Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
Böjte Csaba üzenete a gyerekeknek
  2020-03-14 15:24:39, szombat
 
  Facebook-oldalán kéri Böjte Csaba ferences testvér az erdélyi gyermekeket, hogy az iskolák bezárásától függetlenül folytassák tanulmányaikat - otthon, az internet segítségével. Mint ismert, Romániában két hétre bezárt valamennyi oktatásügyi intézmény a koronavírus terjedése miatt.

Kedves Gyerekek!
Kedves Kollégák!!
Kezdetben lehet, hogy jó dolognak tűnt, hogy nem kell iskolába menni, de én olyan hangokat is hallottam, hogy talán ez a helyzet maradni fog április második feléig is... Senki nem tudja, hogy mit hoz a holnap, de a bölcs ember felkészül minden eshetőségre, ezért arra kérem a kedves nevelőket, hogy szervezzék meg a diákjaink otthoni oktatását!! Így is - úgy is a családban együtt vagyunk, ezért arra kérlek, hogy minden délelőtt szépen pont úgy, mintha iskolába járnának, odahaza tartsuk meg az órákat, tanuljanak a gyerekeink! A vizsgák, a dolgozatok nélkül nem lehet tovább menni, az érettségire fel kell készülni! Régebb is voltak magántanulók, olyanok akik nem jártak iskolába, és mégis tanév végén mindenből sikeresen le tudtak vizsgázni, így a tanévet el tudták végezni!!
Olaszországban is március 3-án bezártak az iskolák, (lehet, hogy ott e félévben nem is fogják megnyitni), de , azért a gyerekek oktatása, nevelése nem állt le: “Az iskola már másnap megoldotta, hogy mindenki itthon tudjon tanulni, Google Drive-on, Messengeren, Whatsappon jönnek naponta leckék és üzenetek a tanároktól. (Az más kérdés, hogy nem egyszerű rávenni a gyerekeket, hogy csinálni is kell )... . Az Oktatási Minisztérium külön megköszönte a tanárok hozzáállását a helyzethez, és, hogy gyakorlatilag napok alatt mindenhol biztosítva van a gyerekek oktatása napi szinten."
Lehet, hogy nem éppen népszerű amit kérek, de arra biztatlak, hogy bent a házban, ha már úgy is együtt vagytok, üljetek le tanulni, lássuk az interneten kezd-e nálunk is terjedni az iskolai oktatás?!
A kedves Tanárokat szeretettel kérjük, hogy az üres osztályban is tartsák meg az órákat, és töltsék fel az internetre!! Minden este hattól én is misézek, és élőben bárki velem tarthat Isten színe előtt az imádságban! Itt az idő, most valóban az internet segítségünkre siethet!
A változó körülmények között a változatlan célt, a gyermekeink, a világunk kibontakoztatását, növekedését, egyszóval a szentté válását keresve: Böjte Csaba testvér


Forrás: Böjte Csaba Facebook-oldala 2020.03.14

 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Ünnepi ebédem 03.15
  2020-03-14 14:54:55, szombat
 
  ........

 
 
0 komment , kategória:  saját készítés  
Kabátomon a kokárda
  2020-03-14 14:52:49, szombat
 
  ...... ........... ........... ............

 
 
0 komment , kategória:  Március15  
Őrzője vagy testvérednek!
  2020-03-14 14:40:36, szombat
 
  Kaposvár, 2020. március 13
Varga László megyéspüspök üzenete a vírusjárvány idején.
Részlet a cikkből:
- Miért engedi meg Isten ezt a járványt?
Ugyanazért, amiért a keresztények üldözését: hogy tanúságot tegyünk a hitünkről! Isten országa köztünk van, erről kell tanúságot tennünk! Az Ő országának békéjét és örömét nem veszélyezteti a járvány, csak akkor, ha nem hisszük, hogy Isten országa elérkezett, s az ellenfél hangjára figyelünk.
A keresztségünk óta naponta választanunk kell, hogy ellene mondunk-e a sátánnak, a vádlónak, a félelemben, rettegésben tartónak, a pánikot keltőnek, vagy engedünk neki.
Ugyanakkor abban is választanunk kell, hogy rábízzuk-e magunkat a szerető, gondviselő Atyára, igent mondunk-e Jézus Krisztusra, aki velünk van mindennap, és hallgatunk-e a Szentlélekre.

Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Biblia - szentírások  
Az európai püspökök közös imában fordulnak a Teremtőhöz a...
  2020-03-14 14:35:46, szombat
 
  Az európai püspökök közös imában fordulnak a Teremtőhöz a világjárvány idején
Az Európai Püspöki Konferenciák Tanácsa (CCEE) és az Európai Unió Püspöki Konferenciáinak Bizottsága (COMECE) elnökei március 12-én közös levélben fordultak az európai hívekhez, melyben a járvány idején mennyei segítséget kérő imájukat tették közzé.
Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Szentségimádás  
Ferenc pápa és De Donatis római vikárius úgy döntöttek, újra
  2020-03-14 14:33:18, szombat
 
  Ferenc pápa és De Donatis római vikárius úgy döntöttek, újra kinyitják a templomokat
Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Hogyan ünnepelhetjük másképp március 15-ét?
  2020-03-14 14:31:20, szombat
 
  ...... ........


Alábbiakban a Szociális Testvérek Társulata kezdeményezését adjuk közre.
Itt olvasható Link
 
 
0 komment , kategória:  Március15  
Útravaló – 2020. március 14.
  2020-03-14 14:28:15, szombat
 
  A két testvér és a tékozló apa. Mozgások jellemzik a példabeszédet. A fiatalabb fiú az örökség reá eső részével elmegy. Elhagyja a szülői házat. Az örökrész kikérése még a mai napig is azt jelenti, hogy ,,Apa. lépj már le a színről! Elég volt belőled. Pusztulj már el!" A fiú fizikai eltávolodásával párhuzamosan jönnek a lelkiek is. Először a pénze hagyja el. Majd a haverok. Végül önmaga is elvész a maga számára. Disznópásztor lesz, akinek még a moslékból sem jut. Mozdulna, de még csak lélekben születik meg a döntés. Majd tettek is követik, és hazaindul. Az apa lelkesülten fut fia elé, bevezeti a házba. Végre hazaértél! Ki a tékozló? Természetesen az apa, aki úgy engedte el a fiát, hogy minden esetben van útja hazafelé.

Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Útravaló_Adoremus  
Tékozló fiúk vagyunk?!
  2020-03-14 14:23:14, szombat
 
  Nagyböjti ráhangoló 03.14 Videó Link

"Vizsgál meg, hogy a tékozló fiú történetében hol és hogy vagy jelen?"

 
 
0 komment , kategória:  Biblia - szentírások  
2. nagyböjti hét szombat
  2020-03-14 14:19:56, szombat
 
  OLVASMÁNY Mikeás próféta könyvéből
Isten mindig hűséges a népének tett ígéretéhez: a megtérő bűnösnek szívből megbocsát.
A nép nevében Isten prófétája így imádkozik: Legeltesd pásztorbotoddal népedet, örökséged nyáját, amely egyedül él az erdőben, egy gyümölcsöskertnek a közepén.
Bárcsak legelhetne a Básánon és Gileádban, mint hajdanában!
Mint azokban a napokban, amikor kivonultál Egyiptom földjéről: mutass nekünk csodajeleket!
Melyik isten olyan, mint te, aki elveszed a gonoszságot, és megbocsátod választott néped maradékának bűneit?
Aki nem haragszol mindörökre, mert kedvedet találod az irgalomban? Irgalmazz nekünk még ez egyszer, tipord össze vétkeinket, vesd a tenger mélyére minden bűnünket! Tanúsíts hűséget Jákob iránt, irgalmat Ábrahám iránt, amint megesküdtél atyáinknak ősidőktől fogva.
Ez az Isten igéje. Mik 7,14-15.18-20

EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből
A mennyei Atya megbocsát tékozló fiának, ha őszintén megbánja bűneit.
Azokban a napokban vámosok és bűnösök jöttek Jézushoz, hogy hallgassák őt. A farizeusok és az írástudók méltatlankodtak miatta. ,,Ez szóba áll bűnösökkel, sőt eszik is velük" - mondták. Jézus erre a következő példabeszédet mondta nekik:
,,Egy embernek két fia volt, A fiatalabbik egyszer így szólt apjához: Atyám, add ki nekem az örökség rám eső részét. Erre ő szétosztotta köztük vagyonát. Nem sokkal ezután a fiatalabbik összeszedte mindenét, és elment egy távoli országba. Ott léha életet élt, és eltékozolta vagyonát. Amikor mindenét elpazarolta, az országban nagy éhínség támadt, s ő maga is nélkülözni kezdett. Erre elment és elszegődött egy ottani gazdához. Az kiküldte a tanyájára, hogy őrizze a sertéseket. Szívesen megtöltötte volna gyomrát a sertések eledelével, de még abból sem adtak neki. Ekkor magába szállt: »Atyám házában hány napszámos bővelkedik kenyérben - mondta -, én meg itt éhen halok. Felkelek, atyámhoz megyek, és azt mondom neki: Atyám, vétkeztem az ég ellen és teellened. Arra már nem vagyok méltó, hogy fiadnak nevezz, csak béreseid közé fogadj be.«
Azonnal útra is kelt, és visszatért atyjához. Atyja már messziről meglátta, és megesett rajta a szíve. Eléje sietett, nyakába borult, és megcsókolta. Ekkor a fiú megszólalt: »Atyám, vétkeztem az ég ellen és teellened. Arra már nem vagyok méltó, hogy fiadnak nevezz.« Az atya odaszólt a szolgáknak: Hozzátok hamar a legdrágább ruhát, és adjátok rá. Húzzatok gyűrűt az ujjára és sarut a lábára. Vezessétek elő a hizlalt borjút, és vágjátok le. Együnk és vigadjunk, hisz fiam halott volt és életre kelt, elveszett és megkerült.« Erre vigadozni kezdtek.
Az idősebbik fiú kint volt a mezőn. Amikor hazatérőben közeledett a házhoz, meghallotta a zeneszót és a táncot. Szólt az egyik szolgának, és megkérdezte: »Mi történt?« »Megjött az öcséd, és atyád levágatta a hizlalt borjút, mivel épségben visszakapta őt« - felelte a szolga. Erre az idősebbik fiú megharagudott, és nem akart bemenni. Ezért atyja kijött és kérlelni kezdte. De ő szemére vetette atyjának: »Látod, én annyi éve szolgálok neked, és egyszer sem szegtem meg parancsodat. És te nekem még egy gödölyét sem adtál soha, hogy mulathassak egyet a barátaimmal. Most pedig, hogy ez a te fiad, aki vagyonodat rossz nőkre pazarolta, megjött, hizlalt borjút vágattál le neki.«
Ő erre azt mondta: Fiam, te mindig itt vagy velem, és mindenem a tied. De most úgy illett, hogy vigadjunk és örüljünk, mert ez a te öcséd meghalt és most életre kelt, elveszett és újra megkerült."
Ezek az evangélium igéi. Lk 15,1-3.11-32
...... ........



Imádság
Hozzád fordulok, Atyám, mindenható Isten: őszinte szívvel és kicsinységem tudatában hálát adok neked, s egész lelkemmel kérlek, rendkívüli jóságodban fogadd jóakarattal könyörgésemet: hatalmaddal űzd el az ellenséget tetteimtől és cselekedeteimtől, erősíts engem a hitben, kormányozd értelmem, adj nekem bensőséges gondolatokat, és vezess el engem boldogságod birtoklására! Vezess el engem arra, hogy téged mindenkinél és mindennél jobban szeresselek!

Elmélkedés
A gonosz szőlőmunkásokról szóló tanítás után újabb példabeszédet olvasunk a mai evangéliumban, a tékozló fiú történetét. Azt szoktuk mondani, hogy ez egy szép történet, Jézus legszebb példabeszéde. Valóban, a történetben nagyon szép, amikor a fiú hazatér, atyja már várja, visszafogadja őt és új ruhába öltözteti. Azonban előtte és utána is vannak még események, amelyek nem is olyan szépek. Az elbeszélés a fiú arcátlan, szemtelen kérésével kezdődik, örökségét követeli atyjától. Úgy látszik, hogy nincs türelme addig várni, míg atyjának halála után megkapja örökségét. A legszívesebben már holtan látná saját apját, hogy a vagyonhoz jusson. Mi ebben a viselkedésben a szép?
Atyja tisztában van arcátlan viselkedésével, de nem tagadja meg a kérést. A fiú élete, életvitele távozása után megváltozik. Rossz nőkre és felesleges mulatozásra költi vagyonát, mindenét elpazarolja. Nincs ebben semmi szép, mégis a történet része. Aztán kikerül a sertések közé, nyomorban él, éhezik. Nyomorúságos helyzete elgondolkodtatja, az éhség útnak indítja. Ebben sincs semmi szép, de ez is a történet része.
Hazatérése és visszafogadása az atya részéről valóban megható mozzanat, de ami ezután történik, az megint csak mellbevágó. Az irigykedő testvér viselkedésére nincs magyarázat. Mentegethetnénk, hogy a saját szempontjából érthető a dolog, de inkább ne tegyük, mert a testvéri szeretet megtagadására nincs magyarázat. Ez a befejezés sem szép, de ez is a történet része.
Lehet, hogy nem fog mindenkinek tetszeni, de ki kell mondani, hogy ez a történet rólunk, rólam szól. Én vagyok a tékozló fiú. Akkor is, amikor elmegyek és akkor is, amikor visszatérek. Én is a történet része vagyok.
C. Horváth István Sándor

Hanganyag Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
2020.02 2020. Március 2020.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 658 db bejegyzés
e év: 6233 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 7527
  • e Hét: 19157
  • e Hónap: 52311
  • e Év: 286058
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.