Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
Fatima a leglátogatottabb Mária-kegyhely Európában
  2020-02-18 17:38:16, kedd
 
  A február 5-én közzétett adatok alapján Fatima jóval látogatottabb zarándokhely, mint Lourdes vagy Međugorje. 2019-ben kiemelkedően sokan, több mint hatmillióan keresték fel a portugáliai Mária-kegyhelyet.
A 2019-ben regisztrált 4384 csoport 65 százaléka külföldről érkezett Fatimába: közülük a spanyol hívek állnak az első helyen, őket követik az olaszok, valamint a lengyelek. A portugáliai kegyhelyet egyre több ázsiai látogató keresi fel: ez annak is köszönhető, hogy az évfordulós nemzetközi zarándoklat vezetésére - 2019 májusában és októberében - a Fülöp-szigeteki Luis Antonio Tagle bíborost, továbbá a dél-koreai Andrew Jeom Szójung bíborost kérték fel. Természetesen nagyon sok portugál zarándok is felkeresi Fatimát - köszönhetően többek között a főváros, Lisszabon viszonylagos közelségének.
1917. május 13-án jelent meg először a Szűzanya három fiatal pásztorgyermeknek Fatimában. A 2017. május 13-án tartott centenárium ünneplésére Ferenc pápa is a portugáliai Mária-kegyhelyre látogatott. Az ünnepi évben 9,4 millió hívő érkezett Fatimába.
A franciaországi Mária-kegyhely, Lourdes igazgatósága 2018-ban 1,2 millióra becsülte az oda látogatók számát. A Bosznia-Hercegovinában található međugorjei zarándokhelyet - Henryk Moser lengyel érsek közlése szerint - évente 2,5 millió ember keresi fel.



Fordította: Hantos-Varga Márta
Forrás: Carole Pirker/www.cath.ch
Magyar Kurír 2020. február 18
 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
Böjte Csaba ferences rendi szerzetes "szeretetleckékkel"
  2020-02-18 17:35:27, kedd
 
  Böjte Csaba ferences rendi szerzetes "szeretetleckékkel" jelentkezik mostantól a csalad.hu oldalán. A Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítójának gondolatait havonta egy alkalommal olvashatják portálunkon.....

Újra kezdés Link
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Szív útja” negyedik lépése - Az Atya elküldte a Fiát
  2020-02-18 17:32:54, kedd
 
  Forrás: Mária rádió_Celldömölk
...... ............


A ,,Szív útja" negyedik lépése - Az Atya elküldte a Fiát, hogy megmentsen
"Az Emberfia azért jött, hogy megkeresse és megmentse azt, ami elveszett." (Lukács 19:10)
A ,,Szív útja" negyedik lépése ,,Az Atya elküldte a Fiát, hogy megmentsen", és arra gondol, hogy Isten nem hagyta cserben a töredezett emberiséget, hanem azért jött, hogy megmentsen és megváltson minket.
Annak ellenére, hogy Ádám és Éva engedetlensége miatt ,,megtört a világ", Isten nem hagyott el minket. Nem sokkal az eredendő bűn után, Isten megígérte a megváltó eljövetelét, elmagyarázva, hogy az asszony ,,magja" egyszer és mindenkorra megsemmisíti a kígyó fejét (lásd 3. Mózes 3).
Az emberiség történelmének ezen kulcsfontosságú pillanatát követően az Isten az emberiség megmentésének küldetésével ment az általa teremtett emberek segítségének felhasználásával, bevonva minket saját üdvösségünk tervébe. Isten olyan messzire ment, hogy Jézus személyében egyikünkké vált, hogy megmentsen bennünket bűneinktől, szabadon feláldozva magát a kereszten. Ő vezeti az utat, megmutatva nekünk, hogyan kell felvenni a saját keresztjeinket és követni őt.
Jézus tartós példaként hagyta az emberiség iránti szeretetét ,,Én vagyok a jó pásztor. A jó pásztor életét adja a juhokért." (Jn 10:11) Jézus pontosan elmagyarázta az apostoloknak, hogy a ,,Jó Pásztor" mennyire kívánja a összes juhok közül az elveszett juh megmentését.
Mit gondoltok? Ha egy embernek száz juha van és egy eltéved közülük, nem hagyja ott a hegyen a kilencvenkilencet, és nem megy el, hogy megkeresse az egy elveszettet? Ha aztán sikerül neki megtalálnia, bizony mondom nektek, annak jobban örül, mint az el nem tévedt kilencvenkilencnek. Éppen így mennyei Atyátok sem akarja, hogy csak egy is elvesszen e kicsik közül. (Máté 18: 12-14)
A ,,Jó Pásztor" e példája megmutatja nekünk, hogy Isten azt akarja, hogy visszataláljunk hozzá és megjavítsuk törésünket. Nem azt akarja, hogy belé szaladjunk, hanem felkeljünk, megújuljunk és kegyelemmel telve legyünk. Valójában nem csak a ,,jó pásztor", hanem a ,,nagy orvos" is, aki gyógyít minket és visszatérít a lelki egészséghez.
Miközben folytatjuk a nagyböjti útunkat, meditáljunk az Isten iránti szeretetünkről, és mérlegeljük, Isten hogyan akar meggyógyítani minket és a gyengeségeinket.
 
 
0 komment , kategória:  Szentségimádás  
Vegyél 12 hónapot
  2020-02-18 17:17:08, kedd
 
  ...... ............

 
 
0 komment , kategória:  saját készítés  
A közöny vértanúiért imádkozunk
  2020-02-18 16:53:32, kedd
 
  Szentmise az elhunyt hajléktalanokért Budapesten.
A Sant'Egidio közösség február 16-án délelőtt a józsefvárosi Szent József-templomban emlékezett az elmúlt évben meghalt hajléktalan barátaira. A szentmisét Mohos Gábor Esztergom-budapesti segédpüspök mutatta be. A szertartás után ebédre terítettek a templomban.
1983-ban Rómában a Termini pályaudvaron vesztette életét Modesta Valenti, 71 éves hajléktalan asszony. Nem vitte el a mentő, mert piszkosnak találták. Banális történet, számunkra azonban a közöny vértanúsága - mondta el Szőke Péter, a Sant'Egidio közösség magyarországi felelőse a szentmise elején. ,,Hány beteg embert látunk, akinek nem az utcán volna a helye! Vajon ki nyújt segítséget számukra? Van-e számukra hely a mentőautóban? A kórházban ki tud beszélni az orvossal, ki tud törölközőt, szappant, papucsot, fürdőköpenyt vinni nekik?" - sorolta a közönyből felrázó, súlyos kérdéseket.

Bővebben Link

- ,,...hallhattuk a neveket, az utcán meghalt hajléktalan barátok nevét, hosszú volt a lista, akikről nem feledkeztek meg, és milyen hosszú lehet az a lista, akikről megfeledkeztek Budapesten és a világ más nagyvárosaiban. Arcok, történetek elevenedtek meg előttünk, olyan emberek története, akik hordozták az élet keresztjét, megtapasztalták a földi élet árnyoldalát..."
 
 
0 komment , kategória:  Budapest képekben, hírek  
Útravaló – 2020. február 18.
  2020-02-18 16:47:54, kedd
 
  ,,Nekünk is csak egy kenyerünk van, mi ugyanis sokan egy kenyér, egy test vagyunk, mind, akik egy kenyérben részesedünk" (1Kor 10,17). Ez az egység tehát nem emberi érdekszövetségek mentén születik, hanem a hívő léleknek abból a törekvéséből, hogy mind alkalmasabban részesedjen abból a Szent Kenyérből, mely által Isten egységet teremt gyermekei között: ,,mert ő a mi békénk, a megosztottságot egységgé változtatta. Testében rombolta le a válaszfalat, az ellenségeskedést" (Ef 2,14). Az Eucharisztia tehát új népet teremt, mely elveti a farizeusok kovászát, a gőgöt és a bizalmatlanságot, ahol megengedik Istennek, hogy az emberi életekben ő maga cselekedjen.

Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Útravaló_Adoremus  
Pablényiné Piroska: Vegyél 12 hónapot
  2020-02-18 16:44:51, kedd
 
  Gondosan tisztítsd meg a keserűségtől, félelemtől, haragtól ...

Aztán oszd fel a hónapokat 30 vagy 31 napra.
Minden napot készíts el:
1 rész munkából
3 rész jóakaratból
1 gyűszűnyi derűből

Mindehhez adj 3 evőkanál optimizmus
1 csipet iróniát
1 késhegynyi tapintatosságot
A kapott masszát öntsd le szeretettel
A kész ételt mindig dúsítsd apró figyelmességgel és tálald fel mosolygó arccal
 
 
0 komment , kategória:  versek  
Pablényiné, Piroska: Tűz
  2020-02-18 16:37:25, kedd
 
  Tüzek égnek a nagy világba, félelmetes erdőtüzek
Tűzgyújtó tudományukkal vissza élnek az emberek.

De nem volt ez mindig így.
Ha lement a Nap, sötétség borult a tájra.
Nem világított semmi, tán csak a Hold világa

Megszánta az esendő embert Prometheus
Lehozta a földre a tüzet, megharagítva Zeuszt

Csak úgy lett tűz ha villám csapott a fába
Ezt az ember óvta, táplálta.

Most meg óvatlanul tüzes pokollá tesszük a világot
Vagy Zeusz szórja ránk az átkot ?
 
 
0 komment , kategória:  versek  
6. évközi hét kedd 02.17
  2020-02-18 16:35:23, kedd
 
  SZENTLECKE Szent Jakab apostol leveléből
A bűn forrása nem Isten, hanem a mi rendetlen kívánságaink.
Testvéreim! Boldog, aki állja a megpróbáltatást: hűségének jutalmául elnyeri az örök élet koronáját, amelyet Isten megígért azoknak, akik szeretik őt.
Ne mondja senki, ha próbára teszi a kísértés, hogy Isten viszi kísértésbe! Isten ugyanis felette áll minden gonosz kísértésnek, és ő maga sem kísért meg senkit. Kísértésbe úgy esik az ember, hogy saját érzékies természete ingerli és csábítja a rosszra. Ha pedig a rossz kívánság megfogant, bűnt szül. A bűn pedig, ha kifejlődik, halált okoz.
Ne essetek tehát tévedésbe, szeretett testvéreim! Amit a világosság Atyja ad nekünk az égből, az mind jó és tökéletes. Őbenne nincs változás, még árnyéka sincs nála a változandóságnak. Örök elhatározásával ő adott nekünk életet az igazság igéje által, hogy valamiképpen mi legyünk az elsők az egész teremtésben.
Ez az Isten igéje. Jak 1,12-18

EVANGÉLIUM Szent Márk könyvéből
Jézus emlékezteti tanítványait, hogy csodákkal igazolta isteni küldetését.
A tanítványok egy alkalommal áthajóztak a Genezáreti-tavon. Elfelejtettek kenyeret vinni magukkal, és csak egy kenyerük volt a bárkában. Jézus a lelkükre kötötte: ,,Vigyázzatok! Óvakodjatok a farizeusok és Heródes kovászától!"
Ők egymásközt arról beszélgettek, hogy nem hoztak magukkal kenyeret. Jézus észrevette, és így szólt: ,,Mit tanakodtok azon, hogy nincs kenyeretek? Még most sem értitek, és nem fogjátok föl? Még mindig érzéketlen a szívetek? Van szemetek, és nem láttok? Van fületek, és nem hallotok? Nem emlékeztek arra, hogy amikor öt kenyeret megtörtem ötezer embernek, hány tele kosár maradékot szedtetek össze?" Azt válaszolták: ,,Tizenkettőt."
,,És amikor hetet törtem meg négyezer embernek, hány tele kosár maradékot szedtetek össze?" Azt felelték: ,,Hetet."
Erre újra megjegyezte: ,,Hogyan lehet, hogy még mindig nem értitek?"
Ezek az evangélium igéi. Mk 8,14-21
...... ..............



Imádság
Urunk, Jézus Krisztus! Kereszthalálod mutatja, hogy mit jelent az élet teljes odaadása, az élet szeretetből való feláldozása. A szeretet mértéke csak a teljesség lehet. Ami ennél kevesebb, az önzés. Ha kevesebbet akarunk adni Istennek, akkor önzőek vagyunk és nem ismerjük a mindent odaadó szeretetet. Amikor a szeretetet gyakoroljuk az sosem önmagunk vagy emberségünk feladása, hanem éppen emberségünk legmélyebb megélése, kifejezése. Segíts, hogy értelmünkkel Isten megismerésére törekedjünk, szívünk minden érzését felé irányítsuk és lelkünk minden idegszálával rá figyeljünk. Add, hogy a szeretet valóban belülről, szívünk és lelkünk mélyéről fakadjon!

Elmélkedés
A farizeusok hitetlensége után saját tanítványai felesleges aggódásával szembesül Jézus, miként ezt a mai evangélium bemutatja. Aggodalmaskodásuk, hogy nincs mit enniük, valójában hitetlenségükből fakad. Hogyan történhet meg az, hogy akik látták, hogy Mesterük hogyan szaporítja meg a kevés kenyeret és halat, amelyből több ezren jóllaktak, néhány órával később problémának látják azt, hogy éppen nincs náluk ennivaló? Hogyan lehetséges az, hogy akik maguk is részt vettek a megszaporított étel szétosztásában, röpke idő elteltével már nem is emlékeznek arra, hogy kinek köszönhetően lett egyik percről a másikra bőséges táplálék mindenki számára? Miért van az, hogy egy szükséghelyzet, az, hogy a bárkában éppen nincs náluk kenyér, rögtön megbénítja gondolkodásukat? Ennek bizony az ő hitetlenségük az oka. Nem csoda, hogy Jézus megindultan, szenvedélyes hangon szól hozzájuk: ,,Még most sem értitek, és nem fogjátok föl? Még mindig érzéketlen a szívetek? Van szemetek, és nem láttok? Van fületek, és nem hallotok?"
Az Egyháznak és világnak immár kétezer éves tapasztalata van arról, hogy Isten köztünk él, gondoskodik rólunk, tanításával irányt mutat számunkra és szeret bennünket, mégis vannak hitetlenek, hit nélkül élők.
Kérem-e Istentől a hit ajándékát? S ha megkaptam, kérem-e annak folytonos erősítését?
C. Horváth István Sándor

Hanganyag Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
2020.01 2020. Február 2020.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 489 db bejegyzés
e év: 6233 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2557
  • e Hét: 14187
  • e Hónap: 47341
  • e Év: 281088
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.