Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
Gazdagság
  2020-01-04 20:24:48, szombat
 
  "Ha szereted vagyonodat, olyan helyen biztosítsd, ahol tönkre nem mehet."

- Ágoston -
 
 
0 komment , kategória:  Ágoston idézetek  
Gazdagság
  2020-01-04 20:23:05, szombat
 
  "Sokkal csodásabb dolog a vagyonhoz, ha mégannyi van is, nem ragaszkodni, mint önkéntes szegénységben élni."

- Ágoston -
 
 
0 komment , kategória:  Ágoston idézetek  
Magvetés után
  2020-01-04 20:16:46, szombat
 
  Magvetés után

Halványul az emlék, de én féltve őrzöm...
Szívem fáradtabb lesz - hangosabban dobog:
Őrli az időmet - vajon mennyi van még?
Mert már mind többet a jövőre gondolok...
Elmosódik minden, formátlan lesz a kép;
De szeretném mégis, hogy szemem meglássa,
Szívem megérezze még alkonyat előtt,
Hogy a könnyvetésnek lesz-e bő áldása?

Mint magvető, én az Ige magvát szórtam,
De az ellenség a vetésembe gázolt;
Titkon pedig konkolyt szórt a búza közé;
És ha védekeztem, talán az is ártott.
Meg szeretném tudni, mert amit még vetek
Elfogyó erőmmel, az itt fog maradni:
Más lesz az arató, másé lesz a termés -
Örökségül pedig jót akarok hagyni.

Mennyi próbálkozás, mennyi újrakezdés,
Mennyi várakozások sok-sok türelemmel,
Míg csírába szökött az Igének magva;
Miközben öntöztem igaz szeretettel.
Valamelyik felnőtt, mások elpusztultak,
- Hova esik a mag, azt nem lehet látni.
Én azt nem tudhattam, milyen volt a talaj,
A magvető dolga: vetni, kérni s várni.

Ha nem lesz több vetés s vége lesz a nyárnak,
Az aratás Ura munkába áll s arat...
Rostába teszi a kicsépelt magvakat;
De a rostában csak a búzaszem marad.
Ez az üzenetem még mindig magvetés;
A Krisztus nevében elmondott intelem,
Hogy amikor reád s reám kerül a sor,
Még egyszer mondhassuk: Bocsáss meg Istenem!

Vajda Pál
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Hol van az igazság?
  2020-01-04 20:00:42, szombat
 
  Hol van az igazság?

Az Istennek Fia áll Pilátus előtt...
Hamis a vád s tudja: életét kikérte
A felbőszült tömeg; mégse védekezik...
(Miért tenné, hiszen nincsen semmi vétke.)
Irigységből adták bírája kezébe,
- De akik szerették, azok is elhagyták...
Még nem is oly régen Királyt láttak benne;
Koronáját mégis tövisekből fonták.

Ha vándor vagy erre és nem hallottad még,
Hogy miért őrjöng most Jeruzsálem népe,
Nézz a nagy tömegnek eltorzult arcába,
És az elítéltnek jóságos szemébe;
És légy te a bíró: lásd hol az igazság;
Vagy te is kísérd el Őt a Golgotára,
És gyűlöld ok nélkül, Aki sohse bántott;
S verjél szeget te is eleven húsába.

Hogyha elcsendesült végre a nagy lárma,
S aggodalmaiddal magadra maradtál:
Nézz az Igazságra! Kihez fordulnál most,
Amikor ily szörnyű gyűlöletet láttál?
Hallottál-e arról, hogy a Vesztes győzött?
Hogy már a kereszten imádkozott érted?
S bár halott volt, élve hagyta el a sírját?
Hidd el, hogy ez így volt, még ha nem is érted!

Ma is ítéleznek - tudják, hogy hamisan -;
Harminc ezüst pénzt még ma is adnak érte,
(és az árulóknak elég is lesz ennyi,
A saját érdekük, nékik ezt megérte.)
Hol van az Igazság? Tőled kérdem, Uram:
Keresztúthoz érve, merre menjek innen?
Tudom, hogy áruba bocsátottunk Téged;
De bocsáss meg kérünk, s adj kegyelmet ingyen.

Vajda Pál
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Pünkösd
  2020-01-04 19:41:58, szombat
 
  ,,És lőn nagy hirtelenséggel az égből mintegy sebesen zúgó szélnek zendülése... és megtelének mindnyájan Szentlélekkel, és kezdének szólni más nyelveken, amint a Lélek adta nékik szólniok." (ApCsel 2,2-4)


Ezen a szent és vidám pünkösdi ünnepen hálát adunk a mi jó Urunknak, Istenünknek a nagy és végtelen jótettért, amelyet a földön nyilvánított ki azzal, hogy nekünk, szegény embereknek, a mennyből kijelentette az ő szent, drága Igéjét. Mert ezen a napon vette kezdetét Krisztus országa. Krisztus az örökkévalóság óta bírta az ő országát, de ma, pünkösd napján, a Szentlélek az apostolok által az egész világnak kijelentette. Ez a kinyilatkoztatás pedig nyomorult halászok, az apostolok nagy bátorsága, határozottsága és öröme révén történt, akik korábban Krisztust félelemből megtagadták és elhagyták. A mai napon, amikor a Szentlélek morajlással és zúgással jön, és rájuk fuvall, szívüket oly vakmerővé, nyelvüket oly szentté teszi, hogy mindenik előáll és nyilvánosan prédikál. A keresztyénség tehát a szegény halászok beszédével és Isten nyomorúságos, megvetett művével, a názáreti Jézus keresztre feszítésével kezdődött. Sohase felejtsük el ezt a pünkösdi prédikációt, hanem mindenkor tartsuk emlékezetünkben, és mindig adjunk hálát Istennek azért, hogy ez a prédikáció az apostoloktól a Szentlélek által hozzánk elérkezett, és a Lélek ereje által a világban marad annak végezetéig. Mert ha a Szentlélek mindeddig nem tartotta volna meg, semmit se tudnánk róla, s az ördög már rég elragadta volna, és teljesen megsemmisítette volna. Mivel azonban a Szentlélek örök időkig biztos kézzel megtartja, így a drága pünkösdi ünnep és a vidám pünkösdi prédikáció megmaradt és hozzánk is eljött. Noha több horda és szekta is ellene szegül, pimaszul merészkedvén kiirtani és visszaszorítani, mégsem tudták azt elnyomni, sem elhalványítani. Miben áll ez a hatalom és erő? Semmi másban, mint az Igében és a Lélekben. Nézd, mekkora ereje van Péternek, és nemcsak Péternek, hanem a többieknek is mind. Tartson meg minket a mi jó Istenünk és Atyánk az ő Szentlelke által e pünkösdi prédikációnál, adjon nekünk hálás szívet, hogy megmaradhassunk mellette, Jézus Krisztusért, a mi Urunkért. Ámen.

Luther Márton
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Az Isten szeretete
  2020-01-04 18:51:46, szombat
 
  Az Isten szeretete
2Kor 13,13


,,Szeress, és tégy amit akarsz!" - mondta Augusztinusz. Szeretet által meghatározott emberek vagyunk-e? Vajon lehet-e a szeretetre felszólítani valakit? Parancsszóra szeretni? Nem lesz-e nyögvenyelős, erőltetett, kényszeredett a szeretetünk? Vagy olyan öntudatlan, mint mikor édesanyák mondják 2-3 éves csemetéjüknek: szeretgesd meg a mamát, szeretgesd meg a testvérkédet! Keresztyén filozófusunktól sokan talán csak ezt a mondatot jegyezték meg: ,,Szeress, és tégy amit akarsz!" Vajon ennek mintájára átalakíthatjuk-e a nagy parancsolat kifejezését: ,,Szeresd az Urat, és tégy amit akarsz?" Augusztinusz természetesen nem valamiféle humanista szeretet-központúságot hirdetett meg ezzel, hanem inkább istenközpontú szeretet-megélést. Mi az alapja cselekedeteimnek? Mire nézve cselekszem, és hogyan? Augusztinusz megfogalmazza: Szabad vagyok, azt tehetek amit akarok, de ha szeretet vezérel, akkor arra nézve cselekszem. Akkor az a szempontom, amit Isten ad és mutat. Akkor nem válogatok: ezzel így teszek, a másikkal pedig úgy. Jézus ezért parancsolja tanítványainak: ,,Szeressétek egymást..." Akkor szeretjük Őt igazán, ha megtartjuk parancsolatait. Ezzel mutathatjuk meg szeretetünket!


,,Új parancsolatot adok nektek, hogy szeressétek egymást: ahogyan én szerettelek titeket, ti is úgy szeressétek egymást! Arról fogja megtudni mindenki, hogy az én tanítványaim vagytok, ha szeretitek egymást." (Jn 13,34-35)
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Hitből való imádság
  2020-01-04 13:43:22, szombat
 
  ,,Jézus így felelt: ,,Menj el, a te fiad él!" Hitt az ember a szónak, amelyet Jézus mondott neki, és elment" (Jn 4,50).
,,Azért mondom nektek: Higgyetek, hogy megnyeritek mindazt, amit könyörgésetekben kértek, és meglesz nektek" (Mk 11,24).

Amikor olyan helyzettel találkozol, amelyben azonnali könyörgésre van szükség, imádkozz addig, amíg bízol Istenben - amíg teljes szívből, őszintén meg tudod köszönni neki a választ. Ha nem látod meg azonnal a kívülről jövő választ, ne imádkozz érte olyan módon, amiből nyilvánvaló, hogy nem hiszel Istenben annak érdekében. Ez a fajta imádkozás inkább akadály, nem segítség, mert amikor befejezed az imádságot, rájössz, hogy meggyengült a hited vagy teljesen elpárolgott. Az a sürgetés, aminek alapján érezted, hogy fel kell ajánlanod ezt a fajta imádságot, nyilvánvalóan önzésből vagy a Sátántól származott. Talán nem lenne helytelen megemlíteni ezt az ügyet ismét az Úrnak, ha Ő várat téged a válaszával, de legyél bizonyos abban, hogy ezt olyan módon teszed, ami mutatja hitedet.
Soha ne imádkozz úgy, hogy meggyengüljön a hited! Elmondhatod neki, hogy várakozol, de továbbra is hittel, és ezért magasztalod Őt a válaszért. Semmi sem szilárdítja meg annyira a hitet, mint az, hogy bizonyosak vagyunk a válaszban, és már érte hálát is tudunk adni Istennek. Azok az imák, amelyek szétforgácsolják hitünket, tagadják Istennek az Ő Igéjében kifejezett ígéreteit, és azt az ,,igen"-t is, amit belesúgott a szívünkbe. Az ilyen imádságok csak szívünk nyugtalanságát fejezik ki, és a nyugtalanság azt a hitetlenséget érzékelteti, hogy nem hallgattatnak meg imáink. ,,Mert mi, akik hiszünk, bemegyünk a nyugodalomba" (Zsid 4,3).
A hitünket kilúgozó imádság gyakran abból ered, hogy figyelmünket a nehézségekre irányítjuk, nem Isten ígéreteire. Ábrahám ,,nem gyengült meg hitében, amikor... saját, már elhalt testére... gondolt. Isten ígéretét nem vonta kétségbe hitetlenül, hanem megerősödött a hitben, dicsőséget adva Istennek" (Róm 4,19-20). Bárcsak úgy imádkoznánk, hogy vigyáznánk, és nem esnénk a hitet lecsökkentő imádságok kísértésébe (Mt 26,41)! (C. H. P).
A hit nem érzés, nem látás, nem érvelés, hanem egyszerűen Isten szavának elfogadása. (Christmas Evans)
Az aggodalom kezdete a hit vége, és az igazi hit kezdete az aggodalom vége. (Müller György, Bristol)
Soha nem tanuljuk meg a hitet kényelmes körülmények között. Isten a csöndes órák idején megadja nekünk ígéreteit, megpecsételi szövetségünket nagyszerű és kegyelmes szavaival, és aztán hátralép, várva, hogy meglássa, mennyire hiszünk. Aztán engedi, hogy jöjjön a kísértő, és az ekkor következő próba mintha ellentmondana mindannak, amit Isten üzent. Ekkor nyeri meg a hit a koronát. Ez az az idő, amikor föltekintünk a viharon át, és a remegő, megrémült hajósok közt kijelentjük: ,,Azért bízzatok, férfiak, mert én hiszek Istennek, hogy úgy lesz, amint nekem megmondta" (Csel 27,25).

Bízz és remélj fönt és alant,
Ha élet vagy halál riaszt,
Vezérel folyton bölcs Urad.
A sötétben is gondol rád,
És napra váltja éjszakád.

L. B. Cowman
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Íme a király
  2020-01-04 10:53:06, szombat
 
  Íme a király

,,Akkor eljött Jézus Galileából a Jordán mellé Jánoshoz, hogy keresztelje meg őt." (Mt 3,13)


A legnagyobb meglepetés azon a napon történt, amikor Jézus utat tört magának a tömegben, és odament Keresztelő Jánoshoz, hogy megkeresztelkedjék általa. Azonosulni akart a bűnösökkel.
Itt van az, aki méltó minden dicséretre. Mindenkinek térdet kell hajtania előtte. A legnagyobb
próféta sem méltó arra, hogy megcsókolja lábát és vigye a saruját. Ennek ellenére mondja: engedd, hogy megkeresztelkedjem általad. János megrökönyödve utasítja el, de Jézus egy olyan embernek a derűjével, aki ismeri a célt és a célhoz vezető utat, így szól: Meg kell tenned János, mert így töltünk be minden igazságot, ezt kívánja Isten. Isten akaratának az említése véget vet János minden vonakodásának. Jézus belép a Jordánba. Elfoglalja a bűnösök helyét, mintha ő maga egy lenne a bűnösök közül. És míg ott áll, ahol a szennyes, vétkes embernek kellene állnia, megszólal a hang a mennyből: ,, Ez az én szeretett Fiam... A Lélek aláereszkedik. Az isteni erő leszáll. És a Felkent elindul, hogy betöltse küldetését. Micsoda küldetés ez!
Most valósul meg Isten országa, mert a király fel van kenve mennyei erővel. Megkeresztelkedve a Szentlélekkel, megy, hogy letaszítsa trónjáról az ördögöt. Micsoda meglepetés!
Az eseményeknek micsoda isteni fordulata! A Mindenek Ura elfoglalja mindenki helyét. Odalép, ahol a világ minden bűnét bizonnyal le lehet mosni. S amikor Keresztelő János, vagy te, vagy én hajlandók lennénk azt mondani, hogy erre a feladatra ő nem megfelelő ember, akkor Isten és maga Jézus azt állítják, hogy így kell annak történnie, s így fog az megtörténni. ,,Ez az én Fiam."
Ez a megfelelő ember a megfelelő helyre. A Fiú jön, hogy megszabadítsa Isten népét.
Ezért arra a helyre lép, ahol érdemük szerint a bűnösöknek kell állniuk.

Napi gondolat
Képzeld magad elé Jézus megkeresztelését, és azt, hogy ő ott áll bűnösként, ahol neked kellene állnod. Köszönd meg neki.

Andrew Kuyvenhoven
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
2019.12 2020. Január 2020.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 384 db bejegyzés
e év: 3633 db bejegyzés
Összes: 35879 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 337
  • e Hét: 1232
  • e Hónap: 13107
  • e Év: 200909
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.