Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 23 
Székely szabadság napja
  2020-03-12 10:27:13, csütörtök
 
  A székely szabadság napja a Székely Nemzeti Tanács 2012. január 6-i határozata alapján minden év március 10-én megtartott emléknap, a székelység összetartozásának napja.Azért ezt a napot választották, mert 1854. március 10-én végezték ki a marosvásárhelyi Postaréten Bágyi Török János kollégiumi tanárt, Martonosi Gálffy Mihály ügyvédet és Nagyváradi Horváth Károly földbirtokost, a székely vértanúkat. Ők a Makk-féle összeesküvés tagjaiként az elbukott magyar forradalom és szabadságharc lángját szerették volna újra fellobbantani. Életüket adták a nemzeti önrendelkezésért, ezzel a bátorság és hűség példaképeivé váltak.

AMIKOR EGY NEMZET A SZÍVÉT KÉRI VISSZA videó Link

Székely szabadság napja Link
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Uram, jó nekünk itt lennünk!
  2020-03-12 10:23:31, csütörtök
 
  ...... ......


Ha együtt örülünk, imádkozunk, s mindannyiunk a maga módján kinyitja a szívét, Jézus közénk jön. Ezt tapasztalhattuk meg közösen, több mint száznegyven erdélyi és határon túlról érkező fiatallal, a ferences testvérek szeretetének köszönhetően - ezúttal március 6-8. között a dési kolostorban zajló Ferences Ifjúsági Tavaszi Találkozón, a FITT-en.
,,Nap nap után közénk jön" - Assisi Szent Ferenc gondolatának örök aktualitása lengte körül a találkozó pillanatait, így a lendületes, a 15 évesektől a 38 éves korosztályig mindenkinek szóló programokon keresztül, egyediségében sokszínű, sokszínűségében egyedi lehetőséget adott e gondolatkör. Hiszen nem más, mint az Eucharisztiában jelen lévő Krisztus lett központi témája a találkozónak, az ugyanazon témájú egyházmegyei év jegyében. Őt igyekeztünk magunkhoz közelebb engedni, vele párbeszédbe lépni.

Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Pécs_Havas boldog asszony   
Pio atya gondolatai
  2020-03-12 10:12:54, csütörtök
 
  "Teljes bizalommal és gyermeki odaadással hagyd el magad Isten kezében, mert azt írják, hogy aki bízik benne, soha nem fog csalódni". Pio atya

- "Kerüljed a szorongásokat és aggodalmakat, mert semmi sem akadályozz tovább a tökéletességhez."
Pio atya .
.......



- Mária, a fájdalom anyja megengedte, hogy kövessem Jézust, és szorosan részt vettem a szeretetében és a szenvedésében! Pio atya

- "A halál pillanatában a mise, amelyben odaadóan részt vettél, lesz a legnagyobb vigaszod." Pio atya

- A világon semmiért se hanyagolja el a mindennapi szentáldozást!
Megvetéssel nézzen minden kételyre, amely ezzel kapcsolatban megtámadja...
Amíg az ember nem biztos abban, hogy súlyos bűnt követett el, nem kell távol tartani magát a szentáldozástól. Pio atya

- Maradj visszavonulva, ameddig csak lehetséges, mert a visszavonulásban az Úr szabadon beszél a lélekkel, és a lélek jobb helyzetben van, hogy hallja a hangját". Pio atya

- Uram szükségünk van rád irgalmazzon nekünk ! Pio atya

- "Ha Isten megenged valamilyen gyengeséget bennünk, az nem azért van, mert elhagy minket, hanem azért, hogy alázatossá váljunk és a jövőben figyelmesebbek legyünk." Pio atya

-Mindenben alávettem magam, amit a Szent Római Katolikus Egyház tanít, amelynek élő hitében élek és ígérem élni és meghalni fogok". Pio atya
...... ........... ............



Forrás: Facebook - Szent Pio atya emlékoldal

 
 
0 komment , kategória:  Pio atya és szent Charber  
Médiazajban evangelizálni
  2020-03-12 10:00:11, csütörtök
 
  A Caritas egyik munkatársától hallottam: egyszer egy kemény döntést meg kellett hoznia a Caritasnak, mégpedig, hogy a bevételének egy bizonyos százalékát arra fordítsa, hogy beszámoljon, mit valósított meg a támogatásokból. És erre a bevétel megsokszorozódott, mert az emberek látták, hogy a pénzből milyen sok embernek segítettek. ,,

A Fábry Kornél atyával készült teljes interjú itt olvasható. Link
 
 
0 komment , kategória:  Fábry Kornél_misevilág  
Újbuda 60+ Program központjai zárva tartanak.
  2020-03-12 09:57:05, csütörtök
 
  Megelőzés céljából ZÁRVA tartanak a 60+ programközpontok!.
Polgármester Úrtól kapott utasítás szerint az Újbuda 60+ Program központjai zárva tartanak.
Az időskorúak védelme érdekében, a vírusfertőzések hatékony megelőzése céljából programközpontjaink zárva tartanak, valamint elmaradnak az oda szervezett foglalkozások, előadások és szolgáltatások is.
A zárlat egyelőre a következő két hétre érvényes.

Budapest, 2020. március 11.
Megértésüket köszönjük:
Újbuda Önkormányzata

A 60+ telefonos ügyfél szolgálata elérhető minden hétköznap 9:00-14:00 óra között a 372-4636 telefonszámon!
 
 
0 komment , kategória:  Budapest képekben, hírek  
Legyetek bátrak, és erősek!
  2020-03-12 09:54:53, csütörtök
 
  Legyetek bátrak, és erősek! Ne féljetek s ne rettegjetek tőlük! Mert az Úr, a te Istened veled vonul. Nem fog elhagyni, sem cserbenhagyni." (MTörv 31,6)  
 
0 komment , kategória:  Szent II. János Pál pápa  
A földi életünk után is van élet
  2020-03-12 09:08:38, csütörtök
 
  Nagyböjti ráhangoló 03.12 Videó Link

"Keress ma egy embert és tudatosan adj valamit"
 
 
0 komment , kategória:  Biblia - szentírások  
Ferenc pápa: A legromlottabb ember szívében is ott él a vágy
  2020-03-12 09:03:59, csütörtök
 
  Ferenc pápa: A legromlottabb ember szívében is ott él a vágy az igazságra és a jóra!
Március 11-én a koronavírus-járvány miatt a Szentatya kivételesen az Apostoli Palota könyvtárából mondta el szerdai katekézisét, melyet internetes közvetítéssel nézhettek a hívők. Ma Jézus boldog mondásai közül a negyedikről elmélkedett: ,,Boldogok, akik éhezik és szomjazzák az igazságot."
...... ........



A pápa teljes katekézisének fordítását közreadjuk. Link
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
„Az imádság legyen az aranyfedezet”
  2020-03-12 09:01:43, csütörtök
 
  Első Szent Liturgia Kocsis Fülöppel Dél-Budán.
Sok az ,,első" alkalom egy új szervezőlelkészség életében, mint arra az egyik sokgyerekes apuka is utalt a március 8-i ünnepen. Számos eseményt először ünnepel meg a születőben lévő közösség; sok, később talán hagyománnyá váló kezdeményezés először valósul meg az első évben.
Nagyböjt második vasárnapján Kocsis Fülöp metropolita látogatásával az első érseki Szent Liturgiát ünnepelte a Dél-Budai Görög katolikus Szervezőlelkészség, amelynek élére 2019. július 1-jei hatállyal nevezte ki a metropolita-érsek Kocsis Tamás egyetemi lelkészt.
A Szent Liturgiáknak egyelőre a XI. kerületi, Bartók Béla úti Szent Imre római katolikus kápolna ad otthont, ahol jól elfér az egyre gyarapodó gyereksereg, akik - szüleikkel együtt - az új közösség magját alkotják.

Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Budapest képekben, hírek  
MKPK Titkárság:
  2020-03-12 08:58:52, csütörtök
 
  Templomainkban továbbra is zavartalanul zajlanak a liturgikus események.
Az Operatív Törzs mai tájékoztatóján elhangzott miniszteri bejelentés szerint a kormány március 11-én, szerdán délután rendkívüli jogrendet és veszélyhelyzetet hirdetett az ország teljes területére a koronavírus további terjedésének megakadályozására. Ezzel kapcsolatban kérdésünkre a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Titkársága a következőket mondta el:
- Oktatási, szociális és egészségügyi intézményeinkben mindenben követjük a hatósági előírásokat, amelyeket intézményeink közvetlenül is megkapnak. A kormánydöntésben szereplő száz főnél nagyobb beltéri rendezvények megtartásának tilalmára vonatkozóan a Miniszterelnökség arról tájékoztatta a Magyar Katolikus Püspöki Konferenciát, hogy a kivételek közé tartoznak a templomi liturgikus események is.
- Jelen nehéz helyzetben a templomok mint a lelki feltöltődés és imádság helyei különösen is fontosak, ezért templomainkat nem zárjuk be, mégis felelősen és óvatosan kell eljárni. Aki betegnek érzi magát, önmaga és mások védelmében érezze lelkiismereti kötelességének, hogy mielőbb orvoshoz forduljon, mielőtt közösségbe megy.
- Korábban kiadott rendelkezéseink továbbra is élnek. Ezekkel összhangban a hatóságokkal mindenben együttműködünk, és figyelemmel vagyunk az általuk adott általános irányelvekre. A nagyobb létszámú rendezvényeink esetében az arra illetékesek eseti döntést fognak hozni. Adott esetben készülünk online közvetítésekkel is.


Forrás: MKPK Titkárság
Magyar Kurír 2020.03.12
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 23 
2020.02 2020. Március 2020.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 658 db bejegyzés
e év: 6233 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4461
  • e Hét: 10262
  • e Hónap: 43416
  • e Év: 277163
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.