Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
Imádság
  2020-03-16 22:04:57, hétfő
 
  Uram, segítsd országunk vezetőit, hogy jó döntéseket hozzanak! Ámen!  
 
0 komment , kategória:  Imádságok  
Isten gyermeke
  2020-03-16 22:03:35, hétfő
 
  Isten gyermekei vagyunk Jézus Krisztus által. A mi mennyei Atyánknak gondja van ránk.  
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Szolgák
  2020-03-16 21:53:45, hétfő
 
  Szolgák

,,Az Emberfia sem azért jött, hogy neki szolgáljanak, hanem hogy ő szolgáljon." (Mt 20,28)

Nyelvünkben a ,,szerviz" szó összekapcsolódik az üzlet fogalmával. A szervizállomás az a hely, ahol az áruba bocsátott szolgáltatás kifizetődik.
,,A jó szolgáltatás jó üzlet." ,,A hivatásosan végzett szolgáltatások" díja rendszerint igen magas. Mégsem érezzük sohasem, hogy a szerviz, azaz a szolgáltatás (szolgálat) szó indokolatlan a számlán, amelyet ki kell egyenlítenünk.
(Megjegyzés a magyar olvasónak! Az angol nyelvben a ,,service" szó szolgálatot és szolgáltatást is jelent. Gondoljunk a magyarban is használatos ,,szerviz" szó értelmére. Ez a kettősség jelentkezik a fordításban.)
Mivel megszoktuk, hogy összekapcsoljuk a szerviz, azaz szolgáltatás (szolgálat) szót az üzleti élettel, nehezen értjük meg a Biblia nyelvét. A Bibliában ez a fogalom azt a fajta munkát jelenti, amelyet a rabszolga végzett urának. Nem kapott érte fizetést.
Ahogy mi nem tudjuk elválasztani a ,,szerviz", azaz szolgáltatás (szolgálat) és az üzlet fogalmakat, éppúgy a zsidóknak is nehezükre esett a szolga és a király szavakat összehozni. A szolga rabszolga volt, és a szolgálat a rabszolga munkája. A király viszont olyan valaki volt, aki előtt még az urak is szolgai engedelmességgel hajoltak meg.
És ezért, amikor a Messiáskirály azt mondta, hogy ,,nem azért jöttem, hogy szolgáim legyenek, hanem, hogy én legyek a szolga," akkor a zsidók egész értékrendszere felborult. És ha mi szerét tudnánk ejteni, hogy új módon tekintsünk Jézusra, hasonló módon megütköznénk. Mégis éppen ez az, amit meg kellene kísérelnünk. Meg kell próbálnunk őt mindig újból olyannak látni, amilyen a valóságban, a Biblia szerint. Környezetünk és neveltetésünk bizonyára eltorzította a Jézusról alkotott képünket.
Ez a Jézus, aki szolgálni jött, és nem azért, hogy neki szolgáljanak, most mindenkit követésére hív. Engedni hívásának többet jelent, mint beszédünket megtisztogatni, és rossz szokásoktól megszabadulni. Hozzáállásunk teljes megváltozását jelenti.
A szolgálat azt a munkát jelenti, amelyet a rabszolga vagy szolga végez el. Az ember nem várhat fizetést az Urának végzett szolgálatért. És, ha bárki rangon alulinak érzi ezt a szolgáló életet, az kívül van Jézus királyságán. Másfelől viszont csak egy ilyen szolgai, alázatos, engedelmes életet élve fedezzük fel egyszerre Jézus társaságának a nagyszerűségét.

Napi gondolat
Mit gondolsz, mit jelent Isten szolgájának lenni, már ami az életedet illeti?

Andrew Kuyvenhoven
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Isten ígéretei
  2020-03-16 20:57:15, hétfő
 
  ,,Cselekedj úgy, amint megmondtad... magasztaltassék fel a Te neved mindörökké!" (1Krón 17,23-24)

Ez az egyik legáldottabb vonása az igazi imádságnak. Gyakran olyanokat kérünk, amiket Isten nem ígért meg. Ezért nem vagyunk bizonyosak, hogy könyörgéseink összhangban vannak-e az Ő céljaival, amíg hosszabb időn át állhatatosak nem maradunk az imádkozásban. De bizonyos alkalmakkor, és ilyen eset volt ez Dávid életében, teljesen bizonyosak vagyunk abban, hogy amit kérünk, az összhangban van Isten akaratával. Úgy érezzük, hogy ki kell választanunk és kérnünk kell az ígéretet a Szentírás lapjairól, miután különlegesen megéreztük, hogy az nekünk szóló üzenetet tartalmaz. Ilyenkor meggyőződéses hittel mondhatjuk: ,,Cselekedj úgy, amint megmondtad!"
Aligha lehetne tökéletesebben szebb, erősebb vagy biztonságosabb bármilyen álláspont annál, mint amikor odatesszük ujjunkat Isten Igéjének egyik ígéretére, aztán igényeljük azt. Ennek cselekvéséhez nem szükséges gyötrelem, küzdés vagy harc, hanem egyszerűen benyújtjuk a csekket, és kérjük a készpénzt. Ez éppen olyan egyszerű, mint megtenni egy ígéretet, és igényelni annak teljesítését, nem kételkedve vagy bizonytalankodva a kérésben. Sokkal jobb igényelni néhány kifejezett ígéretet, mint húsz homályos kérést benyújtani. ( F. B. Meyer)
A Szentírás minden ígérete levél Istentől, amit igényelhetünk ezzel az észszerű kéréssel: ,,Cselekedj úgy, amint megmondtad!" Teremtőnk soha nem csap be minket, teremtményeit, akik az Ő igazságára támaszkodunk. És ami még több, mennyei Atyánk soha nem szegi meg gyermekeinek mondott szavát.
,,Emlékezz meg szolgádnak adott Igédről, amelyhez nekem reménységet adtál!" (Zsolt 119,49) Éppen ez az az általános könyörgés és kettős érvelés, mert ez a Te Igéd. Vajon nem akarod megtartani? Miért jelentetted ki ezt, ha nem teljesíted? ,,Te adtál nekem reménységet". Vajon most kudarcra ítéled a reményt, amit Te magad hoztál elő bennem? (Charles H. Spurgeon)

,,Teljesen bizonyos volt abban, hogy amit Ő ígért, azt meg is tudja tenni" ( Róm. 4,21).

Isten örökkévaló hűsége teszi a bibliai ígéretet ,, igen nagy és becses" (2Pt 1,4) kinccsé. Az emberi ígéretek gyakran értéktelenek, és sok megszegett ígéret okozott már összetört szíveket. Ám a világ teremtése óta Isten soha nem szegett meg egyetlen ígéretet sem, egyetlen bízó gyermekének sem. Ó, milyen szomorú dolog, ha egy szegény keresztyén ott áll az ígéret ajtaja előtt a szenvedésnek egy sötét éjszakájában, és fél a kilincs megnyomásától, hisz ezért ment oda bátran a menedékhez, mint egy gyermek, hogy belépjen Atyja otthonába! (Gurnal)
Isten minden ígérete négy oszlopra épült. Az első kettő az Ő igazsága és szentsége, amelyek sohasem csapnak be bennünket. A harmadik az Ő kegyelme és jósága, ami nem engedi meg neki, hogy elfelejtse az ígéreteit. A negyedik az Ő hűsége, ami nem változik, és ami képessé teszi Őt arra, hogy teljesítse, amit megígért.

L. B. Cowman
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Halhatatlanok vagyunk
  2020-03-16 08:42:27, hétfő
 
  "Mindnyájan halhatatlanok vagyunk és Isten befejezi a bennünk elkezdett munkáját."

- Todd Wagner -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Szolgálat
  2020-03-16 08:38:54, hétfő
 
  "Használjuk egészségünket arra, hogy szolgáljunk."

- Todd Wagner -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Viszonyulásunk a koronavírushoz
  2020-03-16 08:32:18, hétfő
 
  "Az imádkozó lelkület, a bizalom, együttérzés, önzetlenség kell jellemezze a viszonyulásunkat a korona vírushoz."

- Todd Wagner -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Válságos idők
  2020-03-16 08:24:39, hétfő
 
  "Válságos időkben a világnak szilárd és erős emberekre van szüksége, akiket Isten kegyelme megerősít és önzetlenek Isten ereje által."

- Todd Wagner -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Aggodalmaskodás
  2020-03-16 08:17:58, hétfő
 
  "Az aggodalmaskodás nem szünteti meg a holnap szomorúságát, de elveszi a ma erejét."

- Corrie ten Boom -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Örvendezés
  2020-03-16 08:13:35, hétfő
 
  Nekünk, keresztyéneknek, minden körülmények között megvan az okunk az örvendezésre.  
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
2020.02 2020. Március 2020.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 8 db bejegyzés
e hónap: 222 db bejegyzés
e év: 3633 db bejegyzés
Összes: 35918 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4862
  • e Hét: 13574
  • e Hónap: 25449
  • e Év: 213251
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.