvirágoztatni, hanem újabb munkalehetőséget is lehetett teremteni.
Vagyis, az volt a lényege, hogy nem ,,halat" adott a vállalkozni szándékozónak, hanem a hal kifogásához szükséges eszközök beszerzéséhez adott lehetőséget. Ugyanis, a magyar ember oly-mértékben kreatív lélek, amúgy veleszületetten, csak lehetőség - a szükséges tudás, induló tőke - kell ahhoz, hogy ki tudjon bontakozni!

Mindenki figyelmébe ajánlom az emigráns magyarság egzisztencia-teremtési készségét! Sok olyan amerikás magyart ismerek, aki kint a 0-ról, szó szerint a semmiből vagyonra tett szert az okos eszével, szorgalmával, VELE SZÜLETETT KREATAIVITÁSÁVAL!!!!!!!!!!!!!
Na, ők jöttek haza elsőkét a rendszerváltozásban és láss csodát, amibe itthon belevágtak sorra tönkrementek!!!
Van olyan, aki már másodszor jött vissza, mert nem tud beletörődni, hogy a hazájában csak tönkre lehet menni!!! Azért ez is jelent ám valamit!!!
Jó lenne megtudni, hogy ezek a magyar testvéreink mitől lehettek, lehetnek olyan sikeresek Nyugaton!
*
(Folytatása következik a 6. részben.)
*
Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
4. Új Gazdasági Mechanizmus, Mit hozott a történelmi váltás
  2019-09-07 00:04:43, szombat
 
  AZ ÚJ GAZDASÁGI MECHANIZMUSRÓL
4. rész: Mit hozott a történelmi váltás ezen széles néprétegnek?
Egy 1995-ös felnőttoktatási konferencián az egyik előadó A kettészakadó magyar társadalom című tanulmányában kifejtette: "... a kilencvenes évek kezdetétől ... az új helyzetbe került magyar társadalom elenyésző kisebbségének jelent reális kibontakozási lehetőséget. A többség számára a korábbi értékrendek felbomlása és a társadalmi kommunikáció új eszközeinek inadekvát léte"=(hiánya) ,,egyfajta funkcionális analfabétizmust eredményezett. Ha mindezekhez hozzáadjuk, hogy 1990-ben a 15 éves és ennél idősebb népesség 20,7 %-a nem rendelkezett befejezett 8 osztályos általános iskolai végzettséggel, és 1,2 %-uk iskolába sem járt, megállapíthatjuk, hogy Magyarország lakossága kettészakadt: a még mobilizálható tudással rendelkezőkre és a reménytelenül leszakadókra." És akkor még nem is beszéltünk az előbb idézett szociográfia szakmunkásairól. Ők a további 42,5 %-ban találhatók (a középfokú és felsőfokú szakképzettségűekkel együtt) - egy 1990-ben elvégzett statisztikai felmérés szerint.(KSH Statisztikai Évkönyv 1991.)
Vajon mire jutott a felnőttképzési konferencia előadója?
"Ebben a helyzetben feltétlenül szükségesnek látszik kiterjedt felnőttoktatási intézményrendszerek létrehozása..." ... "Elsősorban azok helyzetének követése fontos, akiket alulképzettségük miatt ... nő az esélyük arra, hogy végleg "lecsúsznak", leszakadnak ..., teljesen perspektívátlanná válnak még utódaik sorsát tekintve is." ... "Képezhetetlenségükkel erős indítékot adnak az Andorka Rudolf által kétharmad-egyharmad§, esetleg az egyharmad-kétharmad típusúnak definiált társadalom§ kialakulásához, vagy (már) tartósításához."

A következő gondolattal fejezi be a konferencia előadója tanulmányát:
"A képző intézmények szerepeinek újragondolása, a képzési tartalmak korszerűsítése, a leszakadók helyzetének javításához eszközök, módszerek és a folyamatos feltáró vizsgálat megszervezése, működtetése feltétlenül állami feladat, amely akkor valósítható meg hatékonyan, ha az kormányprogram szintjére emelkedik. E programnak a feladata a veszélyeztetett rétegek leszakadásának megelőzése, megakadályozása. A program szerves része kell legyen a felnőttoktatást is magába foglaló átfogó oktatási program." (Új Pedagógiai Szemle 1995/2.)


Miért hallgat minderről a magyar értelmiségi?
A kérdésfelvetés indokolt, de nem pontos!!! Ugyanis, az értelmiségiek azon képviselői hallgatnak, akik kiszolgálói voltak, mint politikai elkötelezettek a kommunizmus eszméivel hatalmat gyakorlókkal. Ugyanakkor, azt hangoztatják, hogy:
"Mint társadalmi réteg, önálló politikát sem folytathat, tevékenységét azoknak az osztályoknak az érdekei határozzák meg, amelyeket szolgál..." Filozófiai kislexikon Kossuth/1976.; (Huszár Tibor: Történelem és szociológia: 69. oldal., Magvető, Pécs/1979.);"


Szelényi Iván szerint, viszont:
"..a kelet-európai értelmiség nyilvánvalóan nem osztály. Nemcsak hatalmának osztályjellegét nem ismeri fel, de az osztálynélküliség és a megegyezés ideológiáját pártolja, s - ami még nagyobb paradoxon - azt állítja, hogy a hatalom, amelyet az értelmiségiek gyakorolnak, voltaképpen a proletariátus hatalma." 1982.

A lényeg: "a hatalom, amelyet az értelmiségiek gyakorolnak, voltaképpen a proletariátus hatalma." mondatrészen van. Mert valójában, kiszolgálói voltak annak a politikai apparátusnak, amelyik megszállta az egész magyar társadalmat! A függetlenített kisz- párt- és szakszervezeti tikárok ott voltak minden egyes vállalat és intézmény élén.

Pártirányítás volt minden szinten. Iskolázottságukat tekintve, sok diplomahalmozó is volt közöttük. Ezért értelmiséginek gondolják magukat. Pedig, nem a diploma teszi az értelmiségit!

De, kik is azok a "proletárok", akikről szól ez a -Szelényi-gondolat?
A legnagyobb tévedésünk az volt, hogy nem ismertünk fel egy nagyon fontos társadalmi igazságot! Mégpedig, azt: hogy az 1980-as, 90-es évek munkássága nem azonosak azokkal a proletárokkal, akik 1945 után megvalósították a proletárdiktatúrát, hanem sokkal inkább azonosak azokkal, akiken megvalósult az!
Velük ellentétben, a szocializmusban aktív politikai tőkéből gazdasági- anyagi tőkét kovácsoló "értelmiségieknek" az az érdekük, hogy megmaradjon a nép szellemi és egzisztenciális kiszolgáltatottsága, ezért olyan nagyon fontos ezen "értelmiségieknek" az, hogy fenntartsák a velük rokonszenvezőkben azt a hitet, hogy ők továbbra is az ő érdeküket képviselik...

HÁT EZÉRT (IS) HALLGATNAK ÉS ELHALLGATNAK!

ELHALLGATJÁK AZ IGAZSÁGOT!!!

PEDIG AZ SOKKAL ALATTOMOSABB FAJTÁJA A HAZUGSÁGNAK, MINT A SZEMTŐL SZEMBENI HAZUGSÁG!!!
MERT amit ELHALLGATNAK, AZ ELLEN NEM LEHET VÉDEKEZNI NEM LEHET MEGFELELŐ ÉLETSTRATÉGIÁT KIALAKÍTANI!
*
(Folytatása következik az 5. részben.)
*
Bóna Mária Ilona
*
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
3. Új Gazdasági Mechanizmus: Családkultusz hiánya és GYES
  2019-09-05 01:05:13, csütörtök
 
  AZ ÚJ GAZDASÁGI MECHANIZMUSRÓL
3. rész: Miért nem jöhetett létre egyfajta CSALÁDKULTUSZ - a GYES bevezetése ellenére sem - ezekben az években?

Talán azért, mert az 1945 után születetteket olymértékben gyökértelenítette el a szocialistának hazudott hatalom és oly mértékben telepedett rá rendeletileg és minden más módon erre a nemzedékre, hogy képtelen volt a MAGÁNÉLETRE, a munkaerejének megújítására, a rekreációra, valamint önmaga minőségi reprodukálására.

Kezdődött azzal, hogy a lakáshoz-jutás reményében tömegesen kötöttek a (guba-a-gubával, suba-a-subával mintájára) KÁDERLAP-a-KÁDERLAPPAL házasságot.
Az ily-módon mesterségesen létrejött párkapcsolatokat a lakásvásárlás jogának megszerzése miatt legalizálni kellett, hivatalos házasságkötéssel.
Ez azonban még mindig nem volt elég a LAKÁSVÁSÁRLÁSI JOGOSULTSÁG MEGSZERZÉSÉHEZ, mert vállalni kellett előre legalább kettő gyermeket...
Valóságos szocialista ,,tenyészeteket" - KISZ-lakótelepek címmel - hoztak így létre.
Persze-hogy nem működtek hosszú távon ezek a kapcsolatok!!! Boldogtalan volt mindenki.
Az akkoriban nyugdíjba menők meg attól féltek, hogy az ő nyugdíjuk rovására ,,KAPJÁK" A KISMAMÁK a semmire nem elegendő SEGÉLY-t!

Akkor most figyelmesen tessék tovább olvasni a történetet1!
1972-ben egy átlag 47-50 négyzetméteres lakótelepi panellakás havi törlesztő részlete 2.600 Ft volt. CSAKHOGY AKKORIBAN EGY TELJESÍTMÉNY-BÉRBEN DOLGOZÓ SZAKMUNKÁS havi fizetése 2.600 Ft-ot ritkán haladta meg!
Ehhez jött a gyesen lévő anya 800 forintos segélye, amiből úgy-ahogy fedezni lehetett a havi közüzemi (víz-csatorna, gáz-, villany, közös ktg, stb...) díjat.
Ebből is következtetni lehet arra, hogy, szinte kivétel nélkül mindenki illegális munkavégzésre kényszerült... Bizony, nem volt ritka, aki párttag, sőt: kisz-titkár létére templomot tatarozott fusiban!!!

A gyermeket nevelő, első-generációs panellakó kismamák voltak teljesen lehetetlen helyzetben, mert 1968 és 1977 között tilos volt a GYES alatt pénzkereső munkát vállalni! Hiszen, azért kapta a SEGÉLYT, hogy nevelje otthon a gyerekét! Csakhogy az a segély semmire nem volt elég!!!
A fiatal anyák hamar rájöttek, hogy a szüléssel KISZOLGÁLTATOKKÁ VÁLTAK a férjeik és az egypárti irányítású intézmények számára is.
Súlyosbította a helyzetüket, hogy mindenki az eredeti lakóhelyétől, szülőhelyétől a legtávolabb kerülve tengethette életét. Mert a nagyszülők még szintén dolgoztak - valószínű, hogy az első- és második gazdaságban...ezért nem tudták vállalni az oly fontos unoka-felügyeletet sem.
A közben nyugdíjba menő, vagy rokkanttá váló idős emberek szintén magukra maradtak, mert a gyermekek olyan távolra kerültek, hogy a napi 16 órás munkavégzés mellett nem maradt sem idejük, sem energiájuk a szülőlátogatásra és támogatásra... (Hiszen, előfordult, hogy a viszonylag olcsó tömegközlekedési eszközre sem tudták megvenni a menetjegyet.)

Sőt! A pihenésre, a családdal való MAGÁNÉLETRE sem maradt idejük.
Az állandó teljesítménnyel járó feszültséget is alkohollal próbálták meg oldani a hatóságilag engedélyezett, gyárkapuba telepített italkimérő bodegákban.
A szabolcsi kistelepülésekről toborzott nagyvárosok munkásszállón lakó ipari munkásai a hétvégi hazautazáskor a vonaton totál-részegre itták magukat. Előfordult, hogy az asszonyok talicskával várták az un. ,,Fekete vonatokkal" megérkező, holtrészeg férjeiket!

Aki szeretett volna ebből a ,,SZOCIALISTA" ÉLETFORMÁBÓL kikerülni, a részeges garázda férjtől és apától megszabadulni, beadta a válókeresetet és hamarosan elvált.
Amiért ezek a házgyári panellakások csak éjjeli menedékhelyekként funkcionáltak, mert sem gyermekeket nem lehetett benne nevelni, sem ipari munkavégzésre, vállalkozások létrehozására, de még egy-egy baráti, vagy nagyobb rokoni találkozókra- összejövetelekre sem voltak alkalmasak. Arra meg végképpen nem voltak alkalmasak, hogy a válás után meg lehessen osztani...az elvált tulajdonosok között.
Bizony,. előfordult, hogy a válás után az utcára kerültek ezek a napi 16 órát dolgozó férjek és édesapák!!! Ezekről a sorstragédiákról a nagyvárosok terein, aluljáróin és utcáin TÖMEGESEN megjelenő HAJLÉKTALANOK tudnának mesélni, ha valaki kíváncsi lenne a történetükre!!!

Ez a tömeges lepusztultság - tarthatatlanná válásával - elérkezetté tette a VÁLTOZTATÁS szükségességét!
*
(Folytatása következik a 4. részben.)
*
Bóna Mária Ilona
*
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gondoljunk bele Gyurcsány nagy tervébe
  2019-09-04 15:07:53, szerda
 
  Gondoljunk bele: mi lenne, ha MEGVALÓSULHATNA Gyurcsány terve, hogy még a térképről is eltűnjön maradék kicsiny hazánk!
IDÉZETEK a sokadik baloldalinak hazudott utódpárt színeiben TETSZELGŐ Gyurcsány Ferenc nyilatkozatait tartalmazó írásból::
""Gyurcsány az újságírók érdeklődésétől övezve elmondta, hogy ő "történelmi távlatokban Európai Egyesült Államokban" gondolkodik. A DK elnöke elmondta, szerinte ennek feladatai az "európai polgárok védelme", a szabad gondolkodás biztosítása, a műveltség és a tudás biztosítása lenne, valamint annak megakadályozása, hogy bármelyik tagállam átlépje a "világnézeti semlegesség" határát, és "belebeszéljen abba amit gondolunk"."

A cikk szerzője a továbbiakban leírja mindazt, amit a Gyurcsány beszéd jelent valójában... Szerinte, az a Gyurcsány-kijelentés, hogy:
- "európai polgárok védelme" azt jelentené, hogy: "az Európai Unió kezébe adná az erőszakmonopóliumot."
*
Jelentem, hogy már réges-régen ott van az EUGENDFOR létrehozása óta!
Az EU-Rendörségi különítmény már réges-régen létezik - és méghozzá hatalmas hatáskörrel és felhatalmazással!
Jelenleg már egy 3.000 emberböl álló európai Különleges-bevetési-egység, nevének nyelvtörö rövidítése Euro-Gend-For ( European Gendamarie Force/Europäische Polizeitruppe). http://www.eurogendfor.org/
*
Gyurcsány Ferenc ugyanis - már 2016-ban elindított EP választási kampányát megnyitó beszédében -bejelentette: ,,Eltörölné Magyarországot a térképről" http://beregihirek.hu/orszagos-hirek/adjon-az-isten-szebb-jovot-a-jobbik-magyaror szagert-mozgalom-hirei/gyurcsany-bejelentette-eltorolne-magyarorszagot-terkeprol/ Kiss_Barnabas.html _
(Ha már nem látható a jelzett linket az írás, az jelent valamit...)

Ezért, nagyon nem mindegy, hogy kinek sikerül majd megszerezni az új EP-ben az ,,erőszakmonopolium" fölötti rendelkezési jogot!
*
Bóna Mária Ilona
*

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ok és okozat
  2019-09-04 15:04:07, szerda
 
  OK és OKOZAT
Mindenki ok-ként sorolja az okozatokat, ami miatt ,,rendszert kellett változtatni", illetve, ami miatt még mai napság sem haladnak sokhelyütt a dolgok úgy, ahogy kellene!
Sok "szakember" kapott és kap lehetőséget arra, hogy videókon és könyvekben elmagyarázzák milyen gonosz hálót szőtt a gonosz háttérhatalmi pénzvilág az un. szocialista országok eladósítására.
Igen ez egyik okozata annak az oknak, ami miatt rendszert kellett változtatni!
Azonban, nem tisztességes az okozatot ok-ként feltüntetni!
Tessék csak megnézni a POLITIKAI FŐISKOLA 1986. évi FÓRUM c. kiadványának jelmondatát!
- ,,Világ proletárjai egyesüljetek!"
http://xfree.hu/kep_show.tvn?aid=257851&kid=828151&sort=
A nép tudta és beleegyezése nélkül - egymással paktumot kötve akarták (akarják) a világ proletárjait egyesíteni akár IMF hitelből - még 1986-ban is, amikor már 4. éve (és napjainkban is) érvényben volt az 1982. évi 6-os számú Törvényrendelet (Tvr.) 9. cikkelyének 2. szakasza!
Ez alapján az IMF Magyarországon 1982. óta napjainkig korlátozás nélkül vásárolhat ingatlanokat, lakásokat, házakat, cégeket, üzemeket, vállalatokat (egyszóval mindent, ami megvehető és privatizálható adósság fejében.
Bővebben itt látható:
http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=98200006.TVR#id
=I1_1326320839250&parent
=http%3A%2F%2Fnet.jogtar.hu&rpctoken
=720540082&_methods
=onPlusOne%2C_ready%2C_close%2C_open%2C_resizeMe
*
Ebből egyértelműen kiderül, hogy egészen egyszerűen hülyének nézték a magyar dolgozó népet!
Azt a munkásosztályt, amelyik képviseletére FÜGGETLENÍTETT párt- KISZ- és szakszervezeti funkcionáriusként NAPPALI tagozaton tanulhattak azon a Politikai Főiskolán ahova a munkahelyük iskolázta be őket. És, ami a legnagyobb árulás, hogy három évig kapták a munkahelyüktől a havi fizetésüket!
*
A szocializmus fizetett ,,káderei" 1990-ben, pedig elkezdték átírni az önéletrajzukat és elhallgatni FÜGGETLENÍTETT párt- KISZ- és szakszervezeti funkciójukat, de még a Politikai Főiskolán való tanulmányaikat is
http://s3.images.www.tvn.hu/2015/06/06/06/59/
www.tvn.hu_dced22d61a1b33dbb106cf42d15ba73e.jpg

Megtehették, hiszen a Corvinus Közgazdaságtudományi Egyetem ,,átvette" a Főiskolát... Így ma már mindenkinek, aki a ,,Polfőn" szerzett politológusi diplomát, úgy szerepelteti az önéletrajzában, mintha a Közgázon végzett volna!

Természetesen, 1990-et követően is számíthattak arra, hogy mindkét oldali HATALOM BE FOGJA ŐKET ISKOLÁZNI az új módit oktató fölsőfokú iskoláiba is - MINDENFÉLE SZAKIRÁNYÚ KÉPZÉSRE.
*
E-mögött a paktumozó politikusok álltak, akik szerint máskülönben ,,megbénult volna az ország és lehetetlenné vált volna a kormányzás".


https://www.facebook.com/mariailona.bona/posts/1637212192981437
*
http://uzenete.blogspot.hu/2011/03/rozsadombi-paktum-eredeti-valtozat.html

Ez valószínű, hogy így lett volna, hiszen akkora átmentett ,,ismereti"- anyagi- gazdasági- és kapcsolati tőke volt a birtokukban, amiből pillanatok alatt továbbra is hatalmi tőkét lehetett kovácsolni.
FOLYTATÁSA ITT VOLT OLVASHATÓ:
https://www.facebook.com/mariailona.bona/posts/2167222709980380
*
Bóna Mária Ilona
*
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
2019.08 2019. Szeptember 2019.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 24 db bejegyzés
e év: 202 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 659
  • e Hét: 1496
  • e Hónap: 10100
  • e Év: 46041
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.