Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
Vivaldi - Négy évszak - Tél! videó
  2020-01-22 14:22:43, szerda
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  kedvenc videóm  
Szent Fábián pápa és Szent Sebestyén vértanú emlékeztek.....
  2020-01-22 14:20:37, szerda
 
  Január 19-én, Szent Fábián pápa és Szent Sebestyén vértanú emléknapjához közel, Szombathely fogadalmi ünnepén a Székesegyházban a segítő szentek közbenjárását kérték a városért.
Az 1710-11-ben pusztító pestisjárvány elmúltával a város elöljárósága és lakói fogadalmat tettek, hogy ezt a napot minden évben ünnepként tartják meg, mert ekkor kezdett enyhülni a járvány Szombathelyen. A fogadalmi körmenetet és imádságot kezdetben a fogadalmi kápolnában, később a Székesegyházban tartották.
Január 19-én újra összegyűlt a város vezetése, a plébánia közössége, egyházközségi elnökön, hogy elődei fogadalmához híven imádkozzanak a városért.
Szentbeszédében Székely János megyéspüspök - az evangéliumhoz kapcsolódva - kitért rá: Jézusban beteljesedtek Izajás próféta szavai. A mi betegségeinket viselte, ami fájdalmaink nehezedtek rá, az Ő sebei szereztek nekünk gyógyulást. Az Úr az Ő vállára rakta mindnyájunk gonoszságát, megkínozták és ő alázattal viselte, írta a próféta.
Sokáig az emberiség azt gondolta, hogy nekünk embereknek kell engesztelést kell adni a bűneinkért, pl. bárányt áldozni. Ezzel kiengesztelni Isten haragját, elégtételt adni bűneinkért. De Krisztusban, az igazi Bárányt, az Isten adja. Isten nem elítélni akarja az embert, megbüntetni, hanem felemelni. A bűn sebeit gyógyítani akarja, ezért lett egy velünk, mondta Székely János.
Jézus tanít minket is, hogy mi is ugyanígy éljünk: vegyük vállunkra egymás terheit. A szentek ezen az úton jártak, ahogy Szent Fábián pápa és Szent Sebestyén is, vagy Árpád-házi Szent Margit.
Dr. Székely János megyéspüspök szentbeszédét meghallgathatják a Jegyzetek rovatban.

Hanganyag Link
 
 
0 komment , kategória:  Dr. Székely János püspök  
Mai szentek 01.22
  2020-01-22 13:58:11, szerda
 
  Boldog Batthyány-Strattmann László
Szent Vince diakónus és vértanú
- Kettőjükről az igenaptár oldalon Link

- Orvos volt a hercegek között Boldog Batthyány-Strattmann László Link
Boldog Batthyány-Strattmann László nemcsak a beteg szemeket gyógyította, hanem arra is gondja volt, hogy a hit szemeit gyógyítsa, és nyitogassa azokat Isten titkaira. A boldoggá avatott hitvallóra és szemorvosra emlékezünk liturgikus emléknapján, január 22-én.
...... ...........



...... ........... .....


Istenünk, te Boldog Batthyány-Strattmann László hitvallót csodálatos buzgósággal ajándékoztad meg, hogy a szegényeken és a betegeken segítsen, családja iránt pedig a hűséget és a szeretetet gyakorolja. Az ő közbenjárására add, hogy szükséget szenvedő testvéreinknek mi is segítségére legyünk, és életünk folyamán minden körülmények között állhatatosan szolgáljunk neked. A mi Urunk, Jézus Krisztus, a te Fiad által, aki veled él és uralkodik a Szentlélekkel egységben, Isten mindörökkön örökké. Ámen.
A szegények orvosa volt: ,,orvos volt a hercegek között, és herceg az orvosok között". Sok szenvedés után, hatvanéves korában hunyt el 1931. január 22-én.
Boldoggá avatása
Batthyány-Strattmann Lászlót sokan már életében szentként tisztelték. A boldoggá avatási eljárás 1944-ben kezdődött meg a bécsi érsekség és a szombathelyi püspökség közös akaratából, de nemsokára félbeszakadt. László István kismartoni püspök indította meg újra az eljárást 1982-ben. II. János Pál pápa 2003. március 23-án boldoggá avatta.

- Wikipedia oldalon Link

- Képmás oldalon Link

- Dr. Batthyány-Strattmann László az életszentség útján Puskely Mária írása Link

- KPE oldalon Link
 
 
0 komment , kategória:  Férfi szentek  
Útravaló – 2020. január 22.
  2020-01-22 13:32:02, szerda
 
  ,,Szabad-e szombaton jót vagy rosszat tenni, életet menteni vagy pusztulni hagyni?" A szombat megszentelése a hívő zsidó magatartásának egyik legfontosabb ismertetőjele volt. Komoly vallási értéket jelentett, és a hagyományba beágyazva apáról fiúra szállt. Jézus is tudta ezt, mégis többször megtörte a szombat parancsot. Ezzel azt akarta tanítani, hogy a mózesi Törvény betű szerinti megtartásánál többet ér az isten- és emberszeretet gyakorlása. Vagyis jót tenni, életet menteni szombaton is szabad, sőt kötelességünk, mert nem az ember van a szombatért, hanem a szombat az emberért. Az evangéliumnak ezt a tanítását soha nem szabad elfelejtenünk! Tudsz-e jót tenni másokkal?  
 
0 komment , kategória:  Útravaló_Adoremus  
2. évközi hét szerda 01.22
  2020-01-22 13:30:44, szerda
 
  OLVASMÁNY Sámuel első könyvéből
Az ifjú Dávid Isten nevében legyőzi a hatalmas Góliátot.
(A filiszteusok elleni hadakozás idején történt. Az óriás termetű Góliát azt ajánlotta, hogy csata helyett párviadal döntse el, hogy ki legyen a győztes. De senki se mert kiállni ellene.)
Végül is Dávid jelentkezett Saul királynál, és azt mondta: ,,Ne veszítsük el bátorságunkat! Én, a te szolgád, elmegyek, és megvívok ezzel a filiszteussal."
Saul megpróbálta lebeszélni: ,,Nem bírsz te szembeszállni és megvívni ezzel a filiszteussal, mert te még csak gyermek vagy, ez meg harcban edzett férfiú ifjúságától fogva." Dávid erre azt felelte: ,,Az Úr már nemegyszer megszabadított az oroszlán meg a medve karmai közül. Most is megszabadít majd ennek a filiszteusnak kezéből." Erre Saul ráhagyta: ,,Menj, és az Úr legyen veled!"
Dávid ekkor fogta a botját, kiválasztott magának a patakból öt sima követ, és beletette tarisznyájába. Majd parittyájával a kezében elindult a filiszteus ellen.
Góliát a fegyverhordozójával együtt lassú léptekkel közeledett Dávid felé. Amikor feltekintett, és szemügyre vette Dávidot, nem sokra becsülte a vörös arcú, csinos külsejű legénykét. Mindjárt rá is förmedt: ,,Hát kutya vagyok én, hogy bottal jössz ellenem?" Majd átkozni kezdte Dávidot az Istenével együtt, és megfenyegette: ,,Gyere csak ide! Hadd adjam húsodat az ég madarainak és a mező vadjainak!" Dávid azt felelte a filiszteusnak: ,,Te karddal, dárdával és lándzsával jössz ellenem; én pedig az ég Urának nevében megyek ellened, aki Izrael hadainak Istene, és akit te gyalázni merészeltél. Az Úr mindjárt kezembe ad téged. Megöllek, és fejedet veszem. Azután hamarosan az ég madarainak és a mező vadjainak adom testedet és a filiszteusok katonáinak holttestét. Hadd tudja meg az egész föld: van Izraelnek Istene. Tudja meg ez az egész sereg azt is, hogy az Úrnak nincs szüksége kardra és dárdára a győzelemhez! Mivel ez a harc az ő ügye, ezért ad a kezünkbe benneteket."
Amikor a filiszteus elindult, és egyre jobban megközelítette Dávidot, az harcra készen, sietve eléje futott. Majd benyúlt a táskájába, kivett onnan egy követ, parittyájával elhajította, és homlokon sújtotta vele a filiszteust. A kő belefúródott a homlokába, úgyhogy arcával a földre bukott.
Így győzte le Dávid a filiszteust parittyával és kővel, és miután leterítette, meg is ölte. Mivel azonban kard nem volt nála, odarohant a filiszteushoz. Megállva fölötte megragadta annak kardját, kirántotta hüvelyéből, és fejét levágva megölte.
Amikor a filiszteusok látták, hogy legnagyobb hősük meghalt, vad futásnak eredtek.
Ez az Isten igéje. 1Sám 17,32-33.37.40-51

EVANGÉLIUM Szent Márk könyvéből
Legyünk mindig készek segíteni bajbajutott embertársunkon!
Egy szombati napon Jézus betért a kafarnaumi zsinagógába. Volt ott egy fél kezére béna ember. A farizeusok figyelték Jézust, vajon meggyógyítja-e szombaton. Vádaskodni akartak ugyanis ellene.
Jézus felszólította a béna kezű embert: ,,Állj ide középre!" Aztán megkérdezte a körülállókat: ,,Szabad-e szombaton jót vagy rosszat tenni, életet menteni vagy veszni hagyni?" Ők azonban hallgattak.
Erre Jézus szívük keménységén elszomorodva haragosan végignézett rajtuk, aztán így szólt az emberhez: ,,Nyújtsd ki a kezedet!" A beteg kinyújtotta kezét, és meggyógyult.
Erre a farizeusok kimentek, és tanakodni kezdtek a Heródes-pártiakkal, hogy miként okozhatnák Jézus vesztét.
Ezek az evangélium igéi. Mk 3,1-6
...... ........... ...........



Imádság
Mennyei Atyám! Adj nekem önfeláldozó, szelíd szívet, mint a te egyszülött Fiadnak. Add, hogy minden élethelyzetben ki tudjam mondani: Legyen meg a te akaratod! Jézus, köszönöm, hogy előttem jártál az úton, és megmutattad, hogyan lehet Istennek tetsző, tiszta, szent életet élni. Adj nekem erőt és alázatot az engedelmességhez! Szentlélek, jöjj, és taníts, hogy Isten dicsőségére éljek, az ő akaratát cselekedve, mindenkor hitben és alázatban. Köszönöm, Uram, irgalmadat, jóságodat. Segíts, hogy mindig felismerjem akaratodat és a te lelkületeddel szolgálhassak másoknak!

Elmélkedés C.Horváth István Sándor atya
A kalászszedés munkának, mégpedig szombaton tiltott munkának minősítése után egy csodatételről olvasunk a mai evangéliumban. Ebben az esetben már nem a tanítványok, hanem a Mester, Jézus tevékenysége a téma. És nem egy befejezett cselekvés ébreszti fel a farizeusokban a vádaskodás gondolatát, hanem Jézus várható cselekedete, tehát egy olyan dolog, amit még meg sem tett.
Érdekes, hogy Márk evangélista úgy jegyzi le az esetet, hogy közben a farizeusok meg sem szólalnak. Jézus jól ismeri törvényértelmezésüket, nincs szükség arra, hogy álláspontjukat ismertessék. Még akkor sem szólalnak meg, akkor is hallgatnak, amikor Jézus egy kérdést tesz fel nekik: ,,Szabad-e szombaton jót vagy rosszat tenni, életet menteni vagy veszni hagyni?" Hallgatnak, mert talán érzik a szívük mélyén, hogy a helyes válasz nem felel meg a hagyományaiknak. Hallgatnak, mert a legszívesebben helyeselnék a gyógyítást, de ez nem felel meg a törvényi előírásaiknak.
Ami a hallgatásuk után következik, egy kicsit megmosolyogtat minket. Mintha Jézus borsot akarna törni a farizeusok orra alá azzal, hogy nem tesz semmit, hanem csak szavával parancsol. Nem tesz egyetlen mozdulatot sem, nem érinti meg a beteg testrészt, a béna kart. Más csodáknál szinte mindig van egy érintése, egy mozdulata. Most csak beszél. Ennyit mond a betegnek: ,,Nyújtsd ki a kezedet!" És most magunk előtt látjuk a mosolyát, ahogyan a farizeusokra néz: Hát most ezt a rövidke mondatot próbáljátok meg munkának minősíteni! Ti akartok engem megakadályozni abban, hogy jót tegyek valakivel?
Hanganyag Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Missa de Angelis - Gloria (with polyphony) - egyházi ének
  2020-01-22 13:00:56, szerda
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  kedvenc videóm  
Szent Margit búcsú Veszprémben 01.21
  2020-01-22 12:53:38, szerda
 
  Szent Margit ünnepe alkalmából triduumot rendeztek Veszprémben az Árpád-házi Szent Margit templomban. A január 16. és 18. között megrendezett lelkigyakorlatot Barsi Balázs ferences szerzetes tartotta. Tornavölgyi Krisztián irodaigazgató, a templom plébánosa meghívására a búcsúi szentmisét vasárnap dr. Udvardy György érsek mutatta be a Boldog Gizella Szeminárium papnövendékeinek asszisztenciájával. A szentmisén koncelebrált dr. Varga István a hittudományi főiskola rektora.
.....



.....



Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
Férfi kézilabda E.B. 01.21
  2020-01-22 12:49:11, szerda
 
  Hiába a Mikler-bravúrok sora, kikaptak a magyar férfi kézilabda csapat a házigazdától.
magyar kézilabda-válogatott 24-18-ra kikapott Svédország ellen az Európa-bajnokság középdöntőjének harmadik fordulójában.
A svédek érezhetően idegesen kezdték a mérkőzést, miközben Szita Zoltán góljaival rögtön nyomás alá kerültek. Mikler Roland szenzációsan kezdte a találkozót, ennek hála rögtön irányítani kezdtünk, de egy tízperces gólcsend miatt kiegyenlített meccs alakult ki. A félidő végére a Mikler-bravúrok ellenére is vezetést szereztek a svédek, de csak 9-10 állt az eredményjelzőn.
Térfélcsere után egészen másik svéd csapat jött ki a pályára és bár Mikler továbbra is állta a sarat, de érezhetően kisebb volt a magyarok lendülete. Jon Gottfridsson is feljavult középen, valamint Lucas Pellas is elkapta a fonalat, mindketten 5-5 gólig jutottak. A mieink nem találták a skandinávok ellenszerét, ráadásul rengeteg labdát adtak el, így a 48. perc után gólt sem dobtak. Eközben a svédek feljavultak és a hajrában nagyon elhúztak.
18-18 után hatot vágtak a svédek, de egyet sem kaptak, ezzel megnyerték a meccset.
Igazán nagy kár, mert Mikler tényleg elképesztően védett, 38 lövésből 14-et megfogott — igaz, Mikael Appelgren is 29-ből tizenegyet védett.
Mivel Szlovénia délután megnyerte a portugálok elleni mérkőzését, jelenleg harmadik helyen áll csoportjában a magyar válogatott, amelynek így legalább egy pont kell Portugália ellen az olimpiai selejtezőtornához.

Kézilabda Eb, középdöntő, 3. forduló, II csoport
Magyarország - Svédország 18-24 (9-10)
Malmö, Malmö Aréna
v.: Horacek, Novotny (csehek)

Magyarország: Mikler - Hornyák, Máthé 3, Bánhidi 3, Sipos, Szita 4, Győri 2, cserék: Bóka 1, Fekete 1, Balogh Zs. 2, Nagy B. 1, Ligetvári 1, Rosta, szövetségi kapitány: Gulyás István
lövések/gólok: 48/24, illetve 40/18
gólok hétméteresből: 1/1, illetve 1/1
kiállítások: 0, illetve 6 perc

Az állás:
1. Norvégia 8 pont,
2. Szlovénia 6,
3. MAGYARORSZÁG 4,
4. Portugália 2 (112-116),
5. Izland 2 (101-110),
6. Svédország 2 (88-97)

*
- 48 percig volt elég Mikler Roland klasszisa
A svédek érezhetően idegesen kezdték a mérkőzést, miközben Szita Zoltán góljaival rögtön nyomás alá kerültek. Mikler Roland szenzációsan kezdte a találkozót, ennek hála rögtön irányítani kezdtünk, de egy tízperces gólcsend miatt kiegyenlített meccs alakult ki. A félidő végére a Mikler-bravúrok ellenére is vezetést szereztek a svédek, de csak 9-10 állt az eredményjelzőn.
Térfélcsere után egészen másik svéd csapat jött ki a pályára és bár Mikler továbbra is állta a sarat, de érezhetően kisebb volt a magyarok lendülete. Jött is egy újabb gólcsend a mieinktől, közben viszont a svédek feljavultak és a hajrában nagyon elhúztak, 18-18 után hatot vágva nyertek 24-18-ra
...... ..........

 
 
0 komment , kategória:  Egyéb sport  
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
2019.12 2020. Január 2020.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 575 db bejegyzés
e év: 6233 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2073
  • e Hét: 18465
  • e Hónap: 31141
  • e Év: 264888
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.