Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
Házszentelés Igret Máriánál 2020
  2020-01-24 20:30:25, péntek
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Szent II. János Pál pápa: imája, amely megszabadít ......
  2020-01-24 20:25:23, péntek
 
  Szent II. János Pál pápa: imája, amely megszabadít a gyűlölettől
...... .......



Katolikus ma oldal Link
 
 
0 komment , kategória:  Szent II. János Pál pápa  
Férfi vízilabda E.B. mérkőzések eredményei 01.24
  2020-01-24 20:21:08, péntek
 
  Magyarország - Montenegró 10 - 8
Férfi csapatunk a döntőbe került és Spanyolországgal fog játszani a Bajnoki címért. közvetlenül kvalifikálja magát a tokiói olimpiára.
...... ......


*
- Eb-döntős és olimpiai résztvevő a magyar pólócsapat.
A magyar vízilabda-válogatott 10-8-ra legyőzte Montenegrót az Európa-bajnokság elődöntőjében. Mivel a spanyol csapat péntek délután 9-8-ra legyőzte a horvátokat, a fináléba jutás egyben olimpiai szereplést is ér.

Férfi vízilabda Eb, elődöntő:
Montenegró - Magyarország 8-10 (2-1, 1-3, 2-4)
Budapest, Duna Aréna
gól: Draskovics (2), Radovics (3), Petkovics, Gyurgyics, Pjesivacs (2) ill. Pohl, Varga (4), Erdélyi, Mezei, Zalánki (2), Vámos

A másik elődöntőben:
Spanyolország - Horvátország 9-8 (0-1, 4-3, 2-2, 3-2)

Mai mérkőzések eredménye
...... .......



*
- Forrás: M4 sport oldal
Az Eb-döntőbe jutás olimpiai kóvát is ért a magyar férfi vízilabda-válogatottnak
A magyar válogatott bejutott a döntőbe, amivel olimpiai kvótát szerzett a Duna Arénában zajló vízilabda Európa-bajnokság férfitornáján.
Märcz Tamás együttese a pénteki elődöntőben 10-8-ra győzte le Montenegró csapatát. Mivel a másik ágon a világbajnoki ezüstérmüknek köszönhetően már olimpiai kvótás spanyolok jutottak a döntőbe, a magyar válogatotté lett a Budapesten megszerezhető egyetlen tokiói indulási jog.
- A magyar válogatott a 2014-es hazai rendezésű Eb óta először jutott döntőbe, győznie legutóbb 1999-ben Firenzében sikerült, annak a csapatnak még játékosként tagja volt a mostani szövetségi kapitány. A magyarok a spanyolokkal együtt szerepeltek a csoportkörben, a két csapat egymás elleni rangadóján múlt csütörtökön 11-11-es döntetlen született.

Európa-bajnokság (Duna Aréna), férfiak, elődöntő:
Magyarország-Montenegró 10-8 (1-2, 3-1, 4-2, 2-3)
Duna Aréna, v.: Alexandrescu (román), Colombo (olasz)
gólszerzők: Varga Dé. 4, Zalánki 2, Pohl, Erdélyi, Mezei, Vámos 1-1, illetve Radovic 3, Pjesivac 2, Draskovic, Petkovic, Durdic 1-1

Magyarország:
Nagy V. - Vámos, Zalánki, Varga Dé., Pohl, Erdélyi, Hárai - cserék: Mezei, Angyal, Manhercz, Hosnyánszky, Jansik Sz.
A két csapat mindössze négyszer találkozott egymással az Európa-bajnokságok történetében, mind a négy alkalommal Montenegró diadalmaskodott, érdekesség, hogy ebből két januári kontinensviadalon is az elődöntőben csaptak össze a felek. 2012-ben Eindhovenben, négy évvel később pedig Belgrádban is Montenegró jutott a fináléba. Ami a közelmúlt eseményeit illeti, abból már inkább meríthetett erőt a magyar csapat, amely tavaly áprilisban az Európa Kupa zágrábi nyolcas döntőjében 11-7-re győzte le mostani riválisát.
Az első nyolc percnek több mint a felét játszották le gól nélkül, mindkét csapat védekezése kiváló volt, tiszta lövőhelyzetet senkinek sem hagytak. Ezt követően a montenegróiak belőtték az első két fórjukat, a magyarok viszont csak a harmadik előnyükkel tudtak élni Pohl Zoltán révén. Elöl újra kimaradt egy magyar fór, hátul viszont Nagy Viktor egy óriási védéssel járult hozzá ahhoz, hogy ne legyen nagyobb a különbség.
Újabb elhibázott hazai előnnyel indult a második negyed, a sok rossz megoldást viszont egy pillanat alatt feledtette Varga Dénes, aki teljesen váratlan megoldással, gyönyörűen csavart a léc alá. A montenegróiakat ez nem törte meg és Jansik Szilárd kiállítása alatt újra megszerezték a vezetést, Erdélyi Balázs azonban gyorsan válaszolt kettős emberelőnyből. Ezt követően újra Nagy-percek következtek a magyar kapuban, majd Varga értékesítette higgadtan a fórt, amelyet a kapitány időkérése előzött meg.
A nagyszünet után egyből egyenlített a rivális - bár Nagy a videobíró döntése után is kiállt amellett, hogy a labda nem volt bent -, de érkezett Mezei Tamás, aki előbb kiharcolta a fórt, hogy aztán ő maga legyen a befejező. A kapuban Nagy elővette a 2013-as barcelonai világbajnoki döntőben mutatott formáját, és ahogyan akkor is, ezúttal is hevesen gesztikulálva hergelte a montenegrói lövőket minden egyes védésénél. Elöl Zalánki Gergő balkeze villant meg, melynek köszönhetően először a találkozón kettővel vezetett a magyar csapat. A montenegróiak gyönyörűen megjátszott fórral zárkóztak fel, de Mezei ötméterest harcolt ki, amit Varga belőtt - ráadásul ekkor már ketten is kipontozódtak az ellenféltől. Mindössze 23 másodperc volt vissza a negyedből, amikor Zalánki bravúros kapáslövéssel talált be, majd két másodperccel a vége előtt emberhátrányban blokkolt szenzációsan, minek köszönhetően három gól volt a hazaiak előnye.
A zárónegyedben a montenegróiaknak gyors gólokra lett volna szükségük, de emiatt kapkodóvá vált a játékuk, Nagynak viszont szinte lehetetlen volt gólt lőni. A negyednek majdnem a fele telt el gól nélkül, amikor a rivális fórból feljött kettőre, de Vámos Márton is végül bejelentkezett a mérkőzésre egy elemi erejű bombával. Kevesebb, mint két perccel a vége előtt újra kettő lett a különbség, Duro Radovic pimasz kapáslövésével pedig 43 másodperccel a dudaszó előtt reményt adott csapatának (9-8). Ez ugyanakkor gyorsan elillant, mert a magyarok Aleksandar Ivovic kiállítása nyomán emberelőnyben játszhatták végig a találkozó utolsó 25 másodpercét, így a győzelem nem forgott veszélyben, Varga zárta le az összecsapást amolyan jégkorongos üreskapus góllal.
Képen: Märcz Tamás, Zalánki Gergő, Angyal Dániel és Varga Dénes a budapesti vízilabda Európa-bajnokság férfi tornája elődöntőjében játszott Magyarország - Montenegró mérkőzésen a Duna Arénában 2020. január 24-én (Fotó: MTI/Czagány Balázs)
...... ........



Teljes mérkőzés Médiaklikk videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Magyar sikerek sportban  
Mária köszöntő ének - Csíksomlyó szép csillaga
  2020-01-24 11:39:34, péntek
 
  KÖSZÖNTÜNK SOMLYÓ SZÉP CSILLAGA....

- SZŰZANYA KÖSZÖNTÉSE CSÍKSOMLYÓN Videó Link
Egy kis ismertetést teszek közzé ezen ,,Szűz Mária köszöntése" keletkezése és közismertté válása révén. 1978 év őszén P. Écsy Jánossal Lourdesbe érkezve, egy szabadtéri ünneplést láttunk a felső templom feljárójáról. A szentmise befejeztével a többezres hívősereg körmenetben vonult a templom előtti térre, énekelve a Lourdesi Szűzanya tiszteletére írt himnuszt. A refrénre: Áve, áve, áve Mária... a kezükben lévő zászlócskákat a magasba emelték. Ez a jelenet oly fönséges volt, hogy elhatároztam, hogy én is fogok egy ilyen himnuszt írni a csíksomlyói Szűz Mária tiszteletére. 1979-ben meg is írtam ezt a verset és hozzá dallamot. 1992-ben, egy pünkösdi búcsús kiadványban, egyéb búcsús énekek között megjelenttettem. Hangfelvételt is készítettünk, amelyet Bartalis Mária, a kegytemplom sekrestyése énekelt, én magam orgonáltam és a kegytemplom régi kórusa énekelte a refrént: ,,Köszöntünk Somlyó szép Csillaga." - Egyszeriben az érdeklődés előterébe került ez a hangfelvétel kazetta formátumban. Sokan megvásárolták. Idő múltával időszerűvé vált ezen ének alkalmazása, mégpedig akkor, amikor elkezdődött az elsőszombati ünnepélyes Mária köszöntő a kegytemplomban. P. Arthur házfőnök indította el az ünneplést és P. Asztrik templomigazgató hozzá járult a kiteljesedéséhez. Jónak látta ezt a Mária-köszöntő éneket beiktatni a rózsafüzér tizedei közé. Még azt is megemlítem, hogy Asztrik atya a himnusz nevet adta neki. Az én véleményem az volt, hogy ez nem himnusz, csak köszöntő. Miután azonban áttanulmányoztam a lourdesi, a fatimai, a Mátraverebély-szentkúti Mária-himnuszoknak szövegeit, úgy látom, hogy ez is megüti a mértéket, hogy himnusznak nevezzük. - Íme, itt közzé tesszük ezt az 1992-ben felvételezett himnuszt, a csíksomlyói szűz Mária tiszteletére

Ének szövege Link
 
 
0 komment , kategória:  Csiksomlyo szentmisék  
Az ökumenikus imaest 01.23.
  2020-01-24 11:28:01, péntek
 
  Három igehirdetést hallgathattak meg a jelenlévők a szombathelyi Református templomban 2020. január 23-án, csütörtökön tartott ökumenikus imaheti alkalmon.
Ezen a napon is szép számmal gyűltek össze a keresztény testvérek, hogy közösen imádkozzanak. Igét hirdetett Papp János, a Magyarországi Baptista Egyház elnöke, dr. Székely János megyéspüspök és dr. Lackner Pál, nyugalmazott tábori püspök, a Magyarországi Evangélikus Egyház püspöki tanácsának referense. Bevezető gondolatokat dr. Steinbach József, a Dunántúli Református Egyházkerület püspöke, a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának elnöke mondott.
Papp János kiemelte: mai, felgyorsult világunkban gyakran találkozunk azzal, hogy a körülöttünk lévő világ mintha nem lenne normális. Ha van valaki aki hallja az Istent és van hite, hogy megtörje a kenyeret és megtörje a körülöttünk és bennünk is lévő sodrást, akkor tud emberek menteni. Pál apostollal együtt valljuk: sokkal igazabb és valóságosabb az ami Istentől származik, mint a körülöttünk lévő világ sodrása. Jó lenne meghallgatni Jézust, visszatérni oda amit az Isten teremt, az embermentés állapotára.
Székely János megyéspüspök utalt rá, hogy a reformáció óta eltelt időszakban milyen sokat tanultak a katolikusok a protestánsoktól - pl., hogy Isten kegyelme ingyenes ajándék, amit nem kell és nem is lehet kiérdemelni, vagy a Szentírás ismeretének fontosságát, az anyanyelv ápolását, a világi hívek apostoli szerepének erősebbé tételét. Az ökumené azt jelenti: tisztul a hitünk, Krisztus vezet minket az egység útján.
Lackner Pál, nyugalmazott tábori püspök, a Magyarországi Evangélikus Egyház püspöki tanácsának referense hangsúlyozta: Jézus mindenkihez érkezett, mindenkit hív a vele való közösségbe. És ez azt is jelenti, hogy az Úr vacsora nagy lehetőség a Krisztussal való közösség megélése. De van még mint tenni, pl. mert még mindig nem tudunk együtt ünnepelni az Úr asztalánál, mondta Lackner Pál.
Az ökumenikus imaest zárásaként az egyházi vezetők Isten áldását kérték a hívekre.
.........

 
 
0 komment , kategória:  Dr. Székely János püspök  
Török József életének 74. évében Égi születése
  2020-01-24 11:24:58, péntek
 
  A Székesfehérvári Egyházmegye és a Pázmány Péter Katolikus Egyetem fájdalommal, de Isten akaratában megnyugodva tudatja, hogy Török József egyháztörténész, nyugalmazott tanszékvezető egyetemi tanár, pápai prelátus, címzetes prépost, az Ecclesia Szövetkezet elnöke életének 74., papságának 45. évében, 2020. január 24-én elhunyt. Temetését február 4-én, kedden tartják Makón.
........


Török József Makón született 1946. augusztus 30-án. Tanulmányait szülővárosában végezte; 1964-ben kitűnő eredménnyel érettségizett a makói József Attila Gimnáziumban. Politikai okokból évekig segédmunkásként dolgozott, majd felvételt nyert a budapesti Római Katolikus Hittudományi Akadémiára, tanulmányait 1974-ben végezte itt. Ekkor írta doktori értekezését a pálos rend liturgiájának eredetéről és történetéről.
1975-ben szentelték a Székesfehérvári Egyházmegye papjává. 1975 és 1978 között káplánként szolgált Csepel-Belváros római katolikus plébániáján.
Történelmi tanulmányokat folytatott az Eötvös Loránd Tudományegyetemen Mezey László vezetésével, majd a Magyar Tudományos Akadémia középkori kódextöredék-kutató munkacsoportjának lett tagja, közreműködött a töredékkatalógus első kötetének elkészítésében. 1976-ban teológiai doktorátust szerzett Budapesten. 1978-ban elnyerte a francia állam ösztöndíját, két évet tölthetett történelem-, valamint az egyháztudomány segédtudományai szakos hallgatóként a Sorbonne-on, az Institut Catholique és a Collége de France nevű intézményekben. Teológiai doktori disszertációját is franciául írta a Pray-kódex liturgikus részeiről.
A Sorbonne-on végzett felsőbb tanulmányok után 1980-tól a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Hittudományi Karának (akkori nevén a Hittudományi Akadémiának) címzetes rendkívüli tanára volt 1980-tól, nyilvános rendkívüli tanára 1983-tól, nyilvános rendes tanára 1986-tól. Egyetemi feladatai mellett a Központi Papnevelő Intézet rektorhelyettese volt 1986-1987-ben.
Az Ecclesia Szövetkezet elnöki tisztét 1993-tól látta el.
Török József 2000-től a Máltai Lovagrend magisztrális káplán, 2010-tól tiszteletbeli konventuális káplánja volt. Többször kísérte a Máltai Lovagrend éves zarándoklatát Lourdes-ba. 2003-ban meghatározó dolgozatot írt a rend magyarországi történetéről.
2017-ben nyugállományba vonult. Kisegítő lelkészként működött Makkosmárián, illetve Alsó-Krisztinavárosban.
Munkásságát 1991-ben címzetes préposti méltósággal, 1998-ban pápai prelátusi címmel ismerték el.
Jelentősek magyar és francia nyelven íródott tanulmányai, valamint francia és latin nyelvről való könyvfordításai. Legfontosabb publikációi: A magyar pálos rend liturgiájának forrásai és története (1997); Szerzetes- és lovagrendek Magyarországon (1990); A magyar föld szentjei (1991); Péter vándorúton (1991); A XX. század pápái (1991); Katolikus templomok Magyarországon (1991, társszerzőként); A magyar egyház ezer éve (1992); Egyetemes Egyháztörténelem I-II., (1999); A katolikus egyház és a liturgia Magyarországon (2000).
2000-ben Stephanus-díjjal tüntették ki. 2001-ben megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend tiszti keresztjét, 2011-ben a Magyar Köztársasági Érdemrend középkeresztjét.


Forrás: Székesfehérvári Egyházmegye
Fotó: Lambert Attila; Merényi Zita
Magyar Kurír

Nyugodjon ÖRÖK BÉKÉBEN Isten országában.
...... .........



*
- Török József: Félszázad Link

- Török József professzor előadása: A francia forradalom és a katolikus egyház Link

- Török József tartott előadást a pálosokról Szombathelyen Link
 
 
0 komment , kategória:  Elhunyt híres emberek  
Szent II. János Pál pápa 25 éve látogatott Máriapócsra
  2020-01-24 11:13:25, péntek
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Szent II. János Pál pápa  
II. János Pál pápa-programsorozat - Bese Gergő atya
  2020-01-24 11:11:43, péntek
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Szent II. János Pál pápa  
Ég és föld között - vallásos - 2 részben
  2020-01-24 11:08:14, péntek
 
  Tanulság tételekről szól a film.
Első rész Találd meg önmagad. Videó Link Lejátszási idő: 2 óra 30 perc.

Második rész Videó Link Lejátszási idő: 2 Óra
 
 
0 komment , kategória:  Filmek  
Mennyei Királyság teljes film - vallásos
  2020-01-24 11:00:10, péntek
 
  Videó Link Lejátszási idő: 2 óra 30 perc  
 
0 komment , kategória:  Filmek  
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
2019.12 2020. Január 2020.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 575 db bejegyzés
e év: 6233 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5881
  • e Hét: 17511
  • e Hónap: 50665
  • e Év: 284412
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.