Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
Veseproblémákat jelző tünetek
  2020-01-22 22:33:16, szerda
 
  Az emberek jelentős része addig nem is foglalkozik a veséje egészségi állapotával, míg meg nem betegszik ez a szerve. A vese mintegy szűrőberendezésként működik az emberi testben, hiszen legfőbb feladata, hogy eltávolítsa, kiválassza a szervezetből a toxikus anyagokat, részecskéket. Biztosítja továbbá, hogy megfelelő mennyiségű ásványi anyag, kálium és nátrium kerüljön a vérbe, illetve elősegíti a vérnyomás szabályozását.

A legtöbb ember csak akkor szerez tudomást a veséje rendellenes működéséről, ha rutinvizsgálatra kerül sor. Ezért nagyon jól teszi, ha évente legalább egy alkalommal laboratóriumi vizsgálatot kér a háziorvosától, hiszen a vizeletből is sok információhoz lehet hozzájutni. Ma már vannak otthon elvégezhető tesztek is, amelyek szintén képet adnak a vesénk állapotáról. Hiszen ha a vizeletben genny, fehérje, glükóz vagy vér jelenik meg, akkor azon nyomban elmehetünk a háziorvosunkhoz, hogy egy alapos kivizsgálást kérjünk. Hozzáértők szerint nem minden otthoni tesztben lehet megbízni, de a vizeletteszt egy nagyon hatékony, otthon is elvégezhető teszt.

A hirtelen fellépő és nagyfokú fájdalom utalhat arra, hogy valami nincs rendben a vesék működésével. A vesekő is okozhat ilyen fájdalmakat, ami azonnali beavatkozást igényel.

Amennyiben vér jelenik meg a vizeletben, az is azt jelezheti, hogy a vesével gond van. A vesekő és a fertőzések is okozhatják a vér megjelenését a vizeletben.

Az állandó vizelési inger sem jó jel. Idősebb korban ez megjelenhet, főleg a posztmenopauzába lépő hölgyeknél, de egyébként ez is jelezhet valamilyen vesebetegséget.

A fájdalmas vizelés is jelentheti azt, hogy a vese nem működik megfelelően. A vizelés közben jelentkező fájdalomnak több oka is lehet, például húgyúti fertőzés vagy húgycsőgyulladás. Fertőzést a húgyhólyagba vagy húgycsőbe jutó baktériumok okozhatnak.

A vesefertőzés zavarossá teheti a vizeletet. Ilyenkor fehérje is megjelenhet a vizeletben. A szervezet ugyanis fehérvérsejteket küld harcolni a fertőzéssel szemben.

A kellemetlen szagú vizelet is utalhat vesefertőzésre. Ilyenkor baktériumok szaporodnak el, de a kiszáradásnak is lehet a jele a kellemetlen szagú vizelet.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:   Betegségekről  
Lábszag ellen - természetesen
  2020-01-22 22:31:08, szerda
 
  A lábon is vannak izzadtságmirigyek, amelyek okozói lehetnek a lábszagnak. A talpon is elszaporodhatnak a baktériumok, amelyek szintén felelőssé tehetők a kellemetlen lábszag kialakulásáért.

Természetesen vannak módszerek, amelyekkel könnyen és gyorsan orvosolhatjuk ezt a problémát. Az egyik ilyen módszer, ha naponta tiszta zoknit váltunk, illetve csak és kizárólag pamutból készült zoknit hordunk. Fontos, hogy a cipője ne legyen túl szoros, készüljön bőrből és jól szellőzzön. A cipőket rendszeresen tisztítani és fertőtleníteni szükséges. Erre alkalmas a szódabikarbóna, a teafaolaj, a grépfrútolaj vagy a citrusos illóolajok.

A legjobb módja a rossz lábszag felszámolásának, ha meleg vízzel és antibakteriális szappannal mos lábat. Ez nemcsak a rossz baktériumok elszaporodását gátolja meg, de a kellemetlen lábszagtól is segít megszabadulni.

Az izzadásgátló dezodorok jók lehetnek, de ezek tartalmazhatnak káros anyagokat. Cipőszagtalanításra beválik a szódabikarbóna, így a láb kellemetlen szagát is meg tudja szüntetni. Áztassa a lábát naponta szódabikarbónás meleg vízben. De a vízbe önthet egy kevés ecetet és teafaolajat is. Mindkettő alkalmas a lábszagűzésre.

Az almaecet is ugyanolyan hatékony, mint a fehér ecet. Mosás után a zoknikra is cseppenthet egy kevés almaecetet. Spricnis palackba öntsön vizet, majd adjon hozzá almaecetet. Amikor megszáradt a zokni és használni szeretné, csak fújja be a zoknit ezzel az eleggyel és meglátja, a kellemetlen lábszagnak nyoma sem lesz.

A levendulának nemcsak jó illata van, de nagyon hatékony a baktériumok elpusztításában is. Zuhanyozás után masszírozzon pár csepp levendulaolajat a lábába, majd húzzon rá éjszakára pamutzoknit.

Egyes hozzáértők szerint a cink is segíthet kiküszöbölni a lábszagot, így az étrendünkhöz minél több cinkben gazdag táplálékot szükséges hozzáadni. A cink gazdag forrásai: tenger gyümölcsei, marhahús, spenót, bab, gomba, mandula, kesudió.

A keserűsó segít az izzadás csökkentésében, mivel elpusztítja a baktériumokat. Készítsen lábáztató vizet, majd ehhez adjon keserűsót. Naponta két alkalommal, 15-15 percig áztassa ebben a vízben a lábát a probléma megszűnéséig.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
2019.12 2020. Január 2020.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 205 db bejegyzés
e év: 3611 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3171
  • e Hét: 8016
  • e Hónap: 39502
  • e Év: 244203
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.