Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/4 oldal   Bejegyzések száma: 32 
Azonnali hatállyal, átmenetileg felfüggesztették az NB I-es
  2020-03-17 20:27:01, kedd
 
  Azonnali hatállyal, átmenetileg felfüggesztették az NB I-es bajnokságot
Az MLSZ Elnöksége - a hatóságok döntésével összhangban - azonnali hatállyal felfüggeszti a szövetség valamennyi szervezett versenyprogramját és képzési eseményét, átmeneti időre, újabb döntéséig.
...... ........... .........


,,Kedves szurkolók, tisztelt sportbarátok! A Magyar Labdarúgó Szövetség elnöksége a mai napon, azonnali hatállyal felfüggesztette valamennyi labdarúgó-mérkőzés lejátszását, beleértve az NB I-es mérkőzéseket is. Azt kértük a kluboktól, hogy ebben az időszakban tekintsenek el az edzések megtartásától és látogatásától, teremtsék meg a feltételeit annak, hogy a játékosok, stábtagok otthon maradhassanak. Akik figyelték az elmúlt napok történéseit, láthatták, hogy a labdarúgásban is történtek intézkedések. Ide tartozik, hogy elhalasztottunk egy nagy létszámú edzői konferenciát, az utánpótlás csapataink nem utaztak el külföldre, illetve mi sem rendeztünk utánpótlástornákat. A kormány döntésével összhangban zárt kapus mérkőzéseket rendeltünk el, ahol csak a legszűkebb stábtagok lehettek a játékosok mellett. Felfüggesztettük az utánpótlás bajnoki mérkőzések lejátszását is, az elsődleges cél érdekében: mindenkinél az egészség megóvása a legfontosabb. Ezért születtek ezek a döntések, reméljük, hogy ezzel hozzájárulunk ahhoz, hogy a járvány ne terjedjen tovább. Kérjük a megértését az játékosoknak, az edzőknek és természetesen a szurkolóknak is" - jelentette be Sipos Jenő az szövetség szóvivője.
Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Magyar foci  
Digitális oktatás - új tanulási forma a diákoknak
  2020-03-17 20:20:12, kedd
 
  Média klikk csatornán Link

Média klikk M5 csatorna Link
 
 
0 komment , kategória:  Iskola  
Tokió 2020: a WHO-döntés ellenére változatlan az olimpiai
  2020-03-17 20:08:03, kedd
 
  Tokió 2020: a WHO-döntés ellenére változatlan az olimpiai játékok időzítése

2020.03.12 Nemzeti sport Link

*
-Tokió 2020: a NOB továbbra is elkötelezett az olimpia megrendezése mellett
2020.03.17 Nemzeti sport Link
 
 
0 komment , kategória:  Olimpia 2020  
2020. évi nyári olimpiai játékok Júl 24 - aug. 29
  2020-03-17 20:04:46, kedd
 
  A 2020. évi nyári olimpiai játékok, hivatalos nevén a XXXII. nyári olimpiai játékok több sportot magába foglaló nemzetközi sportesemény lesz, amelyet 2020 nyarán Tokióban rendeznek. Wikipédia
Dátum: 2020. júl. 24., P - 2020. aug. 9.,
Hely: Tokió, Japán
Stadion: New National Stadium
Olimpiai stadion: Nemzeti Olimpiai Stadion
Versenyszámok: 33 sportág, 339 versenyszám
Sportolók: kb. 12 000
A láng az olimpia július 24-i rajtjáig 121 napon át, 47 japán prefektúrán keresztül mintegy 20 ezer kilométert tesz meg.
...... .......



*
- Miközben a világon egyre inkább tomboló koronavírus-járvány miatt az élsport szinte pár nap alatt került (tetsz)halott állapotba, addig a Nemzetközi Olimpiai Bizottság mintha nem akarna tudomást venni arról, mi történik most a Földön. Bár az elmúlt napokban már Japánból, a 2020-as nyári olimpia helyszínéről is érkeztek olyan nyilatkozatok, amelyek szerint el kellene halasztani az idei ötkarikás játékokat, a Thomas Bach vezette NOB a végsőkig kitart.
Kevés olyan dolog van a világon, amelyre nincs ráhatással az Egyesült Államok mindenkori elnöke. Donald Trump pár nappal ezelőtt a Fehér Házban azt mondta, hogy a 2020-as nyári olimpiát egy évvel el kellene halasztani. Nem kell hangsúlyoznunk, mi a különbség, ha mindezt Japán egykori védelmi minisztere mondja (mondta ő is!), vagy a szuperhatalomnak számító amerikai elnök.
És elképesztő az a kommunikációs cunami, ami a világra zúdul az olimpia ügyében.
Volt olyan nap, hogy Tokióban két különböző beosztásban lévő ember egymásnak homlokegyenest ellenkező véleménnyel állt elő az olimpia rendezésével kapcsolatban. A NOB ugyanakkor mintha a füle botját sem mozgatná. Jó oka van erre, miközben a megroggyant sportvilágban egészen elképesztő események zajlanak.

Bővebben Link

- Nő az aggodalom az olimpia megrendezése miatt
A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) kedden egyeztet a nemzetközi sportszövetségek vezetőivel a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetről. A megbeszélésre annál is inkább szükség van, mert alig több mint négy hónappal a tokiói olimpia tervezett rajtja előtt egyre többször vetődik fel a kérdés, meg lehet-e rendezni a játékokat az eredeti időpontban.
A vírus terjedése miatt számos országban komoly korlátozásokat vezettek be, és az intézkedések között szerepel a sportesemények törlése, halasztása. A nemzetközi versenynaptár teljesen felborult, és sok olimpiai kvalifikációs viadal elnapolásáról határoztak a szövetségi vezetők. Ezek nyomán is egyre nő az aggodalom az olimpia megrendezését illetően.
Abe Sindzó japán miniszterelnök és az olimpiai szervezői egyelőre kitartanak az eredeti időpont mellett, és rendszeresen úgy nyilatkoznak, hogy július 24-i megnyitóval számolnak, az előkészületek pedig a tervek szerint zajlanak.
A NOB folyamatosan egyeztet a japán partnerekkel a naponta változó helyzetről, illetve a nemzetközi szövetségekkel a kvalifikációs versenyek átütemezéséről. Kit McConnell sportigazgató már a múlt héten is több szövetséggel folytatott megbeszélést a lehetséges lépésekről, közben pedig levélben arról tájékoztatta a partnereket, hogy a NOB létrehozott egy munkacsoportot, amely szükség esetén hatékonyabban intézkedhet, gyorsabban engedélyezheti a kvalifikációs rendszerben szükségessé váló változtatásokat, mint a végrehajtó bizottság. A lehetséges módosítások között szerepel a kvalifikációs időszak megnyújtása - de nem tovább, mint június 30. -, a kvótakiosztás rendszerének áttekintése, valamint egyes nevezési feltételek kivétele a rendszerből.

Forrás: V.G. oldal 2020. 03. 16.

*
- A tokiói olimpia 2020-as programja sportágankénti bontásban.
Itt olvasható Link
 
 
0 komment , kategória:  Olimpia 2020  
Kedd esti szentmise Csaba testvérrel Déván 03.17
  2020-03-17 19:43:40, kedd
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Zsolozsma olvasása 03.15
  2020-03-17 12:40:35, kedd
 
  Nemzeti ünnepünkön, március 15-én, vasárnap, délelőtt 10 órai kezdettel a világ magyarsága számára ünnepi szentmisét mutat be a gazdagréti Szent Angyalok-templomban Dr. Cserháti Ferenc, a külföldi magyarok lelkipásztori ellátásával megbízott Esztergom-budapesti segédpüspök. A szentmisét az Apostol Televízió élő adásban közvetíti, amely az interneten is követhető: www.apostoltv.hu. Az online adást követően a szentmise visszanézhető az Apostol TV YouTube csatornáján. A szentmise közvetítése nemzetünk összetartozását fejezi ki a világjárvány okozta nehéz helyzetben.

Videón a Szentmise utátn látható
Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
Így köszönti reggel a Szűzanyát és Pio atyát
  2020-03-17 12:23:52, kedd
 
  Megható, így köszönti reggel a Szűzanyát és Pio atyát....AVE MÁRIÁVAL
Facebook oldali videó Link

*-
- A MAI NAP SZENTJÉHEZ ~ SZENT PIO ATYÁHOZ IMÁDKOZUNK!
SZERETETT PIO ATYA! VIDD IMÁINKAT ÉS FOHÁSZAINKAT JÉZUS SZENTSÉGES SZÍVE ELÉ ~ HALLGATTASSANAK MEG IMÁINK! Amen.
'Jézus Szent Szíve, minden jónak forrása,
imádlak Téged, hiszek Benned szeretlek
Téged és bánom minden bűnömet.'
Szent Pio atya
- IMA PIO ATYÁHOZ BETEGEINKÉRT
Pio atya, kérd meg az Atyát, hogy öntse lelkünkbe azt az együttérzést és szeretetet, amelyet te is éreztél e lelkek iránt, hogy mi is segítségükre lehessünk fájdalmaik megrövidítésében, áldozataink és imáink által.
Pio atya, te jobban szeretted a betegeket, mint önmagadat, mert Jézust láttad bennük. Te, aki az Úr nevében, csodás módon, meggyógyítottad a betegeket, te, aki a testnek az élet, a léleknek a megújulás reményét adtad vissza, könyörögj az Úrhoz, hogy megtapasztalhassák a Szűzanya közbenjárását és a te hatalmas védelmedet, és hogy a testi gyógyulás a lelki gyógyulásba menjen át, azáltal, hogy az Örök Atyának kifejezik hálájukat és dicsőítik Őt. Amen.



Forrás: Facebook - Szent Pio atya emlékoldal
 
 
0 komment , kategória:  Pio atya és szent Charber  
Sík Sándor: Áldott, aki előre néz
  2020-03-17 12:18:22, kedd
 
  Agg szót beszélek, megtanuld:
Ha még oly szép is volt a múlt,
S az emlék édes, mint a méz,
Vissza ne nézz!

Ha még úgy el is kérgedett
Az eke szarván két kezed,
Ki hátrafordul, rég tudod,
Az átkozott.

Áldott, aki előre néz.
Szellő szemedbe fütyörész,
Forró a föld, piros a menny:
Előre menj!

Míg a jövendőnek birod
Szögezni márvány homlokod,
Nincs addig darvadozni mért,
Mi jön, ne kérdd.

Régi bölcsesség: ami vár,
Réges-régen megírva már
Szíved piros redőiben, -
De nem pihen.

A rejtelmes redők alatt
Izzik az Élő Gondolat,
Amely öröktől örökig
Munkálkodik.

Eredj és tárt szívvel fogadd,
Amit diktál a pillanat.
Cselekedd, ami rajtad áll.
Nincsen halál.
 
 
0 komment , kategória:  versek  
Koronavírus - Átok? - Áldás?
  2020-03-17 12:17:16, kedd
 
  Kerül mibe kerül, megkaptuk a legdrágább, az egyetlen lényegest amire születtünk, az időt önmagunkkal és szeretteinkkel, családunkkal való együttlétre! Otthonainkba könyveinkkel, gondolatainkkal, mindazokkal akik hozzánk tartoznak, tetszik, nem tetszik be vagyunk zárva, nem egy rövid időre, hanem hosszú hónapokra!
A statisztikák szerint eddig napi 7-8 percünk volt arra, hogy gyermekeinkkel elbeszélgessünk, kifejezzük családtagjaink iránti szeretetünket! Arra statisztikák sincsenek, hogy napi hány percet szántunk önmagunkra, saját gondolatainkban való szembesülésre, imádságra, életünk újragondolására, tervezgetésre! Igazából, ez az önként vállalt bezártság egy hatalmas lelkigyakorlat, egy kimondhatatlan nagy ajándék, egy átgondolt, tudatosan megálmodott új korszakba való belépés előtti csend az előszobába!
A koronavírus által ránk kényszerített bezártság ellen lázadozhatunk is, feszegethetjük a falakat, de örömmel át is ölelhetjük, mint egy hatalmas lehetőséget az elcsendesedésre, életünk újratervezésére, közvetlen családunk iránti gyöngéd szeretetünk napról napra való megélésére!
A bölcs ember él a lehetőséggel! Használd ki a nem keresett és mégis megtalált drága időt!
Szeretettel, Csaba t.

*
- Az Egyház hit és erkölcs dolgában hivatott véleményt mondani! A koronavírusos világunkban az orvosok, a biológusok, a megmondó emberek, ők felelősek mindazért mi most körülöttünk történik! Óriási a felelőségük, mert ha akkor kiáltanak farkast amikor a valóságban nincs is veszély, akkor nemcsak mérhetetlen károkat okoznak, de a saját bizalmi tőkéjüket is lerombolják!
Minden esetre, a csendben - most van időnk - hallgassuk meg a médiában elhangzó véleményektől eltérő állásponton lévő orvos gondolatait is! Testi - lelki egészségünkért imádkozva, Csaba t.
Dr. Tamasi József - Koronavírusról I. rész videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Mága Zoltán - Száz tablettel segítem a rászoruló gyermekek
  2020-03-17 12:15:17, kedd
 
  Koronavírus - Száz tablettel segítem a rászoruló gyermekek digitális oktatását.
Tisztelt honfitársaim, Kedves Ismerőseim! Tudják jól, amikor baj van, akkor lehetőségeimhez mérten mindig segítek, és amikor igazán összefogásra van szükség, erre biztatom embertársaimat is. Miniszterelnök és az Operatív törzs bejelentését, hogy megtiltják az gyermekek iskolalátogatását, és bevezetik a digitális tanrendet, jó döntésnek tartom, ahogyan a veszélyhelyzet elhárításához szükséges korlátozó intézkedések elrendelését is. Azonban tudom, hogy ez az új oktatási helyzet nagyon sok gyermeknek, hátrányos helyzetben élő családnak komoly kihívást, próbatételt jelent, mert nem rendelkeznek az ehhez szükséges informatikai, technikai eszközökkel. Mindig is azt vallottam, hogy a jövő kulcsa a tanulás, és csak a tudás adhat biztos, kiszámítható jövőt, és a társadalmi integrációhoz is csak a tanulás útján vezethet út. Éppen ezért egy barátommal segítem, támogatom a hátrányos helyzetben élő roma és nem roma származású gyermekek oktatását, képzését. A közös felelősségvállalás és áldozathozatal jegyében 100 darab tablettet vásárolok a rászoruló gyermekeknek, azoknak, akik nem rendelkeznek ilyen informatikai eszközökkel, és szüleiknek komoly anyagi problémát okozna azok beszerzése. Kollégáim, munkatársaim segítségével hamarosan eljuttatom a gyermekeknek. Támogassuk, segítsük a jövőt, a jövő nemzedékét, gyermekeinket együtt, közösen! Mert összefogással, akarattal ez is sikerülhet!
Összefogásra hívom a jóakaratú embertársamat: segítsük a hátrányos helyzetben, főként falvakban élő gyermekeket, az időseket. Lehetőségeikhez mérten segítsenek Önök is ember társaiknak, akár adakozással, gyűjtéssel, vagy egy bevásárlással, odafigyeléssel, törődéssel is. Isten megsegíti majd a jó szándékúakat az önzetlenségükért.
Biztos vagyok abban, hogy Magyarországon a hatóságok, az Operatív törzs, és a kormány az intézkedéseivel mielőbb felülkerekedik a veszélyhelyzet elhárításán, és a vírusfertőzéssel érintett más országokkal összehangolt korlátozó intézkedéseknek köszönhetően megfelelő védelmet kaphatnak honfitársaink. De ehhez széleskörű együttműködésre, a rendelkezések betartására van szükség. Arra kérek mindenkit, feleslegesen ne keltsen pánikot, tartsak be a rendkívüli helyzetre vonatkozó rendelkezéseket! Mert csak így lehetünk biztonságban, egészségben. Még egyszer kérem, figyeljenek embertársaikra, főként a gyermekekre és az idősekre, és hamar túl leszünk ezen a kivételes, feszült időszakon! Köszönettel tartozunk azoknak a szakembereknek és önkénteseknek az áldozatos munkájáért, akik eddig is hősiesen segítettek embertársainknak, nekünk.
Vigyázzanak magukra, Isten áldja Önöket!

Mága Zoltán Hegedű művész
 
 
0 komment , kategória:  Iskola  
     2/4 oldal   Bejegyzések száma: 32 
2020.02 2020. Március 2020.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 658 db bejegyzés
e év: 6233 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 11430
  • e Hét: 23060
  • e Hónap: 56214
  • e Év: 289961
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.